💰👥 #اقتصادی_اجتماعی
🔹دولت قبل در بین دولتهای گذشته بدترین کارنامه حوزه مسکن را دارد
نشست خبری شهردار تهران با اصحاب رسانه درباره عملکرد «کمیسیون ماده ۵» در دوره ششم مدیریت شهری، برگزار شد.
به گزارش سایت شهر، علیرضا زاکانی در نشست با اهالی رسانه گفت: موضوع مسکن یک جنبه رفاه و نیاز پایه برای خانواده و مردم دارد؛ هم نگاه اقتصادی و پیشرانی دارد و بحث خروج از رکود را به خود اختصاص داده است و هم برای عبور از مشکلات اقتصادی و ایجاداشتغال و رونق موضوعات مرتبط با ساخت مسکن و موضوع تأمین مسکن مهم است.
زاکانی با بیان اینکه ما امروز شرایطی را پشت سر میگذاریم که بر اساس آمار در سال ۱۳۹۹ اجارهنشینی از ۱۲ درصد به ۳۸ درصد رسیده است، اظهارداشت: در تهران این آمار ۴۳ درصد بوده و امسال بیش از این است و پس از تهران، شهر کرج با ۴۱ درصد قرار دارد. بدترین وضع در این سالها مربوط به پنج سال اخیر است که شاهد ۶۹۰ درصد رشد قیمتی بوده.
وی با بیان اینکه اجاره سرسام آور بالا رفته و اجاره به آرزو تبدیل شده و خرید مسکن نیز فراتر از آرزو و به نوعی دلنگرانی مردم است، یادآور شد: بدترین وضعیت ما مربوط به دوره دوم آقای روحانی است؛ اگر بخواهیم ادوار گذشته بعد از جنگ را مرور کنیم، در دوره سازندگی با توجه به اینکه تورم سالانه ۲۲ درصد بوده قیمت مسکن ۳.۹ برابر شده و یکمیلیون و ۳۰۰ هزار واحد مسکونی به بازار عرضه شده است. این آمار مربوط به سال ۷۰ تا ۷۴ است و در دوره اصلاحات تورم ۱۹ درصد بوده و طی هشت سال قیمت مسکن ۳.۷ برابر رشد کرده و دو میلیون و ۱۰۰ هزار واحد مسکونی عرضه شده و ۳۱۶ درصد رشد قیمت را از ابتدا تا انتهای دوره شاهد هستیم.
شهردار تهران با بیان اینکه از ۸۴ تا ۹۱ تعداد دو میلیون و ۳۰۰ هزار واحد تحویل داده شده است، گفت: تورم در این مدت ۲۵ درصد و رشد قیمت چهار برابر بوده و در دولت تدبیر و امید تورم ۳۳ درصد و قیمت مسکن هشت برابر شده و بدترین ادوار به این دوره اختصاص دارد و ۶۹۰ درصد رشد قیمتی را شاهد بودهایم، به طوری که در انتهای دوره قیمت هر متر مسکن ۳۰ میلیون تومان بوده است.
زاکانی ادامه داد: در دولت اخیر نیز ۷۰ درصد رشد قیمت مسکن داشتیم که علت آن ادامه مسیر گذشته و استمرار رکود است. برای چنین موضوعی مدیریت شهری یک پایه اساسی آن است و باید تصمیمگیری میکردیم که آیا تهران را مثل پیشینیان به ویژه دوره قبلی گران اداره کنیم یا به سمت ارزان کردن ببریم و اینکه نگاه ما این باشد شهر را ارزان و زیستپذیر کنیم که با این شرایط مردم سود ببرند.
وی افزود: سالانه باید ۲۰ هزار پروانه صادر شود تا شهر در مسیر فرسودگی قرار نگیرد.
شهردار تهران با اشاره به اینکه با راهاندازی قرارگاه جهادی مسکن، ساخت سالانه ۱۸۰ هزار واحد مسکونی را هدفگذاری و برای آن تسهیلگری کردیم، ادامه داد: نباید با زندگی مردم سیاسی برخورد کرد؛ باید بابت بیتصمیمی و تصمیمات غلطی که در گذشته به رکود ساختوساز و گرانی مسکن دامن زد، رسیدگی شود.
زاکانی با بیان اینکه بین شهر فروشی و نوسازی و بهسازی شهر، تفاوت جدی وجود دارد،گفت:رسیدگی به پروندهها را در کمیسیون ماده ۵ از ۱۸ ماه به دو ماه کاهش دادیم و اولویت کمیسیون ماده ۵، بررسی طرحهای موضعی و موضوعی است....
ادامه مطلب👇
https://kayhan.ir/fa/news/266651
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
🌍 #بین_الملل
🔹تمرد نظامیان صهیونیست از دستور فرماندهان برای حضور در مناطق مرزی با مصر
🔸خطر تمرد در ميان نظاميان ارتش رژيم صهيونيستي به بالاترين حد خود رسيده است و گزارشها نشان ميدهد كه نيروهاي نظامي، دیگر حاضر به ادامه خدمت در مرز مصر نيستند. چند روز پیش یک سرباز مصری 3 نظامی این رژیم را به گلوله بست و کُشت!
سرويس خارجي-
مرز فلسطين اشغالي و مصر ناامنتر و بيثباتتر از گذشته شده است، چون به نظر ميرسد نظاميان صهيونيست از ترس جانشان حاضر نيستند كه در اين مرز حضور داشته باشند. سربازان اسرائيلي بهشدت از كشيك دادن در مرز مصر خودداري ميكنند و گويا مرزهاي مصر براي آنها تبديل به يك كابوس شده است. حضور در مرز مصر پس از آن براي صهيونيستها تبديل به يك كابوس شد كه سرباز ۲۳ ساله ارتش مصر به نام «محمد صلاح» بامداد روز شنبه (۱۳ خرداد)، در درگیری با نظامیان صهیونیست، سه تن از آنها را از پای درآورد. همین مسئله موجی از انتقادات علیه این اقدام و ضعف عملکرد ارتش رژیم صهیونیستی را بهدنبال داشت و به تازگي نيز پایگاه خبری صهیونیستی واللا در اینباره نوشت که پس از حمله در مرز با مصر، سربازان گردان «پلنگ» از رفتن به ماموریت در محلی که نظامیان قبلي هدف تیراندازی قرار گرفته و سه تن از آنها کشته شدند، سرباز زدند. واللا گزارش داد: «به علت شرایط بد فعلی، مدت شیفت کاری نظامیان در این منطقه کوتاه شده است.» اين رفتار نظاميان صهيونيست براي خودداري از حضور در مرز مصر، مصداق بارز تمرد در ميان نظاميان است و به نظر ميرسد اين موضوع زنگ خطر تمرد در ميان نيروهاي ارتش و نظاميان را به صدا درآورده است.
نگاهي به ساختار ارتش رژيم صهيونيستي:
شبهنظاميان در برابر رسميها
وقتی صحبت از ارتش رژيم صهيونيستي ميشود، خوب است بدانيم كه اين ارتش درواقع به دو نيروي نظامي مختلف تقسیم شده است. ساختار اوليه همان ارتش «رسمی» رژيم اسرائیل است كه دارای فرماندهان ردهبالاست و عموماً با مقامات سياسي در ارتباط هستند. بخش دوم ارتش با نام «ارتش پلیس» یک نهاد رسمی نیست، بلكه سازمانی شبهنظامي با ویژگیهای مشخص و منحصربهفرد است. ارتش پليس پس از انتفاضه دوم فلسطينيها در اوایل دهه 2000 به وجود آمد و در کنار ارتش رسمی، یک نیروی شبهنظامي بهشمار ميرود كه در کرانه باختری اشغالي و مناطق جنوبي در حال فعاليت است. شبهنظاميان ارتش رژيم صهيونيستي شامل سه واحد اصلی هستند: یک واحد از شبهنظامیاني كه شهرکهاي اشغالي را اداره ميكنند و نامشان نيروهاي «دفاع سرزمینی» است. واحد دوم با نام «تیپ کفیر» فعاليت ميكند و شامل «گردانهاي حريدي» هستند. تيپ كفير توسط نيروهاي رزمی بهصورت چرخشی در کرانه باختری مستقر شدهاند. واحد سوم نيز جوخههای پلیس مرزی هستند که شامل نيروهاي شبهنظامي پليس و سربازان وظیفه ميشوند. در حال حاضر آن نيروهاي نظامي صهيونيستي كه به سمت تمرد گرايش پيدا كردهاند، نيروهاي پليس مرزي هستند. بر روی کاغذ، «شبهنظاميان ارتش پلیس»، تحت سلسله مراتب فرماندهی مرکزی ارتش رژيم اسرائیل قرار دارد، اما در عمل وضعيت پیچیده است و شبهنظاميان ارتش پليس بهجاي فرماندهان رسمي ارتش از رهبران مذهبي و خاخامهاي تندرو فرمان ميگيرند. بسیاری از نیروهاي ارتش پليس تحت تأثیر احکام خاخامها هستند و از اينرو گاه شاهد تناقض و تفاوت فرمانها ميان فرماندهان ارتش و نيروهاي شبهنظامي ارتش پليس هستيم. درواقع اعتبار و مشروعيت فرماندهان رسمي ارتش رژيم اسرائیل در ميان شبهنظاميان ارتش پليس فروپاشيده و از ميان رفته و در موارد متعددي فرماندهان ارتش با نيروهاي شبهنظامي ارتش پليس وارد تنش ميشوند. از سوي ديگر نيروهاي مرزي عمدتاً از سوي شبهنظاميان ارتش پليس انتخاب ميشوند و اكنون كه شبهنظاميان ارتش پليس از رفتن به مرز مصر خودداري ميكنند، احتمال اوج گرفتن اختلافات ميان ارتش رسمي و ارتش پليس بسيار بيشتر است. حتي
ادامه مطلب👇
https://kayhan.ir/fa/news/266668
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
🔹گفتوگوی ۹۰ دقیقهای رئیسی و ماکرون رئیسجمهور فرانسه به دنبال تعامل با ایران
🔸«امانوئل ماکرون» رئیسجمهور فرانسه در مکالمه تلفنی با آیتالله رئیسی رئیسجمهور کشورمان با تاکید بر اینکه فرانسه به دنبال تعامل با جمهوری اسلامی ایران است، تداوم گفتوگوها میان مقامات دو کشور برای تقویت تعاملات فیمابین را خواستار شد.
«امانوئل ماکرون» رئیسجمهور فرانسه بعد از ظهر دیروز شنبه در تماسی تلفنی با آیتالله سید ابراهیم رئیسی، رئیسجمهوری اسلامی ایران گفت وگو کرد.
رؤسای جمهور دو کشور در این گفت وگوی تلفنی که 90 دقیقه به طول انجامید، علاوهبر بررسی راههای توسعه روابط دوجانبه، درباره تحولات منطقهای و همچنین مذاکرات رفع تحریمها گفتوگو کردند.
رئیسی در رابطه با توسعه روابط دو جانبه، با اشاره به محاسبات غلط برخی دولتهای اروپایی درباره ملت ایران، آن را ناشی از گرفتار شدن این دولتها در دام اطلاعات غلط گروههای تروریستی، تجزیهطلب و معاندان دانست و بر پرهیز از مداخله در امور داخلی و احترام به اصل حاکمیت ملی تاکید کرد.
رئیسجمهور همچنین با اشاره به آخرین وضعیت مذاکرات رفع تحریمها، همکاریهای ایران و آژانس و تاییدات مکرر این سازمان بر پایبندی کشورمان به تعهدات قانونی خود را یادآور شد و بر پرهیز از هرگونه سیاسیکاری و اقدام غیرسازنده در مذاکرات رفع تحریمها تاکید کرد.
موضوع جنگ در اوکراین نیز بخشی از گفتوگوهای دو رئیسجمهور در موضوعات منطقهای بود که رئیسی ضمن اعلام سیاست قاطع جمهوری اسلامی مبنی بر مخالفت با جنگ، بهترین راهحل در این زمینه را دیپلماسی دانست.
«امانوئل ماکرون» رئیسجمهور فرانسه نیز در این مکالمه تلفنی با تاکید بر اینکه فرانسه بهدنبال تعامل با جمهوری اسلامی ایران است، تداوم گفتوگوها میان مقامات دو کشور برای تقویت تعاملات فیمابین را خواستار شد.
رئیسجمهور فرانسه با تاکید بر تداوم مذاکرات رفع تحریم تا رسیدن به نتیجه، جمهوری اسلامی ایران را بخشی از راهحل بحران اوکراین دانست و ایفای نقش بیشتر ایران در این زمینه را خواستار شد.
تاکید رئیسی
بر ساماندهی نظارت بر عملکرد سکوهای ارتباطی در زمینه بازار مسکن و اجارهبها
رئیسجمهور همچنین در هشتمین جلسه شورای عالی مسکن در دولت سیزدهم، با تاکید بر ضرورت شتاب گرفتن اعطای تسهیلات به طرحهای ساخت مسکن، استانداران را مکلف کرد، تسریع در نوسازی بافتهای فرسوده را نیز در دستور کار قرار دهند.
رئیسی در این جلسه همچنین از استانداریها و ادارات مربوطه در استانها خواست اراضی را که بیش از 10 سال بلاتکلیف مانده و ساخت و ساز در آنها انجام نشده، شناسایی کرده و با ارائه مشوقهای لازم و همچنین بهرهگیری از ساز و کارهای قانونی که در شورای عالی شهرسازی به تصویب رسیده است، این زمینها را به ظرفیت ساخت و سازهای مسکن کشور اضافه کنند.
ساماندهی بازار اجارهبها و نظارت بر عملکرد سکوهای ارتباطی در زمینه بازار مسکن و اجارهبها به منظور جلوگیری از سوداگری و قیمت سازی در بازار مسکن از دیگر تأکیدات رئیسجمهور در جلسه دیروز شورای عالی مسکن بود.
آیتالله رئیسی با اشاره به افزایش سهم مسکن در سبد خانوار، از همه مسئولان و دستگاهها خواست در زمینه اجرای نهضت ملی مسکن با جدیت به وظایف خود عمل کنند تا نگرانی مردم از ناحیه تأمین مسکن هر چه بیشتر برطرف شود.
در این جلسه مقرر شد دستورالعمل تنظیم و کنترل بازار املاک و مستغلات به شرط اخذ نتیجه مطلوب در اجرای آزمایشی، به شکل سراسری در کل کشور اجرا شود. همچنین ایجاد درگاه سامانه ستاد ملی بازآفرینی شهری که آخرین وضعیت پروژههای نوسازی بافت فرسوده را نشان میدهد، به تایید اعضا رسید....
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
📎🔹«امانوئل ماکرون» رئیسجمهور فرانسه بعد از ظهر دیروز شنبه در تماسی تلفنی با آیتالله سید ابراهیم رئیسی، رئیسجمهوری اسلامی ایران گفت وگو کرد.
رؤسای جمهور دو کشور در این گفت وگوی تلفنی که 90 دقیقه به طول انجامید، علاوهبر بررسی راههای توسعه روابط دوجانبه، درباره تحولات منطقهای و همچنین مذاکرات رفع تحریمها گفتوگو کردند.
رئیسی در رابطه با توسعه روابط دو جانبه، با اشاره به محاسبات غلط برخی دولتهای اروپایی درباره ملت ایران، آن را ناشی از گرفتار شدن این دولتها در دام اطلاعات غلط گروههای تروریستی، تجزیهطلب و معاندان دانست و بر پرهیز از مداخله در امور داخلی و احترام به اصل حاکمیت ملی تاکید کرد.
رئیسجمهور همچنین با اشاره به آخرین وضعیت مذاکرات رفع تحریمها، همکاریهای ایران و آژانس و تاییدات مکرر این سازمان بر پایبندی کشورمان به تعهدات قانونی خود را یادآور شد و بر پرهیز از هرگونه سیاسیکاری و اقدام غیرسازنده در مذاکرات رفع تحریمها تاکید کرد.
موضوع جنگ در اوکراین نیز بخشی از گفتوگوهای دو رئیسجمهور در موضوعات منطقهای بود که رئیسی ضمن اعلام سیاست قاطع جمهوری اسلامی مبنی بر مخالفت با جنگ، بهترین راهحل در این زمینه را دیپلماسی دانست.
«امانوئل ماکرون» رئیسجمهور فرانسه نیز در این مکالمه تلفنی با تاکید بر اینکه فرانسه بهدنبال تعامل با جمهوری اسلامی ایران است، تداوم گفتوگوها میان مقامات دو کشور برای تقویت تعاملات فیمابین را خواستار شد.
رئیسجمهور فرانسه با تاکید بر تداوم مذاکرات رفع تحریم تا رسیدن به نتیجه، جمهوری اسلامی ایران را بخشی از راهحل بحران اوکراین دانست و ایفای نقش بیشتر ایران در این زمینه را خواستار شد.
تاکید رئیسی
بر ساماندهی نظارت بر عملکرد سکوهای ارتباطی در زمینه بازار مسکن و اجارهبها
رئیسجمهور همچنین در هشتمین جلسه شورای عالی مسکن در دولت سیزدهم، با تاکید بر ضرورت شتاب گرفتن اعطای تسهیلات به طرحهای ساخت مسکن، استانداران را مکلف کرد، تسریع در نوسازی بافتهای فرسوده را نیز در دستور کار قرار دهند.
رئیسی در این جلسه همچنین از استانداریها و ادارات مربوطه در استانها خواست اراضی را که بیش از 10 سال بلاتکلیف مانده و ساخت و ساز در آنها انجام نشده، شناسایی کرده و با ارائه مشوقهای لازم و همچنین بهرهگیری از ساز و کارهای قانونی که در شورای عالی شهرسازی به تصویب رسیده است، این زمینها را به ظرفیت ساخت و سازهای مسکن کشور اضافه کنند.
ساماندهی بازار اجارهبها و نظارت بر عملکرد سکوهای ارتباطی در زمینه بازار مسکن و اجارهبها به منظور جلوگیری از سوداگری و قیمت سازی در بازار مسکن از دیگر تأکیدات رئیسجمهور در جلسه دیروز شورای عالی مسکن بود.
آیتالله رئیسی با اشاره به افزایش سهم مسکن در سبد خانوار، از همه مسئولان و دستگاهها خواست در زمینه اجرای نهضت ملی مسکن با جدیت به وظایف خود عمل کنند تا نگرانی مردم از ناحیه تأمین مسکن هر چه بیشتر برطرف شود.
در این جلسه مقرر شد دستورالعمل تنظیم و کنترل بازار املاک و مستغلات به شرط اخذ نتیجه مطلوب در اجرای آزمایشی، به شکل سراسری در کل کشور اجرا شود. همچنین ایجاد درگاه سامانه ستاد ملی بازآفرینی شهری که آخرین وضعیت پروژههای نوسازی بافت فرسوده را نشان میدهد، به تایید اعضا رسید....
ادامه مطلب👇
https://kayhan.ir/fa/news/266664
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
🔹هشدار به مسئولین
https://kayhan.ir/fa/news/266679
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
#روزنامه_کیهان
🔹 دوشنبه ۲۲ خرداد ۱۴۰۲
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
📂 #تیتر_اول
🔹توافق فقط در چارچوب پادمان زیر بار خواستههای زورگویانه نروید
🔸رهبر معظم انقلاب اسلامی صبح یکشنبه پس از بازدید ۱.۵ ساعته از نمایشگاه دستاوردهای هستهای در عرصههای کشاورزی، پزشکی و سلامت، صنعت، محیط زیست، آب و ساخت نیروگاه؛ در جمع شماری از دانشمندان افتخارآفرین، کارشناسان و مسئولان صنعت هستهای، این صنعت را کلید پیشرفت ایران در بخشهای مختلف خواندند و با تأکید بر تلاش همهجانبه برای ملموس شدن تأثیر پیشرفتهای هستهای در زندگی مردم، گفتند: بومی شدن صنعت بسیار مهم هستهای نشاندهنده ناکامی غرب و تحقیر غربگرایانی است که درصدد تحقیر ملت و تضعیف روحیه کار و امید در کشور بودند.
حضرت آیتاللهالعظمی خامنهای با تشکر صمیمانه از دانشمندان، مسئولان و فعالان صنعت هستهای، نمایشگاه مورد بازدید را عالی، خشنودکننده و بشارتبخش خواندند و گفتند: باید مردم را با ابعاد گوناگون و تأثیرات این پیشرفتها در زندگی ملت آشنا کرد.
صنعت هستهای
از لحاظ وزن سیاسی و جایگاه جهانی ایران
موجب آبروی ملی است
ایشان در تبیین اهمیت ۳گانه صنعت هستهای، این صنعت را به لحاظ پیشرفت و بروز تواناییها، «آبروبخش» کشور دانستند و بااشاره به تأثیر اساسی دستاوردهای هستهای در بهترشدن زندگی مردم، افزودند: صنعت هستهای از لحاظ وزن سیاسی و جایگاه جهانی ایران، موجب آبروی ملی است؛ ضمن اینکه در نقطه مقابل تلاشهای دشمنان برای بیآینده نشان دادن کشور و مأیوس کردن جوانان، روحیه امید و اعتماد به نفس ملی را در جامعه زنده میکند و به مردم و بهخصوص جوانان نشان میدهد که میتوان در میدانهای بزرگ وارد شد و آنها را به تسخیر درآورد.
هرکس ایران، جمهوری اسلامی
و قوت و پیشرفت کشور را دوست دارد
باید برای فعالیتهای علمی و هستهای اهمیت قائل باشد
رهبر انقلاب با استناد به اهمیت راهبردی و در عین حال «عینی و ملموس» صنعت هستهای، آن را از مولفههای اساسی قدرت و اعتبار ایران برشمردند و گفتند: هرکس ایران، جمهوری اسلامی و قوت و پیشرفت کشور را دوست دارد، باید برای فعالیتهای علمی، تحقیقاتی و صنعتی هستهای اعتبار و اهمیت قائل باشد...
ادامه مطلب👇
https://kayhan.ir/fa/news/266751
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
🖌#یادداشت_روز
🔹تحولات مهمّ اقتصادی و کارشکنی ذینفعان تورم
#محمد_ایمانی
۱- چالشهای مرتبط با معیشت مردم، هنگامی کاهش مییابد که اولا اقتصاد کشور در اثر بهبود زیرساختها، رونق پیدا کند؛ ثانیا آثار این رونق، به واسطه عادلانهتر کردن توزیع منابع و فرصتها، در زندگی طبقات پایین و متوسط جاری شود. مبارزه با موانع و معارضان، به اندازه بسترسازی برای رونق اقتصاد و افزایش درآمدهای ملی اهمیت دارد. میتوان عوامل متعددی را در وضعیت فعلی موثر دانست: نابسامانی اقتصاد جهانی، تحریمها، میراث مدیریت اشرافی غربگرا، سودجویی دلالان و اخلالگران، و ضعفهای مدیریت اقتصادی. جهان در سال گذشته در اثر بحرانهای مختلف، جهش عمومی تورم و از جمله افزایش ۳۳ درصدی قیمت کالاهای اساسی را تجربه کرد. تورم پدید آمده در کشورهایی مثل آلمان و انگلیس و فرانسه (چهارمین، ششمین و هفتمین اقتصاد بزرگ جهان) در طول ۵۰ تا ۷۰ سال گذشته بیسابقه بود. پارسال در ترکیه، حتی تورم ۱۰۸ درصد هم ثبت شد و ارزش لیر، ۴۰ درصد سقوط کرد.
۲- اقتصاد اروپا، گرفتار کاهش رشد و رکود شده است. به گزارش دویچه وله، «اقتصاد آلمان در دو بازه سه ماهه، کوچکتر شده است. نرخ بالای تورم، موجب کاهش قدرت خرید مردم و کاهش تولید شده. به گفته روت براند، رئیس اداره فدرال آمار، در پی کاهش تولید ناخالص داخلی در پایان سال ۲۰۲۲، اقتصاد آلمان در دو فصل متوالی، شاهد رکود اقتصادی است. یورگ کرمر، اقتصاددان ارشد کومرتس بانک، به تاگس شاو گفت؛ «متأسفانه هیچ چشماندازی برای بهبود اساسی وضعیت وجود ندارد؛ زیرا همه شاخصهای مهم بخش تولید، در حال سقوط هستند». افزایش تورم، موجب پایین آمدن قدرت خرید مصرف کنندگان شده است». در انگلیس، ۱۷۰۰ شرکت ظرف دو ماه، به آمار ۲۳۴۰۰ شرکت ورشکسته در سال ۲۰۲۲ اضافه شدند. گاردین درباره «کابوس افزایش ۳۵۰ درصدی هزینه قبوض انرژی در انگلیس» مینویسد: «تقاضای جیره غذای اضطراری، طی یک سال اخیر ۳۷ درصد افزایش یافته است».
در آمریکا، ورشکستگی بانک «سیلیکونولی» و «سیگنچر» موجب شد سپردهگذاران بسیاری، سرمایه خود را خارج کنند. لارنس مک دونالد، معاون سابق بانک سرمایهگذاری برادران لیمن گفته: «بحران بانکی میتواند ۵۰ بانک دیگر را ببلعد». پروفسور «آمیت سرو» از دانشگاه استنفورد هم، هشدار داده: «حدود نیمی از وامدهندگان آمریکایی، درحال غرق شدن هستند»....
ادامه مطلب👇
https://kayhan.ir/fa/news/266783
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
📌 #خبر_ویژه
🔹تقلای محافل غربگرا برای توقف کاهش قیمتها و مصادره به مطلوب آن
در حالی که محافل مدعی اصلاحات تأکید میکنند سیاست آمریکا در مقابل ایران، سیاست مهار است و نه توافق، برخی محافل در این طیف اصرار دارند ریزش چشمگیر قیمتها در بازار مسکن، خودرو، طلا و ارز را به شایعه دروغین توافق نسبت دهند تا بدین ترتیب اتفاق اخیر را به نفع انگارهای ابطال شده خود درباره برجام مصادره به مطلوب کنند! این البته جدای از تقلای برخی رسانههای غربگرا برای القای ادامهدار نبودن کاهش قیمتهاست! این محافل سعی دارند فضای روانی مثبت ایجاد شده در اثر تلاشهای دولت ادامه پیدا نکند و کاهش قیمتها تداوم نداشته باشد!
اخیراً علی مطهری به پیروی از انگارهسازی طیفی از محافل غربگرا در توئیتی نوشت: «ریزش قیمت ارز بیش از هر چیز ناشی از مذاکراتی است که بین ایران و آمریکا برای یک توافق موقت جریان دارد؛ هر چند که گاهی دو طرف تکذیب میکنند. این درسی است برای کسانی که میگویند اقتصاد کشور را به برجام و مذاکرات هستهای گره نمیزنیم!» او توضیح نداده که با وجود تکذیب رسمی طرفین درباره توافق موقت، چگونه کاهش قیمتها در چند هفته اخیر دنبالهدار شده و همچنان هم ادامه دارد؟!
یادآور میشود روزنامه زنجیرهای آرمان ملی، تیتر یک خود را به «بازی دادن افکار عمومی» اختصاص داده و نوشت طرفین به دنبال مدیریت فضا هستند و نه بازگشت به توافق.»
روزنامه سازندگی هم در تیتر نخست خود با عنوان «تله خوشبینی؛ چرا در شرایط فعلی باید با احتیاط عمل کرد؟»، نوشت: این که مذاکرات به نتیجه برسد، احتمال بسیار ضعیفی است. وزیر خارجه آمریکا گفته تمرکز ما روی برجام نیست.
روزنامه هممیهن نیز، تیتر نخست خودرا با تأکید تمام به «پروژه مهار ایران به جای احیای برجام» اختصاص داد و نوشت: «گزینه دولت آمریکا،مهار ایران از طرق دیپلماتیک است. دولت بایدن با نزدیک شدن به رقابتهای انتخاباتی، آماده امضای توافق احیای برجام با ایران نیست. از سوی دیگر، برجام سال 2015 به واسطه پیشرفتهای هستهای ایران دیگر آن کارکرد مد نظر آمریکا و اروپا را ندارد، چه بسا که برخی از بندهای غروبش به زودی منقضی خواهد شد....
ادامه مطلب👇
https://kayhan.ir/fa/news/266607/
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
🔹بدرقه کاروان جانبازان اعزامی به حج
https://kayhan.ir/fa/news/266747
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
🔹دلار سکته زد از خودرو تا مسکن همه فروشنده شدند
https://kayhan.ir/fa/news/266715
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
🔹دروغ نبند!
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
💰👥 #اقتصادی_اجتماعی
🔹کمک به اقتصاد خانواده با مشارکت در طرح «پاداش صرفهجویی برق»
مدیرعامل شرکت برق منطقهای تهران گفت: مردم میتوانند در قالب طرح «پاداش صرفهجویی برق»، با کاهش هر کیلووات ساعت مصرف برق نسبت به دوره مشابه سال قبل تا 20 برابر نرخ برق پاداش دریافت کنند.
حبیب قراگوزلو در گفتوگو با خبرنگار کیهان، در پاسخ به اقدامات صورت گرفته برای عبور موفق از اوج بار امسال گفت: هر ساله با گرم شدن هوا و استفاده گسترده از وسایل سرمایشی، بار مصرفی افزایش قابل توجهی پیدا میکند. اگر تجهیزات شبکه برای این مقدار بار آمادگی و ظرفیت لازم را نداشته باشد، به طور قطع برقرسانی به مشترکین دچار مشکل شده و گاهی میتواند منجر به چالشهایی در شبکه شود. بنابراین به جهت حفظ پایداری شبکه و تجهیزات برقرسانی، علاوهبر اقدامات انجام شده، ضروری است مشترکان عزیز و فهیم در مصرف بهینه این نعمت بیبدیل مثل همیشه نهایت همراهی و همکاری را با صنعت برق داشته باشند.
او با اشاره به اهمیت طرح سراسری «پاداش صرفهجویی برق» و لزوم مشارکت آحاد جامعه در این طرح جذاب و فرهنگی که به شکل گستردهای در کشور اجرایی شده است، اظهار داشت: همه میتوانیم با مشارکت در این طرح به اقتصاد خانواده کمک کنیم، به این ترتیب که با کاهش هر کیلووات ساعت مصرف برق نسبت به دوره مشابه سال قبل تا 20 برابر نرخ برق پاداش دریافت کنیم. یعنی قبض برقمان رایگان شود و علاوهبر آن در قبوض خود نیز بستانکار شویم.
مدیرعامل شرکت برق منطقهای تهران افزود: شرکت برق منطقهای تهران نیز برای حفظ آمادگی شبکه در روزهای اوج مصرف، از مدتها قبل اقدامات مؤثری را اجرایی کرده است؛ این اقدامات در دو بخش توسعه شبکه شامل توسعه خطوط و پستهای برق فشار قوی و همچنین آمادهسازی شبکه شامل بهینهسازی، سرویس، برطرف کردن عیوب و رفع نقاط ضعف شبکه هستند.
قراگوزلو با اشاره به اینکه در بخش اول هر ساله و پیرو مطالعات فنی شبکه پروژههای زیادی براساس اولویت تعریف و اجرا میشود، ادامه داد: اجرای این طرحها منجر به افزایش ظرفیت شبکه و همچنین افزایش قابلیت اطمینان شبکه و سهولت در جابهجایی و انتقال بار در شبکههای برق رسانی میشود.
وی در رابطه با بخش دوم در طول سال و قبل از شروع ماههای گرم سال فعالیتهای گستردهای از جمله بازدید خطوط و تجهیزات شبکه به صورت چشمی و ظاهری یا با استفاده از دستگاههای حرارتیاب، تعمیر و رفع عیوب تجهیزات، برطرف کردن نقاط ضعف شبکه، شاخه زنی و سربرداری درختان در حریمهای خطوط برق فشار قوی، آمادهسازی سیستمهای خنککنندگی ترانسفورماتورها و تجهیزات حفاظتی و کنترلی تست و اطمینان از عملکرد صحیح تجهیزات، تهیه سناریوهای رفع خاموشی در اثر وقوع حوادث ناخواسته در شبکه انجام انجام گرفته است....
ادامه مطلب👇
https://kayhan.ir/fa/news/266711
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
🌍 #بین_الملل
🔹ضد حمله بهاره اوکراین چرا شکست خورد؟
سرویس خارجی-
تحلیلگر سابق ناتو در تحلیلی درباره ضدحمله بهاره اوکراین احتمال موفقیت این ضدحمله را «پایین» دانست و اعلام کرد به دلیل آن که نیروهای اوکراینی برای دفاع آموزش دیدهاند و نه حمله، سنگینترین تلفات را در همین جنگ خواهند داد.
ضدحمله بهاره اوکراین از هفته گذشته شروع شده است اما بر اساس گفته مقامات روس و البته رسانههای غربی این عملیات آن گونه که مورد انتظار اوکراینیها بوده پیش نرفته است و تا کنون کیف صدها نیرو و تجهیزات جنگی خود را از دست داده است. «ولودیمیر زلنسکی» رئیسجمهور اوکراین که در دوران زمامداری خود قریب به ۲۰ درصد از خاک کشورش را از دست داده و بسیاری از زیرساختهای این کشور در درگیری با ارتش روسیه یا نابود شدهاند و یا آسیب جدی دیدهاند، روز شنبه، بدون آنکه جزئیاتی ارائه دهد، تأیید کرد که نیروهای اوکراینی در امتداد خط مقدم نبرد با نیروهای روسیه آغاز کردهاند. علیرغم آنکه اوکراین مدعی است که به پیروزیهایی در مقابل روسیه دست یافته است اما بسیاری از کارشناسان و تحلیلگران غربی گفتهاند که مسکو با موفقیت در حال دفع ضدحملات اوکراین است. بنا بر اطلاعات اندیشکده مطالعات جنگ آمریکا، شدیدترین درگیریها در نزدیکی باخموت، کرمینا در جنوب غربی دونتسک و در غرب زاپروژیا است. «پاتریک بوری» تحلیلگر سابق ناتو و کارشناس دفاعی و امنیتی در دانشگاه «باث» انگلیس در گفتوگو با الجزیره درباره علل عدم موفقیت این ضد حمله گفت: بخش اولیه ضدحمله اوکراین احتمالا خونینترین بخش برای نیروهای اوکراینیها در جنگ با مسکو خواهد بودچرا که برای آغاز ضد حمله، نیروهای اوکراینی باید از دفاع دست بکشند و با انجام این کار میتوانند تلفات زیادی را متحمل شوند. به گزارش ایرنا به نقل از الجزیره، بوری تاکید کرد: شما هنگام دفاع کردن در جنگ کار بسیار آسانتری در پیش دارید. سرزمین خود را میشناسید، بر نقشه احاطه دارید، میتوانید برنامهریزی کنید، در مواقع ضروری (برای به دامانداختن دشمن) حتی میتوانید یک عقبنشینی استراتژیک ترتیب دهید، هنگامی که نیروهای دشمن به سمت شما حرکت میکند میتوانید از آتش توپخانه برای کوبیدن آنها استفاده کنید و نهایتا اینکه میتوانید از نیروهای همجوار خود طلب یاری و حمایت کنید. تحلیلگر سابق ناتو افزود: از همه مهمتر اینکه نیروهای اوکراینی در طول سال گذشته در حالت دفاعی بسر میبردند و در این امر تجربه کسب کردهاند. اما در فاز حمله، اگرچه نیروهای اوکراینی آمادگی اطلاعاتی دارند اما دقیقا نمیدانند که هر چیزی در کجا قرار دارد.بوری یادآور شد: نیروهای اوکراینی باید سعی کنند در زیر آتش ارتش روسیه پیشروی کنند بنابراین کار بسیار دشوارتری در پیش خواهند داشت....
ادامه مطلب👇
https://kayhan.ir/fa/news/266754
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
📎🔹قالیباف: آقای علیرضابیگی اجازه نطق ندارد
🔸رئیس مجلس در جلسه علنی دیروز اظهار داشت: بر اساس نامهای که هیئت نظارت بر رفتار نمایندگان به هیئت رئیسه داده، آقای علیرضابیگی اجازه نطق ندارند.
روز گذشته در صحن علنی مجلس شورای اسلامی، محمدباقر قالیباف در پاسخ به تذکر شفاهی یکی از نمایندگان درباره محرومیت علیرضا بیگی از نطق هفت دقیقهای گفت: شورای نظارت بر رفتار نمایندگان نامهای را به هیئترئیسه نوشته و در آنجا بحثی داشته و بر این اساس است که آقای علیرضابیگی اجازه نطق ندارند. این تصمیم در هیئترئیسه گرفته نشده بلکه تصمیم هیئت نظارت بر رفتار نمایندگان است.
جداول بودجه 1402 فروردینماه ابلاغ شده است
علی بابایی کارنامی در جلسه علنی روز گذشته مجلس در تذکر شفاهی گفت: دولت میگوید جداول بودجه سال ۱۴۰۲ هنوز ابلاغ نشده است، مگر میشود بعد از چهار ماه جداول بودجه ابلاغ نشده
باشد؟
وی افزود: انتظار میرود رئیسمجلس شورای اسلامی صراحتاً اعلام کند که چه زمانی جداول بودجه ابلاغ شده است.
محمدباقر قالیباف در پاسخ به تذکر این نماینده، گفت: جداول بودجه سال ۱۴۰۲ در ۲۴ یا ۲۵ فروردین ماه به دولت ابلاغ شده است، انتظار میرود کمیسیون برنامه و بودجه پیگیری کند تا در اجرای ابلاغیه مشکلی وجود نداشته باشد و اگر مشکلی وجود دارد، رفع شود.
اسامی کسانی که در رأیگیریها شرکت نمیکنند منتشر شود
رئیس مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی دیروز در جریان رایگیری ماده ۱۴ طرح ساماندهی بازار اجاره بهای مسکن بیان کرد: ۶۵ نفر از نمایندگان در رایگیری شرکت نکردند، بنده از همین جا به دوستان انفورماتیک اعلام میکنم که این دستور را به عنوان یک ابلاغیه اجرا کرده و از این پس کسانی که در رایگیریها شرکت نمیکنند حتما اسامی آنها اعلام شود....
ادامه مطلب👇
https://kayhan.ir/fa/news/266769
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
📎🔹مؤلفههای قانون مطلوب عفاف و حجاب
الزام قانونی به رعایت حجاب شرعی از همان روزهای ابتدایی پس از پیروزی انقلاب اسلامی و در پی تحقق منویات امام راحل(ره) رهجویی شده و پس از چندی در متن قوانین رسمی کشور منعکس شده است. مصوبات نهادهای رسمی و قانونی کشور- مانند شورای عالی انقلاب فرهنگی و مجلس شوری اسلامی- را میتوان به دو دسته کلی تقسیم نمود. دسته اول مفادی از قانون است که به لزوم کار ایجابی در حوزه حجاب و عفاف تأکید دارد و تکالیف و وظایفی را برعهده دستگاههای مختلف کشور قرار داده است. دسته دوم نیز جرمانگاری عدم رعایت حجاب شرعی است که مهمترین مصداق آن تبصره ماده (638) کتاب پنجم قانون مجازات اسلامی است. متأسفانه هر دو دسته از مفاد قانونی، وافی به مقصود نبودهاند و هر کدام به دلایلی نتوانستهاند اهداف مربوط را محقق نمایند. اگرچه آسیبشناسی چرایی عدم وصول به اهداف قوانین مزبور، بحثی مستوفی میطلبد و در این مختصر مقدور نیست، لکن نظر به ارائه لایحه عفاف و حجاب و اجماع سه قوه نسبت به لزوم اصلاح قوانین مربوط به عفاف و حجاب به نظر میرسد لازم است به برخی از مهمترین مؤلفههای قانون مطلوب در این حوزه اشاره شود:
۱. توجه توأمان به ابعاد سلبی و ایجابی قانونگذاری
قانونگذاری فرهنگی، ابعاد سلبی و ابعاد ایجابی دارد. مقصود از ابعاد ایجابی، فعالیت در راستای تقویت فرهنگ رسمی جامعه است که از طریق نهادها، نخبگان، آموزش، رسانهها و تبادل فرهنگی صورت میگیرد. طراحی ساز و کارهای (مکانیسمهای) تشویقی و ارشادی، تعیین ارزشهای متعالی و تلاش در جهت سوق دادن جامعه به سمت آن ارزشها، رفع موانع وصول به ارزشهای متعالی و تمهید بستر لازم برای تحقق ارزشهای جامعه نمونههایی از ابعاد ایجابی قانونگذاری است. البته پرواضح است که اثرگذاری فعالیت فرهنگی، منوط به اهتمام ویژه در مراحل اجرایی و عملیاتی است و پیشبینی تکالیف قانونی نهایتاً میتواند یک گام ابتدایی در این زمینه محسوب شود. اصولاً استفاده از ابعاد ایجابی قانونگذاری فرهنگی، نسبت به ابعاد سلبی آن اولی هستند. لکن تقدم رتبی استفاده از ابعاد ایجابی قانونگذاری فرهنگی به معنای منتفی بودن استفاده از ابعاد سلبی قانونگذاری نیست....
ادامه مطلب👇
https://kayhan.ir/fa/news/266771
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
📎🔹شهادت بسیجی کرمانشاهی حافظ امنیت در درگیری با اشرار مسلح
🔸سرپرست فرمانداری کرمانشاه گفت: سجاد امیری، بسیجی حافظ امنیت، در درگیری با اشرار مسلح به شهادت رسید.
به گزارش ایسنا، محمدرضا آمویی اظهار داشت: سجاد امیری بسیجی مدافع امنیت، ظهر یکشنبه در یکی از محلات حاشیهای کرمانشاه در درگیری با اشرار مسلح زخمی شد و پس از انتقال به بیمارستان به فیض شهادت نائل آمد.
آمویی با تأکید بر برخورد قاطع با برهمزنندگان نظم و امنیت افزود: اشرار حاضر در این درگیری شناسایی شده و در اسرع وقت دستگیر خواهند شد و به مجازات عملشان از طریق دستگاه قضا خواهند
رسید.
وی با تبریک و تسلیت شهادت سجاد امیری بسیجی مدافع حرم، گفت: تشییع پیکر مطهر این شهید بزرگوار، روز سهشنبه ۲۳ خرداد از ساعت ۸:۳۰ دقیقه صبح از مقابل مسجد جامع و با حضور مردم شهیدپرور کرمانشاه انجام خواهد شد...
ادامه مطلب👇
https://kayhan.ir/fa/news/266770
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
🔹بیایید روی پای خودتان بایستید
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
#روزنامه_کیهان
🔹 سه شنبه ۲۳ خرداد ۱۴۰۲
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
📂 #تیتر_اول
🔹موج جدید کاهش قیمتها به بازار موبایل و لوازم خانگی رسید
🔸شکسته شدن مقاومت دلار آزاد و کاهش نرخ ارز به بازارهای جدیدی سرایت کرده بهطوری که بازار مواد غذایی، گوشیهای تلفن همراه، کامپیوتر و لوازم خانگی هم کاهشی شده است.
براساس گزارشهای میدانی، روند قیمتها در بازار آزاد ارز همچنان نزولی است. نرخ دلار طی روزهای اخیر کاهشی بوده و حتی به کف کانال 47 هزار تومان و در آستانه رسیدن به 46 هزار تومان قرار گرفت؛ نرخی که در سه ماه اخیر بیسابقه بوده است.
نکته مهم این است که فضای بازار کاملا نزولی است و اگر بالایی هم میزند، مقطعی تلقی میشود. به جز کسانی که در اثر جوسازی دلالان ارزی و به اصطلاح «مالدارها»ی فریبخورده در سمت خرید مینشینند؛ خریداران کاملا عقب نشستهاند و منتظر ریزش بیشتر قیمتها هستند.
به گزارش نود اقتصادی، نرخ دلار بازار آزاد که پس از طی یک روند نزولی ۳۸ روزه تا روز پنجشنبه هفته گذشته محدوده حمایتی مهم خود را از دست داده بود، در جریان معاملات روز یکشنبه به یکباره سقوط کرد و بیش از دوهزار و ۳۰۰ تومان کاهش یافت. این روند باعث شد تا نرخ ارز آمریکایی به کانال ۴۶ هزار تومان وارد شود و تمامی محدودههای حمایتی معتبر آن از دست برود. نگاهی به نمودار تکنیکال دلار نشان میدهد، این ارز تا محدوده ۴۴ هزار تومانی با حمایت خاصی روبهرو نخواهد بود و از اینرو میتوان ورود سریع دلار به این محدوده را انتظار داشت.
قیمتها در بازار طلا هم به موازات بازار ارز کاهشی بود بهطوری که سکه بهار آزادی طرح جدید پس از مدتها دوباره به کانال 27 میلیون تومان بازگشت.
زمینگیر شدن سوداگران مسکن و خودرو
با کاهش قیمت ارز در روزهای گذشته بلافاصله بازار خودرو، طلا و حتی مسکن تحت تاثیر قرار گرفت و قیمتها در این بازارها نیز کاهشی شد. روز شنبه قیمت خودرو در چند ساعت تا 60 میلیون هم کاهش یافت و حدود 50 درصد از متقاضیان خودروهای مونتاژی هم از خرید انصراف دادند. بررسیها نشان میدهد قیمتها در این بازار طی دو ماه گذشته بین 60 تا 300 میلیون تومان کاهش یافته است.
بررسیهای میدانی از بازار مسکن نیز حکایت از کاهش 25 درصدی قیمتها و تخفیفهای جذاب فروشندگان دارد. نایبرئیس اول اتحادیه مشاوران املاک تهران روز گذشته به ایرنا گفت: با توجه به اینکه دلالان و سوداگران نمیتوانند از یکسو واحدهای خود را بفروشند و از سوی دیگر با توجه به اینکه از آینده مسکن بیاطلاع هستند، دیگر نمیتوانند واحدهای خود را احتکار کنند، بنابراین اقدام به فروش واحدهای خود میکنند.
داوود بیگینژاد، افزود: با رشد عرضهها، قیمتها روند نزولی به خود گرفتند و خریداران دارای قدرت انتخاب بیشتری هستند. بنابراین بازار امروز مسکن در دست مصرفکنندهها است.
زنگ کاهش قیمت تلفن همراه هم به صدا درآمد
موج جدید کاهش قیمتها روز گذشته بازارهای جدیدی را هدف قرار داد. بازار تلفن همراه، مواد غذایی و لوازم خانگی از جمله مهمترین بازارهای کاهشی دیروز بودند...
ادامه مطلب👇
https://kayhan.ir/fa/news/266824
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
🖌#یادداشت_روز
🔹آیا روند کاهشی قیمتها دائمی است؟
#جعفر_بلوری
چرا قیمت دلار ریخت؟ چرا قیمتها در حوزههای مهمی مثل مسکن و خودرو و سکه و طلا کاهشی شدند؟ آیا این روند موقتی است یا تا تخلیه کامل «حباب قیمتها»، ادامه خواهد یافت؟ شاید این 3 سؤال، جزو مهمترین سؤالاتی باشد که این روزها در اذهان همه ما شکل گرفته است. اینجا قصد تحلیل صرفا «اقتصادی» این تحولات را نداریم. به عبارتی میخواهیم آن دلایل غیراقتصادی را هم که در بروز این تحولات مثبت اقتصادی نقش داشتهاند، بررسی کنیم.
برای شروع میخواهیم از نظریات ریچارد تیلور، استاد علوم رفتاری و اقتصاد و برنده جایزه نوبل اقتصادی 2017 کمک بگیریم. او در کتاب تلنگر (سقلمه) میگوید، برخی معضلات (چه اقتصادی و چه غیر اقتصادی) هر چقدر هم که بزرگ و پیچیده باشند، راهحلهای سادهای دارند. فقط یک «تلنگر» حساب شده لازم است. حساب شده به این معنی که کافی است «زاویه» و «اندازه» آن تلنگر را پیدا کرد و در «زمان مناسب» نواخت. تیلر فردی را که این زاویه، اندازه و زمان مناسب را پیدا میکند و تلنگر را میزند، «معمار انتخاب»
(Choice Architect) مینامد. این تلنگر یکجا میتواند به شکل یک «تماس تلفنی به موقع و بجا» زده شود و تا به سرازیر شدن واکسن کرونا به کشور و ریشهکن شدن این ویروس منحوس در ایران کمک کند [در حالی که عدهای معتقد بودند که «واکسن کرونا سوهان قم نیست که فراوان باشد» یا «اگر میخواهید واکسن به ایران وارد شود باید مسئله FATF حل شود»] و یک جا هم این تلنگر میتواند به شکل «ناامیدی از غرب و چرخش به سمت سایر کشورهای دنیا» زده شود و نتیجهاش بشود، عضویت در اجلاس شانگهای و خیز برای پیوستن به گروه بریکس و آشتی با طیفی از کشورهای همسایه که در دولت قبل، تبدیل به دشمن خونی کشورمان شده بودند! باور این که در دنیا 195 کشور وجود دارد و آمریکا، انگلیس، فرانسه و آلمان فقط 4 کشور هستند، همان تلنگر حساب شده و دقیقی بود که دولت آقای رئیسی در همان چند ماه اول دوران ریاست جمهوریاش به خوبی زد و نتیجهاش را هم گرفت.....
ادامه مطلب👇
https://kayhan.ir/fa/news/266873
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
حشمتاله فلاحتپیشه در گفتوگو با روزنامه هممیهن در ارزیابی بیانات اخیر رهبر انقلاب اظهار داشت: در این سخنان قابلیتها مشخص شده است. این قابلیتها نه براساس برجام بلکه براساس شرایط کنونی تعریف شـده است. طبق سند چشمانداز ۲۰ ساله و سند برنامه توسعه و سیاستهای کلی ابلاغی، ایران در افق ۱۴۰۴ باید به تولید ۲۰ هزار مگاوات برق هستهای برسد و نیروگاههای خود را در این قالب شکل دهد. البته زیرساخت هستهای موجود را باید در حوزههای مختلف فناوری و صنعت به کار بگیرد.»
نماینده سابق مجلس اضافه کرد: «صدها حوزه و رشـته علمی، فناوری و صنعتی با فناوری هستهای به مرحله تکنولوژی برتر میرسند. یعنی ایران تا به حال هزینه تحریم را پرداخته است و به طور طبیعی حاضر نیست آنچه تا امروز به آن رسیده است را واگذار کنـد.» وی با بیان اینکه تاریخ برجام سپری شده است، گفت: «اگر برجام تا یک سال و نیم پیش هم احیا میشد باز هم ثمرات آن به ایران میرسید، اما امروز احیای برجام سودی ندارد. زیرا ایران هزینههای زیادی در این رابطه داده است. از لحاظ دیپلماسی معنای این موضوع آن است که ایران و آمریکا باید به سمت نوعی توافق نانوشته حرکت کنند. توافق نانوشتهای که طبق آن طرفین نسـبت بـه رفتارهای یکدیگر باید نوعی اغماض داشته باشند. یعنی آمریکا عملا چشم خود را بـه روی برخی منافذ صادرات انرژی و نفت ایران و بازگرداندن منابع مسدود شده ایران ببندد و در مقابل نیز ایران غنیسازی هستهای خود را در سطح ۶۰ درصد حفظ کند.» ...
ادامه مطلب👇
https://kayhan.ir/fa/news/266874
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
📌 #خبر_ویژه
🔹شرق: گره زدن اقتصاد به تحریم دروغ بزرگی بود
روزنامه شرق با پس گرفتن و ابطال ادعای همیشگی محافل غربگرا تأکید کرد: تحریم و رابطه با آمریکا، عامل تعیین کننده در پسرفت و پیشرفت اقتصادی نیست و اقتصاد کشور در چند سال اخیر با وجود تحریمها، توقف برجام و عدم رابطه با برجام روند رو به رشدی را طی کرده است.
شرق در پژوهشی به قلم سعید لیلاز عضو مرکزیت حزب کارگزاران نوشت: این پژوهش با هدف یافتن پاسخ برای پرسشهایی بسیار رایج در فضای سیاسی-اجتماعی ماهها و سالهای اخیر ایران صورت میگیرد: آیا اقتصاد ایران در حال پسرفتن است؟ آیا در مقیاس با دیگر کشورها بهویژه همسایگان یا رقیبان عقبافتاده است؟ اگر نه، به چه دلیل؟ و اگر آری، چرا؟ آیا با برقراری رابطه با بزرگترین قدرت جهان یعنی ایالات متحده آمریکا -حتی با فرض پذیرش این رابطه از سوی طرف مقابل- مسائل اقتصادی ریز و درشت ایران حل خواهد شد یا دستکم بهبود خواهد یافت؟ بهویژه پس از موج دوم تحریمها در دوران ریاستجمهوری دونالد ترامپ بر ایالات متحده آمریکا، تلاش برای رفع تحریمها و انجام یک مصالحه با ایالات متحده، عملا معنایی جز دستشستن از برنامه هستهای ایران و کوتاهآمدن آن از موضع یک قدرت منطقهای مستقل در جنگل خاورمیانه ندارد.
برای فهم بهتر ریشه سقوط رشد اقتصادی ایران در دهه دوم دوره
2000 ـ2021 در مقایسه با دهه نخست این دوره به یکپنجم، در این گزارش دوره 11ساله 2010 تا 2021 میلادی را به دو بخش پنج و شش ساله تقسیم کردم. مبنای این تقسیمبندی تحولات نرخ رشد اقتصادی ایران در آن است که در پنج سال نخست و از 2011 تا 2015 بیوقفه منفی است و با نرخ سالانه منفی 2.4 درصد و سقوط جمعا 22درصدی، شاید بدترین پنج سال عملکرد پیدرپی تاریخ اقتصاد ایران را حتی در مقایسه با دوران جنگ تحمیلی رقم میزند. برعکس در شش سال بعدی و تاکنون، بیوقفه به رشد مناسب در حد متوسط عملکرد جهانی افتاده و سالانه 2.6 درصد بهطور متوسط بزرگتر میشود. صرف نظر از این آمار شگفتانگیز بانک جهانی، اطلاعات و آمار منتشرشده از سوی مراکز رسمی جمهوری اسلامی ایران مانند بانک مرکزی نیز نشان میدهد که اقتصاد ایران از زمستان سال 1398 و ـلطفا توجه کنیدـ به «قیمت ثابت» و نه «جاری» مدنظر بانک جهانی، بیوقفه و تاکنون در منطقه رشد قرار دارد و از نیمه سال 1400 خورشیدی به بعد، رکورد تاریخی حجم تولید ناخالص داخلی به قیمت ثابت در سال 1396 را پشت سر گذاشته است. مطابق آمار بانک مرکزی، رشد اقتصادی دو سال 1399 و 1400، کاهش حجم اقتصاد ایران در دو سال قبل را پشت سر گذاشت و حجم اقتصاد ایران در سال 1400 معادل 3.2 درصد بزرگتر از بالاترین عملکرد ماقبل آن، یعنی سال 1396 خورشیدی بود. به این ترتیب، گزارش بانک مرکزی از عملکرد اقتصاد ایران، «کموبیش» با آمار بانک جهانی همخوانی نشان میدهد.
شرق میافزاید: در این فرازوفرودهای درخور توجه در یک دوره 21ساله، فقط ایران تحریمزده نیست، بلکه کشورهایی با مسائل و منافع و روابط خارجی کاملا متفاوت با ایران مانند ترکیه، مالزی، مصر، روسیه (قبل از حمله به اوکراین)، آرژانتین، افغانستان، اسرائیل، مراکش و بسیاری دیگر از کشورها نیز با مسئله نوسانات شدید یا نسبتا شدید در رشد اقتصادی خود، بدون کمترین درگیری با مسئله تحریم، روبهرو بودهاند. آنها که سالها هرگونه بهبود بنیادین در اوضاع اقتصادی و معیشتی کشور و مردم را یا به تنهایی یا اساسا یا عمدتا در گرو حل مسئله هستهای ایران، رفع تحریمها و برقراری روابط خارجی با قدرتهای بزرگ و مشخصا ایالات متحده آمریکا دانستهاند، در همه این سالها و به مدد شواهد متقن، بر سر قبری گریستهاند که مردهای در آن دفن نشده است. من نمیگویم تحریم اهمیت ندارد یا حتی کماهمیت است؛ اما اهمیت آن تعیینکننده نیست و رفع آن هم چنانکه یک بار شوک منفی به اقتصاد ملی وارد میآورد، فقط یک بار تحرک بیرونی چشمگیر -مانند تجربه برجام- میآفریند.
بهعلاوه، به نظر میرسد بر پایه همین شواهد، درجه مقاومت اقتصاد ایران در برابر تحریمها به طرزی روشن در حال افزایش است و به موازات کاهش اجباری یا اختیاری سهم نفت در تولید ملی ایران، آسیبپذیری اقتصاد ایران نیز بهشدت در برابر تحریمها کاهش یافته است.
لیلاز ادعای تعیینکننده بودن تحریمها را تکرار یک اشتباه علمی و یک دروغ سیاسی بزرگ عنوان کرد و تأکید کرد که مخالفان جمهوری اسلامی، دنبال مصالحه یکجانبه و از سر وادادگی با آمریکا هستند.
برجام برای ایران تمام شده است
رئیس اسبق کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس و از حامیان برجام تصریح کرد برجام به پایان رسیده است و پیشرفتهایی که بر مبنای برنامه هستهای مد نظر دارد، با برجام عملی نمیشود.
🔹گسترش تبادلات اقتصادی با آمریکای لاتین در حوزههای صنعتی،کشاورزی و انرژی
https://kayhan.ir/fa/news/266849
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
🔹نا آشنایی با سلاحهای اهدایی غرب چالش بزرگ اوکراینیها در میادین جنگ
https://kayhan.ir/fa/news/266832
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper