🔴 کتاب شماره 5⃣1⃣
🔰#معرفی_کتاب_مهدوی
🔰#مُنتَخبُ_الاَثَر_فی_الامام_الثّانی_عَشَر
🔰#اثر_لطف_الله_صافی_گلپایگانی
بسم الله الرحمن الرحیم🍃
🔷 مُنتَخبُ الاَثَر فی الامام الثّانی عَشَر (عج) کتابی روایی به زبان عربی اثر لطفالله صافی گلپایگانی در موضوع امام دوازدهم است.
🔶 این کتاب برگزیده احادیث از کتابهای شیعه و اهل سنت است.
🔷 کتاب در ده فصل تنظیم شده و بخش اول آن به اثبات وجود و امامت امام مهدی(عج) اختصاص دارد.
💢 احادیث مربوط به زندگانی امام دوازدهم، نائبان او، عصر غیبت، ظهور و حکومت جهانی نیز در فصلهای بعدی قرار گرفتهاند. نویسنده گاه در پاورقی توضیحاتی درباره احادیث ذکر کرده است.
🌕 اصل این کتاب یک جلدی است. البته به همراه برخی از مقالات مولف به صورت سه جلدی هم چاپ شده که با ترجمه فارسی در دوره شش جلدی روانه بازار شده است.
🔵 کتاب، مشتمل بر ده فصل است و هر فصل دارای چند باب در موضوعات مختلفی چون نص بر دوازده امام، نص بر امام عصر، تاریخ زندگی و چگونگی ظهور آن حضرت. مجموع روایات این کتاب به ۸۳۰ حدیث میرسد.
🔰فصلهای کتاب :
📕فصل اول:
اشاره به احادیثی است که بر تعداد امامان دلالت میکند و تصریح دارند که امامان معصوم به تعداد نقبای بنیاسرائیل دوازده تن بودند که اول آنان امیرالمؤمنین علی(ع) و دوازدهمین آنها حضرت مهدی(ع) است.
(شامل ۸ باب و ۲۴۳ حدیث)
📕فصل دوم:
احادیث مشتمل بر نوید ظهور آخرین مصلح غیبی، از عترت رسول اکرم(ص)، از تبار حضرت فاطمه(س)، از نسل امیر مؤمنان(ع)، از اولاد امام حسین(ع) و از صُلب امام حسن عسکری(ع).
(شامل ۴۹ باب و۲۵۲ حدیث)
📕فصل سوم:
تاریخ ولادت، سرگذشت و معجزات حضرت ولی عصر(ع).
(شامل ۳ باب و ۳۴ حدیث)
📕فصل چهارم:
معجزات حضرت بقیة الله در غیبت صغرا، زندگانی نواب خاص و داستان راهیافتگان به پیشگاه آن حضرت، پس از رحلت امام عسکری(ع).
(شامل ۳ باب و ۵۳ حدیث)
📕فصل پنجم:
معجزات حضرت بقیة الله در غیبت کبرا و تشرف خدمت ایشان در عصر غیبت کبرا.
(شامل ۲ باب و ۱۶ حدیث)
📕فصل ششم:
درباره چگونگی ظهور، نشانهها و فتنههای پیش از ظهور، سال و ماه و محل ظهور، خروج سفیانیو دجال، بانگ آسمانی، چگونگی بیعت و ممنوعیت تعیین وقت.
(شامل ۱۱ باب و ۱۲۸ حدیث)
📕فصل هفتم:
فتوحات بینظیر، ظاهر شدن گنجهای زیر زمین، فرود آمدن حضرت عیسی(ع)، کشتن دجّال، پیکار با سفیانی، تکامل عقلها، آبادانی جهان و پر شدن زمین با عدل و داد.
(شامل ۱۲ باب و ۳۷ حدیث)
📕فصل هشتم:
فضایل و مناقب اصحاب ۳۱۳ گانه آن حضرت.
(شامل ۲ باب و ۹ حدیث)
📕فصل نهم:
درباره مدت حکومت، دعوت، سیرت، خوراک، پوشاک و شیوه زندگی آن حضرت.
(شامل ۳ باب و ۷ حدیث)
📕فصل دهم:
درباره انتظار فرج، وظایف شیعیان در عهد غیبت، فضیلت درک محضر، پیروی و اعتقاد به آن حضرت، حرمت انکار، چگونگی تسلیم بر آن حضرت و برخی از دعاهای صادره از ناحیه مقدسه.
(شامل ۷ باب و ۵۱ حدیث)
🆔 @ketab_mahdaviat
🔴 کتاب شماره 6⃣1⃣
🔰#معرفی_کتاب_مهدوی
🔰#معجم_احادیث_الامام_المهدی
🔰#اثر_مؤسسه_معارف_اسلامی
بسم الله الرحمن الرحیم🍃
♦️کتاب ارزشمند «معجم احادیث الامام المهدی علیهالسلام»، مجموعهای است به زبان عربی درباره امام مهدی (ارواحنا فداه) و یکی از منابع روایی معاصر مهدویت است.
🔷 موسوعه حاضر حاصل کار گروهی از پژوهشگران «مؤسسه معارف اسلامی» قم است که زیر نظر حجت الاسلام شیخ علی کورانی تهیه گردیده است.
پژوهشگران این موسوعه، عبارتند از آقایان:
محمدجعفر طبسی، محمدجواد طبسی، سید صالح مدرسی، نجم الدین طبسی، عبادالله تهرانی، عزت الله مولائی، حامد عبدالخالق، محمدامین پورامینی.
🔰 این کتاب، در هشت جلد تنظیم گردیده است:
🔹جلد نخست مشتمل بر سخن ناشر «مؤسسة المعارف الاسلامیة» و نیز مقدمه هیئت علمی بر چاپ اول و دوم کتاب میباشد.
🔹جلد اول و دوم و سوم به احادیث نبوی اختصاص داده شده
🔹جلد چهارم تا ششم آن به احادیث ائمه علیهالسلام و نیز توقیعات حضرت مهدی (علیهالسلام) اختصاص داده شده است.
🔹جلد هفتم نیز به روایاتی اختصاص یافته که طی آنها ائمه علیهالسلام آیاتی را به امام مهدی (ارواحنافداه) تاویل و تفسیر نموده اند.
🔹جلد هشتم هم حاوی فهرستهای این مجموعه است.
🔰محتوای کتاب
♦️این کتاب ارزشمند، حاوی بیش از دو هزار روایت در موضوعات مختلف و متنوع مربوط به حضرت مهدی (علیهالسلام) است.
این روایات، با نگاه به چهارصد منبع قدیم و جدید، چاپ شده و خطی و اعم از سنی و شیعی گردآوری شده است.
🔰مقدمه کتاب
🔶در مقدمه کوتاه کتاب شش مطلب یادآوری شده است:
🔸۱. ضرورت نگارش کتاب و توضیح آن؛
🔸۲. معرفی مجلدات کتاب؛
🔸۳. ضرورت استفاده از رایانه در علوم حدیث؛
🔸۴. میزان ارزش احادیث مهدویت؛
🔸۵. بیان تفاوت بین نسخههای کتب حدیث و گله از دست بردن نااهلان در کتابهای حدیث؛
🔸۶. روش استفاده از این معجم
🆔 @ketab_mahdaviat
🔴 کتاب شماره 7⃣1⃣
🔰 #معرفی_کتاب_مهدوی
🔰 #تاریخ_الغیبة_الصغری
🔰#نویسنده_سید_محمد_صدر
بسم الله الرحمن الرحیم🍃
💢 از جمله آثار علمی مفصلی که در موضوع مهدویت تالیف شده، مجموعهای چهار جلدی است که توسط شهید آیة الله سید محمد صدر با عناوین زیر نوشته شده است:
📕جلد اول تاریخ الغیبة الصغری
📕جلد دوم تاریخ الغیبة الکبری
📕جلد سوم تاریخ ما بعد الظهور
📕جلد چهارم الیوم الموعود
🔶 معرفی اجمالی
همانگونه که از نامهای این چهار جلد بر میآید هر کدام به موضوعی خاص پرداخته و مجموعه آن را موسوعة الامام المهدی نام گذاشته ولی بر روی جلد کتاب عناوین اختصاصی هر کدام آمده است. گفته میشود بخشی از این مجموعه دست نویس است و هنوز منتشر نشده است.
🔷 محتوا
🔹در جلد اول پس از بیان زندگی امامین عسکریین علیهالسّلام به اوضاع معاصر ولادت و غیبت صغری اشاره شده است. بخشی مباحث نیز به سفرای اربعه و چگونگی ارتباط امام عصر با شیعیان اختصاص دارد.
🔹 جلد دوم به موضوع غیبت و علل آن، ملاقاتها و توقیعات امام، تاریخ انسانیت در این عصر و بخشی به نشانههای ظهور پرداخته است.
🔹جلد سوم درباره چگونگی ظهور امام مهدی عج و غلبه او بر جهان نوشته شده
🔹جلد چهارم درباره اوضاع عصر حکومت آن حضرت سخن میگوید.
♦️نشانههای ظهور
🔺مؤلف در بخش نشانههای ظهور با نگاهی نو ضمن بیان تفاوت میان شرایط و نشانهها، به این موضوع پرداخته است.
🔺شهید صدر در کتاب چهارم، اعتقاد به روز موعود و درخشان بودن آینده بشریت را از دو دیدگاه مادی و دینی بررسی کرده است. وی پس از بیان مقدمهای به بیان مادیت تاریخی و مباحثی فلسفی در این باره میپردازد.
🔺منابع مؤلف فراوان است و به صورت
گسترده از کتب شیعه و اهل سنت اعم از تاریخ و حدیث و رجال و... بهره برده است.
به رغم آنکه کتاب موسوعه و مجلدات چهارگانه آن جایگاه خاصی در بیان آثار مهدوی دارد و مؤلف آن که از علمای شیعه امامیه است، مباحث جدیدی را طرح کرده و به تفصیل درباره هر موضوع بحث و بررسی کرده است.
🔺همچنین با روایات و اخبار گوناگون به گونهای عالمانه برخورد میکند که کمتر اینگونه به آن پرداخته شده است.
🆔 @ketab_mahdaviat
🔴 کتاب شماره 8⃣1⃣
🔰 #معرفی_کتاب_مهدوی
🔰 #دادگستر_جهان
🔰#اثر_آیت_الله_ابراهیم_امینی
بسم الله الرحمن الرحیم🍃
💢 دادگستر جهان اثر آيتالله ابراهیم امينى، از كتابهاى عمومى در مباحث مهدویت بوده كه به شرح احوال و پاسخ به شبهاتى درباره امام مهدى(عج) پرداخته و به زبان فارسى، در سال 1346ش نوشته شده است.
🔺نویسنده انگيزه خود را از نگارش، رخنه شبهات در اعتقادات جوانان و دانشآموختگان مىداند كه از سوى نويسندگان، پاسخى مناسب و شايسته نگرفتهاند.
🔷 در مقدمات، ضمن بررسى آينده جهان از نظر شيعه، به اين نكته اشاره شده است كه اسلام با جهانى شدن مخالف نبوده، بلكه خود داعيه جهانى دارد؛ اما در شرايط كنونى، اين پروسه به نفع فرهنگ غرب تمام خواهد شد و فرهنگهاى ديگر از جمله اسلام، در برابر مادىگرى غرب، در معرض تهديدى جدى است.
🔴 فصول این کتاب ارزشمند:
📗در فصل اول، با اشاره به چند حديث نبوى، از آنها چنين استفاده شده است كه موضوع «مهدى» و «قائم» در زمان رسول اكرم(ص) امر روشنى بوده و ايشان ضمن اشاره به علامات و آثار آن حضرت، هميشه مىفرمود: مهدى و قائم موعود، از عترت من خواهد بود.
📗فصل دوم، اختصاص دارد به اثبات اين مطلب كه علاوه بر وجود احاديث مهدویت در كتابهاى اهل سنت، اين احاديث از تواتر و اطمينان بالايى برخوردار مىباشند.
📗در فصل سوم، با اشاره به اين كه موضوع مهدویت و منجى در صدر اسلام، امرى قطعى بوده و مردم فقط در فروعش بحث میكردند، به معرفى مدعیان دروغين مهدویت پرداخته است.
📗فصل چهارم، به نقد اين نظريه پرداخته كه مهدویت شيعه، برگرفته از ساير عقايد و اديان بوده و ضمن بررسى عقيده مهدویت در اديان ديگر، ديگاه قرآن نسبت به اين آموزه را تحليل كرده است.
📗در فصل پنجم، رابطه نبوت عامه و امامت بررسى شده و بعد از اقامه برهان عقلى و نقلى بر امامت، بودن امام زمان(عج) در عالم هورقليا نقد شده است.
🔶 نویسنده در فصول بعدى، به اثبات حجيت احاديث اهلبيت(ع) براى همه مسلمانان پرداخته و ضمن معرفى پدر و مادر امام زمان(عج)، نظر علماى اهل سنت پيرامون تولد مهدى را بررسى كرده است.
🔸وى با اشاره به اين مطلب كه دين اسلام شامل دو دسته از احكام فردى و اجتماعى است، به تبيين برخى از احكام اجتماعى پرداخته و در ادامه، تشكيل حكومت اسلامى را به عنوان تنها راه رسيدن به عرصه عملى اين قوانين معرفى كرده است.
🔸وى پس از بيان آيات و روايات متعدد و إثبات اين كه تشكيل حكومت اسلامى در همه زمانها، يكى از اصول پذيرفته شده اسلامى است، به اين نكته إشاره كرده كه شايد برخى افراد به بهانه وجود چند حديث، از انجام اين وظيفه بزرگ شانه خالى كرده و خويشتن را با انجام برخى مراسم مذهبى دلخوش بدارند؛ به همين جهت در إدامه مطالب، به بررسى و نقد اين روايات پرداخته است.
♦️ايشان روايات مذكور را به پنج دسته تقسيم كرده كه يكى از آنها، روايت معروف «كل راية» است. وى در نقد و بررسى اين روايت معتقد است اين احاديث، تنها قيامهايى را مردود مىشمارد، كه رهبر آن، مدّعى مهدویت بوده و به عنوان قائم آل محمد قيام كند، يا هدف غير الهى داشته باشد و يا بدون تهيّه مقدمات لازم و قبل از فرا رسيدن زمان مناسب، اقدام شود.
🔵 غيبت صغرى و كبرى، نواب اربعه، فلسفه طولانى شدن غيبت، مهدى در كتب اهل سنت، علائم و شرايط ظهور، ياوران وى، احاديث، منابع، تأليفات و اقوال بزرگان اهل سنت، از ديگر مباحث كتاب است.
🆔 @ketab_mahdaviat
🔴 کتاب شماره 9⃣1⃣
🔰 #معرفی_کتاب_مهدوی
🔰 #تاملی_در_نشانه_های_حتمی_ظهور
🔰#مؤلف_نصرت_الله_آیتی
بسم الله الرحمن الرحیم🍃
🔵 کتاب «تأملی در نشانه های حتمی ظهور» با رویکردی در بررسی و پالایش سندی، دلالی، و تحلیلی روایات علائم ظهور به قلم حجت الاسلام و المسلمین نصرت الله آیتی از سوی موسسه آینده روشن(پژوهشکده مهدویت) منتشر شده است.
🔴 مولف این اثر با توجه به اینکه درباره نشانه های ظهور کتاب های زیادی نوشته شده است و مجموعه های بزرگ و کوچکی از روایات علائم ظهور گردآوری شده است بر آن است که با بازکاوی نشانه های حتمی ظهور حضرت حجت(عج) به پالایش و بررسی سندی، دلالی و تحلیلی روایات وارده در این حوزه که کم تر بدان پرداخته شده است بپردازد.
🌕 در مقدمه این کتاب آمده است: آنچه کمتر بدان پرداخته شده و خلأ آن هنوز احساس میشود، بررسی سندی و تحلیل روایات است و امروزه با گسترش دامنه فعالیت مدعیانی که هر از گاهی از گوشه و کنار سر بلند کرده و به ادعای پیشگویی و نزدیک بودن ظهور یا تحقیق فلان نشانه ظهور و دعاوی دیگر جمعی را به خود میخوانند و سبب ایجاد اشتهای کاذب و در نهایت سرخوردگی و یأس میشوند بنابراین ضرورت نگاه عالمانه به روایات علائمالظهور و نیز جداسازی روایات صحیح از سقیم و معتبر از غیر معتبر بیش از پیش احساس میشود.
🔰 این کتاب در ۶ فصل تنظیم شده است :
📕 فصل اول آن "کلیات" به موضوعاتی همچون تعریف علائم ظهور، جایگاه نشانه های ظهور در هندسه دین، فلسفه نشانه های ظهور، تمایز اصول حاکم و نشانه های ظهور، و علایم ظهور و بدا می پردازد.
📕 فصل دوم این کتاب به موضوع یمانی اختصاص یافته است.
📕 فصل سوم آن به سفیانی که بررسی شخصیت سفیانی از منظر روایات و ویژگی های او می پردازد.
📕 فصل چهارم این کتاب "خسف بیداء" نام دارد که به اهمیت آن و بررسی آن در قرآن و روایات شیعه و اهل سنت می پردازد که تنوع خسف، خسف بیدا؛ نشانه ظهور، جهت حرکت سپاه خسف و خسف بیداء؛ رویدادی اعجاز آمیز از جمله مطالب این فصل می باشد.
📕 فصل پنچم این کتاب نفس زکیه نام دارد که مطالبی همچون: قتل نفس زکیه یکی از پنج نشانه، حتمی بودن کشته شدن نقس زکیه، معنای نفس زکیه، مکان و زمان شهادت نفس زکیه و نقد و بررسی روایات نفس زکیه از زیر مجموعه های این فصل به شمار می آید.
اختلاف بنی عباس، آشکار شدن دست در آسمان، طلوع خورشید از مغرب در خاتمه و فصل نهایی این کتاب منتشر شده است.
🆔 @ketab_mahdaviat
🔴 کتاب شماره 0⃣2⃣
🔰 #معرفی_کتاب_مهدوی
🔰 #تاریخ_غیبت_کبری
🔰#نویسنده_سید_محمد_صدر
بسم الله الرحمن الرحیم🍃
🔶 تاریخ غیبت کبرا، کتابی تاریخی و کلامی است که اصل آن، به زبان عربی با عنوان تاریخ الغیبة الکبری توسط سید محمد صدر نوشته شده است.
این اثر، دومین مجموعهای از رشته پژوهشهای مؤلف دربارۀ حضرت مهدی عج است و عنوان کلی آن، موسوعة الامام المهدی(علیهالسّلام) است.
این کتاب، دارای پیشگفتاری دربارۀ تعریف «غیبت کبرا» و سه بخش است:
📕بخش اول
تاریخ زندگی شخصی حضرت مهدی عج که دارای پنج فصل است:
۱. راز بنیادی غیبت حضرت مهدی عج
۲. تکلیف اسلامی امام، در زمان غیبت کبر ی و کارهایی که در این مدت انجام میدهد؛
۳. زندگی خصوصی آن حضرت؛
۴. دیدارهایش در طول غیبت کبرا؛
۵. نامههای ایشان به شیخ مفید.
📕بخش دوم
تاریخ انسانیت در روزگار غیبت کبرا که دارای سه فصل است:
۱. بررسی اخبار مربوط به پیشگویی آینده؛
۲. اخباری مشتمل بر پیشگوییها؛
۳. تکلیف اسلامی در عصر غیبت کبرا.
📕بخش سوم
شرایط ظهور و نشانههای آن که دارای دو فصل است:
۱. شرایط ظهور، برنامهریزی ویژه ایجاد رهبر؛
۲. نشانههای ظهور: تعیین روش کلی، رویدادهایی که در تاریخ اتفاق افتاده است، روی دادن معجزهها بیش از اندازه، قانونمندی معجزات، شمارش یکایک نشانههای ظهور و کوشش برای فهم کلی و منظم علایم ظهور.
🆔 @ketab_mahdaviat