گذر از چهار فکر مخرب و رسیدن به #موفقیت 👆
bookmemory
@ketabjanati
🌿🌺☘🌺🌿🌺☘
#روز_شعر و ادب پارسی
۲۷ شهریور روز بزرگداشت محمدحسین بهجت تبریزی متخلص به شهریار و سالروز درگذشت وی، با تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی در تقویم رسمی کشور به نام روز شعر و ادب فارسی نامگذاری شده است.
_ _ _ 🍂🌼🍂_ _ _
@ketabjanati
بیوگرافی شهریار
سید محمدحسین بهجت تبریزی متخلص به شهریار (پیش از آن بهجت تبریزی) شاعر ایرانی اهل تبریز در سال ۱۲۸۵ هجری شمسی در روستای زیبای خوشگناب آذربایجان متولد شد. پدرش میرآقا بهجت خشگنابی و به روایتی سید اسمعیل موسوی در تبریز وکیل و مادرش خانم ننه خانه دار بود، شهریار بجز خود پنج برادر و هفت خواهر داشت، وی دوران کودکی را به علت شیوع بیماری در شهر، در روستای اجدادیاش خشگناب واقع در شهرستان بستانآباد سپری کرد. ایام کودکی شهریار با جنبش آزادی خواهان مشروطه به رهبری ستارخان و باقرخان همراه بود. بهجت تبریزی در کودکی با قرآن و دیوان حافظ آشنا شد و پس از تحصیلات مقدماتی به تهران رفت و وارد مدرسه دارالفنون شد. شهریار سپس وارد مدرسه طب شد، ولی در پی حادثهای عاطفی پس از ۵ سال تحصیل، بدون اخذ مدرک دکترا، تهران و دانشکده را ترک کرد و در خراسان به خدمت دولتی مشغول شد. شهریار در نیشابور به دیدار کمالالملک، نقاش مشهور رفت و شعری درباره وی سرود.
او در سال ۱۳۱۵ در بانک کشاورزی استخدام و پس از مدتی به تبریز منتقل شد. دانشگاه تبریز شهریار را یکی از پاسداران شعر و ادب میهن خواند و عنوان دکتری افتخاری دانشکدهٔ ادبیات و علوم انسانی تبریز را نیز به او اعطا کرد.
شهریار در جوانی با بزرگان هنر و ادب از جمله با ابوالحسن صبا، محمدتقی بهار و عارف قزوینی و بعدتر با نیما یوشیج، هوشنگ ابتهاج، کریم امیری فیروزکوهی و برخی دیگر از هنرمندان همنشینی و دوست بود. وی در سالهای ۱۳۲۹ تا ۱۳۳۰ اثر مشهور خود، حیدربابایه سلام را میسراید. وی مرداد ۱۳۳۲ به تبریز رفت. شهریار نسبت به علی بن ابیطالب (ع) ارادتی ویژه و همچنین شیفتگی بسیاری نسبت به حافظ داشت...
روح پاک شهریار، این شاعر آزاده، در بامداد 27 شهریور 1367، به سوی بارگاه پروردگارش پر کشید. جسم خسته و نحیف او، با احترامی کم نظیر، بنابر وصیتش در مقبرة الشعرای تبریز به خاک سپرده شد که مدفن بسیاری از شاعران و هنرمندان آن دیار است.
💦💦🌸💦💦🌸💦💦🌸
@ketabjanati
شیعیان دیگر هوای نینوا دارد حسین
روی دل با کاروان کربلا دارد حسین
از حریم کعبۀ جدّش به اشکی شست دست
مروه پشت سر نهاد امّا صفا دارد حسین
می برد در کربلا هفتاد و دو ذبح عظیم
بیش از اینها حرمت کوی منا دارد حسین
پیش رو راه دیار نیستی کافیش نیست
اشک و آه عالمی هم در قفا دارد حسین
🖌#شهریار
@ketabjanati
دل را به صفای صبح پیوند بزن
بر پایِ شب سیاهِ غم ، بند بزن
هرچند که دلسوختهای،چون خورشید
بر شوخی روزگار لبخند بزن
🌹سلام
روز تون بخیر
@ketabjanati
📆 امروز یکشنبه
☀️ ٢٨شهریور ۱۴۰۰ شمسی
🌙١٢صفر١۴۴٣قمری
🎄١٩سپتامبر ٢٠٢١ میلادی
متعلق است به:
🌺«عصمةالله الکبری فاطمه الزهرا سلام الله علیها»
🌺«امیر المومنین علی بن ابیطالب علیه السلام»
📿اذکار:
یا ذالجلال والاکرام100مرتبه
ایاک نعبد و ایاک نستعین1000 مرتبه
یا فتاح489 مرتبه
🗓وقایع:
🔸امضای قرارداد شرکت ملی نفت ایران با کنسرسیوم بین المللی نفت (1333ش)
🔸امضای قرارداد ساختمانی سد شاه عباس در اصفهان با یک شرکت فرانسوی (1345ش)
🔸در گذشت عالم مبارز و مجاهد آیت الله محمد ابراهیم اعرافی(1371ش)
🔸وفات هارون برادر و وزیر حضرت موسی (علیهم السلام)
🔸ماجرای حکمیت (37ق)
🔸آغاز محاصره ی تبریز پایتخت اتابکان ازبک توسط سپاهیان خوارزمشاه (622ق)
🔸در گذشت محمد شاه آبادی (1433ق)
🔸کشف دو قطب مثبت و منفی جریان برق توسط "دوفا" دانشمند فیزیکدان فرانسوی (1733م)
🔸تثبیت حضور نظامی آمریکا در خلیج فارس با امضای قرارداد ده ساله با کویت (1991م)
@ketabjanati
🖤 #امیرالمؤمنین عليه السلام فرمودند:
🍃 در فريب آرزوها، عمرها به پايان مىرسد.
📖 غررالحكم، حدیث ۶۴۷۱
@ketabjanati
🍃🌸🍃🌸
#اطلاعیه
سالنهای مطالعه ی کتابخانه آیت الله جنتی از تاریخ ۲۹ شهریور ماه باز می باشد.
@ketabjanati
بشر اولین بار از کجا فهمیده یه ذره ماست بریزه تو شیر گرم شده بعد بذاره یه گوش همه شیر تبدیل به ماست میشه ، بعد اون ماست اولیه رو از کجا آورده؟
جالب بدونید که ماست اولین بار در ایران تولید شده و بعد به بلغارستان رفته است ! حالا میپرسید چگونه؟ همانطور که میدانید برای درست کردن ماست باید به شیر نسبتا" گرم مایه ماست را بزنیم ، ولی اگر برای اولین بار بخواهیم چنین کاری را بکنیم مطمئنا" مایه ماستی وجود نداشته و حتما از چیز دیگری استفاده شده است، در ایران در کردستان و نزدیک «خانه» گیاهی در اطراف یک آب معدنی میروید که فارسی آن علف ماست بوده و اهالی محل به آن یوغورت اوتی میگویند ! شیره این گیاه، شیر را منعقد کرده و تبدیل به ماست میکند و ماستی که با این گیاه تهیه شود به مراتب مفیدتر خوشبوتر و خوشمزه تر خواهد بود.
Ancients
@ketabjanati
روستای کندوان در دامنه ی کوه سلطانداغی، به همراه دو روستای موجود در ترکیه و آمریکا، یکی از سه روستای صخره ای جهان است، با این تفاوت که برخلاف دو روستای دیگر زندگی عادی در این منطقه ی ییلاقی از رشته کوه های سهند جاری است.
توده های هرمی شکلِ نوک تیز کندوان که در سطوح غیرمنظم آنها سوراخ هایی وجود دارد، بر اثر فعل و انفعالات آتشفشانی ایجاد شده است.
@ketabjanati