چالش نوشتن در 100 کلمه
💠 موضوع خاصی را انتخاب کنید و 100 کلمه درباره آن بنویسید. موضوع چندان مهم نیست؛ اما اینکه بتوانید دقیقا در 100 کلمه آنچه در ذهن دارید را بیان کنید و نوشته قابل قبولی را ارائه دهید به شما کمک میکند که در استفاده از کلمات دقت بیشتری بهخرج دهید. سادهتر بخواهم بگویم: «این کار تمرین کم گفتن و گزیده گفتن است.»
@kelaseneveshtan
💠 مطالعه را از چه کتابهایی شروع کنیم؟
💢 این سوال جواب مشخصی ندارد؛ اما میتوانید با انتخاب یک کتاب مناسب به هر زمینهای علاقهمند شوید؛ بنابراین لازم است که در ابتدا خودتان را محدود نکنید و کتابهای مختلفی بخوانید. بهمرور متوجه خواهید شد که به چه کتابهایی و در چه زمینههایی علاقه دارید.
@kelaseneveshtan
📝 ایجاد تنوع در جملهبندی
▫️تنوع در جملات، مانند پازلی است که هر تکهاش به زیبایی و جذابیت متن کمک میکند.
💠 با جملات کوتاه، ایدهها را بهصورت مستقیم و قاطع بیان میکنیم و با جملات بلند، جزئیات بیشتری را در متن میگنجانیم.
♻️ استفاده از انواع جملات، همچون: ساده، پیچیده و ... به روانی متن کمک کرده و احساس خستگی و یکنواختی را از مخاطب دور میکند.
@kelaseneveshtan
نکته نویسندگی: به جای گفتن، نشان بده! 👀
یکی از مهمترین اصول نویسندگی، نشان دادن به جای گفتن است. به جای اینکه مستقیماً به خواننده بگویید شخصیت شما عصبانی است، صحنهای را توصیف کنید که این عصبانیت را نشان دهد. مثلاً:
❌ علی عصبانی بود.
✅ «رگ گردن علی بیرون زد، مشتش را گره کرد و با صدای بلند فریاد زد: ...»
با نشان دادن احساسات و حالات شخصیتها، خواننده را در داستان غرق میکنید و به او اجازه میدهید تا خودش نتیجهگیری کند.
@kelaseneveshtan
💠 شاید ویراستار درونتان جلوی نوشتن شما را گرفته است؛ یعنی وقتی دارید مینویسید، هی سرتان داد میزند!
▫️ به خودتان اجازه دهید نویسنده بدی باشید. اول بنویسید، بعد نوشتهتان را ویرایش کنید و صیقل بدهید. قانون طلایی نوشتن همین است.
@kelaseneveshtan
✅ از تعلیق استفاده کنید
⚪️ برای اینکه خواننده را در داستان، همراه خود کنید و اشتیاق او برای مطالعه داستانتان چند برابر شود از تعلیق استفاده کنید. خواننده بهدنبال ماجراجویی است و تنها چیزی که میتواند او را تا آخرین بخش داستانتان همراه کند برانگیختن حس کنجکاوی است.
🔹 سعی نکنید تمام اتفاقات و اشخاص را در فصول نخست داستانتان وارد کنید؛ چرا که اینگونه خواننده از ریز به ریز جزئیات باخبر میشود و دلیلی برای خواندن باقی داستان شما نخواهد داشت. فصل آخر داستانتان را با اتفاقی شگرف و غافلگیرکننده بهپایان برسانید تا برگ برنده همیشه دست شما باشد.
🔻 به مثال زیر توجه کنید:
◾️زنی قصد کشتن همسرش را دارد. وقتی غذای او را آماده میکند، میخواهد مقداری از سم را در غذای او بریزد تا او به قتل برسد. زمانی که غذا آماده است و وقت ریختن سم فرا رسیده ناگهان تلفن زنگ میخورد و مانع این کار میشود. حال، زن پس از صحبتکردن با دوستش که با او تماس گرفته بود به آشپزخانه بازمیگردد؛ اما دیگر فکر ریختن سم در غذا از سرش خارج شده و در آشپزخانه به چیزی میاندیشد.
🔸 بر اساس مثال بالا، میتوانیم بهتر تعلیق را درک کنیم. دوست او چه چیزی گفت که او از تصمیم خود منصرف شد؟ شاید به شیوه دیگری برای به قتل رساندن همسرش میاندیشد؟ یا...
@kelaseneveshtan
📚 اگه هر شب بهجای تماشای تلویزیون، ۱۵ دقیقه مطالعه کنید، سالی حدود ۱۵ کتاب رو بهراحتی میخونید.
📌 اگه روزی ۱۵ دقیقه ادبیات کلاسیک بخونید، در مدت ۷ سال، ۱۰۰ کتاب بزرگ ادبیات کلاسیک رو مطالعه کردید!
✅ همه اینا با ۱۵ دقیقه مطالعه اتفاق میافته؛ بهنظرتون باز هم میتونیم بگیم وقتش رو نداریم؟!
@kelaseneveshtan
• هنگام نوشتن ذهنتان را آزاد کنید. اجازه دهید اوج بگیرد و به هرجایی که دوست دارد پرواز کند!
• مانعش نشوید و به او فرمان ندهید. اگر به ذهنتان دستور دهید که محتاط باشد و باید و نباید را رعایت کند از شما نویسنده خوبی بیرون نخواهد آمد.
@kelaseneveshtan
🔍 نقش مطالعه در داستاننویسی
🔅 همیشه از قواعد داستاننویسی و همچنین عواملی که باعث رشد یک داستاننویس میشود همهجا نوشته شدهاست؛ اما اکثر نویسندگان به این توجهی ندارند که مطالعه، یک عامل مهم در تقویت داستاننویسی است.
💠 نویسندگی، یعنی دامنه لغات گسترده! نویسندهای که کم میخواند طبیعتاً کمتر هم میتواند بنویسد. نویسندهای که کم میخواند، نوشتههایش همیشه تکراری است، چون نه دامنه لغات گستردهای دارد و نه با سبکها و شیوههای مختلف نوشتن، آشناست.
🌐 بنابراین اولین قدم برای نوشتن، مطالعه است. تا زمانیکه مطالعهتان بالا نباشد، اثر دلخواه خود را خلق نخواهید کرد.
@kelaseneveshtan
💠 در دنیای نویسندگی، ابزارهای متعددی برای جان بخشیدن به داستان و شخصیتهایتان در اختیار دارید. یکی از این ابزارهای قدرتمند، مونولوگ یا تکگویی است.
🌐 مونولوگ، گفتاری است که یک شخصیت بهتنهایی انجام میدهد، بدون اینکه مخاطب دیگری حضور داشته باشد و به او پاسخ دهد؛ گویی شخصیت با خود یا با دنیای اطرافش در حال راز و نیاز است.
🔰 اما مونولوگ صرفاً به معنای پر کردن صفحه با کلمات نیست. این فرصتی است برای غواصی در اعماق وجود شخصیت، آشکار کردن افکار و احساسات پنهان او، و برقراری ارتباطی عمیق با خواننده یا مخاطب.
✍ ادامه دارد...
@kelaseneveshtan
🔺 با نگاهی به تصویر بالا، متنی کوتاه و چندخطی بنویسید.
@kelaseneveshtan