📌 #خبر_ویژه
🔹 اگر دیوان محاسبات اغماض نمیکرد متهمان، طلبکار نمیشدند
🔸 طلبکاری و هجمه برخی مقامات دولتی به دیوان محاسبات، نتیجه برخی اغماضهای دیوان محاسبات است.
روزنامه رسالت در یادداشتی نوشت: قرائت گزارش تفریغ بودجه سال 97 در صحن علنی مورخ 26/1/99 توسط رئیس دیوان محاسبات، واكنشهای مخالفی در پی داشت و موجب اعلام صددرصد غلط بودن گزارش در مورد ارز توسط رئیسجمهور شد. رئیسجمهور میگوید خیلی بد است كه یك دستگاه نظارتی حرفی بزند كه درست نباشد.
حال، با این توصیف، مردم هاج و واج ماندهاند كه كدامیك درست میگویند، رئیس دیوان محاسبات یا رئیسجمهور، كدامیك؟
توجه و تدقیق در مراتب زیر میتواند برای پاسخیابی به این پرسش، مخاطب یعنی عموم مردم را كه طبق اصل 55 قانون اساسی باید از مفاد گزارش تفریغ مطلع شوند، نمایان سازد.
گزارش تفریغ، خروجی هیئت عمومی دیوان است. اعضای هیئت عمومی دیوان متشكل از 12 مستشار و دادستان و رئیس دیوان محاسبات، یعنی خروجی رأی 14 نفر صاحب رأی در دیوان است. آیا این 14 نفر گزارششان غلط است؟
- این 14 نفر ساعتها گزارش و اظهارنظرهای دهها حسابرس كل، حسابرس ارشد و معاونتهای چهارگانه دیوان را بررسی كرده و بر تكتك مفاد گزارش مهر تأیید زدهاند و به آن رأی دادهاند. آیا نتیجه كار دهها حسابرس كل، معاون و حسابرس ارشد دیوان به ادعای رئیسجمهور صددرصد غلط است؟
- مسئول بروز این وضع، كه عالیترین محكمه مالی و محاسباتی كشور یعنی دیوان محاسبات كشور به ارائه گزارش غلط و صددرصد غلط متهم شده، در دیوان محاسبات كیست؟ رئیس؟ دادستان؟ یا تكتك مستشاران دیوان محاسبات؟ كدامیك؟
- وقتی دیوان محاسبات خود متخلف از اجرای قانون عادی و اساسی میشود و احدی از اركان دیوان اعم از رئیس، دادستان یا یك نفر از 12 مستشار صدایش درنمیآید، نتیجه همین میشود كه گزارشهای مهمترین محكمه مالی و محاسباتی كشور صددرصد غلط و در مورد میلیاردها دلار منابع و مصرف ارزی، نادرست تلقی شود!...
ادامه مطلب👇
http://kayhan.ir/fa/news/186187
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا، گپ و بله
@kayhannewspaper
💰👥 #اقتصادی_اجتماعی
🔹 رئیس اتحادیه بارفروشان خبر داد
معرفی ۵ محتکر لیموترش به قوه قضائیه
🔸 رئیس اتحادیه بارفروشان از اعلام اسامی پنج محتکر لیمو ترش به قوه قضائیه و توقیف انبارهایشان خبر داد و گفت: در روزهای آینده شاهد کاهش قیمت لیمو ترش در بازار خواهیم بود.
مصطفی دارایینژاد در گفتوگو با ایسنا، با بیان اینکه اسامی پنج نفر از محتکران لیمو ترش را به قوه قضاییه و برخی از مقامات مسئول سازمان تعزیرات اعلام کردیم، اظهار کرد: قوه قضاییه، سپاه ثارالله و سربازان گمنام امام زمان به این قضیه ورود کردهاند و در مدت یک هفته رصدهایی صورت گرفت و انبارهایی که در آنها لیمو ترش احتکار شده بود، توقیف شدند. وی افزود: لیمو ترشهای احتکار شده تحویل تعزیرات داده شد و طی روزهای آینده در میادین میوه و ترهبار سراسر کشور توزیع میشود و قطعا شاهد کاهش قیمت این محصول در روزهای آتی خواهیم بود.
رئیس اتحادیه بارفروشان با بیان اینکه امیدواریم با کمک سپاه و قوه قضائیه انبارهای دیگر نیز شناسایی شود، ادامه داد: لیمو ترشهای کشف شده نیز باید با یکسوم قیمت لیمو ترشی که در حال حاضر در بازار عرضه شود، به فروش برسد. یعنی اگر لیمو ترش در بازار ۴۰ هزار تومان است، این اقلام باید با قیمت ۱۳ هزارتومان مستقیم به دست مشتری برسد. دارایینژاد با اشاره به اینکه عرضه پرتقال به میدان ترهبار قطره چکانی است، گفت: با توجه به نزدیک شدن به ماه رمضان نیازمند عرضه بیشتر پرتقال به بازار هستیم تا مردم دچار مشکل نشوند. بنابراین اگر در دو تا سه روز آینده عرضه پرتقال زیاد نشود همان اتفاقی که برای لیمو ترش افتاد برای پرتقال هم خواهد افتاد. وی اضافه کرد: ما می دانیم چه کسانی پرتقال دپو کردهاند. در مرحله اول به آنها تذکر و سپس اخطار میدهیم و اگر توجهی نشد انبارهایشان مانند انبار لیمو ترش توقیف میشود…
ادامه مطلب👇
http://kayhan.ir/fa/news/186136
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا، گپ و بله
@kayhannewspaper
🌍 #بین_الملل
🔹 افزایش حملات تروریستی طالبان پس از توافق با آمریکا!
🔸 عناصر طالبان پس از صلح با آمریکا، حملات علیه ارتش افغانستان را شدت داده و تنها طی دو هفته گذشته، بیش از 60 نیروی دولتی و غیر نظامی را در افغانستان به قتل رساندهاند.
عناصر طالبان طی یک هفته گذشته، 32 نیروی دولتی را در حملات جداگانه، به قتل رسانده و 16 تن دیگر را زخمی کردهاند. در میان کشته شدگان، زنان و کودکان نیز به چشم میخورند. افراد طالبان هفته پیش از آن هم ۳۰ غیرنظامی را کشتهاند. این در حالی است که طالبان پس از امضای توافق با آمریکا در اوایل اسفند گذشته، متعهد به کاهش خشونت شده بود.
خبر دیگر اینکه، «ذبیحالله مجاهد» سخنگوی طالبان، درخواست دوباره «اشرف غنی» رئیسجمهور افغانستان، برای آتشبس و پایان جنگ را رد کرد و مدعی شد کهاشرف غنی قصد دارد به بهانه شیوع ویروس کرونا، از فرصت آتشبس برای تحکیم قدرت خود استفاده کند.
http://kayhan.ir/fa/news/186150
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا، گپ و بله
@kayhannewspaper
📰 #دیروزنامههای_زنجیرهای
🔹 ذوق زدگی روزنامه زنجیرهای از شیوع کرونا
🔸 روزنامه ابتکار در گزارشی نوشت:«مجلس تماماصولگرای یازدهم هنوز شروع نکرده با حواشی زیادی همراه شده است و همچنان درگیر حواشی بعد از انتخابات و بحث ریاست آینده مجلس است. در کنار اینها، شروعش با یک بحران در کشور همراه است، بحرانی که قرار است حداقل به گفته کارشناسان تا یک سال آینده با آن مبارزه کرد... علی صوفی(وزیر تعاون دولت اصلاحات) در پاسخ به این سؤالات میگوید: با توجه به اینکه در حال حاضر پزشکان واکسنی را برای این ویروس پیدا نکردهاند، کشور ما با توجه به گفته کارشناسان حالاحالاها درگیر این ویروس خواهد بود».
این روزنامه زنجیرهای در ادامه نوشت: «بنابراین این مسئله خودش برای مجلس آینده یک محدودکننده محسوب میشود که نتواند براساس برنامههای خود پیش برود».
مدعیان اصلاحات علیرغم ترافیک کاندیدا، در انتخابات مجلس یازدهم شکست خوردند. در حقیقت این طیف به کارنامه خود باخت. کارنامه بسیار ضعیف و غیرقابل قبول مدعیان اصلاحات در دولت روحانی و مجلس دهم موجب شد که این طیف نتواند اعتماد مردم را برای راهیابی به مجلس یازدهم کسب کند.
از سوی دیگر اکثریت منتخبان مردم در مجلس یازدهم را جوانان مومن، متخصص و انقلابی تشکیل دادهاند. تاکنون اخبار خوبی از اقدامات مثبت منتخبان مجلس یازدهم برای رفع مشکلات و رسیدگی به مطالبات مردم منتشر شده است.
اما مدعیان اصلاحات که نه جنبه شکست در انتخابات را دارند و نه ظرفیت پیروزی در انتخابات، از شیوع ویروس کرونا و احتمال اخلال در عملکرد مجلس یازدهم ذوق زده شده و سوت و کف و هورا میکشند.
http://kayhan.ir/fa/news/186185
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش،آیگپ، ایتا، گپ و بله
@kayhannewspaper
🎭 #ادبی_هنری
🔹 مسعود جعفری جوزانی:
هفت سال گذشته بدترین دوران برای اهل هنر بود
🔸 کارگردان «در چشم باد» گفت: هفت سال اخیر، بدترین دوران برای اهل هنر بود.
مسعود جعفری جوزانی، کارگردان فیلمهایی چون «شیر سنگی» و «جادههای سرد» پیامیویدئویی به مناسبت درگذشت سیامک شایقی (کارگردان) منتشر کرد. وی در بخشی از این پیام، ضمن ستایش از مرحوم شایقی، گفت: «سالهای زیادی نگذشته بود که تارهای نامرئی و کشنده صاحبان نوکیسه سرمایه به دست و پایش پیچیدند. مشکلی که باعث شد بیش از 90 درصد از نیروی خلاقهاش صرف کارهای فرعی تولید و تهیه شود. همین چند سال پیش بود که بانک قصد داشت خانهاش را که برای ساخت فیلم گرو گذاشته بود از او بگیرد. هرگز نفهمیدم از این دام هولناک به سلامت گذشت یا نه. یادم هست در آخرین فیلمش با نام «ماه و جنگل» صبح تا شب میدوید و به هر کس و ناکس رو میانداخت بلکه یک سانس درست برای اکران فیلم «ماه در جنگل» بگیرد، اما نمیدانست که مافیای سالن و پخش به داشتن «جهیزیهای برای رباب» اهمیتی نمیدهد.»
جعفری جوزانی در پایان این پیام با اشاره غیرمستقیم به فعالیت دولت حسن روحانی، تصریح کرد: «متأسفانه این هفت سال گذشته بدترین دوران زندگی اهل هنر و اندیشه در این مملکت بوده است. دوران بیمعنی و سختی که هر اهل هنری، امیدش را از دست داده و همه چمدانشان را بستهاند تا بروند!»
http://kayhan.ir/fa/news/186152
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا، گپ و بله
@kayhannewspaper
🏆 #ورزشی
🔹 دبیر فدراسیون فوتبال: میتوان انتخابات را پاییز برگزار کرد
🔸 دبیرکل فدراسیون فوتبال با تشریح فرآیند اصلاح اساس نامه این فدراسیون میگوید میتوان انتخابات را در پاییز برگزار کرد.
محمد مهدی نبی در تازه ترین صحبت های خود اظهار داشت: در حال حاضر با جمع بندی که درباره اصلاح اساسنامه داشتهایم فکر میکنیم میتوان مجمع را در پاییز برگزار کرد. به هر صورت این کار مشکلاتی دارد و امیدواریم تمام اعضای مجمع به خوبی مشارکت داشته باشند. البته باید تعامل برقرار شود و فدراسیون به سمتی حرکت کند که نهادهای مختلف حامی و پشتیبان آن باشند و باید استقلال فدراسیون هم حفظ شود. طبق گفتههای دبیرکل این فدراسیون، فعلا اعضای مجمع در مرحله ارائه پیشنهادات برای اصلاح اساسنامه کنونی قراردارند و پس از این مرحله، مجمع فدراسیون فوتبال به منظور ارائه پیش نویس اساسنامه جدید برگزار و برای اعضا تشریح خواهد شد. دومین مجمع سال جاری با هدف تایید مفاد اساسنامه و ارسال به فیفا و همینطور تعیین زمان انتخابات جدید این فدراسیون برگزار خواهد شد. البته پس از تایید اساسنامه، فیفا به عنوان متولی اصلی فوتبال باید این اساسنامه و همینطور تاریخ انتخابات را نیز تایید کند.
پس از این مرحله، کمیته انتخابات اقدامات لازم از قبیل فراخوان و نام نویسی از داوطلبان را انجام خواهد داد و پس از ارائه اسناد و مدارک طبق اساسنامه جدید، مجمع انتخاباتی برگزار و رئیس و اعضای هیات رئیسه انتخاب خواهند شد. تا تحقق این هدف، حدود شش ماه باقی مانده که در خلال آن باید درباره موضوعات مهمی از قبیل سرنوشت فصل جاری و لیگ بعدی تصمیمگیری شود.
http://kayhan.ir/fa/news/186121
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا، گپ و بله
@kayhannewspaper
🖇 #اخبار_کشور
🔹 رئیس سازمان غذا و دارو:
تولید ماسک 3 لایه در کشور از 150 هزار عدد در روز به 3 میلیون رسید
🔸 رئیس سازمان غذا و دارو گفت: در حال حاضر بحران ناشی از کمبود اقلام محافظتی برای نیروهای بهداشتی و درمانی را پشتسر گذاشتهایم. و امروز میتوانیم امیدوار باشیم در زمینه صادرات نیز فعال باشیم.
به گزارش وبدا، محمدرضا شانهساز در نشست خبری با اصحاب رسانه که بهصورت ویدیوکنفرانس در کمیته اطلاعرسانی قرارگاه مقابله با کرونا در وزارت بهداشت برگزار شد، اظهار داشت: تا قبل از شیوع کرونا، تولید ماسک در کشور پایین و در حد تولید 150 هزار ماسک سه لایه در روز بود اما امروز به حدود سه میلیون عدد در روز افزایش یافته است.
شانهساز افزود: تولید ماسکهای N95 یا فیلتردار مخصوص که مورد استفاده نیروهای درمانی باید قرار گیرد، کمتر از 5 هزار عدد در روز بود اما امروز تولید این نمونه ماسک در کشور به روزانه 170 هزار عدد افزایش یافته است. همچنین در زمینه تولید الکل و ژلها و محلولهای ضدعفونیکننده، ظرفیت تولید در کشور بسیار محدود و روزانه حدود 180 هزار لیتر بود اما امروز روزانه بیش از 400 هزار لیتر الکل استحصال میشود و در زمینه تولید محلول و ژلهای ضدعفونیکننده مورد استفاده قرار میگیرد.
وی اظهار داشت: خوشبختانه در زمینه تولید محلول و ژلهای ضدعفونیکننده در کشور، مشکل و کمبودی نداریم بلکه بسیاری از صنایع و کارخانهها، این محصولات را به مقدار کافی تولید و ذخیره کردهاند و برخی از آنها مجوز صادرات میخواهند که تا این لحظه موافقت نکردهایم و منتظر هستیم تا به مقدار کافی در کشور ذخیره شود.
معاون وزیر بهداشت و رئیس سازمان غذا و دارو خاطرنشان کرد: در مورد لباسهای ایزوله که در بخشهای ویژه بیمارستانی مورد استفاده قرار میگیرد، ظرفیت تولید ما در شرایط معمول، کمتر از دو هزار عدد در روز بود و پارچه مورد نیاز آن نیز وارداتی بود اما در این زمینه با همکاری وزارت صمت، صنایع و بسیج اصناف به نقطهای رسیدهایم که قادر هستیم روزانه 100 هزار متر پارچه و 40 هزار دست لباسهای ایزوله را تولید کنیم و کیفیت پارچه مورد استفاده در این لباسها، به مراتب بهتر از نمونههای وارداتی از کشورهای صاحبنام است که قیمت آن یک چهارم تا یک پنجم، نمونههای وارداتی است…
ادامه مطلب👇
http://kayhan.ir/fa/news/186175
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا، گپ و بله
@kayhannewspaper
📌 #خبر_ویژه
🔹 مراقب مسیرهای انحرافی در مقابل تسهیلات 75 هزار میلیاردی باشید
🔸 یک روزنامه حامی دولت میگوید: نباید سرنوشت واگذاری ارز دولتی 4200 تومانی، درباره تسهیلاتی که برای حمایت از کسبوکارها اختصاص یافته تکرار شود.
روزنامه شرق در ارزیابی مسیرهای انحرافی بر سر راه تسهیلات بانکی نوشت: هفتم فروردین سال جاری بود که رئیسجمهور از تخصیص تسهیلات ارزان قیمت به کسبوکارهای آسیبدیده از کرونا خبر داد؛ تسهیلاتی که فقط به کسبوکارهایی تعلق میگیرد که نیروی کار خود را اخراج یا تعدیل نکرده باشند. چنین کمکی در روزهای کرونایی اگرچه درخور ارزیابی شد؛ اما باید در نظر داشت که در صورت در نظر نگرفتن راهکاری شفاف و مشخص برای اصابت آن به گروههای هدف، امکان سرنوشت ارزهای چهارهزار و ۲۰۰ تومانی وجود خواهد داشت. در شرایطی که دولت برای مهار آثار کرونا چیزی حدود سه درصد GDP کشور را صرف مداخله در نظام اقتصادی کرده، اگر بار دیگر تجارب گذشته در توزیع رانت تکرار شده، این مداخله سنگین به درستی کنترل نشود و به نقاط صحیح اصابت نکند، چه بر سر اقتصاد نیمهجانمان خواهد آمد؟ گذشته از این اکنون آیا پرداخت تسهیلات ارزان قیمت برای جلوگیری از سقوط کسب وکارها کافی است؟ آیا دولت راهکاری شفاف و مشخص برای انحراف نیافتن این تسهیلات ارزان قیمت دارد؟ اگر دارد، چیست؟ در چه سازوکاری قرار است فردی که تعدیل نیرو کرده، نتواند تسهیلات بگیرد؟ فرضا اگر بر اساس لیست بیمه فروردین هم بخواهند اخراج و تعدیل نیرو را پیگیری کنند، ممکن است در اردیبهشت این اخراج صورت بگیرد، چه سازوکاری قرار است مانع شود؟ چه جریمهای برای بنگاهی که این کار را میکند، وجود دارد؟
همانگونه که رئیسجمهور عنوان کرده، این تسهیلات ارزان قیمت هستند و نرخ آن در مقایسه با نرخهای متداول بسیار کمتر است. در گذشته نمونههایی از این توزیع از سوی دولت را شاهد بودهایم. بهعنوان نمونه در ماجرای دلار چهار هزار و ۲۰۰ تومانی در ابتدا دولت اعلام کرد این نوع ارز که تفاوت قیمت با ارز در بازار آزاد داشت، به همه اختصاص خواهد یافت. با گذشت سه ماه ملاحظه شد که توزیع دلار دولتی، انحرافات فراوانی داشته است؛..
ادامه مطلب👇
http://kayhan.ir/fa/news/186186
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا، گپ و بله
@kayhannewspaper
💰👥 #اقتصادی_اجتماعی
🔹 قائممقام وزیر صمت:
فروش اینترنتی کالاها ۲۳۰ درصد افزایش یافته است
🔸 قائممقام وزیر صمت از برگزاری جشنواره فروش اینترنتی اقلام پرمصرف ماه مبارک رمضان خبر داد و گفت: تولید کالاهای اساسی بدون وقفه ادامه دارد.
به گزارش وزارت صنعت، معدن و تجارت، حسین مدرس خیابانی در جلسه هماهنگی جشنواره فروش اینترنتی ماه مبارک رمضان اعلام کرد: با توجه به طرح فاصلهگذاری هوشمند، وزارت صنعت، معدن و تجارت زمینهای را فراهم کرده تا از اسفندماه ۹۸، مردم بتوانند از طریق فروشهای اینترنتی، نیازهای خود را تامین کرده و در اجرای طرح فاصلهگذاری هوشمند، مشارکت داشته باشند.
وی افزود: بر این اساس و به دنبال اجرای موفق مرحله اول جشنواره فروش اینترنتی در اسفندماه سال گذشته، مرحله دوم نیز از ۱۶ فروردین ماه آغاز شده و در ادامه، جشنواره فروش اینترنتی ویژه ماه مبارک رمضان با هدف توزیع کالاهای پرمصرف مورد نیاز مردم در این ماه، برگزار خواهد شد.
قائممقام وزیر صنعت، معدن و تجارت در ادامه با اشاره به برنامهریزیهای صورتگرفته برای حرکت کشور به سمت تقویت و توسعه تجارت الکترونیک، تصریح کرد: شیوع ویروس کرونا باعث تغییر الگوی خرید در کشور شده و جایگاه فروشگاههای اینترنتی را تقویت کرده است؛ به نحوی که بر اساس آمار و ارقام، فروش اینترنتی کالاها پس از شیوع ویروس کرونا حدود ۲۳۰ درصد افزایش یافته که این امر، نشاندهنده رشد توجه مردم نسبت به استفاده از این امکانات است که میبایست با فراهم کردن زیرساختهای جدید، از فرصت تقاضای بهوجود آمده در این دوره، استفاده کرد و مردم را بیش از پیش، به سمت تجارت الکترونیک ترغیب کرد.
قائممقام وزیر صمت با تاکید بر ضرورت تسهیل دسترسی مصرفکنندگان به اقلام پرمصرف در ماه مبارک رمضان اعلام کرد: با همراهی اتحادیه فروشگاههای زنجیرهای و میادین میوه و ترهبار، خرما با نرخ مصوب و کیفیت ممتاز در حدود ۲۰۰۰ شعبه فروشگاههای زنجیرهای و ۸۰ غرفه اختصاصی میادین میوه و ترهبار عرضه خواهد شد…
ادامه مطلب👇
http://kayhan.ir/fa/news/186138
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا، گپ و بله
@kayhannewspaper