📚پنج راهبرد داشتن کلاس جذاب
🔺گاهی ممکن است کلاسی داشته باشید که به نظر جذاب نباشد. مهم نیست چه کاری انجام میدهید، اما به نظر میرسد همه دانشآموزانتان خسته شدهاند. اگر دانشآموزان توجه نکنند و ذهنشان سرگردان باشد، دانشی را که میخواهید به آنها انتقال 😪دهید، جذب نمیکنند. در اینجا پنج راهبرد تدریس وجود دارد که میتوانید برای جذابیت و گیرا شدن کلاس خود از آنها استفاده کنید. این مقاله ترجمهای از پیشنهادهای ژانل کاکس، کارشناسارشد علم آموزش از دانشگاه ایالتی نیویورک، در خصوص روشهای جذابتر کردن کلاس درس است.
🔺 بازیهای کلاسی به عنوان راهبردهای تدریس
مهم نیست هشت ساله یا هجده ساله باشید، همه بازی کردن را دوست دارند. بازی راهی عالی برای درگیر کردن افراد است. در حین بازی، دانشآموزان چنان غرق در بازی میشوند و زمان میگذرد که حتی متوجه نمیشوند در حال یادگیری هستند. میتوانید برای هر درس بازیهای متفاوت و منحصر به فردی بیابید. هر نوعی از بازیها به شما کمک میکند در حالی که دانشآموزان را درگیر میکنید، کلاس خود را جذابتر کنید.
🔺 ارتباط مطالب کلاس با زندگی واقعی
زمانی که با آنچه دانشآموزان یاد میگیرند ارتباط واقعی برقرار کنید، به آنها درک بیشتری میدهید از اینکه چرا نیاز دارند آن را یاد بگیرند. اگر دانشآموزانتان به طور مداوم میپرسند: «چه احتیاجی به یادگیری چیزی دارند» و شما همیشه جواب میدهید: «زیرا باید یاد بگیرید»، اعتبار خود را در برابر آنها از دست میدهید و آنها همچنان به چیزی که آموزش میدهید بیعلاقه میمانند. در عوض، به آنها پاسخ واقعی بدهید. مثلاً اگر ریاضی یاد میگیرند و میخواهند بدانند چه زمانی به آن نیاز خواهند داشت، به آنها بگویید برای نوشتن چک پرداخت صورت حساب، خرید مواد غذایی، و فهم اینکه چگونه چیزهایی را که میخواهند محاسبه کنند، به ریاضی نیاز دارند. این کار به آنها کمک میکند دلیل یادگیری چیزی را که میآموزند، با آیندهشان مرتبط کنند.
🔺تعاملی کردن کلاس
کلاس درس سنتی که در آن معلم جلوی کلاس در حال سخنرانی است و دانش آموزان در حال یادداشتبرداری، خسته کننده است. اگر میخواهید دانشآموزانتان به چیزی که به آنها درس میدهید علاقهمند شوند، باید کلاس را تعاملی کنید. آنها را در همه چیزهایی که آموزش میدهید درگیر کنید. روش یادگیری مشارکتی پازل را امتحان کنید؛ شیوهای که دانشآموزان برای یادگیری مانند یک تیم با هم کار میکنند و یک تکلیف را کامل میکنند. هر دانشآموزی برای سهم خود مسئول است، و برای تکمیل تکلیف باید به عنوان عضوی از گروه کار کند. با درگیر کردن دانشآموزان و کنشی کردن آن، میتوانید آنها را مشغول و به محتوایی که باید یاد بگیرند علاقهمند کنید.
🔺دادن حق انتخاب
انتخاب تنها برای دانشآموزان دورههای ابتدایی و متوسطه اول نیست. دانشآموزان بالاتر و متوسطه دوم هم وقتی فرصت انتخاب محتوا و نحوه یادگیری آن را داشته باشند همانقدر خوشحال میشوند. گزینههای انتخاب پایانناپذیرند. شما میتوانید برای هر موضوع، عنوان یا مفهومی که بخواهید، یک فهرست بسازید. شما میتوانید فهرستهای انتخابی متفاوت براساس دانشآموزان داشته باشید. دانشآموزان ضعیف میتوانند روی یک فهرست کار کنند، در حالی که دانشآموزان پیشرفتهتر میتوانند روی منوی دیگری کار کنند. این کار تنها راه عالی برای متفاوت کردن یادگیری نیست، اما میتواند دانشآموزان را علاقهمند و درگیر کند.
🔺 استفاده از فناوری
فناوری چیزی است که دانشآموزان هر روز با آن زندگی میکنند و نفس میکشند. اگر میخواهید کلاس خود را آنقدر جذاب کنید که هر فردی دوست داشته باشد به آن وارد شود، باید از برخی انواع فناوری کمک بگیرید. به جای سخنرانی کردن و اجبار دانشآموزان به یادداشتبرداری، از تخته هوشمند استفاده کنید و بخواهید دانشآموزان پای تخته بیایند و ارتباط برقرار کنند. به جای گرفتن آزمون روی برگه، از رایانه یا تبلت استفاده کنید. به جای مجبور کردن دانش آموزان به کار گروهی روی یک پروژه، از آنها بخواهید به وسیله ویدئو کنفرانس با یک کلاس دیگر روی یک پروژه کار کنند. از فناوری در کلاس خود استفاده کنید تا دانشآموزانتان در چیزی که یاد میگیرند علاقهمند و درگیر شوند.
به طور کلی، کمتر صحبت کنید و بیشتر دانشآموزان را درگیر کنید. هر قدر کلاستان را تعاملیتر کنید و هر چه از فناوری بیشتر استفاده کنید، دانشآموزانتان از چیزی که یاد میگیرند بیشتر لذت میبرند.
https://virasty.com/r/AXO
۲۵ آبان ۱۴۰۳
⁉️ چگونه #حافظه_شنیداری حافظه شنیداری کودکان را تقویت کنیم؟
علل ضعف حافظه شنیداری کودکان ممکن است شامل عوامل ژنتیکی، مشکلات توجه و تمرکز، اختلالات یادگیری، استرس و اضطراب، بیماریهای مغزی و غیره باشد.
برای تقویت حافظه شنیداری روشهای مختلفی وجود دارد. برخی از راهکارهای تقویت حافظه شنیداری کودکان شامل گوش دادن به آهنگ، گوش دادن به داستان های صوتی، بازی های حافظه، تمرین حفظ اعداد و کلمات، تمرین تشخیص صدا و غیره هستند. همچنین، تغذیه سالم، استراحت کافی، ورزش و فعالیت های بدنی نیز به تقویت حافظه شنیداری کودکان کمک میکند.
اما سادهترین و بهترین روش برای انجام این کار، انجام بازیهای مرتبط برای تقویت این مهارت است. بچهها به دلیل اینکه از بازیکردن لذت میبرند، به راحتی میتوان مفاهیم آموزشی را در این قالب به آنها آموخت. بازی هدفمند باعث میشود تا کودک شما در کنار سرگرمی، بتواند مهارتهای خود را تقویت کند.
📝✅ معرفی چند بازی جهت تقویت حافظه ی شنیداری دانش آموزان
✅ پیام رسانی
یکی از سادهترین بازیهایی که برای تقویت حافظه شنیداری وجود دارد و بسیاری از ما بدون اینکه بدانیم، آن را انجام میدهیم، رساندن پیام است. از کودک خود بخواهید که به دیگر اعضای خانواده پیام شما را برساند. مثلا به او بگویید که به پدرش خبر دهد که شام آماده است، یا به خواهر یا برادرش اطلاع دهد که برای انجام کارها به کمک شما بیایند. این کار باعث میشود که کودک شما احساس مهم بودن داشته باشد. به همین خاطر سعی میکند تا پیام شما را خوب و دقیق به خاطر بسپارد و همین کمک زیادی به تقویت این مهارت میکند. برای بالا بردن چالش این بازی پیشنهاد میکنیم اگر تعداد اعضای خانواده شما بیشتر از 3 نفر است، یا زمانی که در مهمانی هستید؛ پیامهای بیشتری را به صورت همزمان به کودک بگویید و از او بخواهید که هر پیام را به فرد خاصی برساند. مثلا بگویید ” به بابا بگو برای کمک به من از میهمانها پذیرایی کند
به خواهرت بگو سفره را پهن کند. به خاله بگو لیوانها را جمع کند و …” در نهایت بررسی کنید که کودک چه تعداد پیام را به درستی به افراد رسانده است. اگر این کار را کاملا درست انجام داده باشد؛ میتوانید در مراحلِ بعدی تعداد پیامها را افزایش دهید و حتی دو یا چند پیام به هر فرد اختصاص دهید.
.✅ بازی حدس صدا
کودکان باید صدای یک شیء را بشنوند و سعی کنند شیء مربوطه را حدس بزنند. برای این بازی میتوانید از اشیاء مختلفی مانند صدای باران، صدای خودرو، صدای پرنده و غیره استفاده کنید.
✅ بازی تلفظی
یک کلمه به کودک داده میشود و او باید با تغییر حروف کلمه، کلمه جدیدی را بسازد. برای مثال، اگر کلمه “ماشین” باشد، کودک میتواند کلمه “شانم” را بسازد.
✅ بازی حفظ داستان
در این بازی، یک داستان کوتاه به کودکان گفته میشود و آنها باید جزئیات داستان را به خاطر بسپارند و به سوالات مربوط به داستان پاسخ دهند.
✅ بازی حافظه قرائتی
یک متن به کودک داده میشود و او باید بعد از خواندن آن، جزئیات مختلفی از جملات را به خاطر بسپارد و به سوالات مربوط به متن پاسخ دهد.
✅ بازی موسیقی
در این بازی، کودکان به موسیقی گوش میدهند و سعی میکنند به تفکرات مختلف مرتبط با موسیقی توجه کنند، مانند تغییر آهنگ، تغییر فاصله بین نتها و غیره.
✅ بازی تشخیص صدا
کودکان باید صدای یک شیء یا جانور را تشخیص داده و آن را با نام درست به خاطر بسپارند. مانند صدای خرگوش، صدای سگ، صدای ماشین و غیره.
✅ بازی با اعداد
یک دنباله از اعداد به کودک داده میشود و او باید آن را به ترتیب به خاطر بسپارد و به سوالات مربوط به دنباله اعداد پاسخ دهد
https://virasty.com/r/AXO
۲۵ آبان ۱۴۰۳
۲۵ آبان ۱۴۰۳
۲۵ آبان ۱۴۰۳
۲۵ آبان ۱۴۰۳
۲۵ آبان ۱۴۰۳
۲۵ آبان ۱۴۰۳
۲۵ آبان ۱۴۰۳
۲۵ آبان ۱۴۰۳
۲۵ آبان ۱۴۰۳
۲۵ آبان ۱۴۰۳
۲۵ آبان ۱۴۰۳