✅ عن الامام الرضا علیه السلام: ... فَإِنَّ إِخْرَاجَهُ مِفْتَاحُ رِزْقِكُمْ وَ تَمْحِيصُ ذُنُوبِكُمْ...
از امام رضا علیه السلام منقولست که فرمودند: ... پرداخت خمس کلید رزق شماست و موجب نابودی گناهان شما.
🔸کانال پاسخ به مسائل خمس👇👇👇
https://eitaa.com/joinchat/127009117Ccdaed4114a
7.35M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
کم فروشی و بدحجابی به سامانه گزارش بدین
اونهای که از بدحجابی ناراحت هستند حتما ببینند
🔹سامانه ۳۴۱۲ برای گزارش بدحجابی، کمفروشی، احتکار فروشندگان واحدهای صنفی
🔸توضیحات خرمی رییس اطاق اصناف در هفتمین ویژه برنامه تلنگر...
@keshavarzi_313
🔻#مچه چیست و چه فوایدی دارد؟
🔻مچّه از گیاهان خودرویی است که #ارزش_غذائی بالائی دارد.
🔻گیاه مُچّه سرشار از ویتامین است و در صورت آب پز شدن یا طبخ شدن به صور گوناگون قابلیت استفاده فراوان دارد.
🔻مثلا مردم محلی سمیرم گیاه مچه را آب پز کرده و با نان و قاتُق (ماست چکیده) میخورند.(بورانی)
🔻و یا در چهارمحال و بختیاری آشی با مُچّه و شِنگ میپزند که بسیار مفید و مقوی است!
(روش پخت در پیام بعدی)
@teb_islami_najafabad
🔻گیاه مُچه یا شیتره برای تسکین دردهای سیاتیک، رماتیسم و دردهای عصبی موثر است.
🔻همچنین تصفیهخون و تنظیمکننده عوارض ناشی از کمبود ویتامین c است.
🔻برای تنظیم ریتم ضربان قلب مفید و ادرارآور و لاغرکننده است.
🔻التیامبخش زخمهای سطحی و برطرفکننده اختلالات هضمی موثر است.
🔻مچه مسکن و تقویتکننده اعصاب است، اینگیاه تولید کننده ی رنگدانه های پوستی است و برای افرادی که مشکلات برص، لک و پیس دارند توصیه میشود.
🔻و نیز تسکین دهنده درد طحال،صافکننده صدا و بهطور کلی دافع بلغم است.
🔻بطور خلاصه #ضداسکوربوت و #تقویت_کننده عمومی بدن، تسریع کننده جریان خون در رگها و #ادرارآور، ضد استسقاء و برطرف کننده اختلالات هضمی، تحلیل برنده ورم لثه دندان و سرشار از #ویتامینC، تنظیم کننده ریتم #ضربان_قلب و #تصفیه_کننده_خون میباشد. در ضمن برای #هیستری، حالات #عصبی و ناراحتیهای #کبد و #کلیه نیز مفید است.
🔻در استعمال خارجی له شده برگ شیطرج به صورت ضماد التیامبخش زخمهای سطحی و جوشاندهی برگها به صورت کمپرس برای رفع درد سیاتیک، روماتیسم و دردهای عصبی مؤثر میباشد.
@teb_islami_najafabad
هدایت شده از به اشتراک گذاری
اگر من زمینی را به کشاورز بدهم تا با هزینه خودش آن را بکارد و محصول آن را مثلا نصف و نصف تقسیم کنیم، آیا بعد از کم کردن هزینه محصول تقسیم می شود یا قبل از آن؟
#مزارعه
✅پاسخ : به روایات زیر توجه فرمایید :
1⃣عَنِ الْحَلَبِیِّ عَنْ أَبِی عَبْداللَّه قَالَ: لَا تُقَبِّلُ الْأَرْضَ بِحِنْطَةٍ مُسَمَّاةٍ وَ لَکِنْ بِالنِّصْفِ وَ الثُّلُثِ وَ الرُّبُعِ وَ الْخُمُسِ لَا بَأْسَ بِهِ وَ قَالَ لَا بَأْسَ بِالْمُزَارَعَةِ بِالثُّلُثِ وَ الرُّبُعِ وَ الْخُمُس
📚کافی ج۵ص۲۶۷
امام صادق صلوات اللَّه علیه فرمود : زمین را با مقدار گندم معین نگیر ولی با نصف یا یک سوم یا یک چهارم یا یک پنجم اشکالی ندارد و فرمود : قرارداد #مزارعه با یک سوم و یک چهارم و یک پنجم اشکالی ندارد!
2⃣عَنْ عَبْداللَّه بْنِ سِنَانٍ أَنَّهُ قَالَ: فِی الرَّجُلِ یُزَارِعُ فَیَزْرَعُ أَرْضَ غَیْرِهِ فَیَقُولُ ثُلُثٌ لِلْبَقَرِ وَ ثُلُثٌ لِلْبَذْرِ وَ ثُلُثٌ لِلْأَرْضِ قَالَ لَا یُسَمِّی شَیْئاً مِنَ الْحَبِّ وَ الْبَقَرِ وَ لَکِنْ یَقُولُ ازْرَعْ فِیهَا کَذَا وَ کَذَا إِنْ شِئْتَ نِصْفاً وَ إِنْ شِئْتَ ثُلُثاً
📚کافی ج۵ص۲۶۷
عبدالله بن سنان در مورد فردی که قرارداد مزارعه می بندد و زمین فرد دیگری را کشت می کند و می گوید : یک سوم برای گاو (یعنی هزینه شخم زدن) و یک سوم برای بذر و یک سوم هم برای زمین! امام فرمود : نامی از دانه و گاو نبرد، بلکه بگوید : این زمین را بکار به فلان، مثلا اگر خواست به صورت نصفه و اگر خواست به صورت یک سوم!
3⃣عَنْ سُلَیْمَانَ بْنِ خَالِدٍ قَالَ: سَأَلْتُ أَبَا عَبْداللَّه عَنِ الرَّجُلِ یَزْرَعُ أَرْضَ آخَرَ فَیَشْتَرِطُ لِلْبَذْرِ ثُلُثاً وَ لِلْبَقَرِ ثُلُثاً قَالَ لَا یَنْبَغِی أَنْ یُسَمِّیَ بَذْراً وَ لَا بَقَراً فَإِنَّمَا یُحَرِّمُ الْکَلَام
📚کافی ج۵ص۲۶۷
سلیمان بن خالد گوید : از امام صادق صلوات اللَّه علیه در مورد فردی که زمین فرد دیگری را کشت می کند و یک سوم برای بذر و یک سوم برای گاو (یعنی هزینه شخم زدن) شرط می کند سؤال کردم؛ امام فرمود : سزاوار نیست که بذر و گاوی را نام ببرد، همانا نوع کلام #حرام می کند!
4⃣عَنْ أَبِی الرَّبِیعِ الشَّامِیِّ عن أَبِی عَبْداللَّه أَنَّهُ سُئِلَ عَنِ الرَّجُلِ یَزْرَعُ أَرْضَ رَجُلٍ آخَرَ فَیَشْتَرِطُ عَلَیْهِ ثُلُثاً لِلْبَذْرِ وَ ثُلُثاً لِلْبَقَرِ فَقَالَ لَا یَنْبَغِی أَنْ یُسَمِّیَ بَذْراً وَ لَا بَقَراً وَ لَکِنْ یَقُولُ لِصَاحِبِ الْأَرْضِ أَزْرَعُ فِی أَرْضِکَ وَ لَکَ مِنْهَا کَذَا وَ کَذَا نِصْفٌ أَوْ ثُلُثٌ أَوْ مَا کَانَ مِنْ شَرْطٍ وَ لَا یُسَمِّی بَذْراً وَ لَا بَقَراً فَإِنَّمَا یُحَرِّمُ الْکَلَام
📚تهذیب ج۷ص۱۹۴
از امام صادق صلوات اللَّه علیه در مورد شخصی که زمین دیگری را کشت می کند و یک سوم برای بذر و یک سوم برای گاو (شخم) شرط می کند سؤال شد؛ امام فرمود : سزاوار نیست که بذر و گاوی را نام ببرد ولی به صاحب زمین می گوید : من در زمین تو کشت می کنم و فلان مقدار از آن برای تو باشد : مثلا نصف یا یک سوم یا هر شرط دیگری، و نام هیچ بذر و گاوی را نام نبرد، همانا کلام #حرام می کند!
5⃣یعقوب بن شعیب عن أَبِی عَبْداللَّه قال:سَأَلْتُهُ عَنِ الْمُزَارَعَةِ فَقَالَ النَّفَقَةُ مِنْکَ وَ الْأَرْضُ لِصَاحِبِهَا فَمَا أَخْرَجَ اللَّهُ منها مِنْ شَیْءٍ قُسِمَ عَلَی الشَّطْر
📚کافی ج۵ص۲۶۸
یعقوب بن شعیب گوید : از امام صادق صلوات اللَّه علیه در مورد قرارداد #مزارعه سؤال کردم؛ امام فرمود : هزینه ها از توست و زمین برای صاحب آن است، سپس آنچه اللَّه از آن بیرون آورد به صورت نصف (یا غیره) تقسیم می شود!
✅ با توجه به روایات فوق و غیره، در قرارداد مزارعه هزینه ها بر عهده عامل و کشاورز است. البته شرط دادن آن توسط صاحب زمين نیز نهیی ندارد ولی در قرارداد نباید سهمی برای هزینه بذر و شخم و غیره نام برده شود، بلکه می توانند با توجه به هزینه ها، درصد تقسیم محصول را برآورد کنند و نحوه تقسیم محصول را شرط نمایند.
به عنوان مثال، صحیح نیست که عامل بگوید : این زمین را من یکسال کشت می کنم و هر مقدار که محصول داد، یک سوم (و امثال آن) را جهت هزینه بذر و شخم و غیره بر می دارم و بقیه را مثلا با هم نصف می کنیم.
بلکه صحیح این است که عامل مثلا بگوید : این زمین را من کشت می کنم و آنچه محصول به دست آمد، مثلا دو سوم برای من باشد و یک سوم برای شما که صاحب زمین هستید.
✅در صورت از بین رفتن محصول، خسارتی بر عهدهی فردی که متکفل هزینه ها نبوده است گذاشته نشده است.
✅ طبق روایت 1⃣ و غیره، معین کردن مقدار معینی از محصول صحیح نیست و به صورت نصفه و یک سوم و یک چهارم و یک پنجم و امثال آن قرارداد می کنند.
اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ
وَ عَجِّلْ لِوَلِیِّکَ الْفَرَجَ
https://t.me/porseshvapasokhe
🔻زعفران ایران را بشناسیم🔻
🔹اینفوگرافی اختصاصی خبرگزاری بسیج از ظرفیت های محصول زعفران کشور عزیزمان ایران
#مهارتورم_رشدتولید
#خبرگزاری_بسیج
@keshavarzi_313
13.81M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
سلام روز تعطیل درحال درختکاری وخدمتی برای سبز کردن شهر
کارمندان شهرداری وادارات مسول کاشت درخت باید جناب بابایی وهمکارانش الگو قرار دهند که اینگونه بدون گرفتن اضافه کار وحقوق دولتی آرام وبی صدا در حال خدمت هستن
@keshavarzi_313
گفتمان درون گروهی
مهدی :
سلام برای کشاورزی زمین ندارم از کجا و چطور میشه زمین تهیه کرد ؟
ابو محمد (منتظر):
سلام علیکم، خداقوت
۱. با جمعی از دوستانتان تعاونی تشکیل بدهید و از منابع طبیعی کمک بگیرید.
۲.با دوستان بسیج سازندگی منطقه تان ارتباط بگیرید.
۳. دوستان بسیج کشاورزی منطقه هم میتوتنند راهنمایی کنند.
موفق باشید.
@keshavarzi_313
•••❈❂🌼🍃
#یک_نکته
از جزء نهم قرآن کریم:
یادمون باشه
لازمهی ورود حق به دل انسان، دوری از تکبّره. قلبی که از تکبّر پر شده باشه، حتی اگه حق بهش عرضه بشه، نمیتونه بپذیره.
🌼 سوره اعراف، آیه ۱۴۶
@keshavarzi_313
لطفا در ایتا مطلب را دنبال کنید
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 پرورش زنبور عسل در خانه
📢 کانال واحد امنیت غذایی مؤسسه مصاف
🆔 @masaf_foods
لطفا در ایتا مطلب را دنبال کنید
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 استفاده از ضایعات ماهی در مزرعه
🔹️ این مزرعه با دفن کردن مستقیم ضایعات ماهی در زیر خاک باغچه به بهبود مواد آلی خاک کمک میکند. ماهی حاوی مقادیر چشمگیری از ماده فسفر است که برای رشد گیاه ضروری است.
#دیگران_چه_می_کنند
📢 کانال واحد امنیت غذایی مؤسسه مصاف
🆔 @masaf_foods
سلام طلاعات قبول حق
پروژه 2040 چیه؟
این پروژه زیر مجموعه ها زیادی داره از جمله اینکه به دروغ به مردم ایران القا کنه خشکسالی هست وبرای همین کشت وکار کم کنن
در صورتی که خشکسالی در کار نیست
اطلاعات بیشتر 👇