🔴 درباره زائری ها و آقامیری ها
📝 #محسن_مهدیان
🔹دوست عزیزی گفت: خوشحالی ازین که خلع لباس شده است؟ گفتم حقا نه، امیدوارم این حکم برگردد؛ اما عمق ماجرا فراتر از حکم قضائی است. حکم دادگاه آقای آقامیری را بهانه کردم. حجم بالای دلخوری انقلابی ها از آقای زائری هم نشانه است. ایندو بزرگوار نماد جریانی هستند که انشالله خیرخواه اند اما ضررهای قابل اعتنائی به جامعه می زنند. باید درباره این منابر شاذ، بیشتر نوشت.
🔸هرچند بین آقای زائری و آقامیری تفاوت است، اما به این فهم هردو روحانی معزز، گرفتار یک جنس خطا هستند. یکی از رفقا نوشته بود که علت مخالفت با امثال زائری ها در زبان نقدشان است. نوشتم آدرس غلط ندهید. اگر کسی منکر نقد حکومت شود، خائن به انقلاب و مردم است؛ نقد کنیم، منصفانه و حتما شلاقانه. اما اشکال جای دیگری است.
🔻سه انتقاد جدی به سبک رفتاری این دو بزرگوار وجود دارد. عمق رنج، بجهت این است که با دو طلبه مواجهیم؛ دونفر اهل دین که مع الاسف در حال تکثیرند.
1⃣ اشکال اول. گم کردن سطوح انقلاب.
آقای زائری اخیرا گفته است با اینهمه مشکل باز هم می گویند انقلاب اسلامی، 400 سال پیشرفت داشته است. این جمله یک نشانه است از یک خطای راهبردی در سبک انتقادی شان. این خطای راهبردی ناشی از گم کردن سطح تحلیل انقلاب است.
انقلاب اسلامی را باید در 5 سطح تحلیل کرد. انقلاب، نظام، دولت و جامعه و امت. نقدهای مربوط به کم کاری ها وفساد مسئولین و فقر و غیره اگر دقیق و منصفانه و عالمانه باشد، مربوط به بخش دولت است؛ اعم از اجرایی و قضائی و غیره. بی اعتنایی به این سطوح باعث می شود با بیان اشتباهات حکمرانی، مخاطب را نسبت به اصل نظام و انقلاب بدبین کنیم.
بله انقلاب اسلامی، با توجه به رشد معنویت و بسترسازی برای رشد کرامت ها، چند صدسال تاریخ انسانی را جابجا کرده است. هرچند امروز گرفتار اختلالات تودرتوی حکمرانی باشیم.
2⃣ اشکال دوم. حقیقت ناتمام.
منبری که جای اصل و فرع را عوض کند، ولو اینکه حق بگوید دین تحریف شده به جامعه ارائه کرده است. منبری که بخشی از حقیقت دین را بگوید، دین مسخ شده ارائه کرده است. مبلغی که فقط ابعاد رحمانی دین را بگوید دین التقاطی به مخاطب تحویل داده است. آخوندی که معروف و منکر دین را بشناسد، اما بلندی صدایش در مواجهه با معروفات و منکرات را عادلانه تنظیم نکند، دین مقلب و مشوه را فریاد کرده است.
مبلغی که برای سروصدای سر ظهر بازی کودکان اخم کند، اما عربده کشی لات محله را محل نگذارد، دین مسخ شده روی منبر ارائه کرده است. مبلغی که فساد چهارتا مسوول بی کفایت را ببیند، اما از فساداکبر صاحبان کبر در عالم چشم بپوشد، دین التقاطی به مخاطب داده است. طلبه ای که کمک به پیرزن فقیر را تبلیغ کند اما جمله ای از نصرت ولی نگوید، اصل و فرع امور را در ذهن پامنبری بهم ریخته است. چه آنکه وقت جهاد از پای این منبر، بجای عزم میدان همه سرگرم نذرمهربانی و لقمه مهربانی ها خواهند شد.
3⃣ اشکال سوم. تساهل بجای مدارا
آقای زائری اخیرا نوشته است کل مسئولین و کشور و همه و همه یک طرف باشند و مردم یک طرف، سمت مردمم. سوال ساده اینست که حق کجاست؟ ریشه بسیاری از اشکالات دیگر در همین جمله است. مثل موضوع حجاب که برای توجیه بی حجابی بین مردم مجبور شدند اصل الزام حجاب را منکر شوند.
علت اصلی این است که یارای چشم در چشم مخاطب کردن و حرف حق گفتن را ندارند، به هر دلیل؛ نمی گویم صرفا به جهت لایک و فالور است. این بزرگواران با کمال تاسف فرق تساهل را با مدارا اشتباه گرفتند. مدارا کردن، یعنی حق گفتن و اما زمانه را در نظر گرفتن. مدارا یعنی حق گفتن، ولی با مردم مدارا کردن. اما تساهل یعنی زمانه را دیدن و از حق گذشتن. یعنی به بهانه مردمداری، حق شکستن. از اولی مدارای با بدحجاب در می آید و از دومی انکار حجاب.
زمین و آسمان ها، میان ایندو تفاوت است.
@mahdian_mohsen
➖➖➖➖➖➖
📡 رصد بهترین تحلیلهای روز در خیابان انقلاب 👇
http://eitaa.com/joinchat/825098246C346759229f
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 اعلام حکم محکومیت مدیرعامل موسسه ثامن الحجج
@enqelab_st
خیابان انقلاب
📹 اعلام حکم محکومیت مدیرعامل موسسه ثامن الحجج @enqelab_st
🔴 فقط ۱۵ سال...؟
📝 #علی_شاملو
🔹 چند روز پیش حکم قطعی متهم پرونده موسسه مالی و اعتباری ثامن الحجج اعلام شد و با اعلام حکم، آه از نهادمان برخاست. پرونده موسسه ای با بیش از یک میلیون حساب افتتاح شده، حدود ۱۲ هزار میلیارد تومان ارزش مالی،۳۶۰ شاکی، زمینه سازی برای ایجاد اعتراضات اجتماعی و حتی امنیتی برای کشور. پرونده ای که سالها سه قوه کشور را درگیر کرد و بنا بر اعلام سخنگوی دولت، برای حل این مشکل، از جیب هر ایرانی ۲۸۰ یا ۳۵۰ هزار تومان خارج شده است و...
🔺حالا تصور کنید که برای متهم اصلی بزرگترین این موسسات، فقط ۱۵ سال حبس تعزیری درنظر گرفته شده و دیگر متهمان پرونده تبرئه شده اند. اولین سوالی که ذهن من مخاطب را درگیر میکند این است که اگر چنین جرمی مصداق اخلال در نظام اقتصادی و افساد فی الارض نیست، پس چه جرمی مصداق این عنوان است؟ آیا بیشتر و بدتر از این میتوان با نظام اقتصادی کشور و روح و روان هزاران خانواده بازی کرد؟ آیا این مجازات بازدارندگی کافی دارد که در آینده دیگرانی به فکر چنین اقداماتی نیفتند؟
🔺و سوال دیگر اینکه چرا بانک مرکزی با اختصاص خط اعتباری، برای حل این مشکل از جیب همه ایرانیان هزینه کرده است؟ گناه آن روستانشین محروم و آن حاشیه نشین فقیر چیست که باید جور تقصیر مجرمان این پرونده را (مدیران موسسه، مدیران وقت بانک مرکزی، سپرده گذاران یا هر فرد دیگر) تحمل کنند. آیا فکر کرده ایم که با مبلغ هزینه شده از جیب هر شهروند، که برای یک خانواده چهار نفره بیش از یک میلیون تومان میشود، میشد مشکل درمان یا اشتغال یا آموزش یا اوقات فراغت یا... را برای چند خانواده مرتفع کرد؟
💢سوالاتی از این دست زیاد است. اما ناراحت کننده ترین موضوع برای حقیر، آبرو و اعتبار نظام مقدس جمهوری اسلامی است که به این راحتی، خرج بی کفایتی و بی مسوولیتی عده ای از کارگزارانش میشود. حقیقتا بر مظلومیت این نظام مقتدر باید گریست.
➖➖➖➖➖➖
📡 رصد بهترین تحلیلهای روز در 👇
http://eitaa.com/joinchat/825098246C346759229f
🔴 نگاه قیّممآبانه مرحوم رفسنجانی به رای مردم!
📝 #کمال_لطفی
«من قائلم انتخابات محدود و کنترل شده باشد و آدمها را حساب شده از صندوق بیرون بیاوریم، اما رهبری قائلند که انتخابات با حضور گسترده مردم باشد»
🔺شاید کمتر کسی باشد که این نقل قول تاریخی از علیرضا زاکانی به نقل از مرحوم هاشمی رفسنجانی را نشنیده یا نخوانده باشد.
گفتاری که به وضوح از روحیه واقعی مرحوم هاشمی در نوع نگاه به مساله مردمسالاری و احترام به رای و انتخاب مردم پرده برمیدارد!
اما این نقل قول چه در زمان حیات آن مرحوم و چه پس از درگذشتش بارها توسط شخص هاشمی رفسنجانی و رسانههای زنجیرهای از شرق گرفته تا جماران تکذیب گردید!
🔻اما با انتشار گفتگوی اخیر از سید محمد موسویخوئینیها مشخص گردید مرحوم هاشنی علیرغم تکذیب سخنان علیرضا زاکانی، حقیقتا معتقد به برگزاری انتخابات سفارشی بود!
✅ موسویخوئینیها در این گفتگو با اشاره به انتخابات ۷۶، میگوید: "در انتخابات سال ۷۶، یک وقت متوجه شدیم خبرهایی میآید که بالاخره میخواهند یک جوری بازی انتخابات را به هم بزنند و بناست همان کسی را که میخواهند، روی کار بیاورند. من و آقای کروبی رفتیم خدمت آقای هاشمی، گفتیم آقای هاشمی ظاهرا آنچه میفهمیم بنا نیست انتخابات روال عادی و طبیعی خود را طی کند. البته ما هم آن موقع اطمینان خاطر جدی نداشتیم که حتما آقای خاتمی رأی دارد؛ ولی میخواستیم هرکس به همان میزان که رأی دارد شناخته شود و یک انتخابات آبرومندی برگزار شود. برای همین به ایشان گفتیم پرسوجو کنید ببینید اگر تمایل به یک فرد دیگری هست، از آنجا که آقای خاتمی هم دنبال پست و مقام نیست، کنار بکشد. آقای هاشمی در پاسخ گفت اتفاقا من با آقای خامنهای اینجا اختلاف نظر دارم. آقای خامنهای نظرش این است که باید انتخابات خیلی پرشور باشد و مردم همه بیایند و هرچه مردم بیشتر بیایند بیشتر تأیید نظام است. اما من میگویم آقا شما بگویید نظرتان چه کسی است، ما همه میرویم کار میکنیم که همان بشود!"
🔻حال باید منتظر ماند و دید رسانههای اصلاحطلب که روزگاری برای تکذیب سخنان علیرضا زاکانی که پرده از چهره واقعی مرحوم هاشمیرفسنجانی برمیدارد، خود را به آب و آتش میزدند، در مواجهه با تایید این نقل قول توسط موسویخوئینیها که امروز یکی از بزرگان و ارکان جریان اصلاحات به شمار میرود، چه رفتاری از خود نشان خواهند داد!
💢 اما نکتهای که نباید از آن غافل شد اینست که با این سخنان بار دیگر ثابت گردید پاسدار حقیقی صیانت از رای مردم و دفاع از انتخاب آنان کسی جز رهبر معظم انقلاب نیست و هر فردی که توسط مردم انتخاب گردد، ایشان با تمام وجود و توان از این رای و سلیقه مردم دفاع کرده و اجازه نمیدهند هیچ فردی در هیچ جایگاهی مانع از حضور فرد منتخب در راس دستگاه اجرایی کشور گردد.
➖➖➖➖➖➖
📡 رصد بهترین تحلیلهای روز در 👇
http://eitaa.com/joinchat/825098246C346759229f
خیابان انقلاب
لیست مجمع روحانیون مبارز در انتخابات مجلس چهارم @enqelab_st
🔴 خوئینیها؛ صدای واقعی هویت چپ
📝 #محمدامین_فرجالهی
🔹سالهای ابتدایی دهه هفتاد مهمترین دغدغه جریان چپ که حالا مهمترین رقیبش یعنی آیتالله خامنهایِ راستی، رهبر شده بود؛ بازشناسی هویت چپ و نسبتش با معادلات و شرایط جدید بود. مسالهای که سازمان مجاهدین انقلاب و مجمع روحانیون در «عصرِ ما» و «سلام» مدام دربارهاش قلم میزدند.
اما از زمانی که «خاتمیِ» مجمع روحانیونی دل به «جبهه مشارکت» و «کارگزاران» داد و «مجمع روحانیون» بین چپها منزوی شد؛ کمکم «هویت جریان چپ» هم استحاله شد.
🔸چپها که در دولت هاشمی همه هویتشان نقد سیاستهای اقتصادی و سیاست خارجی دولت هاشمی از موضع گفتمانی خط امام بود و او را نماد انحراف از راه امام میدانستند؛ با «کارگزاران» که مهمترین ویژگیشان «حامی هاشمی و کارگزار دولت او بودن» بود وحدت کرده بودند. نقد و دشمنیها جایش را به رفاقت و همکاری داد، مجمعیها از حلقه تصمیمسازی چپ حذف و سایرین جایگزین شدند. سایرینی که ترجیح میدادند «خاتمی» «تنها رهبر اصلاحات» باشد، تا با هم کنار بیایند.
🔹طول کشید از دهه هفتاد تا نود «مجمع نیروهای خط امام» جایش را به «شورای هماهنگی جبهه اصلاحات» و نهایتا به «شورای عالی سیاستگذاری اصلاحطلبان» بدهد که اعضایش توسط شخص خاتمی انتخاب میشود. امثال خوئینیها و هادی خامنهای به هر دلیلی ترجیح دادند کنار بکشند و دعوا راه نیندازند، اما کروبی که سابقه دبیرکلی مجمع روحانیون را هم داشت رسما با تاسیس «اعتماد ملی» در برابر انحصارطلبی «خاتمی-کارگزاران» ایستاد و هم 84 و هم 88 با نامزد شدن در انتخابات و نقد علنی این جریان، مخالفتش را فریاد زد.
🔸در طول این سالها اغلب اصلاحطلبان دچار استحاله عمیق فکری شدهاند، معادلات سیاسی و دشمنی با جریان راست؛ حتی باعث شده با دشمنان عقیدتی دیروزشان مثل نهضتآزادی و جریان آیتالله منتظری هم همپیمان شوند.
🔹اما در این بین، افراد انگشتشماری چون خوئینیها و هادی خامنهای و چند نفر انگشتشمار دیگر هستند که علیرغم آن گردش فکری و عقیدتی، به لحاظ سیاسی هنوز بر همان «هویت اصیل چپ» ایستاده باشند. در حالی که کارگزارانیها و خاتمیچیها با تعریف و تمجیدهای اغراقآمیز «عملگرا بودن» هاشمی را تقدیس کننند؛ آنها همین مساله را نشان از تذبذب و بیهویتیاش بدانند. آنها که هنوز برخلاف خاتمی برسرِ اختلافات عقیدتیشان با نهضت آزادی و بازرگان باقی باشند و فراموش نکرده باشند که دوم خرداد، «نه بزرگ» به هاشمی بود. آنها که برخلاف کارگزاران حیا میکنند تیتر بزنند "تقدم استراتژی بر ایدئولوژی"
🔻غرض اینکه مصاحبه اخیر آقای خوئینیها درباره مرحوم هاشمی حاوی حرف جدیدی نیست. صدای اصیل چپِ سنتی است که سالهاست زیر بوقهای پرخرج تیم «کارگزاران-خاتمی» شنیده نشده است. مخالف سید موسی صدر بخاطر انقلابی نبودنش، منتقد هاشمی، مدافع تسخیر لانه جاسوسی و....
💢 با نگاه سیاسی آقای خوئینیها و جریان سیاسیاش از همان دهه شصت مشکل دارم، از همان تفسیر قرآنهای قبل از انقلابش در مسجد نیاوران، از همان«خط سوم»ی که دوست دارند انکارش کنند. از ضدیت با حزب جمهوری و شهیدبهشتی و سیدعلی خامنهای، از ماجرای نود و نه نفر مجلس، از بازنگری قانون اساسی سال 68 ، از خبرگان خرداد 68، از خبرگان سال 69 و زیربار آزمون اجتهاد نرفتن، از انتخابات مجلس چهارم، از ماجرای تیتر ناجوانمردانه سعید اسلامی و قانون مطبوعات. اما همه اینها باعث نمیشود رنگ عوض نکردنش نسبت به سایر اصلاحطلبان را تحسین نکنم. کاش چپها بی هویت نمیشدند، کاش همچنان خوئینیها و امثال او وسط میدان بودند، نه کسانی که هر روز به رنگی دگر درمیآیند.
➖➖➖➖➖➖
📡 رصد بهترین تحلیلهای روز در 👇
http://eitaa.com/joinchat/825098246C346759229f
خیابان انقلاب
طبق این گزارش: سیدامامی اطلاعات و نقشههایی جمعآوری کرده که برای اسرائیلیها ارزشمند بوده و با آنها
🔴 مرحوم کاووس امامی و تصویر عمومی از جاسوسها
📝 #علی_علیزاده
🔹یکسال است مرحوم کاووس امامی، یک استاد دانشگاه معصوم معرفی میشود که هرگونه اتهام امنیتی به او مرغ پخته را هم به خنده میندازد. یک فعال محیط زیست صرف که به «دروغ» و براساس «توهم» و «قصه سازی دروغین» اطلاعات سپاه جاسوس خوانده و احتمالا کشته شده.
🔸حالا روزنامهنگار منتقد نظام، سولماز ایکدر در سایت زیتون، متعلق به ملی-مذهبیها و نهضت آزادیهای خارج کشور، میگوید اسراییل از کاووس امامی تقاضای جاسوسی کرده بوده و امامی با اطلاع و موافقت و.طلاعات این درخواست را پذیرفته بوده و برای مدتی بدین وسیله به اسراییل «اطلاعات غلط» میداده
🔹من در مقام قضاوت این خبر نیستم. به خبرهایی که نتوانم صحت و سقمشان را در فضای عمومی بسنجم هم علاقه ندارم. در تمام نه سال گذشته هم از تحلیل اخبار امنیتی حذر داشتهام. آنقدر اخبار سالم و جلوی پرده که تحلیلشان میتواند ما را به تغییر جهان برساند داریم که نیاز به اخبار پشت پرده نیست
🔸اما سناریوی پیشنهادی سولماز ایکدر حداقل در مقام یک «فرضیه» میتواند بخشی از تاریکیهای فراوان این پرونده را توضیح دهد. در مقام یک «احتمال» میتواند بگوید چرا اطلاعات سپاه و وزارت اطلاعات سر این موضوع مشغول جنگ و دعوایند، که چرا اطلاعات سپاه با این اعتماد به نفس بر جاسوسی امامی تاکید داشته ودارد
🔹این سناریو حتی میتواند توضیح دهد که چرا کسی مثل کاووس امامی باید خودکشی کرده باشد. اتفاقا اگر او جاسوس کارکشتهای نبوده و آماتور بوده باشد (چه جاسوس آماتور به نفع اسراییل چه جاسوس آماتور به نفع ایران)، این حد فشار باید برایش غیرقابل تحمل بوده باشد.
🔻اما چه امامی بیگناه بوده چه باگناه، چه از وطندوستی اطلاعات غلط به اسراییل داده یا این وسط با زرنگی اطلاعات حساس را هم داده، یک چیز برای همیشه عوض میشود: افکار عمومی میفهمد تصویر استاد دانشگاه معصوم و پدربزرگ و مرد مهربان طبیعت لزوما نافی جاسوس بودن (حتی جاسوس دوجانبه بنفع ایران) نیست. و در تمام این سالها رسانه های فارسی زبان کشورهای رقیب یا دشمن و لیبرالهای داخلی همیشه با تکیه بر مسایل حسی و عاطفی و تصویر فردی و خانوادگی و اجتماعی متهمین به جاسوسی اصل چنین امکانی را زیر سوال بردهاند (مسلم است هر پرونده نیازمند دادرسی عادلانه است اما حرف من بر سر تکنیکهای رسانه غربی است که به صورت پیشینی و قبل از دادگاه جاسوس بودن یک استاد دانشگاه یا یک مادر یا یک پدر را غیر ممکن نشان میدهند)
💢و اگر این خبر حتی درین حد (یعنی جاسوس وطن دوست) درست باشد باید #حسابکشی کرد. بر رسانه دشمن حرجی نیست. اما بعضی در دولت و جناح لیبرال با دروغ محض خواندن هرگونه ارتباط پرونده امامی با «جاسوسی» باعث بهتان به کلیت نظام و شبهه در جامعه و افزایش شکاف حکومت-ملت در این سال حساس شدند.
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
📡 رصد بهترین تحلیلهای روز در خیابان انقلاب 👇
http://eitaa.com/joinchat/825098246C346759229f
🔴 چرا رهبری اجازه بررسی داد؟
✍ #اکبر_ابدالی
🔹چرا رهبری علیرغم صراحت بیانشان در مورد استعماری بودن کنوانسیونها (بخصوص لوایح مرتبط با #FATF یعنی پالرمو و مقابله با تروریسم) در دیدار نمایندگان مجلس در خرداد 97 ، اما در پاسخ نامه علی لاریجانی فرمودند که مخالف بررسی لوایح مربوط به کنوانسونها در مجلس نیستند؟
1⃣ لوایح پیوستن به کنوانسیونها را دولت ارائه کرده بنابراین می بایستی فارغ از نتیجه آن، در مجلس مورد بررسی قرار گیرند تا روال جاری کشور مختل نشود
2⃣ بخاطر جایگاه قانونی مجلس در قانون اساسی که نظر رهبری بر این است که تا حد ممکن به این حوزه ورود نکنند . تجربه حدود 30 سال رهبری ایشان همین را نشان می دهد که به ندرت در این حوزه ورود کرده اند.
3⃣ بررسی این لوایح باعث می شود که نقاط ضعف آنها و تفکر ناکارآمد غرب گرای حامی آنها بیشتر آشکار شود کما اینکه هم اکنون حجم بسیار زیادی گزارش کارشناسی در مورد آسیبهای غیر قابل جبران این معاهدات و کنوانسونها و دفاع ضعیف موافقان آنها آشکار شده است.
4⃣ یکی از ترفندهایی که دولتها برای پوشاندن نقاط ضعف و ناکارآمدی خود استفاده می کنند «#نظریه_نگذاشتند» است که رهبری نمی خواهد بهانه ای در این زمینه به کسی بدهد لذا اختیارات بی سابقه ای به دولت فعلی داده اند (از جمله مذاکره با آمریکا).
5⃣ و اما یک دلیل مهم دیگر از اجازه رهبری برای بررسی لوایح مرتبط با FATF در مجلس، رساندن جامعه به بلوغ فکری است. قرار نیست تمام کارها را رهبر و امام جامعه انجام دهد. مردم اگر پای کار نباشند امام معصوم هم خانه نشین می شود. پس ما مردم باید نقش خود را به درستی انجام دهیم. مطالبه گری و روشنگری دو کار مهم ما مردم است که حاصل آن انتخاب مدیران شایسته خواهد شد. انشاالله
💢 #مجمع_تشخیص_مصلحت_نظام با مدیریت جدید آیت الله آملی لاریجانی با آزمون بزرگ بررسی لوایح استعماری نظام سلطه مرتبط با FATF یعنی #پالرمو و مقابله با #تروریسم مواجه است. بهترین مصلحت، عمل به فرامین رهبری است نه جریان غرب گرا ... .
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
📡 رصد بهترین تحلیلهای روز در خیابان انقلاب 👇
http://eitaa.com/joinchat/825098246C346759229f
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔺پرتابهای ناموفق ماهواره؛ از آپولو تا پیام
پرتاب ماهواره و موشک یکی از پرچالشترین و پرمخاطرهترین اقدامات بشر است و موفق نشدن در آن، اتفاق نادری نیست...
@enqelab_st
خیابان انقلاب
🔺پرتابهای ناموفق ماهواره؛ از آپولو تا پیام پرتاب ماهواره و موشک یکی از پرچالشترین و پرمخاطرهتر
🔴 دو پیام متفاوت و مهم از پرتاب «پیام»
📝 #محسن_مقصودی
🔹پرتاب امروز اتفاق بسیار خوبی بود. اعلام عدم موفقیت هم برای اولین بار است که رخ میدهد، قبلاً هم (در طول ده سال اخیر) ایران پرتابهای ناموفق دیگری هم داشت ولی از بیم سرزنشها و تبعات داخلی و خارجی رسانهای نمیکردند. نترسیدن از شکست بخشی از مسیر پیروزی است!
🔸 این یکبلوغ فکری و رسانهای است که همه بفهمند در کار علمی شکست جزئی از مراحل موفقیت و تجربه اندوزی است. سایر کشورهایی هم که پرتاب میکنند دهها بار شکست داشتهاند و این در دنیا طبیعی است. اساساً شیرینی موفقیت و پیروزی زمانی حس میشود که مردم خبر شکستها را هم شنیده باشند. مثلاً اگر شما فقط اخبار پیروزی تیم فوتبال، کشتی و یا والیبال را منتشر کنید و شکستها را مخفی کنید، شیرینی پیروزیها و قهرمانیها از بین میرود. مردم باید بدانند دستاوردهای فناوری ایران، نتیجه یک تلاش پیچیده و مجاهدانه است که مرحله به مرحله پیشرفت میکند. فناوری ساخت و بویژه پرتاب ماهواره در شرایط تحریم و در شرایطی که همسایگان مدعی ما درگیر فناوری پنهان سازی جسد اره شده خاشقچی هستند حرفهای مهمی برای مردم دنیا دارد!
🔹 این عدم موفقیت در مرحله پایانی پرتاب سیمرغ یک علت فنی دارد و چند علت مدیریتی و راهبردی؛ دولت سه چهار سال برای ملاحظات نانوشته برجامی پرتابها را عقب انداخت و حتی یکبار ماهواره بر حامل ماهواره بچههای شریف از روی سکوی پرتاب به انبار بازگشت؛ از بعد از توافق لوزان تا کنون ماهوارهای پرتاب نشده بود. بخشی از پروژههای مهم فضایی به حالت تعطیل و نیمه تعطیل درآمده بود و بودجههای پروژههای فضایی بسیار محدود و قطره چکانی پرداخت میشد! شما در فوتبال و کشتی و والیبال هم نمیتوانید یک تیم را چهار سال رها کنید و سپس انتظار موفقیت داشته باشید! پس باید دست تک تک متخصصان ماهوارهای و ماهواره بری ایران را بوسید که در دوره تحریم داخلی و خارجی هنوز پرامید دارند کار میکنند و انشالله موفقیتهای بعدی در راه است. ما باید به جای هر چهار سال یک پرتاب، هر سال چهار پرتاب فضایی داشته باشیم تا صاحب یک صنعت فضایی عملیاتی و کاربردی باشیم.
🔸به هر حال باید خوشحال بود و امیدوار بود که با این پرتاب، صنعت فضایی ایران از کما خارج شود، این پرتاب میتواند نوید این باشد که دیگر قرار نیست دولتمردان ما منتظر نظر و تشر آمریکاییها و اروپاییها برای پرتاب ماهواره باشند. این پرتاب میتواند نوید این باشد که دوستان فهمیدهاند که بیش از این نباید برای مرده برجام هزینه داد و اینها همه مبارک است.
💢 البته در این میان نباید نقش تذکرات و هشدارهای صریح رهبر انقلاب را در پایان دادن تعلیق برخی پروژهها و پرتابهای فضایی ایران نادیده گرفت. از دو ماه پیش که سردار حاجی زاده در ثریا خبر خوب رفع شدن مشکلات حاشیهای پرتاب ماهوارهها را داد حدس میزدم که سرانجام انقلابیها توانستهاند منطق خود را بر شیفتگان غرب غلبه دهند و به هر ترتیب این تغییر مسیر در تصمیمات فضایی دولت رخ داده و امیدوارم ادامه یابد!
➖➖➖➖➖➖
📡 رصد بهترین تحلیلهای روز در 👇
http://eitaa.com/joinchat/825098246C346759229f
خیابان انقلاب
@enqelab_st
🔴 سگزدگی؛ فرهنگ جدید تفاخر
📝 #سیدمهدی_حسینی
🔹غرب زدگی، مدرنزدگی، سیاستزگی و از این زدگیها زیاد بود ولی این آخری دیگر خیلی جالب است: سگزدگی! این روزها داستان گاز گرفتن بهار، دخترکی که توسط 2 سگ شکاری بیقلاده در لواسان مورد حمله قرار گرفت در رسانهها و فضای مجازی داغ شده است.
🔸چند سالی است که دیدن فردی در کنار سگش در خیابان یا ماشینهایی که سر سگ از پنجره بیرون زده در تهران و بعضی شهرهای بزرگ در حال عادی شدن است. سلبریتیها با تصاویر حیوانات وحشی، سگ و گربههایشان پز میدهند. شاید این تصاویر در ابتدا ناز و قشنگ باشد اما روی دیگر سکه اتفاقاتی است اسفبار که انسانها را قربانی خواهد کرد. حمله حیواناتی که از روی غریزه خدادادی آنها اتفاق میافتد اما جایشان در بین انسان نیست.
🔹فخر فروشی با داراییهایی از جنس حیوانات وحشی و سگ و پلنگ و ببر که بجز از بین بردن مفاهیم ارزشمند انسانی چون تواضع و فروتنی، دوری از خود پرستی و دنیاپرستی و ... کمترین آسیب آن طعمه شدن مردم عادی است که دیگر حق راه رفتن آزادانه و راحت در پارکها و فضاهای عمومی را ندارند.
مشکل به همین جا ختم نمیشود؛ خانههای آپارتمانی که حالا محل همزیستی انسان و حیوان شده (!) نوعی دیگر از معضلات این پدیده است. فارغ از مسائل شرعی و عرفی که عامه مردم ما به آنها معتقد هستند، بهداشت و سلامت و همین امنیت در خانه و محیطهای آپارتمانی هم مخدوش میشود. حیواناتی عظیمالجثه و رعبآور برای خانواده، کودکان و اهالی ساختمان.
🔸با همه این تفاسیر حالا بازار تجهیزات نگهداری، درمان و حتی خرید و فروش این حیوانات وحشی رشد کرده است. اگر سری به خیابان اسکندری، شمال خیابان آزادی بزنید بورس این تجهیزات را رویت خواهید کرد. فروشگاههای اینترنتی، مثل دیجیکالا و بامیلو هم از این مسابقه عقب نماندهاند. مغازههای لاکچری پتشاپ در خیابان پاسداران و تجریش هم جای خود. بماند ارزی که برای واردات کالاهای لوکس حیوانات و غذای سگ و ... از کشور میرود که در هشت ماهه نخست سال 96، 5 میلیون و 896 هزار و 789 دلار بوده است.(میزان)
🔻جالب است که با پیگیریهایی که در متون قانونی و جزایی و همچنین پیگیران این حادثه اخیر انجام گرفته، مشخص شده است که در قوانین ما، در صورت چنین حادثهای تنها پرداخت دیه حداقلی به فرد صدمهدیده تعلق میگیرد. آیا این سطح از قانون برای افرادی که غالبا متمول و مرفه هستند و این هزینههای برایشان پول خرد است بازدارندگی دارد؟
💢 قوانین حداقل باید حافظ جان مردم عادی در فضاهای تفریحی از شر سگ و شغالهای این جماعت متفاخر باشد. آیا نباید قوانین و احکام جزایی کارآمدتری برای نگهدای این حیوانات وحشی در فضاهای عمومی، ساختمانها و ... تدوین شود؟ آیا محدودیتی برای هدر دادن بیتالمال و ارز کشور برای چنین مسئلهای نباید اندیشید؟ آیا فرهنگ عمومی و سنتی ما با این غربزدگی سگی باید پایمال برخی متفاخر شود؟
➖➖➖➖➖➖
📡 رصد بهترین تحلیلهای روز در 👇
http://eitaa.com/joinchat/825098246C346759229f
خیابان انقلاب
باور میکنید سه سال قبل در چنین روزی (27 دی) چنین دروغی را تیتر یک کرده بودند؟ @enqelab_st
🔴 دومین کلاهبرداری اروپا در سومین سالگرد اجرای برجام
📝 #محمد_ایمانی
✍ امروز 27 دی ماه سومین سالگرد آغاز اجرای برجام است. دولت یازدهم البته از اواخر مهر ماه 94، تعهدات نامتوازن خود را به اجرا گذاشت و 27 دی قرار بود زمان اجرای تعهدات اروپا و آمریکا باشد؛ زمانی که هرگز فرا نرسید و برجام در همان روزهای اجرا هم نصفه و نیمه اجرا شد.
🔹حالا پس از سه سال، جریان "عرشی سازی" و تقدیس و تمجید برجام، ترجیح می دهد سر خود و افکار عمومی را با تحسین و تقبیح یکی در میان مرحوم هاشمی، یا رقص و شادی چند سرباز، معرکه گیری سلبریتی ها ، سخنان فلان بازیگر تازه از راه رسیده درباره بی اشکال بودن دست دادن زن و مرد نامحرم و... از این قیبل گرم کند و به این سوال مهم نپردازد که چرا خروجی پنج سال وعده و فرصت سوزی، گستاخ تر شدن دشمنان و عملیات ایذایی هر روزه آنها، و تضعیف اقتصاد ملی بوده است؟!
♦️از خیانت آمریکا که بگذریم، اروپا تعهدات مهمی درباره لغو تحریم های مالی و بانکی (و طبعا ایستادن در مقابل تحریم های آمریکا) داشت که همگی بر زمین مانده، بلکه شرکت های اروپایی نیز زیر تعهداتشان زده و بدون جبران خسارت، توافقات را نقض کرده اند.
🔹از آن طرف، اروپایی ها چند ماه است با بایگانی کردن تعهدات برجامی، وعده ایجاد کانال مبادلات محدود مالی (نفت در مقابل کالاهای مصرفی و دارو و غذا!) را می دهند که یک دهم تعهدات برجامی آنها هم نیست.
♦️برخی خبر های رسانه ای، از عملیات فریب تازه ای حکایت می کند. هدف، فریب دوباره افکار عمومی و گرفتن زمان اقدام بهنگام از ایران، با راه اندازی نمادین کانال SPV و بدون مقابله با تحریم های اصلی است.
🔹جالب اینکه روزنامه دولتی ایران اخیرا در مطلبی بدون امضا تصریح کرد «وقتی اروپا عملیاتی شدن SPV را به تعیین تکلیف لوایح FATF منوط کرده و طیف منتقد هم جلوی کار را گرفته، چطور در این معادله، وزارت خارجه را طرف سؤال و فشار قرار دادهاند؟».
♦️یعنی اینکه درباره همین بسته فریب نیز وعده نسیه می دهند و امتیاز نقد جدید درباره FATF و CFT می خواهند. دقت کنید: آمریکا و اروپا امتیازات برجام را یکجا ظرف سه ماه (مهر تا دی 94) از ما گرفتند و تعهدات خود را سه سال کج دار و مریز و یکی در میان به اجرا گذاشتند و پس از بدعهدی آمریکا، اروپایی ها کل تعهدات را معلق کردند؛ حالا می گویند برای ادای یک دهم همان تعهدات بر زمین مانده، امتیازات نقد جدید بدهید تا ما دوباره به شما وعده بفروشیم!
🔹همزمان، فشار هماهنگ و اتهام افکنی تقسیم کار شده برخی دولت های اروپایی (انگلیس، فرانسه، آلمان، هلند، لهستان، دانمارک و...) قابل مشاهده است؛ با این هدفگذاری که تعهدات خود را به انجام نرسانند و همان شگرد طلبکاری منتهی به برجام را دوباره در پیش بگیرند.
♦️برآورد دشمن این است که طیف منفعل، به جای اعتراض و مقاومت در مقابل منطق ناحق غرب، همان تهدید را بزرگ نمایی کرده و متوجه نظام و مردم می سازد و به برجام های خسارتبارتر تن می دهد.
➖➖➖➖➖➖
📡 رصد بهترین تحلیلهای روز در 👇
http://eitaa.com/joinchat/825098246C346759229f
🔴 گردن تحریم ها نیندازید!
📝 دکتر #ابراهیم_رزاقی
🔹رسیدگی به مسئله «اقتصاد» کشور و «معیشت» مردم بهتصریح رهبر معظم انقلاب اسلامی «امروز مهمترین کار و اولویت است، چون دشمن روی این متمرکز است؛ معیشت طبقات ضعیف. مشکلاتی که برای طبقات ضعیف در امر معیشت پیش میآید، جزو اساسیترین کارهاست» (19 دی 97). برای حل مشکل اقتصاد و وضعیت بغرنج فعلی ضروری است که به چند عامل مهم توجه جدی شود:
1️⃣ بر اساس مفاد صریح قانون اساسی، دستگاههای اجرایی وظیفه تأمین «شغل» و «مسکن» را برای همه اقشار جامعه به عهده دارند. تابهحال شنیدهاید یا دیدهاید که مسئولین یک نقشه راه «قدمبهقدم»، «دقیق» و «مسئولانه» برای اشتغال جوانان ارائه کنند و در هر ایستگاه توضیح دهند که در چه مرحلهای قرار دارند و برنامه بعدی آنها چیست؟! وقتی یکی از مقامات ارشد به بیعملی خود در حوزه مسکن میبالد و افتخار میکند که یک آجر روی پروژههای مسکن قرار نداده، بهطریقاولی، انتظار تأمین شغل ازایندست مسئولین محلی از اعراب هم ندارد!!
2️⃣ یکی از لوازم بهبود اوضاع اقتصاد رنجور کشور، جلوگیری از بروز و گسترش مفاسد در برخی از بخشهای اقتصادی است؛ همانگونه که برای سلامت یک بیمار، پرهیز از عواملی که سلامت وی را به خطر میاندازد، ضروری است. از باب نمونه، برخی بانکها بستر تخلفات مالی و اقتصادی در سالهای اخیر بوده اند.متاسفانه به ژنهای خوب، یقهسفیدها و رانتخواران وامهای خاص اعطاشده و چون وثیقه لازم برای باز پس دادن مبالغ را به بانکها نسپردهاند، عملاً ضمانتی برای پرداخت آنها وجود ندارد.
3️⃣ راه برونرفت از معضلات کنونی، بستن بودجه بر پایه اقتصاد مقاومتی است. بهعبارتدیگر، تنظیم بودجههای مختلف کشور منجر به ظهور پدیده سرمایهداری غیر تولیدی در ایران شده و بهعنوان نمونه، صادرات نفت و محصولات پتروشیمی از مهمترین ارکان حوزه سرمایهداری غیر تولیدی است. علاوه بر این، در بسیاری از کشورهای توسعهیافته میزان تعرفه واردات کالا با هدف حمایت از تولید داخلی بالا تعیین میشود تا تولیدکننده ورشکست نشود اما متأسفانه در کشورمان برخی از دستگاههای اجرایی حامی واردات هستند و توجهی به شرایط تولیدکننده ندارند تا جایی که ورشکستگی تولیدکنندگان را در چند سال اخیر بهکرات شاهد بودهایم.
کارگر ایرانی احتیاج به پشتیبانی عملی و به دور از شعار دارد نه بستههای حمایتی و صدقهای! حمایت از تولیدکننده و کارگر ایرانی همراه با تعصب شهروندان برای تحریم محصولات خارجی و خرید کالاهای ایرانی راهکار پویایی اقتصاد است نه پیروی چشمبسته از سیاستهای نظام لیبرالیسم.
4️⃣ نگاه به خارج برای تأمین مایحتاج کشور، آفتی بزرگ در اقتصاد غیر مقاومتی است. حجم زیادی از نیازهای غذایی و دیگر ملزومات اساسی را میتوان در داخل تولید و در صورت تحریم با برقراری روابط تجاری معاف از مالیات با همسایگان، محصولاتی که تولید آنها مقرونبهصرفه نیست را وارد کرد. منطقی است که در نبرد اقتصادی باید متحدانی از جنس کشورهای همسایه و همردیف خود در این معرکه را با خود همراه کنیم. ضمن اینکه چه دلیلی دارد که برای رونق اقتصادی چشم به کشورهای غربی بدوزیم که بدعهدی آنها مدتهاست ثابتشده است؟ تمام ادله عقلی و اخلاقی و همه جوانب امنیتی و اقتصادی باید مسئولین را به این نتیجه برساند که بهجای چشمداشت از بیگانگان، باید به تولید داخل و حمایت از اقتصاد داخلی همت کنند. در عوض چانهزنی با غرب برای بخشش و تسهیل تحریمها، اگر وقت صرف شده را با تمام قوا بر تحقق سیاستهای اقتصاد مقاومتی صرف کرده بودیم، یقیناً در جایگاهی بهتر قرار داشتیم.
5️⃣ گره زدن تحریمها به مشکلات اقتصادی نهتنها کمکی به حل آن نمیکند، بلکه دندان طمع دشمن را تیزتر خواهد کرد. جدا کردن بحث تحریمها از مشکلات اقتصادی باعث تقویت امنیت ملی و برعکس، گره زدن این دو موضوع به یکدیگر خطایی راهبردی است. اگر مسئول و یا مقامی از بیان عبارت «جنگ اقتصادی» امتناع میکند ازاینجهت است که باید لباس رزم بپوشد و مجاهدانه به استقبال خطر برود و چون این کار دشوار است، ضرورت اقتضا میکند که در گوشهای بنشیند و همه تقصیرها را به گردن تحریمها بیندازد!
💢 و بالاخره اینکه هرچند فرصتها بهسختی به دست میآیند و بهآسانی از دست میروند اما هنوز جای امید است که مسئولان ذیربط در نگاه اقتصادی خود تجدیدنظر اساسی کرده و شاهراه طمع دشمن را برای همیشه قطع کنند تا معیشت همراه با عزت را برای مردم تأمین نمایند.
➖➖➖➖➖➖
📡 رصد بهترین تحلیلهای روز در 👇
http://eitaa.com/joinchat/825098246C346759229f
خیابان انقلاب
🔺 تبریک به همسر محترم شهيد حججى که ازدواج کردند و با این کارشون سعی در اصلاح عرف نادرستی داشتند که ه
🔴 همسر شهید، اسیر شهید نیست!
📝 #حسین_قدیانی
🔹 ۳۵ سال است فرزند شهیدم اما اعتراف میکنم؛ وقتی لالهای غرق در خون خود میشود، آنکه از همه بیشتر رنج میکشد و از همه بیشتر محکوم به صبر است، نه فرزند شهید است و نه حتی والدین شهید! آری! ادب باید کرد در برابر همهی همسران شهدا! خواه مثل مادر من، قدم در وادی پیری گذاشته باشند و خواه همردهی همسر شهید حججی باشند! شهید که شهید شده و روزی از سرچشمهی نور میخورد لیکن بار امانت شهادت شهید، میماند روی دوش همسر او!
🔸بگذار رک بگویم؛ اصلا خوب تا نکردهایم با همسران شهدا! عمدتا در قبال شهدا، سخن از مادر و پدر شهید یا دختر و پسر شهید میگوییم و غفلت میکنیم از همسران شهدا! سهمی هم اگر مختصشان کنیم، غالبا زخمزبان است و طعنه و کنایه! از چرتترین پرسشها تا پرتترین فضولیها! که چرا این را پوشیدی و آن را نه! که چرا اینجا رفتی و آنجا نه! و از همه بدتر، این سئوالات واقعا روی اعصاب؛ «چرا ازدواج مجدد نمیکنی؟!» یا «چرا ازدواج مجدد کردهای؟!»
🔹به نام خدا! به تو چه! به من چه! به شما چه! والله همسر شهید شدن، گناه نیست که عالم و آدم، وکیلوصی این بانوان محترمه شدهاند! بیتعارف بنویسم؛ خدا قبل از آنکه گریبان ما را ناظر بر خون شهدا بگیرد، معطوف بر همسران شهدا خواهد گرفت که خواسته یا ناخواسته، حق زندگی را سلب کردهایم از این شیرزنان! اولا همسر شهید فقط «همسر شهید» نیست! او نیز مثل هر زن دیگری، حق بهرهبرداری از زندگی شخصی خود را دارد! که کوه برود! که سینما برود! که مسافرت برود! که وقت بگذارد برای خودش! جوری جامعه در تقابل با این زنان مظلومه، گارد گرفتهاند کأنه همسر شهید، اسیر شهید است! نخیر! پدر من وقتی زنده بود، مادرم را به اسیری نیاورده بود و بعد از شهادتش نیز! و این مهم دربارهی همهی شهدا و همهی همسران شهدا صادق است!
🔸ثانیا کسانی که همسران شهدا را شماتت میکنند که «چرا ازدواج نمیکنی؟!» یا «چرا ازدواج کردهای؟!» یا «چرا زود ازدواج کردهای؟!» بیبهرهترین افراد از راه و رسم شهادتند! بگذریم که توصیهی دین مبین به #ازدواج_مجدد بوده! ما اما حق دخالت نداریم! حق ما همان تکلیف ماست و تکلیف ما خضوع است و فروتنی!
💢اینکه پدر و مادر حججی- شهیدی که چهره است!- ازدواج مجدد عروسشان را تبریک گفتند و بیهیچ هراسی از لومهی لوامین، آن را رسانهای هم کردند، استعاره از اوج شناخت و نهایت معرفت والدین شهدا دارد به فلسفهی #اسلام و فرامین تمدنسازش! این وسط، جز «تبریک» تکلیف دیگری روی دوش ما نیست!
@ghete26
➖➖➖➖➖➖
📡 رصد بهترین تحلیلهای روز در 👇
http://eitaa.com/joinchat/825098246C346759229f
🔴 برای آزادی مرضیه هاشمی باید جبههی رسانهای را باز کنیم
📝 #روحالله_رضوی
📌 از صبح چهارشنبه ۱۶ دیماه کمپین رسانهای با محوریت شبکه پرسیتیوی در اعتراض به دستگیری #مرضیه_هاشمی توسط اف بی آی در آمریکا، آغاز شده است. تا کنون مقامات آمریکایی از هر نوع اطلاعرسانی ناظر به دلیل بازداشت و یا اتهامات وارده سرباز زدهاند اما سوال اینجاست که راهبرد رسانهای کمپین فری مرضیه هاشمی چیست؟
📌 برخی بر این باورند که در شرایط موجود باید از ایجاد تنشهای اضافی علیه آمریکا اجتناب کرد و با تمرکز بر لزوم بهرهمندی ایشان از حقوق شهروندی خود در ایالات متحده و با بهره گیری از ظرفیتهای حقوقی آمریکا، برای آزادی وی تلاش کرد.
📌 در نکته مقابل برخی دیگر فرصت ایجاد شده را برای افشاگری علیه ایالات متحده آمریکا طلایی میشمارند و معتقدند که مرضیه هاشمی حتی در عدم وجودش هجمهای سنگین را علیه ایالات متحده آمریکا میتواند براه بیندازد.
📌 تجربهی ایالات متحده در پروندههایی مانند دکتر #عافیه_صدیقی، اثبات کرده است که نگاه نخست، چیزی فراتر از یک ساده انگاری نیست. اگر پیگیریهای حقوقی خانواده عافیه صدیقی در خلال این سالها توانسته بود ذرهای عاقبت این زن محصور در زندانهای آمریکا را تغییر دهد، میتوانند امید داشته باشند که شرایط خانم هاشمی هم تغییر خواهد کرد اما خب همه میدانند که عافیه صدیقی کماکان در حال گذراندن دورهی ۸۶ سالهی زندانیاش در تگزاس آمریکاست.
📌 از دیگر سو درست است که ماجرای دستگیری مرضیه هاشمی ظرفیت بالقوهی بالایی برای ایجاد پویشی ضد آمریکایی در کل دنیا دارد اما اینگونه نیست که این پویش به خودی خود و صرف جریانسازی پرستیوی در دنیا محقق شود.
📌 مرضیه هاشمی یک #زن #خبرنگار #رنگین_پوست #مسلمان و #حامی_مقاومت است اما از تمامی این ظرفیتهای بالقوهی او، تنها ظرفیت آخر یعنی پیوند وی با جریان محور مقاومت خلال ۴۸ ساعت گذشته فعال شده است و این دقیقا اشتباهی است که باید از آن اجتناب کرد.
📌 هنوز واکنش جدی از سوی جریانات حامی حقوق زنان و فمنیستها دیده نشده است؛ هنوز جریانات حامی حقوق رنگین پوستان خصوصا در ایالات متحده و دیگر نقاط دنیا، واکنشی در خور نشان ندادهاند؛ هنوز جریانات اسلامی غیر شیعه دنیا بازتابی به بازداشت ایشان نداشتهاند، هنوز سندیکاهای خبرنگاری دنیا بر سر ماجرای دستگیری مرضیه هاشمی فعال نشدهاند و این همه به خودی خود، رقم نخواهد خورد. برای هر کدام از این حوزهها میبایست طرح و برنامهای منسجم داشت که بتوان ظرفیتها را علیه ایالات متحده فعال ساخت.
📌 این همه البته جایگزین پیگیریهای حقوقی پروندهی خانم هاشمی نیست لکن نباید از یاد برد که شرایط رسانهای آمریکای دوران ترامپ قطعا فرصتی طلایی برای فشار هرچه بیشتر افکار عمومی بر سر ماجرای دستگیری غیرقانونی مرضیه هاشمی است بشرط آنکه بتوان این کمپین را از حصار به اصلاح کسانیکه بشکل سنتی همراهمان هستند بیرون بیاوریم. اگر بنا باشد که تنها پرستیوی بعنوان شبکه رسمی انگلیسی زبان ایران مدعی حقوق ایشان گردد، جریان رسانهای طرف مقابل نیز با طرح مسائلی مانند #نازنین_زاغری که از مدتها قبل کلید زده است، میتواند هجمات رسانهای صورت گرفته را منحرف سازد و از این رو تنها باز کردن جبهه رسانهای مقابل ایالات متحده است که میتواند اثر آفرین باشد.
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
📡 رصد بهترین تحلیلهای روز در خیابان انقلاب 👇
http://eitaa.com/joinchat/825098246C346759229f
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 کودتا علیه مردم
استانی شدن انتخابات، انقلاب اسلامی را از معنا تُهی میکند!
@enqelab_st
خیابان انقلاب
🎥 کودتا علیه مردم استانی شدن انتخابات، انقلاب اسلامی را از معنا تُهی میکند! @enqelab_st
ایرادات طرح استانی شدن انتخابات مجلس
📝 #مجتبی_حبیبی
🔹طبق طرح در دستور کار مجلس شورای اسلامی، محدوده استانی هر استان به عنوان حوزه انتخابیه در نظر گرفته میشود. رأیدهندگان در هر استان میتوانند برای هر یک از حوزههای انتخابیه موجود در استان از میان نامزدهای آن حوزه انتخابیه به تعداد کرسیهای موجود، نماینده یا نمایندگان مدنظر خود را انتخاب نمایند. سپس در هر حوزه انتخابیه فردی پیروز میشود که حداقل بخشی از آراء حوزه انتخابیه خود را کسب کرده و بالاترین رای در کل استان را به دست آورده باشد.
🔻برخی ایرادات طرح مذکور بدین شرح است:
1⃣ کاهش مشارکت در انتخابات
- در سازوکارهای انتخاباتی در جهان، بین وسعت یک حوزه انتخابیه با میزان مشارکت در انتخابات یک نسبت معکوس وجود دارد. هر چه وسعت حوزه انتخابیه گسترش باید مردم هم به دلیل شناخت کمتر از نامزدهای انتخاباتی مشارکت کمتری در انتخابات دارند. به همین دلیل در کشورهای توسعه یافته حوزههای انتخاباتی اکثریتی را کوچک و تک نمایندهای در نظر میگیرند تا رأیدهی مردم نیز آگاهانه صورت گیرد و مردم برمبنای شناخت از نامزدها به انتخاب نماینده مورد نظر خود بپردازند.
2⃣ حذف اقلیتها و دوقطبیسازی جامعه
در نظامهای انتخاباتی اکثریتی، به دلیل آنکه جناح اقلیت حذف میشود، سطح تنشها و منازعات سیاسی و احتمال دوقطبی شدن جامعه بسیار بالاست. دلیل آن این است که اگر انتخابات در یک حوزه انتخابیه با چند نماینده برگزار شود، اکثریت تمامی کرسیها را از آن خود خواهد کرد و اقلیت به طور مطلق حذف خواهد شد. هر چقدر حوزه انتخابیه بزرگتر شود و تعداد نمایندگان آن افزایش یابند، اقلیتهای بیشتری حذف میگردند و آراء هدر رفته در انتخابات افزایش مییابد و تطابق نتایج انتخابات بر واقعیات اجتماعی کمتر میشود.
🔹با استانی شدن انتخابات، تعیینکننده اصلی نمایندگان یک استان، رأی مرکز استان خواهد بود. اگر چه نامزدها باید بخشی از رأی حوزههای انتخابیه خودشان را به دست آورند، اما در همان حوزه انتخابیه فردی پیروز میشود که بیشترین تعداد رأی استان را آورده باشد. با توجه به اینکه در بسیاری از استانها (بالاخص استانهایی که مرکز استان جزو کلانشهرهاست) قریب به ۵۰٪ جمعیت استان در مرکز استان زندگی میکنند، رأی مرکز استان و گرایش سیاسی یا مذهبی یا قومی مرکز استان تعیینکننده کل نمایندگان استان خواهد شد. این مسئله باعث میشود پیروزی در مرکزیت استان برای جناحهای سیاسی و پایگاههای اجتماعی آنان حیثیتیتر گردد و این مسئله جامعه را به شدت دوقطبی خواهد ساخت.
🔹از آنجا که در چنین ساز و کاری اقلیتها (اعم از اقلیت سیاسی، قومی، مذهبی در استان) حذف میشوند، سطح بالایی از تنازعات سیاسی، مذهبی، قومیتی در استانها به وجود خواهد آمد. ضمن آنکه وقتی مردم در یک حوزه انتخابیه به فردی بیشتر رأی میدهند اما از آن حوزه انتخابیه فرد دیگری به پشتیبانی رأی مرکز استان انتخاب میشود طبیعی است که باعث ایجاد نارضایتی شدید در مردم آن منطقه میشود. ضمن اینکه انگیزه حضور مردم برای مشارکت در انتخابات را هم کاهش خواهد داد. هیچ دور از انتظار نیست که شدت این نارضایتی در برخی حوزههای انتخابیه به ناآرامی کشیده شود.
3⃣ افزایش تأثیر پول در انتخابات
در طراحی نظامات انتخاباتی بین وسعت حوزه انتخابیه با تأثیر پول در انتخابات یک نسبت مستقیم وجود دارد. هر چه حوزه انتخابیه بزرگتر شود، تأثیر پول در انتخابات نیز افزایش مییابد. با گسترش حوزههای انتخابیه در این طرح، هزینههای انتخاباتی نامزدهای انتخاباتی نیز به شدت افزایش مییابد.
4⃣ قطع صدای مناطق محروم در حاکمیت
طراحان طرح دلیل خود برای استانی شدن انتخابات را توجه نمایندگان به وظایف محلی و بیتوجهی به مسائل ملی عنوان میکنند. این یک مسئله درست است و اشکال است. اما باید دید چرا مردم منطقه از نماینده خود پیگیر حل مسائل و مشکلاتشان هستند؟ دلیل آن این است که در نظام اداری متمرکز کشور که همه تصمیمگیریها در تهران متمرکز است، نماینده مردم تنها فردی در آن حوزه انتخابیه است که به مسئولان تراز یک کشور دسترسی دارد. کشورهای توسعه یافته جهان برای حل این مشکل اختیارات بیشتری را به ایالتها (معادل استانداری در کشور ما) و شوراهای شهر دادهاند تا بخش زیادی از مشکلات مردم در همان سطح محلی حل و فصل شود. در چنین شرایطی مردم دیگر از نماینده توقع حل مشکلات محلی را نداشته و نماینده نیز وقت بیشتری برای پیگیری مسائل ملی خواهد داشت.
💢بزرگ کردن حوزههای انتخابیه تنها صورت مساله را پاک خواهد کرد. مشکلات مردم همچنان باقی خواهد ماند، با این تفاوت که دیگر مردم مأمنی برای طرح مشکلاتشان نخواهند یافت. با پاک کردن صورت مسئله مشکلی حل نخواهد شد، تنها صدای مردم مناطق محروم و دورافتاده در ساختار تصمیمگیری کشور قطع میشود.
➖➖➖➖➖
https://eitaa.com/enqelab_st
خیابان انقلاب
🏴 فرا رسیدن ایام فاطمیه و سالروز شهادت حضرت فاطمه الزهراء (س) به محضر حضرت بقیه الله الاعظم(عج) و شی
🔴 بالاترین فضیلت حضرت صدّیقه (س)
💬 #امام_خمینی :
🔹من راجع به حضرت صديقه- سلام اللَّه عليها- خودم را قاصر مى دانم كه ذكرى بكنم، فقط اكتفا مى كنم به يك روايت كه در كافى شريفه است و با سند معتبر نقل شده است و آن روايت اين است كه #حضرت_صادق-سلام اللَّه عليه- مى فرمايد :
🌱#فاطمه-سلام اللَّه عليها بعد از پدرش ۷۵ روز زنده بودند در اين دنيا، بودند و حزن و شدت برايشان غلبه داشت و جبرئيل امين مى آمد خدمت ايشان و به ايشان تعزيت عرض مىكرد و مسائلى از آينده نقل مى كرد.ظاهر روايت اين است كه در اين ۷۵ روز مراودهاى بوده است؛ يعنى، رفت و آمد جبرئيل زياد بوده است و گمان ندارم كه غير از طبقه اول از انبياى عظام درباره كسى اينطور وارد شده باشد كه در ظرف ۷۵ روز جبرئيل امين رفت و آمد داشته است و مسائل را در آتيهاى كه واقع مى شده است، مسائل را ذكر كرده است و آنچه كه به ذريه او مى رسيده است در آتيه، ذكر كرده است و حضرت امير هم آنها را نوشته است، كاتب وحى بوده است حضرت امير، همان طورى كه كاتب وحى رسول خدا بوده است- والبته آن وحى به معناى آوردن احكام، تمام شد به رفتن رسول اكرم- كاتب وحى حضرت صديقه در اين ۷۵ روز بوده است. مسئله آمدن جبرئيل براى كسى يك مسئله ساده نيست. خيال نشود كه جبرئيل براى هر كسى مى آيد و امكان دارد بيايد، اين يك تناسب لازم است بين روح آن كسى كه جبرئيل مى خواهد بيايد و مقام جبرئيل كه روح اعظم است...
🔹جبرئيل به طور مكرر در اين ۷۵ روز وارد مى شده و مسائل آتيهاى كه بر ذريه او مى گذشته است، آن مسائل را مى گفته است و حضرت امير هم ثبت مى كرده است. و شايد يكى از مسائلى كه گفته است، راجع به مسائلى است كه در عهد ذريه بلند پايه او #حضرت_صاحب- سلام اللَّه عليه- است، براى او ذكر كرده است كه مسائل #ايران جزو آن مسائل باشد، ما نمى دانيم، ممكن است. در هر صورت من اين شرافت و فضيلت را از همه فضايلى كه براى حضرت زهرا ذكر كرده اند- با اينكه آنها هم فضايل بزرگى است- اين فضيلت را من بالاتر از همه مى دانم كه براى غير انبيا- عليهم السلام- آن هم نه همه انبيا، براى طبقه بالاى انبيا- عليهم السلام- و بعض از اوليايى كه در رتبه آنها هست، براى كس ديگر حاصل نشده. و با اين تعبيرى كه مراوده داشته است جبرئيل در اين #هفتاد_و_چند_روز، براى هيچ كس تاكنون واقع نشده و اين از فضايلى است كه از مختصات حضرت صديقه- سلام اللَّه عليها- است. /
📚صحيفه نور، ج۲۰ ٬ صص ۴ ، ۵ ، ۶
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
📡 رصد بهترین تحلیلهای روز در خیابان انقلاب 👇
http://eitaa.com/joinchat/825098246C346759229f
📡 در پی درخواست برخی از مخاطبین گرامی، کانال تحلیلی خیابان انقلاب در پیامرسان بله نیز شروع به کار کرد 👇
🔹 کانال خیابان انقلاب در "بله"
http://ble.im/enqelab_st
🔹 کانال خیابان انقلاب در "سروش"
http://sapp.ir/enqelab_st
🔹 کانال خیابان انقلاب در "ایتا"
http://eitaa.com/enqelab_st
➖➖➖➖➖➖➖
📡 رصد بهترین تحلیلهای روز در خیابان انقلاب 👇
https://t.me/joinchat/AfthPTwgMHGpwWiF7qdfKA
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 روایتی از سفر پوتین به دمشق و نظر سوری ها درباره روسیه❗️
و روحانی همچنان هیچ همچنان نگاه...
@enqelab_st