کرمان خبر - سیدمحمدحسین هاشمی/برندسازی شهری یکی ازاقدامات اصلی شهرهابرای پیشرفت،بازیابی وارتقا هویت محسوب میشود.برندینگ رامی توان به دوبعدبرندارگانیک واستراتژی تقسیم نمود. برندارگانیک به معنای داشته هاوهویت تاریخی وذهنی آن شهر است.برنداستراتژیک همان برندارگانیک است که درصددبازخوانی وبازسازی هویت شهراست.
حال به نظر شما برندینگ کرمان چندهزار ساله چیست؟!آیاکرمان یک شهر سنتی تاریخی است که باصنایع دستی واقتصادتوریستی اش درمعادلات توسعه شهری مورد توجه قرار گیرد یایک شهر مدرن باپاساژها و آسمان خراش هایش!آیامردم کرمان رابه عنوان یک شهر مدرن پذیرفته اندوبه طبع به آثارآن نیز تن داده اند؟! آیاامروز میل مردم به سمت بازار های سنتی کرمان، رستوران های سنتی، پوشاک وخیاطی های بومی و... است یامیل مردم بیشتربه پاساژها، رستوران های مدرن، البسه وارداتی و ... است؟! آیامخاطب بیرونی اعم از توربیست خارجی یاگردشگر داخلی کرمان رابه عنوان یک شهر تاریخی میداندیایک شهر مدرن باپاساژها و آسمان خراش ها وبازآیا همان توریست و گردشگردرکرمان به دنبال پاساژرفتن است یابازدید ازموزه ها وبناهای تاریخی؟
اگردرکرمان قدمی بزنید می بینید هنوز پیر و جوان دارا وندار ترجیح میدهنداز بازارهای سنتی کرمان خرید کنند،هنوز حجره های اطراف میدان ارگ،بازار گنجعلیخان، بازارمس گرا واساسا بافت سنتی کرمان برای مردم جذابیت بیشتری دارد و توریست های خارجی و گردشگران داخلی با نقشه ها در دست به دنبال این بازارها و ساختار ها هستند و حال این موضوع را قیاس کنید با پاساژ هایی که از قضا در معبر اصلی شهر هم احداث شده اند تا دسترسی به آن راحت باشد اما متاسفانه نتواستند در جذب مخاطب حداقلی نیز موفق باشند و امروز اکثر آنان خالی هستند و این یعنی هدررفت منابع مالی انسانی و تجهیزات در رسیدن به هدفی اشتباه!اما چه هدفی اشتباه است؟! هدف و تفکری که متاسفانه سالیان درازی در کرمان حاکم است که بنا به تصمیمات لحظه ای و نداشتن یک افق دراز مدت کرمان را به شهر چهل تیکه تبدیل کرده است!!! زمانی استان همجوار ما یزد شروع به ترمیم بافت های فرسوده و بناهای تاریخی خودش میکند تا علاوه بر استفاده از ظرفیت تاریخ خودش بتواند راحت تر در مسیر توسعه شهری حرکت کند و موفق هم میشود، امروز در یزد خبری از آسمان خراش ها نیست!شهر دارای یک معماری تقریبا واحد است و زمانی که شما در شهر قدم میزنید با یک روح واحد و منسجم در اجزای مختلف شهری روبرو هستید!یا در قلب اروپا میتوان مثال شهر ونیز، پاریس یا لندن را زد! از انجایی که این شهر ها دارای هویت های تاریخی هستند توسعه شهری در این شهر ها قایم بر این هویت تاریخی است، هنوز در اطراف موزه ها، بازارها قلعه ها و ... معابر به سبک قرن 18 بازسازی میشوند، در قسمت هایی هنوز تاکسی های دهه 60 و70 مورد استفاده قرار می گیرند تا علاوه بر جذب توریست و ایجاد جذابیت بصری، آینه ای از فرهنگ و تاریخ آن شهر برای مردم باشند! اما در کرمان ما شروع به پل سازی هایی میکنیم که باعث جلوگیری از ثبت نام کرمان در فهرست شهر های تاریخی یونسکو میشود و این یعنی محروم ماندن از یک منبع درآمد پایدار برای مردم در حالی که این پل ها حتی به وظیفه اصلی خودشان یعنی تسهیل در عبور و مرور و حل ترافیک نیز کمک چندانی نکردند!!به عنوان مثال فرض کنید توریستی خارجی یا گردشگری از فرودگاه کرمان به سمت بازار سنتی کرمان می آید در مسیرش چه می بیند! ساختمان های مدرنی که مشابه آن را در کشور های غربی دیده است! پل های بزرگ و بتنی و بی روح! به میدان آزادی می رسد که پر شده است از بوته ها و درختچه ها و عاری از هرگونه نماد و المان به عنوان میدان اصلی شهر! کمی جلوتر قبل از تقاطع سمیه ترافیک سنگین و مردمی دست و پا شکسته و بیمار خسته و ... به دلیل وجود مراکز درمانی و پزشکی و بعد از چهارراه نمونه کوچک و کپی شده برج العرب در دبی و این سیر حرکت در وضعیت عجیب و غریب ادامه دارد تا به بازار های سنتی کرمان میرسد و ناباورانه به آهن هایی می رسد که دیوار به دیوار بافت سنتی بنا شده اند برای ساخت سینی سنتر!!!
این یعنی کرمان بر اساس سو مدیریت در چند دهه امروز به شهری بی هویت تبدیل شده است و از انجایی که مردم هر روز در تعامل با شهر هستند و از ان اثر میپذیرند و اثر میگذارند که این بی هویتی شهری در گذر زمان منجر به
فراموشی تاریخی و دقیق تر بی هویتی عمومی می شود!
و بی هویتی عمومی یعنی مردمانی سردرگم، بی روح و شروع نابهنجاری های مختلف اجتماعی در سطوح مختلف!
این وضعیت محصول چند ده ناتوانی در حل مسله برندینگ و هویت شهری در کرمان است که امروز کرمان را به شهری بی هویت تبدیل کرده است لذا به نظر می آید یکی از موضوعات مهمو در الویت شورای شهر و شهرداری در کرمان سرسامان دادن این وضعیت بهم ریخته هویتی فرهنگی در کرمان با عنایت به بافت بومی و تاریخی آن است!
.
📌به گزارش روابط عمومی اتحادیه انجمن های اسلامی دانش آموزان استان کرمان ، مهران شیخی مسئول اتحادیه انجمن های اسلامی دانش آموزان استان کرمان به مناسبت روز جهانی قدس برنامه های این تشکل دانش آموزی را به شرح زیر تشریح کرد .
.
شیخی گفت : پویش یک دلیل نفرت از اسرائیل در قالب، ویدئو، عکس نوشت، متن کوتاه و.... با هشتک سراسری #گنبد_پفکی ، از تاریخ ۱۶ اردیبهشت ماه شروع و لغایت ۲۰ اردیبهشت ادامه خواهد داشت ، دانش آموزان علاقمند می توانن برای شرکت در این پویش یک دلیل نفرت از اسرائیل را در قالب های ذکر شده تولید کنند و به شماره ۰۹۰۳۷۸۲۲۰۰۲ درشبکه های اجتماعی ارسال نمایند .
.
وی افزود سرود نمایش ندای فتح کاری از گروه سرود آوای احرار #ویژه_پسران آماده شده است و دانش آموزان سراسر استان در روز قدس و ایام متتهی به روز قدس آن را به صورت گروهی در کاروان های سیار اجرا خواهند کرد .
.
مسئول اتحادیه انجمن های اسلامی دانش آموزان استان کرمان گفت : پویش پیام من به دوست فلسطینی ام با هدف کنشگری بین المللی دانش آموزان سراسر استان به سه زبان فارسی، عربی و انگلیسی صورت می گیرد .
.
وی افزود : کرسی های آزاد اندیشی با موضوع ¤ ما رو چه به دعوای فلسطین و اسرائیل ¤ در بخش دختران و پسران در سراسر استان با محوریت دانش آموزان در قالب های مجازی و حضوری با توجه به رعایت مسائل بهداشتی برگزار خواهد شد .
.
شیخی گفت : برای رشد فکری و آماده سازی دانش آموزان استان برای روز قدس وبینار تخصصی با موضوع قدس، مقاومت و آینده اسرائیل توسط اتحادیه استان در تاریخ شانزدهم اردیبهشت ۱۴۰۰ به صورت استانی در بستر فضای مجازی برگزار خواهد شد .
.
@kermankhabar
#کرمان_خبر
.
📌پروژه آبرسانی به ۲۴روستای استان کرمان افتتاح شد
.
در پنجمین هفته پویش هرهفته الف ب ایران در سال ۱۴۰۰ با حضور وزیر نیرو آبرسانی به ۲۴ روستای استان کرمان انجام شد.
.
@kermankhabar
#کرمان_خبر
.
📌اجرای طرح «نان رمضان» توسط مرکز نیکوکاری کوهبنان
.
مدیرعامل مرکز نیکوکاری کوهبنان با اشاره به اینکه طرح نان رمضان را در دستور کار داریم، گفت: افرادی که مبلغی را جهت کفاره یا رد مظالم یا امور دیگر در نظر میگیرند ضمن هماهنگی مرکز با نانواییهای سطح شهر اقدام به توزیع نان بین خانوادههای نیازمند میکنند.
.
@kermankhabar
#کرمان_خبر