📎🔹دو مستشار نظامی ایران در سوریه به شهادت رسیدند
🔸روابط عمومی سپاه پاسداران در اطلاعیههای جداگانهای از شهادت پاسداران سرافراز اسلام، مقداد مهقانی جعفرآبادی و میلاد حیدری در پی حمله جنایتکارانه رژیم صهیونیستی به حومه دمشق خبر داد.
روابط عمومی کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی روز گذشته در اطلاعیهای از شهادت پاسدار رشید اسلام سروان مقداد مهقانی جعفر آبادی که در حمله جنایتکارانه رژیم صهیونیستی به حومه دمشق مجروح شده بود، خبر داد.
سروان مقداد مهقانی جعفرآبادی همرزم شهید والامقام میلاد حیدری بود که ایشان نیز در حمله رژیم صهیونیستی در سحرگاه جمعه 11 فروردین مصادف با نهم ماه مبارک رمضان به درجه رفیع شهادت نائل شد.
سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در اطلاعیههای جداگانهای که برای شهادت این دو پاسدار رشید اسلام منتشر کرده است، بر پاسخ قاطع به جنایتهای رژيم جعلی صهیونیستی تاکید کرده است.
حمله پهپادی به پایگاههای غیرقانونی نظامیان آمریکا
در سوریه
منابع آمریکایی روز پنجشنبه 3 فروردین گزارش دادند در پی حمله یک پهپاد انتحاری به یک تأسیسات ائتلاف آمریکا در شمال شرق سوریه یک پیمانکار آمریکایی کشته و پنج نفر دیگر زخمی شدند. پس از این حمله پنتاگون مدعی شد تحلیلهای اطلاعاتی نشان میدهد این پهپاد ساخت ایران بوده است. همچنین به گزارش منابع خبری شامگاه جمعه 4 فروردین حملات دیگری به دو پایگاه غیرقانونی نظامیان تروریست آمریکایی در سوریه انجام گرفت. در این حملات راکتی که به پایگاه آمریکا در میدان نفتی العمر و همچنین پایگاه کونیکو صورت گرفت، صدای چندین انفجار پیاپی شنیده شد و به گزارش منابع محلی چندین نفر نیز زخمی شدند. ....
ادامه مطلب👇
https://kayhan.ir/fa/news/262302/
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
🔹مملکتی که رنگِ الله دارد
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
#روزنامه_کیهان
🔹 سه شنبه ۱۵ فروردین ۱۴۰۲
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
📂 #تیتر_اول
🔹ائتلاف جهانی برای دلارزدایی از چین و روسیه تا هند و برزیل
🔸ائتلافی جهانی برای حذف دلار از مبادلات بینالمللی شکل گرفته است. پیوستن ایران به این خیزش، فرصت کمنظیری برای کشورمان فراهم میکند تا جادوی پولی و مالی دشمن را در هم بشکند.
این روزها خبرهای متعددی از اقدام دولتها برای کنار گذاشتن دلار از معاملات فیمابین و استفاده از ارزهای محلی شنیده میشود و جالب اینکه فاصله تکرار این اخبار هر روز کمتر و کمتر میشود. از چین در شرق و برزیل در غرب جهان تا روسیه و هند همگی بر یک تصمیم اشتراک نظر دارند؛ دلار قابل اتکا نیست.
دلار مهمترین اهرم ابرقدرتی آمریکاست که به بازوی اقتصادی- سیاسی واشنگتن هم تبدیل شده است. آمریکا با بهرهبرداری از خلأ قدرت به وجود آمده پس از جنگ جهانی دوم، پول خود را بهعنوان ارز جهان روا به دنیای جنگزده تحمیل کرد و بلافاصله کشورهای نفتخیز را وادار به معامله نفت خود با دلار کرد.
اهرم اعمال سلطه
همین اهرم آمریکا را قادر کرد تا بهطور یکجانبه تحریمهایی را که صلاح میداند علیه دیگر کشورها اعمال کند؛ حتی کشورهای دوست و متحد. اکنون زنگ خطر تضعیف این اهرم قدرتمند آمریکا به صدا درآمده و حتی فرید زکریا؛ تحلیلگر سرشناس شبکه تلویزیونی سیانان نسبت به آن هشدار داده است.
او با اشاره به سفر رئیسجمهور چین به روسیه، مهمترین نتیجه حضور سه روزه شی جین پینگ در مسکو را این سخنان پوتین عنوان کرد که «ما مایلیم برای قراردادهای میان روسیه و کشورهای آسیایی، آفریقایی و آمریکای لاتین، یوان چین را به کار ببریم». زکریا چنین نتیجه میگیرد که دومین اقتصاد جهان (چین) و بزرگترین صادرکننده انرژی جهان (روسیه) فعالانه تصمیم گرفتهاند به سلطه دلار بهعنوان لنگرگاه نظام مالی جهان آسیب بزنند....
ادامه مطلب👇
https://kayhan.ir/fa/news/262364
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
🖌#یادداشت_روز
🔹دهه پیشرفت و جبران عقبماندگیها
#سید_محمد_عماد_اعرابی
«همه موجودی خزانه بر اساس درخواستهای جنابعالی تخلیه شده است؛ موجودی وجود ندارد.» این جملهای بود که حسن روحانی رئیسجمهور وقت در پاسخ به درخواست محمدباقر نوبخت رئیسوقت سازمان برنامه و بودجه کشور برای تأمین هزینه پروژه آبرسانی به آبیک طی نامهای در 9 مرداد 1400 (سه روز قبل از تحویل دولت به رئیسجمهور جدید) نوشت. پروژهای که طی مدیریت دولت تدبیر و امید با گذشت 3 سال از روز کلنگزنی در اردیبهشت 1396 تنها حدود 8 درصد پیشرفت داشت! اما حدود یک سال بعد در 29 مرداد 1401 این پروژه نیمهکاره و تقریبا تعطیل با مدیریت دولت سیزدهم تأمین اعتبار شد و به بهرهبرداری رسید تا بیش از ۱۲۰ هزار نفر از شهروندان ساکن در شرق استان قزوین در شهرستان آبیک از نعمت آب شرب گوارا، سالم و بهداشتی برخوردار شوند.
پروژه آبرسانی به آبیک تنها پروژهای نبود که در دولت سیزدهم از تعطیلی خارج شد و به بهرهبرداری رسید. آبرسانی از سد تالوار به همدان یک نمونه دیگر بود. پروژهای که با گذشت 13 سال از آغاز عملیات اجرایی آن در سال 1386، در سال 1399 چیزی حدود 40 درصد پیشرفت فیزیکی داشت. این پروژه نیز یک سال پس از روی کار آمدن دولت سیزدهم در شهریور 1401 به بهرهبرداری رسید تا مردم همدان طعم شیرین سفر استانی سید ابراهیم رئیسی به این استان و تعیین ضربالاجل برای پروژه را خیلی زود بچشند. کاری که برای تکمیلش 2 سال زمان پیشبینی میشد با حمایت جدی دولت سیزدهم تنها طی 4 ماه به انجام رسید.
خوزستان یکی دیگر از استانهای کشور بود که ساکنانش با مشکلات آب شرب دست و پنجه نرم میکردند. طرح آبرسانی غدیر برای رفع همین مشکل با انتقال آب سد دز به این استان در سال 1388 کلید خورد. این طرح اما در دولتهای یازدهم و دوازدهم عملا متوقف شد. با روی کار آمدن دولت سیزدهم و پس از اولین سفر استانی سید ابراهیم رئیسی به خوزستان فرآیند طراحی و تکمیل اَبَرپروژه آبرسانی غدیر در دستور کار قرار گرفت و طی مدت زمان 2 ماه زمینه اتمام طراحی پروژه فراهم شد. 31 مرداد 1400، کمتر از یک سال بعد از سفر رئیسجمهور به استان خوزستان فرآیند ساخت پروژه به اتمام رسید و دوره فعالیت آزمایشی آن آغاز شد. نهایتا در شهریور 1401 بود که بزرگترین پروژه آبرسانی کشور که زمینه انتقال آب شرب با ظرفیت 12 هزار لیتر در ثانیه به خانه مردم را مهیا میکرد، توسط رئیسجمهور به بهرهبرداری رسید. بر این اساس آب شرب بهداشتی و پایدار برای 26 شهر ...
ادامه مطلب👇
https://kayhan.ir/fa/news/262415/
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
🔹 برپایی سفرههای نورانی افطاری ساده از جوار امام رئوف تا معابر شهرهای مختلف کشور
https://kayhan.ir/fa/news/262384/
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
📌 #خبر_ویژه
🔹کنگره آمریکا: ایران در حال تغییر موازنه قدرت در خاورمیانه است
🔸مرکز تحقیقات کنگره آمریکا در گزارش تحقیقی خود، به بررسی میزان تاثیرگذاری تحریمهای ایالات متحده روی نظام جمهوری اسلامی ایران پرداخته و عنوان کرده که سیاستهای تحریمی آمریکا در برخی موارد، برخلاف پیشبینیهای سیاستمداران این کشور نتیجه داده است.
در این گزارش ۲۴ صفحهای که رویترز منتشر کرده ادعا شده است: کنگره نقشی کلیدی در شکل دادن به سیاستهای آمریکا در قبال ایران بازی کرده و زمینه تحریمهای گسترده، کمک به صدور مجوز فروش سلاح به شرکای مورد تهدید ایران، تلاش برای اثرگذاری بر مذاکرات مرتبط با برنامه هستهای ایران و قانونگذاری درخصوص بررسی توافقات مرتبط را فراهم کرده است. علاوهبر برنامه هستهای ایران، حمایت جمهوری اسلامی از نیروهای نیابتی مسلح در منطقه، نقض حقوق بشر و روابط نزدیک و فزاینده با روسیه و چین، همگی چالشهایی پیش روی ایالات متحده در مواجهه با ایران هستند.
در بخش دیگری از این گزارش آمده است: سیاستهای مختلف آمریکا در قبال جمهوری اسلامی، نتوانسته در جلوگیری از نفوذ منطقهای این حکومت و توانایی ایران برای «به چالش کشیدن منافع آمریکا» موفق باشد. بر اساس ارزیابی سالانه کنگره درباره تهدیدات علیه ایالات متحده در سال ۲۰۲۳، حکومت ایران پس از کاهش نفوذ ایالات متحده در خاورمیانه، در حال برهم زدن توازن قدرت میان کشورهای همسایهاش است.
در همین حال کارشناس اندیشکده «بنیاد دفاع از دموکراسیها» گفت که «مارک میلی» رئیس ستاد ارتش این کشور به دولت آمریکا توصیه میکند توانایی تسلیحات هستهای ایران را بپذیرد.
«آندرهآ استریکر» معاون و پژوهشگر برنامه منع گسترش تسلیحات هستهای در این اتاق فکر آمریکایی در تحلیلی مینویسد، چند روز قبل ژنرال «مارک میلی» رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا، در جلسه استماع کنگره عنوان داشت که ایالات متحده در چارچوب یک امر سیاسی، متعهد است که ایران سلاح هستهای عملیاتی نداشته باشد. این اظهارات در کنار سخنان دیگر وی در سپتامبر گذشته حکایت از آن دارد که دولت بایدن آماده است تا سلاحهای هستهای موجود در ایران را تحمل کند، مشروط بر اینکه این سلاح به صورت میدانی مستقر نشده باشد....
ادامه مطلب👇
https://kayhan.ir/fa/news/262310/
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
🔹رئیس شاباک: اوضاع امنیتی اسرائیل حساس و حجم تهدیدات بیسابقه است
https://kayhan.ir/fa/news/262372
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
درخت بادمجون!
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
💰👥 #اقتصادی_اجتماعی
🔹تصمیم اوپکپلاس بر کاهش تولید نفت آمریکا را عصبانی کرد
🔸ائتلاف اوپکپلاس در اقدامی مهم در روز یکشنبه اعلام کرد؛ تولید خود را یک میلیون و 160 هزار بشکه در روز پایین میآورد که موجب شوک به بازار نفت و عصبانیت آمریکا شد.
به گزارش خبرگزاری تسنیم به نقل از رویترز، عربستان و سایر تولیدکنندگان نفت ائتلاف اوپکپلاس در اقدامی شگفتآور در روز یکشنبه اعلام کردند تولید خود را یک میلیون و 160 هزار بشکه در روز پایین میآورند. تحلیلگران عقیده دارند این اقدام قیمت نفت را بلافاصله افزایش میدهد. آمریکا این کاهش تولید را غیرعاقلانه میداند.
بدینترتیب کل کاهش تولید اوپکپلاس به سه میلیون و 660 هزار بشکه در روز میرسد که برابر با سه و هفت دهم درصد از تقاضای جهانی است. خبر کاهش تولید اوپکپلاس یک روز قبل از اجلاس مجازی وزرای این ائتلاف اعلام شد. انتظار میرفت این ائتلاف در اجلاس اخیر، کاهش تولید دو میلیون بشکهای خود را تا پایان سال جاری میلادی حفظ کند.
قیمت نفت در ماه گذشته بهخاطر نگرانی در مورد کاهش تقاضا درنتیجه بحران بانکی جهانی تا 70 دلار در هر بشکه پایین آمد که کمترین رقم طی 15 ماه گذشته بود اما پس از آن تا 80 دلار در هر بشکه بالا رفت. برخی تحلیلگران عقیده دارند این کاهش تولید قیمت نفت را 10 دلار در هر بشکه افزایش میدهد. عربستان بهعنوان بزرگترین تولیدکننده اوپک در چنین شرایطی اعلام کرد تولید خود را 500 هزار بشکه در روز پایین میآورد.
عصبانیت آمریکا
تصمیم اخیر اوپکپلاس برای کاهش تولید نفت در حالی است که این ائتلاف در اکتبر سال گذشته میلادی تصمیم گرفت تولید خود را دو میلیون بشکه در روز از ماه نوامبر تا پایان 2023 کاهش دهد. این اقدام باعث عصبانیت واشنگتن شد چون کاهش عرضه، قیمت نفت را افزایش داد....
ادامه مطلب👇
https://kayhan.ir/fa/news/262365
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
🌍 #بین_الملل
🔹نظامیان آمریکایی باید خاک عراق را ترک کنند
نخستوزیر عراق در سخنانی تأکید کرد کشورش دیگر هیچ نیازی به حضور نیروهای رزمی آمریکایی ندارد.
پارلمان عراق کمتر از 72 ساعت پس از جنایت آمریکاییها در این کشور و ترور شهیدان سپهبد «قاسم سلیمانی» و سردار «ابومهدی المهندس»، به طرح خروج نظامیان خارجی که به معنای اخراج نیروهای آمریکایی از عراق است، رأی مثبت داد. اما این مهم بنا به دلایلی به طور کامل هنوز محقق نشده است. «محمد شیاع سودانی»، نخستوزیر عراق با حضور در برنامه «المقابله» شبکه «الجزیره» به مسائل مختلف ازجمله پرونده ادامه حضور آمریکاییها در کشورش پرداخت. وی در این باره اظهار کرد که امروز داعش به پایان راهش رسیده و نیروهای امنیتی عراق از سطح آمادگی لازم برای تامین امنیت در سراسر کشور برخوردار هستند لذا: «نیاز امروز عراق حضور رزمی آمریکا و حضور نظامیان خارجی نیست، بلکه نیاز به روابط امنیتی و آموزش است و در تلاش هستیم تا یک بستر و چارچوب جدید برای این روابط وضع کنیم.»
گروههای مسلح مخالف ایران در عراق غیرقانونیاند
وی درخصوص حضور گروههای مسلح مخالف ایران در خاک عراق، هرچند که از عبارت «احزاب اپوزیسیون ایرانی» در توصیف آنها استفاده کرد، اما گفت که این طرفها سالهاست که به عنوان پناهنده در عراق حضور دارند اما حضور آنها به عنوان افراد مسلح دارای اردوگاه نظامی و تحت آموزش نظامی یا ورودشان به خاک ایران و انجام اقدامات مسلحانه، طبق نص قانون اساسی عراق کاملا مردود است. وی در بخش دیگری از این مصاحبه در پاسخ به سؤالی درباره روابط بغداد و تهران؛ ایران را کشوری همسایه دانست که پس از سال ۲۰۰۳ از روند سیاسی عراق حمایت کرده و روابطش با همه طیفهای عراقی خوب است. سودانی در ادامه به توافق اخیر تهران و ریاض مبنی بر از سرگیری روابط دیپلماتیک اشاره و آن را مهم توصیف کرد و گفت: «این توافق به ثبات منطقه کمک خواهد کرد و توسعه و رشد اقتصادی تنها میتواند در فضای همکاری بین کشورهای منطقه تحقق یابد.»...
ادامه مطلب👇
https://kayhan.ir/fa/news/262367
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
📎🔹موافقت رئیس جمهور با استعفای وزیر آموزش و پرورش
رئیسجمهور با قبول استعفای نوری، رضامراد صحرایی را به عنوان سرپرست وزارت آموزش و پرورش انتخاب کرد.
در پی استعفای دکتر یوسف نوری از وزارت آموزش و پرورش، آیتالله دکتر سید ابراهیم رئیسی با پذیرش این استعفا، دکتر رضا مراد صحرایی رئیسدانشگاه فرهنگیان را با حفظ سمت به عنوان سرپرست وزارت آموزش و پرورش انتخاب کرد.
صحرایی متولد ۱۳۵۵ و دکتری زبانشناسی از دانشگاه علامه طباطبایی و استاد تمام این دانشگاه است که از اردیبهشت سال گذشته به عنوان رئیسدانشگاه فرهنگیان انتخاب شد.
به گزارش تسنیم، بعد از ماجرای تأخیر در پرداخت حقوق معلمان در روزهای پایانی سال 1401 انتقادات زیادی علیه نوری بهوجود آمده بود که رئیسجمهور به معاون اول خود دستور داد موضوع را بدون اغماض بررسی و مقصر را شناسایی و معرفی کند؛ مخبر پس از بررسی به رئیسی گزارش داد مقصر اصلی در این زمینه وزارت آموزش و پرورش بوده است، ضمناً، پرداخت حقوق معلمان طی روزهای گذشته به جریان افتاده و در حال انجام است.
بر اساس این گزارش، طبق اصل 135 قانون اساسی «رئیسجمهور میتواند برای وزارتخانههایی که وزیر ندارند حداکثر برای مدت سه ماه سرپرست تعیین نماید.»...
ادامه مطلب👇
https://kayhan.ir/fa/news/262388/
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
📎🔹مهمترین دغدغه رهبری رسیدگی به مردم و به ویژه نیازمندان است
🔸رئیسدفتر رهبر معظم انقلاب تصریح کرد: چه در دولتهای قبل و چه حالا مسئولان ارشد که میآیند خدمت ایشان سراغ ندارم در جلسهای سفارش مردم و معیشت مردم را نکرده باشند. مهمترین دغدغه ایشان رسیدگی به مردم، بالاخص نیازمندان و افراد آسیبپذیر است.
آیتالله محمدی گلپایگانی رئیسدفتر رهبر معظم انقلاب در گفتوگویی با مجله پاسدار اسلام انتخاب حضرت آیتالله العظمی خامنهای از سوی مجلس خبرگان را از الطاف الهی عنوان کرد و با اشاره به گذشت سی و سه سال از زعامت و رهبری ایشان گفت: ابتدا باید ببینیم کجا بودیم و الان در همه جهات و زمینهها کجا هستیم. کشور ما در شرایط عادی نیست. ما از همان اول دچار دشمنیها و شدیدترین تحریمها بودهایم. دشمنان هرچه توانستند انجام دادند تا این انقلاب و نظام را به زمین بزنند، حالا هم دارند همین کار را انجام میدهند، لیکن این انقلاب و این نظام بر قرار مانده است و انشاءالله که به دست صاحبالزمان «عج» خواهد رسید. ما در زمان جنگ تحمیلی حتی برای تهیه سیم خاردار مشکل داشتیم به ما سیمخاردار نمیدادند. اما الان چه؟ الان خودمان انواع تجهیزات صنعتی و نظامی را تولید و حتی صادر میکنیم. این چیز کمیاست؟ به کشورهای مختلف حتی به کشورهای پیشرفته انواع کالاهای صنعتی، پزشکی تا واکسن کرونا و...، را صادر میکنیم. این پیشرفتها و اقتدار با هدایت و رهنمودهای چه کسی حاصل شده است؟ صعود ایران در زمینههای مختلف جز با تاکیدات و رهنمودهای رهبر معظم انقلاب میسر نشد. با وجود این، بسیاری از کارهای حضرتآقا به جهت برخی ملاحظات و اینکه نباید دشمن از آن اطلاع پیدا کند، از عموم پوشیده مانده است....
ادامه مطلب👇
https://kayhan.ir/fa/news/262390
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
📎🔹کشف و انهدام خط لوله 6 کیلومتری انتقال سوخت قاچاق در سواحل میناب
فرمانده مرزبانی استان هرمزگان از کشف و انهدام خط لوله انتقال سوخت قاچاق به طول
۶ کیلومتر در سواحل میناب خبر داد.
به گزارش خبرگزاری فارس، سردار بهادر اسماعیلی گفت: مرزبانان پایگاه دریابانی میناب با استفاده از اشراف اطلاعاتی مطلع شدند که قاچاقچیان در سواحل به طرز ماهرانهای اقدام به جاسازی چند خط لوله انتقال سوخت قاچاق در زیر ماسههای دریا کردهاند.
اسماعیلی افزود: بر اساس این گزارش بلافاصله اکیپهای گشت دریایی و خودرویی برای جستوجو و انهدام این خطوط لوله به موقعیت اعزام شده و پس از ساعتها موفق شدند انشعابات این لولهها را که در زیر ماسههای ساحل جاسازی شده بود شناسایی کنند.
وی ادامه داد: ماموران در این عملیات موفق به بیرون کشیدن و انهدام ۶ کیلومتر لوله انتقال سوخت قاچاق شدند.
به گفته فرمانده مرزبانی استان هرمزگان، قاچاقچیان این خطوط لوله را در زیرماسهها و آب دریا جاسازی و از این طریق سوخت را از ساحل به دریا و شناورهای متخلف منتقل میکردند....
ادامه مطلب👇
https://kayhan.ir/fa/news/262356
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
📎🔹ممانعت از ورود هواپیمای جاسوسی آمریکا به آسمان ایران با اخطار پدافند هوایی ارتش
با اخطار پدافند هوایی ارتش کشورمان، یک هواپیمای جاسوسی آمریکایی از آسمان کشورمان دور شد.
در روز ۱۳ فروردین یک هواپیمای آمریکایی پس از دریافت اخطار از سوی پدافند هوایی کشورمان در محدوده دریای عمان، مسیر خود را تغییر داد و از آسمان کشورمان دور شد.
براساس اعلام ارتش، این هواپیما از لحظه پرواز در رصد کامل شبکه یکپارچه پدافند هوایی قرار داشت و قبل از رسیدن به منطقه شناسایی پدافند هوایی و به دور از آبهای سرزمینی توسط شبکه یکپارچه پدافند هوایی اخطار دریافت و اقدام به اصلاح مسیر خود کرد و در کل مدت پرواز نیز در رصد کامل شبکه یکپارچه پدافند هوایی قرار داشت.
EP-۳E یک هواپیمای شناسایی و جاسوسی بوده که به انواع سامانههای جمعآوری داده، سیگنال، جنگ الکترونیک و سامانههای شنود مجهز است. نمونه اولیه این هواپیما در سال ۱۹۶۹ توسط کمپانی لاکهید در آمریکا ساخته و در سالهای بعد این هواپیمای جاسوسی بهروز شده است.
طول این هواپیما ۳۵ متر، ارتفاع آن ۱۰ متر و طول بالهای آن حدود ۳۰ متر است. سرعت EP-۳E به ۴۱۱ نات (۱۸۵۲ کیلومتر در ساعت) و سقف پروازی آن به ۸ هزار و ۵۰۰ متر میرسد. EP-۳E قادر است بیش از ۱۲ ساعت پرواز کند.
این هواپیمای ۴ موتوره که در پایگاههای آمریکا در اقیانوس هند، اطلس و آرام مستقر است، ۲۴ خدمه و افسر دارد.
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
🔹راه و رسم استقلال را زنده نگه دارید
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
#روزنامه_کیهان
🔹 چهارشنبه ۱۶ فروردین ۱۴۰۲
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
📂 #تیتر_اول
🔹تأکید رهبر انقلاب بر مبارزه بدون رودربایستی با هرگونه فساد
🔸حضرت آیتاللهالعظمی خامنهای عصر روز گذشته در دیدار مسئولان و کارگزاران نظام، با تأکید بر ضرورت تمرکز همت و اراده همه مسئولان و دستگاهها در همه طول سال برای «مهار تورم و رشد تولید»، به بیان الزامات تحقق شعار سال و چند توصیه مهم اقتصادی دیگر پرداختند و گفتند: اگر به این الزامات عمل شود، نتایج آن در کاهش تورم و احساس آسایش نسبی مردم در آخر سال دیده خواهد شد.
رهبر انقلاب در این دیدار همچنین نکات مهمی درباره توطئههای ظاهراً اجتماعی اما در واقع سیاسی-امنیتی دشمنان، موضوع حجاب، انتخابات اسفند ماه و تحولات جهانی بیان کردند.
رهبر انقلاب شعار امسال را شعاری مهم و حساس خواندند و افزودند: انتخاب شعار اقتصادی به معنای بیاعتنایی به مسائل اجتماعی و فرهنگی نیست چرا که مشکلات اقتصادی از جمله تورمِ بالا، باعث گسترش فقر و در مقابل، افزایش تبعیض و ثروتهای حرام میشود و ایجاد فساد، بر فرهنگ و افکار و رفتار مردم هم اثر منفی میگذارد.
ایشان رشد تولید را در کنار مهار تورم مهم دانستند و گفتند: گاهی تورم در کشور کنترل شده اما رکود آورده است که البته بر اساس استدلال قوی کارشناسان، مهار تورم در کنار رشد تولید امکانپذیر است و امیدواریم کارهای خوب، با جدیت و استمرار، همراه و شعار سال محقق شود.
حضرت آیتاللهالعظمی خامنهای اولویت داشتن حقیقی و عملیاتی شعار سال برای همه مسئولان و دستگاهها را کاملاً ضروری برشمردند و گفتند: باید در همه سال، توجه و همت و اراده همه مسئولان و مدیران بر این نقطه کانونی و اساسی متمرکز باشد نه اینکه چند صباحی حرف بزنیم، مطلب بنویسیم و سربرگ و تقویم بزنیم بعد همه چیز فراموش شود و شعار سال به انزوا و حاشیه برود.
استفاده از همه ظرفیتها برای تحقق شعار سال
ایشان در تبیین معنای حقیقی اولویت دادن به شعار سال در دولت، مجلس، قوهقضائیه و همه دستگاهها گفتند: استفاده از همه ظرفیتها و امکانات سختافزاری از جمله منابع طبیعی و خدادادی و زیرساختها و ظرفیتهای نرمافزاری مانند نیروی انسانی خلاّق، جوانان پر انگیزه، نخبگان و صاحبان فکرهای نو، برای تحقق شعار سال ضروری است...
ادامه مطلب👇
https://kayhan.ir/fa/news/262486
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
🖌#یادداشت_روز
🔹الزامات اصلی حل مشکلات اقتصادی کشور
#سعدالله_زارعی
جمهوری اسلامی با پیشرفت شگرف در فنآوری نظامی و دفاعی، گزینه نظامی را از دست دشمن عنود خود، آمریکا گرفت. همین چند روز پیش یک مقام ارشد نظامی آمریکا اعلام کرد درگیری نظامی با ایران از دستور کار آمریکا خارج شده است. اگر جمهوری اسلامی میخواهد گزینه اقتصادی را هم از دست این دشمن جنایتکار بگیرد، یک راه بیشتر ندارد و آن حل مسائل اقتصادی در یک چرخه فراآمریکایی- اعم از داخلی و خارجی- است. همانطور که ایران نمیتوانست با «مذاکره با آمریکا»، گزینه نظامی دشمن را از معادلات نظامی- امنیتی علیه خود خارج کند، رویکرد مذاکره با آمریکا و غرب نمیتواند اهرم تهدیدات اقتصادی علیه خود را از دستور کار آنان خارج نماید. نتایج مذاکرات منتهی به برجام شاهد صادق این مدعاست.
بعضی با انحراف در این بحث، وانمود میکنند رویکرد عدم مذاکره با آمریکا، انزواگرایانه است و حال آنکه عدم مذاکره با آمریکا به معنای عدم مذاکره با جهان نیست. رهبر معظم انقلاب اسلامی- دامت برکاته- در توضیح «اقتصاد مقاومتی» فرمودهاند «اقتصاد درونزا و بروننگر» و این به معنای توجه توأمان به محیط داخلی و بینالملل در حل و فصل مشکلات اقتصادی کشور میباشد. اما تجارت خارجی و استفاده از ظرفیت بینالملل در شرایطی به کمک حل و فصل مسائل اقتصادی میآید که وضعیت اقتصادی کشور در داخل به طور نسبی تعیین تکلیف شده باشد. اگر زیرساختهای اقتصادی کشور از قبیل سیستم بانکی و گمرک و نهادهای عالی تصمیمگیری اقتصادی ظرفیت جذب سرمایه خارجی و تجارت با خارج نداشته باشد و یا نتواند از فرصتهای بینالملل برای جهش اقتصادی استفاده کند، «کار با خارج» در حد شعار و نمادهایی مثل رفت و آمد دیپلماتیک باقی میماند. درست مثل این است که برای ساخت یک بنا، مصالح لازم تهیه شود اما خود زمین به لحاظ استحکام ظرفیت پذیرش وزن بنایی که قرار است ساخته شده و به «مسکن جمعی» تبدیل شود، نداشته باشد. در این صورت خرید مصالح و سرمایهگذاری در آن نه تنها سودی ندارد که ضرر هم محسوب میشود....
ادامه مطلب👇
https://kayhan.ir/fa/news/262501
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
📌 #خبر_ویژه
🔹از مواضع تند ضدزن تا ابنالوقتی به شیوه عبدالحمید اسماعیلزهی
🔸دو تصویر متفاوت از عبدالحمید اسماعیلزهی در اذهان نقش بسته؛ چهره ما قبل غائله پاییز 1401 و پس از آن؛ با ویژگیها و عقاید متفاوت و گاه متناقض با گذشته. این چرخش عبدالحمید نه از جنس تحول مبنایی بلکه از جنس چرخشهای ابنالوقتی است.
وبسایت الف ضمن انتشار تحلیل فوق مینویسد: او که روزی آموزش زنان را مشروط به ایجاد تفکیک جنسیتی میکرد، حجاب را امری واجب میدانست، بیرون رفتن زنان را منوط به آویختن برقع میکرد، گوش دادن بدون ضرورت به سخنرانی زنان برای مردان را جایز نمیدانست و طالبان را گروهی ریشهدار تلقی میکرد که از حمایتهای مردمی برخوردار است و برای آنان آرزوی نصرت داشت، چه شد که در بلوای پاییز 1401 به یکباره چهرهای دموکراتیک، صلحجو و عدالتطلب از خود به نمایش گذاشت؛ چهرهای که حتی حاضر شد برای کسب وجهه و ماهیگرفتن از این آب گلآلود، چشم بر روی عقاید خود ببندد و پای زنان بیحجاب را به مسجد باز کند!
کسی که حتی برای ورود زنان محجبه اهل سنت به مسجد هم به تنگنظری دچار بود چگونه دچار چنین تغییر موضع عجیبی میگردد؟ چه شد که در نقش یک مدافع حقوق بشر چنان فرو رفت که حاضر به رسمیت شناختن فرقه ضاله بهائیت هم شد؟ و این رسمیت شناختن را در مشروعیت به رژیم جعلی صهیونیستی تعمیم داد!
او به خوبی نشان داده که هدف وسیله را توجیه میکند و برای رسیدن به آن، میتوان همهچیز را به مسلخ برد. میتوان امنیت مردم را به مخاطره انداخت، شکاف قومیتی ایجاد کرد، التهاب را ترویج و از آن بهرهبرداری کرد و هر هفته روی آن موجسواری کرد.
او تصمیم گرفته که رادیکالیزم ذاتیاش را موقتاً کنار بگذارد تا یارکشی کند. یک عالم دین چگونه میتواند فارغ از هرگونه مخالفت با نظام سیاسی حاکم، روی بدیهیات دینی پای بگذارد؟
او سال 1401 را در تنش دائمی و یکطرفه با نظام به سر برد اما نمیتواند همچنان به این روند ادامه دهد. شاید در بستری که شعلههای التهاب زبانه کشیده، برخی اظهارات و اقدامات در کانون توجهات قرار گیرد اما تداوم این روند عایدی خاصی برای او بهدنبال نخواهد داشت. عبدالحمید مقاصدی را بیان میکند که قبلاً برخی چهرههای سیاسی آن را بر زبان میراندند؛ آن هم کسانی که بین زیستشان با عقایدشان مشابهت وجود داشت، نه مانند عبدالحمید که به عارضه ابنالوقتی دچار بوده و بین چهره جدید و قدیمش تفاوتهای فاحشی وجود دارد. او در سیاستورزی خود به خامی دچار است که اگر اینگونه نبود آهسته و پیوستهتر قدم برمیداشت. تاریخ به ما میگوید چهرههایی به مراتب مهمتر و سیاسیتر از امام جماعت مسجد مکی از مقابله فرصتطلبانه با نظام مستقر طرفی نبستهاند تا چه رسد به او!...
ادامه مطلب👇
https://kayhan.ir/fa/news/262409
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
🔹بدرقه باشکوه و حماسی شهدای مدافع امنیت بر دستان مردم روزهدار در میدان امام حسین(ع)
https://kayhan.ir/fa/news/262483
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
🔹اختصاص یک روز در هفته برای مشاوره با تولیدکنندگان و کارآفرینان با هدف بررسی و رفع موانع تولید
https://kayhan.ir/fa/news/262475
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
لیز نخور!
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
💰👥 #اقتصادی_اجتماعی
🔹عبور شاخص کل بورس از قله تاریخی پس از 31 ماه
🔸شاخص کل بورس بعد از حدود ۳۱ ماه سقف تاریخی خود در محدوده دو میلیون و ۱۰۳ هزار واحد را شکست و برای اولین بار به دو میلیون و ۱۱۹ هزار واحد رسید.
شاخص کل بورس دیروز توانست با ۲۹ هزار و ۱۵۹ واحد افزایش تا رقم دو میلیون و ۱۱۹ هزار و 111 واحد صعود کند. شاخص کل با معیار هموزن نیز ۷۰۲۰ واحد صعود کرد و به رقم ۶۳۷ هزار و ۷۴۴ واحد رسید.
شاخص کل بورس در 20 مردادماه 1399 به قله تاریخی 103 هزار واحد رسید اما با تصمیمات عجیب و غریب دولت قبل و در حالی که مردم از این بازار استقبال خوبی کرده بودند سقوط کرد و موجب زیان گسترده سرمایهگذاران شد. بازار سرمایه پس از نوسانات شدیدی که طی 31 ماه گذشته و بر اثر تصمیمات عجیب و غریب و خلقالساعه تجربه کرده بود سرانجام تحت تاثیر تصمیمات مثبت اتخاذ شده دولت سیزدهم، سقف تاریخی را شکست و با عبور از آن به سقف جدیدی دست یافت.
بورس در معاملات دیروز با گذشت نیم ساعت از آغاز معاملات با ۴۱ هزار واحد رشد شاخص کل به ارتفاع دو میلیون و ۱۳۱ هزار و ۸۲۱ واحد هم رسید اما در پایان معاملات، افزایش 29 هزار و 159 واحد را ثبت کرد و در قله دو میلیون و ۱۱۹ هزار و 111 واحد به کار خود پایان داد.
ارزش بازار در بورس تهران دیروز بیش از هفت میلیون و 842 هزار میلیارد تومان شد. معاملهگران بیش از 18 میلیارد و 300 میلیون سهام، حقتقدم و اوراق مالی در قالب بیش از یک میلیون و هفت هزار معامله و به ارزش 11 هزار و 738 میلیارد تومان داد و ستد کردند.
همه شاخصهای بورس دیروز سبز شد. شاخص کل و شاخص قیمت با معیار وزنی- ارزشی یک و چهار دهم درصد رشد کرد. این دو شاخص با معیار هموزن یک و 11 صدم درصد افزایش یافت. همچنین شاخص آزاد شناور یک و دو دهم درصد، شاخص بازار اول بورس 98 صدم درصد و شاخص بازار دوم بورس یک و 9 دهم درصد افزایش یافت.
در فرابورس ایران هم شاخص کل با 285 واحد افزایش به رقم 25 هزار و 864 واحد رسید. ارزش روز بازار اول و دوم فرابورس ایران هم بیش از یک میلیون 421 هزار میلیارد تومان و ارزش بازار پایه فرابورس 439 هزار میلیارد تومان شد...
ادامه مطلب👇
https://kayhan.ir/fa/news/262456
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
🌍 #بین_الملل
🔹عبور شاخص کل بورس از قله تاریخی پس از 31 ماه
🔸شاخص کل بورس بعد از حدود ۳۱ ماه سقف تاریخی خود در محدوده دو میلیون و ۱۰۳ هزار واحد را شکست و برای اولین بار به دو میلیون و ۱۱۹ هزار واحد رسید.
شاخص کل بورس دیروز توانست با ۲۹ هزار و ۱۵۹ واحد افزایش تا رقم دو میلیون و ۱۱۹ هزار و 111 واحد صعود کند. شاخص کل با معیار هموزن نیز ۷۰۲۰ واحد صعود کرد و به رقم ۶۳۷ هزار و ۷۴۴ واحد رسید.
شاخص کل بورس در 20 مردادماه 1399 به قله تاریخی 103 هزار واحد رسید اما با تصمیمات عجیب و غریب دولت قبل و در حالی که مردم از این بازار استقبال خوبی کرده بودند سقوط کرد و موجب زیان گسترده سرمایهگذاران شد. بازار سرمایه پس از نوسانات شدیدی که طی 31 ماه گذشته و بر اثر تصمیمات عجیب و غریب و خلقالساعه تجربه کرده بود سرانجام تحت تاثیر تصمیمات مثبت اتخاذ شده دولت سیزدهم، سقف تاریخی را شکست و با عبور از آن به سقف جدیدی دست یافت.
بورس در معاملات دیروز با گذشت نیم ساعت از آغاز معاملات با ۴۱ هزار واحد رشد شاخص کل به ارتفاع دو میلیون و ۱۳۱ هزار و ۸۲۱ واحد هم رسید اما در پایان معاملات، افزایش 29 هزار و 159 واحد را ثبت کرد و در قله دو میلیون و ۱۱۹ هزار و 111 واحد به کار خود پایان داد.
ارزش بازار در بورس تهران دیروز بیش از هفت میلیون و 842 هزار میلیارد تومان شد. معاملهگران بیش از 18 میلیارد و 300 میلیون سهام، حقتقدم و اوراق مالی در قالب بیش از یک میلیون و هفت هزار معامله و به ارزش 11 هزار و 738 میلیارد تومان داد و ستد کردند.
همه شاخصهای بورس دیروز سبز شد. شاخص کل و شاخص قیمت با معیار وزنی- ارزشی یک و چهار دهم درصد رشد کرد. این دو شاخص با معیار هموزن یک و 11 صدم درصد افزایش یافت. همچنین شاخص آزاد شناور یک و دو دهم درصد، شاخص بازار اول بورس 98 صدم درصد و شاخص بازار دوم بورس یک و 9 دهم درصد افزایش یافت.
در فرابورس ایران هم شاخص کل با 285 واحد افزایش به رقم 25 هزار و 864 واحد رسید. ارزش روز بازار اول و دوم فرابورس ایران هم بیش از یک میلیون 421 هزار میلیارد تومان و ارزش بازار پایه فرابورس 439 هزار میلیارد تومان شد.
معاملهگران امروز بیش از 9.9 میلیارد سهام، حق تقدم و اوراق مالی در قالب 574 هزار فقره معامله و به ارزش 59 هزار و 552 میلیارد تومان داد و ستد کردند. با این حساب ارزش معاملات دیروز بورس و فرابورس به حدود 71 هزار میلیارد تومان رسید....
ادامه مطلب👇
https://kayhan.ir/fa/news/262456
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper