👌پنج موقع را برای دعا کردن غنیمت شمارید ...
◾️قالَ الاْمامُ علىّ بن أبی طالِب أمیرُ الْمُؤْمِنینَ عَلَیْهِ السلام : إغْتَنِمُوا الدُّعاءَ عِنْدَ خَمْسَهِ مَواطِنَ: عِنْدَ قِرائَهِ الْقُرْآنِ، وَ عِنْدَ الاْذانِ، وَ عِنْدَ نُزُولِ الْغَیْثِ، وَ عِنْدَ الْتِقاءِ الصَفَّیْنِ لِلشَّهادَهِ، وَ عِنْدَ دَعْوَهِ الْمَظْلُومِ، فَاِنَّهُ لَیْسَ لَها حِجابٌ دوُنَ الْعَرْشِ.
🔸حضرت امیر المومنین امام علی (علیه السلام) فرمود : پنج موقع را براى دعا و حاجت خواستن غنیمت شمارید : موقع تلاوت قرآن ، موقع اذان ، موقع بارش باران ، موقع جنگ و جهاد ـ فى سبیل اللّه ـ موقع ناراحتى و آه کشیدن مظلوم. در چنین موقعیت ها مانعى براى استجابت دعا نیست.
📚أمالى صدوق : ص ۹۷
📚بحارالأنوار: ج ۹۰، ص ۳۴۳، ح ۱٫
@keyfonas
👌مریض شدن کودکان ...
◾️قالَ امیرالمومنین علیه السلام : فِى الْمَرَضِ یُصیبُ الصَبیَّ، کَفّارَهٌ لِوالِدَیْهِ.
🔸فرمود : مریضى کودک ، کفّاره گناهان پدر و مادرش مى باشد .
📚بحار الأنوار: ج ۵، ص ۳۱۷، ح ۱۶
@keyfonas
👌قرآن سه قسمت است ...
◾️قالَ امیرالمومنین علیه السلام : نَزَلَ الْقُرْآنُ أثْلاثاً ، ثُلْثٌ فینا وَفى عَدُوِّنا ، وَثُلْثٌ سُنَنٌ وَ أمْثالٌ ، وَثُلْثٌ فَرائِض وَأحْکامٌ .
🔸امیرالمومنین علیه السلام فرمود : نزول قرآن بر سه قسمت است : یک قسمت آن درباره اهل بیت عصمت و طهارت [علیهم السلام] و دشمنان و مخالفان ایشان ؛ و قسمت دیگر آن ، اخلاقیّات و ضرب المثلها ؛ و قسمت سوّم در بیان واجبات و احکام إلهى مى باشد .
📚اصول کافى، ج ۲، ص ۶۲۷، ح ۲٫
@keyfonas
👌انار برای باز شدن زبان کودکان ...
◾️قالَ امیرالمومنین علیه السلام : أطْعِمُوا صِبْیانَکُمُ الرُّمانَ، فَإنَّهُ اَسْرَعُ لاِلْسِنَتِهِمْ .
🔸فرمود : به کودکان خود انار بخورانید تا زبانشان بهتر و زودتر باز شود .
#پزشکی
#طب_اسلامی
📚أمالى طوسى: ج ۱، ص ۳۷۲
📚بحارالأنوار : ج ۶۳، ص ۱۵۵، ح ۵٫
@keyfonas
👌سیاستمدار ترین افراد بودم اگر ...
◾️قالَ امیرالمومنین علیه السلام :
لَوْ لاَ الدّینُ وَ التُّقى ، لَکُنْتُ أدْهَى الْعَرَبِ .
🔸امیرالمومنین علیه السلام فرمود : چنانچه دین دارى و تقواى الهى نمی بود ، هر آینه سیاستمدارترین افراد بودم [ولى دین و تقوا مانع سیاست بازى مى شود].
📚أعیان الشّیعه: ج ۱، ص ۳۵۰
📚بحارالأنوار: ج ۴۱، ص ۱۵۰، ضمن ح ۴۰٫
@keyfonas
👌همان کسی که شاهد است ، قاضی هم هست ...
◾️قالَ امیرالمومنین علیه السلام : إتَّقُوا مَعَاصِیَ اللّهِ فِى الْخَلَواتِ فَإنَّ الشّاهِدَ هُوَ الْحاکِم .
🔸امیرالمومنین علیه السلام فرمود : دورى و اجتناب کنید از معصیت هاى الهى ، حتّى در پنهانى ، پس به درستى که خداوند شاهد اعمال و نیّات است ؛ و نیز او حاکم و قاضى خواهد بود .
📚 شرح نهج البلاغه ابن عبده: ج ۳، ص ۳۲۴٫
@keyfonas
👌زیارت حسین علیه السلام ، بدبخت را خوشبخت میکند ...
◾️عنْ عَبْدِ اللَّهِ بْنِ مَيْمُونٍ الْقَدَّاحِ عَنْ أَبِي عَبْدِ اللَّهِ علیه السلام قَالَ : قُلْتُ لَهُ مَا لِمَنْ أَتَى قَبْرَ الْحُسَيْنِ علیه السلام زَائِراً عَارِفاً بِحَقِّهِ غَيْرَ مُسْتَكْبِرٍ وَ لَا مُسْتَنْكِفٍ قالَ يُكْتَبُ لَهُ أَلْفُ حِجَّةٍ وَ أَلْفُ عُمْرَةٍ مَبْرُورَةٍ وَ إِنْ كَانَ شَقِيّاً كُتِبَ سَعِيداً وَ لَمْ يَزَلْ يَخُوضُ فِي رَحْمَةِ اللَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ.
🔸از امام صادق علیه السلام پرسیدم كسى كه به زيارت امام حسين علیه السلام برود ، در حالى که به حق او معرفت دارد و هيچ استكبار و استنكافى نداشته باشد چه اجر و ثوابى دارد ؟ امام صادق علیه السلام فرمود : براى او ثواب هزار حجّ و هزار عمره مقبول می نويسند و اگر شقى و بدبخت بوده ، خوشبخت می شود و پيوسته در رحمت خدا غوطه ور است .
📚کامل الزیارات ص156
@keyfonas
کار شیطان چیست؟
یکی از کارهای شیطان این است که #گناه را برای انسان زینت میدهد!
گناه را قشنگ و لذیذ جلوه میدهد
قرآن به این هنر #شیطان اشاره دارد.
✅«إِنَّ الَّذینَ ارْتَدُّوا عَلى أَدْبارِهِمْ مِنْ بَعْدِ ما تَبَیَّنَ لَهُمُ الْهُدَى الشَّیْطانُ سَوَّلَ لَهُمْ وَ أَمْلى لَهُم»؛
کسانى که بعد از روشن شدن هدایت براى آنها، پشت به حق کردند، شیطان اعمال زشتشان را در نظرشان #زینت داده و آنان را با آرزوهاى طولانى فریفته است.
سوره مبارکه محمد آیه 26
دشمن مکاری داریم
@keyfonas
آیا شیعیان حتی اگر #گنهکار باشند جهنم را نخواهند دید؟
✅یکی از سوالاتی که همیشه مطرح می شود در خصوص حدیثی از امام صادق(ع) است که بر اساس آن شیعیان وارد #دوزخ نخواهند شد.
این مساله همیشه محل بحث و سوال بوده اما پاسخ به آن چیست؟
🔵حدیثی که از امام صادق ـ علیه السلام ـ در این باب وارد شده این است که راوی می گوید به امام صادق ـ علیه السلام ـ گفتم: شنیدم که می گفتی همه شیعیان برغم آنچه در آنهاست (گناهانی که دارند) در بهشت جای دارند. فرمود: به تو راست گفتم. بخدا سوگند که همه آنها در بهشت جای دارند. گفتم: فدایت شوم گناهان، بسیارند و بزرگ! فرمود: اما در قیامت همگی شما با شفاعت پیامبر که خواسته اش برآورده می شود و یا جانشینش در بهشت خواهید بود امّا بخداوند سوگند که من در برزخ بر شما می ترسم. گفتم #برزخ چیست؟ فرمود: همان قبر است از هنگام مرگ تا روز قیامت.
با توجه به این روایت پس از قیامت #و محاسبه اعمال هیچ شیعه ای از شیعیان داخل جهنم نمی شود بلکه به شفاعت وجود مقدس رسول اکرم ـ صلی الله علیه و آله ـ یا یکی از امامان معصوم ـ علیهم السلام ـ مشمول عنایات الهی قرار می گیرد و اهل نجات خواهد شد.
حال در اینجا دو پرسش اساسی به ذهن می آید اولاً مراد از شیعه چه کسانی هستند ثانیاً شفاعت به چه معنایی است و آیا مطلقاً شامل حال شیعیان می شود یا شرائطی هم دارد.
✅ابتدا می پردازیم به پرسش اول که مراد از شیعه چه کسانی هستند. برای پاسخ به این پرسش مراجعه می کنیم به متون روایی خود و از خود روایات اهل بیت ـ علیهم السلام ـ تعریف شیعه و یا اوصاف شیعیان را بدست می آوریم.
1. امام رضا ـ علیه السلام ـ می فرماید: شیعیان ما تسلیم امر ما هستند و به فرمایشات ما عمل می کنند با دشمنان ما مخالفند پس هر کس این گونه نباشد از ما نیست.
2. جابر جعفی گفت: امام محمدباقر ـ علیه السلام ـ فرمود:
ای جابر آیا کافی است برای کسی که ادعای #تشیع داردبگوید که دوستدار ما اهل بیت است؟ بخدا سوگند شیعة ما نیست مگر آن کسی که تقوای خدا را رعایت کند و از او اطاعت نماید.
✅پس، از منظر روایات اهل بیت ـ علیهم السلام ـ شیعه کسی است که ملتزم به دستورات آنان باشد و در عمل هم فردی کوشا باشد. در همین جا سؤال دیگری مطرح می شود آن اینکه اگر شیعه تنها کسانی باشند که مطیع فرمان خدا و اهل تقوی و عمل صالح هستند دیگر چه نیازی به شفاعت هست به عبارت دیگر آنچه باعث نجات این گونه افراد می شود همان ایمان و عمل صالحشان می باشد.
📚فروع کافی، کلینی، ج 3، ص 242
📚شیخ صدوق، صفات شیعه ص 33
@keyfonas