📌 #خبر_ویژه
🔹 واشنگتن پست: برجام از چشم افتاده 88 درصد ایرانیها اعتمادی به آمریکا ندارند
🔸 یک روزنامه آمریکایی به استناد نظرسنجیها از مردم ایران نوشت: مردم اخیراً نسبت به دستاوردهای هر نوع مذاکره با آمریکا بدبین شدهاند.
واشنگتن پست مینویسد: کاهش حمایت مردم ایران از برجام از این هم بیشتر بوده است. یک نظرسنجی در ماه دسامبر نشان داد که نرخ حمایت افکار عمومی از برجام از 76 درصد در آگوست 2015 به 51 درصد در دسامبر 2018 ]آذر 97 [ کاهش یافت. ایرانیها نسبت به روند کلی مذاکره بدبین شدهاند. از هر ده نفر هفت ایرانی معتقدند که ایران نباید در جریان مذاکره امتیازی بدهد چرا که نمیتوانند اطمینان حاصل کنند که طرفهای دیگر به تعهدات خود پایبند بمانند (این رقم از 67 درصد در ژانویه 2018 به 72 درصد در دسامبر رسید.)
دلیل این سقوط حمایت از توافق میان ایرانیان ریشه در علت استقبال اولیه ایرانیان از آن دارد. تا سال 2014 رقم حمایت ایرانیان از برنامه هستهای این کشور در سطح نود درصد ثابت باقی مانده بود. به علاوه توسعه موشکی کشور از نظر بسیاری از ایرانیان اهمیت بالایی دارد. در سال 2018، 76 درصد آن را بسیار مهم و بیست درصد آن را تا حدی مهم میدانستند. مردم ایران انتظار داشتند در نتیجه توافق هستهای تمام تحریمها و نه فقط تحریمهای هستهای لغو شوند. اما ترامپ در پی خروج از برجام تمام تحریمهای پیش از توافق را دوباره احیا کرد. این تحریمها که نه تنها ایران بلکه کشورهای طرف معامله با ایران را نیز دربر میگیرند، صنایع حیاتی برای اقتصاد ایران مانند نفت و بانک را هدف قرار دادهاند. حتی اخیرا وزیر امور خارجه آمریکا پیشنهاد داده که سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران در فهرست گروههای تروریستی قرار بگیرد.
در نتیجه مردم ایران معتقدند که غرب سهم آنها را از توافق بالا کشیده است. در ژانویه 2018 (دیماه 96) از هر 10 ایرانی 6 نفر معتقد بودند که ایالات متحده تمام تحریمهایی را که در برجام متعهد به لغو آنها شده بود، لغو نکرده است. اعتماد به ایالات متحده در پایبندی به تعهداتش از 45 درصد در سال 2015 به 12 درصد در سال 2018 کاهش یافته و 88 درصد بیاعتماد هستند.
اما ایرانیها معتقدند که اروپاییها نیز به تعهد خود در برجام پایبند نبودهاند. این باور در میان مردم ایران ریشه دوانده است. برای نخستین بار از سال 2016 به بعد، کمتر از نیمی از ایرانیان باور دارند که اروپاییها به تعهدات خود پایبند هستند. این رقم از 61 درصد در ژوئن سال 2018 به 44 درصد رسیده است. روحانی که با هدف مذاکره با آمریکا در سال 2013 پیروز انتخابات شده بود، در سخنان اخیر تلویزیونی خود گفت هیچگونه امکانی برای مذاکره با آمریکا وجود ندارد.
http://kayhan.ir/fa/news/157903
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا، گپ و بله
@kayhannewspaper
💰👥 #اقتصادی_اجتماعی
🔹 رئیس سندیکای تولیدکنندگان کاغذ و مقوا:
کمبود کاغذ با واردات برطرف میشود
🔸 رئیس سندیکای تولیدکنندگان کاغذ و مقوای ایران گفت: ورود محمولههای وارداتی جدید به کشور، میتواند نگرانیهای مربوط به عرضه کاغذ در بازار را برطرف کند.
ابوالفضل روغنی گلپایگانی در گفتوگو با ایسنا، با بیان اینکه ورود محمولههای وارداتی جدید به کشور، میتواند نگرانیهای مربوط به عرضه کاغذ در بازار را برطرف کند، افزود: در پایان سال گذشته دولت منابعی را برای واردات کاغذ تأمین و امکاناتی فراهم کرده تا سفارشها برای واردات این محصول انجام شود.
وی بااشاره به جهش قیمت کاغذ در سال گذشته و مشکلاتی که برای مصرفکنندگان ایجاد شده، تصریح کرد: وزارت ارشاد و وزارت صنعت، معدن و تجارت اقداماتی برای واردات کاغذ انجام دادند تا کمبود و افزایش قیمت را
جبران کنند.
رئیسسندیکای تولیدکنندگان کاغذ و مقوا با بیان اینکه وضعیت تولید کشور در بخش کاغذ روزنامه و کاغذ تحریر خوب نیست، ادامه داد: برای تأمین بازار امید چندانی به تولید داخل نیست. در حال حاضر میزان دقیق ظرفیت فعال صنعت کاغذ مشخص نیست، اما میتوان گفت با وجود اینکه ظرفیت تولید ۱۵۰ هزار تن کاغذ وجود دارد تولید ما نهایتاً به ۲۰ هزار تن میرسد.
رئیسسندیکای تولیدکنندگان کاغذ و مقوای ایران علت پایین بودن ظرفیت فعال صنعت کاغذ را کمبود مواد اولیه و ارز و همچنین نبود حمایتهای لازم عنوان کرد و افزود: وضع تعرفه مناسب، فراهم کردن امکانات سرمایهگذاری و تخصیص وامهای ارزان قیمت از جمله حمایتهای مورد نیاز این صنعت است.
روغنی گلپایگانی افزود: از طرف دیگر با توجه به کمبود کاغذ تحریر، باید بخشی از منابعی که به واردات تخصیص داده میشود صرف گسترش تولید شود.
گفتنی است، کمبود کاغذ از پاییز ۱۳۹۶ آغاز شد و با وجود اینکه در همان سال با ترخیص یک محموله از گمرک تا حدی مشکلات کنترل شده، اما افزایش نرخ ارز بار دیگر این صنعت را با مشکلاتی مواجه کرد؛ تا جایی که در آخرین روزهای اسفند ماه در پی افزایش بیرویه قیمت کاغذ، صنف ناشران در نامهای به مسئولان دولتی خواستار پیگیری جدی برای حل معضل کمبود و گرانی کاغذ شدند.
از طرف دیگر در روزهای آخر اسفند ماه، دبیر کارگروه ساماندهی کاغذ گفته بود که در سال گذشته ۳۷ هزار و ۳۵۴ تن کاغذ روزنامهای و ۲۱۸ هزار و ۶۲۳ تن انواع کاغذ تحریر وارد کشور شده، اما فقط ۶۹۱۵ تن روزنامهای و 13 هزار و ۶۴۹ تن تحریر با حواله معاونتهای فرهنگی و مطبوعاتی وزارت فرهنگ توزیع شده است. به این معنا که سایر مقادیر که با ارز دولتی وارد شده، غیرقانونی توزیع شده است.
http://kayhan.ir/fa/news/157831
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا، گپ و بله
@kayhannewspaper
🌍 #بین_الملل
🔹 انفجار خونین در بازار شیعیان «کویته» تروریستها دهها پاکستانی را به شهادت رساندند
http://kayhan.ir/fa/news/157847
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا، گپ و بله
@kayhannewspaper
📰 #دیروزنامههای_زنجیرهای
🔹 سیل را سیاسی نکنیم!
🔸 وزیر راه دولت اصلاحات در یادداشتی در روزنامه ایران نوشت : «در ایران سیاسی کردن صحنه مدیریت بحران مخاطراتی دوچندان نسبت به بسیاری از کشورها دارد. چرا که ما به گواه بسیاری از ناظران و حتی به اعتراف مسئولین رسمی کشور در وضعیت مساعدی از نظر سرمایه اجتماعی قرار نداریم و فشارهای مختلف خارجی و پیامدهای اقتصادی آن در داخل نیز باعث افزایش سرعت فرسایش سرمایه اجتماعی ما شده است. سیاسی شدن صحنه مدیریت بحران سیل اخیر با توجه به تأثیر نامطلوبی که در زمینه کاهش کیفیت خدمات رسانی به سیلزدگان، بالا بردن میزان فوت وقت در این زمینه و زمینهسازی برای افزایش شکافهای اجتماعی در میانه بحران سیل دارد قطعاً آثار نامطلوب زیادی در حوزه اجتماعی در پی خواهد داشت.»
در اینکه چنین رفتاری از جانب هر فرد یا گروه و جریان سیاسی که باشد به شدت مذموم و غیر قابل پذیرش است تردیدی وجود ندارد اما نگاهی به رفتار و عملکرد جریان مدعی اعتدال – اصلاحات در زمان وقوع بحران نشان میدهد که اتفاقا این جریان استاد ماهگیری سیاسی در هنگامه بحران هستند. به عنوان نمونه این جریان در زمان حادثه دلخراش پلاسکو با سیاسی کردن فضا و با روش پروپاگاندای رسانهای ، بدون توجه به بررسیهای کارشناسی یا قوانین مربوط به ایمنی کار، شهرداری تهران که در صدر آن محمدباقر قالیباف قرار داشت و احتمال میرفت رقیب انتخاباتی کاندیدای نزدیک به آنان باشد را تخریب و مقصر اصلی ماجرا جلوه میداند. جالب آنکه روزنامه ایران نیز در آن مقطع پرچمدار روزنامههای زنجیرهای در سیاهنمایی علیه مدیریت شهری و تخریب قالیباف شهردار تهران بود. یا در ماجرای زلزله جانسوز کرمانشاه در حالی که همه مردم ایران دلواپس جان و مال هموطنان خود بودند و نیروهای مسلح و دستگاههای امدادی با تمام قوا راهی کمکرسانی به مناطق زلزلهزده شدند، برخی چهرهها و رسانههای اصلاحطلب تمرکز خود را بر تخریب واحدهای مسکن مهر در چند شهر زلزلهزده قرار دادند تا بدین وسیله دولت احمدینژاد را مقصر نشان دهند.
http://kayhan.ir/fa/news/157877
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش،آیگپ، ایتا، گپ و بله
@kayhannewspaper
🎭 #ادبی_هنری
🔹 ارتباط سیلزدگان و مردم با ستادهای بحران از طریق «رادیو امداد»
🔸 شبکه رادیویی تازه تأسیس شده «صدای امداد» امکان ارتباط مردم و سیل زدگان با ستادهای بحران و امدادگران را فراهم میکند.
علیرضا حبیبی، مدیر رادیو امداد در گفت وگو با خبرنگار کیهان گفت: با توجه به اینکه شرایط بحران در مناطق سیل زده کشور، طولانی شده است و هم اکنون شاهد اوج بحران سیل در دو استان لرستان و خوزستان هستیم، رادیو به عنوان سریعترین رسانه در اختیار مردم، وظیفه خودش دید تا در کنار مردم باشد. در نتیجه شبکه رادیو امداد با شعار «مهربانی و همدردی با آسیبدیدگان و همراهی با مسئولان» بطور 24 ساعته فعالیت خود را آغاز کرد. به طوری که شبکه رادیو امداد با راهاندازی قرارگاههایی در مناطق سیل زده بطور لحظه به لحظه، مسائل و اتفاقات این مناطق را رصد میکند تا هم اخبار واقعی و درست به دست مردم برسد و از انتشار شایعات جلوگیری شود و هم اینکه به کاهش آلام و خسارات معنوی و عاطفی مردم بپردازیم و نیز روند بازسازی و امدادرسانی را پیگیری دائم نماییم.
وی افزود: این شبکه هم روی موج اف ام قابل دریافت است و هم از طریق رادیو نمای تلویزیون و نیز به وسیله اپلیکیشن ایران صدا ارائه میشود.
مدیر رادیو امداد همچنین از ایجاد راههای ارتباط مردم با این شبکه خبر داد و گفت: این شبکه شرایطی را فراهم کرده که مردم بطور 24 ساعته میتوانند با ارتباط با این شبکه به ستادهای بحران و گروههای نجات و امداد دسترسی پیدا کنند و نیازهای خود را اعلام کنند. حتی به وسیله رادیو امداد میتوان امداد هوایی برای گرفتار شدگان در مناطق در محاصره سیل را ایجاد کرد. تماسهای مردمی نیز حتما پیگیری میشود. این دو راه ارتباطی عبارت است از سامانه پیامکی 30000955 و شماره تلفن 22163340.
http://kayhan.ir/fa/news/157863
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا، گپ و بله
@kayhannewspaper
🏆 #ورزشی
🔹 آغاز رقابت مدعیان لیگ بسکتبال برای فینال
🔸 لیگ برتر بسکتبال از امروز شنبه وارد مرحله نیمه نهایی میشود تا در برگزاری حداکثر ۱۰ دیدار، فینالیستهای این فصل مشخص شوند.
پتروشیمی بندر امام، نفت آبادان، شیمیدر تهران و شهرداری گرگان ۴ تیمی هستند که هر یک به انجام دو دیدار و کسب پیروزی در آن در مرحله یک چهارم نهایی لیگ بسکتبال، مجوز حضور در مرحله نیمه نهایی را کسب کردند. این مرحله از مسابقات شنبه آغاز میشود و حداکثر تا ۲ اردیبهشت ماه ادامه خواهد داشت. در این مرحله که به صورت ۳ از ۵ برگزار میشود تیمهای جنوبی پتروشیمی و نفت رو در روی هم قرار میگیرند و شیمیدر و شهرداری گرگان هم به مصاف هم میروند.
پتروشیمی میزبان دو دیدار ابتدایی خود در مرحله نیمه نهایی لیگ بسکتبال است. این تیم سال گذشته به عنوان مدافع قهرمانی در لیگ بسکتبال شرکت کرد اما در نهایت به جایگاه سومی بسنده کرد. آنها امیدوارند با پیروزی در دو دیدار ابتدایی نیمه نهایی، گام بلندی برای فینال بردارند. شرایط برگزاری دیگر دیدار مرحله نیمه نهایی اما متفاوت است. شهرداری گرگان و شیمیدر تهران در حالی این دیدار را برگزار میکنند که سهم آنها از تقابلی که پیش از این در این فصل از مسابقات داشتند، یک برد و یک باخت است.
برنامه دیدارهای مرحله نیمه نهایی لیگ بسکتبال به این شرح است:
شنبه ۲۴ فروردین: (* پتروشیمی بندر امام- نفت آبادان * شیمیدر تهران – شهرداری گرگان)
یکشنبه ۲۵ فروردین ماه: (* پتروشیمی بندر امام – نفت آبادان * شیمیدر تهران – شهرداری گرگان)
پنجشنبه ۲۹ فروردین: (* نفت آبادان- پتروشیمی بندر امام * شهرداری گرگان- شیمیدر تهران)
جمعه ۳۰ فروردین: (* نفت آبادان- پتروشیمی بندر امام * شهرداری گرگان- شیمیدر تهران)
دوشنبه ۲ اردیبهشت: (* پتروشیمی بندر امام – نفت آبادان * شیمیدر تهران- شهرداری گرگان)
http://kayhan.ir/fa/news/157895
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا، گپ و بله
@kayhannewspaper
🌐 #کیهان_آنلاین
🔰 سید عباس موسوی به عنوان سخنگوی جدید وزارت امور خارجه جایگزین بهرام قاسمی شد. بهرام قاسمی مدتی پیش به عنوان سفیر ایران در فرانسه معرفی شد.
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا، گپ و بله
@kayhannewspaper
📌 #خبر_ویژه
🔹 تغییر ارز پایه کالاهای اساسی درآمد برای دولت و تورم برای مردم
🔸 یک کارشناس اقتصادی حامی دولت با انتقاد از سیاست تغییر ارز پایه برای کالاهای اساسی گفت: با هر بهانه یا هر عنوانی، سیاستهایی که مشوق تورم، رانت، ربا، رکود و کاهنده هزینه فرصت ارتکاب فساد هستند در دستور کار باشند، میتوانند شکنندهآوری غیرقابل تصوری را در اقتصاد و جامعه پدید آورند.
فرشاد مومنی میگوید: تحت عنوان مبارزه با رانت یک بسترسازی خطرناک و مشکوکی در ماههای اخیر صورت گرفته که اقدامات عملی آن در هفته جاری کلید خورد و مضمون این است که میخواهند قیمت مایحتاج ضروری مردم را از ارز پایه 4200 تومانی به پایه ارز 8 تا 10 هزار تومانی انتقال دهند.
وی ادامه داد: اساس این ماجرا بر این استوار است که این افراد تصور میکنند که از ناحیه، بین 56 تا 65 هزار میلیارد تومان کسب درآمد کنند اما ژستی که گرفته میشود این است که این سیاست در حمایت از مردم در آن اقلام کفایت لازم را نداشته و موجب رانت شده است. این نشان میدهد که ما وارد فاز جدیدی شدهایم که رانتآورترین سیاستها تحت عنوان مبارزه با رانت در دستور کار قرار گرفته است.
این استاد دانشگاه علامه طباطبایی تصریح کرد: به حکم تورمزا بودن این سیاستها که مورد اذعان طرفدارانش نیز است، برآوردها نشان میدهد حتی اگر قیمت ارز نیمایی تقریبا 8 هزار تومان باشد، حداقل 6 درصد تورم تنها در اثر این سیاست اتفاق خواهد افتاد که البته برداشت ما فراتر از آن نیز است و رانتی که به این دلیل ایجاد میشود 350 برابر آن رانت ادعایی دوستان است که نسبت به آن آلرژی دارند. جالب آنکه در اقتصادی که سرتاپای آن را رانت فراگرفته است یک دفعه با رانتی که حتی اگر صحت داشته باشد و کانون اصابت آن فرودستان هستند را میخواهند برخورد کنند. اگر مسئله رانت است، این سیاست تورمزا که 350 برابر آن رانتزاتر است.
مومنی با اشاره به میزان یارانه پنهان در اقتصاد کشور گفت: در هفته اخیر رئیس محترم سازمان برنامه و بودجه سخن از عدد مجعول بالغ بر 900 هزار میلیارد تومان یارانه ضمنی به میان آوردند که میخواهند با آن برخورد کنند. بسیار تأسفبار است که همین حرفها که هیچ مابهازایی در بودجه ندارد هزینه فرصتی دیگر است که بازتاب سیاستهای تورمزا است و اینها آن عدد مجعول را مبنا قرار میدهند تا درون یک دور باطل، موجهای جدیدی از سیاستهای تورمزا را تحت عنوان افزایش قیمت حاملهای انرژی و از این قبیل را در دستور کار قرار دهند تا این مارپیچ خطرناک و سیاستهای تورمزا را ادامه دهند. مایه تأسف است که این سخنان از زبان یک مقام رسمی مسئول بودجهریزی کشور صادر میشود و به ایشان در نهایت احترام میگوییم، بنیه کارشناسی اطراف خود را بالا ببرند و از مطرح کردن عبارتهای آینده هراسانه، تشدید کننده هیجانات تورمی و برهم زننده تتمه نظم و قرار جامعه پرهیز کنند…
ادامه مطلب👇
http://kayhan.ir/fa/news/157902
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا، گپ و بله
@kayhannewspaper
💰👥 #اقتصادی_اجتماعی
🔹 رئيس سازمان هواشناسی اعلام کرد
تداوم روند افزايش دما و دبی آب ظرف امروز و فردا
🔸 رئيس سازمان هواشناسی از تداوم روند افزایش دما ظرف امروز و فردا همراه با افزایش دبی رودخانهها خبر داد.
به گزارش پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی، سحر تاجبخش درباره آخرین وضعیت جوی کشور بیان کرد: در حال حاضر وضعیت دمای هوا ظرف امروز و فردا رو به افزایش است که این مسئله احتمال ذوب برف و افزایش دبی طبیعی رودخانهها را بالا خواهد برد.
وی افزود: در روزهای شنبه، یکشنبه و دوشنبه این سامانه در مناطق جنوبی کشور فعالیت میکند، البته موجب بارش در استانهای خوزستان، لرستان و همچنین سایر استانهای حاشیهای زاگرس میانی نخواهد شد، اما استانهای دیگر را درگیر بارش خواهد کرد.
معاون وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه سامانه بارشی روز شنبه استانهای بوشهر، فارس، جنوب کرمان، سیستان و بلوچستان، هرمزگان و جنوب اصفهان را تحت تأثیر قرار میدهد، گفت: فعالیت این سامانه روز یکشنبه گستردهتر شده و پس از عبور از استان بوشهر، موجب بارش در هرمزگان، سیستان و بلوچستان، کرمان، یزد، اصفهان، خراسان شمالی، خراسان جنوبی و خراسان رضوی خواهد شد.
تاجبخش ادامه داد: بارشهای مذکور به صورت رگباری بوده و قطعا مانند روزهای گذشته نخواهد بود، ولی باید بگوییم که همچنان احتمال آبگرفتگی معابر، طغیان رودخانهها و سیلاب احتمالی در این مناطق وجود دارد. در این سه روز شاهد وزش باد در مناطق ساحلی و همچنین تلاطم دریا خواهیم بود.
رئیس سازمان هواشناسی تأکید کرد: این وضعیت بارش تا جنوب استان گلستان ادامه داشته و گسترده خواهد شد، ضمن اینکه فعالیت سامانه بارشی در این منطقه نیز در سه روز آینده پیشبینی شده است.
تاجبخش با بیان اینکه سامانه بارشی مذکور تا روز دوشنبه در منطقه ما فعال خواهد بود، گفت: طبق پیشبینیهای انجام شده فعالیت سامانه در مناطق جنوبی از جمله هرمزگان، سیستان و بلوچستان و بخشهایی از خراسانهای شمالی، جنوبی و رضوی بیشتر خواهد بود.
به گفته تاجبخش این سامانه روز دوشنبه از حاشیه شرقی عبور و خارج شده و از روز سهشنبه هفته آینده دیگر مسئله خاصی را در کشور نخواهیم دید. پس عبور هفته پیش رو، از آغاز هفته آینده سیستم جدیدی از نواحی شمال غربی به کشور وارد شده که جزئیات آن در روزهای آتی اعلام خواهد شد.
http://kayhan.ir/fa/news/157838
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا، گپ و بله
@kayhannewspaper
📰 #دیروزنامههای_زنجیرهای
🔹 دم خروس حامیان FATF بیرون زد
🔸 روزنامه سازندگی دیروز گفتوگوی کوتاهی را با لعیا جنیدی، معاون حقوقی رئیسجمهور با تیتر «اقدام آمریکا و دو لایحه FATF ربطی به هم ندارند» منتشر کرد. وی گفته است: «نباید بین اقدام آمریکا در قبال سپاه پاسداران [و تصویب سی اف تی و پالرمو] اختلاط صورت بگیرد زیرا این موضوع کاملا قابل تفکیک است و معیارهای آمریکا نه در گذشته و نه اکنون معیار نبوده و به رسمیت جهانی نیز شناخته نمیشود.»
اگر رسمیت جهانی برایتان ملاک است، چرا قبل از آنکه آمریکا رسما نام سپاه را در لیست گروههای تروریستی قرار دهد، در پاسخ به منتقدان تصویب سی اف تی و پالرمو میگفتید سپاه در لیست گروههای تروریستی آمریکا نیست؟ آن زمان معیارهای آمریکا رسمیت جهانی داشت؟! گذشته از اینها، معاون حقوقی رئیسجمهور نمیدانند رئیسFATF مارشال بیلینگزلی دستیار بخش تامین مالی تروریسم وزارت خزانهداری آمریکا است؟
http://kayhan.ir/fa/news/157877
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش،آیگپ، ایتا، گپ و بله
@kayhannewspaper
🎭 #ادبی_هنری
🔹 روایت یک نویسنده از حضور عراقیها در مناطق سیل زده ایران
🔸 یک فعال فرهنگی حاضر در مناطق سیل زده خوزستان، به روایت حضور عراقیها برای کمک به مردم ایران در این مناطق پرداخت.
حبیب احمدزاده، نویسنده و مستندساز، به کیهان خبر داد: امروز (دیروز، جمعه 23 فروردین) حدود ساعت یک بعد از ظهر و در مرز شلمچه با ورود تعداد دیگری از موکبهای مردمی و خودجوش غذاپز از شهر بصره عراق که پرچم ایران و عراق بر دوش دو خانم را در جلوی همه ماشین هایشان به نشانه وحدت مردم دو کشور نصب کرده بودند مواجه شدیم. آنها اصرار شدید داشتند که استراحت نکرده و نهار نخورده هرچه زودتر تعیین شود که بهتر است در کدام نقطه مشکل دارتر سیل، مستقرشوند. جالبتر آن بود که از چند روز قبلتر، موکبهای اربعینی از همین عرب زبانان بصره در شهرهای لر زبان استان لرستان مستقر شده بودند.
وی افزود: واقعا که انسانیت واقعی مرز، نژاد و زبان نمیشناسد. ولی نکته جالبتر آن بود که در اظهار نامه گمرکیشان به وجود چندین گونی اسباب بازی برای بچههای سیلزدهاشاره کرده بودند.
این جانباز دوران دفاع مقدس در پایان تأکید کرد: مردم شریف بصره؛ از شما و دیگر مردم کشور عراق و نیز دیگر ملتهای کمککننده به عنوان یک جانباز جنگ و شاید نماینده کوچکی از ملت ایران، خاضعانه تشکر میکنم. درود بر دوستی بین ملتها.
http://kayhan.ir/fa/news/157862
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا، گپ و بله
@kayhannewspaper
🏆 #ورزشی
🔹 مسیر سخت تیم فوتبال امید برای صعود به المپیک
🔸 تیم ملی امید بعد از نمایش نه چندان دلچسب در تهران و صعود به عنوان یکی از تیمهای دوم مرحله مقدماتی انتخابی المپیک در آسیا، مسیر سختی برای صعود به المپیک ۲۰۲۰ توکیو دارد.
تیم ملی امید در ایام نوروز، میزبان مرحله مقدماتی انتخابی المپیک در تهران بود که بعد از تیم ملی عراق در رده دوم قرار گرفت و نتوانست به طور مستقیم راهی مرحله نهایی انتخابی المپیک شود اما به لطف تفاضل گل بهتر نسبت به چند تیم مختلف، در رده دوم بهترین تیمهای دوم مرحله مقدماتی جای گرفت و یکی از چهار تیم صعود کننده از این مسیر بود.
با این نتایج، تیم ملی امید در قرعه کشی مرحله نهایی در سید چهارم به همراه امارات، بحرین و سوریه قرار گرفته است و این احتمال وجود دارد که در مرحله گروهی با تیمهای قدرتمند و صاحب نام آسیا همگروه شود که مسیر سختی خواهد بود.این رده بندی بر اساس نتایج تیمها در مسابقات قهرمانی زیر ۲۳ سال آسیا در سال ۲۰۱۸ و مرحله مقدماتی قهرمانی زیر ۲۳ سال آسیا در سال ۲۰۱۹ به دست آمده که تیم ملی در سال ۲۰۱۸ نتوانست به این مسابقات صعود کند.
طبق ردهبندی AFC، تیمهای تایلند (میزبان)، ازبکستان، قطر و ویتنام در سید یک، تیمهای کره جنوبی، عراق، ژاپن و کره شمالی در سید دو، تیمهای چین، استرالیا، عربستان و اردن در سید سه و تیمهای ایران، امارات، بحرین و سوریه در سید چهارم قرار گرفتند.شاگردان کرانچار در صورت بدشانسی، در گروهی متشکل از ازبکستان، ژاپن و استرالیا قرار میگیرند.
این مسابقات دی ماه سال ۱۳۹۸ در تایلند برگزار میشود و سه تیم نخست به همراه ژاپن در المپیک حضور خواهند داشت. در صورتی که ژاپن به مرحله نیمه نهایی این مسابقات صعود کنید، سه تیم دیگر بدون انجام بازی فینال و ردهبندی به المپیک صعود خواهند کرد.
http://kayhan.ir/fa/news/157896
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا، گپ و بله
@kayhannewspaper
💰👥 #اقتصادی_اجتماعی
🔹 زنگنه:
آسیبی به سیلزدگان از ناحیه تولید نفت وارد نمیشود
🔸 وزیر نفت با تاکید بر بسیج همه امکانات صنعت نفت برای کاهش آسیب به مردم خوزستان گفت: اطراف تجهیزات نفتی ما را آب فرا گرفته است و هیچ انسان با شرافتی نمیآید برای آنکه چند هزار بشکه نفت بیشتر تولید کند به مردم ضرر بزند.
به گزارش خبرگزاری تسنیم، بیژن زنگنه شامگاه پنجشنبه 22 فروردین پس از برگزاری جلسه ستاد بحران وزات نفت اظهار کرد: از روز نخست که استان خوزستان گرفتار سیل شد دستور داده و تاکید کردم که همه امکانات صنعت نفت در خدمت کاهش آسیبها، دردها و رنجهای مردم باشد، از روز چهارشنبه (21 فرورین) هم نمایندهای ویژه را فرستادیم تا در خوزستان مستقر باشد.
وی با بیان اینکه اقدامهای بسیار خوبی انجام شده تا شهرهای استان خوزستان از خطر دور باشد و تاکنون آسیب جانی نداشته ایم گفت: مرگ چاره ندارد، اما بقیه موارد را میتوان جبران کرد و دولت هم انشاء الله با توان خود خسارتهای وارده به مردم را جبران میکند.
وزیر نفت تاکید کرد: ملت ایران اکنون در رنج هستند برای اینکه بخشی از ایران که خوزستان است در رنج است و همه ما باید کمک کنیم تا این رنج از دوش مردم خوزستان برداشته شود.
زنگنه بااشاره به اقدامهای عناصر ضد انقلاب و دشمنان وحدت و یکپارچگی ملت ایران، در این باره توضیح داد: طرح مواردی از این دست که صنعت نفت یا مسئولان استان خوزستان قبول کردند که در دشت آزادگان خسارت به مردم خوزستان وارد شود تا به تاسیسات نفتی آسیبی نرسد؛ خلاف واقع
است.وی ادامه داد: همه داشتههای ما در خدمت مردم است و هیچ انسان با شرافتی نمیآید برای آنکه چند هزار بشکه نفت بیشتر تولید کند به مردم ضرر بزند.وزیر نفت تصریح کرد: البته در بخش نفت ما حساسیت زیادی داریم که آسیب زیست محیطی هم به مردم وارد نشود، این مردم پس از سیل هم میخواهند در دشت آزادگان و دیگر مناطق هورالعظیم زندگی کنند، اگر اتفاقی برای یکی از خطوط لوله ما بیفتد زندگی و دامداری و کسب و کار مردم برای سالها مختل میشود، از این رو ما برای جلوگیری از آسیب زیست محیطی به مردم، تولید نفت را کاهش دادهایم و بعضی از خطوط لوله را تخلیه کردیم.
زنگنه گفت: همه امکانات وزارت نفت تحت مدیریت ستاد بحران استان خوزستان بسیج شده است تا مردم از این شرایط عبور کنند.
وزیر نفت درباره وضع پالایشگاهها و چاههای نفت استان خوزستان پس از حادثه سیل افزود: وضع پالایشگاههای نفت خوب است و تولید نفت روال عادی خود را سپری میکند.
بیژن زنگنه بابیان اینکه تولید نفت جز در برخی چاهها که تصمیم گرفتیم به دلیل خطرهای زیست محیطی بسته شود، در جریان است خاطرنشان کرد: ما در نقاط محدودی خودمان چاهها را بسته ایم و خطوط لوله را خالی کردیم تا اگر مشکلی برای این خطوط پیش آمد مشکل زیست محیطی پیدا نکنیم.
http://kayhan.ir/fa/news/157829
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا، گپ و بله
@kayhannewspaper
🎭 #ادبی_هنری
🔹 مشکل سازمان زیباسازی تهران با هنر انقلاب چیست؟
🔸 سازمان زیباسازی شهرداری تهران، از تزیین معابر عمومی این شهر با آثار هنری انقلابی خودداری میکند که این مسئله جای پی گیری دارد.
به گزارش خبرنگار کیهان، یکی از کاربردهای هنرهای حجمی و تجسمی، تزیین و زیباسازی سطح شهرهاست. در همه جای دنیا، ازجمله در ایران نیز شهرداریها از آثار هنری برای ایجاد تنوع بصری و دمیدن روح فرهنگ و هنر بهره میبرند.
اما اتفاق قابل تأمل درباره سازمان زیباسازی شهرداری تهران این است که در مقاطع مختلف، به رغم ارائه رایگان آثار هنری انقلابی به این سازمان، حاضر به نمایش عمومی این آثار نشده است!
ازجمله بهمن سال قبل که با چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی همزمان بود، سازمان زیباسازی شهرداری تهران، از نمایش آثار برگزیده جشنواره هنر مقاومت خودداری کرد و به جای آن، تابلوهای مفهومی و انتزاعی را به کار برد! درحالی که دبیرخانه جشنواره هنر مقاومت، آثار برگزیده این جشنواره با مضامین انقلابی را بطور رایگان در اختیار سازمان زیباسازی شهرداری تهران قرار داد تا در معرض دید عموم شهروندان قرار گیرند و پاسخگوی مناسبت چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب باشد، اما این سازمان حاضر نشد تا حتی یکی از آثار را در معابر شهری به کار برد.
همچنین فروردین امسال و موقع برگزاری هفته هنر انقلاب اسلامی، باز هم سازمان زیباسازی شهرداری تهران حاضر به اکران آثار برگزیده گنجینه هنر انقلاب نشد! محمد زرویی نصرآباد، مدیرعامل سپهر سوره هنر و دبیر اجرایی هفته هنر انقلاب اسلامی، در این باره گفت: علیرغم همکاری شهرداری تهران و دستور نمایش آثار تجسمی گنجینه هنر انقلاب اسلامی اما سازمان زیباسازی شهرداری تهران با این دستور موافقت نکرد و گویا برنامههای مهمتری داشتند و راغب به نمایش این آثار نبودند.
به هر صورت، خودداری و مخالفت سازمان زیباسازی شهرداری تهران با نمایش و معرفی آثار هنری با مضامینی چون مقاومت و انقلاب اسلامی، سؤال برانگیز است. نهادهایی چون شورای فرهنگ عمومی و شورای عالی انقلاب فرهنگی و حتی قوه قضائیه، میتوانند این مسئله را بررسی کنند.
http://kayhan.ir/fa/news/157861
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا، گپ و بله
@kayhannewspaper
#نکته_ورزشی
🔹 فوتبال ایران و راه دور و نزدیک المپیک
🔸 تیم فوتبال امید ایران در اولین روزهای سال 1398 توانست جواز صعود به مرحله دوم مقدماتی المپیک را کسب کند؛ اتفاقی که به دلیل هم امتیاز بودن تیم ما با رقیب اصلیاش در گروه یعنی عراق، اما و اگرهایی را به دنبال داشت و این صعود نه چندان مقتدرانه با بیم و هراس همراه بود.
با تمام موانعی که بر سر راه تیم فوتبال امید ایران در مرحله نخست گروهی قرار گرفت و با علم به این واقعیت که اگر در دیگر گروهها نتایج دیگری رقم میخورد و سایر مدعیان صعود، موفقتر عمل میکردند امروز پرونده المپیکی شدن فوتبال ایران در همان ابتدای راه بسته شده بود، جای خوشحالی دارد که اکنون تیم کشورمان در زمره حذف شدگان قرار ندارد و همچنان میتوان به شکسته شدن چند دهه طلسم ناکامی این تیم در راه المپیک امیدوار ماند اما نقدی جدی نیز به کار و بار فوتبالمان وارد است، فوتبالی که هنوز نتوانسته در این سطح به آن اقتدار و جایگاه برسد که صعودش-آنهم در مرحله نخست و در مواجهه با حریفان آسانتر- به اما و اگر نکشد.
البته پرداختن به این موضوع و علتیابی دقیق چنین داستان کهنه و تکراریای، نیازمند نگاه افکندن به کلیت فوتبال ایران آنهم از ابعاد مختلف است.
شاید در یک کلام و بصورت خلاصه بتوان ذکر کرد که؛ این افت و خیزها و کشیدن کار فوتبال ما به اما و اگرها، محصول جدی گرفته نشدن این رشته ورزشی از سوی آنهایی است که باید آن را مهم تلقی کنند و به دور از شعار برای پیشرفت آن اقدام کنند.تیم فوتبال امید ایران پرچمدار فوتبال پایه است که همگان میدانند این سطح از فوتبال هیچگاه جدی گرفته نشده است.
فقدان برنامهریزی درست در زمینه بهبود اوضاع فوتبال پایه، بیتوجهی بسیاری از باشگاهها به مقوله بازیکن سازی و هراس از میدان دادن به بازیکنان جوان و ... از جمله علتهایی محسوب میشوند که طی این حدود ۴ دهه، ترمز فوتبال ایران در مسیر صعود به المپیکها را کشیدهاند.
به این علتها باید جریانات فاسد و باندهای دلالی و منفعتطلب را هم اضافه کرد که مجال رشد و شکوفایی به بسیاری از استعدادهای این مملکت را ندادهاند.
از سوی دیگر معمولا برنامهریزیهای فوتبال ما برای تیم امید مختص به همان مقطعی بوده که باید در مرحله مقدماتی المپیک حاضر شود و نتیجه این نگاه و این برنامهریزی مقطعی و بیحاصل همین حسرت طولانی مدت مان برای رفتن به المپیک است.
امروز نیز که تیم کشورمان وارد مسابقات شده، دیگر زمانی برای کار ریشهای نخواهد ماند و چنین اقداماتی میبایست از فردای ناکامی قبلی این تیم یعنی چهار سال قبل کلید میخورد اما با این تفاسیر امیدواریم تیمی که امروز به نام تیم امید ایران در جاده المپیک قرار دارد بتواند در مرحله حساس پیش رو اشکالات خود را به حداقل برساند…
ادامه مطلب👇
http://kayhan.ir/fa/news/157898
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا، گپ و بله
@kayhannewspaper