#مهارت_های_ترک_گناه
مهارت دوم: #مشارطه ۵
نمونههایی از مواعظ اهل بیت (علیهمالسلام)
🔹 یکـ
اميرمؤمنان وارد بازار بصره شدند،
فَنَظَرَ إِلَى النَّاسِ يَبِيعُونَ وَ يَشْتَرُونَ فَبَكَى (ع) بُكَاءً شَدِيداً ثُمَّ قَالَ يَا عَبِيدَ الدُّنْيَا وَ عُمَّالَ أَهْلِهَا إِذَا كُنْتُمْ بِالنَّهَارِ تَحْلِفُونَ وَ بِاللَّيْلِ فِي فُرُشِكُمْ تَنَامُونَ وَ فِي خِلَالِ ذَلِكَ عَنِ الْآخِرَةِ تَغْفُلُونَ فَمَتَى تُحْرِزُونَ الزَّادَ وَ تُفَكِّرُونَ فِي الْمَعَاد
نگاهى به مردم انداخت و ديد كه سرگرم خرید و فروش هستند، پس به سختى گريست و آنگاه فرمودند: اى بندگان دنيا و كارگزاران دنيا داران، حال كه شما در روز پيوسته سوگند میخوريد و در شب به بسترهاى خود مىآرميد، و [طبعا] در خلال اين حالات از آخرت غافليد، پس چه وقت به جمع آورى زاد و توشه (برای آخرت) برخاسته و در امر معاد انديشه مىكنید؟
🔹 دو
اميرمؤمنان (علیهالسلام) فرمودند:
مَا مِن يَوْمٍ يَمُرُّ عَلَى ابنِ آدَمَ إِلَّا قَالَ لَهُ ذَلِكَ اليَومُ يَا ابنَ آدَمَ أَنَا يَوْمٌ جَدِيدٌ وَ أَنَا عَلَيْكَ شَهِيدٌ فَقُل فِيَّ خَيراً وَ اعمَل فِيَّ خَيراً أَشْهَدُ لَكَ بِهِ يوم الْقِيَامَةِ فَإِنَّكَ لَنْ تَرَانِي بَعْدَهُ أَبَدا
روزی بر فرزند آدم نگذرد که به او نگوید ای پسر آدم من روز تازهای هستم و بر تو گواهم، در من خوب بگو و خوب بکن تا روز قیامت برای تو گواهی دهم، پس به درستی بعد از من دیگر هرگز مرا نخواهی دید.
🔹 خواندن مواعظ تکان دهنده سبب میشود انسان کمتر فریب نفس اماره را بخورد و کمتر پیمان بشکند
🍀🌺🍀🌺🍀
👇👇👇
https://eitaa.com/ketabkhani1
#مهارت_های_ترک_گناه
مهارت دوم : #مشارطه ۶
آیت الله مکارم شیرازی (حفظه الله) درباره انذار نفس حین مشارطه چنين مینويسد:
🔹 «نخستين گامی که علمای بزرگ اخلاق بعد از توبه ذکر کردهاند، همان مشارطه است و منظور از آن شرط کردن با نفس خويش است با تذکرات و يادآوریهايی که همه روز تکرار شود، و بهترين وقت آن را بعد از فراغت از نماز صبح و نورانيت به انوار اين عبادت بزرگ الهی دانستهاند. به اين طريق،که نفس خويش را مخاطب قرار دهد و به او يادآور شود که من جز سرمايه گرانبهای #عمر کالايی ندارم، و اگر از دست برود تمام هستیام از دست رفته، و با ياد آوری آیه شريفه «و العصر ان الانسان لفي خسر» به نفس خويش بگويد: با از دست رفتن اين سرمايه، من گرفتار خسران عظيم می شوم، مگر اينکه کالايی از آن گران بهاتر به دست آورم، کالايی که در همان سوره در ادامه آمده است:
«الا الذين آمنوا و عملوا الصالحات و تواصوا بالحق و تواصوا بالصبر» مگر کسانی که ايمان آورده و اعمال صالح انجام دادهاند، و يکديگر را به حق سفارش کرده و يکديگر را به شکيبائی و استقامت توصيه نمودهاند!
مشارطه نیاز به تقویت دارد و اولین تقویت کننده آن موعظه نفس است. امر ديگری که موجب تقويت مشارطه میشود توسل به معصوم یا امامانی است که صاحب آن روز هستند و ما مهمان ايشان هستيم. بنابراين هنگام مشارطه، با خواندن زیارت روز از شرّ نفس و شيطان به ایشان پناه میبریم و تقاضای کمک و مهماننوازی میکنیم، زیرا آنان از طرف خدا مامور به این امر هستند.
🔹 در دعای روز یک شنبه به امیرالمؤمنین (علیهالسلام) این گونه عرض میکنیم: اى مولاى من یا امیرالمؤمنین، اين روز يكشنبه متعلق به شما و به نام شماست و من در اين روز مهمان شما هستم و در جوار شما. مرا به مهمانى بپذير و مرا پناه ده (از شر شيطان و نفس اماره) كه تو بسيار بزرگوار و كريم و مهمان نوازى و از جانب خدا مأمور پناه دادن خلقى.
🍀🌺🍀🌺🍀
👇👇👇
https://eitaa.com/ketabkhani1
#مهارت_های_ترک_گناه
مهارت سوم : #مراقبه ۱
🔷 مهارت ديگری که بعد از مشارطه لازمه؛ مراقبه است. مراقبه شاه کليد رسيدن به سعادت میباشد و بدون آن ترک گناه و قرب خدای تعالی خواب و خيالی بيش نيست.
مراقبه يعنی بعد از آنکه با نفس شرط کردیم که خلاف نکند، بايد آن را زیر نظر بگیریم تا مبادا نفس، برخلاف شرطی که کرده؛ دستش به خلاف آلوده شود.
🔹 امیرمؤمنان علی (علیهالسلام) درباره مراقبه فرمودهاند: «يَنْبَغِي أَنْ يَكُونَ الرَّجُلُ مُهَيْمِناً عَلَى نَفْسِهِ مُرَاقِباً قَلْبَهُ حَافِظاً لِسَانَهُ» : شايسته است كه آدمى نگهبان نفس خود و مراقب دل و نگه دار زبان خويش باشد.
🍀🌺🍀🌺🍀
👇👇👇
https://eitaa.com/ketabkhani1
#مهارت_های_ترک_گناه
مهارت سوم: #مراقبه ۲
🔷 فرمایش امام خمینی (ره) درباره مراقبه و چگونگی آن:
«پس از اين مشارطه، بايد وارد «مراقبه» شوى. و آن چنان است كه در تمام مدت شرط، متوجه عمل به آن (شرط) باشى، و خود را ملزم بدانى به عمل كردن به آن، و اگر خداى نخواسته در دلت افتاد كه امرى را مرتكب شوى كه خلاف فرموده خداست، بدان كه اين از شيطان و جنود اوست كه مىخواهند تو را از شرطى كه كردى باز دارند. به آنها لعنت كن و از شر آنها به خداوند پناه ببر، و آن خيال باطل را از دل بيرون نما...
و اين مراقبه با هیچ یک از كارهاى تو، از قبيل كسب و سفر و تحصيل و غيرها، منافات ندارد.»
🔹 حضرت امام (ره) در تعريف مراقبه فرمودند: «آن چنان است که در تمام مدت شرط (يک روز)، متوجه عمل به آن(شرط) باشی.»
🔸 از اين تعريف میتوان فهمید که ماهيت مراقبه، توجه است. بنابراین ما یا مراقب نفس خود و متوجه آن هستیم و یا غافل از آن هستیم. در حالت غفلت که ضد مراقبه است، حتما از ما گناه و خلاف سرمیزند و نفس اماره به حال خود رهاست.
امیرالمؤمنین (علیهالسلام) فرمودهاند:
«إجْعَلْ مِنْ نَفْسِكَ عَلَى نَفْسِكَ رَقِيباً»
از جانب خویش مراقبی بر نفس خود بگمار.
📚 عیون الحکم و المواعظ للیثی، ص۸۵، حدیث۲۰۵۷
🍀🌺🍀🌺🍀
👇👇👇
https://eitaa.com/ketabkhani1
#مهارت_های_ترک_گناه
مهارت سوم: #مراقبه ۳
🔷 نکته دیگر آنکه موفقیت در مراقبه يک امر تمرينی و تدريجی است. يعنی فرد مبتدی که تازه وارد مراقبه شده و میخواهد کشیک نفس را بکشد تا خطایی از او صادر نشود، باید متوجه باشد که ۲۰ سال کمتر یا بیشتر غافل و بیتوجه زندگی کرده و تبدیل عادت غفلت به مراقبت، کاری سخت، زمانبر، تدريجی و تمرینی، اما شدنی است.
🔹 امام حسن عسگری (علیهالسلام) فرمودهاند:
«رَدُّ الْمُعْتَادِ عَنْ عَادَتِهِ كَالْمُعْجِزِ»
برگرداندن معتاد از عادتش مانند معجزه است.(کنايه از دشوار بودن ترک عادت است)
📚 بحارالأنوار، ج ۷۵، ص ۳۷۴
بنابراین نباید در ابتدای کار، انتظار زیاد و نابجا از خود داشته باشیم و ناکامیهای اولیه در مراقبه نباید ما را ناامید کند.
#مهارت_های_ترک_گناه
مهارت سوم: #مراقبه ۴
🔹 در مطلب قبل گفتیم اگر کسی به تدریجی بودن کمال مراقبه توجه نداشته باشد؛ حتما ناامید میشود و از ادامه مسیر ترک گناه منصرف میشود.
مثلا یک هفته خوب پیش آمده و با هر سختی گناه را ترک کرده اما ناگهان پایش در چاله گناه میرود و با صورت زمین میخورد و خیلی دردش میگیرد.
🔹 شیطان که بزرگترین حربهاش افکار منفی است. بلافاصله به سراغ او میآید و میگوید: دیدی تو به درد این راه نمیخوری؟ بیا و وقتت را تلف نکن و زندگیت را بساز.
🔸 مضمون فرمایش حضرت امام (ره) در اینگونه مواقع این است: از روی واقع شیطان را لعن کن و به وسوسه او توجه نکن و راه خود را که بندگی است ادامه بده تا انشاءالله خداوند ابواب معرفت و موفقیت را به روی تو باز کند
🔷 بیان شد مهمترین ریزهکاری در مراقبه آن است که زمین خوردن بعد از یک پیروزی نسبی سبب ناامیدی و رها کردن کار نشود.
🔹 ما تازهکارها در مسیر معنویت مانند کودکی میمانیم که میخواهد راه رفتن یاد بگیرد؛ چند قدمی تاتی کنان میرود و زمین میخورد؛ اما کار را رها نمیکند. دوباره و سه باره و بلکه دهها بار زمین میخورد و دست از تلاش برنمیدارد. تا جایی که دیگر محکم میشود و زمین نمیخورد.
🔹 بنابراین واجب است که وقتی در مراقبت از نفس دچار سستی و شکست میشویم به جای ناامیدی و ترک صحنه توبه کنیم و به سوی خدا بازگردیم و کمر همت خود را برای ادامه مسیر محکمتر ببندیم.
به تعبیر جناب ابوسعید ابوالخیر:
«این درگه ما درگه نومیدی نیست
صدبار اگر توبه شکستی بازآ»
🍀🌺🍀🌺🍀
👇👇👇
https://eitaa.com/ketabkhani1
#مهارت_های_ترک_گناه
مهارت سوم: #مراقبه ۵
🔷 مراقبه از ثمرات معرفت و شناخت انسان نسبت به نفس خودش است. انسان وقتی فهميد، نفس حيلهگر و پيمانشکن است، مانند شريکی که به او اعتماد ندارد، او را زیر نظر گرفته و مراقب حقههای او خواهد بود.
🔹 اميرمؤمنان علی (علیهالسلام) فرمودهاند: «إِنَّ نَفْسَكَ لَخَدُوعٌ إِنْ تَثِقْ بِهَا يَقْتَدِكَ الشَّيْطَانُ إِلَى ارْتِكَابِ الْمَحَارِم» به راستی که نفس تو بسبار نیرنگ باز است؛ اگر به آن اعتماد كنی شیطان به واسطه آن، تو را به سوی ارتكاب حرام میکشاند.
🔷 مراقبت عقل از نفس آنگاه کامل است که انسان توجه به یک مراقبه دیگر داشته باشد که عبارت از است از این که بدانم خدا مراقب من است و عالم به ظاهر و باطن و آشکار و پنهان من است.
🔹 در فرازی از دعای کمیل میخوانیم: «و كُلَّ سَيِّئَةٍ أمَرتَ بإثباتِها الكِرامَ الكاتِبِينَ الذين وَكَّلتَهُم بحِفظِ ما يكونُ مِنّي و جَعَلتَهُم شُهُودا عَلَيَّ مَع جَوارِحِي و كُنتَ أنتَ الرَّقيبَ عَلَيَّ مِن وَرائهِم و الشاهِدَ لِما خَفِيَ عَنهُم» و نيز هر گناهى را كه به كرام الكاتبين (آن نويسندگان بزرگوار) فرمودهاى آن را ثبت كنند و آنها را به حفظ اعمال من گماشتهاى و همراه جوارح من، شاهد بر من قرارشان دادهاى و در وراى همه آنها، تو خود نیز ناظر بر من و شاهد آنچه از نگاه آنها مخفى مانده بودهاى.
🍀🌺🍀🌺🍀
👇👇👇
https://eitaa.com/ketabkhani1
🌹 #تدبر در قرآن
شماره ۴۵۰
سوال از صفحه چهارصد و پنجاه
نام بت بزرگی که قوم الیاس می پرستیدند چه بود؟
الف) لات
ب ) بعل
ج ) طاغوت
د ) منات
👇👇
🌱تدبر کنندگان عزیز ،
لطفا پاسخ خودتان را به همراه نام و نام خانوادگی، حداکثر تا ساعت🕰 ۱۲ به پی وی بنده ارسال
👇👇
@yaelahivarabi
🍃🌺🍃🌺🍃
#آزمون
#تدبرکنندگان
#جزء_بیست_و_سوم
👇👇
https://eitaa.com/ketabkhani1
هدایت شده از ارتباط روزانه با مولا
🌳🌷🌴🌺🌿
🌷🌴🌺🌿
🌴🌺🌿
🌺🌿
🌿
🌳 اطاعت از خدا - 12
🌷 لَوْ لَمْ يَتَوَعَّدِ اللَّهُ عَلَى مَعْصِيَتِهِ لَكَانَ يَجِبُ أَلَّا يُعْصَى شُكْراً لِنِعَمِهِ (حکمت 290)
🌹 اگر خداوند به سبب نافرمانيش مردم را بيم نمى داد باز هم واجب بود تا به جهت سپاس از نعماتش نافرمانی از او نشود
🌿
🌺🌿
🌴🌺🌿
🌷🌴🌺🌿
🌳🌷🌴🌺🌿
🌹🌳🌷🌴🌺🌿
💠 مسلمان راستین
امام صادق﴿علیه السلام﴾:
با همسایه ات خوشرفتارى کن تا مسلمان راستین باشى.
📚بحارالأنوار/ج74/ص158
🍃مسلمانی تنها به خواندن نماز و گرفتن روزه نیست، بخشی از مسلمانی مراعات حال دیگران به ویژه همسایگان است.
#پنجشنبه
«زیارت اهل قبور»
السَّلامُ عَلَى أَهْلِ لا إِلَهَ إِلا اللَّهُ مِنْ أَهْلِ لا إِلَهَ إِلا اللَّهُ یَا أَهْلَ لا إِلَهَ إِلا اللَّهُ بِحَقِّ لا إِلَهَ إِلا اللَّهُ کَیْفَ وَجَدْتُمْ قَوْلَ لا إِلَهَ إِلا اللَّهُ مِنْ لا إِلَهَ إِلا اللَّهُ یَا لا إِلَهَ إِلا اللَّهُ بِحَقِّ لا إِلَهَ إِلا اللَّهُ اغْفِرْ لِمَنْ قَالَ لا إِلَهَ إِلا اللَّهُ وَ احْشُرْنَا فِی زُمْرَهِ مَنْ قَالَ لا إِلَهَ إِلا اللَّهُ مُحَمَّدٌ رَسُولُ اللَّهِ عَلِیٌّ وَلِیُّ اللَّهِ...
🕊زیارت نامہ شهــــــــــدا🕊
اَلسَّلامُ عَلَیکُم یَا اَولِیاءَ اللهِ وَ اَحِبّائَهُ
اَلسَّلامُ عَلَیکُم یَا اَصفِیَآءَ اللهِ وَ اَوِدّآئَهُ
اَلسَلامُ عَلَیکُم یا اَنصَارَ دینِ اللهِ،اَلسَلامُ
عَلَیکُم یا اَنصارَ رَسُولِ اللهِ ، اَلسَلامُ
عَلَیکُم یا اَنصارَ اَمیرِالمُومِنینَ ، اَلسَّلامُ
عَلَیکُم یا اَنصارَ فاطِمَةَ سَیِّدَةِ نِسآءِ
العالَمینَ ، اَلسَّلامُ عَلَیکُم یا اَنصارَ
اَبیمُحَمَّدٍ الحَسَنِ بنِ عَلِیٍّ الوَلِیِّ النّاصِحِ
اَلسَّلامُ عَلَیکُم یا اَنصارَ اَبیعَبدِ اللهِ ، بِاَبی
اَنتُم وَ اُمّی طِبتُم ، وَ طابَتِ الاَرضُ الَّتی
فیها دُفِنتُم ، وَفُزتُم فَوزًا عَظیمًا ، فَیا
لَیتَنی کُنتُ مَعَکُم فَاَفُوزَمَعَکُم .♥️
#السلام_علیڪ_یاانصار_رسولالله🦋
🍃📚🍃📚🍃
https://eitaa.com/ketabkhani1
پنج شنبه است و ياد درگذشتگان😔
🌹 اَللّهُمَّ اغفِر لِلمُومِنینَ وَ المُومِنَاتِ وَ المُسلِمینَ وَ المُسلِمَاتِ اَلاَحیَاءِ مِنهُم وَ الاَموَاتِ ، تَابِع بَینَنَا وَ بَینَهُم بِالخَیراتِ اِنَّکَ مُجیبُ الدَعَوَاتِ اِنَّکَ غافِرَ الذَنبِ وَ الخَطیئَاتِ وَ اِنَّکَ عَلَی کُلِّ شَیءٍ قَدیرٌ بِحُرمَةِ الفَاتِحةِ مَعَ الصَّلَوَاتِ
🔆امام صادق(ع)
هنگام عصر روز پنجشنبه فرشتگان از آسمان با قلمهاے طلا و صحيفه هاے نقره فرود می آيند و در عصر پنجشنبه و شب و روز جمعه تا هنگام غروب خورشيد جز صلوات بر محمّد و خاندان آن حضرت چيزے ننويسند.
📗مفاتیحالجنان
یادی کنیم از درگذشتگان،
پدران و مادران آسمانی با ذکر فاتحه و صلوات🌸