فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 لحظه خودکشی یک سرباز اسرائیلی در ایستگاه مترو تلاویو
@Kayhan_online
کیهـــان آنلاین
چهل و سومین جشنواره فیلم فجر - ۵ 🔰 سردارانی که نبایستی تحریف شوند 👤 #سعید_مستغاثی 🔸یکی از مواردی
چهل و سومین جشنواره فیلم فجر - ۶
🔰 باور کنید که از مردم نفرت دارند!
👤 #سعید_مستغاثی
🔸در فیلم مستندی که رادیو فردا به نام «عیار تنها» در سال ۱۳۹۹ درباره بهرام بیضایی ساخت، او به صراحت مردم ایران را متهم به سانسور و فشار بر خودش، فیلمها، خانواده، خاندانش و بهائیان کرد. در بخشی از آن فیلم، راوی از سانسور و فشار در ایران پرسید: «این ماجرائی که میگویید مال سانسور دولتی بعد از انقلاب است؟» و بیضایی پاسخ داد: «نه نه نه، مردم»!
🔸بیضایی سپس به محوریت مردم ایران در این سانسور اشاره کرد و ناخودآگاه به مردمی بودن حکومت جمهوری اسلامی اذعان نمود. بیضایی گفت: «... سانسور ایران فقط سانسور حکومتی نیست، این حکومت از درون این جامعه درآمده، این سانسور در این جامعه است و این جامعه، این حکومت را میسازد و در نتیجه سانسور خودش را از طریق حکومت اعمال میکند...».
🔸این خشم بیضایی از مردم، آنگاه بیشتر توی ذوق زد که راوی درخواست کرد شرح سانسورهایی که بر او رفته را شرح دهد و بیضایی اذعان کرد، برای اینکه شرح سانسورهایی که در زندگیاش وجود داشته را بازگوید، باید از کودکی خود شروع کند، از بدو تولد و در هر مرحلهای آن را توضیح دهد. سپس اینچنین آغاز کرد:
🔻«... (سانسور در زندگی من) از همان روز یا نیمه شبی که به دنیا آمدم وگریه میکردم (شروع شد)، احتمالاً برای همینگریه میکردم.... از وقتی خودم را شناختم با رفتارهای غیرمعمول (مردم) با خودم روبهرو شدم، چه بهخاطر عقاید پدر و مادرم و چه بهخاطر رنگ چشمم و چه بهخاطر نوع حرف زدنم و چه منطق حرف زدنم، چه اینکه درس دوست نداشتم و سینما را دوست داشتم... یعنی کسی که عین ما نباشد، سؤال میشود برای ما.»
🔸این حجم نگاه بدبینانه و نفرتآور در فیلمهای بیضایی نیز وجود داشت و بیش از همه در فیلم «باشو غریبه کوچک» (که برخلاف آنچه مشهور شد و شاید باعث تاخیر نمایش آن گردید)، فیلمی ضد جنگ نبود بلکه اثری ضد مردم بود. او در آن فیلم نگاهی از بالا، متفرعن و متکبرانه به مردم داشت که همه آنها (حتی شخصیت اصلیاش یعنی نایی هم در ابتدا) نفهم و بیشعور و نژادپرست نشان داده میشدند که حتی نمیدانستند رنگ سیاه پوست بدن باشو با شستن و صابون از بین نمیرود!
🔸این نگاه نفرتآور و متفرعن و نژادپرستانه را میتوان در بسیاری از آثار سینمای موسوم به روشنفکری یا در واقع شبه روشنفکری یافت، دورانی بود که اساساً به طبقات پایین جامعه توجهی نداشتند و همه قصهها و ماجراهای آنان در شمال شهر و به اصطلاح میدان ونک به بالا میگذشت و وقتی هم کمی از نوک دماغشان را بیشتر نگاه کردند، نگرشی بعضاً طبقاتی و توهینآمیز نسبت به طبقه فرودست و متبلور ساختن همه صفات نیک در طبقه فرادست داشتند.
🔸اینک در همین جشنواره هم شاهد آثاری از این دست هستیم؛ مثلا در فیلم «رها»، نمونهای از طبقه فرودست وجود دارد که هر آنچه شارلاتانیسم و دروغ و دزدی و بزه است از آنها، از صدر تا ذیلشان و از پدر و مادر تا بچههایشان برمیخیزد. در مقابل، افراد متعلق به طبقه پولدار و فرادست، مورد ظلم طبقه فرودست قرار گرفته، اموالشان توسط آنها غارت شده و خودشان نیز ضربه خورده و دخترشان به کما رفته است. حتی در پایان کار نیز به دلیل ساده و صادق بودنشان، بازهم فریب فرودستان و این بار مادر خانواده آنان را میخورند!!
https://kayhan.ir/001HQ6
@Kayhan_online
🔰 تصویری از بیت لاهیا، در شمال نوار غزه و خانوادههای فلسطینی که با وجود ویرانی در خانههای خود میمانند
@Kayhan_online
نگاهی به دیروزنامههای زنجیرهای
🔰 فرار مدعیان اصلاحات از «پاسخگویی» با سیاست نخنمای «تفرقه افکنی»
🔸مدعیان اصلاحات با تکیه بر سیاست نخنمای «تفرقهافکنی» - ضمن فرار از «پاسخگویی» نسبت به سیاستهای اشتباه و غیرقانونی- اهداف و برنامههایشان را به دور از نقد، چالش، حاشیه و هیاهو اجرا میکنند.
🔸یکی از روشهای پیادهسازی برنامهها و نیل به مقاصد و اهداف سیاسی - بدون صفبندی مخالفان و جبههگیری منتقدان - انحراف افکار عمومی به وسیله تکنیک «divide and rule» (تفرقه بینداز و حکومت کن) و عملی کردن طرح در سکوت خبری است.
🔻مدعیان اصلاحات با بهکارگیری این ترفند، اهداف و برنامههایشان را به دور از نقد، چالش، حاشیه و هیاهو اجرا میکنند.
🔸به بیانی دیگر این ترفند با هدف تمرکززدایی از مسائل کلان، به حاشیه راندن افکار عمومی و اختلافافکنی در دستور کار مدعیان اصلاحات و روزنامههای زنجیرهای جای داشته و دارد.
🔸به عنوان نمونه، چندی پیش روزنامه زنجیرهای «هممیهن» به بهرهگیری از این تکنیک ذیل تیتر «اژهای سیبل جدید حملات» مطالبات نمایندگان مجلس را که در قالب تذکر قانونی مطرح شد - «علم عثمان» کرد - و با بزرگنمایی موضوع به اختلافافکنی پرداخت تا از این رهگذر تحلیل مسائل کلان را تقلیل داده و تمرکز بر امور حائز اهمیت را با سیاستبازی منحرف کند.
🔸به نظر میرسد، چنته مدعیان اصلاحات در دفاع از برنامهها، انتصابات و پیشبرد سیاستهای دستگاه اجرائی (پافشاری بر مذاکره، اصرار بر تصویب ۲ بند باقی مانده اف.ای.تی.اف) به قدری خالیست که ذیل ترفند «تفرقه بینداز و حکومت کن»، نیل به مقاصد خود را دنبال میکنند؛ از اینرو سعی دارند تا مجلس را در برابر قوه قضائیه یا سایر نهادها قرار دهند.
🔸علیایحال، باتوجه به گزارش هممیهن و سازندگی به نظر میرسد طیف موسوم به اصلاحات بیاعتنا به اصول قانون اساسی و حق نمایندگان مجلس در تذکر به مسئولین، مسائل حاشیهای را به عنوان مسائل کلان و اصیل جا میزنند.
#سرویس_سیاسی
https://kayhan.ir/001HQ9
@Kayhan_online
🔰 روایت بهادری جهرمی از جولان مافیای خودروسازی پس از شهادت شهید رئیسی
@Kayhan_online
فارن افیرز گزارش میدهد
🔰 ترامپ و فروپاشی نهاد دولت در آمریکا
👤 #سید_محمد_امینآبادی
🔸دولت دوم ترامپ از اول بهمن ماه رسماً آغاز به کار کرده است. وی نیامده شمشیر را علیه دوستان و دشمنان آمریکا از رو بسته است. جنگ تجاری را با کانادا، مکزیک، چین، هند، برزیل و اتحادیه اروپا کلید زده است. بریکس را به وضع تعرفههای صد در صدی تهدید کرده است و در داخل آمریکا نیز اخراج گسترده مهاجران شروع شده است.
🔸اعضای دولت وی ویژگیهای مشترکی دارند. همگی به غایت افراطی، عاشق صهیونیسم و ضدایرانیاند که غالبا نیز پروندههای قطور ضد اخلاقی دارند. ویژگی دیگری که کابینه ترامپ دارد این است که بسیاری از آنها میلیاردر هستند و ترامپ کابینهای از اَبَر ثروتمندان را تشکیل داده است.
🔸سیاری از افرادی که ترامپ در دوره اول منصوب کرد، از دیدگاههای او فاصله گرفتند و حتی او را محکوم کردند. ترامپ در نوامبر گذشته(آبان ماه) در مصاحبه با «جو روگان» با تأسف گفت: «من برخی افراد را انتخاب کردم که نباید انتخاب میکردم. آنها نسبت به من وفادار نبودند»
🔸در اولین روز کاری خود، ترامپ دستهبندی شغلی«اف» را بازگرداند؛ این دستهبندی را او در ماههای پایانی دوره اول خود ایجاد کرده بود و باعث میشود کارمندان دولت از حمایتهای شغلی محروم شده و بهراحتی اخراج شوند. ترامپ بسیاری از طرفداران خود را متقاعد کرده است که یک «دولت پنهان» (Deep State) در دوره اول ریاستجمهوریاش کارشکنی کرده و پیروزی او در انتخابات ۲۰۲۰ را از او گرفته است. حالا، این دولت پنهان فرضی پاکسازی خواهد شد...
🔸دولتی که ترامپ اکنون در اختیار دارد، شامل حدود ۴,۰۰۰ مقام منصوب سیاسی و 3 میلیون کارمند عمومی است که به بلایای طبیعی و وضعیتهای اضطراری نظامی پاسخ میدهند، اهداف بلندمدتی را که توسط کنگره و رئیسجمهور تعیین شده، دنبال میکنند، و بسیاری کارهای دیگر را انجام میدهند. اما برای ترامپ، مشکل تخصص و فرآیندهای اجرائی این است که دامنه قدرت او را محدود کرده و اعمال اراده شخصیاش را دشوار میکنند.
🔸البته، برخی از انتصابات کابینه ترامپ، در درجهی اول به برنامههای او وفادار هستند. بهعنوان مثال، «تام هومن»، مسئول جدید مرزبانی ترامپ، یک مأمور سابق گشت مرزی است که در دوران باراک اوباما ریاست بخش اخراج مهاجران ادارهی مهاجرت و گمرک (ICE) را بر عهده داشت و در دولت ترامپ، بهعنوان مدیر موقت این سازمان خدمت کرد.
🔸خطر بزرگی که ترامپ و کشور آمریکا را تهدید میکند، فراتر از آشفتگیهای ناشی از خودکامگی، نادیده گرفتن دانش و فرآیندهای حکمرانی، و اجرای اقدامات سرکوبگرانه است. ترامپ، حزبش، هوادارانش و رسانههای همسو با او، نزدیک به یک دهه را صرف حمله به آنچه «دولت پنهانم توطئهگر مینامند کردهاند و تهدید کردهاند که این دولت پنهان را نابود خواهند کرد. نتیجه این روند، از بین رفتن مشروعیت نهادهایی بوده است که ظرفیت اداری دولت را پشتیبانی میکنند.
#دریچهای_به_جهان
https://kayhan.ir/001HP9
@Kayhan_online
🔰 مردم باید کارآمدی دولت را در عمل ببینند نه در وعده و حرف
🔸«دولت دارد چه کار میکند؟». روزنامه دولتی ایران با طرح این سؤال در تیتر اصلی خود، به بررسی عملکرد دولت پرداخت و نوشت که «برنامههای مدیران و تصمیمسازان قوه مجریه را مورد پیگیری قرار میدهد تا روشن شود مشکلات چگونه و در چه زمانی حل خواهند شد».
🔸این روزنامه میافزاید: «تأثیرات تورم مزمن چند ساله، تبعات تحریمها، انواع و اقسام ناترازیها، آلودگی هوا، تضعیف سرمایه اجتماعی، بوروکراسی ناکارآمد و... نه تنها قابل کتمان نیست که مسعود پزشکیان در کسوت رئیسجمهوری خود پرچم شفافسازی درباره وضعیت موجود را در دست دارد. مردم در انتخابات به امید بهبود وضعیت، پزشکیان و گفتمان وی را برگزیدند و حالا بهحق، از دولت وفاق ملی انتظار گرهگشایی دارند...
🔸درباره این گزارش روزنامه دولت گفتنی است: اولاً دولت در حوزه مسائل اقتصادی غالباً فاقد برنامه منسجم و جامعالاطراف است که به علاوه تیم اقتصادی نامنسجم موجب شده کارکرد دولت در این حوزه بیشتر در قالب گرانی یا گرانسازی خودرو، نان، لبنیات، دارو، ارز، گاز، برق، بلیت قطار، کالاهای اساسی، سیب زمینی و... به چشم بیاید.
🔸ثانیاً بسیاری از مشکلات اقتصادی راهحل مدیریتی موردی و داخلی دارد اما شماری از مدیران دولتی ترجیح میدهند به جای اظهارات کارشناسی و ارائه تدابیر تخصصی و تلاش برای رفع موانع و تسهیل امور، مشکلات را به شکل بسیار نامعقول به تحریم و مذاکره حواله دهند و در واقع مسئولیت را از سر خود باز کنند. این رویکرد بر خلاف ادعای روزنامه ایران، موجب تحریف و گم شدن صورت مسئله و پراکندگی و اختلاف در اولویتبندی مسائل یا حل آنها میشود و اتفاقاً درست نقطه مقابل شعارهایی مانند وفاق و تخصصگرایی است.
🔸ثالثاً برخی نکات عنوان شده در متن تیتر روزنامه دولت، وعده و شعار و آرزو است و نه گزارش عملکرد. آموزش و پرورش در اثر بیتدبیری برخی دولتمردان در تأمین و ذخیرهسازی سوخت زمستانی، طی چند ماه گذشته با تعطیلیهای بیسابقه (بیش از یک ماه و نیم تعطیلی) مواجه بوده و این خلاف برنامه رونق آموزش و پرورش است.
#خبر_ویژه
https://kayhan.ir/001HQK
@Kayhan_online
🔰 عکسی فراموش ناشدنی از پشت بام سفارت امریکا در ویتنام
🔸بعد از شکست امریکا از مبارزان ویتنامی و فرار آمریکائی که در ویتنام شکست خورده بودند ، علاوه بر خود آمریکایی ها که تحت تعقیب ویتنامی ها سراسیمه در حال فرار بودند ، جاسوسان و وطن فروشان ویتنامی هم که می دیدند که دیگر جایی برای ماندن در کشور خودشان نیست بهمراه آمریکائی ها به سفارت آمریکا پناهنده شدند ، هلیکوپتر آمد و بالای بام سفارت آمریکا نشست.
🔸وقتی آخرین آمریکایی از نردبان بالا رفت هنوز اولین وطن فروش ویتنامی پایش را روی بام نگذاشته بود که آمریکائی ها نردبان را هل دادند تا این خیانتکارها به دست مردم خودشان تکه پاره شوند.
@Kayhan_online
🔰 اشک تمساح متهمانی که به امید مردم و مقبولیت دولت آسیب میزنند
🔸روزنامه متعلق به رئیس شورای اطلاعرسانی دولت تصریح کرد که محبوبیت دولت نزد مردم بسیار کاهش یافته است. روزنامه اعتماد اما به جای توجه دادن دولت به اهتمام درونزا برای حل مشکلات اقتصادی، برخی مسائل سیاسی مورد علاقه خود را به عنوان اولویت ردیف کرد!
🔸این روزنامه به قلم محکوم پرونده فروش اطلاعات به بیگانگان نوشت: مهمترين سرمايه هر فرد، نهاد يا دولت، اعتمادي است كه ديگران به آن دارند. آقاي پزشكيان و دولت او در معرض خطر از دست دادن اعتماد عمومي هستند؛ اعتمادي كه از ابتدا هم ضعيف بود. در واقع اعتماد ضعيف از اينجا ناشي ميشد كه بسياري از مردم معتقد بودند كه در فضا و ساختار سياسي موجود، نميتوان كار موثري كرد و انجام سياستهاي مفيد و كارآمد تقريباً غيرممكن است. يا حداقل گمان ميكردند كه آقاي پزشكيان كسي نيست كه بتواند اين تحول را رقم بزند.
🔻البته پس از انتخابات و بهطور متعارف، اميد و اعتماد به فرد منتخب زياد ميشود. اين ظرفيت سياسي براي آقاي روحاني در سال ۱۳۹۲ و پس از انتخابات بسيار بالا بود. گرچه وي ۵۰درصد آراء را آورد، ولي پس از انتخابات به محبوبيت ۷۷درصدي رسيد، زيرا اميد به آينده ايجاد شده بود.
🔸نویسنده روزنامه اعتماد به عنوان یکی از متهمان کشاندن دولت خاتمی و روحانی به سیاستبازی افراطی و انداختن آن دولتها از چشم مردم شناخته میشود. آنها همان کسانی بودند که مقارن سیاسیکاری برخی دولتمردان خاتمی و مجلس همسو (ششم)، رابطه با آمریکا را اولویت اول و مشکلات اقتصادی را اولویت هشتم مردم مینامیدند، به بازگوکنندگان مشکلات و مطالبات اقتصادی انگ مارکسیت و کمونیست میزند، و یا لشکر قابلمه به دست جناح راست مینامیدند و نهایتاً هم موجب بستهشدن پرونده آن دولت و مجلس شدند و رأساً خواستار عبور از خاتمی و روحانی و یا استعفا و کنارهگیری آنها شدند.
🔸پیداست که حضور چنین کسانی در شورای راهبری کابینه چهاردهم و سپس نقل مکان به عمق مدیریتهای ارشد یا مشاوره مقامات دولتی در این شش ماه موجب برخی انتصابهای نابجا از یکسو و آدرسهای گمراهکننده از سوی دیگر شده و در اثر کنار گذاشتن اولویتهای مردم به ناامیدی مردم از دولت بینجامد.
#خبر_ویژه
https://kayhan.ir/001HQJ
@Kayhan_online
18.81M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📹 بازنشر | دیدار عکاس تصویر تاریخی بیعت همافران با امام خمینی در ۱۹بهمن۱۳۵۷ مرحوم عبدالحسین پرتوی با رهبر انقلاب
➕ امضای یادگاری حضرت آیتالله خامنهای در کنار عکس تاریخی مرحوم پرتوی
@Kayhan_online
🔰 برقراری سالانه ۲۰ میلیون تماس با اورژانس
🔸وزیر بهداشت: روزانه حدود ۵۰ هزار تماس با اورژانس برقرار میشود که ۱۵ هزار ماموریت انجام میگیرد.
🔸همچنین سالانه ۲۰ میلیون تماس با ۱۱۵ گرفته میشود که ۶ میلیون ماموریت توسط نیروهای اورژانس انجام میگیرد.
🔸بخشی از مشکلات مردم نیز با مشاورۀ نیروهای مستقر در واحد دیسپچ اورژانس برطرف میشود.
@Kayhan_online