📎🔹️رایالیوم:
ایران مثل برخی کشورهای عربی نیست که با هر نسیمی تسلیم شود
🔸رایالیوم نوشت که رئیسجمهور آمریکا به اشتباه افتاده و فکر میکند ایرانیها هم مثل برخی کشورهای عربی هستند و در برابر هر نسیمی تسلیم میشوند.
▫به گزارش باشگاه خبرنگاران، روزنامه رایالیوم در ستون سرمقاله خود نوشت: در درستی اظهارات غلامرضا جلالی، رئیس سازمان پدافند غیرعامل سپاه پاسداران ایران جای تردیدی نیست. وی تاکید کرد: سران آمریکا از طریق یک واسطه (و احتمالا پادشاهی عمان) از دولت ایران درخواست کردند برای حفظ آبرو و در پاسخ به سرنگونی پهپاد آمریکایی توسط پدافند هوایی ایران در تنگه هرمز، عملیاتی محدود در منطقهای غیرمسکونی انجام دهند، اما این پیشنهاد پذیرفته نشد.
ایران این پهپاد را نه فقط به سبب نقض حریم هوایی خود سرنگون کرد بلکه هدف از این کار ارسال پیامی روشن در چند کلمه بود: این تنها دست گرمی بود و تصمیم مقامات عالیرتبه ایران نشان میدهد ملت ایران تسلیمناپذیر است و با تحریمهای آمریکا نابود نخواهد شد.
آمریکاییها عادت کردهاند برای حفظ هیبت کشورشان چنین نمایشهایی را ترتیب داده و خود را بهعنوان طرفی مطرح کنند که در برابر هیچ تعرضی سکوت نمیکند. مقامات ایران به خوبی از این شیوه فریبکارانه آمریکا باخبرند. چه بجا بود این سخن آقای جلالی که گفته بود: «مقامات ایران به آمریکاییها گفتهاند این ما هستیم که میدان جنگ را تعیین میکنیم و اگر آغاز جنگ با شما باشد، پایان آن به دست ما خواهد بود و هرگونه حمله به خاک ما به مثابه اعلان جنگی است که با پاسخ قاطعانه ما روبهرو خواهد شد.»...
ادامه مطلب👇
http://kayhan.ir/fa/news/164493
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا، گپ و بله
@kayhannewspaper
📰 #دیروزنامههای_زنجیرهای
🔹️دولت باید به اروپا باج بدهد تا تحلیل کیهان محقق نشود!
🔸روزنامهای که به یکی از نمایندگان لیست امید مجلس تعلق دارد دیروز در یادداشتی خواسته تا روال باجدادن به اروپا از سرگرفته شود تا تحلیل روزنامه کیهان محقق نشود، در بهترین حالت این جماعت چنان در دغدغههای حزبی یا جناحی غرق شدهاند که فراموش کردهاند کیهان آنچه میخواهد منافع ملی است و مقاومت در برابر زورگویی اروپاییها و آمریکا، همه اینها در حالی است که در یکی دیگر از این روزنامهها عدم ایستادگی شاهان قاجاری در برابر متجاوزین تقبیح شده است.
▫روزنامه همدلی در یادداشت صفحه اول خود با عنوان «تحقق رؤیاهای کیهانی» به آغاز گام دوم کاهش تعهدات برجامی از سوی ایران پرداخت و نوشت: «بسیاری از کارشناسان و خصوصاً دلسوزان کشور سعی کردهاند دولت روحانی را به خویشتنداری بیشتر ترغیب کنند. بیتردید دکتر روحانی هیچگاه به فروپاشی کامل برجام راضی نیست، زیرا برجام سند موفقیت دولت اوست و چهبسا نابودی کامل برجام، بیشتر به زیان شخص روحانی و دولت او برمیگردد.»
در این مطلب آمده است: «بااینحال کسانی که بیشتر از همه از این رفتار دولت و خصوصاً به پایان رسیدن مهلت ۶۰ روزه خوشحالاند، دوستان کیهاننشیناند که همه آرزوی آنها از ابتدای شکلگیری برجام نابودی و امضا نشدن آن بود و اکنون که دولت گام دوم کاهش تعهدات برجامی را، آنهم براساس بند ۳۶ برجام برداشته است گویی که بخشی از آرزوی آنها عملیاتی شد.»
نویسنده با بیان تکراری این گزاره که «برجام توانست سایه سنگین جنگ را از سر کشور بردارد» آورده است: «هر چه که دولت ایران گامهای تندتری را برای خروج از برجام نیمبند برمیدارد، عملاًً همان خواسته دوستان کیهانی را اجرا میکند و بیش از آنکه رؤیا و شعارهای دولت دوازدهم را که توسعه و رفاه و آسایش مردم بود، محقق کند، رؤیاهای دوستان کیهانی را محقق خواهد ساخت.»...
ادامه مطلب👇
http://kayhan.ir/fa/news/164486
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا، گپ و بله
@kayhannewspaper
📌 #خبر_ویژه
🔹 این گامها را میشد برای پیشرفت برداشت نه بازگشت به قبل از تعلیق
🔸 گامهای دولت در شکستن تعلیق هستهای باید رو به جلو باشد نه رو به عقب.
روزنامه رسالت در یادداشتی، با اشاره به روند بالنده و پیشرونده انقلاب اسلامی، از عملکرد دولت در موضوع برجام انتقاد کرد و نوشت: پیرو مهلت 60 روزه به اروپا گاهی آنچنان برداشتن گام دوم و سوم سخن میگویند که انگار فراموش کردهایم این گامها، رو به جلو نیست، رو به عقب است. به عقب باز میگردیم؛ به سمت آن چیزی که داشتیم؛ آن چیزی که یک روز، حق مسلم ما بود. این را نباید فراموش کرد. هر کس که دل در گرو ایران اسلامی دارد و خواهان اعتلای این مرز و بوم است، مطمئناً از اقدام اخیر دولت و شورای عالی امنیت ملی در جهت کاهش تعهدات برجامی حمایت میکند، اما این باعث نمیشود که فراموش کنیم گام اول و دومی که در کاهش تکالیف برجام برداشتهایم، تنها جبران گوشهای از خسارت محض است و به هیچ وجه قابل افتخار نیست. 300 کیلوگرم اورانیوم با درصد غنای پایین که چند روز پیش به آن دست یافتیم، سالها پیش در کشور اتفاق افتاده بود، دستاوردی که ظرف سالهای گذشته به ثمن بخس معامله شد و امروز، تنها در حال بازگشت تدریجی از آن مسیر بیسرانجامیم. حالا مسئول دولتی میگوید دیدید چه سریع بازگشتیم! حد و مرز برخی صفات را جابهجا میکنند کسانی که با مردم اینگونه سخن میگویند. آب سنگین و کیک زرد و آنچه برای ما بود، دادیم رفت! حالا با خبر این بازگشتها هم خوشحال میشویم و هم ناراحت؛ خوشحال نسبت به بازگشت از راه خطا و ناراحت از اینکه این گامها میتوانست رو به جلو باشد نه اینکه با گام دهم شاید به نقطه صفر برسیم.
http://kayhan.ir/fa/news/164491
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا، گپ و بله
@kayhannewspaper
💰👥 #اقتصادی_اجتماعی
🔹 در پایان سال97
حجم نقدینگی از 1800 هزار میلیارد تومان گذشت
🔸 طبق آمارهای اقتصادی بانک مرکزی حجم نقدینگی در پایان سال 97 از 1800 هزار میلیارد تومان گذشت.
آمار جداول متغیرهای پولی و بانکی پایان سال 97 که توسط بانک مرکزی منتشر شده نشان میدهد داراییهای (ناخالص) خارجی بانک مرکزی در پایان این سال 14.3 درصد رشد داشته است.
اجرای بند و تبصره 5 قانون بودجه سال 97 که به موجب آن بخشی از بدهی بانکهای دولتی و غیردولتی با بانک مرکزی تسویه و به حساب بدهی دولت به بانک مرکزی منظور میشود، باعث شده است بدهی دولت به بانک مرکزی در سال گذشته با رشد 171.8 درصدی به 73 هزار و 120 میلیارد تومان برسد.
بدهی دولت به بانک مرکزی در پایان سال 96 معادل 26 هزار و 900 میلیارد تومان بود که با این حساب در سال گذشته بدهی دولت به بانک مرکزی 46 هزار و 220 میلیارد تومان رشد کرده است.
اجرای بند و تبصره 5 قانون بودجه علاوهبر تاثیر در این بخش، بر بخش بدهی بانکهای تجاری دولتی به بانک مرکزی، بدهی بانکهای تخصصی دولتی به بانک مرکزی و بدهی بانکهای غیردولتی و موسسات اعتباری به بانک مرکزی تاثیرگذار بوده است. در سال گذشته تا مهر ماه میزان بدهی بانکها به بانک مرکزی به رکورد 160 هزار و 540 میلیارد تومان رسیده بود اما در پایان اسفند ماه این عدد به 138 هزار و 170 میلیارد تومان رسیده است.
بخشی از کاهش بدهی بانکها به بانک مرکزی ناشی از بازپرداخت اضافه برداشت از سوی برخی بانک هاست اما بخش قابل توجه دیگر آن قطعا به دلیل اجرای فرایند انتقال بدهی بانکها به حساب دولت بوده است.
به گزارش فارس، بدهی بانکهای تجاری دولتی به بانک مرکزی در پایان سال 97 معادل 2920 میلیارد تومان بوده است که 35.3 درصد (1590 میلیارد تومان) کاهش داشته است.
بدهی بانکهای تخصصی دولتی به بانک مرکزی با 1.2 درصد افزایش 47 هزار و 770 میلیارد تومان محاسبه شده است و بدهی بانکهای غیردولتی و موسسات اعتباری در اسفند ماه 97 در مقایسه با پایان سال 96، به میزان 8.9 درصد رشد کرده است که این رشد معادل 7170 میلیارد تومان است.
بدهی بانکهای غیردولتی و موسسات اعتباری در مهر ماه سال گذشته 109 هزار و 740 میلیارد تومان درج شده بود و کاهش آن به 87 هزار و 480 میلیارد تومان در پایان سال 97 حکایت از کاهش 22 هزار و 260 میلیارد تومانی این بدهی در پنج ماه پایانی سال گذشته دارد. البته معلوم نیست چه میزان از این کاهش به دلیل بازپرداخت بدهی به بانک مرکزی و چه میزان آن ناشی از تهاتر و انتقال بدهیها به دولت بوده است.
در همین زمینه، خبرگزاری تسنیم اعلام کرد: بانک مرکزی با انتشار گزیده آمارهای اقتصادی در پایان سال 97، حجم نقدینگی را 18 هزار و 828 هزار میلیارد ریال اعلام کرد که نسبت به پایان سال 96 معادل 23.1 درصد افزایش نشان میدهد. این در حالی است که این افزایش در دوره مشابه سال گذشته 22.1 درصد بوده است.
http://kayhan.ir/fa/news/164460
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا، گپ و بله
@kayhannewspaper
📰 #دیروزنامههای_زنجیرهای
🔹 مصدق؛ ملیشدن نفت و آمریکاییها
🔸 در حالی روزنامه طیف موسوم به اصلاحطلب دولت را به عدم مقاومت در برابر زورگویی اروپا دعوت میکند که دیگر روزنامه این جناح قاجاریه را برای عدم مقاومت در برابر متجاوزین تقبیح کرده است! روزنامه شرق در شماره دیروز خود به نکته جالب توجهی از ملیشدن صنعت نفت ایران اشاره کرده است: «...ملیشدن صنعت نفت ایران در دوران دکتر مصدق چیزی نبود جز چنگزدن آمریکا به منافع انگلیس که تا آن تاریخ در چنگال انحصاری بریتانیا بود. ایران به دلیل بیعرضگی حکومتهای وقت در دوران قاجار همواره پذیرای قدرتهای بزرگ بوده؛ جداشدن قفقاز و کشورهای شرق ایران کنونی نمونههایی از چنگاندازی قدرتهای آن زمان بر سرزمین و امکانات کشورهای ضعیف و توسریخور بوده است. اینکه ایران پس از انقلاب اسلامی شعار «نه شرقی و نه غربی» را سرلوحه سیاست خارجی خود قرار داده، نمونهای از واکنش به حرکت زورمندان جهانی است.»
چنانکه خواندید این روزنامه ملیشدن صنعت نفت در زمان دکتر مصدق را چنگاندازی آمریکا بر منافع انگلیس عنوان کرده است. یعنی به عبارتی بزرگترین اشتباه دکتر مصدق را در زمان ملیشدن صنعت نفت ایران به صراحت نوشته و آن عبارت است از پناهبردن از دست روباه (انگلیس) به گرگ (آمریکا).
زمان ملیشدن صنعت نفت ایران در دوره پهلوی پسر بوده است. دقیقا مشخص نیست چرا نویسنده پس از آن جمله که به ملیشدن صنعت نفت ایران اشاره کرده بلافاصله به بیعرضگی شاهان قاجار پرداخته در از دست دادن مناطق قفقاز. در بیعرضگی شاهان قاجار شکی نیست اما شاهان پهلوی چیزی فراتر از این یعنی دستنشانده سلطهجویان عالم بودند. فتحعلی شاه برای قفقاز قریب به هفت سال جنگید اما محمدرضا پهلوی به راحتی بحرین را بخشید و پدرش رضاشاه مناطق شرق ایران یعنی هرات را به یغما داد.
http://kayhan.ir/fa/news/164486
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش،آیگپ، ایتا، گپ و بله
@kayhannewspaper
🎭 #ادبی_هنری
🔹 کتاب «روایت رهبری» رونمایی و معرفی شد
🔸 کتاب «روایت رهبری» که از سوی دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب اسلامی در ایام سالگرد انتخاب حضرت آیتالله خامنهای به رهبری منتشر شده بود در فرهنگسرای اندیشه معرفی و رونمایی شد.
در این مراسم حجتالاسلام محسن قمی عضو مجلس خبرگان رهبری و معاون ارتباطات بینالملل دفتر مقام معظم رهبری و جمعی از مسئولان و اصحاب فرهنگ و ادب حضور داشتند.
در آغاز برنامه معاون هماهنگی موسسه انقلاب اسلامی با اشاره به اینکه این اثر برای نخستینبار برخی روایتها را در خود جای داده گفت: این کتاب میتواند سرآغاز جدیدی برای پژوهش پژوهشگران در موضوع رهبری پژوهی باشد. تعیین ولی فقیه در نظام جمهوری اسلامی در این اثر مورد توجه بوده است. همچنین در این اثر خاطرات منتشر نشده از مذاکرات مجلس خبرگان در ١٤ خرداد سال ١٣٦٨ منتشر شده است.
«روایت رهبری» در سه فصل و ۶۲۰ صفحه، روایت جامع و دست اولی است از «رسمیت و قانونیت یافتن رهبری حضرت امام خمینی رحمهالله با مصوبه مجلس خبرگان قانون اساسی»، «تعیین آیتالله منتظری به رهبری آینده توسط مجلس خبرگان رهبری و سپس عزل وی» و در نهایت «تعیین حضرت آیتالله خامنهای توسط مجلس خبرگان به رهبری انقلاب اسلامی» است.
از ویژگیهای «روایت رهبری» میتوان به استفاده از برخی خاطرات منتشرنشده سیاسی و مهم حضرت آیتالله خامنهای به تناسب موضوعات مطرح شده در کتاب اشاره کرد.
این کتاب توسط سیدیاسر جبرائیلی تألیف شده و انتشارات انقلاب اسلامی آن را چاپ کرده است.
http://kayhan.ir/fa/news/164466
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا، گپ و بله
@kayhannewspaper