🔴 پیشنهاد یک نماینده برای حمایت از مردم در مقابل گرانی
💬 #مشرق
🔹 علی باباییکارنامی رئیس فراکسیون کارگری مجلس در گفتوگو با ایلنا، پیرامون وضعیت اقتصادی برخی قشرهای کمدرآمد جامعه گفته است: امروز خط فقر در کشور ۱۵ میلیون تومان است و هرکسی که کمتر از این عدد درآمد داشته باشد، دچار مشکل است، لذا این عزیزان انتظار دارند که مجلس و دولت با تنظیم سیاستها و در نظر گرفتن راهکارهای اجرایی نسبت به شرایط آنان چارهاندیشی کنند.
🔸 او در پاسخ به اینکه "اکنون دولت از چه طریقی میتواند به کارگران که در دهکهای پایین درآمدی قرار دارند کمک کند؟"، تصریح میکند: به نظر من در حال حاضر حداقل کاری که دولت میتواند انجام دهد این است که با استفاده از قانونی که ما در مجلس مصوب کردیم، حدود ۱۵ قلم از کالاهای اساسی را به صورت کالابرگ الکترونیک، بن کالا یا حتی غیر الکترونیک با قیمت مصوب به دست کارگران برساند.
✅ بابایی کارنامی افزود: اجرای این قانون میتواند منجر به ایجاد یک آرامش خاطر حداقلی در زمینه معیشت باشد که خانواده کارگران حداقل در خصوص ۱۵ قلم کالای اساسی با سختی و مشکل مواجه نباشند و این کالاها با قیمت مصوب و قیمتی ارزانتر از بازار به دست آنها برسد.
🔹 ما قضاوت درباره سخنان آقای باباییکارنامی را بر عهده مخاطبان محترم میگذاریم.
🔸 بیان این نکته در بحث کالابرگ نیز ضروریست که گویا مصوبه مجلس هماکنون دقیقا اجرا نمیشود و دولت مبنای قانون برای ارائه کالاها به قیمت شهریور ۱۴۰۰ را تغییر داده و کالاها را با قیمت گرانتر و بر مبنای اردیبهشت ۱۴۰۱ تحویل مردم میدهد.
💢 تاکنون واکنشی از سوی مجلس در این زمینه دیده نشده است.
#اقتصادی
➖➖➖➖➖➖➖
📲 مهمترین تحلیلهای روز 👇
🆔
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴 آدرس غلط منتقدین دولت درباره کاهش رشد نقدینگی/ آیا با کاهش رشد نقدینگی باید منتظر رکود باشیم؟
💬 #نود_اقتصادی
✅ علی رغم جوسازی و بزرگنمایی برخی رسانهها در خصوص رکود ناشی از کاهش رشد نقدینگی، آمارها حاکی از رشد سرمایه گذاری و تسهیلات دهی بانکها در ماههای اخیر است.
#اقتصادی
➖➖➖➖➖➖➖
📲 مهمترین تحلیلهای روز 👇
🆔
11.67M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
✅ کارشناس سعودی:
🔴 ما را به خاطر توافق با ایران سرزنش نکنید، این شمایید که باید سرزنش شوید!/هر جا توانستیم مقابل ایران به تنهایی ایستادگی کردیم درحالی که برخی کشورهای عربی برای ضربه به ما با ایران همکاری میکردند...
#منطقه
➖➖➖➖➖➖➖
📲 مهمترین تحلیلهای روز 👇
🆔
🔴 چرا سفر آیتالله رئیسی به آفریقا مهم است؟/ خیانت دولت روحانی با بیتوجهی به ظرفیتهای آفریقا
💬 #رجانیوز
🔹 رئیسجمهور صبح چهارشنبه عازم سه کشور کنیا، اوگاندا و زیمباوه شد. در برنامه سفر آیتالله رئیسی ایجاد توافقات اقتصادی و برنامههای مشترک طولانی مدت با این کشورها پیشبینی شده است. دولت سیزدهم در ادامه سیاست چندجانبهگرایی در عرصه بینالملل و اقداماتی نظیر پیوستن به شانگهای و افزایش مبادلات با کشورهای آمریکای لاتین، روی به استفاده از ظرفیتهای موجود در قاره آفریقا آورده است.
🔸 سفر پیش روی آیتالله رئيسی به آفریقا نخستین سفر رئیسجمهور ایران به قاره آفریقا بعد از ۱۱ سال است. یعنی بیش از یک دهه و تقریبا مصادف با زمان دولتهای یازدهم و دوازدهم است که توجه چندانی به مبادلات و ظرفیتهای ارتباطی میان ایران و کشورهای آفریقا نشده است.
✅ قاره آفریقا قارهای سرشار از منابع معدنی و طبیعی است که با انتقال برخی چرخههای صنعتی به این کشورها میتوان سود زیادی کسب کرد. این روزها بیشتر قدرتهای نوظهور اقتصاد جهانی مانند چین، هند و برزیل در این قاره با کشورهای مختلف توافقات اقتصادی میان مدت و بلندمدتی بستهاند و روی آن سرمایهگذاری کردند. حتی ترکیه نیز چند سالی است توجه خود به ظرفیتهای بیشمار این قاره معطوف کرده است.
🔹 دومین قاره بزرگ دنیا اگر چه به دلیل بیکفایتی دولتها و دخالتهای خارجی از روند توسعه عقب مانده است و فقر زیادی در این کشورها وجود دارد اما از لحاظ منابع بسیار قوی است. ۹۶درصد الماس، ۹۰ درصد کروم، ۸۵ درصد پلاتین، ۵۰ درصد کبالت، ۵۵ درصد منگنز و ۶۵درصد طلای جهان در این قاره ذخیره شدهاند و مجموع حجم میادین نفتی این قاره عددی حدود ۸۸ میلیارد بشکه نفت را نشان میدهد.
🔸 کشور آفریقا همچنین از لحاظ ظرفیت برای فعالیتهای کشاورزی نیز بسیار مناسب است. این کشور دارای جنگلهای بسیار حاصلخیز و اراضی کشاورزی عظیمی است و بسیاری از محصولات کشاورزی که در بسیاری از کشورها قابل کشت نیست در آفریقا قابل کشت است و از این رو نیز ظرفیت عظیمی دارد.
✅ آفریقا از لحاظ سیاسی نیز قاره حائز اهمیتی محسوب میشود. تعداد زیاد این کشورها و کرسیهای آنها در مجامع بینالمللی برای کشورهایی همچون ایران دارای اهمیت و فرصت است. برای مثال کشورهایی همچون ایران، چین و کوبا برای شکستن اجماع علیه آنها در مجامع بینالمللی میتواند روی ظرفیتهای قاره آفریقا حساب باز کنند.
🔹 ظرفیتهای قاره آفریقا، طلای مستور است
در دولتهای پیشین چندان توجهی به ظرفیتهای گسترده و پرشمار این قاره برای تبادلات اقتصادی نمیشد اما ذیل سیاست کلی چند جانبهگرایی دیپلماتیک، دولت سیزدهم توجه ویژهای به این قاره داشته است. با اعلام قائم مقام باشگاه تجار ایران و آفریقا روابط ایران و این قاره در این دولت رشد داشته و اکنون در ۵۰ کشور از ۵۵ کشور ارتباطات اقتصادی وجود دارد.
💢 رها شدن این ظرفیتها در دولتهای پیشین در شرایط تحریمی آسیب زیادی به منافع ملی زد و اکنون در این شرایط یکی از بهترین فرصتهای برای احیای مجدد روابط ایران و آفریقا به وجود آمده است.
#بین_الملل
➖➖➖➖➖➖➖
📲 مهمترین تحلیلهای روز 👇
🆔
🔴 قاطعیتهای خاص!
👤 #محمدصادقکوشکی
🔹 تعدادی از شهروندان که چند روزی جهت مطالبه برخورد قانونی با بی حجابی و مفاسد فضای مجازی در مجاورت یکی از ساختمانهای قوه قضائیه متحصن شده بودند در نیمه شب ۱۷ تیرماه بازداشت شدند. لازم به ذکر است این افراد به همراه خانواده های خود ( کودکان و زنان و..) در این تحصن آرام شرکت کرده بودند.
🔸 اما توماج و نازیلا و صدها برانداز و معاند دیگر پس از ماهها اهانت و فحاشی به نظام، قانون شکنی و تلاش برای براندازی بازداشت شدند! ( آن هم با رافت کامل و تخفیف مجازات یا آزادی با وثیقه و...)
✅ چرا؟ یعنی از نظر عدلیه و دستگاههای امنیتی، خطر چند متحصن که خواستار اجرای قانون و برزمین نماندن مطالبه رهبری هستند از خطر براندازان وقیح و معاند، بیشتر است؟
💢 چرا در اغلب مواقع برخورد عدلیه و دستگاههای انتظامی و امنیتی با خودیها، قاطعانه تر و خشن تر از مواجهه همین دستگاهها با ، بی حجابان، ضدانقلابها و براندازان است؟
#سیاسی #اجتماعی
➖➖➖➖➖➖➖
📲 مهمترین تحلیلهای روز 👇
🆔
🔴 دیپلماسی فعال در جذب سرمایهگذاری خارجی
👤 #مسعود_براتی
🔹 جمهوری اسلامی هم از این قاعده مستثنا نبوده و شاهد رابطه متقابل سیاست خارجی و جذب سرمایه گذار هستیم. نگاه غالبی که در گذشته به حوزه سرمایهگذاری خارجی بود، معتقد بود بدون رفع تحریمها نمیشود انتظار موفقیت سرمایهگذاری خارجی در ایران را داشت. به همین خاطر ظرفیتهای کشور معطل وقوع تحولات سیاسی از جنس توافق برجام مانده بود تا بتواند در زمینه جذب سرمایهگذاران بینالملل موفق باشد. تجربه اما نشان داد اعتقاد مدیران سابق در گره زدن موفقیتها به عوامل بیرونی موفق نبود و با توافقی حتی در قد و قواره توافق هستهای با غرب، اتفاق مثبتی برای اقتصاد کشور رخ نداد. به عنوان مثال در سالهای ۱۳۹۵ و ۱۳۹۶ شاهد آمار کم صدور مجوز برای سرمایه گذاری خارجی در ایران هستیم که هنوز هم ابطال نشده و معتبر هستند. برای سال۱۳۹۵ عدد ۱/۷ میلیارد دلار و برای سال ۹۶ رقم ۲/۶ میلیارد دلار نشاندهنده ارقام اندک جذب سرمایهگذاری خارجی است.
🔸 با تغییر دولت، از سال ۱۴۰۰ تا به امروز همگام با تغییر رویکرد، شاهد توسعه و بهبود عملکرد جذب سرمایهگذاری خارجی هستیم. تغییرات از این منظر محسوس است که با وجود برقرار بودن تحریمها، در سال ۱۴۰۱ دولت سیزدهم بیش از ۴ میلیارد دلار مجوز سرمایه گذاری خارجی صادر کرده است که معادل دو برابر بیش از دوران برجام زدگی کشور محسوب میشود. این رشد سرمایهای ثمره نزدیک شدن نگاه مدیریتی و کارشناسی کشور به واقعیتهای عرصه بینالمللی است. ما معتقدیم تحولات و معادلات سیاسی کاملاً بر جذب سرمایه خارجی اثر دارد و به همین خاطر باید بهدرستی نسبت خود را با واقعیات روابط بینالملل تعیین کنیم.
✅ در رویکرد دولت سیزدهم این اعتقاد وجود دارد که می شود با وجود تحریمهای حداکثری غرب علیه ایران، شاهد افزایش حضور سرمایهگذاران خارجی باشیم و برای تحقق این امر مهم، باید #بازیگران_همسو با منافع ایران را شناسایی و آنها را در قالب سرمایهگذاریهای خارجی تعریف کنیم.
🔹 به طور مشخص، درحال حاضر و برای تعامل با کشورهای همسو و همسایه شرایط و محیط مناسب برای حضور فعالان اقتصادی آنها در ایران فراهم میشود. رشد سرمایهگذاری در ایران از این تغییر مهم ناشی شده است و افق مطلوبی برای آن قابل تصور است که در آینده عملکردهای بهتری داشته باشیم. دولت دو نقش اساسی دارد.
🔸 نقش اول ناظر به تصمیمات راهبردی است که در خصوص ایجاد تعاملات، برقراری و تحکیم روابط، مذاکره و پیگیری منافع مشترک با کشورهای هدف است.
دیپلماسی اقتصادی فعال و رویدادهایی مانند عضویت ایران در شانگهای و عضویت ما در پیمانهای اقتصادی ذیل این تصمیمات دنبال میشود.
💢 وظیفه دوم تسهیل حضور سرمایه گذاران و جذب فرصتهای خارجی به داخل کشور است که در دستور کار ثابت دولت قرار گرفته است. البته، اصلاح رویهها و قوانین و مقررات، به منظور تحقق هرچه بیشتر نیازهای کشور در زمینه سرمایهگذاری خارجی، لازمه این مسئله مهم است. به عنوان مثال؛ تعریف سازوکارهای ضدتحریم برای انتقال سرمایه خارجی که منجر به تسهیل ورود سرمایه خارجی به کشور میشود، از اهمیت بالایی برخوردار است که در همین زمینه دولت در دو سال گذشته روشهای متنوعی برای این مهم ایجاد کرده است.
#اقتصادی #بین_الملل
➖➖➖➖➖➖➖
📲 مهمترین تحلیلهای روز 👇
🆔
17.62M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔴 حقیقتپوشی، علت غضب خدا از کفّار
👤 #علیرضا_پناهیان
🔹 ۹۹ درصد مذهبیها نمیدانند که خدا برای چی از کفّار بدش میآید!
🔸 کور و کر بازی در آوردن خیلی خدا را غضبناک میکند!
✅ امام حسین(ع) به کربلا رفت تا کور و کر بازی کفّار را نشان بدهد!
#سیاسی
➖➖➖➖➖➖➖
📲 مهمترین تحلیلهای روز 👇
🆔
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴 عربستان به توافق با ایران نیاز دارد
👤 #عمادی، کارشناس مسائل منطقه:
🔹 عربستان میخواهد هزینههای سیاست خارجی خود را کاهش دهد.
🔸 عربستان برای پیشرفت اقتصادی به امنیت نیاز دارد.
✅ وقتی به آرامکو حمله شد، نیمی از تولید نفت عربستان متوقف شد.
💢 توافق با جمهوری اسلامی باعث تسهیل توافق با یمن شد.
#منطقه
➖➖➖➖➖➖➖
📲 مهمترین تحلیلهای روز 👇
🆔
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴 در ۷ ماه گذشته ۴ بار سیاستهای مرتبط با خوراک و انرژی را تغییر دادند
👤 #فرجالله_معماری، رئیس اتاق بازرگانی سمنان:
✅ جایگاه بخش خصوصی در برنامه هفتم مشخص نیست/ دولت با اجرای برنامه هفتم بزرگتر میشود/ صندوق توسعه ملی دارد به شکل سازمان گسترش در میآید، ماجرا چیست؟
#اقتصادی
➖➖➖➖➖➖➖
📲 مهمترین تحلیلهای روز 👇
🆔
🔴 واقعیت های منطقه و تمامیت ارضی ایران!
👤 #عبدالرحیم_انصاری
🔹هر کسی بخواهد درباره خاک ایران گزافه ای بگوید در برابرش می ایستیم؛ خواه امارات باشد، خواه چین، آمریکا، یا روسیه؛ این امری طبیعی است، همانگونه که سخنگوی وزارت خارجه جمهوری اسلامی پس از صدور بیانیه نشست وزرای خارجه شورای همکاری خلیج فارس در مسکو آن را به شدت محکوم کرد.
🔸ولی توافق با عربستان که بسیاری معادلات آمریکا و اسرائیل را بر هم زد، استارتش در همان جلسه ای زده شد که اعراب با حضور چین درباره جزایر سه گانه بیانیه دادند! آنجا بود که عربستان از چین خواست میانجی گری کند، سپس رئیسی به چین دعوت شد و باقی ماجرا. دیدیم که در این فرایند قدرت و نفوذ ایران بیشتر شد، و حتی کار به جایی رسید که علاوه بر سفر وزیر خارجه سعودی به ایران، اماراتی ها نیز در ابوظبی استقبال ویژه ای از امیرعبداللهیان به عمل آوردند؛ کدام امارات؟ همان اماراتی که هر از گاهی ادعای جزایر سه گانه رامطرح میکند!
✅ اگرچه هر موضع گیری درباره تمامیت ارضی ایران غلط اضافه ای بیش نیست، لیکن مهمتر از پرداختن به حواشی این مسائل در رسانه ها، آن هم در موقعیت فعلی رکب خوردن از دشمن است؛ بهتر است برخورد با این مسائل را برعهده وزارت خارجه بگذاریم و درعوض ببینیم رویکرد منطقه ای اعراب به چه نحوی پیش میرود.
🔹 همین عرب هایی که طبق عادت مرسوم آن بخش کذایی را در بیانیه خود گنجانده بودند، در جای دیگری گفته اند دست دوستی ما سوی ایران دراز است؛ این حرف را در مسکو زده اند و اینکه عربهای متحد سنتیِ آمریکا، آن هم در مسکو چنین درخواستی از ایران دارند میتواند خیلی معنی دار باشد.
🔸 اتفاق مهمی که در حال رخ دادن است و نباید با مسائل جنجالی به حاشیه برود، واقعیتِ بازی اعراب در زمین ایران، چین و روسیه است. سیاست لایه های پنهان زیادی دارد و نمیشود درباره آن نظر سطحی داد. البته ایران نیز هیچ وقت حاکمیت روسیه بر کریمه، دونباس، و مناطق اشغال شده اوکراین را به رسمیت نشناخته است، لیکن به نظر میرسد این مباحث بیشتر جنبه های سیاسی و رسانه ای دارند، و اِلّا چه کسی از روابط نزدیک روسیه و ایران خصوصا بعد از جنگ اوکراین بی خبر است؟! یا کدام کشور عربی در شرایط فعلی میتواند برای روسیه ایران شود؟!
✅ ایران اکنون در موقعیتی است که هم اعراب نیازمند همکاری و همراهی اش هستند، هم روسیه و حتی چین! جمهوری اسلامی امروز در موضع قدرت است و این قدرت آنقدر زیاد است که حتی واشنگتن درپی آرام کردن منطقه از طریق مذاکره با تهران است! لذا قبل از پرداختن به هر حاشیه ای ببینید برونداد کلی رویدادهای منطقه آیا به نفع ایران است یا به نفع دشمن؟ اتفاقات اخیر سبب افزایش قدرت ایران شده یا کاهش قدرت آن؟ اتحاد منطقه ای آمریکا تضعیف شده یا قوت گرفته؟
💢 برای ما مهم نیست برخی کشورها درباره خاکی که متعلق به ایران است چه حرفی میزنند، مهم آن است که هیچ کدامشان هیچ غلطی نمیتوانند بکنند، و این ایران است که درنهایت سیاست هایش را مو به مو پیش میبرد. واقعیت این است چه بعضیها بخواهند چه نخواهند، حتی روسیه برای ایران علیه آمریکا میجنگد، اعراب به سیاستهای جمهوری اسلامی نزدیکتر شده اند، و واشنگتن بر خلاف میل تلاویو در پی مذاکره با ایرانی است که دیگر از نقطه گریز عبور کرده است!
#بین_الملل
➖➖➖➖➖➖➖
📲 مهمترین تحلیلهای روز 👇
🆔
🔴 به بهانه اظهارات بایدن پیرامون عضویت اوکراین در ناتو؛
💬 #رجانیوز
🔹 اوکراین، گوشت قربانی آمریکا در اروپای شرقی/ چرا ایالات متحده با عضویت اوکراین در ناتو موافقت نمیکند؟
🔸 جو بایدن، دو روز پیش، در مصاحبه اختصاصی با خبرگزاری سیانان، پیرامون عضویت اوکراین در ناتو اعلام کرد که این اتفاق زمانی رخ خواهد داد که جنگ پایان یافته باشد.
✅ این صحبتها در حالی مطرح شد که قرار است رهبران کشورهای عضو ناتو از امروز در پایتخت لیتوانی اجلاسی دو روزه را آغاز کنند. اجلاسی که بالطبع شرایط جنگ اوکراین و عضویت این کشور در ناتو، جزو مباحث اصلی آن خواهد بود.
🔹 اما باید به این نکته اشاره کرد که آمریکا و برخی کشورهای اروپایی موثر در ناتو، نظیر آلمان، چندان به عضویت اوکراین در این پیمان راغب نیستند. مشخصا این عدم تمایل، خود دلایل متعددی دارد.
🔸 اول اینکه اوکراین در شرایط جنگی قرار داشته و عضویت آن در ناتو به معنی نبرد مستقیم اعضای این پیمان با روسیه خواهد بود. دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین در واکنش به عضویت اوکراین در ناتو، برای چندمینبار، تصریح کرد که: «الحاق اوکراین به ناتو پیامدهای بسیار منفی برای کل ساختار امنیتی نیمه ویران اروپا خواهد داشت و این اقدام خطر و تهدیدی مطلق برای روسیه خواهد بود». او افزود، «چنین اقدامی مستلزم واکنش نسبتاً سخت و قابل درک طرف روسیه است».
✅ این واکنش سخت و جدی روسیه به خوبی نشان میدهد که نگرانی اروپا و آمریکا از این بابت بیراه نبوده و آنها بعد از عضویت اوکراین، طبق تعهد مقدس ناتو مبنی بر اینکه «حمله به یک عضو، حمله به همه کشورهای ائتلاف تلقی میشود»، مجبور به دفاع جمعی دربرابر روسیه خواهند بود. اتفاقی که اصلا به نفع آمریکا و اروپا نخواهد بود.
🔹 دوم اینکه از نظر اروپا و آمریکا، ارائه یک تاریخ مشخص برای ورود اوکراین به ناتو، منجر به این میشود که روسیه جنگ را فرسایشی کرده و از نظر منطقی، میلی به پایان دادن جنگ نداشته باشد. چرا که با پایان جنگ، اوکراین به عضویت ناتو درآمده و همین امر باعث شکست روسیه در پروژهی مذکور میشود. پس بهتر است جنگ را ادامه داده و ادامهی جنگ هم به ضرر اروپا خواهد بود.
💢 سوم اینکه اروپا و آمریکا، اوکراین را به عنوان محل مخاطرهآمیز استراتژیکی درنظر میگیرد که بهتر است به عنوان حائل بین ناتو و روسیه قرار گرفته و از برخورد این دو جلوگیری کند. نظری واقعگرایانه که ترس اروپا از برخورد با روسیه، آن را تقویت کرده و استنباطش را هم درپی خواهد داشت. طبق این دیدگاه، اروپا تمایلی ندارد که دائم در مرزهای خود با بحران امنیتی مواجه شده و با درگیریهای ریز و درشت اقتدار خود را از دست بدهد. اما زلنسکی معتقد است که «دعوت از اوکراین برای پیوستن به ناتو، این پیام را منعکس میکند که کشورهای غربی عضو این پیمان از مسکو نمیترسند. اوکراین باید تضمینهای امنیتی شفاف داشته باشد در حالی که عضو ناتو نیست». این در حالی است که قرار است روند پذیرش سوئد در ناتو، طی نشست سران این پیمان در لیتوانی، مورد بحث و بررسی قرار گیرد.
#بین_الملل
➖➖➖➖➖➖➖
📲 مهمترین تحلیلهای روز 👇
🆔
🗳 #انتخابات_مجلس12
🔴 جهانگیری: نه قصد لیست دادن برای انتخابات مجلس دوازدهم دارم و نه تمایل به کاندید شدن
👤 اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیس دولت دوازدهم در واکنش به برخی گمانهها مبنی بر اینکه او قصد دارد در انتخابات مجلس دوازدهم شرکت کند و در انتخابات آینده سرلیست اصلاحطلبان خواهد بود، گفت: خیر، بنده قصد ندارم برای انتخابات مجلس دوازدهم لیست بدهم.
✅ او در واکنش به شرکت در انتخابات مجلس دوازدهم نیز تصریح کرد: خیر، تمایل ندارم کاندیدای انتخابات مجلس دوازدهم شوم.
💢 پیش از این وکیلی، نماینده مجلس دهم از احتمال سرلیستی جهانگیری در انتخابات مجلس دوازدهم خبر داده بود و گفته بود که او با اصلاحطلبان وارد کارزار انتخابات میشود و آذریجهرمی و تعدادی از بانوان هم در این لیست حضور دارند.
#سیاسی #اجتماعی
➖➖➖➖➖➖➖
📲 مهمترین تحلیلهای روز 👇
🆔