🌦 #آب_و_هوا | تهران | 9 مهر ۱۳۹۷
🔹برای اطلاع از آب و هوای سایر شهرها به نشانی زیر مراجعه کنید👇
http://kayhan.ir/fa/weather
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، ایتا، گپ و بله
@kayhannewspaper
📌 #خبر_ویژه
🔹 قیمتگذاری شبانه کانالها و بازار گرمی دلالان بازار ارز
🔸 محافل رسانهای عوامل مختلفی را در دستکاری مصنوعی نرخ ارز مؤثر میدانند. روزنامه قدس در این باره نوشت: قیمتهای نجومی دلار برای اقتصاد داستان شده است. نرخ آن نه براساس نظام عرضه و تقاضای بازار بلکه تنها در فضای مجازی و برخی کانالها و سایتها و آن هم بعضاً در ساعات تعطیلی صرافیها قیمتگذاری و سپس به دنیای واقعی تزریق میشود.
اما این رقمها بیش از آنکه حقیقی باشد در فضای مجازی دایم در حال تغییر است.اخیراً بعد از پایان سخنان رئیسجمهور در مجمع عمومی سازمان ملل کانالهایی که در شبکههای مجازی به منظور اعلام روزانه نرخ ارز، سکه و طلا راهاندازی شدهاند و اعضای آنها بعضاً بیش از 40 هزار نفر میباشند، شروع به اعلام نرخهای جدید دلار نمودند و این در حالی است که در آن ساعت شب، هیچ صرافی فعال نیست!
این موضوع نشان میدهد که جریان دیگری پشت تعیین نرخ دلار در اقتصاد ایران پنهان است و قصد آن تخریب روحیه مردم در جنگ اقتصادی است. متأسفانه برخی از سلبریتیها و کانالها و سایتهای داخلی آگاهانه یا ناآگاهانه به این ماجرای افزایش قیمت دلار دامن میزنند و به نوعی در این جنگ اقتصادی در زمین دشمن بازی میکنند. البته نباید از سکوت و عدم واکنش مسئولین در این زمینه نیز به سادگی عبور کرد، چرا که سکوت و عدم واکنش آنها موجب شده است تا این جریان براحتی به پیشروی خود ادامه دهد و خاکریزهای اقتصادی را یکی پس از دیگری در نوردد.
روزنامه دنیای اقتصاد نیز در یادداشتی با عنوان «بازی شبانه سفتهبازان در بازار ارز» نوشت: به گفته فعالان بازار، نوسانات دلار تحت تأثیر یک محرک تکراری شدت گرفت. به باور برخی بازیگران با تجربه بازار، در 2 ماه اخیر، نوسانگیران حرفهای و معاملهگران بزرگ بازار در ساعات انتهایی روز با افزایش خریدهای پشت خطی و جوسازی پیرامون اخبار سیاسی، قیمتها را از مرزهای مقاومتی مهم عبور میدهند. شکست این مقاومتها در روز بعد افراد عادی جامعه را بیش از پیش نگران میکند و بازیگران غیرحرفهای تحت تأثیر نگرانی حاصل از دست رفتن ارزش داراییشان وارد بازار میشوند و سعی میکنند به هر طریقی ارز متناسب با داراییشان را تهیه کنند. ورود این تقاضای جدید موجب میشود که مرزهای مقاومتی شب گذشته، تبدیل به مرزهای حمایتی شوند و حتی بعضاً قیمت به سطوح بالاتری نیز وارد شود.تاکتیک دوم نوسانگیران آن است که زمانی که تقاضای افراد عادی وارد بازار میشود، از فروش ارز خودداری میکنند و به این ترتیب، ولع خریداران را برای تهیه ارز بالاتر میبرند.
http://kayhan.ir/fa/news/143446
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا، گپ و بله
@kayhannewspaper
💰👥 #اقتصادی_اجتماعی
🔹با بخشنامه جدید همتی
بانکها باید اضافه برداشت از بانک مرکزی را پس بدهند
🔸رئیس کل بانک مرکزی با ابلاغ بخشنامهای، بانکها را ملزم به تسویه مانده اضافه برداشت از حساب جاری نزد این بانک کرد.
به گزارش روابط عمومی بانک مرکزی، عبدالناصر همتی در این بخشنامه آورده است: عدم انجام اقدامات جدی در راستای کاهش و نهایتا تسویه مانده اضافه برداشت از حساب جاری نزد بانک مرکزی، به دلیل در تضاد بودن آن با اهداف اقتصاد کلان سیاستگذارای پولی و برنامه جدی بانک مرکزی برای جلوگیری از آن، میتواند منجر به برخورد انضباطی با بانک مورد نظر شود.
در ادامه این بخشنامه آمده است: اعطا/ ایجاد هر گونه تسهیلات /تعهدات (به استثنای تسهیلات قرضالحسنه موضوع تکالیف و مقررات ابلاغی) و یا مصرف منابع تجهیز شده در هر شکلی که به منزله مصرف منابع بانک مرکزی است، از سوی بانکها و مؤسسات اعتباری که دارای اضافه برداشت نزد این بانک است وجاهت نداشته و ضروری است بانکها/ مؤسسات اعتباری دارای مانده اضافه برداشت از حساب جاری نزد بانک مرکزی پیش از هر گونه مصرف منابع تجهیز شده، نسبت به تسویه مانده اضافه برداشت اقدام کرده و پس از تسویه مانده حساب یاد شده نسبت به تخصیص منابع در قالب تسهیلات و ایجاد تعهد اقدام کنند.
رئیس کل بانک مرکزی در ادامه این نامه با اشاره به برنامههای بانک مرکزی برای انضباط پولی و کنترل تورم، آورده است: عملکرد برخی از بانکها و مؤسسات اعتباری در ماههای اخیر نشانگر استمرار و بعضا افزایش ناترازی در مدیریت منابع و مصارف بوده، بدون شک این موضوع در تضاد آشکار با اهداف بانک مرکزی و سیاستهای کنترل تورم است.گفتنی است، به نظر میرسد این بخشنامه، دارای ابهاماتی است. ابهام اول مفهوم بدهی و اضافه برداشت بانکها به بانک مرکزی است چرا که بدهی بانکها به بانک مرکزی در قالب اضافه برداشت و خط اعتباری است. اگر منظور رئیس کل بانک مرکزی در این بخشنامه فقط اضافه برداشت است، با توجه به اینکه بانک مرکزی در مرداد ماه اضافه برداشت 8 بانک را به خط اعتباری تبدیل کرد (که البته هیچگاه نام آن بانکها اعلام نشد) آیا این اضافه برداشتهای تبدیل شده به خط اعتباری، مشمول این بخشنامه میشود یا خیر.
ادامه مطلب👇
http://kayhan.ir/fa/news/143409
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا، گپ و بله
@kayhannewspaper
📰 #دیروزنامههای_زنجیرهای
🔹 فرار به جلوی بیشرمانه مدعیان اصلاحات!
🔸 روزنامه زنجیرهای ابتکار در یادداشتی موهن ریشه مشکلات کشور را به رویکرد دینی در اداره امور کشور نسبت داد و مدعی شد گرچه حضور فقها و روحانیون در نظام اداری اندک است اما آنها باید پاسخگوی مشکلات امروز کشور باشند. این روزنامه نوشت:«پیروزی انقلاب اسلامی و قرار گرفتن ولی فقیه در راس نظام سیاسی، قدرت را در اختیار مطلق روحانیت قرار داد و فقاهت را به رویکرد اصلی دین در اداره امور جامعه به تثبیت رساند... امروزه بعد از سپری شدن دورهای از اربعین سیاست در ایران، مردم درباره توان و یا عدم توان روش فقیهانه در امور عمومی کشور با چالشها و ابهامات بنیادی مواجهند. هرچند به تعبیر بعضی از روحانیون، تعداد حضور آنها در نظام اداری نسبت به سایر طبقات کم است اما نخبگان و عامه مردم قضا، تقنین، رهبری و حتی امور اجرایی را تحت قیمومیت فقه میدانند و چرخش قدرت را فقیهانه مینگرند... با این اساس فقها ناگزیرند نسبت به اداره جامعه و امور عمومی مردم را اقناع کنند و ضرورتها، ناکارآمدیها و نواقص را توجیه، رفع و مدیریت کنند.»
این روزنامه مدعی اصلاحات در ادامه در بخش دیگری از این یادداشت وقیحانه، انقلاب اسلامی را مانع اصلی در ایجاد فرصتهای جدید قلمداد کرد و نوشت: «در 50 سال گذشته شوکهای بزرگ جهان خلأ عظیمی برای ایجاد فرصتهای جدید به وجود آورده است. انقلاب اسلامی ایران یکی از شوکهای مذکور است... امام خمینی در فروپاشی شوروی، نغلطیدن جهان آزاد شده به سوی لیبرالیسم و غرب و آمریکا را به جهانیان و هیات حاکمه شوروی سابق گوشزد کرد... چه شد که حتی کشورهای مسلمان که از زیر یوغ کمونیسم آزاد شدند، به سوی اسلامی شدن نظامهای سیاسی گرایش پیدا نکردند؟ مدل ارائه شده توسط جمهوری اسلامی چرا مورد پذیرش قرار نگرفت.»
گفتنی است جریان مدعیان اصلاحات درگذشته نیز با گرا دادن به خارجنشینان و غرب برای تحریمهای اقتصادی مردم مستضعف را به جرم دفاع از انقلاب تحتفشار قرار دادند تا به خیال خود علیه آرمانهای انقلاب توطئه کنند…
ادامه مطلب👇
http://kayhan.ir/fa/news/143440
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش،آیگپ، ایتا، گپ و بله
@kayhannewspaper
🎭 #ادبی_هنری
🔹 ریاست سازمان سینمایی با مدیر صوری؟
🔸 مدیریت سازمان سینمایی به احتمال زیاد برعهده فردی قرار خواهد گرفت که نقش «مدیر سایه» را در این سازمان ایفا خواهد کرد.
به گزارش خبرنگار کیهان، با قطعی شدن رفتن حیدریان از سازمان سینمایی، گمانهزنیها درباره رئیس آینده این سازمان آغاز شده است.
یکی از مشمولان اجرای مصوبه مجلس درباره لزوم کنارهگیری نیروهای بازنشسته در نهادهای دولتی، محمدمهدی حیدریان، رئیس سازمان سینمایی است. به احتمال بسیار زیاد، تا چند روز دیگر رئیس جدید سازمان سینمایی منصوب خواهد شد. در این میان، اسامی افرادی چون علیرضا رضاداد، ابراهیم داروغهزاده، محمود اربابی، سید مصطفی ابطحی و... به عنوان جانشینان احتمالی حیدریان شنیده میشود. هر چند که شاید رئیس بعدی سازمان سینمایی، فردی غیراز این اسامی باشد. به ویژه اینکه اتاقهای فکر و تصمیمگیری در دولت علاقهمند به انتصاب فردی کمتوان و مطیع برای ریاست سازمان سینمایی هستند. فردی که در اصل، نقش «مدیر صوری» را در این سازمان ایفا خواهد کرد. به این معنی که مدیر منصوب شده در سمت ریاست سازمان سینمایی به احتمال بسیار زیاد، اجراکننده فرمایشات مدیران پشت صحنه و افراد ذینفوذ در بخشهای فرهنگی دولت خواهد بود. وقتی چنین گمانهای پررنگ و محتمل به نظر میرسد که طی پنج سال گذشته، شاهد اعمال نگاه برخی از پدرخواندهها و خودنمایی برخی از چهرههای دولتی در فضای سینمایی کشور بودهایم. از ژن خوبهایی که وارد این عرصه شدند تا حضور چند باره حسین فریدون (برادر رئیسجمهور و از متهمان به فساد اقتصادی) در مراسم افتتاحیه و اختتامیه جشنوارهها.
http://kayhan.ir/fa/news/143420
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا، گپ و بله
@kayhannewspaper
📌 #خبر_ویژه
🔹 ترامپ راه اوباما را ادامه میدهد اما در ایران دموکراتها را بزک میکنند
🔸 در حالی که حتی محافل آمریکایی میگویند دموکراتها و جمهوریخواهان در دشمنی با ایران تفاوتی ندارند، برخی محافل داخلی همچنان بر بزک دموکراتها و تیم اوباما اصرار دارند.
به گزارش جهاننیوز، فاصلهگذاری میان ترامپ و اوبامان بلافاصله پس از شکست انتخابات هیلاری کلینتون، توسط یک جریان سیاسی در داخل کشور آغاز شد و به کمک انبوهی از رسانههای مکتوب و اقدامات و رفتارهای ضد ایرانی تنها اختصاص به دونالد ترامپ پیدا کرد و از اوباما به عنوان فردی که به حقوق ایرانیها احترام گذاشت، یاد میشد. این پروژه که از آن باید تحت عنوان قدیمی «دیو و دلبرسازی» یاد کرد به قدری با واقعیتهای موجود صحنه بینالملل و روابط دوجانبه آمریکا با ایران تناقض دارد که برخی از تحلیلگران و مؤسسات آیندهپژوهی غربی را نیز به واکنش واداشته است. شیرین هانتر، استاد دانشگاه جورج تاون با تأکید بر اینکه آمریکای جمهوریخواه یا دموکرات در روابط با ایران تأثیری ندارد، در لوبلاگ، اظهارات جانکری مبنی بر منتظر بودن ایران تا برگزاری انتخابات آتی ریاست جمهوری در آمریکا را ناخوشایند دانسته و تأکید میکند: اگر ایران بخواهد تا آمدن دولت بعد صبر کند، وضعیت اقتصادی و سیاسیاش وخیمتر میشود و واشنگتن را به این سمت سوق میدهد که محدودیتهای بیشتری علیه ایران اعمال کند…
ادامه مطلب👇
http://kayhan.ir/fa/news/143445
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا، گپ و بله
@kayhannewspaper
💰👥 #اقتصادی_اجتماعی
🔹 یک مقام گمرکی:
90 درصد کانتینرهای دپو شده در گمرک ثبت سفارش نشده است
🔸 یک مقام گمرکی گفت: حدود80 تا 90 درصد کالاهایی که در گمرکات بندری دپو شد، برای گروه کالایی 4 بوده که ثبت سفارش ندارند و مقادیری نیز مربوط به گروه کالایی 3 هستند.
یک مقام آگاه گمرکی در گفتوگو با خبرگزاری فارس، با اشاره به وضعیت تجارت خارجی در روزهای اخیر اظهار داشت: حدود 20 روز است برای واردات کالاهایی که در گمرک مانده و ثبت سفارش ندارند بخشنامه صادر شده اما به نظر میرسد هنوز امکان ثبت سفارش فراهم نشده و دستورالعمل آن مشخص نیست.
وی افزود: در حال حاضر بر اساس برآوردها بیش از چندین هزارکانتینر در بنادر کشور دپو شده و به دلیل آنکه در گروه کالایی 4 قرار دارند ثبت سفارش آنها ممنوع بود و طبق برنامهریزی و هماهنگی قرار شد فرایند اداری ثبت سفارش باز شود تا امکان ترخیص این کالاها وجود داشته باشد.
این مسئول دفتر واردات گمرک بیان داشت: فقط بالای 30 هزار کانتینر در گمرک شهید رجایی و چند هزار کانتینر کالا در بندر بوشهر، گناوه، اروند، خرمشهر و دیگر مناطق دپو شده که هنوز شرایط انجام تشریفات گمرکی آنها فراهم نشده است. این اقلام عمدتا مربوط به گروه کالایی ۴ میشود. حدود 80 تا 90 درصد کالاهایی که در گمرکات بندری دپو شده، برای گروه کالایی 4 بوده که ثبت سفارش ندارند و مقادیری نیز مربوط به گروه کالایی 3 هستند.
وی ادامه داد: گروه کالایی 1 و 2 از پرداخت مابهالتفاوت معاف هستند و گروه کالایی خود را خارج میکنند البته عدهای نیز به دلیل عدم تعهد بانکی قادر به ترخیص کالای خود نیستند.
به گفته این مقام مسئول گمرکی، بررسیها نشان داد: حجم زیادی لاستیک در فروردین امسال به کشور آمد که حداقل بالای 100 کانتینر و یک مورد 60 کانتینر بود اما به دلیل مشکلات بانکی و عدم امکان دریافت کد رهگیری امکان ترخیص نبود. خوشبختانه طی روزهای اخیر لاستیکها ترخیص شدند.
http://kayhan.ir/fa/news/143411
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا، گپ و بله
@kayhannewspaper