🌻امام باقر سلام الله علیه می فرماید:
🔆نیکی و صدقه پنهانی نیازمندی را می زداید و بر عمر می افزاید و هفتاد گونه مرگ بد و ناگوار را از انسان دور میکند.🔆
📚مفاتیح الحیاة صفحه ۵۵۲
☘️به کانال کتابخوانی بپیوندید👇
🌐کتابخوانی
نشر و گسترش فرهنگ کتابخوانی و ارزشهای اسلامی
https://eitaa.com/ketabkhani1
🌟۵۰ سوال روز قیامت
🔴 دومین ؛حق نفس
« قسمت هفدهم »
🔴مسافرت و جهانگردی :
یکی از تفریحات مطبوع و نشاط انگیز که آثار درخشانی در بهبود جسم و پرورش فکر دارد مسافرت است .
در آیین مقدس اسلام ، مسافرت یک از وسایل تفریح و لذت شناخته شده و در روایات مذهبی مورد توجه مخصوصی قرار گرفته است .
🔆 به شرط آن که سفر برای معصیت و به منظور اجرای برنامه های غیر مشروع و نیل به لذت های ناروا نباشد .
🌻رسول اکرم در وصایای خود به حضرت علی علیه السلام فرموده:
« سزاوار نیست انسان عاقل سفر برود، مگر برای سه منظور:
یا برای تجارت و تحصیل درآمد و اصلاح معاش ؛ و یا برای نیل به کمالات معنوی و تعالی روح و ذخیره معاد ؛ یا برای تفریح و تفرج و جلب لذایذ مباح ».
🔴 مسافرت و سلامت جسم :
اولین اثر مفید مسافرت و تغییر محل زندگی سلامت جسم و تحصیل نشاط و مسرت است.
کسانی که برای رفع خستگی کار مداوم و تجدید قوا در ایام فراغت به سفر می روند و از طرفی به تفریح مطبوع و دلپذیری نایل شده و از طرف دیگر به سلامت و نیرومندی خویش کمک کرده اند.
🌻 رسول اکرم صلی الله علیه و آله فرموده است :
« مسافرت کنید تا صحیح و سالم بمانید».
موضوع تغییر آب و هوا از زمان قدیم بسیار معمول بوده است و بیمارانی را که بیماری های سخت و لاعلاج داشتند به این نحو درمان می کردند .
امروز هم مسافرت جزء برنامههای قطعی مردم قرار گرفته و یکی از مهمترین عوامل تندرستی محسوب میشود .
به طور کلی امروزه از نظر پزشکی ثابت شده است که زندگی و کار و خوراک یکنواخت برای شخص ضرر دارد و اعضا زودتر فرسوده و ناتوان میگردند .پس تغییر زندگی و تنوع باید جزو برنامه های بهداشتی قرار گیرد.
در مسافرت به گردش و راهپیمایی بپردازید و بدانید که یک راه رفتن ساده جز بهترین ورزش ها محسوب میشود و اقلا روزی چند ساعت پیادهروی کنید بدین وسیله خون بهتر جریان می یابد و غدد ترشحات داخلی کلیه و اعضا بهتر وظایف خود را انجام میدهند .
سموم بدن دفع می شود و شما شاداب و خرم میشوید اعصاب تسکین یافته و خواب بهتر می گردد و دیگر احتیاج به داروی خواب آور و مسکن ندارید یک مسافرت مطلوب ازصد ها شیشه قرص و شربت مسکن و ویتامین ها و آمپول های مقوی بیشتر اثر دارد.
🍀
#«حق نفس ، ادامه دارد....»
#حق نفس
📚رساله حقوق امام سجاد علیهالسلام
🍀
🌐کتابخوانی
نشر و گسترش فرهنگ کتابخوانی و ارزشهای اسلامی
https://eitaa.com/ketabkhani1
🌟۵۰ سوال روز قیامت:
🔴 دومین؛ حق نفس:
« قسمت هجدهم»
🔴مسافرت و ازدیاد معلومات:
دومین اثر مفید مسافرت بالا رفتن سطح فهم و ازدیاد معلومات و بسط اطلاعات و پرورش شخصیت است .
کسی که به منظور تفریح و تفرج مسافرت می کندو به شهرها و کشورهای مختلف وارد میشود فرصتی پیدا میکند تا از وضع محیط های مختلف طبیعی و اجتماعی آگاه کرد پیشرفت ها و عقب ماندگی ها و آبادیها و ویرانی ها را از نزدیک مشاهده کند و مردمانی را با چهره های جدید و خلقیات متفاوت ببیند و با آداب و رسومی که در نظرش تازگی دارد برخورد کند ، با فکری آرام و مطمئن درباره آنها بیندیشید و از نیک و بدش استفاده علمی و عملی نماید و ارزش شخصیت خود را بالا ببرد.
🌻 رسول اکرم صلی الله علیه و آله فرموده است:
« مسافرت کنید , که اگر در سفر نفع مالی عایدتان نشود از فواید عقلی بهره مند خواهید شد.»
✅ در دیوانی که به حضرت علی علیه السلام امیرالمومنین نسبت داده شده چنین آمده است:
« برای نیل به تعالی و ترقی از وطن های خود دور شوید و مسافرت کنید که در سفر پنج فایده است.
سفر باعث تفرج و انبساط روح است و اندوه و آزردگی را برطرف میکند مسافرت یکی از راههای تحصیل درآمد و تامین معاش است.
مسافرت وسیله فراگرفتن علم و تجربه است.
مسافرت به انسان آداب زندگی می آموزد و آدمی در سفر با افرادی دارای فضیلت و خلیق برخورد می کند و با آنان دوست میشود.»
🔸 خلاصه سفر یکی از تفرج های سالم و نشاط آور است و با تسهیلاتی که صنایع ماشینی برای مسافرت فراهم آورده جوانان میتوانند قسمتی از ایام فراغت سالیانه خود را به مسافرت اختصاص دهند و از فواید این تفریح ثمربخش برخوردار گردند.
🔴 ورزش در دنیای کنونی:
یکی از تفریحات که در دنیای کنونی مورد توجه کامل قرارگیری گرفته و با سرعت گسترش می یابد مسئله ورزش است.
جوانان امروز در شرق و غرب از ورزش به گرمی استقبال نموده اند و قسمتی از اوقات فراغت خود را در حرکات ورزشی یا تماشای فعالیت های ورزشکاران در مسابقات ورزشی می گذرانند و صاحب نظران عقیده دارند که ورزش در شرایط زندگی ماشینی علاوه بر جنبه تفریحی یک وظیفه بهداشتی است و برای حفظ سلامت افراد جامعه ضرورت دارد.
در ادوار گذشته پیش از انقلاب صنعتی تمام افراد مردم کم و بیش فعالیتهای عضوی و حرکات بدنی داشتند و برای انجام کارهای روزانه دست و پا و اعصاب و عضلات خود را به کار می انداختند و نیروهای خود را در تلاش معاش مصروف می داشتند و بر اثر آن اعمال تطابقی بدن آنها منظم بود و در نتیجه سالم و نیرومند بودند.
در دنیای کنونی صنعت، مشاغل بدنی و اعمال بدنی تقریباً از میان رفته و کارهای سخت و پر زحمتی که دیروز با نیروی انسانی به وسیله دست و پا و عضلات انجام میشد، اکنون همه آن کارها با سرعت بیشتری و به مقدار زیادتری به وسیله ماشین انجام میشود و در نتیجه، عضلات ، اعصاب و دیگر قوای جسمانی افراد به قدر کافی فعالیت ندارند و بر اثر آن توازن داخلی بدن مختل گشته و اعمال تطابقی از وضع طبیعی خود خارج شده است و این امر برای سلامت و نیروی مردم زیان بخش است.
#حق نفس
«حق نفس، ادامه دارد...»
📚 رساله حقوق امام سجاد علیهالسلام
🍀
🌐کتابخوانی
نشر و گسترش فرهنگ کتابخوانی و ارزشهای اسلامی
https://eitaa.com/ketabkhani1
🌟۵۰ سوال روز قیامت:
🔴 دومین ؛حق نفس:
«قسمت نوزدهم »
🔴اسب دوانی و تیراندازی :
در ۱۴ قرن قبل یعنی دوره قیام رسول اکرم صلی الله علیه وآله ورزش یک امر ضروری بهداشتی در حیات اجتماعی بشر نبود چه ان که مردم آن روز برای تامین معاش بقدر کافی و فعالیت جسمانی و حرکات عضلانی داشتند و اعمال تطابقی بدنشان خود به خود صورت می گرفت ، به علاوه چون کارها به وسیله دست و با نیروی انسانی انجام میشد اوقات فراغتشان آنقدر زیاد نبود که در جستجوی کار های تفریحی و سرگرم کننده باشند.
با این حال پیشوای گرامی اسلام از اوقات کوتاه فراغت مردم استفاده کرد و بعضی از اعمال ورزشی تفریحی را به منظور هدف های مخصوص مورد تشویق و تایید قرار داد تا به وسیله آن پاره ای از مصلحت های اجتماعی را تامین نماید و در ضمن پیروان خود را از انحراف هایی که ممکن بود در مواقع بیکاری دامنگیر شان شود مصون نگاه دارد.
مسابقه اسب دوانی و تیراندازی در اسلام به عنوان دو عمل ممدوح و پسندیده به حساب آمده و در ترغیب مردم به این مسابقه روایت بسیاری آمده است و با آنکه پیشوای اسلام قمار بازی و برد باخت را بر پیروان خود تحریم نموده و آنان را از این عمل بر حذر داشته است، ولی در مسابقات اسب دوانی و تیراندازی شرط بندی و برد و باخت را امضا نموده است و قانونا آن را مجاز شناخته است تا بدین وسیله تمایل تفوق طلبی و برتری جویی مردم را تحریک کند و آنان را برای کسب افتخار و امتیاز به رقابت یکدیگر وادار سازد و در نتیجه ، به فنون سواری و تیراندازی تسلط کامل یابند.
#حق نفس
«حق نفس ادامه دارد....»
📚 رساله حقوق امام سجاد علیهالسلام
🍀
🌐کتابخوانی
نشر و گسترش فرهنگ کتابخوانی و ارزشهای اسلامی
https://eitaa.com/ketabkhani1
🌐کتابخوانی
نشر و گسترش فرهنگ کتابخوانی و ارزشهای اسلامی
https://eitaa.com/ketabkhani1
🌟شاگردی از استاد پرسید:
خواهش می کنم به من بگو از کجا باید یک انسان خوب را تشخیص دهم؟
🔰استاد جواب داد:
تو نمی توانی از روی سخنان یک فرد تشخیص دهی که او یک انسان خوب است، حتی از ظاهر او هم نمی توان به این شناخت رسید.
✅اما می توانی از فضایی که در حضور او به وجود می آید، او را بشناسی؛ چرا که هیچ کس قادر نیست فضایی ایجاد کند که با روحش سازگاری نداشته باشد.
📚چهار صد داستان
🍀🍀
🌐کتابخوانی
نشر و گسترش فرهنگ کتابخوانی و ارزشهای اسلامی
https://eitaa.com/ketabkhani1
🌟رفاقت با شهدا دو طرفه ست...
❤️عاشق شهدا باشی
🥀و شبیه شهدا زندگیکنی
🌺آخرش عاقبت به خیر میشی...
#شهیدان
🌐کتابخوانی
نشر و گسترش فرهنگ کتابخوانی و ارزشهای اسلامی
https://eitaa.com/ketabkhani1
هدایت شده از فاطمه
👈چگونه فرزندمان را به درس خواندن علاقه مند کنیم؟
👇قسمت دوم
۹. با هم اهداف مطالعاتی تعیین کنید
این بسیار ایده خوبی است که اهدافی مشخص کنید که با تلاش و کوشش قابل دستیابی هستند. باهم، اهداف کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت مربوط به درس را مشخص کنید تا او همواره با انگیزه بماند و شما نیز بتوانید پیشرفت او را زیر نظر بگیرید.
۱۰. به نظرات او گوش دهید
برای علاقه مند کردن کودک به درس خواندن، بسیار مهم است که به نظرات او در این رابطه گوش کنید و به آنها احترام بگذارید.
گااهی احساس میکنید که اشتباه میکند، با دادن اجازه تصمیم گیری به او، اعتماد به نفس او را تقویت کردهاید. به کودک خود بگویید برای استدلالهای خود دلایل منطقی ارائه کند.
۱۱. کمک کنید از شکست درس بگیرد
شکستها بخشی از زندگی هستند و نه پایان دنیا. حتی اگر کودک شما نمرهی کمی گرفت، از سرزنش یا مقایسه کردن او بپرهیزید. این کار باعث میشود احساس بی ارزشی کند. با کودک خود همدلی کنید و به او بگویید بهتر است از اشتباهاتش درس بگیرد.
۱۲. کودکتان را بیشتر درگیر کنید
بهتر است برای علاقه مند کردن کودک به درس، او را در مسائلی مانند خریدن کتاب، لوازم تحریر و سایر مسائل مربوطه دخیل کنید. در این صورت کودک شما احساس مشارکت بیشتری میکند و این میتواند علاقه او به درس خواندن را بیشتر کند.
۱۳. از نصیحت کردن اجتناب کنید
تمام والدین مصلحت فرزندشان را میخواهند و این آرزوی قلبی ممکن است منجر به ارائهی سخنرانی برای آنها شود که چه چیز درست و چه چیز غلط است. از انجام این کار خودداری کنید چرا که در نهایت به بی علاقگی کودکتان منجر میشود. به جای اینکه به او دستور بدهید، تهدیدش کنید یا یک سخنرانی برایش ترتیب دهید، به کودک خود دستورالعمل مشخصی ارائه کنید.
۱۴. دستاوردهایش را ببینید
هرکسی گاهی از نوازش و تعریف لذت میبرد و کودکان نیز از این قاعده مستثنی نیستند. بسیار مهم است که از کوچکترین دستاوردهای کودک خود تعریف و تمجید کنید. این نه تنها آنها را خوشحال میکند بلکه به او انگیزهی بهتر شدن میدهد.
۱۵. عادت مطالعاتی ایجاد کنید
برای علاقه مند کردن کودک به درس، باید یک عادت به خواندن در او ایجاد کنید. اغلب دیده میشود که کودکانی از مطالعه لذت میبرند، از درس خواندن نیز خوششان میآید. برای مثال یک محیط مناسب مطالعه و پیشرفت در خانه ایجاد کنید و یا بهتر، برنامههای منظم مطالعاتی در خانه خود داشته باشید.
سخن آخر
به کودک خود اجازه ندهید که دچار استرس یا خشم شود. اگر شما به او فشار بیاورید یا اضطراب خود را به او انتقال دهید، ممکن است در نهایت تمام علاقه خود را به درس خواندن از دست بدهد. کودک خود را تشویق کنید و در هر مرحله برای تقویت اعتماد به نفس او یک قدم بردارید.
سلام دوستان
به زودی آموزش دروس پایه اول تا ششم ابتدایی بارگذاری میشود.
لطفا لینک کانال را برای دوستان خود ارسال نمایید.
ممنون از لطف شما
@teacher_bayazy
https://eitaa.com/ketabkhani1
https://eitaa.com/ketabkhani1
✍شخصی به علامه طباطبایی گفت:
یه ریاضتی برای پیشرفت معنوی به من بفرمایید. علامه فرمود: بهترین ریاضت، خوش اخلاقی در خانواده است.
#علامه_طباطبایی
🍀🍀🌐 کتابخوانی
نشر و گسترش فرهنگ کتابخوانی و ارزشهای اسلامی
https://eitaa.com/ketabkhani1
🌟ادب و حیا در برابر خداوند
از امام جواد علیه السلام سوال شد: یابن رسول الله ادب با خدا چگونه است؟
امام علیه السلام فرمودند:
قرآن را تلاوت کند آن گونه که نازل شده است ٬احادیث ما را روایت کند آن طور که ما گفتهایم و خدا را بخواند بدون اینکه از خدا طلبکار باشد.
روایت شده است خداوند متعال در بعضی کتابهای آسمانیاش میفرماید:
ای بنده من! آیا سزاوار است وقتی با من سخن میگویی به چپ و راست نگاه کنی، در حالی که اگر بندهای مثل خودت با تو سخن بگوید و این گونه رفتار کند رهایش میکنی!پس رواست با من این گونه باشی؟
🔰روایت شده است که روزی پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله به طرف گوسفندانش که به همراهی چوپانی به بیابان فرستاده بود رفت.
چوپان، بی خبر از آن حضرت، لباسهایش را در آورده بود، به محض اینکه متوجه آمدن حضرت رسول شد لباسهایش را پوشید.
🌹پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله فرمودند: برو ما نیازی به چوپانی تو نداریم، ما خاندانی هستیم که کسی را که حتی در خلوت با خدایش رعایت ادب نکند، استخدام نمیکنیم...
📚آداب سلوک علامه حسن زاده آملی
🌱🌱🍀🍀
🌐کتابخوانی
نشر و گسترش فرهنگ کتابخوانی و ارزشهای اسلامی
https://eitaa.com/ketabkhani1
🌻امام على عليه السلام می فرماید :
🔹آفَةُ اَلسَّخَاءِ اَلْمَنُّ
🔸آفت سخاوت، منّت گذارى است.
📚غرر الحكم ص 278
🍀🍀
🌐کتابخوانی
نشر و گسترش فرهنگ کتابخوانی و ارزشهای اسلامی
https://eitaa.com/ketabkhani1