✏
#یادداشت_روز
همه این اتفاقات طی3 روز رخ داد!
جعفر بلوری
دو اتفاق عجیب در دو نقطه از جهان جریان دارد که از قضا، شباهتهای عجیبی هم با هم دارند؛ تحولات «غزه» و «الحدیده» یمن. در هر دو نقطه مسلمانان مظلومی ساکنند که اشغالگران موی دماغشان شدهاند. در هر دو تربیتیافتگان مکتب امام در حال نبرد با اشغالگرانند، هر دو نقطه از هوا و زمین و دریا محاصره شده آن هم از سوی رژیمهایی که ریشه تشکیل هر دویشان به یک نقطه میرسد. هم خاندان سعودی و هم رژیم جعلی اسرائیل ساخته و پرداخته انگلیساند!
نحوه مبارزه در این دو جبهه نیز بیشباهت با یکدیگر نیست. در هر دو جبهه دستهای خالی در برابر ارتشهای مجهز به سلاحهای مدرن قرار دارند. حمایتهای سازمان ملل و ابزارهای فریبکارانه دیپلماتیک را هم به سلاحهای مدرن جبهه اشغالگر در این دو نقطه اضافه کنید. همینطور حضور استراتژیستهای زبده نظامی، حمایتهای ویژه تسلیحاتی، نیروهای وارداتی و اجارهای و ...
اسرائیل اگر با جمعآوری سیاهپوستان اتیوپیاییتبار و یهودیان از سراسر دنیا برای تشکیل ارتش و کشور در حال جنایت علیه فلسطینیان است، سعودیها با جمعآوری نیروهایی از کشورهای فقیر آسیایی و آفریقایی در حال جنایت در یمن هستند. غرب هم در هر دو جبهه تمام قد حضور دارد.
با دو دو تا چهارتای زمینی اگر محاسبه کنی، امروز نباید از جبهه مظلوم چیزی باقی مانده باشد. فلسطینیها امروز در غزه با بادبادک به جنگ جنگندهها، پهپادها و تک تیراندازان صهیونیست میروند و نتیجه هم میگیرند. تمام مناطق مسکونی و مزارع نزدیک به مرزهای غزه در سرزمینهای اشغالی با همین بادبادکهای آتشزا، به جهنم تبدیل شده است. وقوع 24 آتشسوزی بزرگ و کوچک طی یک روز(شنبه گذشته) در این سرزمینها از سوی منابع رسمی صهیونیست تایید شده است. یعنی هر یک ساعت یک آتشسوزی. نتانیاهو، گفته ادامه این وضع غیر قابل تحمل است و آن را «کابوس واقعی برای اسرائیل» دانسته و «لیبرمن» وزیر جنگ این رژیم هم گفته، اگر این بادبادکها جمع نشود، جوخههای ترور را در غزه به کار میبرد!
اما الحدیده. هنوز یک هفته از حملات بیسابقه و گسترده ائتلاف سعودی، فرانسه، انگلیس، رژیم صهیونیستی و امارات به این شهر بندری نگذشته که خبر میرسد، الحوثیها با پای برهنه و ابتداییترین سلاحها پوزه جبهه سعودی, عبری و غربی را به خاک مالیدند. تا همین سه روز گذشته میگفتند، الحدیده به محاصره ائتلاف سعودی درآمده و به زودی جشن پیروزی علیه انقلابیون را میگیرند. برخی مثل العربیه، بیبیسی و آسوشیتدپرس حتی تیتر زدند، الحدیده و فرودگاه مهمش به دست ائتلاف عربی افتاد! یعنی، علاوه بر حملات زمینی، دریایی، هوایی به انقلابیون، جنگ رسانهای تمامعیاری هم علیه انقلابیون به راه افتاده بود. اما سه روزه ورق به نفع انقلابیون برگشت و جبهه ظلم از این «جنگ سرنوشتساز» هم جز رسوایی، خسارات و تلفات سنگین هیچ طرفی نبست.
«سرنوشتساز» از این جهت که، در صورت شکست انقلابیون، کار برای ادامه مبارزه برای آنها خیلی سخت میشد. بندر الحدیده تنها نقطه ارتباطی انقلابیون یمن با خارج از این کشور است. ائتلاف سعودی برای حفظ روحیه مرده متحدانش هم که شده، به یک پیروزی ولو موقت در این بندر نیاز دارد. راز مشارکت مستقیم و عیان این همه کشور ریز و درشت در این نبرد، همین است. اما اوضاع امروز در این بندر کاملا تغییر کرده.
http://kayhan.ir/fa/news/134985
نشانی کانال کیهان در
پیام رسان آی گپ:
https://iGap.net/Kayhannewspaper
در پیام رسان ایتا:
https://eitaa.com/kayhannewspaper
در پیام رسان سروش:
https://sapp.ir/kayhannewspaper
📝
#عناوين
سه شنبه بیست و نهم خرداد ماه نود وهفت
در کیهان امروز می خوانیم:
️یادداشت روز
همه این اتفاقات طی3 روز رخ داد!
http://kayhan.ir/fa/news/134985
اخبار ویژه
خودروسازانی که به مردم اجحاف میکنند از مریخ آمدهاند؟!
پنج پیشنهاد به دولت برای مدیریت جدی مصارف ارزی
سفر نمایشی 180 هیئت خارجی کمترین تاثیری در ایجاد اشتغال نداشت
برجام زمانی جناحی شد که منتقدان را به توپ اهانت بستید
سهم دولت در سفتهبازی و حبابسازی در بازارها
http://kayhan.ir/fa/news/134986
📇تیتر یک
شناسایی و مجازات اخلالگران دانهدرشت اولین گام برای حل مشکلات اقتصادی
http://kayhan.ir/fa/news/134958
👥اخبار اقتصادی-اجتماعی
زمزمههای عقبنشینی بانک مرکزی از ارز 4200 تومانی
http://kayhan.ir/fa/news/134951
قیمتهای مسکن حباب نیست نتیجه وضعیت کنونی اقتصاد است
http://kayhan.ir/fa/news/134949
رئیس سازمان دامپزشکی ازکاهش 9۰ درصدی آنفلوآنزای طیور خبر داد
http://kayhan.ir/fa/news/134945
سامانه سهام عدالت برای وراث متوفیان از 16 تیرماه فعال میشود
http://kayhan.ir/fa/news/134946
خودرو را گران کنید چون قیمت «پنیر» افزایش یافته است!
http://kayhan.ir/fa/news/134950
رئیس سازمان دامپزشکی ازکاهش 9۰ درصدی آنفلوآنزای طیور خبر داد
http://kayhan.ir/fa/news/134945
اخبار بین المل
سیانان: دروغهای ترامپ پینوکیو را هم شرمنده کرد
http://kayhan.ir/fa/news/134910
صهیونیستها اسیر 18 ساله فلسطینی را پس از کورکردن آزاد کردند
http://kayhan.ir/fa/news/134913
حمله جنگندههای آمریکایی به پایگاه ارتش سوریه و نیروهای حشدالشعبی!
http://kayhan.ir/fa/news/134909
حمله مرگبار اتوبوس به مردم در خیابانهای هلند قاتل گریخت
http://kayhan.ir/fa/news/134912
سوزان رایس: برنده مذاکرات آمریکا و کرهشمالی «کیم جونگ اون» بود
http://kayhan.ir/fa/news/134911/
جزئیات تازه از اقدام هولناک آمریکا در برخورد با کودکان پناهجویان
http://kayhan.ir/fa/news/134908
نشانی کانال کیهان در
پیام رسان آی گپ:
https://iGap.net/Kayhannewspaper
در پیام رسان ایتا:
https://eitaa.com/kayhannewspaper
در پیام رسان سروش:
https://sapp.ir/kayhannewspaper💰🌎
📌📌
#خبر ویژه
خودروسازانی که به مردم اجحاف میکنند از مریخ آمدهاند؟!
در حالی که اغلب محافل رسانههای حامی دولت، دولتمردان را بهخاطر سوءمدیریت شدید و دامن زدن گرانی در بازار مورد اعتراض قرار دادهاند، روزنامه جمهوری اسلامی مدعی شد دولت هیچ سهمی در آشفتهبازار اقتصادی ندارد!
این روزنامه در سرمقاله خود با اشاره به نارضایتی مردم از گرانی و مشکلات اقتصادی نوشت: «اولین واقعیت این است که به وجود آمدن شرایط کنونی که یکی از عوامل بالا رفتن قیمتها و نابسامانی اقتصادی است، نتیجه سیاستهای دولت نیست. عوامل خارج از اراده دولت و در مواردی برخلاف سیاستهای دولت، در پدید آمدن شرایط کنونی نقش اساسی داشتند و دارند روشن است که هیچکس را به خاطر گناه ناکرده نمیتوان سرزنش یا عقوبت کرد.
دومین واقعیت، بیابزار بودن دولت است. در شرایط دشوار اقتصادی، دولتها معمولاً از ابزارها و اهرمهای موجود در کشور برای مقابله با مشکلات استفاده میکنند. در جامعهای که بنگاههای بزرگ و تأثیرگذار اقتصادی در دست دولت نیست، از دولت چه انتظاری میتوان برای مقابله با مشکلات داشت؟ علاوه بر بنگاههای بزرگ اقتصادی، اهرمهای قدرت در زمینههای مختلف که میتوانند با عوامل مخرب اقتصادی مقابله کنند نیز در اختیار دولت نیستند. به عبارت روشنتر، زمانی که دولت به مثابه یک شاه بیلشکر است چگونه میتوان انتظار داشت با عوامل مخرب اقتصاد مقابله کند؟
سومین واقعیت، که البته بسیار تلختر از دیگر واقعیتهاست، ابزارهای جنگ روانی است که در جامعه ما در اختیار مخالفان دولت است و دولت حتی فاقد ابزارهای مقابله با این جنگ روانی است. بلندگوهای مخالف دولت نقاط ضعف را چند برابر آنچه هستند جلوه میدهند ولی از نقاط قوت هیچ نمیگویند.»
انتشار این تحلیل عجیب در حالی است که دولت روحانی ظرف 5 سال گذشته سکان سیاستگذاری امور اجرایی و اقتصادی را در دست داشته و ضمن انکار دشمنیهای دشمن، از شیطان بزرگ و اقمار اروپایی آن، تصویر «شریک اقتصادی و منجی اقتصاد کشور»! را به مردم نشان داد و خود نیز باورش شد که به جای تدبیر امور، استفاده از ظرفیتهای داخلی و کاهش وابستگی به خارج، باید دست روی دست بگذارد و در انتظار معجزه برجام و قولهای طرف آمریکایی و اروپایی بنشیند.
از سوی دیگر دولت آنگونه که نویسنده تحلیل میگوید فاقد ابزار و اهرم است، چرا روحانی برای بار دوم نامزد شد و وعدههای بزرگتر در تبلیغات انتخاباتی داد. یعنی آن زمان امثال نویسنده روزنامه جمهوری اسلامی دانستند او خلاف واقع میگوید و سکوت کردند؟ این که خیانت بزرگی است!
اما واقعیت این است که دولت در عرصه اقتصادی، اختیارات بینظیر و بلامعارض دارد. به همین دلیل نیز انواعی از سیاستهای اقتصادی کشنده آستانه را در حوزه ارز و واردات تجمع و اجازه خروج بیمضایقه ارز از کشور به اجرا گذاشت و با سیاستهای خود، شرایط تضعیف بنیه اقتصادی را فراهم کرد. گسترش بیرویه واردات، تولید ملی را به حاشیه راند و وقتی تولید ملی افت کند، یکی از نتایج آن، رکود اقتصادی و میل کردن نقدینگی به سمت دلالی و واسطهگری و بههم ریختن بازار با سوداگری کاذب است. 3 برابر شدن نقدینگی در دولت روحانی و سوق یافتن این رقم 1500 هزار میلیارد تومانی به سمت دلالی مسکن و ارز و طلا و خودرو، باعث بروز گرانیهای بیسابقه در این حوزهها شده؛ چنان که دلار از 3300 تومان به 7 هزار تومان رسید، قیمت سکه ظرف یک سال دو برابر شد و به 2/5 میلیون تومان افزایش یافت، مسکن تورم 35 درصدی را تجربه کرد و قیمتهای خودروهای فروشی شرکتهای دولتی ترمز بریده است. جالب اینکه دولت به بهانه حمایت از تولید و تحت عنوان بستههای حمایتی، چند هزار میلیارد تومان وام برای خرید خودروهای انباشته دو شرکت خودروساز دولتی در پایان سال 94 اختصاص داد. اما همین شرکتها پس از رونق گرفتن و فروش 150 هزار خودرو از طریق اعتبار اختصاص یافته دولت، به جای قدرشناسی از مردم، به فکر اجحاف به مردم افتادهاند.
http://kayhan.ir/fa/news/134986
نشانی کانال کیهان در
پیام رسان آی گپ:
https://iGap.net/Kayhannewspaper
در پیام رسان ایتا:
https://eitaa.com/kayhannewspaper
در پیام رسان سروش:
https://sapp.ir/kayhannewspaper
#تیتر _یک
شناسایی و مجازات اخلالگران دانهدرشت اولین گام برای حل مشکلات اقتصادی
در حالی که برخی مسئولین دولتی میگویند گرانیها و بالا رفتن نرخ ارز و سکه حباب بوده و به زودی رفع میشوند که بررسیها و نظرات کارشناسان حکایت از واقعی بودن این مشکلات داشته و به مسئولین امر از جمله سران قوا نهیب میزند که مدیران تماشاچی و سهلانگار در برخورد با مفسدین اقتصادی پازل دشمن برای ناراضی کردن مردم را تکمیل میکنند.
سرویس سیاسی-
کافی است چند خبر که در روزهای گذشته در رسانهها منتشر شد را مروری گذرا کنیم تا مشخص شود که مشکلات امروز اقتصادی کشور ناشی از اتفاق و حباب، آن چنانکه رئیسجمهور محترم و برخی مسئولین دولتی میگویند نیست و اخلالگران اقتصادی دانهدرشت در نبود قاطعیت سران قوا پازل دشمن برای ایجاد نارضایتی عمومی را تکمیل میکنند.
ناصر سراج رئیس سازمان بازرسی در نشست خبری اخیر خود گفته است: بازار سکه، خودرو، مسکن و ارز چهار بازاری است که سازمان بازرسی به آن ورود کرده است. در رابطه با سکه هفت میلیون و ششصد هزار ثبتنام سکه داشتیم که ۵۰ نفر، پنج درصد این سکهها را در اختیار دارند و هر سکهای یک میلیون سود دارد.
وی به موضوع خودروهای خارجی و گران شدن بیش از حد آن نیز اشاره کرده و گفته است: متاسفانه سایت وزارت صنعت، معدن و تجارت(صمت) هک شد و حدود ٥ هزار خودرو مدل بالا و گرانقیمت وارد کشور شد که از این تعداد حدود ٤ هزار خودرو ترخیص و وارد بازار شده است و هزار خودرو همچنان در گمرک است که امیدواریم در این خصوص نیز تصمیمگیری شود.
ثبتنام 380 هزار سکه توسط 50 نفر
با سود یک میلیون تومانی!
این اظهار نظر رئیس سازمان بازرسی به وجود آورنده سؤالات بسیاری در اذهان عمومی است که جوابی برای آنها وجود ندارد، نخست آنکه این آمار نشان میدهد که 380 هزار سکه توسط 50 نفر با سود یک میلیونی ثبتنام شده است، یک حساب ساده نشان میدهد که هر نفر 7600 سکه ثبتنام و 19 میلیارد تومان در بازار سکه سرمایهگذاری کرده و در مجموع نیز 7 میلیارد و 600 میلیون تومان سود کردهاند!
اما خبر دوم مبنی بر هک شدن سایت وزارت صنعت، معدن و تجارت(صمت) و وارد شدن حدود ٥ هزار خودرو مدل بالا و گرانقیمت و ترخیص 4 هزار خودرو از این میزان عجیبتر و تاسفبارتر از مورد قبلی است، در حالی که حتی ارزانترین خودروها دارای مشخصاتی است که آنها را کاملا منحصر به فرد و قابل ردیابی و پیگیری میکند، چگونه مسئولین ذیربط نمیتوانند خریدار، واردکننده و صاحبان کنونی این 5 هزار خودروی مدل بالا را شناسایی کرده و پیگیر تخلف صورت گرفته شده باشند؟!
این دو خبر به خوبی نشان میدهد که در نوسانات شدید بازار سکه و خودرو حقیقتی عیان وجود دارد، حقیقتی که ظاهرا برخی مسئولین تمایلی به توجه به آن ندارند و آن اینکه مفسدین اقتصادی در بیعملی و سهلانگاری مقامات ذیصلاح سودهای میلیاردی به جیب زده و با بیثباتی بازار به صورت مستقیم در حال تکمیل پازل دشمن در جنگ اقتصادی هستند.
دولت به حساب این 50 نفر نیز سرک نمیکشد؟!
چند سال پیش رئیسجمهور محترم درباره یارانهها و اینکه چگونه میتوان افراد فاقد صلاحیت برای دریافت یارانه را استخراج و اسامی آنان را از لیست حذف کرد گفته بود اجازه سرک کشیدن به حساب مردم را نمیدهم! جهانگیری معاون اول رئیسجمهور نیز گفته بود: «این دولت به هیچ وجه از خطوط قرمزی که منجر به آسیب رساندن به اقتصاد کشور شود عبور نخواهد کرد و تصور اینکه در دولت کسی بخواهد به حساب مردم و مسائل محرمانه آنها دستدرازی کند و سرک بکشد
http://kayhan.ir/fa/news/134958
نشانی کانال کیهان در
پیام رسان آی گپ:
https://iGap.net/Kayhannewspaper
در پیام رسان ایتا:
https://eitaa.com/kayhannewspaper
در پیام رسان سروش:
https://sapp.ir/kayhannewspaper
💰
#خبر_اقتصادی
زمزمههای عقبنشینی بانک مرکزی از ارز 4200 تومانی
در شرایطی که جهانگیری، معاون اول رئیسجمهور اعلام کرده بود هرکس فکر میکند دولت ازسیاستهای ارزی خود عقبنشینی میکند، ما را نشناخته است! زمزمههای عقبنشینی بانک مرکزی از تداوم ارائه ارز 4200 تومانی برای برخی فعالان تجاری به گوش میرسد.
گروه اقتصادی-
چهار روز پیش، وقتی رئیسکل بانک مرکزی اعلام کرد تصمیمات ارزی دولت در آینده پختهتر شده و تلاش میشود در آینده نقصها در خصوص مسائل ارزی کشور برطرف شود؛ گمانهزنیهایی درخصوص تغییر برخی سیاستهای بانک مرکزی قوت گرفت.
حالا به نظر میرسد این متولی سیاستهای پولی کشور به این نتیجه رسیده که سیاستهای قبلی با کاستیهای بسیاری همراه بوده و سیاستهای قبلی دولت در زمینه نرخ ارز کاستیهای زیادی دارد.
خبرها حکایت از آن دارد که دو سه روزی است تخصیص دلار چهار هزار و 200 تومانی به برخی کالاهای وارداتی و متقاضیان متوقف شده و دولت قرار است که نظام جدید ارزی را پیادهسازی کند. بر همین اساس، یک مقام مسئول در نظام بانکی به خبرگزاری مهر گفته تخصیص دلار چهار هزار و 200 تومانی به بسیاری از کالاهای وارداتی متوقف شده است.
خبرگزاری حامی دولت ایسنا نیز در این باره نوشته است: اخیرا خبرها و شنیدهها از برخی مسئولان از این حکایت دارد که سیستم ارزی و نحوه اختصاص ارز به واردکنندگان در آستانه تحول قرار گرفته است. از جمله محدود شدن کالاهای وارداتی مشمول ارز چهار هزار و 200 تومانی و همچنین احتمال ورود نرخی جدید برای تامین نیازهای ارزی.
قوت گرفتن تغییر سیاستهای ارزی کشور در شرایطی صورت میگیرد که اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیسجمهور دو ماه پیش که اعلام کرد نرخ ارز تک نرخی خواهد شد، گفته بود: «دولت از سیاست جدید ارزی عقبنشینی نمیکند و هر کس فکر میکند دولت از آن عقبنشینی میکند، ما و دولت را نشناخته است.»
در حال حاضر به نظر میرسد علیرغم ادعاهای دولتمردان درخصوص عدم عقبنشینی از سیاستهای جدید ارزی؛ این سیاستها در حال تغییر است و بنابر گفته آقای معاون اول، احتمالا کسانی که حرف وی را باور کردهاند دولت را نشناخته اند!
خشت کجی که داشت تا ثریا میرفت
پس از اعلام تک نرخی شدن ارز در اواخر فروردین امسال، دولت به شکل عجیبی اعلام کرد تمام نیازها را میتواند با این ارز تامین کند، حتی در هفتههای ابتدایی اجرای این سیاست، محمدباقر نوبخت، سخنگوی دولت از تامین رقم قابل توجهی از ارز مورد نیاز واردکنندگان کالاهای لوکس خبر داده و این را یکی از افتخارات دولت به شمار آورده بود که حتی به کالاهای لوکس هم ارز ۴۲۰۰ تومانی اختصاص داده است!
این رفتار دولت (اختصاص ارز دولتی برای تمام نیازها) حتی با واکنش موسی غنی نژاد که از اقتصاددانان حامی همین دولت محسوب میشود، مواجه شد: «زمانی که مقامات عالیرتبه دولتی به دفعات اعلام کردند دولت به همه نیازهای قانونی، اداری و واقعی متقاضیان ارز با این نرخ پاسخ خواهد داد لابد نمیدانستند که تعیین چنین صفاتی برای نیاز اقتصادی فاقد هرگونه مبنای منطقی و علمی است.»هم اکنون با وجود اینکه مدت زمان زیادی از تصمیم بانک مرکزی نگذشته، تبعات ایجاد رانت برای عدهای که از دلار چهار هزار و 200 تومانی برخوردار شدند، نمایان شده است.
http://kayhan.ir/fa/news/134951
نشانی کانال کیهان در
پیام رسان آی گپ:
https://iGap.net/Kayhannewspaper
در پیام رسان ایتا:
https://eitaa.com/kayhannewspaper
در پیام رسان سروش:
https://sapp.ir/kayhannewspaper
🌎
#خبر_خارجی
سیانان: دروغهای ترامپ پینوکیو را هم شرمنده کرد
شبکه آمریکایی سیانان در گزارشی با اعلام اینکه «ترامپ در مسابقه دروغگویی اوباما را شکست داد» اضافه کرد، دروغهای ترامپ آنقدر زیاد شده که پینوکیو را هم شرمنده کرده است.
در گزارش سیانان همچنین آمده، «حتی شدیدترین منتقدان دونالد ترامپ هم باید بپذیرند او در یک زمینه پیشگام است و آن چیزی نیست جز دروغگویی. او تا کنون بیشتر از رئیسجمهور سابق دروغ گفته است.»
سیانان در ادامه به گزارش چند روز پیش واشنگتن استناد و اضافه کرد، «همانطور که اخیرا واشنگتن پست گزارش داد، ترامپ از زمان ورود به کاخ سفید بیش از 3000 دروغ یا اظهارات گمراهکننده داشته است که میشود روزانه حدود 6 دروغ ... زمانی که ترامپ روز جمعه در کاخ سفید با فاکس نیوز مصاحبه میکرد، یک مشت دروغ ارائه کرد، در این میان دروغی بود که پینوکیو را هم شرمنده میکرد. ترامپ در حالی که در شبکه مورد علاقه خود صحبت میکرد مدعی شد که سیاست غیراخلاقی و غیرانسانی جدا کردن فرزندان از والدینشان در حال عبور غیرقانونی از مرز، قانون دموکراتهاست. در حقیقت این یک قانون نیست، بلکه سیاست تحمل صفر است که دولت ترامپ امسال آن را معرفی کرد و خود ترامپ شخصا اختیار تغییر آن را دارد.»
در بخش دیگری از گزارش خواندنی سیانان آمده: «با وجود دروغهای ثبت شده ترامپ، استیون بنون، استراتژیست سابق ترامپ، روز یکشنبه در مصاحبهای با ایبیسی گفت که ترامپ هرگز دروغ نگفته است. زمانی که مجری او را تحت فشار قرار داد و پرسید شما فکر میکنید که رئیسجمهور هرگز دروغ نگفته است؟ بنون جواب داد نه تا آنجایی که من میدانم، نه. جز زمانی که او مرا استیو شلخته خطاب کرد... بعضی از جمهوریخواهان، مثل ریک سانتوروم، معترف هستند که ترامپ در حد هشداردهندهای دروغ میگوید، اما در نهایت با مقایسه آنها با ریاستجمهوری اوباما از دروغهای او دفاع میکنند.»
به نوشته سی ان ان ترامپ نه تنها در دوران مبارزات انتخاباتی، بلکه تا همین امروز هم به دروغگوییهایش ادامه داده است.
http://kayhan.ir/f
نشانی کانال کیهان در
پیام رسان آی گپ:
https://iGap.net/Kayhannewspaper
در پیام رسان ایتا:
https://eitaa.com/kayhannewspaper
در پیام رسان سروش:
https://sapp.ir/kayhannewspapera/news/134910
📝
#عناوين
چهارشنبه سی ام خرداد ماه نود و هفت
در کیهان امروز می خوانیم:
️یادداشت روز
نقشه دفاع در ستاد فرماندهی اقتصاد
http://kayhan.ir/fa/news/135081
اخبار ویژه
شما نبودید که نوشتید تحقیر مردم برای نمایش دولت میارزید؟!
فراکسیون امید؛ سیاسیکاری دهنکجی به معیشت مردم و... دیگر هیچ!
کارشناس برجامزده رد رقبا را در پاستور زد!
اعتماد: دولت فاقد مدل رفتاری برای مقابله با چالش اقتصادی است
http://kayhan.ir/fa/news/135082
📇تیتر یک
گره مشکلات کور نیست اگر 3 قوه تماشاچی نباشند
http://kayhan.ir/fa/news/135071
👥اخبار اقتصادی-اجتماعی
خاماندیشی است اگر فکر کنیم اروپا مشکلات کشور را حل میکند
http://kayhan.ir/fa/news/135013
افزایش 40 درصدی نرخ نهادههای دامی نسبت به سال گذشته
http://kayhan.ir/fa/news/135010
دولت از ارز 4200 تومانی کوتاه آمد
http://kayhan.ir/fa/news/135015
ستاد تنظیم بازار شرایط آشفته فعلی را درک نمیکند
http://kayhan.ir/fa/news/135021
معاون بانک مرکزی از رشد 32 درصدی قیمت مسکن در یک سال گذشته خبر داد
http://kayhan.ir/fa/news/135019
اخبار بین المل
آمریکا از ترس پاسخ حشدالشعبی عامل حمله به نیروهای مقاومت را لو داد
http://kayhan.ir/fa/news/135051
تلآویو: خسارت بادبادکهای آتشزا از خسارت جنگ ۵۱ روزه هم بیشتر شده است
http://kayhan.ir/fa/news/135050
آل سعود با پیشنهاد رشوه میلیاردی سراغ رهبران مقاومت در غزه رفت
http://kayhan.ir/fa/news/135047
سناتور سندرز: میلیونها آمریکایی گرسنهاند
http://kayhan.ir/fa/news/135055
افشاگری بیسابقه مأمور امنیتی اردن درباره نقش «امان» در سرکوب انقلاب بحرین
http://kayhan.ir/fa/news/135045/
گزارش خواندنی نیویورک تایمز از بلایی که ترامپ بر سر آمریکا میآورد
http://kayhan.ir/fa/news/135048
نشانی کانال کیهان در
پیام رسان آی گپ:
https://iGap.net/Kayhannewspaper
در پیام رسان ایتا:
https://eitaa.com/kayhannewspaper
در پیام رسان سروش:
https://sapp.ir/kayhannewspaper💰🌎
#تیتر_یک
گره مشکلات کور نیست اگر 3 قوه تماشاچی نباشند
جلسه شورای عالی هماهنگی اقتصادی قوا با حضور سران سه قوه صبح دیروز در دفتر رئیسجمهور برگزار شد، فارغ از اینکه در این جلسه چه گفته شده و چه راهکارهایی برای خاتمه دادن به مشکلات اقتصادی کشور طرح و بر روی آنها مذاکره شده است بایستی به این نکته تاکید و تصریح کرد که مشکلات امروز کشور بدون راهکار و یا غیرقابل حل نیست به شرط آنکه سران و مسئولین سه قوه وظایف و اولویتهای خود را بشناسند و مجدانه پیگیر این وظایف باشند.
سرویس سیاسی -
در گزارشهای متعددی کیهان به مشکلات اصلی این روزهای کشور که در یک کلام و به صورت خلاصه اقتصادی است پرداخته است، مشکلاتی که به اذعان کارشناسان دلسوز بدون راهحل نبوده و میتوان با روحیه و همت جهادی بر آن مشکلات خط پایان کشیده و سناریوی چندوجهی دشمن را در زمینه مأیوسسازی مردم و کشیدن مسئولین به فاز سازش بر سر امنیت و مصالح ملی کشور ناکام گذاشت.
دشمن همواره پس از پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی برای زمین زدن ملت ایران راهکارهای متعددی را در پیش گرفته است، از حمله نظامی تا تحریمهای اقتصادی خلاصهای از این شیوهها و راهکارها است، حمله نظامی با همت غیورمردان ارتشی، سپاهی و بسیجی و در یک کلام ملت ایران ناکام مانده و امروز همه اذعان دارند که اقتدار دفاعی کشور این اجازه را نمیدهد که دشمن چشم طمع به مرزهای ایران بدوزد، تنها یک راهکار برای دشمن باقی مانده و آن به استیصال کشاندن مردم از طریق چالشهای اقتصادی و در نتیجه به سازش کشاندن مسئولان است.
نگاهی به اقدامات و اظهارات رئیسجمهور آمریکا در ماههای گذشته و اقدامات برخی دول اروپایی در این برهه به خوبی صحت آنچه گفته شد را نشان میدهد و سؤال اینجا است که آیا راهکار حل مشکلات اقتصادی مذاکره و راهی است که در برجام طی شد و به شکست انجامید و یا مقاومت و پایمردی به آن شیوهای که در هشت سال دفاع مقدس شاهدش بودیم و نتیجه آن را امروز در عزت جمهوری اسلامی ایران در جهان به نظاره نشستهایم؟! بیشک اگر مسئولین و سران قوا به وظایف خود که در این گزارش بدان خواهیم پرداخت عمل کنند دشمن در تحمیل نیات خود از دریچه فشار اقتصادی نیز ناکام خواهد ماند.
ثبات در تصمیمگیریهای دولتی
با نگاهی به آنچه در حوزه اقتصادی کشور در حال رخ دادن است سه مشکل اساسی که دولت بایستی بدان توجه ویژه داشته باشد قابل استخراج است، نخستین مشکل عدم ثبات در تصمیمگیریهای اقتصادی است. بیشک اقتصاد یک کشور در شرایط متزلزل به شدت آسیبپذیر است، اقتصاد بر روی گزارههای محکم بایستی استوار باشد و بازیگران اقتصادی بر اساس این تصمیمهای ثابت و قابل اتکا برای آینده خود برنامهریزی کنند
20 فروردین ماه سال جاری اسحاق جهانگیری طی سخنانی اظهار داشت: دولت مصمم است به مردم اطمینان دهد که قادر است اقتصاد کشور را باثبات، بااطمینان و قابل پیشبینی اداره کند. به همین دلیل تصمیم گرفتیم که نرخ دلار از فردا برای تمام فعالان اقتصادی و برای رفع همه نیازهای قانونی و اداری آنان، نیازهای خدماتی مسافران، دانشجویان، محققان و دانشمندانی که برای کارهای تحقیقاتی خود به ارز نیاز دارند، 4200 تومان باشد و با این عدد و رقم، به همه نیازهای ارزی کشور از طریق بانک مرکزی و صرافیها و بانکهای تحت کنترل بانک مرکزی پاسخ داده خواهد شد.
http://kayhan.ir/fa/news/135071
نشانی کانال کیهان در
پیام رسان آی گپ:
https://iGap.net/Kayhannewspaper
در پیام رسان ایتا:
https://eitaa.com/kayhannewspaper
در پیام رسان سروش:
https://sapp.ir/kayhannewspaper
#تیتر_یک
گره مشکلات کور نیست اگر 3 قوه تماشاچی نباشند
جلسه شورای عالی هماهنگی اقتصادی قوا با حضور سران سه قوه صبح دیروز در دفتر رئیسجمهور برگزار شد، فارغ از اینکه در این جلسه چه گفته شده و چه راهکارهایی برای خاتمه دادن به مشکلات اقتصادی کشور طرح و بر روی آنها مذاکره شده است بایستی به این نکته تاکید و تصریح کرد که مشکلات امروز کشور بدون راهکار و یا غیرقابل حل نیست به شرط آنکه سران و مسئولین سه قوه وظایف و اولویتهای خود را بشناسند و مجدانه پیگیر این وظایف باشند.
سرویس سیاسی -
در گزارشهای متعددی کیهان به مشکلات اصلی این روزهای کشور که در یک کلام و به صورت خلاصه اقتصادی است پرداخته است، مشکلاتی که به اذعان کارشناسان دلسوز بدون راهحل نبوده و میتوان با روحیه و همت جهادی بر آن مشکلات خط پایان کشیده و سناریوی چندوجهی دشمن را در زمینه مأیوسسازی مردم و کشیدن مسئولین به فاز سازش بر سر امنیت و مصالح ملی کشور ناکام گذاشت.
دشمن همواره پس از پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی برای زمین زدن ملت ایران راهکارهای متعددی را در پیش گرفته است، از حمله نظامی تا تحریمهای اقتصادی خلاصهای از این شیوهها و راهکارها است، حمله نظامی با همت غیورمردان ارتشی، سپاهی و بسیجی و در یک کلام ملت ایران ناکام مانده و امروز همه اذعان دارند که اقتدار دفاعی کشور این اجازه را نمیدهد که دشمن چشم طمع به مرزهای ایران بدوزد، تنها یک راهکار برای دشمن باقی مانده و آن به استیصال کشاندن مردم از طریق چالشهای اقتصادی و در نتیجه به سازش کشاندن مسئولان است.
نگاهی به اقدامات و اظهارات رئیسجمهور آمریکا در ماههای گذشته و اقدامات برخی دول اروپایی در این برهه به خوبی صحت آنچه گفته شد را نشان میدهد و سؤال اینجا است که آیا راهکار حل مشکلات اقتصادی مذاکره و راهی است که در برجام طی شد و به شکست انجامید و یا مقاومت و پایمردی به آن شیوهای که در هشت سال دفاع مقدس شاهدش بودیم و نتیجه آن را امروز در عزت جمهوری اسلامی ایران در جهان به نظاره نشستهایم؟! بیشک اگر مسئولین و سران قوا به وظایف خود که در این گزارش بدان خواهیم پرداخت عمل کنند دشمن در تحمیل نیات خود از دریچه فشار اقتصادی نیز ناکام خواهد ماند.
ثبات در تصمیمگیریهای دولتی
با نگاهی به آنچه در حوزه اقتصادی کشور در حال رخ دادن است سه مشکل اساسی که دولت بایستی بدان توجه ویژه داشته باشد قابل استخراج است، نخستین مشکل عدم ثبات در تصمیمگیریهای اقتصادی است. بیشک اقتصاد یک کشور در شرایط متزلزل به شدت آسیبپذیر است، اقتصاد بر روی گزارههای محکم بایستی استوار باشد و بازیگران اقتصادی بر اساس این تصمیمهای ثابت و قابل اتکا برای آینده خود برنامهریزی کنند
20 فروردین ماه سال جاری اسحاق جهانگیری طی سخنانی اظهار داشت: دولت مصمم است به مردم اطمینان دهد که قادر است اقتصاد کشور را باثبات، بااطمینان و قابل پیشبینی اداره کند. به همین دلیل تصمیم گرفتیم که نرخ دلار از فردا برای تمام فعالان اقتصادی و برای رفع همه نیازهای قانونی و اداری آنان، نیازهای خدماتی مسافران، دانشجویان، محققان و دانشمندانی که برای کارهای تحقیقاتی خود به ارز نیاز دارند، 4200 تومان باشد و با این عدد و رقم، به همه نیازهای ارزی کشور از طریق بانک مرکزی و صرافیها و بانکهای تحت کنترل بانک مرکزی پاسخ داده خواهد شد.
http://kayhan.ir/fa/news/135071
نشانی کانال کیهان در
پیام رسان آی گپ:
https://iGap.net/Kayhannewspaper
در پیام رسان ایتا:
https://eitaa.com/kayhannewspaper
در پیام رسان سروش:
https://sapp.ir/kayhannewspaper
💰
#خبر_اقتصادی
خاماندیشی است اگر فکر کنیم اروپا مشکلات کشور را حل میکند
رئیساتاق بازرگانی تهران درباره برجام اروپایی گفت: اگر فکر میکنید، اروپا مشکلات ما را حل میکند، خاماندیشی است، زیرا آنها نیز دچار مشکلاتی هستند.
به گزارش فارس، مسعود خوانساری در سی و نهمین جلسه هیئت نمایندگان اتاق تهران بااشاره به بلاتکلیفی در بحث تولید، واردات و محیط کسب و کار گفت: اگرچه این مسائل درونی است، اما فشارهای بیرونی و خارجی بر آن تأثیرگذار است و امیدواریم با تدابیر دولت این مسائل حل شود.
وی افزود: رقم سرمایهگذاری در سال 96 حدود 300 هزار میلیارد تومان یعنی 19/7 درصد تولید ناخالص داخلی GDP کشور است که در مقایسه با کشورهای در حال توسعه که این رقم 32/5 درصد است، رقم بسیار پایینی است و با توجه به آمار بیکاری باید به بحث سرمایهگذاری توجه شود.
خوانساری به موضوع ارزاشاره کرد و گفت:حدود یک ماه پیش نامهای به رئیسجمهور نوشتیم و اشکالات سیستم جدید ارزی را بیان کردیم.
رئیساتاق بازرگانی تهران بیان داشت: در این نامه بیان کردیم که قیمت ارائه شده برای ارز واقعی نیست و باعث شد تقاضا برای ارز افزایش یابد چنانچه دولت اعلام کرد که در دو ماه گذشته حدود 20 میلیارد دلار ثبت سفارش برای واردات شده است.
خوانساری در ادامه بااشاره به افزایش نقدینگی اظهار داشت: این نقدینگی هر روز به سمت یک کالا از قبیل ارز، سکه، خودرو و مسکن میرود به طوری که براساس برآوردها روزانه هزار میلیارد تومان به نقدینگی کشور اضافه میشود.
رئیساتاق بازرگانی تهران بااشاره به خروج آمریکا از برجام بیان داشت: بالاخره باید قبول کرد که اقتصاد برتر آمریکا است و قطعاً کشورها بین ایران و آمریکا برای حفظ منافع ملی خود آمریکا را انتخاب میکنند.
وی افزود: اگر فکر میکنید، اروپا مشکلات ما را حل میکند، خاماندیشی است، زیرا آنها نیز دچار مشکلاتی هستند.
خوانساری گفت: به نظر میرسد کشورهای دوست مثل روسیه، چین، ترکیه و کره که در دوره تحریمهای قبلی به ما کمک میکردند، امروز پیشدستی میکنند و زودتر از مهلت مقرر ارتباطات خود را با ما کاهش میدهند و شاید نگرانی آنها از آینده باشد که مورد تحریم قرار بگیرند.
خوانساری در ادامه با بیان اینکه برای مقابله با تحریمها باید سناریوهایی را از پیش تعریف کنیم، گفت: این بار با توجه به شناخت آمریکا از منافع تحریمها، کار مقابله با تحریمها مشکلتر خواهد بود، بنابراین اولین سناریو که باید تدوین کنیم، در این باره است.
رئیساتاق بازرگانی تهران اظهار داشت: سناریوی دوم مشکل شدن تحریمها با تحریم نفت در مقابل غذا است و سناریوی سوم هم مذاکره است که اگر برای هر یک از این سناریوها از اکنون چارهاندیشی کنیم، بطور قطع بهتر است.
http://kayhan.ir/fa/news/135013
نشانی کانال کیهان در
پیام رسان آی گپ:
https://iGap.net/Kayhannewspaper
در پیام رسان ایتا:
https://eitaa.com/kayhannewspaper
در پیام رسان سروش:
https://sapp.ir/kayhannewspaper
🌎
#خبر_خارجی
آمریکا از ترس پاسخ حشدالشعبی عامل حمله به نیروهای مقاومت را لو داد
یک مقام آمریکایی به شرط افشا نشدن نامش به رویترز گفته، حملات چند روز پیش به نیروهای مقاومت و ارتش سوریه در مرزهای عراق کار اسرائیل بود و پنتاگون برای جلوگیری از حملات انتقامجویانه مقاومت بهتر است بگوید اسرائیل این حملات را انجام داده است.
در پی حمله هوایی یکشنبه شب جنگندههای ناشناس به پایگاههای بسیج مردمی عراق و نیروهای ارتش سوریه در استان «دیرالزور»، که 52 شهید و 16 مجروح برجای گذاشته است، گروههای سیاسی و دولتهای عراق و سوریه این اقدام را کار آمریکا دانستند. مردم و نمایندگان پارلمان عراق نیز خواستار واکنش به این اقدام شده بودند. خبرهای تکمیلی، شمار تلفات این حمله را 52 تن اعلام کردهاند و گفته شده است که 30 نفر از این شهدا، عراقی و 16 تن نیز سوری هستند.
در پی انتشار این خبرها، احتمال حمله متقابل بسیج مردمی به پایگاههای آمریکایی در غرب عراق، افزایش یافت و همین مسئله، سران واشنگتن را به هراس انداخت. به همین خاطر، آنها مجبور شدند به اصل ماجرا، اعتراف کنند و بگویند که حمله هوایی مذکور، کار جنگندههای اسرائیلی بوده است. در همین چارچوب یک مقام آمریکایی در واشنگتن به خبرنگار شبکه «سیانان» گفت، حمله اخیر در جنوب شهر البوکمال استان «دیرالزور»، کار جنگندههای اسرائیلی بوده است نه آمریکایی. همزمان، یک مقام دیگر آمریکایی به خبرگزاری فرانسه گفت، آمریکا دلایلی دارد مبنی بر اینکه اسرائیل دست به این حمله زده است. یک مقام آمریکایی دیگر نیز به خبرگزاری رویترز گفت، ارتش آمریکا نگران احتمال حمله انتقامجویانه نیروهای حشدالشعبی علیه نیروهای آمریکایی در عراق است. وی افزود: پنتاگون باید به صراحت توضیح بدهد که این حمله کار آمریکا نبوده و از این طریق، از خطرات واکنش انتقامجویانه حشدالشعبی بکاهد. گفتوگوی همزمان سه مقام آمریکایی با رسانههای اصلی غربی و بینالمللی، به اندازه کافی هراس کاخ سفید را از واکنش بسیج مردمی، آشکار میکند. اما، علیرغم این اظهارات، واشنگتن همچنان متهم اصلی این ماجراست، چرا که رژیم صهیونیستی متحد اصلی آمریکا بوده و بدون چراغ سبز آمریکا، کاری در منطقه انجام نمیدهد.به همین خاطر، حزبالله عراق دیروز اعلام کرد که انتقام این حمله را از آمریکا میگیرد. وزارت خارجه عراق هم با صدور بیانیهای، اعلام کرد، حمله هوایی علیه نیروهایی که در حال نبرد با داعش هستند، چه در خاک عراق و چه در سوریه، محکوم است.
http://kayhan.ir/fa/news/135051
نشانی کانال کیهان در
پیام رسان آی گپ:
https://iGap.net/Kayhannewspaper
در پیام رسان ایتا:
https://eitaa.com/kayhannewspaper
در پیام رسان سروش:
https://sapp.ir/kayhannewspaper
📌📌
#خبر ویژه
شما نبودید که نوشتید تحقیر مردم برای نمایش دولت میارزید؟!
یک سایت حقالعملکار دولتی ادعا کرد تصویب نشدن افایتیاف، زیان بزرگی به مردم و هدیه دلواپسان مجلس به آمریکا بود.
خبر آنلاین که مدیران آن جزو ابواب جمعی محسوب میشوند در ادامه رفتارهای غوغاسالارانه نوشت: خبرهای موثق حکایت از آن دارد که موعد پاسخ ایران برای پذیرفتن مقررات افایتیاف به پایان رسیده و حتی در صورت تصویب این قانون در مجلس، به علت تاخیر زیاد، مجلس عملا خودتحریمی جمهوری اسلامی ایران را کلید زده است.
برخی مسئولان به دنبال این موضوع بودهاند که فرصت دوسالهای که افایتیاف به ایران داده بود تا قوانین مربوط به مبارزه با پولشویی و نیز عدم تامین مالی تروریسم را تصویب کند، مورد استفاده قرار دهند. با این حال وقتکشیها و سنگاندازیهای برخی دستگاهها در برابر این موضوع، آخرین فرصتها را از ایران که باید در خردادماه، سازوکارهای لازم را تامین میکرد، گرفت.
طبق اخبار رسیده، آمریکا به عنوان یکی از اعضای اصلی افایتیاف مخالفت خود را با هرگونه تمدید فرصت برای ایران اعلام کرده و چون تصمیمات این گروه به اجماع اتخاذ میشود مجلس عملا هدیهای گرانبها به دولت آمریکا داده تا آنها با دستاویزهای قانونی، «خودتحریمی» ایران را به عنوان یک دستاورد برای خود قلمداد کنند.
خبر آنلاین میافزاید، نتیجه اقدام دلواپسان مجلس، که عمدا پاس گل به آمریکا دادهاند این است که جمهوری اسلامی ایران عملا بهرهگیری از امکانات بانکی کشورهای مختلف را به تدریج از دست خواهد داد و اعضای افایتیاف با «ریسکپذیر» خواندن معاملات بانکی و تجاری با ایران، دست کشور ما را برای اقدامات بانکی خواهند بست.
یادآور میشود محافل دولتی در ماجرای مذاکرات برجام و با منطق راه بینداز و جا بینداز مدعی بودند هر روز تاخیر، 400 میلیارد تومان ضرر برای کشور دارد و رونق اقتصادی را به تأخیر میاندازد اما 3 سال پس از اجرای برجام، قیمت ارز و سکه بیش از دو برابر شد و بازار مسکن و خودرو نیز دست بهگریبان افزایشهای 35 تا 50 درصدی شده و رکود اقتصادی و بیکاری شدت یافته است.
با این وجود طیف بزککننده توافق با شیطان بزرگ، به جای اینکه درباره برعکس از آب درآمدن وعدههای برجامی از مردم عذرخواهی کند، سعی میکند ضمن داستانسراییهای جدید، رونق و گشایش اقتصادی را به واگذاری امتیازات جدید حوالت دهد که یا از سر بلاهت زیادی است و یا مأموریت و یا ناشی از احساس درماندگی و آگاهی از عواقب افتضاحی که به بار آوردهاند.
اما مشخصا درباره اظهار دلسوزی سایت کاسب و حقالعملکار خبر آنلاین برای ملت ایران، فقط کافی است این یادداشت وطنفروشانه و خباثتآمیز همین سایت به تاریخ 19 بهمن 92 (پس از توزیع شرمآور سبد کالا توسط دولت) را مرور کنیم؛ در مطلبی با عنوان «جایزه بهترین کارگردانی برای حسن روحانی، در حاشیه چگونگی توزیع کالاهای اساسی نوشت « در راستای توزیع سبد کالاهای اساسی به اقشار گوناگون مردم، حرف و حدیثهای بسیاری گفته شد. چه از سوی رسانههای رسمی و چه در فضای مجازی. جالب آنکه بسیاری از دوستان حامی روحانی نیز به انتقاد شدید اللحن از وی پرداختند... توزیع سبد کالاهای اساسی به مردم - با شیوهای که انجام شد - نه یک اتفاق بود و نه عملی که تبعات آن برای روحانی و مردانش غیرقابل پیشبینی باشد.
http://kayhan.ir/fa/news/135082
نشانی کانال کیهان در
پیام رسان آی گپ:
https://iGap.net/Kayhannewspaper
در پیام رسان ایتا:
https://eitaa.com/kayhannewspaper
در پیام رسان سروش:
https://sapp.ir/kayhannewspaper
✏
#یادداشت_روز
نقشه دفاع در ستاد فرماندهی اقتصاد
محمد ایمانی
راه برون رفت از چالش اقتصادی موجود کدام است؟ سهم دشمن و دوست و دوست نمایان در این میان چه قدر است؟ اراده و امید عمومی برای مقابله با جنگ دشمن را چگونه می شود تقویت کرد؟
1- حکایت لجبازی برخی سیاستبازان، حکایت لجبازی همان دشمن اهل بیت است که از او پرسیدند «هنگام سجده نماز، چشمان خود را ببندیم یا باز بگذاریم؟». تاملی کرد و گفت «یک چشم خود را ببندید و دیگری را باز بگذارید». با تعجب پرسیدند چرا؟! و پاسخ شنیدند «چنین کنید تا حتما خلاف جعفر بن محمد
[امام صادق علیهالسلام] رفتار کرده باشید. او یا در سجده چشمان خود را می بندد و یا باز میگذارد. با این کار در هر صورت، با او مخالفت کردهاید»! برای سیاست زدگان لجوج، معارضه به هرقیمت، آن قدر مهم است که به بازی در نقش پیاده نظام دشمنان تاریخی کشور نیز تن می دهند. به قول مولوی «خشم مرو، خواجه پشیمان شوی- جمع نشین، ورنه پریشان شوی/ طیره مشو خیره مرو زین چمن- ورنه چو جغدان، سوی ویران شوی/ گر بگریزی ز خراجات شهر- بارکش غول بیابان شوی/ کم خور از این پاچه گاو ای ملک- سیر چریدی، خر شیطان شوی/... بوقلمونی، چه شود گر چو عقل- یک صفت و یک دل و یکسان شوی؟
2- دو نوع امید را میتوان سراغ گرفت؛ «واقعی، تلاشگرانه و توام با اراده و تدبیر» و «خیالی، شانس گرایانه و از سر بی همتی و حاضری خوری». کدام ورزشکار را میشناسید که بدون تحمل نظم و زحمت و ریاضت و مداومت توانسته باشد شانسی قهرمان شود؟ یک ورزشکار ماهها بلکه سالها کمخوری و کمخوابی و تمرین مداوم و مشقت بار را به جان میخرد تا تراشیده و چابک و قدرتمند شود. او باید چربی اضافه را آب کند و مهارتها و چابکی را در خود تقویت نماید تا کمتر آسیب ببیند و در نقشه و فشار حریف گیر نیفتد بلکه بتواند حمله کند. ساختن اقتصاد ملی نمیتواند از این قاعده مستثنا باشد. نمی توان با سبک زندگی مصرفزده و ولنگارانه، چه در میان مردم و چه در میان مدیران، بنیه اقتصادی قدرتمند و شکستناپذیر داشت. تسلیم طلبی به خاطر احساس ضعف در مقابل دشمن، یک روحیه با عواقب مشخص است؛ و همت خلل ناپذیر برای به فعلیت درآوردن ظرفیتهای بزرگ، روحیه ای دیگر. نتیجه تسلیم طلبی و التماس از دشمن، همان است که صائب میگوید «اظهار عجز نزد ستم پیشه ابلهی است/ اشک کباب موجب طغیان آتش است». بدتر از تسلیمطلبی، وطن فروشی است که صدها بار از تن فروشی رذیلانهتر است اما بعضی ها به آن عادت کرده اند؛ چنان که رئیس حزب اشرافی کارگزاران و چند عضو حزب منحله مشارکت و اعتماد ملی در کنار برخی اعضای فراری گروهکهای منحله، با نامه پراکنی اخیر به مثابه نشتی بشکه نشان دادند.
3- برای این جماعت، اوباما و ترامپ فرقی نمیکند؛ ولو آقای روحانی بگوید مذاکره با دولت بدعهد آمریکا «دیوانگی» است. تسلیم طلبان و وطن فروشان، جز پیچیدن این نسخه که «امتیاز جدید بدهید و وعده نسیه بگیرید»، کار دیگری بلد نیستند. ترامپ میگوید فشار میآوریم تا ایران پای میز مذاکره بیاید و امتیاز جدید بدهد، اینها بلافاصله میگویند پای میز مذاکره با همان طرف بدعهد بروید و امتیاز جدید بدهید! برخلاف ادعاهای قبلی که گفتند «ترامپِ دیوانه، برجام را به هم زد و گرنه اوباما خوب بود»، معلوم شده همانقدر که شیدای اوباما بودند، سرسپرده ترامپاند. سخنگوی دولت به درستی درباره اینها گفت «عقل کاملی ندارند» و «این فردی که در هواپیما با یک توییت، نشست سران گروه هفت را دچار اخلال میکند، قابل اعتماد است؟».
http://kayhan.ir/fa/news/135081
نشانی کانال کیهان در
پیام رسان آی گپ:
https://iGap.net/Kayhannewspaper
در پیام رسان ایتا:
https://eitaa.com/kayhannewspaper
در پیام رسان سروش:
https://sapp.ir/kayhannewspaper
«کیهانبچهها» را در پیامرسان سروش و ایتا دنبال کنید.
هر شب ساعت ۲۱ با یک قصه صوتی مهمان خانههای شما خواهیم بود.
ما را به دوستان خود معرفی کنید.
👇👇👇
@keyhanbacheha
📝
#عناوين
پنجشنبه سی و یکم خرداد ماه نود و هفت
در کیهان امروز می خوانیم:
️یادداشت روز
مرد موشکی و قمار سیاسی ترامپ!
http://kayhan.ir/fa/news/135162
اخبار ویژه
تسلیم فرانسه مقابل آمریکا نمیتوانیم با ایران همکاری کنیم
کدام اعضای اقتصادی دولت در معرض تغییر هستند؟
توقع داشتید مدیران بانکی نجومیبگیر اقتصاد را آباد کنند؟!
تکلیف بهبود فضای کسب و کار هم به برجام ربط داشت؟!
حباببازی غیرقابل هضم برخی دولتمردان
http://kayhan.ir/fa/news/135163
📇تیتر یک
هیچ ضرورتی ندارد به معاهداتی بپیوندیم که از اهداف آنها آگاه نیستیم
http://kayhan.ir/fa/news/135139
👥اخبار اقتصادی-اجتماعی
رقم نقدینگی از حجم اقتصاد کشور بالاتر رفت!
http://kayhan.ir/fa/news/135116
فروش بلیت قطارهای تابستانی رجا دوباره آغاز شد
http://kayhan.ir/fa/news/135107
توزیع شیر در مدارس از 15 مهرماه آغاز میشود
http://kayhan.ir/fa/news/135115
دولتیها ۱۰ درصد در مصرف برق صرفهجویی کنند خاموشی نخواهیم داشت
http://kayhan.ir/fa/news/135112
درصد نیاز کشور به چای از تولید داخل تامین میشود
http://kayhan.ir/fa/news/135114
زنگنه: اوپک از «ترامپ» فرمان نمیگیرد
http://kayhan.ir/fa/news/135113
اخبار بین المل
تبادل سنگین موشک بین غزه و اسرائیل آژیرهای خطر در سرزمینهای اشغالی به صدا درآمد
http://kayhan.ir/fa/news/135144
روز بد ائتلاف سعودی انصارالله 60 نظامی ائتلاف را کشت 130 نفر را اسیر کرد
http://kayhan.ir/fa/news/135148
اولین کشور حاشیه خلیجفارس خواهیم بود که اسرائیل را به رسمیت میشناسد
http://kayhan.ir/fa/news/135142
آمریکا شورای حقوق بشر سازمان ملل را «فاضلاب» خواند و از آن خارج شد!
http://kayhan.ir/fa/news/135146
آمار تکاندهنده سازمان ملل از وضعیت آوارگان جهان 70 میلیون نفر در دنیا آوارهاند
http://kayhan.ir/fa/news/135145
نشانی کانال کیهان در
پیام رسان آی گپ:
https://iGap.net/Kayhannewspaper
در پیام رسان ایتا:
https://eitaa.com/kayhannewspaper
در پیام رسان سروش:
https://sapp.ir/kayhannewspaper💰🌎
✏
#یادداشت_میهمان
مرد موشکی و قمار سیاسی ترامپ!
دکتر محمد حسین محترم
فضای هیجانی و احساسی که در رسانهها و محافل سیاسی جهان قبل و بعداز نشست سنگاپور ایجاد شده بود، خیلی زودتر از آنچه انتظارش میرفت، فروکش کرد و نشان داد فضاسازی آمریکاییها یک حباب بیش نبود!. با فروکش کردن فضای روانی آنچه که در هتل کاپلای سنگاپور اتفاق افتاد، بیشتر قابل درک است.
1- دیدار سران کره شمالی و آمریکا گرچه «تاريخي» بود اما نمیتوانیم آن را «تاريخ ساز» بناميم.چون نتوانست به «7 دهه خصومت» پایان دهد و امکان پيشرفت فوری و موفقيت ملموس و پايدار این نشست بهدلیل اینکه درک مشترکی از «خلع سلاح و صلح» میان دو طرف وجود نداشت، در افکارعمومی و اذهان تحلیلگران و کارشناسان بینالمللی خیلی زود زیر سؤال رفت. همانگونه که برخی مقامات آمريکایی اذعان کردند«نشست سنگاپور بهمعنی موفقيت در حل مسئله شبه جزيره کره نیست».
2-کره شمالی با مدیریت صحنه تلاش کرد این حباب روانی ایجاد شده را از بین ببرد و انتظار آمریکا براي رسيدن به پيشرفت فوری مورد نظرش را پايين بياورد. به اذعان رسانههای آمريکايي هنگام دست دادن سران دو کشور برای نخستین بار،«هيجان زدگی» در چهره ترامپ و «ابتکار جسورانه» در چهره کیم جونگ اون مشهود بود. آنگونه که رسانهها بخصوص نيويورک تايمز درباره واکنشهاي مبالغه آميز رئيس جمهور آمريکا هشدار دادند، ترامپ تلاش داشت هنگام رو در رو شدن با کیم و همچنین با سخنان احساسی و تملق آمیز قبل و بعداز نشست سنگاپور، فضای عاديسازي روابط دو کشور را با فضاسازی رسانهای–سیاسی به مخاطبان و افکارعمومی القاء کند. اما رفتار رهبر کره شمالی نشان داد به نتیجه این دیدار خوشبین نیست و همچنان به آمریکا بیاعتماد است که این موضوع بهخوبی حتی در استریل کردن خودکار رهبر کره شمالی توسط دستیارش و دادن خودکار دیگری به کیم برای امضاء توافق با ترامپ آشکار بود.ثانیا علیرغم امضاء توافق بیمحتوای چهارمادهای، خبرگزاري رويترز تاکید کرد «مذاکرات آنگونه که آمریکا انتظار و تصورش را داشت، پیشرفتی نداشت».براساس گزارش بلومبرگ ترامپ قرار بود درصورت پيشرفت مذاکرات، اقامت خود را در سنگاپور تمديد کند، اما بعداز اینکه کيم جونگ اون بدون توجه به درخواستهای آمریکاییها، قبل از ترامپ سنگاپور را ترک کرد، ترامپ نیز مجبور شد يک روز زودتر سنگاپور را ترک کند. ثالثا ترک صحنه از سوی کیم بلافاصله بعداز دست دادن با ترامپ و تنها ماندن رئیسجمهور آمریکا جلو دوربین خبرنگاران با قیافهای متعجب که چه باید بکند،و همچنین تعیین ضرب الاجل براي پايان نشست از سوی کیم نیز از اقداماتی بود که نشان داد رهبر کره شمالی با مدیریت مذاکرات، براساس برنامهریزی آمریکاییها حرکت نمیکند. رابعا مقامات آمريکايي ازجمله جان بولتون و پمپئو خیلی تلاش کردند در یک برنامهریزی از قبل طراحی شده، صحنه قدم زدن کری با ظریف در خیابانهای ژنو را باز طراحی کنند تا ترامپ با اون به تنهایی جلوي دوربين خبرنگاران در جزيره تفريحي سنتوسا قدم بزند، اما کیم با بازی نکردن در این میدان، آمریکاییها را ناگام گذاشت و اجازه نداد آنها با فضاسازی سوءاستفاده کنند.خامسا کیم حتی برنامهریزی آمریکاییها برای گفتوگوي خصوصي دو ساعته را هم بهم زد و پس از45 دقیقه، گفتوگوی خصوصی را پایان داد. سادسا عدم شرکت کيم جونگ اون در نشست خبري مشترک با ترامپ، رئیسجمهور آمریکا را بیشتر سردرگم کرد و مجبور شد به تنهایی در نشست خبری حاضر شود و با تملق بگوید «آنچه اتفاق افتاد در حد تخيل بود»!.
http://kayhan.ir/fa/news/135162
نشانی کانال کیهان در
پیام رسان آی گپ:
https://iGap.net/Kayhannewspaper
در پیام رسان ایتا:
https://eitaa.com/kayhannewspaper
در پیام رسان سروش:
https://sapp.ir/kayhannewspaper
📌📌
#خبر ویژه
تسلیم فرانسه مقابل آمریکا نمیتوانیم با ایران همکاری کنیم
وزیر اقتصاد و دارایی فرانسه گفت اکثر شرکتهای فرانسوی از ایران میروند.
به گزارش رادیو فرانسه، که اخیراً بارها تأکید کرده بود اروپا نباید پیرو و مطیع سیاستهای اقتصادی آمریکا باشد، گفت: با برقراری تحریمهای آمریکا «اکثر شرکتهای فرانسوی نمیتوانند در ایران بمانند».
برونو لومر در گفتوگو با رادیو مونتکارلو و شبکۀ خبری ب.اف.ام. افزود: «شرکتهای فرانسوی باید به ازای کالایی که به ایران تحویل میدهند یا در آنجا میسازند، پول دریافت کنند، اما مبادلۀ پول غیرممکن است چون هیچ نهاد مالی اروپایی مستقلی در این میان وجود ندارد».
برونو لومر در عین حال بااشاره به تحمیل تصمیمهای آمریکا به جهان تأکید کرد که «اولویت ما ایجاد نهادهای مالی اروپایی کاملاً مستقل است که ارتباط مالی را میان شرکتهای فرانسوی، ایتالیایی، آلمانی، اسپانیایی یا هر کشور دیگری ممکن سازد زیرا ما اروپاییان باید آزادانه و بطور مستقل طرفهای بازرگانیمان را انتخاب کنیم».
وزیر اقتصاد فرانسه این بار نیز تکرار کرد که «ایالات متحده آمریکا نمیتواند ژاندارم اقتصادی جهان باشد اما حالا که پرزیدنت ترامپ چنین تصمیمی گرفته، ما هم باید ابزار و امکاناتی داشته باشیم که قربانی سلائق و ارجحیتهای آمریکاییها نشویم».
دو شرکت بزرگ فرانسوی پ.اس.آ (پژو سیتروئن) و توتال گفتهاند که به کار خود در ایران پایان میدهند.
http://kayhan.ir/fa/news/135163
نشانی کانال کیهان در
پیام رسان آی گپ:
https://iGap.net/Kayhannewspaper
در پیام رسان ایتا:
https://eitaa.com/kayhannewspaper
در پیام رسان سروش:
https://sapp.ir/kayhannewspaper