کتاب خوب📚
#معرفی_کتاب 📚
نام کتاب:خاطرات مرضیه حدیدچی(دباغ)
نویسنده:محسن کاظمی
نقش و تاثیر زنان در جریان پیروزی انقلاب اسلامی از آن دست موضوعاتی است که شاید بیش از هر مقوله دیگری در معرض سوءبرداشت و بدفهمی واقع شده است. این بیتردید به سبب فقر آثار پژوهشی مستند و معتبر در این زمینه است که موجب میشود هر کسی از ظنّ خود یار آن شده و رای و نظر شخصی خودش را به عنوان واقعیت محرز و قطعی تاریخ اظهار کند. این آفت حتی در چند ساله اخیر نیز که کمابیش آثار پژوهشی ارزشمندی درباره میزان نقشآفرینی و حضور زنان در وقایع تاریخی بزرگی چون انقلاب اسلامی و دفاع مقدس منتشر شده است، از میان نرفته و هنوز هم شاهد ابراز دیدگاههای غیرعلمی و نامستند کسانی در این خصوص هستیم که گاه دامنه اختلاف آنها از انکار تا احراز صد در صد در نوسان و تغییر است و این روشنترین گواه بر کمبود آثار پژوهشی روشنگر در این حوزه تلقی میشود.انتشار کتاب خاطرات مرضیه حدیدچی (دباغ) از جمله آثار پژوهشی کمشمار و ارزشمندی است که به تنهایی بخش گستردهای از کمبودهای پژوهشی این زمینه را مرتفع میکند و تصویر کاملا جدید و مبتنی بر منابع تاریخی قابل اعتماد و صحیحی از جغرافیای حضور و میزان نقشآفرینی زنان در حوادث تاریخی بزرگ به دست می دهد.
محسن کاظمی در این کتاب، با بهرهبرداری از تجربیات علمی-تحقیقی گذشته خودش در عرصه خلق و انتشار آثاری در حوزه تاریخ شفاهی، به واکاوی در خاطرات زندگی و مبارزه یکی از سرآمدترین زنان انقلابی کشور دست مییازد. او با رویکردی علمی و عاری از هرگونه اغراق و اغماض به گفتوگو با حدیدچی میپردازد و از این رهگذر موفق به ارائه شیوهای نو در حوزه تاریخ شفاهی میشود که مطالعه آن میتواند به عنوان یک الگوی تحقیقی کارآمد و موفق مورد استفاده سایر پژوهشگران قرار بگیرد.اما شاید عمدهترین ویژگی این اثر که موجب تمایز آن از سایر کتابهای مشابه آن میشود این باشد که «خاطرات مرضیه حدیدچی (دباغ)» در چشماندازی قرار میگیرد که مخاطبان میتوانند در آیینه خاطرات این بانوى مبارز، سیمایی جامع از کلیه زنان حاضر در عرصه مبارزه برای انقلاب و دفاع از میهن در مبارزه با دشمنان را مشاهده کنند.
#کتاب_خوب #نویسنده_ایرانی #کتاب #کتابخوانی #رمان #ناشر #شهدا #جنگ
کتاب خوب📚
#معرفی_کتاب 📚
نام کتاب:شبیه مریم
نویسنده:اکرم صادقی
#رمان #تاریخی
فضّه، خدمتگزار مشهور حضرت فاطمه زهرا (سلام الله علیها) و راوی حدیث از آن بانوی بزرگ است. در کتب تاریخی، برای نخستین بار در دوران اولیه بعد از هجرت رسول اکرم (ص) به مدینه، از این بانوی پرهیزکار نام برده شده است. آن ایام آیه ای نازل شد که پس از آن پیامبر اسلام فضه را برای کمک و یاری بانوی عالمین به منزل حضرت زهرا (س) فرستادند. حضرت فضه در مقام والایی از ایمان و تقوی قرار دارد. ایشان در نطق و خطابه قهرمان زبردستی بوده و علاوه بر افتخار خدمت به حضرت زهرا (سلام الله علیها)، سراسر زندگی این بانوی نمونه، از خلوص و معنویت موج می زند. آنطور که تاریخ گواهی می دهد، این زن والامقام در مدت بیست سال از زندگی خود حتی گفت و گو و مکالمات عرفی خود را هم با آیات قرآن کریم بیان می کرد. رمان «شبیه مریم» از انتشارات کتاب جمکران با تصویرگری «محمد صادق» درباره زندگی و زمانه حضرت فضه از زمان زندگی در نوبه (شهری در آفریقا) تا زندگی وی در فضای مدینۀ النبی است.
برای خرید این کتاب متونید به سایت ما مراجعه کنید.
http://ketab365.ir/product/194683
#کتابخوانی #کتاب_خوب #نویسنده_ایرانی #کتاب
کتاب خوب📚
#کتاب_خوب #معرفی_کتاب
برای خرید این کتاب میتونید به سایت ما مراجعه کنید.
http://ketab365.ir/product/192022
کتاب خوب📚
#معرفی_کتاب 📚
نام کتاب:شاه بی شین
نویسنده:محمدکاظم مزینانی
موضوع:تاریخ معاصر
روایت غالب در رمان «شاه بیشین» روایت دوم شخص است که فضای گستردهای از رمان را از آن خود کرده و به بازگویی زندگی شاهنشاه ایران میپردازد؛ از روزی که پدر با چکمههای خود پا به خانه میگذراد و خبر شاه شدن خود را میدهد تا روزی که این شاه از سر آواراگی از کشوری به کشور دیگر پناهنده میشود... این روایت که به مانند همزادی برای شاه، او و اطرافیانش را دنبال میکند صرفا در دست شاه باقی نمیماند و همسرش فرح نیز بخش اندکی از بازگویی این تاریخ را عهدهدار میشود؛ از روزهای فقر و فلاکت در پاریس تا مبدل شدن به زن اول دربار و شرکت در امور فرهنگی و... در کنار این روایت اصلی، روایت دیگری وجود دارد که به توصیف خانوادهای تهیدست در یکی از روستاهای دامغان میپردازد؛ خانوادهای کوچک در یک محیط روستایی و به دور از هیاهوی پایتخت و فضای شهری. این روایت که در تضاد با روایت اول قرار دارد تلاش میکند فاصله میان دربار پادشاه و مردم جامعه، افزایش نارضایتی و اعتراض و در ادامه انقلاب مردم ایران را به نمایش بگذارد. این رمان در 20 فصل نوشته شده و محوریت ماجراهای آن مربوط به زندگی شاه مخلوع (محمدرضا شاه پهلوی) است که از زمان تولد تا مرگ او را روایت میکند. داستان از زمان عمل جراحی شاه در مصر شروع میشود و سپس با نگاهی به گذشته، از کودکی تا لحظه مرگ محمدرضا از زبان او روایت میشود. محمدکاظم مزینانی برای تنوع بخشیدن به اثر خود، این زندگی به ظاهر پر طمطراق، اما کسالتآور را از زاویه دیدهای مختلف روایت کرده تا فصلهای مختلف رمان برای خواننده جذابیت لازم را داشته باشد. روایت رمان به شکل خطی نیست و بارها در طول روایت، شکست زمان در حوادث داستان اتفاق میافتد. به غیر از زندگی شاه و اطرافیانش، نویسنده شخصیتهای داستانی دیگری را هم وارد دنیای قصه کرده تا ابعاد خیالانگیز ماجرا به حاشیه رانده نشود. او با این شیوه نگارشی به استقلال شخصیتهای داستان خود تاکید دارد و نمیخواهد راوی فقط ماجراهایی تاریخی را روایت کند.
#کتاب_خوب #کتاب
کتاب خوب📚
#معرفی_کتاب📚
نام کتاب:لحظه های انقلاب
نویسنده:محمود گلابدره یی
موصوع: قصه های انقلاب/تاریخ معاصر
《لحظههای انقلاب» با تسلط تاریخی دقیقی نوشتهشده که در آن گرماگرم مبارزه عجیب به نظر میرسد. نویسنده از هر فرصتی برای برگشت به گذشته استفاده میکند و بارها به مسیر طولانی مبارزهء مردم ایران نظر میافکند. از تحریم تنباکو تا بیست و هشت مرداد را به دفعات مرور میکند و اشتباهات قبلی را برمیشمرد و از نهایت دل آرزو میکند که این بار آن اشتباهات تکرار نشوند. گاهی حتی به دلهره و اندوه دچار میشود و با تردید به آیندهء انقلاب نگاهمیکند. بعد به خودش دلداری میدهد که اگر خمینی رهبر این انقلاب است آن اشتباهات تکرار نمیشود و باز شروع میکند به راز و نیاز با رهبرش که حالا در نوفل لوشاتوی پاریس است. از عشقش به این مرد خدا میگوید و میگوید مبادا سرت کلاه بگذارند! بارها و بارها پیش خودش با خمینی نجوا میکند و میگوید خدا تو را از کجا برای ما رسانده؟! مبادا با وعدههایشان گولت بزنند! از امید ملت ایران به رهبرشان میگوید و از تفاوت خمینی با دیگر مراجع تقلید که یکی شاه را نصیحت کرده و دیگری گفته مردم نیایند توی خیابانها! از دیوارهای پر از اعلامیهء شهر میگوید که هر جا دیدی عدهای جمع شدهاند میفهمی دارند اعلامیهء خمینی را میخوانند و باقی اعلامیهها خریداری ندارد. جوانی که آمد و اعلامیهء یک حزب تازه تاسیس را روی اعلامیهء امام خمینی چسباند نزدیک بود در دستان مردم تکه پاره شود. «لحظههای انقلاب» انقلاب را نقطهء نهایی یک سیر تاریخی و یک مبارزهء اجتماعی طولانی مدت نشان میدهد که نه از شهریور و نه حتی از خرداد که از مشروطه آغاز شدهاست.
#کتاب_خوب #نویسنده_ایرانی #انقلاب #رمان
کتاب خوب📚
#معرفی_کتاب 📚
نام کتاب:"آه با شین"
نویسنده:محمدکاظم مزینانی
محمدکاظم مزینانی در کتاب آه با شین راوی داستان زوال یک خاندان قجری است. داستان در سه لایه مختلف برای خواننده تعریف میشود. لایه صفر داستان، زمان حال شازده پنجم یا تهتغاری است که تا آخر، نام دقیقش مشخص نمیشود.
شازده در زمان حال داستان بالای هفتاد سال سن دارد و بیماری قلبی و سکته او را زمینگیر کرده است. در این لایه، دست و پنجه نرم کردن او را با بیماریاش، خاطرات گذشته و پسرش«کاوه» که تنها میراث خانواده سالاری است میبینیم. کاوه معتاد است و زندگی خانوادگیاش در حال فروپاشی. در لایه دوم داستان که به صورت فلشبک ارائه میشود، داستان خاندان سالاری از نوادگان فتحعلی شاه قاجار روایت میشود. داستان در این لایه خطی تعریف میشود و رو به جلو میرود. به مرور خواننده با شخصیتهای زیاد آن آشنا میشود، زندگی هر یک را میخواند و سرنوشتشان را تا مرگ دنبال میکند. در لایه دیگری از داستان، خردهروایتهای مربوط به شخصیتها به صورت صحنهای از گذشته آنها ارائه میشود که کمک شایانی به عمقبخشی شخصیتها میکند.
کتاب آه با شین را میتوانیم داستانی تاریخی نیز بدانیم چراکه در پسزمینه داستان از فصل اول تا انتها به ترتیب برهههایی از تاریخ معاصر ایران مانند دوران رضا شاه و فرمان کشف حجاب، جنگ جهانی و سقوط رضا شاه، سر کار آمدن محمدرضا پهلوی، اصلاحات ارضی، گسترش فضای شهری و ساختوسازهای آن دوران و تخریب فضاهای روستایی و بکر، مبارزات سیاسی پیش از انقلاب و بعد از آن و حتی جنگ تحمیلی و زمان حال، دوره میشوند. آه با شین با استفاده از نثری سلیس و لحنی مناسب، همینطور استفاده از تعلیق و کشش، داستان جذابی خلق میکند تا خواننده را در مسیر یادآوری تاریخ معاصر با خود همراه سازد.
#نویسنده_ایرانی #کتاب_خوب