📗#حالات_عشق_مجنون
✍️#جلال_ستاری
حالات عشق مجنون / جلال ستاری
اصل داستان لیلی و مجنون بسیار کوتاه و ساده و خالی از وقایع جذاب و جالب توجه است و هیچ حادثه فوقالعادهیی در آن دیده نمیشود. خواننده هنگام مطالعه شرح زندگی مجنون، به خوبی متوجه میشود که وقایع آن از نظر فن داستان نویسی، نظم و ترتیبی نگرفته و به یکدیگر پیوند نیافته است. گردآورندگان داستان زندگی مجنون، به هیچ روی در بند داستانپردازی نبوده، بلکه اشعار پراکنده منسوب بدو در دست داشته و آنها را با ذکر «شان نزول» از پی یکدیگر آوردهاند. کم کم این وقایع نامربوط و قطعههای پراکنده، رنگ افسانه میگیرد و داستان عشق شورانگیز مجنون و لیلی از میان آن پدید میآید. به همین سبب است که وقایع این داستان ارتباط منطقی با یکدیگر ندارد و مانند وقایعی که در داستانهای دیگر وجود دارد، و مانند حلقههای زنجیر یکی پس از دیگری آمده و متصل و مرتبط به واقعه گذشته است، پرداخته نشده است....
کتاب ؛ در باب نام و نسب قهرمان داستان مجنون بنی عامر و حتی در وجود تاریخی داشتن یا عدم آن، بسیار سخن گفته شده است. اما روایتهای بسیار وجود دارد حاکی از آنکه اساسا چنین شخصی وجود خارجی ندارد و روایان و محدثان این افسانه را وضع کرده اند... البته در برابر این روایتها، روایتهای دیگری نیز وجود دارد که در آنان از مجنون به عنوان وجودی حقیقی و تاریخی و عینی گفتگو شده است...
نظامی شاعر «پارسی سرای عاشقانه سرود ما» نخستین بار لیلی و مجنون را در 584 هـ. به فارسی (در چهارهزار و هفتصد بیت و در مدتی اندک ـ کمتر از چهارماه) سروده و به نظم درآورد. و با این بیان به این نکته میرسیم که شهرت نام لیلی و مجنون و مثل شدن آنها در عشق و عاشقی در واقع از سر دولت شاعران ایرانی حاصل آمده است واصلا این ایرانیاناند که داستان گسیخته و پاره پاره را در آن گنجانیدهاند و به آن وحدت و انسجام بخشیدهاند تا بدین مقام رسیده است و در ادب فارسی پایگاهی در خور یافت هاست.
#درخواستی
کتاب همراه ⬇️⬇️
🆔 @ketabhamrah
ما هم میتوانیم خوب و نجیب باشیم،
اما فقط وقتی که همه چیز بر وِفقِ مرادمان باشد...
#فئودور_داستایوفسکی
از کتاب" برادران کارامازوف"
کتاب همراه ⬇️⬇️
🆔 @ketabhamrah
golpuneha-m1354@bamun1.pdf
2.42M
📘گلپونهها.
✍️هما میرافشار.
تهران: جاویدان، 1354"چاپ2"
#درخواستی
کتاب همراه ⬇️⬇️
🆔 @ketabhamrah
هدایت شده از دارالادیان-بنیاد شرق شناسی
🏛مرکز علمی، پژوهشی و آموزشی دارالأدیان برگزار می کند ⬇️
♦️ به اطلاع کلیۀ همراهان و عزیزان به ویژه طلاب و دانشجویان رشته های ادیان و مذاهب می رسانیم این مرکز نشست هم اندیشی با عنوان " جایگاه زبان سریانی و عبری در مطالعات ادیان ابراهیمی" و با شرکت و سخنرانی دو استاد مجرّب زبانهای مذکور جناب استاد کشیش #آشور_تمرس و استاد #آرش_آبایی برگزار می نماید.
♦️ زمان برگزاری: 4 شنبه 12 بهمن ماه 1401 ساعت 16 - 17.30
♦️ شرکت در این جلسه برای کلیۀ عزیزان و زبان آموزان آزاد و رایگان می باشد، ولی متأسفانه بدلیل کمبود فضا تعداد شرکت کنندگان نیز محدود خواهد بود. لذا از علاقمندان مایل به شرکت در این نشست ثبت نام بعمل می آید.
♦️ علاقمندان میتوانند جهت ثبت نام و یا دریافت اطلاعات بیشتر با تلفن زیر تماس حاصل نمایند ⬇️
☎️ : 02532902239
✅ زمان تماس : صبح ها ساعت 10 الی 13
مرکز علمی، پژوهشی و آموزشی دارالأدیان 👇
🆔 https://eitaa.com/daraladyan
📕 دورۀ کامل #کتاب_جمعه در 36 شماره
🔻 شماره های 19 - 36
مجله ای بسیار ارزشمند و کمیاب به سردبیری
#احمد_شاملو
⚡️سال انتشار مرداد 1358 تا خرداد ماه 1359
#کتابخانۀ_منابع_تاریخ_وادیان_ایران_وجهان 👇
📚 https://t.me/Iranvajahanlibrary
کتاب همراه ⬇️⬇️
🆔 @ketabhamrah
🔻🔻🔻🔻