خیابان انقلاب
🔴 الکاظمی و چند چالش مهم!
✍️ #صابر_گل_عنبری
🔹 بالاخره پس از کشوقوسهای زیادی، دولت جدید عراق به نخست وزیری مصطفی الکاظمی پنجشنبه گذشته تشکیل شد. فعلا اختلافات بر سر دو وزارتخانه امور خارجه و نفت است. کردها در مقابل تصدی وزارت امور خارجه قید وزارت دارایی را به نفع گروههای شیعی زده و وزارت نفت هم به مسالهای اختلافی میان این گروهها تبدیل شده است.
🔸 واقعیت این است که کردها نقشی کلیدی در تشکیل دولت الکاظمی داشته و وعده واگذاری سمت وزیر خارجه به نامزد انتخابی خود را از نخست وزیر گرفتهاند، اما گزینه پیشنهادی آنها یعنی فواد حسین با مخالفت برخی گروههای شیعی مثل ائتلاف فتح و برخی گروههای سنی مواجه است.
✅ چینش کابینه جدید عراق با همان شیوه سهمخواهی قومیتی و مذهبی صورت گرفته و از این منظر تشکیل آن تفاوتی با دولتهای پیشین ندارد. الکاظمی پیش از جلسه رایگیری ناگزیر به توافقات سیاسی با احزاب شیعی، سنی و کردی بود.
🔹 اما موفقیت یا شکست الکاظمی در همه چالشهای فراروی وی به نوعی با مهمترین چالش دولت وی یعنی این توازن گره خورده است. ظرف سه روز گذشته، چه در دیدار با سفرای ایران و آمریکا در بغداد و چه در تماسهای تلفنی با روحانی و ترامپ به نوعی وانمود کرده است که به دنبال روابط متوازن با دو طرف است و در دیدار با سفرا به صراحت تاکید داشت که نمیخواهد عراق به زمین تسویه حساب طرفهای دیگر تبدیل شود.
🔸 برخی ناظران منطقهای و بینالمللی نخست وزیر جدید عراق را نزدیکتر به آمریکا میدانند، البته در این زمینه، جدا از مساله سیاستورزی و محذورات آن، مهرهگزینی الکاظمی میتواند تا حدودی رویکرد وی را مشخص کند؛ این که در انتخاب نزدیکان و مشاوران خود چه شخصیتها با چه سوابقی را انتخاب خواهد کرد.
✅ احتمالا الکاظمی در پس تلاش برای یافتن راهحلهای بهتر و احیانا ناممکن برای مواجهه با چالشهای پیشگفته نگاهی عمده هم به پیروزی در انتخابات پارلمانی آتی دارد که بتواند با پشتوانهای قوی به کار نخستوزیر با هدف پیگیری برنامه سیاسی خود ادامه دهد.
💢 از این رو، احتمالا در این انتخابات با یک لیست ورود کند. برای این مهم نیز به برگههای برنده مهمی نیاز دارد و از هم اکنون تلاش میکند رضایت توده مردم و معترضان را به دست آورد. این وسط هم، ایران و آمریکا هر کدام الکاظمی را به خط سیاسی خود در عراق نزدیکتر بدانند، احتمالا ولو موقتا به وی فرصت دهند تا با مدیریت اوضاع کنونی جایگاه خود را در سپهر سیاست عراق تقویت کند.
#بین_الملل / متنکامل
➖➖➖➖➖➖➖
📡 رصد بهترین تحلیلهای روز 👇
http://eitaa.com/joinchat/825098246C346759229f
خیابان انقلاب
🔴 جنگ نفت کش ها از جنسی دیگر
✍️ #محمد_وفاپور
🔹 پنج نفت کش ایران در راه اقیانوس اطلس هستند مقصد این نفت کش ها ونزئلاست که مدتی هست به دلیل کار شکنی های آمریکا توانایی پالایش نفت خود را ندارد و ایران در این امر مهم برای حفظ این دولت دوست در آمریکای جنوبی به یاری آن شتافته است.
🔸 کاراکاس هم که بسیار خوش حساب تراز خریداران چینی و هندی است پول این فرآورده های سوختی را(بنزین و گازوئیل) را با طلا پرداخت میکند پس از چشیدن ضرب شصت ایران درقضایای نفت کش آدریان و توقیف نفت کش انگلیسی، تا تنگه جبل الطارق کسی را (اسرائیل و انگلیس)یارای مزاحمت نبود اما شاید آمریکا در کارائیب شیطنت های انجام دهد که البته بعید است اما جدای از آن این معامله چندین منفعت دارد.
💢 نخست آنکه صادرات را افزایش داده ایم دوم به جای یک مشت کاغذ بی پشتوانه طلا گرفته ایم که به سود اقتصادمان است. سوم با این کار دولت مادورو را از خطر سقوط رهانیده ایم چهارم اقتدار دریایی خود را به رخ جهان کشیده ایم بدون آنکه کسی یارای مقابله با مارا داشته باشد فعلا ۵ خوان (تنگه) از هفت خوان را به سلامت سپری نموده ایم. ادامه دارد..
#بین_الملل
➖➖➖➖➖➖➖
📡 رصد بهترین تحلیلهای روز 👇
http://eitaa.com/joinchat/825098246C346759229f
5.52M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#تحلیل_تصویری
🔴 خداوند روزی فقرا را در ثروت ثروتمندان قرار داده است
💬 #رحیم_پورازغدی
🔹 هر جا فقیری بود، یک سرمایهداری حق او را خورده است
💢 همه دینداران بدانند که خداوند همه شما را برای گرسنگی همه فقرای عالم مسئول میداند و از شما در قیامت پرسش خواهد شد...
#فرهنگی #اقتصادی
➖➖➖➖➖➖➖
📡 رصد بهترین تحلیلهای روز 👇
http://eitaa.com/joinchat/825098246C346759229f
خیابان انقلاب
🔴 صلحخواهی روزنامه اصلاحطلب با دولت تروریست!
💬 #روزنامه_جوان
🔹 روزنامه اصلاحطلب آرمان باز هم بر واقعیتهای تلخ در عرصه روابط بینالملل چشم بست و منفعلانه سراغ مفاهیم انتزاعی رفت.
🔸 آرمان در مطلبی نوشت: «در جهان معاصر راهبرد روابط خارجه مبتنی بر مفاهیم دشمن و دوست به هیچوجه کارآمد، کم هزینه، عملی و سودمند نخواهد بود. ایران میتواند در جهانی که مملو از دشمنان بالفعل و بالقوه است؛ در صلح، آرامش و امنیت زندگی کند. صلح و نه تقابل، راهکار کمهزینه و پایدار مقابله با دشمنان بالفعل و بالقوه است.
✅ عبارت صلح با دیگر کشورها حاکی از اقتدار و صداقت و تنش حاکی از ضعف و هراس یک کشور است، باید در تمام اتاقهای وزارت امور خارجه، نهادهای دفاعی و منازل دستاندرکاران مدیریت روابط خارجه، نصب شود».
🔹 این ادعاها در حالی است که چندی پیش روزنامه اصلاحطلب اعتماد با تأخیری حداقل چهار ساله از زمان امضای برجام اذعان کرد که رویکرد دولت روحانی در سیاست خارجی با سیاست واقعگرایانه منطبق نیست و روابط بینالملل به گفتگو و صلحخواهی تقلیل داده شده است و فاکتور بسیار مهمی به نام قدرت و اقتدار نادیده گرفته شده است.
🔸 پیشتر هم عباس عراقچی، معاون وزیر خارجه و نفر دوم تیم مذاکرهکننده هستهای در دولت روحانی در اظهارنظری تأملبرانگیز گفته بود «یکی از درسهای برجام این بود که رویکرد مقاومت، بهتر از رویکرد فعلی دولت در سیاست خارجی جواب میدهد».
✅ در حالی که اساس و بنیان دولت امریکا (چه جمهوریخواه و چه دموکرات) بر پایه غارتگری، جنایت، تروریسم و دیکتاتوری بنا شده است، بی تردید مواجهه با این دولت تروریست از منظر صلحخواهی، اگر نگوییم خائنانه است، ناشی از عدم درک واقعیتهاست که در هر صورت خسارات بسیاری در پی خواهد داشت.
#سیاسی
➖➖➖➖➖➖➖
📡 رصد بهترین تحلیلهای روز 👇
http://eitaa.com/joinchat/825098246C346759229f
🔴 چگونه پراید بازار خودرو را به هم ریخت؟
💬 #دنیایاقتصاد
🔹 این روزها خودروی پراید معیار سنجش بازار خودروی کشور شده است. بهطوریکه افزایش قیمت این خودرو به معنای التهاب جدید در بازار است و کاهش قیمت این محصول سایپا نیز یعنی بازگشت آرامش به بازار التهابزده خودرو.
🔸 از سوی دیگر اگر قیمت پراید روند صعودی به خود بگیرد دیگر خودروها نیز بدون معطلی این مسیر را به سرعت طی میکنند، حتی اگر عرضه آن خودرو با تقاضا هماهنگ باشد.
✅ در این زمینه برخی از فعالان بازار معطلی متولی قیمتگذاری خودرو در تعیین و اعلام قیمت خودرو از مبدأ را دلیل افزایش قیمت بسیاری از خودروها بهخصوص پراید میخوانند و برخی اعلام خروج دومین مدل از پراید در اوایل اردیبهشتماه سالجاری و تاکید بر خروج آخرین مدل آن تا پیش از مردادماه را علت این ماجرا قلمداد میکنند.
🔹 بیشک پراید لقب ارزانترین خودروی بازار را به خود اختصاص داده است همین اتفاق و دارا بودن کف قیمتی در بازار سبب شده هر مسالهای منجر به تغییر قیمت پراید شود و این مساله به سرعت روی قیمت سایر خودروها نیز اثر گذاشته و نمودار قیمتها را در بازار صعودی کند.
💢 بنابراین پراید به نوعی تبدیل به سنگ محک بازار شده و فعالان و دستاندرکاران با رصد اخبار حولوحوش پراید قیمت سایر محصولات موجود در بازار را تعیین میکنند.
#اقتصادی
➖➖➖➖➖➖➖
📡 رصد بهترین تحلیلهای روز 👇
http://eitaa.com/joinchat/825098246C346759229f
خیابان انقلاب
#بازخوانی_کتاب #طرح_کلی_اندیشه_اسلامی ۱۵ 🔹 پس توکل یعنی چی ؟ یعنی در همهی حالات اتکاء و امیدت به
#بازخوانی_کتاب
#طرح_کلی_اندیشه_اسلامی ۱۶
🔹 آدمی که نمازِ خوب میخواند، همهی مشکلات برایش آسان میشود. شنیدید که بعضی از بزرگان دین، در هنگام شدائد و مصیبت ها دو رکعت نماز میخواندند؟
🔸 شنیدید که رسول خدا در هنگام بحرانها و شدّتها رو به بلال میکرد و میگفت : " اَرِحنا یا بَلال " ، بلال ما را آسوده کن، برو اذان بگو.
💢 واقعاً اگر کسی با خضوع و با توجه، با خشوع، با حال، با ادراک آنچه دارد میخواند نماز بخواند و به قصد نتیجه نماز بخواند، تحقیقاً آنچه به مومنین وعده داده شده است به او داده میشود.
🎧 صوت جلسه دوم
➖➖➖➖➖
خیابان انقلاب، تجلی تعامل آزاد افکار و اندیشهها
http://eitaa.com/joinchat/825098246C346759229f
خیابان انقلاب
🔴 منطقه آزاد، منطقه ای برای القاء یک ایدئولوژی
✍️ #آرمین_سعیدی
🔹 مسئله و معضلات مناطق آزاد و ویژه تجاری، سال هاست که گریبان کشور را گرفته است به گونه ای که مجلس دهم، حتی در روز های پایانی و بحران اقتصادی ایجاد شده حاصل از کرونا به جای توجه به مسائل مهم تر، سعی در تصویب مناطق آزاد جدید را دارند، حال سوال آنجاست که چرا مسئولانی مانند نمایندگان ملت به دنبال افزایش مناطق آزاد اند؟ آیا مناطق آزاد سودی به مردم و کشور می رساند؟
🔸 ایجاد مناطق آزاد و ویژه تجاری، بعد پیروزی انقلاب اسلامی بیشتر توسط لیبرال دموکرات ها دنبال شد و آن ها سعی در تصویب و اجرایی شدن این مناطق را داشتند؛ زیرا فلسفه وجودی مناطق آزاد این بود که کشورهایی که عضو WTO نبودند و یا در مقابل آن مقاومت می نمودند، حداقل مناطق آزادی را ایجاد نمایند تا مردم آن کشور با دیدن عملکرد و تاثیرات این مناطق به سمت لیبرال دموکراسی گرایش پیدا نمایند.
🔹 سال ها بعد با مشاهده معضلات این مناطق دلسوزان کشور به فکر تصویب قوانینی در جهت فاصله گیری مناطق آزاد از مسیر لیبرال سرمایه داری شدند قوانین مانند بند ۱۱ سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی که چهار هدف کلی برای مناطق آزاد و ویژه تجاری تعیین کرده است:
1️⃣ انتقال فناوری های پیشرفته
2️⃣ گسترش و تسهیل تولید
3️⃣ صادرات کالا
4️⃣ تامین نیازها و منابع مالی از خارج
🔸 اما این قوانین نیز چاره ساز نبود زیرا مبانی فکری مجریان این قوانین و ناظران این مناطق بر پایه لیبرتاریانیسم بود. حال حاصل این مبنای فکری که آمده بود تا چهره ای از بازار آزاد را به ما نشان دهد و نشان هم داد عبارت است از:
1️⃣ سهم ۲% از کل صادرات کشور
2️⃣ سهم ۵% از کل سرمایه خارجی جذب شده
3️⃣ سهم ۳% از کل اشتغالزایی کشور
4️⃣ ثبت شرکت های فراوان صوری جهت استفاده از معافیت مالیاتی ۲۵ ساله این مناطق و....
💢 حال با وجود آشکار بودن نتایج مناطق آزاد، نشان دادن چهره ای از بازار آزاد به مردم بومی، وارد کردن خسارات فراوان به اقتصاد کشور و تبدیل شدن این مناطق به سکوی واردات، قاچاق و فرار مالیاتی کشور چرا نمایندگانی در پی تصویب افزایش مناطق آزاد و ویژه تجاری اند؟ آیا منافعی فردی پشت این ماجراست؟ آیا به فکر القاء یک ایدئولوژی در کشور هستند؟ یا هر دو؟
#سیاسی #اقتصادی
➖➖➖➖➖➖➖
📡 رصد بهترین تحلیلهای روز 👇
http://eitaa.com/joinchat/825098246C346759229f