سوره رعد ۱۵.mp3
12.8M
📕 تفسیر سوره مبارکه رعد
🎧 جلسه ۱۵
🏷 آیات ۱۸ تا ۲۲
📅 ۹۸٫۰۳٫۱۰
🖌 ملاک ارزشگذاری افراد
🖌 ویژگیهای خردمندان در قرآن کریم
🖌 اولین استاد اخلاق
#کتاب_بندگی
#تفسیر_سوره_رعد
┄┅┅ ✨❀🌸❀✨ ┅┅┄
🆔 @ketabebandegi
🆔 @tarighebandegi
📖 #کتاب_بندگی | سوره مبارکه رعد
🎙 #حجت_الاسلام_مصلحی
📜 مباحث جلسه ۱۵
🔖 (صفحه ۱)
🌳 سرانجام نیک در انتظار کسانی است که دعوت پروردگارشان را لبیک گفتند.
🌳 ملاک قرآن کریم برای معرفی «کسانی که اهل فهم و شعور و آگاهی هستند»: کسانی که پیامهای قرآن کریم را به عنوان حقیقت باور کردهاند.
🌳 سوره مبارکه رعد، کسانی که حقانیت قرآن کریم را درک نکردهاند را کور معرفی میکند. ما هم باید ملاک ارزش گذاریمان روی افراد همین باشد.
🌳 ما معمولاً کسی که اطلاعات زیادی در موارد مختلف دارد را آگاه و فهیم میدانیم؛ ولی ملاک قرآن کریم این نیست. چگونه میشود کسی که آگاهیهای زیادی نسبت به مخلوقات دارد، اما نسبت به خداوند متعال معرفت و آگاهی کافی ندارد! نسبت به هدف آفرینش انسانها اطلاع و باور صحیحی ندارد! چگونه میشود چنین شخصی را فهیم و عاقل دانست؟! نزد قرآن کریم این انسان ارزشی ندارد.
🌼 بلکه بالاتر؛ قرآن کریم میفرماید ﴿إِنَّمَا يَتَذَكَّرُ أُولُو الْأَلْبَابِ﴾. فقط خردمندان متذکر (حق) میشوند. پس اگر کسی متذکر پیامهای حقِّ قرآن کریم نشود بیعقل است!
🌼 کسی که هزاران اطلاعاتِ بیهوده دارد، اما اطلاع ندارد از کجا آمده و آمدنش بهر چه بود، آیا چنین شخصی عاقل است؟!
🌼 مثل بچه مدرسهای که هزاران اطلاعات از مجلههای علمی دارد، ولی درس اصلی خود را نمیداند و نمرهاش ۶ یا ۷ میشود. آیا چنین بچهای عاقل است؟! کسی که شبهای ماه مبارک رمضان تا نزدیک سحر مشغول ضبط فلان برنامه میشود، آیا چنین شخصی عاقل است؟! طلبهای که تا بامداد ماه مبارک رمضان مشغول کتاب سیوطی میشود، آیا عاقل است؟! اگر روایات باب عقل و جهل کتاب کافی را هم ببینید، شما را به همین ملاک راهنمایی میکند.
🍄 برخی میگویند: هر انسانی در انتخاب سبک زندگی و طرز تفکر آزاد است! ما هم باید به اعتقاد انسانها هر چه که باشد احترام بگذاریم! اما قرآن کریم میفرماید: کسانی که حق و حقیقت را میفهمند و باور میکنند، با دیگران برابر نیستند. قرآن کریم کسانی که واقعیت را فهم و باور نمیکنند کور مینامد!
🍄 یکی از وظائف ما به عنوان مبلّغ اتمام حجت برای عقول است؛ و یکی از راههای اتمام حجت برای عقول حمله به تفکر اشتباه افراد است.
🖇 ادامه دارد...
┄┄┄┄┄•❁🌸❁•┄┄┄┄┄
🆔 @ketabebandegi
🆔 @tarighebandegi
📖 #کتاب_بندگی | سوره مبارکه رعد
🎙 #حجت_الاسلام_مصلحی
📜 مباحث جلسه ۱۵
🔖 (صفحه ٢)
🌿 عزیزان! چنین نیست که هر کس اسم مؤمن را در جامعه یدک میکشد، «أُولُو الْأَلْبَاب» باشد. قرآن کریم برای «أُولُو الْأَلْبَاب» ویژگیهایی ذکر میکند:
۱. به عهد خدا وفا میکنند؛
۲. پیمانِ (بندگی خداوند متعال) را نمیشکنند. در مسیر بندگی ایستادگی میکنند؛
۳. چیزی را که خدا میخواهد به آن وصل شوند، وصل میشوند. اگر خدا گفته به ارحام وصل شو! صله ارحام به جا میآورد. اگر خدا گفته به مظلوم وصل شو، به یاری مظلوم میشتابد؛
۴. از پروردگارشان میترسند. مانند رفیق و پسرخاله با خداوند عالم رفتار نمیکنند!
۵. از بد حساب کردن خداوند متعال میترسند؛
۶. برای به دست آوردن رضایت و نگاه پروردگارشان صبر میکنند؛
۷. نماز را برپا میدارند؛
۸. در نهان و آشکار از آنچه خداوند متعال روزی آنها کرده است انفاق میکنند؛
۹. با نیکی و خوبی، زشتی و پلیدی را دفع میکنند.
💐 صاحبان خرد به گونهای زندگی میکنند که با هیچ شخصی درگیری فکری نداشته باشند؛ چون فکر خود را برای مسیر بندگی لازم دارند.
💐 در روایتی داریم که خداوند متعال دعای چهار دسته را در شب قدر نمیپذیرد:
۱. کسی که دائم الخمر است؛
۲. کسی که عاق والدین است؛
۳. کسی که قطع رحم کرده است؛
۴. کسی که کینه مؤمنی را به دل داشته باشد.
💐 نوع این چهار دسته کسانی هستند که فکر و دلشان را جای دیگری غیر از بندگی خرج کردهاند!
💫 برای «أُولُو الْأَلْبَاب» با این ویژگیها، سرانجام نیک سرای آخرت است. آیا ما این ویژگیها را داریم؟! عزیزان! ایمان به آیات الهی یک آثاری دارد. اگر ما این ویژگیها را نداریم هنوز دچار نفاق هستیم!
🌺 از مرحوم آیت الله خوشوقت پرسیدند: «چگونه استاد اخلاق خصوصی پیدا کنیم؟» فرمودند: «شما حرف استاد اخلاقِ اول -یعنی خداوند متعال- در قرآن کریم را گوش دهید، اگر نیاز باشد خداوند متعال بیشتر از آن هم میفرستد.» آیا ما به حرف خداوند متعال در قرآن کریم گوش میدهیم؟!
┄┄┄┄┄•❁🌸❁•┄┄┄┄┄
🆔 @ketabebandegi
🆔 @tarighebandegi
💠 آدم عاقل کیست؟!
ما معمولاً کسی که اطلاعات زیادی در موارد مختلف دارد را آگاه و فهیم میدانیم! اما ملاک قرآن کریم این نیست.
قرآن کریم کسی را صاحب خِرد میداند که پیامهای حقِّ قرآن را باور میکند و میپذیرد! ﴿إِنَّمَا يَتَذَكَّرُ أُولُو الْأَلْبَابِ﴾.
آیا کسی که هزاران اطلاعاتِ به درد نخور دارد اما نسبت به خود خداوند متعال و هدف خلقت و راه رسیدن به آن بیاطلاع است، آیا چنین شخصی عاقل است؟!
مثل بچه مدرسهای که هزاران اطلاعات از مجلههای علمی دارد، ولی درس اصلی خود را نمیداند و نمرهاش ۶ یا ۷ میشود!! آیا چنین بچهای عاقل است؟!
🎙 تفسیر سوره رعد | جلسه ۱۵
🆔 @ketabebandegi