7.1M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#آموزش_داستاننویسی
#بخش_دوم مثالهایی برای درک داستان
📌 کتاببان
حامی کتاب باشید:
https://eitaa.com/ketabbaan
مردم ِ یک جامعه وقتی کتاب میخوانند، چهرهٔ آن جامعه را عوض میکنند، یعنی به جامعهشان چهره میدهند.
یک جامعهٔ بیچهره را میشود در میان ِ مردمی کشف کرد که در اتوبوس، در صف اتوبوس، و در اتاقهای انتظار، و در انتظارهای بیاتاق منتظرند و به هم نگاه میکنند و از نگاه کردن به هم نه چیزی میگیرند و نه چیزی میدهند. جامعهای که گروه ِ منتظرانش به هم نگاه میکنند جامعهٔ بی چهره ایست!
📚#از_سکوی_سرخ
✍️#یدالله_رؤیایی
📇 ناشر: #نگاه
☘️تعداد صفحه: ۳۶۵
📌 کتاببان
حامی کتاب باشید:
https://eitaa.com/ketabbaan
گر دگری را شکیب
هست ز دیدار دوست
من نتوانم گرفت
بر سرِ آتش قرار
🌱
#سعدی
📌 کتاببان
حامی کتاب باشید:
https://eitaa.com/ketabbaan
⚠️از این پس:
۱- واژہ پارسی«کارگزاران»
بهجای واژہ تازی«مسولان»
۲- واژگان پارسی«همانند، همتا»
بهجای واژہ تازی«مشابه»
۳- واژہ پارسی«نامبرده»
بهجای واژہ تازی«مشارالیه»
#درست_نویسی
#زبان_فارسی
📌 کتاببان
حامی کتاب باشید:
https://eitaa.com/ketabbaan
✍️ یک اصل در نوشتن این است که نویسنده ناگزیر است بیتوجه به نقدها کارش را انجام بدهد. #محمود_دولتآبادی درباره نوشتن رمان «زوال کلنل» میگوید:
پیش از نوشتن آن خوابش را دیده بودم. دیگران نقدها نوشتند بر اینکه کوتاه است یا دراز ... من اما نویسنده بودم و باید کارم را انجام میدادم. اگر آن را نمینوشتم باید سر از دیوانهخانه در میآوردم.
📚 عنوان کتاب: #رد_گفت_و_گزار_سپنج
✍️ نویسنده:#محمود_دولتآبادی
📇 ناشر:#چشمه
☘️تعداد صفحه: ۳۹۳
📌 کتاببان
حامی کتاب باشید:
https://eitaa.com/ketabbaan
بزرگترین ایراد #نویسنده
بزرگترین عیب برای نویسنده، نداشتن قدرت خودآشکارگی است. اگر از جزییات بهظاهر کوچک و بیاهمیت زندگی خود شرم زده میشوید، احتمال اینکه بتوانید یکشخصیت زنده خلق کنید، بسیار کم است. قدرت خودآشکارگی و گفتن از نواقص و پرداختن به جزییات زندگی، برای نویسنده یک مهارت حیاتی است.
اگر کمی بیشتر در خود عمیق شوید، میتوانید جزییات زیادی از خود و زندگیتان را به یاد بیاورید که میتوانند مایه داستانهایتان باشد. چیزهای ارزشمندی که تلاش کردهاید، با مهارت پنهانش کنید. خودسانسوری، همهٔ مواد مفیدتان را برای خلق اثری ارزشمند سوخت میکند. اگر با خودتان صادق باشید، خواهید فهمید که همه چیزهایی که در تلاش برای پنهان کردنش هستید دقیقا همان چیزهایی است که برای یک داستان جانانه به آن نیاز دارید و نویسندگان بزرگ، داستانهای درخشانشان را دقیقا با استفاده از همین موارد نوشتهاند.
📌 کتاببان
حامی کتاب باشید:
https://eitaa.com/ketabbaan
اولین وظیفه شما در بخش #شروع_رمان، جذب خواننده است. نقطه سر خط...
#جیمز_کین در شروع اثرش با نام #پستچی_همیشه_دوبار_در_میزند مینویسد:«آنها طرفهای ظهر مرا از پشت کامیون علفهای خشک پایین انداختند.»
در اینجا ما به اصطلاح وسط داستان هستیم. چنین شروعی با قرار دادن فوری خواننده در میانه داستان، او را مشتاقش میکند تا بخواهد بداند قضایا از چه قرار است.
📚 عنوان کتاب: #طرح_و_ساختار_رمان
✍️نویسنده: #جیمز_اسکات_بل
🖋مترجم: #محسن_سلیمانی
📇ناشر: #سوره_مهر
📌 کتاببان
حامی کتاب باشید:
https://eitaa.com/ketabbaan
#شخصیت_پردازی و مشخصکردن انگیزهها
ما شخصیتهایمان را از طریق گفتوگو به خواننده معرفی میکنیم. گفتوگو آمیزهای از حالتهای صورت و زبان بدن است که به خواننده نشان میدهد شخصیت ما کیست.
گفتوگو یکی از عناصر مهم داستاننویسی است.
📚 عنوان کتاب: #گفتوگونویسی
✍️نویسنده: #گلوریا_کمپتون
🖋ترجمه: فهیمه محمدسمسار
📇ناشر: #سوره_مهر
📌 کتاببان
حامی کتاب باشید:
https://eitaa.com/ketabbaan
#معرفی_کتاب
نینا، راوی و نویسندهی کتاب «تولستوی و مبل بنفش» برای غلبه بر اندوهِ از دستدادن شریک تجربههای کودکیاش، یعنی خواهر بزرگترش آنماری، راه و روشی خاص پیش میگیرد تا در خلال آن به زندگی عادی خویش بازگردد و از اندوه و تلاش برای مواجه با آن، فرصت زیستن دوباره و امید به زندگی را برای خود و اطرافیانش که همچون او با غمِ ازدستدادن مواجه هستند، رقم بزند.
«یک سال، هر روز یک کتاب!» این نسخهی پیچیدهشدهای است که نینا برای خودش و برای تمام لحظههایی که ناتوان از تحمل و صبوری در برابر رنج و اندوه است، میپیچد. در جایی از کتاب از زبان نینا میخوانیم که «یگانه پاسخ به اندوه، زندگیکردن است. زندگیکردن همراه نظرداشتن به گذشته. بهخاطرآوردن آنهایی که ازدست دادهایم و درعینحال، با امید و اشتیاق به جلو گامبرداشتن و آن حس امیدواری و فرصتداشتن را ازطریق محبت، سخاوتمندی و همدردی انتقالدادن.»
از نظر نینا هر کتاب و روایتی، حرفی برای گفتن دارد و این ما هستیم که آنچه را منتظر دریافتش هستیم، از میان کلمهها و روایتهای نویسنده درمییابیم.
📚 #تولستوی_و_مبل_بنفش
✍️نویسنده: #نینا_سنکویچ
🖋مترجم: #لیلا_کرد
📇ناشر: #کوله_پشتی
☘️تعداد صفحه: ۲۷۰
📌 کتاببان
حامی کتاب باشید:
https://eitaa.com/ketabbaan
«کتاب شما معمولاً پنج شش صحنهی واقعاً قوی دارد و بقیه متوسطاند؟ اما اگر صحنههای واقعاً موفقی داشتهاید، چرا تمام صحنههای دیگرتان چندان درخشان نیست؟ میدانی جوابش چیست؟ چون تو یک فرد تنبلی و خودت را متقاعد کردهای که لازم نیست هر فصل را پنجاه بار بازنویسی کنی، و فقط اولین ایدهای را که به ذهنت میرسد انتخاب میکنی.»
#همینگوی میگوید: من هر صحنه را حدودا پانزدهبار مینویسم. مراقب باش این فقط کار روز اول است.
📚عنوان کتاب: #داستان(ساختار، سبک و اصول فیلمنامهنویسی)
✍️ نویسنده: #رابرت_مک_کی
🖋مترجم: #محمد_گذرآبادی
📇ناشر: #هرمس
☘️تعداد صفحه: ۶۱۸
📌 کتاببان
حامی کتاب باشید:
https://eitaa.com/ketabbaan
تا زمانی که نوشتن از یک سرگرمی به یک شغل تبدیل نشود، شما یک #نویسنده واقعی نخواهید شد. تو بايد هر روز بنويسی #ری_برادبری گفت: «بايد حداقل هزار کلمه در روز تايپ کنی. باید با نشستن روی صندلی بدون بلند شدن حجم دلخواه را بنویسی.»
وقتی کتابی را برای چاپ آماده میکردم، مثل احمقها ساعت پنج صبح بیدار میشدم و قبل از کار از ساعت پنج تا هشت هزار یا هزار و پانصد کلمه مینوشتم. من #پیشنویس کتاب را در دو ماه نوشتم، به آن نگاه کردم و فکر کردم: «همه چیز باید #بازنویسی شود.» و این طبیعی است.
بیشتر افرادی که برای خودشان مینویسند، طبق برنامه نمینویسند: «وقتی #الهام گرفتم، خواهم نوشت.» اما وقتی به وضوح برنامهریزی میکنید که #داستان در مورد چه چیزی باشد و وقتی هر روز زمانی را به آن اختصاص میدهید، این داستان از قبل یک داستان در مورد چیزی است که میخواهید.
✍️#النا_اسمیرنوا
#دنیای_نویسندگی
📌 کتاببان
حامی کتاب باشید:
https://eitaa.com/ketabbaan