#تیتر_یک
«مقررات بازدارنده» اروپا کلاه گشاد دیگری برای ایران
در حالی که اروپاییها سعی دارند «مقررات بازدارنده» را بهعنوان تضمین برجام به ایران قالب کنند، شواهد و دلایل متقن حاکی است این حرکت در واقع کلاهی گشاد با هدف نگهداشتن ایران در برجام بدون تامین شدن منافع اقتصادی تهران است.
اعضای اتحادیه اروپا فراتر از وعدههای کلامی، روز جمعه یک روند حقوقی که به اعتقاد آنها میتواند از شرکتهای اروپایی در برابر آثار فراسرزمینی تحریمهای آمریکا محافظت کند را آغاز کردند؛ با این حال، آنطور که تحلیلگران میگویند و از شواهد امر هم پیداست این سازوکار هم اثری فراتر از هشداردهی نمادین به آمریکا ندارد.
این روند حقوقی، «مقررات بازدارنده» نام دارد و قانونی است که پارلمان اروپا نوامبر سال 1996 آن را برای محافظت از شرکتهای اروپایی در برابر تحریمهای کشورهای ثالث (اصطلاحاً آثار فراسرزمینی تحریمها) به تصویب رساند.
این قانون، اولین بار بعد از تصویب «قانون تحریمهای ایران و لیبی» در کنگره آمریکا به تصویب پارلمان اروپا رسید تا از شرکتهای اروپایی در برابر احتمال اعمال تحریمهای مربوط به کوبا، ایران و لیبی جلوگیری کند. این قانون، در سطح تئوری، به شرکتها اجازه میدهد از اجرای قوانین تحریمی آمریکا خودداری کنند و یا جرائم صادر شده در دادگاههای آمریکایی را به رسمیت نمیشناسد اما در عمل با گذشت 22 سال از تصویب این قانون و تغییر جدی ماهیت تحریمهای آمریکا و سازوکار آنها، این قانون هیچ کارایی خاصی نخواهد داشت.
مقامهای اروپایی ادعا میکنند که فعال کردن این قوانین برای ایران میتواند از سرمایهگذاریهای شرکتهای اروپایی در ایران محافظت کند. اصلیترین استدلال آنها این است که اروپا یک بار در سال 1996 با تهدید به استفاده از این قانون، آمریکا را به عقبنشینی وادار کرده است.
«ژان کلود یونکر»، رئیسکمیسیون اروپا در پاسخ به سؤال یک خبرنگار درباره اینکه چه ضمانتی برای اثرگذار بودن «مقررات بازدارنده» تحریمی وجود دارد گفت: «درباره تصمیمی که دیشب برای آغاز فرایند مقررات بازدارنده گرفتهایم میتوانم شما را به کاری که در سال 1996 انجام دادهایم ارجاع بدهم. برخی از شرکتهای ما در ایران سرمایهگذاری کردهاند نباید آنها را تنها بگذاریم.»
مقررات بیفایده
دکتر «جمشید.ک. چوکسی» رئیس اداره مطالعات مرکز اوراسیا در دانشگاه ایندیانا در این مورد به خبرگزاری «اسپوتنیک» گفت: «فعال کردن و یا اصلاح اساسنامه 1996 به حفاظت شرکتهای اروپایی، بانکها و حتی شرکتها کمک نمیکند که از پیامدهای مجازات خزانهداری آمریکا در امان باشند. یک شرکت اروپایی، بانک و یا دولت نباید به صورت مستقیم و یا غیرمستقیم با همتایان آمریکایی کار کند تا پاسخ آمریکا را به دنبال نداشته باشد.»
چوکسی همچنین معتقد است که حمایتهایی که سران اروپایی و مقامات دولتی میخواهند برای شرکتهای اروپایی ایجاد کنند، نمیتواند خسارت ناشی از کار نکردن با آمریکا که بازار هدف برای این شرکتهاست را جبران کند. در نهایت شرکتهای اروپایی باید بین کار کردن با طرفهای ایرانی و آمریکایی، یکی را انتخاب کنند و کار کردن با شرکتهای آمریکایی از لحاظ اقتصادی بسیار به صرفهتر است.
«نیکلاس بی» رئیسگروه اروپایی ملل و آزادی در پارلمان اروپا هم با چوکسی همعقیده است و میگوید که اهمیت بازارهای آمریکا و ایران با هم قابل قیاس نیست.
http://kayhan.ir/fa/news/132858
نشانی کانال کیهان در
پیام رسان آی گپ:
https://iGap.net/Kayhannewspaper
در پیام رسان ایتا:
https://eitaa.com/kayhannewspaper
در پیام رسان سروش:
https://sapp.ir/kayhannewspaper
💰
#خبر_اقتصادی
زیان 25 میلیارد دلاری کشور از تصمیم وزارت نفت در عقد قرارداد با توتال
نایب رئیسکمیسیون انرژی گفت: وزیر نفت بارها گفته است هر سال تاخیر در بهرهبرداری از یک طرح پارس جنوبی 5 میلیارد دلار ضرر به کشور می زند که با این اوصاف، در همین دوره 5 ساله 25 میلیارد دلار از ثروت کشور از بین رفته است.
هدایت الله خادمی در گفتوگو با خبرگزاری فارس، در واکنش به بیانیه توتال مبنی بر خروج احتمالی این شرکت از قرارداد توسعه فاز 11 پارس جنوبی، اظهار داشت: واگذاری مرزیترین فاز پارس جنوبی به شریک کشور قطر در این میدان مشترک، یک خطای استراتژیک بود و وزارت نفت برای 5 سال معطلی که از خود به یادگار گذاشته، باید پاسخگو باشد.
وی با اشاره به اینکه قرار بود شرکتهای ایرانی توسعه این فاز را انجام دهند گفت: به محض روی کار آمدن دولت یازدهم یکی از جکتهای 200 میلیون دلاری ساخته شده در ایران آماده نصب بود ولی وزیر نفت دستور داد این جکت اوراق شود و هیچ کاری صورت نگیرد تا توتال توسعه این فاز را بر عهده بگیرد.
نایبرئیسکمیسیون انرژی با بیان اینکه اگر وزارت نفت از همان ابتدا اجازه میداد کار توسعه این فاز انجام میشد تا به امروز بخش مهمی از پروژه انجام شده بود، ادامه داد: نکته تاسف برانگیز اینجاست که این فاز به شرکتی واگذار شد که شریک راهبردی قطر در این میدان مشترک است و 5 سال فرصت سوزی و بلاتکلیف ماندن فاز 11 تنها به سود قطر تمام شد.
خادمی همچنین تصریح کرد: توتال فرانسه همه اطلاعات پارس جنوبی را به طور کامل از ایران دریافت کرده است، این اطلاعات در شرایطی بسیار حیاتی است که بدانیم اطلاعات رقبا از یکدیگر در یک میدان مشترک، بهترین هدیهای است که میتوان به رقیب داد و وزارت نفت به راحتی آن را به توتال داد تا این شرکت با خروج از ایران، همه این اطلاعات را در قطر به کار بگیرد و با توجه به فشار چاههای گازی ایران، بهترین مدل برداشت از پارس جنوبی را در قطر طراحی کند.
وی افزود: وزارت نفت میگوید در صورت اثبات چنین موضوعی از توتال شکایت میکنیم که البته فقط یک ویترین است زیرا در صورت استفاده توتال از این اطلاعات، هیچکس جز توتال و قطر به این موضوع پی نمیبرد. سابقه توتال و همچنین ذینفع بودن این شرکت در طرف قطری، روشنترین موضوعی بود که دلسوزان به وزارت نفت تاکید میکردند اما این وزارتخانه با لجاجت خاصی اصرار فراوانی برای ارائه اطلاعات پارس جنوبی به توتال داشت.
این نماینده مجلس در بخش دیگری از اظهارات خود گفت: وزیر نفت بارها گفته است هر سال تاخیر در بهرهبرداری از یک طرح پارس جنوبی 5 میلیارد دلار ضرر به کشور میزند که با این اوصاف، در همین دوره 5 ساله آقای زنگنه 25 میلیارد دلار از ثروت کشور از بین رفته است. با توجه به اینکه این پروژه اگر به سمت توسعه برود 4 سال دیگر هم کار دارد 20 میلیارد دلار دیگر هم از کف میرود و در این بین، وزارت نفت باید به این سوءمدیریت پاسخ دهد.گفتنی است زنگنه در پی جدی شدن خروج توتال از پارس جنوبی گفته است: «برای خروج توتال از قرارداد جریمهای وجود ندارد اما مبلغی که توتال تاکنون در این قرارداد هزینه کرده است تا زمان اجرای کار، بازپرداخت نمیشود»(!)
http://kayhan.ir/fa/news/132804
نشانی کانال کیهان در
پیام رسان آی گپ:
https://iGap.net/Kayhannewspaper
در پیام رسان ایتا:
https://eitaa.com/kayhannewspaper
در پیام رسان سروش:
https://sapp.ir/kayhannewspaper
🌎
#خبر_خارجی
نقض عهد عادت غربیهاست ریشه دشمنی آمریکا با ایران، اقتدار منطقهای آن است
اشاره
اقتدار مثال زدنی ایران در منطقه که یک نمونه آخر آن، شکست کمر داعش و گروههای تروریستی در غرب آسیا بود، نقشههای آمریکا و متحدان منطقهای و فرا منطقهای این کشور را عقیم گذاشته است. این جبهه، با راهاندازی داعش خوابهای زیادی برای منطقه و جهان اسلام دیده بودند که همه با کمک ایران و متحدانش، «هوا» شد. در همین رابطه با دکتر «تیم اندرسون» استرالیایی که پیش از این هم میمان ما در تحریریه کیهان بود، گفتوگویی ترتیب دادهایم، فردی که از نزدیک تحولات منطقه را رصد میکند و ماه های زیادی را در منطقه سپری کرده است. «اندرسون» پژوهشگر و استاد دانشگاه سیدنی در رشته اقتصاد سیاسی است که در همراهی با شماری دیگر از اعضای آکادمیک این کشور گروهی را با عنوان «مرکز مطالعات مبارزه با هژمونیک» تاسیس کرده است. وی نویسنده کتاب «جنگ کثیف علیه سوریه» نیز هست که سال گذشته از آن رونمایی شد. آقای «اندرسون» مقالاتی هم درباره انقلاب اسلامی ایران و همچنین تحولات سیاسی آمریکای لاتین به رشته تحریر درآورده است. متن کامل مصاحبه کیهان با این شخصیت مطرح سیاسی را در ادامه می خوانید.
1) جایگاه جمهوری اسلامی ایران در منطقه را چگونه ارزیابی میکنید؟آیا به اعتقاد شما ایران در بر ملا کردن نقشه غربیها برای منطقه موفق عمل کرده است؟ آیا ایران دست برتر را در منطقه غرب آسیا دارد؟
نقش استراتژیک ایران در منطقه غرب آسیا نشات گرفته از اصول این کشور، ظرفیتها و پیروزیهای چشمگیرش در گذشته است. در شرایط کنونی میتوانیم، موفقیتهای ایران در مسیر تقویت گامها و موقعیتهای اقتصادی، سیاسی و اجتماعی را در راستای مقابله با سیاستهای تهاجمی ایالات متحده در منطقه، تفسیر کنیم. ایران ثابت کرده تحت هر شرایطی از هم پیمانان خود همچون عراق و سوریه دفاع میکند. ایران همچنین از نگاه جامعه جهانی تبرئه شده و به خاطر خروج آمریکا از برجام موقعیت استراتژیک این کشور بهبود نیز یافته است. خیانت یک جانبه آمریکا میتواند سایر کشورهای طرف در توافق را متعهدتر به این قرارداد کند. روسیه و چین در کنار ایران در برجام باقی ماندند و همچنان به برجام متعهد خواهد ماند. حرکات ناپخته ترامپ ایران را مجاب کرده تا ارتباط مستقل خود با روسیه، چین و اتحادیه اروپا را تقویت کند. این اقدام آمریکا همچنین ثابت کرد که دلیلی وجود ندارد ایران در آینده در مورد هر موضوعی با واشنگتن وارد بحث شود. عادت غرب به نقض عهد و باطل کردن یک طرفه توافقات امری بسیار عادی است. آمریکا مدتها به دنبال منزوی کردن ایران بود اما اکنون در حال تضعیف خود است. اما با این وجود نمیتوان بهطور قطعی گفت که ایران دست برتر را در منطقه دارد. ایران و محور مقاومت به طور محسوسی در حال رقابت با گروه فشار عربی و اسرائیل در منطقه غرب آسیا هستند.
2) آیا میتوان گفت علت عمده دشمنی آمریکا با جمهوری اسلامی ایران، همین اقتدار منطقهای این کشور است؟
دقیقا تعبیر درستی است، علت اصلی تخاصم آمریکا با ایران نقش سازنده و پر قدرتی است که ایران آن را در منطقه ایفا میکند. منطقهای که برای آمریکا به علت منابع سرشار نفتی بسیار پر اهمیت است. دو شریک سرطانی آمریکا در منطقه یعنی رژیم مستبد آل سعود و رژیم آپارتاید اسرائیل از تهران مستقل و قدرتمند هراس دارند . به علاوه آمریکا همچنان درگیر تحقیری است که با وقوع انقلاب اسلامی به اخراجش از این کشور منجر شد.
http://kayhan.ir/fa/news/132838
نشانی کانال کیهان در
پیام رسان آی گپ:
https://iGap.net/Kayhannewspaper
در پیام رسان ایتا:
https://eitaa.com/kayhannewspaper
در پیام رسان سروش:
https://sapp.ir/kayhannewspaper
📝
#عناوين
دوشنبه سی و یکم اردیبهشت ماه نود وهفت
در کیهان امروز می خوانیم:
️یادداشت روز
فرصت که دهی زدست...
http://kayhan.ir/fa/news/132967
اخبار ویژه
شرکت توتال اطلاعات نفتی را دزدید و رفت!
اعتراض یک اقتصاددان حامی به سوءتدبیرهای دولت
عبدی: شعارهای انتخاباتی روحانی درباره برجام و ارز واقعی نبود
ایجاد دودستگی، شگرد خود شماست فرافکنی نکنید!
http://kayhan.ir/fa/news/132968
📇تیتر یک
پشت پرده اصرار دولت برای تصویب آخرین درخواست FATF
http://kayhan.ir/fa/news/132934
👥اخبار اقتصادی-اجتماعی
تضمین عملی نفتی که اروپا باید به ایران بدهد
http://kayhan.ir/fa/news/132897
درصد کارگاههای کوچک کفش تعطیل هستند
http://kayhan.ir/fa/news/132892
تهدید مدیران کانالهای تلگرامی پس از مهاجرت به پیامرسانهای داخلی
http://kayhan.ir/fa/news/132891
کنترل مصرف برق با حذف یارانه پولدارها شدنی است
http://kayhan.ir/fa/news/132895
گرانی ارز صادرات را رونق نمیدهد
http://kayhan.ir/fa/news/132890
سهمیه تعاونیهای متخلف در بورس کالا محدود میشود
http://kayhan.ir/fa/news/132896
اخبار بین المل
نتیجه عروسی 46 میلیون دلاری مردم انگلیس خواستار پایان نظام سلطنتی شدند
http://kayhan.ir/fa/news/132908
غزه، آتش زیر خاکستر فلسطینیها شاید مسلح شوند
http://kayhan.ir/fa/news/132907
کاندیدای نمایندگی کنگره آمریکا رد صلاحیت شد پرچم اسرائیل را لگدمال کرد
http://kayhan.ir/fa/news/132905
چامسکی: ترامپ از هیتلر هم بدتر است
http://kayhan.ir/fa/news/132906
دیدار مقتدا صدر با حیدر عبادی اولین قدم برای تشکیل ائتلاف
http://kayhan.ir/fa/news/132904
چرا کسی اظهارات ضدصهیونیستی اردوغان را جدی نمیگیرد؟
http://kayhan.ir/fa/news/132901
نشانی کانال کیهان در
پیام رسان آی گپ:
https://iGap.net/Kayhannewspaper
در پیام رسان ایتا:
https://eitaa.com/kayhannewspaper
در پیام رسان سروش:
https://sapp.ir/kayhannewspaper💰🌎
✏
#یادداشت میهمان
فرصت که دهی زدست...
محمد هادی صحرایی
ماهِ رمضان ماهى است كه قرآنی نازل شد که راهنماي مردم و نشانههاى هدايت و جداکننده حق از باطل است.1 ماه رمضان از راه رسیده و مؤمنین چون کودکانی که پس از مدتها مادر خود را دیده اند، به سویش دویدند و در آغوشش آرام گرفتند. ماه رقت قلب و رفاقت با خدا، ماهی که زمین به آسمان نزدیک میگردد و سخن ملائک شنیده میشود. ماهی که کندوی عسل است و ماهی که باید با گرسنگی، هم تصفیه جسم کنیم و هم تسویه نفس. هم یادی از گرسنگی گرسنگان و هم یادی از گرسنگی قیامت. ماهی که باید اندرون از طعام خالی داشت تا در او نور معرفت بریزند و ببینیم. آخ اگر خدا ماه رمضان را چون لقمهای که مادران مهربان در کیف مدرسه کودکانشان میگذارند، در کوله عمر و سالهامان نمیگذاشت، نفس و شیطان چه برسرمان میآوردند و ما مردمان چه بر سر هم میآوردیم. خدایا به خاطر این ماه ماهت شکر و به خاطر لطافت قلبی که به ما میدهی و مهربانمان میکنی سپاس. و هرگز چشم از ما برندار.
ماه رمضان است و سفرههای مهربانان، همه پهن. اگرچه مردم از بیتدبیریها، در مضیقه اند، ولی خدارا شکر برکت، دست خداست و چشم خدا به ماست. و ما نیز چشممان به لطف خداست نه کدخداهای نادرست. از ابتدا هم همین بود. ما دهه پنجاه و شصتیها از وقتی که دست چپ و راستمان را یاد گرفتیم و توانستیم «الله اکبر خمینی رهبر» بگوییم، فهمیدیم که ابرقدرتهای غرب و شرق نمیتوانند هیچ غلطی بکنند و کاری به دستشان نیست و تنها خانه زادها و بزرگ شدگان خانه کدخدا از کُت کدخدای مرده هم میترسند. در همین قرآنی که جداکننده حق از باطل است، هست که «اگر پيامبر را يارى نكنيد، قطعاً خدا او را يارى كرده... آنگاه كه در غار [ثَور] بودند، و به همراه خود مىگفت: «اندوه مدار كه خدا با ماست.» پس خدا آرامش خود را بر او فرو فرستاد، و او را با سپاهيانى كه آنها را نمىديديد تأييد كرد، و كلمه كسانى را كه كفر ورزيدند پستتر گردانيد، و كلمه خداست كه برتر است، و خدا شكستناپذيرِ حكيم است.2
ماه میهمانی خداست و گروهی با قربانی شدن به استقبالش میروند. مرگی مقدس که خود، میهمانی و تنعم ابدی بر سفره بیکران خداست. شهادت. رمز حیات مردان خدا. فلسطین، پاره تن مسلمین که از خنجر نجس صهیون به خود میپیچد. و ما ماندگان که نمیدانیم از سفره خالی یمن شرمنده باشیم یا از سفره خونین فلسطین و افغانستان و میانمار. یا شرمنده نسلهای بعد، از اعتماد لجبازان به دشمن، که 5 سال معطلمان کرد و 5 سال از عمر خدمت را صرف خواب خوش باغ سیب و گلابی کردند و امروز، دوان دوان دنبال دست دادن و عکس گرفتن و خندههای زورکی با مزوران و عهدشکنان از این کشور به آن کشورند. امام ما فرمود: «آمریکا شیطان بزرگ است و رابطه ما با او رابطه گرگ و میش است.» اما گروهی که آنچه را بزرگان در خشت خام میبینند در آینه هم نمیبینند، عمر ملت را در قمار اعتماد به گرگها صرف کردند و تا توانستند منتقدان را توهین و تمسخر کردند که شما زبان دنیا را نمیفهمید، ما ژنرالیم و کاربلد.
منتقدان فریاد زدند واشک ریختند که به جای بستن قرارداد میلیاردی با ایرباس، جوانان دانشگاهی را به کار بگیر و برای دانشگاه پروژه تعریف کن و مهندسان ایرانی را ارج بگذار و کارهای نیمه تمامشان را تمام کن تا هواپیما بسازند. به جای توتال کار را به دوستان بسپار و به جای پژو به داد خودروسازی داخلی برس و بازار داخلی را رقابتی کن. به جای وارد کردن خودروهای لوکس، کالای اساسی بخر و...
http://kayhan.ir/fa/news/132967
نشانی کانال کیهان در
پیام رسان آی گپ:
https://iGap.net/Kayhannewspaper
در پیام رسان ایتا:
https://eitaa.com/kayhannewspaper
در پیام رسان سروش:
https://sapp.ir/kayhannewspaper
📌📌
#خبر ویژه
شرکت توتال اطلاعات نفتی را دزدید و رفت!
شرکت فرانسوی توتال نه اولینبار بلکه دومینبار بود که بدعهدی میکرد، اگرچه از سوی صاحبنظران هشدار داده شده بود. اکنون وزیرنفت باید
پاسخگو شد.
شرکت فرانسوی توتال چهارشنبه شب برای دومین بار در دو دهه اخیر وزارت نفت ایران را سرکار گذاشت و رسما اعلام کرد در صورتی که آمریکا اجازه ندهد، فعالیت خود را در ایران متوقف میکند. به گزارش روزنامه فرهیختگان، دومینبار است که این شرکت آمریکایی-فرانسوی با وجود داشتن قراردادهای سنگین و چندمیلیارد دلاری با کشورمان، فعالیت در ایران را متوقف میکند و بدون پرداخت جریمه راهی کشورش میشود.
توتال سال 87 نیز ایران را ترک کرد و دقیقا عملی مشابه سال 97 انجام داد. در پی قراردادی که وزارت نفت ایران در سال 79 برای توسعه فاز 11 پارسجنوبی (دقیقا همین فازی که امروز نیز در دست توتال است) با توتال بسته بود، این شرکت آمریکایی-فرانسوی با اینکه با وزارت نفت ایران قرارداد همکاری امضا کرده بود، سال 87 به بهانه مخالفت آمریکاییها برای ماندن در ایران، فاز 11 پارسجنوبی را رها کرده و عملا وزارت نفت ایران را سرکار گذاشت. آیا تدوینکنندگان، طراحان و امضاکنندگان این قرارداد که جزء نخستین تجربه قراردادهای جدید نفتی موسوم به IPC بوده است، نباید امروز پاسخگو باشند؟
بیژن زنگنه وزیرنفت پنجشنبه در پی متوقف شدن فعالیتهای توتال در ایران گفت: «جریمهای مشمول این کار توتال نمیشود، فقط آن پولی که این شرکت تاکنون هزینه کرده، به او عودت داده نمیشود!» سوال از آقای وزیر نفت این است، شما که یکبار تجربه تلخی در امضای قرارداد با توتال داشتید، چرا یکبار دیگر قراردادی امضا کردید که در صورت ترک توتال، هیچ جریمهای مشمول او نشود؟!
وزیرنفت گفته است: «هزینههای توتال دیگر عودت داده نمیشود.» آقای زنگنه کل پولی که توتال در ایران هزینه کرده بین 40 تا 60 میلیون دلار است که اغلب آن نیز یا صرف هزینه جاری توتال یا صرف تحقیق، توسعه و پژوهش درباره میادین نفتی ایران شده و به نظر اغلب کارشناسان و متخصصان نفتی خارج کردن این اطلاعات که جزء اسناد محرمانه برای خارجیهاست نگرانکننده است. آیا نمیدانید تمام هزینههایی که توتال در مدت حضور اندک خود در ایران انجام داده برای خالی کردن اطلاعات از مخازن و میادین نفتی ایران بوده است؟
آیا از توتال تعهد گرفتهاید که در این حضور حدودا 10 ماهه در ایران، اطلاعاتی را که از ایران خارج خواهد کرد، چه کار خواهد کرد؟ واقعا آیا نمیدانستید توتال قصد حضور در ایران را ندارد و فقط برای دزدیدن اطلاعات محرمانه میادین نفتی ایران به کشورمان آمده است؟
به یاد بیاورید حرف نخستوزیر اسبق ایتالیا را که روایت میکرد: «سه هفته در آمریکا بودم، خیلی تلاش کردم مجوز بگیرم که شرکتهای نفتی ایتالیا برای کار در میادین نفتی ایران مانند «انی ایتالیا» به ایران بروند، ولی آمریکاییها گفتند «به توتال ماموریتی دادیم که 16 سال به خوبی انجام داد.»
یکی از ایرادات بزرگ به قرارداد ایران با توتال، محرمانگی قرارداد است. چرا تاکنون کسی این قرارداد را مشاهده نکرده است؟
توتال برای اجرای چند کار مهم برای توسعه فاز 11 پارس جنوبی به ایران آمد. در تعهدی که توتال به ایران داده است دو اتفاق مهم باید میافتاد. قسمت نخست، تولید تعبیه گاز از مخزن است.
http://kayhan.ir/fa/news/132968
نشانی کانال کیهان در
پیام رسان آی گپ:
https://iGap.net/Kayhannewspaper
در پیام رسان ایتا:
https://eitaa.com/kayhannewspaper
در پیام رسان سروش:
https://sapp.ir/kayhannewspaper
پشت پرده اصرار دولت برای تصویب آخرین درخواست FATF
جلسه علنی دیروز مجلس شورای اسلامی با حضور شمخانی، ظریف، عراقچی و کرباسیان به بررسی برجام و همچنین تصویب آخرین درخواست FATF اختصاص داشت که اظهارات متناقض شمخانی و عراقچی در این جلسه موجب نگرانی و اعتراض نمایندگان شد.
سرویس سیاسی-
بررسی لوایح چهارگانه درخواستی گروه ویژه اقدام مالی (FATF) به خصوص لایحه الحاق ایران به کنوانسیون مقابله با تامین مالی تروریسم (TF) که چهارمین و آخرین لایحه درخواستی FATF از ایران محسوب میشود یکی از موضوعات اصلی جلسه غیرعلنی دیروز مجلس بود که تصمیم مجلس درباره آن با توجه به خروج آمریکا از برجام، از اهمیت خاصی برخوردار است.
پشت پرده اصرار دولت
این جلسه غیرعلنی با حضور علی شمخانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی، محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه، سید عباس عراقچی، معاون وزیر امور خارجه و مسعود کرباسیان، وزیر اقتصاد برگزار شد. سه لایحه دیگری درخواستی FATF یعنی لایحه «الحاق ایران به کنوانسیون ﺳﺎﺯﻣﺎﻥ ﻣﻠﻞ ﻣﺘﺤﺪ ﺑﺮﺍﻱ ﻣﺒﺎﺭﺯﻩ ﺑﺎ ﺟﺮﺍﺋﻢ ﺳﺎﺯﻣﺎﻥﻳﺎﻓﺘﻪ ﻓﺮﺍﻣﻠﻲ» (پالرمو)، لایحه «اصلاح قانون مبارزه با تامین مالی تروریسم» و لایحه «اصلاح قانون مبارزه با پولشویی» در ماههای اخیر به تصویب مجلس رسیده بود.
تصویب تمامی لوایح مذکور با توجه به این تحلیل دولت صورت گرفت که در صورت تحقق مطالبات FATF از جمله تصویب این لوایح موانع همکاری بانکهای خارجی با ایران در شرایط پسابرجام برطرف خواهد شد. براساس همین تحلیل، دولت اصرار دارد که تمامی درخواستهای FATF تا قبل از زمان برگزاری نشست ماه ژوئن (تیرماه 97) FATF که پایان مهلت ایران برای انجام اقدامات باقی مانده در «برنامه اقدام» محسوب میشود، محقق گردد. این اتفاق در حالی رخ داد که این تحلیل دولت، غیرواقعی و تحقق مطالبات FATF، تشدید خودتحریمی است که مخاطرات امنیتی فراوانی را به دنبال دارد.
سخنان ضدونقیض!
بعد از برگزاری جلسه غیرعلنی دیروز، سخنگوی هیئترئیسه و برخی از نمایندگان مجلس توضیحاتی درباره مباحث مطرح شده در این جلسه بیان کردند و تحلیل خود را ارائه دادند. بهروز نعمتی، سخنگوی هیئترئیسه مجلس در جمع خبرنگاران درباره این موضوع گفت: «یکی دیگر از مباحثی که در جلسه غیرعلنی صبح دیروز مجلس مطرح شد، موضوع لایحه اصلاح قانون مبارزه با پولشویی بود، همچنین لایحه مبارزه با تأمین مالی تروریسم هم بررسی شد. در این خصوص هم مباحث سنگینی مطرح شد، بحثی که در این رابطه وجود دارد این است که آیا تصویب این لوایح به معنای الحاق بهFATF است یا خیر که در این رابطه آقای شمخانی به طور رسمی اعلام کرد که اصلا بحث FATFدر این میان مطرح نیست و این دو موضوعی که امروز در مجلس مطرح است مربوط به مسائل داخلی است».
نعمتی در پاسخ به این سؤال که آیا در این جلسه تصمیم مبنی بر اینکه لوایح مذکور در صحن مجلس بررسی شود، اتخاذ شد یا خیر، عنوان کرد: «این لوایح در دستورکار مجلس است اما با توجه به اینکه نگرانیهایی از سوی برخی نمایندگان مجلس وجود دارد، امیدواریم با توضیحاتی که امروز دوستان ما ارائه کردند این نگرانیها برطرف شده باشد، بنابراین این موارد در دستورکار مجلس قرار دارد».
سخنگوی هیئترئیسه مجلس در پایان اضافه کرد: «هرکدام از این لوایح به صورت مستقل در دست بررسی است و دبیر شورای عالی امنیت ملی هم در نشست امروز چندین بار به صراحت اعلام کرد که این موارد اصلا ربطی به گروه اقدام مالی (FATF) ندارد و ما ورود نکردهایم، اما به نظر من ممکن است این موارد به نوعی مرتبط باشند. من فکر میکنم این لوایح جزو آن 46
الزام FATF است و مردم باید اینها را بدانند، ما هم باید تلاش کنیم تا منافع ملی را درنظر بگیریم ضمن اینکه ممکن است برخی با ما دشمنی کنند که آن هم طبیعی است.»
نگرانیهای ما بیشتر شد
البته سخنگوی هیئترئیسه مجلس تنها کسی نبود که ادعای عجیب دبیر شورای عالی امنیت ملی مبنی بر عدم ارتباط این لوایح با درخواستهای FATF از ایران را زیر سؤال برد بلکه این ادعای شمخانی واکنش برخی دیگر از نمایندگان مجلس را هم به دنبال داشت.
برای نمونه، حسینعلی حاجی دلیگانی، نماینده مردم شاهینشهر درباره نشست غیرعلنی دیروز مجلس گفت: «با توجه به نگرانیهای برخی از نمایندگان ارتباط با پیوستن ایران به کنوانسیون مبارزه با تأمین مالی تروریسم، این جلسه غیرعلنی، امروز برگزار شد تا نگرانیهای نمایندگان را در این باره رفع کند که البته ما نگرانیهایمان بیشتر شد. ما در این نشست متوجه شدیم که برخی مقامات امنیتی ما حتی الفبای پیوستن به کنوانسیونهایی همچون کنوانسیون مبارزه با تأمین مالی تروریسم و تعهداتی که متأسفانه دولت در این باره داده را بلد نیستند که این موضوع جای تأسف دارد و نگرانی همه ما را دوچندان کرد. مطالبی که آقای شمخانی در این جلسه مطرح کرد بدون مطالعه و غیرکارشناسی بود و مشخص بود که بر موضوعاشراف کامل ندارد. آقای شمخانی عنوان کرد که بنای ما بر این بود تا بتوانیم لوایح چهارقلو را به تصویب برسانیم اما جلسه به سمت بررسی برجام رفت و ناراضی بود که چرا چنین شده و آمده بود که به نفع طرفداران الحاق به کنوانسیون مبارزه با تأمین مالی تروریسم صحبت کند».
جالب اینجا بود که حتی عراقچی، معاون وزیر امور خارجه هم در جلسه غیرعلنی دیروز مجلس ادعای عجیب شمخانی مبنی بر عدم ارتباط این لوایح با درخواستهای FATF از ایران را زیر سؤال برد و همین موضوع، گروهی از نمایندگان را دچار سردرگمی کرد.
جبار کوچکی نژاد، نماینده مردم رشت درباره اظهارات متناقض مسئولین در نشست غیرعلنی مجلس برای بررسی لایحه الحاق ایران به کنوانسیون مبارزه با تامین مالی تروریسم گفت: «آقای ظریف نتوانست در مورد این لایحه مجلس را قانع کند. آقای شمخانی دبیر شورای عالی امنیت ملی نیز گفت FATF ربطی به این لایحه ندارد و ما به دنبال تصویب آن نیستیم. FATF از دستور کار نظام جمهوری اسلامی خارج شده است و ما قصد تغییراتی در قوانین داخلی خودمان برای تسهیل روابط با بانکهای خارجی داریم. اما نظر آقای عراقچی متفاوت بود. وی معتقد بود باید FATF حل شود تا بتوانیم مذاکرات با اروپا را ادامه دهیم، بنابراین اختلاف نظری بین آقای عراقچی و شمخانی وجود داشت».
علیرضابیگی، نماینده مردم تبریز هم درباره اظهارات متناقض شمخانی و عراقچی در نشست غیرعلنی مجلس گفت : «آقای عراقچی معتقد بود که FATF و پذیرش این کنوانسیون، لازمه مذاکره با اروپا خواهد بود، در حالی که آقای شمخانی دبیر شورای عالی امنیت ملی معتقد بود اجرای FATFمدنظر جمهوری اسلامی نیست و ایران بنا دارد قوانین داخلی خود را در مبارزه با پولشویی و تامین مالی تروریسم اصلاح کند. این موضوع تناقض مهمی بود که در صحبتهای آقای عراقچی و شمخانی ایجاد شد و سؤالات زیادی را در ذهن نمایندگان ایجاد کرد. آقای عراقچی تاکید کرد که ایران در ازای نشان دادن اراده سیاسی و پشتوانه فنی برای حفظ برجام، حاضر به قبول هیچ تعهد دیگری نشده است و همه مساعدتهای اروپاییها به میزان زیادی بستگی به این دارد که ما FATF را بپذیریم.»
تکرار بازی پالرمو
در واقع، دبیر شورای عالی امنیت ملی همان ادعای غیرواقعی را مطرح کرد که اوایل بهمن ماه پارسال در صحن علنی مجلس توسط علی لاریجانی، رئیسمجلس
#تیتر_یک
پشت پرده اصرار دولت برای تصویب آخرین درخواست FATF
جلسه علنی دیروز مجلس شورای اسلامی با حضور شمخانی، ظریف، عراقچی و کرباسیان به بررسی برجام و همچنین تصویب آخرین درخواست FATF اختصاص داشت که اظهارات متناقض شمخانی و عراقچی در این جلسه موجب نگرانی و اعتراض نمایندگان شد.
سرویس سیاسی-
بررسی لوایح چهارگانه درخواستی گروه ویژه اقدام مالی (FATF) به خصوص لایحه الحاق ایران به کنوانسیون مقابله با تامین مالی تروریسم (TF) که چهارمین و آخرین لایحه درخواستی FATF از ایران محسوب میشود یکی از موضوعات اصلی جلسه غیرعلنی دیروز مجلس بود که تصمیم مجلس درباره آن با توجه به خروج آمریکا از برجام، از اهمیت خاصی برخوردار است.
پشت پرده اصرار دولت
این جلسه غیرعلنی با حضور علی شمخانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی، محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه، سید عباس عراقچی، معاون وزیر امور خارجه و مسعود کرباسیان، وزیر اقتصاد برگزار شد. سه لایحه دیگری درخواستی FATF یعنی لایحه «الحاق ایران به کنوانسیون ﺳﺎﺯﻣﺎﻥ ﻣﻠﻞ ﻣﺘﺤﺪ ﺑﺮﺍﻱ ﻣﺒﺎﺭﺯﻩ ﺑﺎ ﺟﺮﺍﺋﻢ ﺳﺎﺯﻣﺎﻥﻳﺎﻓﺘﻪ ﻓﺮﺍﻣﻠﻲ» (پالرمو)، لایحه «اصلاح قانون مبارزه با تامین مالی تروریسم» و لایحه «اصلاح قانون مبارزه با پولشویی» در ماههای اخیر به تصویب مجلس رسیده بود.
تصویب تمامی لوایح مذکور با توجه به این تحلیل دولت صورت گرفت که در صورت تحقق مطالبات FATF از جمله تصویب این لوایح موانع همکاری بانکهای خارجی با ایران در شرایط پسابرجام برطرف خواهد شد. براساس همین تحلیل، دولت اصرار دارد که تمامی درخواستهای FATF تا قبل از زمان برگزاری نشست ماه ژوئن (تیرماه 97) FATF که پایان مهلت ایران برای انجام اقدامات باقی مانده در «برنامه اقدام» محسوب میشود، محقق گردد. این اتفاق در حالی رخ داد که این تحلیل دولت، غیرواقعی و تحقق مطالبات FATF، تشدید خودتحریمی است که مخاطرات امنیتی فراوانی را به دنبال دارد.
سخنان ضدونقیض!
بعد از برگزاری جلسه غیرعلنی دیروز، سخنگوی هیئترئیسه و برخی از نمایندگان مجلس توضیحاتی درباره مباحث مطرح شده در این جلسه بیان کردند و تحلیل خود را ارائه دادند. بهروز نعمتی، سخنگوی هیئترئیسه مجلس در جمع خبرنگاران درباره این موضوع گفت: «یکی دیگر از مباحثی که در جلسه غیرعلنی صبح دیروز مجلس مطرح شد، موضوع لایحه اصلاح قانون مبارزه با پولشویی بود، همچنین لایحه مبارزه با تأمین مالی تروریسم هم بررسی شد. در این خصوص هم مباحث سنگینی مطرح شد، بحثی که در این رابطه وجود دارد این است که آیا تصویب این لوایح به معنای الحاق بهFATF است یا خیر که در این رابطه آقای شمخانی به طور رسمی اعلام کرد که اصلا بحث FATFدر این میان مطرح نیست و این دو موضوعی که امروز در مجلس مطرح است مربوط به مسائل داخلی است».
نعمتی در پاسخ به این سؤال که آیا در این جلسه تصمیم مبنی بر اینکه لوایح مذکور در صحن مجلس بررسی شود، اتخاذ شد یا خیر، عنوان کرد: «این لوایح در دستورکار مجلس است اما با توجه به اینکه نگرانیهایی از سوی برخی نمایندگان مجلس وجود دارد، امیدواریم با توضیحاتی که امروز دوستان ما ارائه کردند این نگرانیها برطرف شده باشد، بنابراین این موارد در دستورکار مجلس قرار دارد
http://kayhan.ir/fa/news/132934
نشانی کانال کیهان در
پیام رسان آی گپ:
https://iGap.net/Kayhannewspaper
در پیام رسان ایتا:
https://eitaa.com/kayhannewspaper
در پیام رسان سروش:
https://sapp.ir/kayhannewspaper
💰
#خبر_اقتصادی
جریمه سنگین نقدی شیوه جدید آلخلیفه برای فشار به انقلابیون یمن
رئیس انجمن حقوق بشر بحرین میگوید رژیم آل خلیفه برای تحت فشار قرار دادن معترضان به شیوه جدیدی متوسل شده و آن اعمال جریمههای سنگین مالی است.
«باقر درویش»، رئیس انجمن حقوق بشر بحرین در یک توییت نوشته: «یکی از روشهای انتقامجویی رژیم آل خلیفه از زندانیان و محکومان انقلابی، انتقامجویی اقتصادی است به گونهای که مجموع جریمههای مالی انقلابیون محاکمهشده در دادگاه از آغاز سال ۲۰۱۸ تا کنون به بیش از یک میلیون دلار رسیده است. «وی سپس این سؤال را مطرح کرد که «این مبالغ هنگفت که از زندانیان انقلابی گرفته میشود به جیب چه کسی سرازیر میشود؟»انجمن حقوق بشر بحرین نیز در جدیدترین گزارش ماهیانه خود از 2 هزار و 34 مورد نقض اساسی حقوق بشر در بحرین طی ماه گذشته میلادی خبر داده است.
http://kayhan.ir/fa/news/132909
نشانی کانال کیهان در
پیام رسان آی گپ:
https://iGap.net/Kayhannewspaper
در پیام رسان ایتا:
https://eitaa.com/kayhannewspaper
در پیام رسان سروش:
https://sapp.ir/kayhannewspaper
#خبر_خارجی
جریمه سنگین نقدی شیوه جدید آلخلیفه برای فشار به انقلابیون یمن
رئیس انجمن حقوق بشر بحرین میگوید رژیم آل خلیفه برای تحت فشار قرار دادن معترضان به شیوه جدیدی متوسل شده و آن اعمال جریمههای سنگین مالی است.
«باقر درویش»، رئیس انجمن حقوق بشر بحرین در یک توییت نوشته: «یکی از روشهای انتقامجویی رژیم آل خلیفه از زندانیان و محکومان انقلابی، انتقامجویی اقتصادی است به گونهای که مجموع جریمههای مالی انقلابیون محاکمهشده در دادگاه از آغاز سال ۲۰۱۸ تا کنون به بیش از یک میلیون دلار رسیده است. «وی سپس این سؤال را مطرح کرد که «این مبالغ هنگفت که از زندانیان انقلابی گرفته میشود به جیب چه کسی سرازیر میشود؟»انجمن حقوق بشر بحرین نیز در جدیدترین گزارش ماهیانه خود از 2 هزار و 34 مورد نقض اساسی حقوق بشر در بحرین طی ماه گذشته میلادی خبر داده است.
http://kayhan.ir/fa/news/132909
نشانی کانال کیهان در
پیام رسان آی گپ:
https://iGap.net/Kayhannewspaper
در پیام رسان ایتا:
https://eitaa.com/kayhannewspaper
در پیام رسان سروش:
https://sapp.ir/kayhannewspaper
📝
#عناوين
سه شنبه یکم خرداد ماه نود وهفت
در کیهان امروز می خوانیم:
️یادداشت روز
راهبرد جدید یا رؤیاهای قدیمی؟!
http://kayhan.ir/fa/news/133066
اخبار ویژه
اول یک حساب در لندن باز کنید بعداً پاسخ منتقدان را بدهید
آقای مطهری! پاستیل شیبا مهم است یا برعکس شدن وعدههای برجام؟
مجلس و سازمان بازرسی چرا وزارت نفت را بازخواست نمیکنند؟
دولت برای حفظ برجام کدام تضمینها را از اروپا مطالبه کند؟
http://kayhan.ir/fa/news/133068
📇تیتر یک
12 غلط زیادی پمپئو دست خالی و زبانِ دراز آمریکا
http://kayhan.ir/fa/news/133054
👥اخبار اقتصادی-اجتماعی
انتقاد مردم از رفتار سلیقه ای بانکها در قبال متقاضیان وام
http://kayhan.ir/fa/news/132993
خودروسازان با احتکار محصولاتشان به دنبال افزایش قیمتها هستند
http://kayhan.ir/fa/news/132992
جمعآوری ۳۷۰ میلیارد تومان زکات در سال ۹۶
http://kayhan.ir/fa/news/132991
ایران جزو 5 کشور برتر تولید عسل در دنیا است
http://kayhan.ir/fa/news/132989
95 درصد پوشاک وارداتی به کشور قاچاق است
http://kayhan.ir/fa/news/132994
گرانی مسکن اثر تسهیلات 80 میلیونی را خنثی کرد
http://kayhan.ir/fa/news/132988
اخبار بین المل
پیروزی قاطع مادورو در انتخابات ریاست جمهوری ونزوئلا
http://kayhan.ir/fa/news/132998
قابلیت موشکهای انصارالله به روایت مرکز پژوهشهای «بگین سادات»
http://kayhan.ir/fa/news/132999
خشم ترامپ از افشاگریهای نیویورک تایمز درباره کمکهای مالی شیوخ عرب
http://kayhan.ir/fa/news/132996
«موصل» شهر اجساد!
http://kayhan.ir/fa/news/133004
نتایج انتخابات عراق نشان داد آمریکا درک درستی از تحولات ندارد
http://kayhan.ir/fa/news/132997
بند «معامله قرن» منتشر شد/ کدام کشورهای عربی با ترامپ علیه فلسطین متحد شدند؟
http://kayhan.ir/fa/news/133003
نشانی کانال کیهان در
پیام رسان آی گپ:
https://iGap.net/Kayhannewspaper
در پیام رسان ایتا:
https://eitaa.com/kayhannewspaper
در پیام رسان سروش:
https://sapp.ir/kayhannewspaper🌎💰
✏
#یادداشت_روز
راهبرد جدید یا رؤیاهای قدیمی؟!
محمد صرفی
سیاستمدارانی که برنامههای واقعی کمتری دارند، نمایشهای پر سر و صدای بیشتری ترتیب میدهند. سخنرانی دیروز وزیر امور خارجه آمریکا در موسسه هریتیج با عنوان «پس از توافق: یک راهبرد تازه در مورد ایران»، از این دست نمایشها بود. قرار بود مایک پمپئو در این سخنرانی راهبرد کاخ سفید را در قبال ایران پس از خروج از برجام اعلام کند اما آنچه وزیر امور خارجه ترامپ گفت، لیستی 12 موردی از اتهامات تکراری و باجخواهیهای گستاخانه و از سر تکبر بود. 7 مورد از این لیست مربوط به مسائل منطقهای است، 3 مورد درباره فعالیتهای هستهای، یک مورد برای مهار قدرت موشکی ایران و همچنین آزادی محکومان آمریکایی در ایران. درباره سخنان و سیاست کاخ سفید و نوع واکنش به آن چند نکته گفتنی و قابل تامل است؛
1- ظاهراً ترامپ و اطرافیانش، جمهوری اسلامی ایران را با برخی پادشاهیهای مرتجع منطقه اشتباه گرفتهاند و گمان میکنند میتوانند با چند باید و نباید، سیاست خود را به تهران دیکته کنند. جواب باید و نبایدهای واشنگتن پیش از این داده شده است. رهبر معظم انقلاب اسلامی حدود دو هفته پیش در دانشگاه فرهنگیان با اشاره به نامهای که ترامپ چند روز قبل برای حکام کشورهای خلیج فارس فرستاده بود، فرمودند؛ «رئیسجمهور آمریکا در نامه به این کشورها دستور میدهد که این کارها را بکنید و آن کارها را نکنید؛ آنها میخواهند با نظام اسلامی همینگونه رفتار کنند اما نمیتوانند چرا که جمهوری اسلامی ذلت ملت و کشور را در دوران قاجار و پهلوی به عزت و استقلال و ایستادگی تبدیل کرده و از منافع ملی خود کوتاه نمیآید.»
2- بدون شک سخنرانی پمپئو برای بسیاری از سیاستمداران کارکشته آمریکا ناامید کننده خواهد بود. اصلیترین نقد و سوال این گروه از دولت ترامپ آن بود که؛ خب! از برجام خارج شدید. بعدش چه؟ سخنرانی پمپئو نشان داد نگرانی آنها بی مورد نبوده و کاخ سفید هیچ راهبرد عملی و جایگزینی ندارد و صرفاً به توهمات و آرزوهای «فاکسنیوز و رفقا» دل بسته است. مقاله چند روز پیش جیک سلیوان – دیپلمات و کارشناس امنیت ملی آمریکا- در نشریه آتلانتیک در این مورد خواندنی است. سلیوان مینویسد؛ «پس از خروج ترامپ از توافق دو مقام وزارت خارجه جلسهای را برگزار کردند تا استراتژی دولت را شرح دهند اما رونوشت خواندن، کار دشواری است. آنها کوشیدند درباره اعمال تحریمها و مذاکره با متحدان آمریکا و انتظارات خود بگویند اما هر بار که خبرنگاری پرسشی اساسی مطرح میکرد که پس از نابودی توافق برنامهتان چیست و چه میشود؟ آنها گیج بودند و طفره میرفتند.»
3- راهبرد، تعریف و مختصات خاص خود را دارد. آنچه دیروز پمپئو گفت بیشتر شبیه نطقهای کسل کننده انتخاباتی و تبلیغاتی بود که نسخههای پر حرارتتر آن را پیش از آن بارها و بارها رئیس او ترامپ ایراد کرده بود. آمریکا میخواهد نفوذ منطقهای ایران را از بین ببرد، برنامه و توانایی صلحآمیز هستهای ایران را محو کند و قدرت موشکی ما را مهار و محدود کند. برای یک سیاستمدار آمریکایی آرزوهای خوبی است اما ترامپ و پمپئو نباید فراموش کنند که روسای جمهور و وزرای خارجه پیش از آنها نیز مشابه همین رویاها را داشتهاند. صرف تکرار آرزوها که منجر به برآورده شدن آنها نمیشود. تیم جدید کاخ سفید ابزاری بیش از تیمهای قبلی در اختیار ندارند. تنها تفاوت آنها در این است که تیم جدید گمان می کند از قبلیها باهوشتر و مصممتر است. عیب کار آنجاست که رسانهها همیشه بلندگوی رویاپردازان تازه از راه رسیده هستند و کسی سراغ ورشکستگان نمیرود و از آنها نمیپرسد چه شد که نشد؟!
http://kayhan.ir/fa/news/133066/
نشانی کانال کیهان در
پیام رسان آی گپ:
https://iGap.net/Kayhannewspaper
در پیام رسان ایتا:
https://eitaa.com/kayhannewspaper
در پیام رسان سروش:
https://sapp.ir/kayhannewspaper
📌📌
#خبر ویژه
اول یک حساب در لندن باز کنید بعداً پاسخ منتقدان را بدهید
عضو تیم مذاکره کننده برجام، به جای عذرخواهی درباره سرانجام قابل پیشبینی و پرخسارت برجام به کنایه پرانی علیه منتقدان مشغول است.
حمید بعیدینژاد که پس از برجام، سفیر ایران در انگلیس شد، در اینستاگرام نوشت: رسانههای مخالف برجام که با آب و تاب زیادی اخبار مربوط به مشکلات شرکتهای چند ملیتی برای ادامه کار در شرایط تحریم را تحلیل میکنند، فراموش کردهاند که تا به حال اصرار میورزیدند که برجام هیچ دستاوردی نداشته است چون بنگاههای اقتصادی به دلیل محدودیتها نتوانستهاند به ایران بیایند.
وی میافزاید: همین رسانهها حالا پیشاپیش این خط سیاسی را دنبال میکنند که اروپاییها، چین و روسیه با آنکه چهار عضو دائم شورای امنیت هستند و بلوکهای اقتصادی قدرتمندی هم را تشکیل میدهند، حتی اگر هم اراده تداوم کار با ایران را داشته باشند، مسلوب الاراده و مقهور قدر قدرتی آمریکا هستند و کاری از آنها برنمیآید.
{درباره این اظهارات باید از آقای بعیدینژاد پرسید: اولاً کدام بنگاه اقتصادی بزرگ یا متوسط خارجی در 28 ماهه پس از برجام، برای سرمایهگذاری به ایران آمده است که ایشان پز کار نکرده را میدهند؟ فقط یک نمونه (نه بیشتر) را اعلام کنند؟ در عوض با سوء تدبیر دولت و گشودن در واردات، شرکتهای خارجی توانستند کالاهای مصرفی و لوکس- و بعضاً دارای مشابه داخلی- را بیدریغ و مزاحمت به ایران صادر کنند و منابع کمیاب ارزی ایران را بالا بکشند!
ثانیاً شرکت توتال هم که مدعی بود در ایران میماند- و قطعی بود که نمیماند- فقط ظرف چند ماه تلاش کرد اطلاعات سری مخازن نفت و گاز مشترک ما با قطر را به دست بیاورد و اکنون که نیامده میرود، بهتر میتواند منابع مان در مخازن مشترک با قطر را غارت کند؛ که گفتهاند چو دزدی با چراغ آید، گزیدهتر برد کالا.
ثالثاً، این منتقدان نیستند که باید پاسخ بدهند بلکه امثال آقای بعیدینژاد باید پاسخگو باشند چرا توافقی نیم و نامتوازن نوشتند تا امتیازات نقد را یکجا بدهند اما وعدههای طرف مقابل همیشه نسیه بماند و از جمله شرکتها و بانکهای بزرگ خارجی برخلاف وعدههای دولت، جرأت نکنند پای همکاری با ایران بیایند؟ گویا جای شاکی و متهم عوض شده آقای بعیدینژاد!
رابعاً آقای بعیدینژاد اگر حداقل توانمندی درخود سراغ دارند باید به عنوان سفیر کشورمان در لندن توضیح بدهند که چرا آقای ظریف در جمع وزرای خارجه 5+1 به گلایه گفت 20 ماه پس از برجام، ما هنوز هم نمیتوانیم حتی یک حساب بانکی در انگلیس باز کنیم؟! پس جناب سفیر سرگرم چه کاری بود؟! توئیت زدن و ایسنتاگرام بازی و لندن گردی؟!
و بالاخره اینکه مسلوب الاراده نشان دادن اروپا در آمریکا، نه خط منتقدان، که سنگ بنای راهبرد رئیس دولت یازدهم (روحانی) بود؛ همو که گفت اروپاییها در مقابل کدخدا (آمریکا) آقا اجازه هستند. آقای بعیدینژاد اگر اعتراضی داشت، همان روز باید به روحانی میکرد. یا امروز به انگلیس بکند که چرا در مقابل آمریکا آقا اجازه است؟!
http://kayhan.ir/fa/news/133068
نشانی کانال کیهان در
پیام رسان آی گپ:
https://iGap.net/Kayhannewspaper
در پیام رسان ایتا:
https://eitaa.com/kayhannewspaper
در پیام رسان سروش:
https://sapp.ir/kayhannewspaper
#تیتر_یک
غلط زیادی پمپئو دست خالی و زبانِ دراز آمریکا
وزیرخارجه آمریکا دیروز در سخنانی 12شرط را برای ایران عنوان کرد و گفت اگر ایران به آنها عمل کند آمریکا حاضر است تا روش خود را تغییر دهد؛ اما این ادعاها در حالی از سوی این مقام آمریکایی عنوان شد که در برجام نیز مدعی بودند اگر ایران شرایط آن را بپذیرد و برجام را امضا کند تحریمها را برمیدارند ولی آمریکا حتی یک روز هم به وعدهاش عمل نکرد.
سرویس سیاسی-
دیروز «مایک پمپئو»، وزیر خارجه آمریکا در سخنانی در محل اندیشکده «هریتیج» این کشور مهمترین سرفصلها را در ادامه مسیر سلطهجویی و قلدرمآبی آمریکا در قبال ایران برشمرد. خواندن سخنان این فرد که شباهت عجیبی میان او و ترامپ وجود دارد یادآور سخنان رهبر انقلاب بود که بارها بر این نکته تاکید کرده بودند که نظام جبار سلطهجو هیچگاه به یک حد مشخص رضایت نمیدهد به این معنا که هر قدم که به عقب برداشته شود او را به سیطرهجویی تام حریصتر میکند و خواستههای نامشروعش را بیش از پیش میگرداند.
مانند ترامپ از فعالیت اقتصادی به سیاست رسیده است. مانند ترامپ یک جمهوریخواه تندرو و افراطی به شمار میرود و مانند او وابستگی زیادی به صهیونیستها دارد. مایک پمپئو پیش از رسیدن به کنگره آمریکا ریاست یک شرکت فعال در عرضه و توزیع تجهیزات میدانهای نفتی را برعهده داشت و قبل از اینکه به وزارت خارجه آمریکا برسد نیز رئیس سازمان اطلاعات آمریکا (سیا) بود.
وزیر خارجه آمریکا در سخنان دیروزش گفت: «ترامپ دو هفته پیش از برجام خارج شد. زیرا برجام نتوانست تضمینی در برابر ریسک ایران ایجاد کند. برجام باعث در خطر قرار دادن ایران به خاطر نارساییهایش شد. به عنوان مثال، مفاد برجام تنها تواناییهای ایران برای دستیابی به سلاح هستهای را به تعویقانداخت.»
دنیای وارونه!
وی در ادامه ادعا کرد: «همانطور که سازمان اطلاعاتی اسرائیل نشان داد، ایران چندین سال دروغ گفته است. ظریف در برنامه «مورنینگ شو» گفت که ایران به دنبال سلاح هستهای نیست. این خندهدار است. برجام نواقص دیگری نیز داشت. مکانیزم این توافق برای بازرسیها کافی نیست و همچنین به برنامه موشکی ایران نمیپردازد. ایران برای سالها تلاش خود برای دستیابی به سلاح هستهای را مخفی کرده بود. حکومت ایران هنوز هم دروغ میگوید.»
عمق وارونگی دنیای معاصر را در این جملات میتوان به وضوح حس کرد؛ ادعاهای سازمان اطلاعاتی رژیم جعلی صهیونیستی که هفت دهه وحشتناکترین جنایات را در کارنامه ننگین خود دارد و صدها کلاهک هستهای را در منطقه حساس خاورمیانه ذخیره کرده آن هم بدون آنکه معاهده منع و گسترش سلاحهای اتمی را امضا کند در سخنان وزیرخارجه آمریکا مورد استناد قرار گرفته است!
یعنی به عبارتی نه گزارشهای مرجع رسمی در این مورد (یعنی سازمان انرژی اتمی) بلکه یک نهاد امنیتی-تروریستی که ترور دانشمندان هستهای ایران تنها یکی از اقداماتش است ملاک وزیر خارجه آمریکا قرار گرفته است. چندین سال است که آژانس بینالمللی اتمی شدیدترین بازرسیها را در مورد ایران اعمال کرده است. به عبارتی ایران پذیرفت که این بازرسیها در دورههای زمانی فشردهتر و خارج از قانون آژانس بینالمللی انرژی هستهای در مورد ایران اعمال شود. به جز این، ایران پذیرفت که از بخشی از حقوق قانونی خود بگذرد. سازمان انرژی هستهای در بازرسیهای گسترده و بسیار خود به صراحت بارها و بارها صلحآمیز
بودن فعالیت هستهای ایران را اعلام کرده است.
http://kayhan.ir/fa/news/133054
نشانی کانال کیهان در
پیام رسان آی گپ:
https://iGap.net/Kayhannewspaper
در پیام رسان ایتا:
https://eitaa.com/kayhannewspaper
در پیام رسان سروش:
https://sapp.ir/kayhannewspaper
💰
#خبر_اقتصادی
انتقاد مردم از رفتار سلیقه ای بانکها در قبال متقاضیان وام
تعدادی از تولید کنندگان و متقاضیان تسهیلات بانکی نسبت به رفتار سلیقه ای برخی بانک ها در قبال پرداخت وام انتقاداتی داشتند.
به گزارش خبرنگار اقتصادی کیهان، یکی از کارآفرینان کشور که در یکی از روستاهای اسدآباد همدان فعالیت دارد، در تماس با کیهان اظهار کرد: بنده 170 خانواده را مشغول به کار کرده ام که در حوزه بسته بندی صیفی جات و سبزیجات فعالیت دارند.
وی سپس با اشاره به مشکلات فراوان دریافت وام از بانک اظهار داشت: برای توسعه کارم تصمیم گرفتم از بانک وام بگیرم ولی پس از تقاضای وام 100 میلیونی از بانک کشاورزی، علی رغم اینکه طبق ابلاغیه وزارت کشاورزی باید وام در قبال دریافت سند، سفته، ضمانت بانکی و... در اختیار متقاضی قرار بگیرد، متاسفانه با اینکه مدارک بنده در این زمینه کامل بوده است اما بانک این وام را پرداخت نمی کند. این کارآفرین ادامه داد: این در حالی است که فرماندار منطقه، رئیس جهاد کشاورزی شهرستان و استان، اداره کار شهرستان و استان در جریان فعالیت های کارآفرینی بنده هستند.به گفته وی، سه سند ملکی و دو ضامن کارمند رسمی برای اخذ وام ارائه شده ولی بانک مذکور به هیچ وجه زیر بار نمی رود. حتی نامه ای از استانداری و فرمانداری ارائه کردیم که در آن گفته شده بود به کسب و کار ما کمک کنند اما باز هم اتفاقی نیفتاد.
در همین راستا، تولیدکننده دیگری در گفتگو با کیهان بیان کرد: بنده حدود 60 میلیون تومان وام برای کارتولیدی خود گرفته ام این در حالی است که 120 میلیون وثیقه در گرو بانک گذاشته و موظف هستم دو برابر مبلغ گرفته شده را پس بدهم.
وی اضافه کرد: در حالی که گفته می شود سود تسهیلات بانکی 18 درصد می باشد، چطور باید دو برابر مبلغ وام را پس بدهیم؟
این تولید کننده با اشاره به اینکه مگر ما چقدر درآمد داریم که بخواهیم این سود را پرداخت کنیم، بیان کرد: من مجبورم بخاطر این وضعیت واحد تولیدی خودم را تعطیل کنم و فقط به فکر بازگرداندن سود بانک باشم.
وی در ادامه با بیان اینکه در دوره رکود مگر چقدر کسب و کار ها سود می کنند که بتوانند از عهده بهره بانکی بالا برآیند؟ افزود: دولت شعار حمایت از تولیدکننده را می دهد ولی در عمل بانک ها با رفتار سلیقه ای خود متفاوت از شعار دولت عمل
می کنند. همچنین فرد دیگری که از بانک ملت وام تعمیر مسکن گرفته در گفتگو با کیهان اعلام کرد بانک ملت برای ارائه وام 15 میلیون تومانی به وی، ابتدا دو میلیون تومان را گرو نگه می دارد! و در نهایت 4.5 میلیون تومان هم باید سود پرداخت کنم، به عبارت دیگر وی در یک بازه سه ساله، در حالی سود 15 میلیون تومان را می پردازد که عملا 13 میلیون تومان وام گرفته است.
به هر حال، مردم در این گفتگو ها خواهان افزایش نظارت بانک مرکزی بر عملکرد بانک ها برای کاهش رفتار سلیقه ای آن ها شده اند و تاکید می کنند بانک مرکزی نباید صرفا در حد ارائه بخشنامه بر بانک ها نظارت کند.
http://kayhan.ir/fa/news/132993/
نشانی کانال کیهان در
پیام رسان آی گپ:
https://iGap.net/Kayhannewspaper
در پیام رسان ایتا:
https://eitaa.com/kayhannewspaper
در پیام رسان سروش:
https://sapp.ir/kayhannewspaper
🌎
#خبر_خارجی
پیروزی قاطع مادورو در انتخابات ریاست جمهوری ونزوئلا
با شمارش تقریباً 93 درصد از آراء انتخاباتی، «نیکلاس مادورو» رئیس جمهور کنونی ونزوئلا موفق شد با پیروزی قاطع بر رقبا بار دیگر در قدرت ابقا شود. رقیب وی اما اعلام کرده، نتایج انتخابات را نمیپذیرد.
روز یکشنبه انتخابات ریاستجمهوری در ونزوئلا برگزار شد و چهار نامزد برای احراز سمت ریاستجمهوری با یکدیگر به رقابت پرداختند. شورای انتخاباتی ونزوئلا اعلام کرده با شمارش تقریباً 93 درصد آراء، مادورو موفق شد 68 درصد از آراء انتخابات را به خود اختصاص دهد و رقیب خود یعنی «فالکون» را تقریباً با اختلاف 40 درصد شکست دهد تا برای یک دوره 6 ساله دیگر رئیس جمهور باقی بماند. خبرگزاری آسوشیتدپرس به نقل از مقامات انتخاباتی ونزوئلا، میزان مشارکت در انتخابات ریاستجمهوری را 48 درصد اعلام کرده است.
اعتراض رقیب مادورو
اما ظاهرا قرار نیست نامزد شکست خورده انتخابات نتیجه را بپذیرد در همین رابطه شبکه «فرانس 24» گزارش داده «هنری فالکون» نامزد مخالفان و رقیب اصلی مادورو در این انتخابات خواستار تجدید انتخابات شده است. وی این را هم گفته که انتخابات برگزار شده فاقد هرگونه «مشروعیت» است و نتایج انتخابات را به واسطه نقضهای زیادی که در آن صورت گرفته، به رسمیت نمیشناسد. هنری فالکون نامزد اصلی مخالفین در این باره مدعی شده مسئولان برگزاری انتخابات با اسکن کردن کارت مواد غذایی سعی کرده اند مردم را به سمت رای دادن به نیکلاس مادورو، سوق دهند. این کارتها برای دسترسی به مواد غذایی از طرف دولت توزیع می شود.
آمریکا و بسیاری از دولتهای غربی که به صورت علنی از مخالفان غربگرای مادرو حمایت میکردند حتی قبل از برگزاری انتخابات ریاستجمهوری، این انتخابات را رد کرده بودند. ونزوئلا ماههاست درگیر آتش فتنهای است که مخالفین غربگرا با حمایت آمریکا و اروپا آن را روشن کردهاند. مخالفین به هیچ چیزی غیر از سرنگونی دولت چپگرای مادورو قانع نیستند.
http://kayhan.ir/fa/news/132998
نشانی کانال کیهان در
پیام رسان آی گپ:
https://iGap.net/Kayhannewspaper
در پیام رسان ایتا:
https://eitaa.com/kayhannewspaper
در پیام رسان سروش:
https://sapp.ir/kayhannewspaper
چرا بحران جمعیت دغدغه مسئولان نیست؟
نقش نفوذ خارجی و غفلت داخلی در تداوم سیاستهای کاهش نسل
مرتضی جمشیدی
*در سال 1395 نرخ رشد جمعیت در ایران نسبت به سه دهه قبل حدود سه برابر کمتر شده است. اتفاقی که نه بعد محرمانه دارد و نه امری پیچیده است که تصمیم گیران در دولت از درک آن عاجز باشند. این پدیده در عین آشکار بودن در آمارهای رسمی کشوری، از جانب تحلیل گران برجسته داخلی و خارجی نیز مورد بررسی قرار گرفته است. «فيليپ لانگمن» جمعيت شناس آمريکايي در کتاب گهواره هاي خالي مي نويسد: «در ايران پس از انقلاب، تقريبا دو سوم از نرخ باروري کاهش يافته است و بدين ترتيب تا سال 2030، تعداد سالخوردگان از کودکان بيشتر خواهد شد».
*«نيکولاس ابرشتات» از محققان انستيتو انترپرايز آمريکا در مقاله اي با عنوان کاهش باروري در جهان اسلام: تغييري فاحش که در کمال تعجب کسي متوجه آن نشده است؛ مي نويسد: «کاهش نرخ باروري در ايران طي 30 سال گذشته حيرت انگيز و معادل 70 درصد بوده است. اين ميزان يکي از سريع ترين و چشمگيرترين آمارهاي کاهش باروري در تاريخ بشر بوده است! با توجه به آمار اداره سرشماري آمريکا، تا سال 2040، درصد افراد سالمند بالاي 65 سال در 10 کشوري که بيشترين جمعيت مسلمان را دارند، از جمله اندونزي، ايران، الجزاير و مراکش، از درصد سالمندان حال حاضر آمريکا بيشتر خواهد بود.»
*«محمدجواد محمودي»، رئيس کميته مطالعات و پايش سياست هاي جمعيتي شوراي عالي انقلاب فرهنگي نيز در مقاله «سالخوردگي جمعيت؛ يک مسئله اجتماعي جمعيتي» آورده است: «در ايران، کاهش چشمگير نرخ باروري در دهه هفتاد و تداوم و تشديد آن در دهه هشتاد، ترکيب سني جمعيت را در آينده نزديک سالخورده مي کند. سرعت و شدت زياد کاهش باروري در ايران با شيب تندتري از ساير کشورها مشاهده مي شود. در ايران، در سال 1394 حدود 10 درصد جمعيت بالاي 60 سال سن داشتهاند. در 35 سال آينده يعني سال 1429 (در صورت ادامه يافتن روند کاهش رشد جمعيت)، درصد سالخوردگي جمعيت ايران به 33 درصد افزايش خواهد يافت.»
*فرزانه رودي»، دانش آموخته جمعيت شناسي از دانشگاه جورج تاون و مدير سابق برنامه خاورميانه و شمال آفريقاي دفتر مرجع جمعيتي آمريکا
(The Population Reference Bureau) نیز در مصاحبه اي با هافينگتون پست گفته است: «ايران، جهان را شگفت زده کرد؛ هنگامي که نتايج سرشماري سال 1996، نشان داد که بيش از نيمي از سطح باروري، صرفا ظرف 10 سال کاهش يافته است. يعني سريع ترين کاهش باروري که براي هميشه توسط کشوري تجربه شده است.»
*دو نفر از جاسوسان بنامی که در سالهای اخیر دستگیر شدند، ارتباط مستقیم با پروژههای تحدید نسل در ایران داشتهاند.البته این جریان بیش از آن است که بتوان آن را با دستگیری تعدادی جاسوس مدیریت نمود. نفوذ جریانی در حال حاضر به نوعی از نفوذ سیستمی تبدیل شده است که در آن حتی بخشهای قابل توجهی از سیستم رسمی دولت نیز زبان گویای برنامهها و سیاستهای بیگانه در حوزه جمعیت هستند.
*متاسفانه طی این سالها که جمعیت ایران با سرعتی سرسام آور به سمت مرزهای سالخوردگی در حرکت است، مسئولین دغدغهای در این ارتباط ندارند و همچنان مشغول اموری هستند که هیچ اولویتی ندارد. البته که بحث جمعیت؛ موضوع امنیت ملی است و ایشان اگر با دست مهربان نقد و نصیحت بیدار نشوند؛ لگد دشمن بیدارشان خواهد کرد.
http://kayhan.ir/fa/issue/1288/8
نشانی کانال کیهان در
پیام رسان آی گپ:
https://iGap.net/Kayhannewspaper
در پیام رسان ایتا:
https://eitaa.com/kayhannewspaper
در پیام رسان سروش:
https://sapp.ir/kayhannewspaper
گزارش خبری تحلیلی کیهان
بازخوانی وعدههای دولت یک سال پس از انتخابات
• نگاهی به وعده های آقای روحانی در انتخابات دوازدهمین دوره ریاست جمهوری از برداشته شدن تحریم های غیر هسته ای تا ورود سالانه 9 میلیون گردشگر خارجی به کشور نشان دهنده فاصله بسیار زیاد وعده ها تا عمل است، وعده هایی که یکی پس از دیگری عملی نشدن آن ها بر همگان اثبات می شود.
•
• رئیس جمهور اردیبهشت سال گذشته در مراسم افتتاح خط آهن تهران – همدان : ارایه وعدههای زیاد به مردم و در مقابل عمل بسیار کم به آنها از موضوعاتی است که برای مردم خستهکننده و موجب سلب اعتماد مردم از مسئولان میشود.
•
• روحانی در مناظره سوم انتخاباتی در اردیبهشت 1396 گفته بود : « آمادگی دارم به غیر از تحریمهای هستهای که در این چهار سال آنها را برداشیم، مابقی تحریمها را به خوبی و با قدرت برداریم و عزت و منافع ایران را به ملت ایران برگردانیم.»
•
• با خروج آمریکا از برجام و افزایش میزان تحریم ها از نظر کمی و کیفی در همه حوزه ها اعم از هسته ای و غیر هسته ای میزان تحقق وعده رئیس جمهور مبنی بر برداشته شدن تحریم های غیر هسته ای در دولت دوازدهم مشخص می شود.
•
• روحانی در برنامه های تبلیغاتی خود برای زدودن چهره فقر از کشور وعده صد روزه داده بود که با گذشت بیش از صد روز هنگام تقدیم بودجه 97 به مجلس عملی شدن آن وعده ها را به تصویب و تحقق این بودجه منوط کرد!
•
• با وجود وعده رئیس جمهور مبنی بر توانمند سازی روستائیان در یک سال گذشته نه تنها این وعده عملی نشده که در مواردی از جیب کشاورزان نیز مبالغی برداشته شده است!
• رئیس جمهور در برنامه های تبلیغاتی خود از دو وعده مهم رفع بیکاری و فقر مطلق در کشور سخن به میان آورد ولی در گفت و گوی تلویزیوی دوم بهمن ماه اجرایی شدن این دو وعده را به تحقق بودجه 97 محول کرد!
•
• اقتصاد دانان حامی دولت معتقد هستند با توجه به بودجه ای که رئیس جمهور اجرای وعده هایش را به تحقق آن محول می کند در این شرایط نه تنها شغل جدید ایجاد نمی شود بلکه شاهد رشد بیکاری نیز خواهیم بود و چالش مهاجرت جوانان و نخبگان از کشور بیشتر می شود.
http://kayhan.ir/fa/news/133062
نشانی کانال کیهان در
پیام رسان آی گپ:
https://iGap.net/Kayhannewspaper
در پیام رسان ایتا:
https://eitaa.com/kayhannewspaper
در پیام رسان سروش:
https://sapp.ir/kayhannewspaper