سخنان ماندگار و راه گشا 🌸
امام جعفر صادق (ع)
🔹پدرم مرا به سه چيز دب آموخت و از سه چيز نهی فرمود.
🔹سه نكته ادب اين بود كه فرمود:
فرزندم! هركس با دوست بد بنشيند سالم نمى ماند
و هر كس گفتارش را كنترل نكند پشيمان مى شود
و هر كس به جايگاه هاى بد وارد شود مورد بدگمانى قرار مى گيرد (زير سؤال مى رود)
🔹و آن سه چيز كه مرا از آن #نهى فرمود:
دوستى با كسى كه چشم ديدن نعمت كسى را ندارد
️ و با كسى كه از مصيبت ديگران شاد مى شود
و دوستی با سخن چين.
📚 تحف العقول ص376
@keyfonas
مردی تنها از تبار خورشید 🌺
او در زمانی زندگی میکرد که از یکسو، نقل و کتابت احادیث پیامبر ممنوع شده بود و از سوی دیگر، احادیث ساختگی، دهان به دهان میگشت.
فرقه های گوناگون سر برآورده و دین را با سلیقه خود تعریف میکردند. یهودیان و مسلمانانی که یهودی بوده و ناگزیر، اسلام را پذیرفته بودند، دین را به سمت آموزههای تحریف شده یهودی بردند. تجمل و خوشیخواهی در میان مسلمانان رایج شده بود؛ در حالی که بحران اقتصادی گریبانگیر جامعه بود و فضاهای تنگ سیاسی، مزید بر علت. در این میان، امام باقر(ع) میکوشید فهم درستی از دین ارائه دهد. احادیث پیامبر و امامان پیشین را احیا کند، از انحرافات جلوگیری نماید و این اهداف، پایه گذاری نهضتی بزرگ را میطلبیدکه امام باقر(ع) با تربیت شاگردانی فراوان از اقصا نقاط جامعه اسلامی به آن همت گماشت و فرزند بزرگوارش، آن را به بار نشاند.
شبهاتی عظیم درباره خداوند در ذهن مردم بود که درباره او، اندیشه مرئیت، جسمانیت، تشبیه و غیره قائل بودند. بخش مهم از اوقات تدریس و تعلیم امام باقر(ع)، صرف این شد که اعتقادات مربوط به توحید را در مردم اصلاح کند.
این امام بزرگوار، مبانی عقیدتی و باورهای دینی جامعه اسلامی را استوار کرد به نقد و تخطئه اندیشههای انحرافی و باورهای نادرست راه یافته در قلمرو اسلامی پرداخت. فرهنگ فقهی و احکام شریعت را گسترش داد، با روهای غلط در کار اجتهاد و استنباط احکام فقهی مبارزه کرد، جامعه شیعی را به سوی اندیشههای ناب اسلامی هدایت فرمود، تشکیلات شیعی را از خطر انهدام و نابود شدن در زیر چرخهای حاکمیت استبدادی امویان حفظ کرد و به جامعه اسلامی در زمینههای عبادت، زهد، کار و تلاش، علم، اخلاق و حضور مفید و سازنده در اجتماع، الگوهای عملی را شناساند.
شهادتان مبارک🌺
امام باقر، جلوه امامت در افق دانش، تحقیق گروه تاریخ اسلام، نگارش: احمد ترابی، انتشارات آستان قدس رضوی، چاپ دوم، 1375، ص 22
علی قائمی، فجر دانشها، انتشارات امیری، چاپ اول، زمستان 1376، ص 352.
@keyfonas
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
انسانیت 🌺
1. اگر مورد ستم واقع شدی، ستم مکن
2. اگر به تو خیانت کردند، خیانت مکن
3. اگر تکذیبت نمودند، خشمگین نشو
4. اگر مدحت کردند، شاد نباش
5. اگر نکوهش ات کردند بیتابی مکن
امام محمد باقر🌸
✅از دعا کردن خسته نشو
وارث : امام باقر علیه السلام در کافی می فرماید: انسان همانطور که در سختی دعا می کند، باید در حال آسودگی هم همانطور باشد. امام در ادامه می فرماید : از دعا خسته نشو. دعا در نزد خداوند متعال ارزشمند است. این چهار مورد در استجابت دعا نقش دارند. صبر کن و روزی حلال طلب کن و با خویشاوندانت پیوند داشته باش و راز مردم را برملا نکن و تأکید بیشتر امام بر مورد آخر بود. در ادامه حضرت می فرمایند: ما کاردانی هستیم که اگر کسی با ما قطع رابطه کرد ما سراغ او می رویم و با او پیوند می خوریم. و اگر کسی به ما بدی کرد ما به او خوبی می کنیم.
📚سخنرانی حجت الاسلام نخ چی
@keyfonas
✅ عنایت امام حسین (ع) توسط طیب حاجی رضایی به پیرغلام نابینا
◀️ مرشد اسماعیل، مداح روشندل و صاحبسبک نیمقرن پیش و استاد بسیاری از روضهخوانهای قدیمی مثل حاج علی ترابی بوده است. او دو پسر داشت؛ حاج مهدی و حاج محمد مطهری. حاج مهدی، سالها پیش بر اثر بیماری قلبی درگذشت، اما خوشبختانه، سایه حاج محمد بر سر خانوادهاش هست و هنوز به روضههای خانگی میرود و فیض میدهد.
🔻 مرشد اسماعیل، مکرراً به زیارت سیدالشهدا علیهالسلام نائل شده بود، اما ۴۰ سفری که او به کربلا رفته و زیارتش را از عاشورا به اربعین متصل کرده بود، سر زبانهاست و اگر امروز این اتفاق بیفتد، همه میگویند چنین سفرهایی برای مداح نابینایی چون او، یک رکورد محسوب میشود!
🔻 در یکی از سفرها، مرشد اسماعیل بیپول میشود. به حرم میرود و زیر قبه سیدالشهدا (ع) خطاب به امام حسین میگوید: «ارباب! من برای ماندن در کربلا پول ندارم. روی اینکه به ایرانیها هم بگویم پول به من بدهند، ندارم. خودت یک کاری بکن.»
🔻 وقتی مرشد این حرف را میزند، کسی از کنار ضریح، مبلغی پول توی دست او میگذارد. مرشد که نمیتوانسته روی آن مرد را ببیند، محکم مچ دستش را میگیرد و اصرار میکند که بگوید چه کسی است. طرف، قبول نمیکند و میگوید که حضرت این مبلغ را حواله کرده، اما مرشد کوتاه نمیآید. آن مرد، عاقبت به حرف میآید و نامش را افشا میکند.
🔻 او «طیب حاج رضایی» بوده است. یکهبزنی که توبه کرد، و به خاطر مرامی که داشت و تابع ظلم نبود عاقبت در سحرگاه ۱۱ آبان ۱۳۴۲ اعدام شد
👁🗨 راوی: حاج حسن رشیدی
@keyfonas
امروز روز یادگارهاست
روز آن مردی که یادگار است
از روزگاری دور، ولی به قلبها نزدیک
روزگاری که نه تنها خواب کودکی را از او ربود.
بلکه زخم کاری شد به قلبِ شیعه.
روزگاری که روزگارمان را با حسین (علیه السلام)،
و خاندانش عجین کرد.
روزگاری که پسر بچهای را پیر کرد.
روزگاری به نام کربلا ...
و امروز هم روزگاری است با یادگاری دیگر،
که هر روز و هر شب مانند اجداد مطهرش مرور میکند.
روزی روزگاری کربلا را ...
سلام ؛ آجرک الله ای آخرین یادگار آن غم بزرگ
@keyfonas
🔸امام محمد باقر عليه السلام فرمودند:
🔸همانا مؤمن در اين دنيا هر مقداري كه دين و ايمان داشته باشد به همان اندازه مورد امتحان و آزمايش قرار مي گيرد.
«بحارالأنوار ج 67 ص 210 »
🌸اللهم عجل لولیک الفرج 🌸
@keyfonas