🖌#یادداشت_روز
🔹میوههای «دیپلماسی عزتمندانه»
#مسعود_اکبری
رهبر معظم انقلاب روز گذشته با اشاره به کلیدواژه «دیپلماسی التماسی» فرمودند:«در سیاست خارجی وقتی میگوییم عزت، یعنی نفی دیپلماسی التماسی. ما در طول این سالها داشتیم مواردی را که دیپلماسی ما، تعبیر درست در قبالش همین تعبیر «التماسی» است، «دیپلماسی التماسی». ممکن است لحنمان هم التماسآمیز نبوده
اما باطن قضیه التماس بوده. عزت یعنی نفی اینجور دیپلماسی،
نفی چشم دوختن به دست و زبانِ این و آن.»
متاسفانه رویکرد «دیپلماسی التماسی» در دولت قبل، خسارتهای بزرگی به کشور تحمیل کرده و فرصتهای متعددی را از بین برد.
به این موارد توجه کنید:
1- در مقطعی که همهگیری کرونا در سراسر جهان و از جمله ایران، هر روز قربانی میگرفت، مقامات ارشد دولت قبل، مقابله با این ویروس منحوس و واردات واکسن و در ادامه، اجرای گسترده واکسیناسیون سراسری را به پیوستن به FATF و رفع تحریمها موکول کردند.
در همین رابطه سخنگوی دولت قبل و همچنین رئیسبانک مرکزی در دولت قبل- و از کاندیداهای ریاست جمهوری در سال 1400- مدعی شدند که نپیوستن ایران به FATF و تحریمها مانع اصلی و اساسی در اجرای واکسیناسیون سراسری است.
این رویکرد دولت، ضمن ارسال پالس ضعف به دولتهای سلطهگر غربی و گستاخ کردن آنها، عزت ملی را خدشهدار کرده و مردم عزیز کشورمان را دچار واهمه و اضطراب کرد. نکته قابل توجه اینجاست که با روی کارآمدن دولت سیزدهم شاهد تحول در واردات واکسن کرونا و افزایش تولید واکسنهای داخلی بودیم.
این در شرایطی بود که نه در عضویت ایران در FATF تغییری ایجاد شده بود و نه تحریمهای آمریکا کنار رفته بود. تنها تغییری که ایجاد شده بود، کنارگذاشتن دیپلماسی التماسی و بهکارگیری دیپلماسی عزتمندانه بود. نتیجه آن شد که از رکورد تأسف برانگیز 700 فوتی روزانه در کرونا رسیدیم به رکوردهای چندین باره در روزهای بدون فوتی کرونا.
2- در نیمه اول سال 1400 و در مقطعی که دولت قبل روی کار بود شاهد قطع مداوم و گسترده برق در شهرهای مختلف کشورمان بودیم. در همان مقطع رسانههای زنجیرهای مدعی شدند که قطعی برق ناشی از تحریمهاست.
در همین رابطه روزنامه اعتماد در مطلبی با عنوان «کمبود برق؛ موضوعی فنی یا سیاسی؟» نوشت: «تاکسیهای قدیمی را یادتان است؟ صندلیهایش آستر نداشت، فنرهای آن وارد بدن میشد، شیشههایش بالا و پایین نمیرفت، چرک سر و روی تاکسی را گرفته بود، چرا؟ چون کرایه آن ارزان بود و تعمیر و نگهداری خودرو صرف نمیکرد. تازه دود هم وارد اتاق میشد. نیروگاههای ایران با قیمت فعلی برق، مشابه همان تاکسیهای خطی است. سرمایهگذاری نمیشود، چون تحریم هستیم،...
ادامه مطلب👇
https://kayhan.ir/fa/news/265404
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
🔹اجتماع عظیم «دختران ماه» در مصلای تهران برگزار شد
https://kayhan.ir/fa/news/265413
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
🔹سرشبکه قاچاق زنان و دختران ایرانی به دار مجازات آویخته شد
🔸صبح دیروز، «شهروز سخنوری» معروف به «الکس» به جرم قاچاق انسان به قصد فحشا به دار مجازات آویخته شد.
به گزارش مرکز رسانه قوه قضائیه، ۱۸ آبان ماه ۱۳۹۸ بود که گزارشی به دادسرای جرایم امنیت اخلاقی ارسال و در آن عنوان شد در بررسیهای اطلاعاتی محرز شده فردی به هویت «سارا جرف دریسزاده» با در اختیار داشتن تعدادی از زنان و دختران در کشور امارات مبادرت به تشکیل یک شبکه فساد کرده که با بررسیهای صورت گرفته محرز شده نامبرده یک شاخه از شبکه بینالمللی قاچاق زنان و دختران شهروز سخنوری معروف به الکس است که به عنوان مدیر ارشد این شبکه تحت نظر و هدایت الکس در دوبی فعالیت میکند.
با دستگیری سارا جرفدریسزاده، شبکه گستردهای که زنان و دختران روسپی را از شهرهای مختلف کشور سازماندهی و مبادرت به قاچاق آنها به چندین کشور منطقه میکرد زیر نظر گرفته شده و ضربه تاثیرگذاری به شبکه وارد شد.
در اقدام صورت گرفته تعدادی از زنان و دختران فعال در این شبکه شناسایی و تحویل مقام قضایی شدند.
شناسایی و تشکیل پرونده
برای سران شبکه فساد و فحشا
پس از تشکیل پرونده در دادسرای جرایم امنیت اخلاقی دستور شناسایی و دستگیری سران این شبکه فساد و فحشا صادر شد. پلیس پس از شناسایی یکی از مرتبطان این پرونده که در مدرسهای در مالزی شاغل بود و مبادرت به صدور معرفی نامه تحصیلی جعلی برای دختران تنفروش و روسپی میکرد، به سرنخهای بسیار مهمی رسید. با انجام اقدامات اطلاعاتی گسترده توسط ضابطان سرانجام نام چهار نفر از جمله شهروز سخنوری معروف به الکس به اینترپل برای بازداشت و استرداد به ایران اعلام شد.
دستگیری متهمان و تفهیم اتهام آنها...
ادامه مطلب👇
https://kayhan.ir/fa/news/265371
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
📌 #خبر_ویژه
🔹برای اینکه ترکیه و ژاپن مهاجرانی و زیباکلام ندارند!
🔸رئیس اتاق فکر آشوب افکنی علیه جمهوریت و انتخابات در ایران، مدعی حسرت خوردن برای انتخابات ترکیه شد.
عطاءالله مهاجرانی در روزنامه اعتماد نوشت: «بعد از انتخابات روز شنبه ۲۴ اردیبهشت، اردوغان گرچه نتوانست اکثریت آرا را کسب کند و در دور نخست پیروز شود، اما همه قراین نشان میدهد که در دور دوم انتخابات در هفتم خرداد، احتمال پیروزی او از رقیبش نهتنها کمتر نیست، بلکه بیشتر است... اردوغان چگونه با رویکردی سنجیده ترکیه را به جایگاهی با اهمیت در اقتصاد و سیاست جهان رسانیده است؟... جنگ روسیه و اوکراین موجب شد که اختلال در صادرات گندم پیش آید. تحریمهای روسیه از سوی آمریکا و غرب هم مزید علت شد. در این میان ترکیه، با استفاده از موقعیت جغرافیایی-سیاسی بسیار مناسب، همکاری با سازمان ملل و روسیه و اوکراین وارد صحنه شد تا ابتکار صادرات گندم روسیه و اوکراین را در دست بگیرد. سیاستی که به «ابتکار صادرات غلات از دریای سیاه» مشهور شد.
این رویکرد، یعنی استراتژی مبتنی بر صلح و کسب منافع حداکثری برای ترکیه، در بیست سال گذشته، چهره اقتصادی، صنعتی و کشاورزی و خدماتی و سیاسی ترکیه را به کلی دگرگون کرده است. در یک کلام اردوغان توانسته اقتصاد ترکیه را در دو دهه تقریبا سه برابر کند. استانبول را به یکی از پررونقترین و زیباترین شهرهای جهان تبدیل کند. جذب سرمایه خارجی به ارقام مهم و تعیینکنندهای در اقتصاد ترکیه رسیده است.
از سال ۱۹۷۳ تا ۲۰۰۲، مجموعه جذب سرمایه خارجی در ترکیه ۱۵ میلیارد دلار و از ۲۰۰۳ تاکنون، تقریبا بیش از ۳۰۰ میلیارد دلار بوده است! این سرمایه در صنعت ساختمان، انرژی و خدمات، رسانه و... صرف شده است. تعداد شرکتها با سرمایه خارجی در سال ۲۰۰۲، یعنی ابتدای دوره اردوغان ۵۶۰۰ شرکت بوده است، اکنون بیش از صد هزار شرکت با سرمایه خارجی در ترکیه فعالند که چندین هزار شرکت ایرانی هستند!
شرکتهای ایرانی و اخیرا شرکتهایی که در حوزه علوم و تکنولوژی جدید فعالیت میکنند، با تشویق و تدارک و برنامهریزی به ترکیه جذب میشوند. واحدهای صنعتی بخش خصوصی در ایران، با سرمایهگذاری بخش خصوصی ترکیه، به رونق اقتصاد ترکیه کمک میکنند... دو دهه پیش یکی از مقامات که به ژاپن رفته بود، گفت ما میخواهیم ژاپن اسلامی بشویم! بسیار خوب نشدیم، ترکیه را دریابیم!»
همزمان، روزنامه هممیهن هم به قلم صادق زیباکلام نوشت: «چنین امکانی وجود ندارد که ما هم شاهد انتخاباتی مثل ترکیه باشیم... واقعیت امر این است که ترکیه سالها از نظر دموکراسی از ما در ایران جلوتر است. اساسا نفس اینکه یک نفر به اسم آقای رجب طیباردوغان که دو دوره رئیسجمهور بوده است و بیش از دو دهه است قدرت را در اختیار دارد، مجبور شود تن به رقابت سیاسی اینچنینی دهد که 45 درصد رایدهندگان بیایند و به رقیب او رای دهند، این اساسا نشان دهنده دموکراتیک بودن ترکیه در مقایسه با ایران است که در این کشور، ساختار قدرت میتواند به این شکل مورد چالش قرار بگیرد. صدالبته که ترکیه، نروژ و سوئیس و سوئد نیست، ترکیه حتی به پای هند و ژاپن هم نمیرسد، اما واقع مطلب این است که قدرت در ترکیه بعد از دو دهه میتواند مورد چالش قرار بگیرد. همین قدر که یک عده میتوانند پای صندوق بروند و به رقیب کسی رای دهند که دو دهه قدرت را در اختیار داشته، به نظر من این نشانه حداقلی از توسعه سیاسی به شمار میرود»....
ادامه مطلب👇
https://kayhan.ir/fa/news/265396
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
🔹دوباره میگیرم!
https://kayhan.ir/fa/news/265402
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
💰👥 #اقتصادی_اجتماعی
🔹رونمایی از برنامه هفتم توسعه با رویکرد مسئلهمحوری
🔸رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور با بیان اینکه برنامه هفتم توسعه، یک برنامه مسئله محور است، گفت: مسائل کشور احصا شده و برای هر مسئله تدبیر اندیشیده شده است.
همایش معرفی سند برنامه پنج ساله هفتم توسعه دیروز با حضور محمد مخبر معاون اول رئیسجمهور، داوود منظور رئیس سازمان برنامه و بودجه و بیش از پانصد نفر از نخبگان، اساتید، مدیران دولتی و فعالان بخش خصوصی در سالن اجلاس سران برگزار شد.
تدوین برنامه هفتم از نیمه سال گذشته آغاز و در مراسم دیروز ۱۶ نشست براي تبيين برنامه هفتم برگزار شد. هدفگيري براي تك رقمي شدن نرخ تورم، بهبود ضريب جيني، چابكسازي دولت، استقرار دولت الكترونيك، بازنگري سياستهاي جمعيتي، توسعه عدالت اقتصادي و تكيه بر ظرفيتهاي كشور در زمينههاي مختلف اقتصادی در اين برنامه ديده شده و امروز یکشنبه تقدیم مجلس میشود.
محمد مخبر، معاون اول رئیس جمهور هم در این مراسم با بيان اينكه در صورت اجراي درست شش برنامه قبلي توسعه وضعيت كشور در شرايط بهتري قرار داشت، گفت: يكي ديگر از ويژگيهاي تدوين برنامه هفتم توسعه بررسي و آسيبشناسي اشكالات در اجراي برنامههاي گذشته است تا مشخص شود به چه دلايلي نتوانستيم به اهداف برنامههاي قبل برسيم.
رئيس سازمان برنامه و بودجه هم با بیان اینکه رويكرد برنامه هفتم متفاوت از برنامههاي گذشته است، گفت: برنامه هفتم يك برنامه مسئلهمحور همراه با تدابیر مربوطه است. لايحه برنامه در ۲۲ فصل و بخش تنظيم شده است كه نگاه اصلي در برنامه حل ناترازيها در كشور است.
داود منظور افزود: يكي از ناترازيهاي كشور در حوزه بودجه عمومي است كه مستلزم اصلاح ساختار بودجه است. همچنين ناترازي در بخش پولي و بانكي داريم كه نيازمند اصلاح نظام بانكي و افزايش اختيارات بانك مركزي است. ناترازي در حوزه صندوقهاي بازنشستگي هم يك پديده مخاطرهآميز است که ميبايست هر چه زودتر براي آن تدبير انجام دهيم. تلاش شده در برنامه هفتم توسعه براي اين ناترازيها تدبير شود.
وي با اشاره به حوزه سلامت، گفت: عليرغم تمام هزينههايي كه دولت انجام ميدهد اما هنوز رضايت خاطر در مردم ايجاد نشده است و تحول در نظام سلامت با رويكرد پاسخگويي به انتظارت جامعه مورد توجه ويژه قرار گرفته است....
ادامه مطلب👇
https://kayhan.ir/fa/news/265361/
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
🌍 #بین_الملل
🔹روایت بلومبرگ ازعواقب هولناک دلارزدایی و بدهی برای اقتصاد آمریکا
بلومبرگ در گزارشی به کاهش اعتبار آمریکا، افزایش قیمتها در این کشور، عواقب وحشتناک دلارزدایی بر اقتصاد آن و همچنین افزایش بدهی دولت آمریکا و مشکلات مالیاش پرداخته و ضمن اعلام این که «هیمنه واشنگتن شکسته شده است»، سرنوشت آمریکا را با سرنوشت روم باستان مقایسه کرده است که سرانجام سقوط کرد.
افول هژمونی آمریکا چند سالی است که بهطور گسترده در محافل سیاسی و آکادمیک غربی به طوری جدی مورد بحث و بررسی قرار گرفته است. بسیار از کارشناسان دلارزدایی از اقتصاد جهانی را یکی از دلایل افول این هژمونی میدانند. خبرگزاری بینالمللی بلومبرگ نیز در گزارشی مفصلی به عواقب و پیامدهای دلارزدایی و افول پرستیژ آمریکا پرداخته است.
در گزارش بلومبرگ آمده است: سلطه آمریکا بر اقتصاد جهان با زخمهای ناشی از سیاستهای خودساخته در حال از بین رفتن است و یک بنبست خطرناک بر سر سقف بدهیها، بررسی مجدد وضعیت برتر دلار در تجارت جهانی و امور مالی را در دستور کار قرار داده است. تلاش فدرال رزرو برای مهار تورم، یک رشته ورشکستگیهای بانکی و اکنون یک بنبست سیاسی بر سر توانایی دولت برای وام گرفتن، قدرت آمریکا را خرد کرده و تضعیف میکند. در عین حال، خطوط گسلهای ژئوپلیتیکی با کمک آمریکا به اوکراین در جنگ علیه روسیه و قفل شدن رقابت با چین، دو دشمن آماده بهرهبرداری از اشتباهات دولت آمریکا هر روز سختتر میشوند....
ادامه مطلب👇
https://kayhan.ir/fa/news/265375
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
📎🔹رهبر انقلاب: عزیزان! به خانه خوش آمدید
🔸حضرت آیتاللهالعظمی خامنهای در پیامی، بازگشت موفقیتآمیز دلاورمردان ناوگروه ۸۶ نیروی دریایی ارتش از مأموریت دریانوردی بزرگ به کشور را تبریک گفتند.
متن پیام فرمانده کل قوا به شرح زیر است:
بسم الله الرّحمن الرّحیم
به دلاورمردان ناوگروه ۸۶ نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران، دریانوردی بزرگ و موفقیتآمیزشان را تبریک میگویم. عزیزان! به خانه خوش آمدید؛ موفق باشید.
سیّدعلی خامنهای
1402/2/30
ناوگروه ۸۶ نیروی دریایی ارتش پس از ۸ ماه دریانوردی و طی بیش از ۶۵ هزار کیلومتر مسیر دریایی به دور کره زمین، پیش از ظهر شنبه در بندرعباس پهلوگیری کرد.
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
📎🔹روایت نشریه آمریکایی از روابط بانکی تهران- مسکو در مسیر دلارزدایی
🔸نشریه فوربس در میانه نگرانیهای آمریکا نسبت به تقویت روابط ایران و روسیه، روایتی از تقویت ارتباطات بانکی بین این دو کشور و دلارزدایی انجام داده است.
نشریه اقتصادی فوربس در گزارشی نوشت: به نظر میرسد که ارتباطات بانکی بین ایران و روسیه در حال گسترش است و بانک مرکزی ایران اعلام کرده که برخی بانکها به دنبال بازگشایی دفتر یا شعبه در روسیه هستند.
درست چند روز قبل بانک روسی ویتیبی (VTB) دومین بانک بزرگ روسیه یک دفتر نمایندگی در ایران افتتاح کرد و تبدیل به اولین بانک روسی شد که حضور دائمی در یک کشور خاورمیانه دارد.
محسن کریمی معاون امور بینالملل بانک مرکزی ایران نیز بدون اشاره به نام بانکهای ایرانی و زمان افتتاح شعب آنها در روسیه، ابراز امیدواری کرد که در آینده خبر گشایش دفتر نمایندگی و شعبه دستکم
۲ بانک ایرانی در روسیه اعلام شود.
بر اساس این گزارش، در میانه اعمال تحریمهای بینالمللی علیه مسکو، روابط اقتصادی بین ایران و روسیه شکوفا شده است. ایران تجربه طولانی از مواجهه با تحریمهای آمریکا دارد و مهارتهایش به لحاظ رویارویی با محدودیتها میتواند به مسکو منتقل شود.
همچنین با تلاش برای دور زدن محدودیتهای تجاری تحمیل شده بر روسیه، این کشور چیزی برای از دست دادن ندارد.
مقامات در دیگر کشورهای مجاور ایران باید یک موضع محتاطانهتر داشته باشند. در اواخر ماه مارس بانک مرکزی امارات مجوز صادر شده برای بانک امتیاس (MTS) روسیه را لغو کرد.
در راستای رشد ارتباطهای تجاری، اتاق بازرگانی ایران ابراز امیدواری کرده که یک دفتر تجاری در روسیه در اواخر سال جاری افتتاح شود.
غلامحسین شافعی مدیر اتاق بازرگانی ایران در سخنرانی هفته گذشته خود در نشستی در کازان روسیه بیان کرد که ایجاد یک دفتر تجاری در روسیه اولویت اصلی است.
این نشریه اقتصادی میافزاید: این تحولات با تلاشهای رسمی دو طرف برای توسعه سیستمهای پرداخت تجاری جدید به منظور دور زدن دلار آمریکا همراه شده است.
در ماه ژانویه رضا فرزین مدیرکل بانک مرکزی ایران اعلام کرد که ارتباطات مستقیم بین بانکهای ایرانی و روسی ایجاد شده است.
در ژوئیه سال گذشته، تهران و مسکو با راهاندازی یک سیستم تسویه تجاری با استفاده از پولهای ملی خود، گامهایی را برای کاهش استفاده از دلار در تبادلهای دوجانبه برداشتند. دو طرف همچنین درباره استفاده از رمزارز به عنوان یک جایگزین گفتوگو
کردند.
سیاست کاهش تجارت مبتنی بر دلار به نظر یک موفقیت بوده است. الکساندر نوواک نخستوزیر روسیه در جریان یک کنفرانس مطبوعاتی در تهران گفت که تهران و مسکو اکنون ۸۰ درصد از تسویههای دوجانبه خود را با پولهای ملی خود یعنی ریال و روبل انجام میدهند.
دو کشور همچنین درباره استفاده از ارزهایی از جمله یوان برای تسویه تبادلهای تجاریشان گفت وگو
کردند.
به گزارش ایرنا، اظهارات این نشریه آمریکایی در حالی است که واشنگتن به صورت علنی نسبت به تقویت روابط ایران و روسیه ابراز نگرانی...
ادامه مطلب👇
https://kayhan.ir/fa/news/265401
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
📎🔹چه کسانی هیرمند را بخشیدند؟
دفتر پژوهشهای مؤسسه کیهان
«...12 مرداد 1356
... به اروپا آمدم و مشغول پرسهزدن شدم حال مزاجی کمی بهبود یافت ولی روحاً کسل و ناراحت و نگران بودم کسالت از جهت کار سیستان و نگرانی از جهت کار عمومی کشور باید بگویم که هر وقت در آب مدیترانه غوطه میزنم به یاد روزهایی میافتم که فرماندار کل سیستان و بلوچستان بودم، در روزهای گرم اردیبهشت و خرداد سیستان عصرها در هیرمند که با آبی هزار مترمکعب جاری بود شنا میکردم، افسوس و هزار افسوس که دیگر پس از ده پانزده سال که انشاءالله من مردهام این منظره را نخواهم دید!! این بستر خشک و سیصدهزار جمعیت آواره خواهند شد جای تعجب است گرچه اگر غیر از این بود تعجب داشت. با رئیس و اعضای دولت با هرکدام حرف زدم، سیستان را با مسائل مالی میسنجند و میگویند حداکثر سیستان به کشور چهل میلیون تومان در سال که بیشتر نمیدهد، عایدی یک ساعت نفت است!
تفو بر تو ای چرخ گردون، تفو که کشور ایران به دست چنین عناصر پلیدی افتاده است، باری بگذرم و گذشته را بازگو نکنم دیگر فایده بر آن مترتب نیست....»
این جملات بخشی از خاطرات اسدالله علم، وزیر دربار شاه است که درباره بخشیدن بخشی از سیستان و خصوصا سرچشمههای آب هیرمند و دریاچه هامون در جلد ششم کتاب خاطراتش تحت عنوان «یادداشتهای علم» آمده، خاطراتی که سالهای خدمتش به شاه و دربار او را پوشش داده است.
بخشی از خاطراتش که در آنها به تناوب به مسئله بخشیدن قسمتی از خاک سیستان اشاره داشته و به استدلالاتی که دولت و شاه در توجیه این بذل و بخشش ارائه کردهاند، پرداخته است. شاه در یکی از ملاقاتهای خود با علم، استان سیستان را دارای منفعتی برای ایران ندانسته و آن را وبال گردن نامیده بود. دولت وقت به نخستوزیری امیرعباس هویدا هم کل عایدی این استان را چهل میلیون تومان در سال محاسبه و برآورد نموده و معادل عایدی یک ساعت نفت کشور به حساب آورده بود!
حتی قلب عناصر سرسپرده نیز به درد آمد
اما حتی برای اسدالله علم که عنصری سرسپرده بود و سالها نوکری شاه و اربابانش را کرد هم این سؤال حیرتانگیز مطرح بود که شاه و هویدا و ایضا مجلس فرمایشی (که معاهده خفتبار بخشش قسمتهایی از خاک سیستان و ایران و سرچشمههای رود هیرمند به افغانستان را تصویب کرده بود)، چگونه ارزش خاک وطن را با پول و عایدی و مسائل مادی، میسنجند؟!
او در یکی از یادداشتهای قبلیاش به تاریخ 17 خرداد 1356 یعنی زمان واگذاری سرچشمه رود هیرمند و تصویب آن در مجلس شاهی نیز نوشته بود:
«... چند دقیقهای شرفیاب بودم و مرخص شدم، دماغ کار هم نداشتم. دیشب تا صبح بیدار بودم، چون وقت خواب، چشمم به خبر مبادله اسناد هیرمند بین وزیر خارجه و سفیر افغانستان افتاد، آنچنان ناراحت شدم که با قرص خواب هم خواب سنگین چندساعته بر چشمم نیامد. به محض آن که اندکی به هوش میآمدم، این کابوس مرا در خود فرو میبرد. مدتی راه رفتم، مدتی فکر کردم، چندین دفعه استعفا از خدمت نوشتم باز پاره کردم. فکر میکردم کار گذشته را استعفای من دوا نمیکند... بالاخره دیشب ضربه...
ادامه مطلب👇
https://kayhan.ir/fa/news/265390
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
🔹زن مربی است نه عروسک
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
#روزنامه_کیهان
🔹 دوشنبه ۱ خرداد ۱۴۰۲
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
📂 #تیتر_اول
🔹قاچاقچی زنان، اعدام شد مدعیان دروغین «زن، زندگی، آزادی» عزادار شدند
🔸عصبانیت رسانههای ضدایرانی از اعدام قاچاقچی زنان و دختران ایرانی پس از هدفگیری و تقبیح برخی مفاهیم همچون «ناموسپرستی»، مهر تایید دیگری بر این مدعاست که در پس شعار زن، زندگی، آزادی این مدعیان دروغین حمایت از حقوق زنان، چیزی جز ترویج فحشا، بیبندوباری و ولنگاری نبوده است.
طی روزهای اخیر خبر اعدام فردی با نام مستعار الکس به جرم قاچاق انسان به قصد فحشا از سوی مرکز رسانهای قوه قضائیه اعلام شد.
الکس یا همان شهروز سخنوری، فردی بود که به همراه مادر خود و دختری به نام مانلی اقدام به شناسایی دختران، قاچاق آنها و در نهایت بهرهکشی جنسی از آنها میکرد.
سرشبکه باند قاچاق زنان
و دختران ایرانی که بود؟
وی سال ۹۰ و بعد از دیپورت شدن از دوبی، به همراه مادر و یک دختر دیگر معروف به «مانلی» اقدام به تأسیس باند فساد و فحشا کرد. سخنوری پیش از سال ۹۰ مقیم آمریکا بود که به علت فعالیتهای غیرقانونی از این کشور دیپورت و مدتی در دوبی ساکن شده بود.
شبکه فساد و فحشا با مدیریت الکس با ثبت یک شرکت صوری، اخذ ویزای دانشجویی دختران و زنان را انجام میداد. این شبکه با ارتباطگیری گسترده موفق شده بود کارهای مربوط به اقامت و اخذ ویزا را انجام داده و دختران را به مالزی اعزام کند.
شبکه گسترده فساد و فحشای الکس به واسطه ارتباطات خود با برخی از کارکنان فرودگاه مالزی مُهر قلابی بر روی گذرنامه برخی از دختران زده و مبادرت به خروج آنها از مالزی به مقصد کشورهای دیگر میکردند....
ادامه مطلب👇
https://kayhan.ir/fa/news/265491
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
🖌#یادداشت_روز
🔹لایحه عفاف یا گسترش بیحجابی؟!
#حسین_شریعتمداری
۱- میگویند؛ در یکی از روزهای زمستان، شخصی از همسایه خود شکایت کرده بود که برف پشت بامش را جلوی در خانه ما ریخته و تردد ما را با دشواری روبهرو کرده است. دادگاه بعد از بررسی ماجرا، شکایت را وارد دانسته و طی حکمی همسایه را ملزم کرد که برفها را از جلوی خانه شاکی پاک کند. حکم دادگاه اما، در اواسط مرداد ماه و در اوج گرمای هوا صادر و ابلاغ شده بود!... شاکی ضمن تشکر از سرعت عمل(!) دادگاه، اعلام کرد که شکایت خود را پس گرفته است و اصلاً شتر دیدی؟! ندیدی!
۲- اخیراً لایحهای با عنوان «لایحه عفاف و حجاب» از سوی دستگاه قضایی تهیه شده و توسط دولت به مجلس شورای اسلامی ارائه شده است. نگاهی به مفاد این لایحه و مقایسه مواد پیشنهادی آن با قوانین موجود، این تلقی را به دنبال دارد که انگار لایحه یاد شده نه برای مقابله با بیحجابی، بلکه با هدف (ولو ناخواسته) حذف موانع قانونی موجود و زمینهسازی برای گسترش این پدیده زشت و پلشت تهیه شده است!
۳- به عنوان نمونه -و فقط یک نمونه از دهها نمونه دیگر- در ماده
یک لایحه آمده است:
«فرماندهی انتظامی جمهوری اسلامی ایران (فراجا) مکلف است به زنانی که مرتکب رفتار موضوع ماده(۲) این قانون میشوند در مرتبه اول از طریق مقتضی با استفاده از فناوریهای نوین و سامانههای هوشمند مانند ارسال پیامک تذکر دهد. در صورت تکرار این رفتار در مرتبه دوم از طریق سامانههای مذکور معادل یکدهم جزای نقدی درجه هشت و در مرتبه سوم معادل یک پنجم جزای نقدی درجه هشت جریمه نماید و در مرتبه چهارم مرتکب را جهت تعقیب کیفری و اعمال مجازات موضوع ماده(۲) به مراجع قضایی ذیصلاح معرفی کند. اعلام تذکر، جریمه و معرفی به مراجع قضایی باید مستند به ادله با قراین کافی باشد»!...
ادامه مطلب👇
https://kayhan.ir/fa/news/265494
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
🔹گلباران حرم مطهر رضوی توسط بانوان و دختران مشهدی
https://kayhan.ir/fa/news/265468/
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
📌 #خبر_ویژه
🔹برای اینکه ترکیه و ژاپن مهاجرانی و زیباکلام ندارند!
🔸رئیس اتاق فکر آشوب افکنی علیه جمهوریت و انتخابات در ایران، مدعی حسرت خوردن برای انتخابات ترکیه شد.
عطاءالله مهاجرانی در روزنامه اعتماد نوشت: «بعد از انتخابات روز شنبه ۲۴ اردیبهشت، اردوغان گرچه نتوانست اکثریت آرا را کسب کند و در دور نخست پیروز شود، اما همه قراین نشان میدهد که در دور دوم انتخابات در هفتم خرداد، احتمال پیروزی او از رقیبش نهتنها کمتر نیست، بلکه بیشتر است... اردوغان چگونه با رویکردی سنجیده ترکیه را به جایگاهی با اهمیت در اقتصاد و سیاست جهان رسانیده است؟... جنگ روسیه و اوکراین موجب شد که اختلال در صادرات گندم پیش آید. تحریمهای روسیه از سوی آمریکا و غرب هم مزید علت شد. در این میان ترکیه، با استفاده از موقعیت جغرافیایی-سیاسی بسیار مناسب، همکاری با سازمان ملل و روسیه و اوکراین وارد صحنه شد تا ابتکار صادرات گندم روسیه و اوکراین را در دست بگیرد. سیاستی که به «ابتکار صادرات غلات از دریای سیاه» مشهور شد.
این رویکرد، یعنی استراتژی مبتنی بر صلح و کسب منافع حداکثری برای ترکیه، در بیست سال گذشته، چهره اقتصادی، صنعتی و کشاورزی و خدماتی و سیاسی ترکیه را به کلی دگرگون کرده است. در یک کلام اردوغان توانسته اقتصاد ترکیه را در دو دهه تقریبا سه برابر کند. استانبول را به یکی از پررونقترین و زیباترین شهرهای جهان تبدیل کند. جذب سرمایه خارجی به ارقام مهم و تعیینکنندهای در اقتصاد ترکیه رسیده است.
از سال ۱۹۷۳ تا ۲۰۰۲، مجموعه جذب سرمایه خارجی در ترکیه ۱۵ میلیارد دلار و از ۲۰۰۳ تاکنون، تقریبا بیش از ۳۰۰ میلیارد دلار بوده است! این سرمایه در صنعت ساختمان، انرژی و خدمات، رسانه و... صرف شده است. تعداد شرکتها با سرمایه خارجی در سال ۲۰۰۲، یعنی ابتدای دوره اردوغان ۵۶۰۰ شرکت بوده است، اکنون بیش از صد هزار شرکت با سرمایه خارجی در ترکیه فعالند که چندین هزار شرکت ایرانی هستند!
شرکتهای ایرانی و اخیرا شرکتهایی که در حوزه علوم و تکنولوژی جدید فعالیت میکنند، با تشویق و تدارک و برنامهریزی به ترکیه جذب میشوند. واحدهای صنعتی بخش خصوصی در ایران، با سرمایهگذاری بخش خصوصی ترکیه، به رونق اقتصاد ترکیه کمک میکنند... دو دهه پیش یکی از مقامات که به ژاپن رفته بود، گفت ما میخواهیم ژاپن اسلامی بشویم! بسیار خوب نشدیم، ترکیه را دریابیم!»
همزمان، روزنامه هممیهن هم به قلم صادق زیباکلام نوشت: «چنین امکانی وجود ندارد که ما هم شاهد انتخاباتی مثل ترکیه باشیم... واقعیت امر این است که ترکیه سالها از نظر دموکراسی از ما در ایران جلوتر است. اساسا نفس اینکه یک نفر به اسم آقای رجب طیباردوغان که دو دوره رئیسجمهور بوده است و بیش از دو دهه است قدرت را در اختیار دارد، مجبور شود تن به رقابت سیاسی اینچنینی دهد که 45 درصد رایدهندگان بیایند و به رقیب او رای دهند، این اساسا نشان دهنده دموکراتیک بودن ترکیه در مقایسه با ایران است که در این کشور، ساختار قدرت میتواند به این شکل مورد چالش قرار بگیرد. صدالبته که ترکیه، نروژ و سوئیس و سوئد نیست، ترکیه حتی به پای هند و ژاپن هم نمیرسد، اما واقع مطلب این است که قدرت در ترکیه بعد از دو دهه میتواند مورد چالش قرار بگیرد. همین قدر که یک عده میتوانند پای صندوق بروند و به رقیب کسی رای دهند که دو دهه قدرت را در اختیار داشته، به نظر من این نشانه حداقلی از توسعه سیاسی به شمار میرود»...
ادامه مطلب👇
https://kayhan.ir/fa/news/265396
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
🔹باطل نشه!
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
💰👥 #اقتصادی_اجتماعی
🔹هدفگذاری برای تورم تک رقمی تا درآمد 25 میلیارد یورویی دولت از نفت
🔸متن کامل لایحه برنامه پنجساله هفتم توسعه کشور برای سالهای 1402 تا پایان 1406 منتشر شد که هدفگذاری برای رسیدن به تورم تکرقمی و تعیین سهم مشخص از درآمد نفت برای دولت از جمله موارد مطرح شده در آن است.
لایحه برنامه هفتم توسعه برای سالهای 1402 تا 1406 تدوین شده که دارای 22 فصل و هفت بخش است که شامل بخشهای اقتصادی، زیربنایی، فرهنگی و اجتماعی، علمی، فناوری و آموزشی، سیاست خارجی، دفاعی و امنیتی و اداری، حقوقی و قضایی است.
در بخشی از پیشگفتار این لایحه آمده است: برنامه هفتم توسعه چهارمین برش از سند چشمانداز 20ساله کشور و اولین برنامه در راستای تحقق بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی است که برای تحقق عدالت و با رویکرد مسئلهمحوری بر موضوعات انسانی و مهم کشور تمرکز نموده است این برنامه با اتکا به اسناد بالادستی از جمله؛ سند تحول دولت، مردمی برنامههای اولویتدار مشخصی را براساس پیشرانهای توسعهمحور انتخاب و مبنای حرکت توسعه مستمر و باثبات در جامعه تنظیم و تدوین نموده است.
اهداف کلان برنامه
بر همین اساس در برنامه هفتم توسعه تحرکبخشی به چرخه قدرت ملی از طریق تمرکز بر جهش اقتصادی به منظور تفوق بر چالشهای موجود مورد تاکید قرار گرفته است؛ از جمله هدفگذاری برنامه هفتم توسعه عبارتند از: «هدف رشد اقتصادی هشت درصد»، «رشد تشکیل سرمایه ناخالص سرمایهگذاری 22 و شش دهم درصد» و «رشد موجودی سرمایه شش و نیم درصد.»
همچنین در برنامه هفتم توسعه، رشد اشتغال سه و 9 دهم درصد سالانه معادل یک میلیون شغل، متوسط نرخ تورم 19 و هفت دهم درصد و نرخ تورم هدفگذاری شده در پایان برنامه 9 و نیم درصد، رشد بهرهوری کل عوامل تولید دو و هشت دهم درصد با داشتن سهم 35 درصدی از رشد اقتصادی هشت درصدی متوسط رشد نقدینگی 20 و چهار درصدی و در سال پایانی برنامه 13 و هشت دهم درصد، متوسط رشد صادرات نفتی 12 و چهار دهم درصد، متوسط رشد صادرات غیرنفتی 22 و شش دهم درصد، رشد واردات کالا 16 و دو دهم درصد، رشد اعتبارات تملک داراییهای سرمایهای 44 درصد،...
ادامه مطلب👇
https://kayhan.ir/fa/news/265432/
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
🌍 #بین_الملل
🔹هدفگذاری برای تورم تک رقمی تا درآمد 25 میلیارد یورویی دولت از نفت
🔸متن کامل لایحه برنامه پنجساله هفتم توسعه کشور برای سالهای 1402 تا پایان 1406 منتشر شد که هدفگذاری برای رسیدن به تورم تکرقمی و تعیین سهم مشخص از درآمد نفت برای دولت از جمله موارد مطرح شده در آن است.
لایحه برنامه هفتم توسعه برای سالهای 1402 تا 1406 تدوین شده که دارای 22 فصل و هفت بخش است که شامل بخشهای اقتصادی، زیربنایی، فرهنگی و اجتماعی، علمی، فناوری و آموزشی، سیاست خارجی، دفاعی و امنیتی و اداری، حقوقی و قضایی است.
در بخشی از پیشگفتار این لایحه آمده است: برنامه هفتم توسعه چهارمین برش از سند چشمانداز 20ساله کشور و اولین برنامه در راستای تحقق بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی است که برای تحقق عدالت و با رویکرد مسئلهمحوری بر موضوعات انسانی و مهم کشور تمرکز نموده است این برنامه با اتکا به اسناد بالادستی از جمله؛ سند تحول دولت، مردمی برنامههای اولویتدار مشخصی را براساس پیشرانهای توسعهمحور انتخاب و مبنای حرکت توسعه مستمر و باثبات در جامعه تنظیم و تدوین نموده است.
اهداف کلان برنامه
بر همین اساس در برنامه هفتم توسعه تحرکبخشی به چرخه قدرت ملی از طریق تمرکز بر جهش اقتصادی به منظور تفوق بر چالشهای موجود مورد تاکید قرار گرفته است؛ از جمله هدفگذاری برنامه هفتم توسعه عبارتند از: «هدف رشد اقتصادی هشت درصد»، «رشد تشکیل سرمایه ناخالص سرمایهگذاری 22 و شش دهم درصد» و «رشد موجودی سرمایه شش و نیم درصد.»
همچنین در برنامه هفتم توسعه، رشد اشتغال سه و 9 دهم درصد سالانه معادل یک میلیون شغل، متوسط نرخ تورم 19 و هفت دهم درصد و نرخ تورم هدفگذاری شده در پایان برنامه 9 و نیم درصد، رشد بهرهوری کل عوامل تولید دو و هشت دهم درصد با داشتن سهم 35 درصدی از رشد اقتصادی هشت درصدی متوسط رشد نقدینگی 20 و چهار درصدی و در سال پایانی برنامه 13 و هشت دهم درصد، متوسط رشد صادرات نفتی 12 و چهار دهم درصد، متوسط رشد صادرات غیرنفتی 22 و شش دهم درصد، رشد واردات کالا 16 و دو دهم درصد، رشد اعتبارات تملک داراییهای سرمایهای 44 درصد، متوسط نسبت درآمدهای عمومی به اعتبارات هزینهای 94 درصد و در سال پایانی برنامه باید به 100 درصد برسد.
متوسط نرخ رشد بخشی در برنامه هفتم توسعه بهمنظور تحقق رشد هشت درصدی در بخش کشاورزی 5.5 درصد، نفت 13 و سه دهم، معدن 11 و هشت دهم درصد، صنعت هشت و نیم درصد، آب، برق و گاز هشت و یک دهم درصد، ساختمان 9 درصد، حملونقل و انبارداری 9 و هفت دهم درصد، ارتباطات 10 و 9 دهم درصد و سایر خدمات شش و نیم درصد میزان سرمایهگذاری لازم به قیمت جاری برای تحقق رشد اقتصادی هشت درصد در کل اقتصاد معادل 60 هزار و 234 هزار میلیارد تومان....
ادامه مطلب👇
https://kayhan.ir/fa/news/265432/
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
🌍 #بین_الملل
🔹حزبالله لبنان تصرف شهرکهای صهیونیستی را شبیهسازی کرد
رسانهها از آغاز رزمایش نظامی گسترده حزبالله در جنوب لبنان به مناسبت «عید مقاومت» و ارسال پیام بازدارنده جدید به رژیم صهیونیستی خبر دادند. حزبالله در این رزمایش ورود به اسرائیل و تصرف شهرکهای این رژیم آپارتاید را تمرین کرد.
اقدامات حزبالله لبنان در مجاورت مرزهای رژیم آپارتاید اسرائیل– ضمن اینکه موقعیت این جنبش در این منطقه را تثبیت کرده و امتیازاتی به کشور لبنان داده، منجر به افزایش توان بازدارندگیِ کل جبهه مقاومت شده است. حمایت جمهوری اسلامی ایران از حزبالله لبنان در مواجهه با رژیم اسرائیل از یک سو موجب شکستِ بازدارندگی و کاهش امنیتِ اسرائیل شده و از سوی دیگر، به نظر میرسد، ضمن افزایش عمق استراتژیک جبهه مقاومت، حتی منجر به کاهش احتمال هرگونه تهاجم نظامی علیه ایران شده است.
آنان که خبرهای حزبالله را از نزدیک دنبال میکنند در خاطر دارند که چندی پیش کارشناسان و محققان اسرائیلی در یک مطالعه تحقیقاتی که توسط مرکز پژوهشهای امنیت داخلی رژیم صهیونیستی وابسته به دانشگاه تلآویو منتشر شد، اذعان کردند که اسرائیل قدرت بازدارندگی خود را در برابر حزبالله از دست داده و تصمیمسازان در تلآویو باید قبل از اینکه خیلی دیر شود یک استراتژی مناسب برای احیای بازدارندگی اسرائیل اتخاذ کنند. «البته شاید تاکنون نیز خیلی دیر شده باشد!»
دیگر زمان ترکتازی رژیم آپارتاید صهیونیستی تمام شده است و به نظر آن روند حتی به نفع مقاومت وارونه شده است. در آستانه سالروز آزادسازی جنوب لبنان از اشغال رژیم صهیونیستی در ۲۵ مه سال ۲۰۰۰ (۵ خرداد ۱۳۷۹) که به «عید مقاومت» معروف شده است، جنوب لبنان روز یکشنبه، ۲۱ مه برابر با 31 اردیبهشت، شاهد برگزاری رزمایش نظامی با هدف نمایش آمادگیهای مقاومت برای دفاع از خاک لبنان است. رزمایشی که افزون بر نمایش دادن توان دفاعی حزبالله، ورود به اسرائیل و تصرف شهرکهای صهیونیستی در آن تمرین شد. گفتنی است، در تاریخ ۵ خرداد ۱۳۷۹، رژیم صهیونیستی شکست سختی از حزبالله لبنان متحمل شد و ناگزیر به عقبنشینی از جنوب لبنان شد.«محمد عفیف»، مسئول رسانهای حزبالله، اعلام کرد که شمار زیادی از رسانههای خارجی برای پوشش خبری این رزمایش که در آن از گلولههای جنگی، موشکها و تانکها استفاده میشود، حاضر خواهند بود. کانال «۱۴» تلویزیون رژیم صهیونیستی در همین مورد گزارش داد: «حزبالله یک مانور نظامی گسترده در جنوب لبنان برگزار میکند و در این رزمایش از خودروهای جنگی، سامانههای پرتاب موشک و... استفاده میشود و همچنین قرار است مانور زمینی علیه «اسرائیل» نیز شبیهسازی شود.» رسانههای لبنانی نیز اعلام کردند، تنها چند روز پیش از سالروز آزادسازی جنوب لبنان از دستاشغالگران صهیونیست، حزبالله لبنان، در یکی از اردوگاههای خود در جنوب، در نزدیکی نقطه ملیتا، رزمایشی با مشارکت رزمندگانش با تخصصهای نظامی مختلف برگزار میکند. بر اساس گزارشها، تا زمان تنظیم این خبر بیش از ۱۱ اتوبوس حامل نزدیک به ۵۰۰ نفر از اصحاب رسانههای لبنانی، عربی و خارجی خود را به یکی از اردوگاههای حزبالله در جنوب لبنان رسانده است و قرار است خبرنگاران داخلی و خارجی پیام بازدارنده جدید حزبالله لبنان به رژیم صهیونیستی را پوشش دهند....
ادامه مطلب👇
https://kayhan.ir/fa/news/265454
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
📎🔹انهدام تیم تروریستی مرتبط با رژیم صهیونیستی در غرب کشور
🔸وزیر اطلاعات هشدار داد: دشمنان در صورت ایجاد ناامنی برای جمهوری اسلامی با هرگونه اقدامی در مرزها با پاسخ قاطع و کوبنده فرزندان این ملت در نیروهای مسلح و دستگاههای امنیتی مواجه خواهند شد.
حجتالاسلام و المسلمین سیداسماعیل خطیب، وزیر اطلاعات در بیست و سومین همایش دادستانهای عمومی و انقلاب، نظامی و ویژه روحانیت سراسر کشور با اشاره به برخی حوادث، اتفاقات و رویدادهای مهم سال ۱۴۰۱ گفت: بر اساس اسناد و مدارک بهدستآمده، در جریان اغتشاشات سال گذشته بیش از ۲۰۰ رسانه، ۳۵ اندیشکده و دهها سرویس اطلاعاتی علیه جمهوری اسلامی ایران فعالیت داشتند.
وی تصریح کرد: جنگ رسانهای که در جریان اغتشاشات سال گذشته توسط دشمنان ملت ایران اجرا شد بسیار قویتر از آن قضایایی بود که در برخی خیابانهای کشور اتفاق افتاد که با هوشیاری مردم، نظام جمهوری اسلامی ایران و دستگاههای امنیتی و اطلاعاتی کشور، ابعاد مختلف جنگ ترکیبی سال گذشته را بهخوبی درک کرده و در نهایت سرافرازانه از این جنگ بیرون آمدند.
حجتالاسلام و المسلمین خطیب در ادامه، حضور باشکوه مردم در مراسمات ملی و مذهبی سال گذشته را خنثیکننده توطئهها و نقشههای دشمن دانست و گفت: تنها چند روز بعد از حضور گسترده مردم در راهپیمایی ۲۲ بهمن سال گذشته، دهها سرویس اطلاعاتی اروپایی و غیراروپایی درخواست ارتباط با جمهوری اسلامی ایران داشتند و این در حالی بود که در جریان اغتشاشات سال گذشته، قالب رؤسا، شخصیتها و مسئولان همین دولتها در حال ایجاد اجماع علیه جمهوری اسلامی ایران بودند و کار نظام را تمامشده میدانستند.
وی افزود: در کنار هوشیاری مردم ارتباطات، تعاملات و توافقات داخلی و خارجی دولت آیتالله رئیسی در سال گذشته، یکی دیگر از عوامل شکست دشمنان در اجرای توطئههایشان علیه نظام جمهوری اسلامی ایران بود.
وزیر اطلاعات با اشاره به وضعیت معیشت اقتصادی مردم گفت: با توجه به شرایطی که با آن روبهرو هستیم و تمام همتی که دولت آیتالله رئیسی به کار گرفته است شاهد رشد اقتصادی هستیم و در فروش نفت و میعانات با یک جهشی همراه شدیم و یا شاهد کاهش تورم بهطور نسبی در سال گذشته بودیم و همچنین تعاملات خارجی دولت و توافقنامههای ایران و چین، ایران و روسیه و توافقات منطقهای، ایران و عربستان و امارات، طبیعتاً توانسته مقدار زیاد و قابلتوجهی شرایط فشار تحریمی و حداکثری را که دشمنان طراحی کرده بودند کاهش دهد و همچنین تلاش شده است مقدار قابلتوجهی از سرمایههای بلوکهشده کشور برگردد؛ و در راستای منافع کشور قرار بگیرد و در بحث صادرات با جهش خوبی روبهرو هستیم.
وزیر اطلاعات با اشاره به عفو گسترده سال گذشته متهمان و محکومان نیز گفت: عفو گسترده محکومان و متهمان در سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی از سوی رهبر معظم انقلاب اسلامی، پیام اقتدار و عظمت جمهوری اسلامی ایران به جهانیان بود که باید از قوه قضائیه تقدیر کرد...
ادامه مطلب👇
https://kayhan.ir/fa/news/265467/
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
📎🔹مسیح دوران مبارزات و انقلاب و جنگ
دفتر پژوهشهای موسسه کیهان
هنوز یک روز از پیروزی انقلاب سپری نشده بود که حزب دموکرات کردستان با عوامل و اسلحههایی که از رژیم بعث و اسرائیل دریافت داشت به چند کلانتری و پاسگاه ژاندارمری در شهر مهاباد حمله کرد و سلاحهای آنها را غارت نمود. سپس در 30 بهمن، با تصرف پادگان مهاباد، مجهز به انواع سلاحهای سبک و سنگین از جمله توپخانه و تانک و 36 هزار اسلحه ژ-3 گردید. همچنین در مناطق دیگر کردستان نیز مراکز نظامی و انتظامی را به غارت بردند.
تسامح و مذاکرات دولت موقت، نتیجهای نبخشید و حزب دموکرات با مشارکت کومله و سایر تجزیهطلبان و حمایت شیخ عزالدین حسینی در 31 فروردین به شهر نقده هجوم برد و بسیاری از مردم شهر را به قتل رساند. چگونگی و میزان کشتهشدگان بسیار وحشتناک توصیف شده، چنانکه حتی بدن تکهتکه شده شهدا را نیز هدف گلوله قرار دادند.
سرانجام به اوج رسیدن وحشیگریهای عناصر حزب دموکرات و کومله با همراهی چریکهای فدایی خلق و سازمان پیکار و... در فاجعه پاوه، که به سر بریدن پاسداران و نیروهای زخمی بستری در بیمارستان شهر انجامید، صبر حضرت امام را لبریز کرد تا شخصا دستور برخورد با نیروهای تجزیهطلب را صادر کنند که همان دستور باعث ختم غائله شد. نکته قابل تامل این بود که براساس اظهارات سخنگوی دولت موقت درهمان زمان در میان دستگیرشدگان، 4 جاسوس اسرائیلی هم حضور داشتند.
اعتراف بیبیسی به توطئه در کردستان
طرح و توطئه و برنامهها و نقشههای براندازی جمهوری اسلامی توسط نظام سلطه جهانی و بهخصوص کانونهای استعماری از همان نخستین روزهای پیروزی انقلاب اسلامی در بهمن 1357 آغاز گردید. از همان زمان که در کردستان، گروهکهای تجزیهطلب حمله به پادگانهای ارتش را شروع کرده و با قتل و غارت مردم، سلاحهای مراکز نظامی و انتظامی را به غارت بردند. شعارشان خودمختاری بود ولی هدفشان، تجزیهطلبی و جدا کردن کردستان از خاک ایران که پس از آن به ترکمن صحرا و آذربایجان و خوزستان و... هم کشیده شد....
ادامه مطلب👇
https://kayhan.ir/fa/news/265481
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
📎🔹شهادت ۵ نیروی مرزبانی فراجا در حمله گروهک تروریستی جیشالظلم به پاسگاه مرزی سراوان
🔸مقاومت و جانفشانی مرزبانانِ دلیر هنگ مرزی سراوان مانع ورود اشرار به کشور شد؛ در این عملیات پنج نفر از مرزبانان برای امنیت کشور به شهادت رسیدند.
حمله تروریستی ناجوانمردانه اشرار و معاندان گروهک تروریستی جیشالظلم در شامگاه شنبه و تلاش آنها برای ورود به کشور با مقاومت مرزبانان دلیر برجک مرزبانی «مزه سر» هنگ مرزی سراوان روبهرو شد. در این درگیری متاسفانه پنج نفر از مرزبانان دلیر، به درجه شهادت نائل و تروریستها با تحمل تلفات از صحنه درگیری متواری شدند.
براساس این گزارش اسامی شهدا عبارتند از: گروهبانیکم شهید «حسن بادامکی»، گروهبانیکم شهید «علی غنی باتدبیر»، سرباز وظیفه شهید «محمد جمالزاده»، سرباز وظیفه شهید «یونس سیفی نژاد» و سرباز وظیفه شهید «ناصر حیدری».
تعداد شهدای پلیس
از ابتدای سال به 15 نفر رسید
به گزارش خبرگزاری فارس، از ابتدای سال تا به امروز 15 مأمور پلیس شهید شدهاند. علاوهبر پنج شهید دیروز مرزبانی، سرگرد «قربانعلی پیری» از مرزبانان هنگ مرزی زابل در تاریخ بیست و چهارم اردیبهشت ماه در درگیری مسلحانه با قاچاقچیان موادمخدر، سرگرد «یاسر عبدلی» 24 اردیبهشت در مبارزه با اشرار مسلح در خاش برای نجات دو خانم گروگان گرفته شده، شهید «محمدرضا اسداللهی» فرمانده پاسگاه انتظامی چارک بندرلنگه، در تاریخ 21 اردیبهشت ماه حین مقابله با قاچاقچیان مواد مخدر، شهید «مهدیهادی» در تاریخ 19 اردیبهشت در عملیات مبارزه با قاچاقچیان مشروبات الکلی در زنجان، شهید «مسعود پرکاس»، رئیسپلیس مبارزه با موادمخدر دریابانی هرمزگان 18 اردیبهشت در عملیات مبارزه با قاچاقچیان مواد مخدر در آبهای خلیجفارس، شهید «سعید ربیعی» از کارکنان کلانتری 13 اهواز 16 اردیبهشت در عملیات دستگیری قاتل فراری، شهید «مهدی یزدی» در تاریخ 14 اردیبهشت در عملیات مبارزه با شرور در اصفهان، شهید «علیرضا شهرکی»، رئیسپلیس آگاهی سراوان در تاریخ 10 اردیبهشت حین تردد با همسرش در خودروی شخصی با اصابت گلولههای اشرار مسلح، شهید «سجاد قدمی» از کارکنان مرزبانی قروه، در عملیات پایش مرزی بر اثر حادثه در اول اردیبهشت ماه و شهید «سعید مریدی» در 22 فروردین ماه بر اثر اصابت گلوله قاچاقچیان موادمخدر در دهستان رودخانهبر شهرستان رودان به شهادت رسیدند. قصه ایثار و فداکاری و از جانگذشتگی مأموران پلیس حکایت عجیب و غریبی نیست؛ قصه پرتکرار ساعتها و روزهایی است که میآیند و میروند؛ از نقطه صفر مرزی و کنار سیم خاردارها گرفته تا بالای برجک و وسط کویر و داخل شهرها و روستاها؛ در راه مبارزه و برخورد با سارقان و زورگیران و قاچاقچیان تا دفاع از ناموس و جان و مال مردم...
ادامه مطلب👇
https://kayhan.ir/fa/news/265443
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
📎🔹شهادت ۵ نیروی مرزبانی فراجا در حمله گروهک تروریستی جیشالظلم به پاسگاه مرزی سراوان
🔸مقاومت و جانفشانی مرزبانانِ دلیر هنگ مرزی سراوان مانع ورود اشرار به کشور شد؛ در این عملیات پنج نفر از مرزبانان برای امنیت کشور به شهادت رسیدند.
حمله تروریستی ناجوانمردانه اشرار و معاندان گروهک تروریستی جیشالظلم در شامگاه شنبه و تلاش آنها برای ورود به کشور با مقاومت مرزبانان دلیر برجک مرزبانی «مزه سر» هنگ مرزی سراوان روبهرو شد. در این درگیری متاسفانه پنج نفر از مرزبانان دلیر، به درجه شهادت نائل و تروریستها با تحمل تلفات از صحنه درگیری متواری شدند.
براساس این گزارش اسامی شهدا عبارتند از: گروهبانیکم شهید «حسن بادامکی»، گروهبانیکم شهید «علی غنی باتدبیر»، سرباز وظیفه شهید «محمد جمالزاده»، سرباز وظیفه شهید «یونس سیفی نژاد» و سرباز وظیفه شهید «ناصر حیدری».
تعداد شهدای پلیس
از ابتدای سال به 15 نفر رسید
به گزارش خبرگزاری فارس، از ابتدای سال تا به امروز 15 مأمور پلیس شهید شدهاند. علاوهبر پنج شهید دیروز مرزبانی، سرگرد «قربانعلی پیری» از مرزبانان هنگ مرزی زابل در تاریخ بیست و چهارم اردیبهشت ماه در درگیری مسلحانه با قاچاقچیان موادمخدر، سرگرد «یاسر عبدلی» 24 اردیبهشت در مبارزه با اشرار مسلح در خاش برای نجات دو خانم گروگان گرفته شده، شهید «محمدرضا اسداللهی» فرمانده پاسگاه انتظامی چارک بندرلنگه، در تاریخ 21 اردیبهشت ماه حین مقابله با قاچاقچیان مواد مخدر، شهید «مهدیهادی» در تاریخ 19 اردیبهشت در عملیات مبارزه با قاچاقچیان مشروبات الکلی در زنجان، شهید «مسعود پرکاس»، رئیسپلیس مبارزه با موادمخدر دریابانی هرمزگان 18 اردیبهشت در عملیات مبارزه با قاچاقچیان مواد مخدر در آبهای خلیجفارس، شهید «سعید ربیعی» از کارکنان کلانتری 13 اهواز 16 اردیبهشت در عملیات دستگیری قاتل فراری، شهید «مهدی یزدی» در تاریخ 14 اردیبهشت در عملیات مبارزه با شرور در اصفهان، شهید «علیرضا شهرکی»، رئیسپلیس آگاهی سراوان در تاریخ 10 اردیبهشت حین تردد با همسرش در خودروی شخصی با اصابت گلولههای اشرار مسلح، شهید «سجاد قدمی» از کارکنان مرزبانی قروه، در عملیات پایش مرزی بر اثر حادثه در اول اردیبهشت ماه و شهید «سعید مریدی» در 22 فروردین ماه بر اثر اصابت گلوله قاچاقچیان موادمخدر در دهستان رودخانهبر شهرستان رودان به شهادت رسیدند. قصه ایثار و فداکاری و از جانگذشتگی مأموران پلیس حکایت عجیب و غریبی نیست؛ قصه پرتکرار ساعتها و روزهایی است که میآیند و میروند؛ از نقطه صفر مرزی و کنار سیم خاردارها گرفته تا بالای برجک و وسط کویر و داخل شهرها و روستاها؛ در راه مبارزه و برخورد با سارقان و زورگیران و قاچاقچیان تا دفاع از ناموس و جان و مال مردم.
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper
🔹اتفاق کلمه داشته باشید
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper