🔴 بررسی تداوم آثار تحریم های غرب بر اقتصاد روسیه
🔹آیا روسیه جان سالم از تحریمها به در خواهد برد!؟
👤 محمدرضا فرزین – اقتصاددان و معاون وزیر اسبق اقتصاد:
🔸️ تحریمهای تحمیلی به اقتصاد روسیه همان فرآیند سخت شدن تدریجی، مشابه تحریم های اعمال شده بر اقتصاد ایران در دهه ۱۳۹۰ را طی میکند. اولین تحریم اقتصادی غرب علیه روسیه بعد از آغاز جنگ میان روسیه و اوکراین در ۲۲ فوریه صورت گرفت.
✅ آمریکا در گام اول این تحریمها، مجموعهای از بانک های دولتی روسیه را تحریم کرد تا روسها نتوانند از طریق سیستم بانکی خود قراردادهای مالی داشته و تامین مالی جدیدی انجام دهند. تحریمهایی که منجر به سقوط بازار بورس ( ریزش بیش از ۴۳ درصدی شاخص در یک روز) و کاهش شدید ارزش روبل شد. به نحوی که نرخ هر دلار از ۸۰ روبل به ۱۲۰ روبل افزایش یافت.
🔹️ در این شرایط طبیعی بود که نرخ تورم روسیه نیز با افزایش مواجه شود. در مقابل این تحریمها، ۴ سیاست اساسی از سوی بانک مرکزی و سیاستگذاران اقتصادی روسیه اتخاذ شد.
1️⃣ افزایش نرخ بهره از حدود ۹/۵ درصد به ۲۰ درصد توسط بانک مرکزی روسیه
2️⃣ تشدید محدودیتهای بازار سرمایه و خروج ارز از کشور در کنار تقویت ورود ارز صادراتی به کشور و فروش ۸۰ درصد ارز خارجی صادر کنندگان در بازار برای حمایت از روبل
3️⃣ محاسبه و دریافت درآمد حاصل از صادرات گاز براساس روبل
4️⃣ اعمال کمیسیون بر مبادلات فروش ارز در صرافیها
🔸️ با گذشت زمان، غربیها در حال تشدید تحریمهای مالی و اقتصادی بر علیه روسیه و روسها نیز بدنبال کاهش اثرات این تحریمها هستند. روندی که همچنان در حال تداوم است. در ماه اخیر میلادی (آوریل) ، آمریکا مجدداً تحریمهای بخش بانکی روسیه را تشدید کرد.
✅ اما به هرحال، آنچه در اقتصاد روسیه ناشی از تحریم ها اتفاق افتاده حاکی از مؤثر بودن سیاستهای بانک مرکزی و دولت روسیه در کنترل نرخ ارز و تورم بوده است. به گونه ای که نرخ روبل از حدود ۱۲۰ روبل به ازای هر دلار پس از واکنش اولیه بازار به تحریم ها، به صورت تدریجی کاهش یافته و در حال حاضر با وجود تشدید تحریم ها به حدود ۸۰ روبل به ازای هر دلار یعنی قیمت اولیه آن قبل از تحریم ها رسیده است.
🔹️ البته وضعیت تورم کمی متفاوت بوده به نحوی که نرخ تورم روسیه که در ژانویه سال ۲۰۲۲ - یک ماه قبل از تقابل نظامی روسیه و اوکراین ، به ۸/۷ درصد رسیده بود افزایش یافته و به حدود ۱۵ درصد رسیده است. در این حالی است که بانک مرکزی روسیه در برآوردهای قبل از جنگ پیش بینی کرده بود تورم این کشور در فوریه ۲۰۲۲ به ۵ الی ۶ درصد کاهش یافته و در سال ۲۰۲۳ به ۴ درصد برسد.
🔸️ اما اقتصاددانان در حال حاضر معتقدند تورم روسیه در سال ۲۰۲۲ چیزی در حدود ۱۸ الی ۲۰ درصد خواهد بود. اگر چه اخیراً مدیر شورای اقتصادی کاخ سفید مدعی شده است به دلیل تحریم های غرب بر علیه روسیه انتظار میرود نرخ تورم این کشور در سال ۲۰۲۳ به ۲۰۰ درصد برسد!
✅ اقداماتی چون افزایش نرخ بهره، کنترل شدید بازار سرمایه و نرخ روبل در تثبیت و ایجاد ثبات مالی در اقتصاد روسیه موثر بوده است. به نحوی که افزایش نرخ بهره منجر به تقویت سپرده های روبلی و کاهش تقاضای آن شده است.
🔹️ اگر چه این اقدام، رکود در اقتصاد این کشور را تشدید کرده است. بانک مرکزی روسیه برای کاهش آثار رکودی این سیاست تلاش کرده از وام های کم بهره و همچنین مقررات تسهیل کننده به ویژه در بخش های حیاتی اقتصاد استفاده کند.
🔸️ بزرگترین معضل کنونی اقتصاد روسیه ناشی از اعمال تحریم ها، افزایش نا اطمینانی کسب و کارها و مردم است. چنانچه برآوردها نشان می دهد GDP روسیه در سال ۲۰۲۲ چیزی حدود ۶ تا ۱۰ درصد کاهش خواهد یافت.
💢 مسئله ای که اگرچه مهمترین دلیل آن در کوتاه مدت عامل انتظارات است اما در بلند مدت همه چیز وابسته به نا اطمینانی ناشی از حجم و سرعت تعدیلات عرضه کل در واکنش به محدودیت های تجاری و مالی اعمال شده بر علیه روسیه است. اگرچه پویایی های تورم و اقتصاد وابستگی زیادی به سیاست های بودجه ای دارد.
#بین_الملل
➖➖➖➖➖➖➖
📡 بهترین تحلیلهای روز را در خیابان انقلاب بخوانید.👇
@kh_enghelab
🔴 چرا برخی نقادان از حق و عدالت درباره تیم مذاکرهکننده انقلابی خارج شدند؟
👤 #مهدی_جهانتیغی
🔹️ چگونه برخی نقدها، علی باقری و امیر عبداللهیان را بدتر از ظریف و روحانی نشان داد؟!
🔸️ تجربه برجام دولت روحانی و متن مساله دار توافق شده آن دوران که نه تنها خطوط قرمز نظام را رعایت نکرد بلکه در بدست آوردن مطالبات و حقوق اقتصادی و سیاسی نیز نتوانست پشتوانه قوی باشد، سبب شد که جامعه تحلیلی کشور بیش از هر زمانی نسبت به این پرونده مهم در سیاست خارجه، رفتاری موشکافانه و سختگیرانه داشته باشد و گاه بحث درباره بندهای احتمالی هر نوع توافق جدید را نیز به سختی در بوته قضاوت قرار میدهد. تا اینجای کار مساله البته طبیعی بود ولی از چند هفته قبل روند برخی انتقادات عملا محل چالش شده بود. ماحصل کلی نقدها البته فواید خوبی به همراه دارد و یک ضرورت عاقلانه برای کاهش اشتباه در توافق آتی با غرب است، ولی برخی نقدهای هفته های گذشته بدون عوارض جانبی نبود و افرادی همانند علی باقری و امیر عبداللهیان در بخشی از بدنه انقلابی کشور به نوعی تخریب شدند و حتی در مواردی بدتر از ظریف و روحانی، تصویر سازی شدند!
✅ روی سخن این مطلب نیز دقیقا همین نقطه است که چه مسایلی را برخی نقادان رعایت نکردند که مذاکره کنندگانی که در ذیل جهت دیپلماسی خوب دولت در حال کار هستند و به تاکید رهبری علاوه بر دلسوزی باید سوءظن و بدبینی نیز به انها نداشت، به یکباره در بخشی از افکار عمومی و حتی برخی بخش های از جریان ارزشی کشور ضعیف تر و منفی تر از روحانی و ظریف تصور شدند؟! بخشی از جواب این سوال البته در سخنان اخیر رهبری درباره تیم مذاکره کننده دولت رئیسی و شرایطی که برای نقد کردن مطرح کردند، نهفته است.
1️⃣ در برخی نقدها عملا خوشبینی و اعتماد به علی باقری و امیر عبدالهیان در آنها اساسا دیده نمی شد. همچنین برخی نقادان یک موضوع بسیار مهم را اساسا فراموش کردند که جهت راهبردی دیپلماسی تیم مذاکر کننده جدید صحیح است و اساسا میان علی باقری و امیر عبداللهیان و با روحانی و ظریف فاصله گفتمانی و محاسباتی زیادی وجود دارد و خواهد داشت.
2️⃣ برخی نقدها عملا با ادبیاتی ابهام آفرین و تحریک کننده بیان شد و نقادان به تبعاتی که این نوع ادبیات در تضعیف زودهنگام تیم مذاکره کننده دولت رئیسی می تواند داشته باشد، عملا بی توجه بودند.
3️⃣ بیان هر سطحی از مباحث کارشناسی درباره مذاکرات ولو دقیق، وقتی بگونه ای مطرح شود که سبب ناامیدی زودهنگام جامعه و کاهش سرمایه اجتماعی دولت انقلابی شود، نه عاقلانه است و نه دلسوزانه.
4️⃣ به گواه سخنان رهبری، تیم مذاکره کننده در حال مقاومت در برابر زیادی خواهی های آمریکای ها بوده و عقب نشینی هم نکرده است، ولی برخی نقدها عملا تسلیم شدن تیم مذاکره کننده در برابر تیم آمریکا را القا کرد.
5️⃣ در ایام مذاکرات یک اصل عقلایی این است که باید تمرکز بیشتر بدنه کارشنانی و یا حتی منتقد که به خصوص جلوه رسانه ای دارند، باید به سمت تیم مذاکره کننده آمریکایی و زیادی خواهی ها آنها باشد ولی برخی نه تنها تیم حیله گر دولت بایدن را در این هفته ها رها کرده بودند بلکه بیشتر یقه مذاکره کنندگان داخلی را چسبیدند.
6️⃣ در نتیجه بخشی از منتقدین با عدم رعایت برخی اصول مثل لزوم خوشبینی و اعتماد به تیم مذاکره کننده، ملاحظه ناامید نشدن مردم و یا رعایت حال سربازان دیپلماسی در خط مقدم ، دچار اشتباه شدند، اما یک واقعیت تلخ نیز این است که بخشی از منتقدین اساسا با پوشش انتقادات کارشناسی در واقع اهداف سیاسی خود را دنبال کردند و نقد کردن فقط بهانه ای بود که سرمایه سیاسی خود و دوستانشان را از دست ندهند. از این نوع منتقدان از جناح غرب گرا و اصلاح طلب تا برخی افراد داخل جریان انقلابی نیز متاسفانه دیده شد.
#سیاسی
➖➖➖➖➖➖➖
📡 بهترین تحلیلهای روز را در خیابان انقلاب بخوانید.👇
@kh_enghelab
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴 خیزش دوباره حقوق های نجومی در دولت رئیسی
✅ افزایش حقوق چگونه باید انجام شود؟
#اقتصادی #اجتماعی
➖➖➖➖➖➖➖
📡 بهترین تحلیلهای روز را در خیابان انقلاب بخوانید.👇
@kh_enghelab
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴 متر کردن برجام در برنامهی زنده!
✅ اقدام خلاقانه دکتر پیروز برای بیان محدودیت های صنعت هسته ایران در توافق برجام.
#سیاسی #بین_الملل
➖➖➖➖➖➖➖
📡 بهترین تحلیلهای روز را در خیابان انقلاب بخوانید.👇
@kh_enghelab
🔴 هندسه و نظم جدید جهانی
👤 #رضا_سراج
🔹 آیا جنگ اوکراین و پیروزیهای مقاومت در منطقه به عنوان دو پیشران، تغییر در هندسه و نظم جهانی را پُرشتاب میسازد؟ چه تصویری از هندسه و نظم جهانی میتوان ترسیم کرد؟
🔸️ رهبر معظم انقلاب در ۲۲ مرداد ۱۳۹۱ فرمودند: «وضعیتی که امروز در دنیا است یک وضعیت تحول است. اوضاع جهان در حال تبدیل به یک شکل جدید و هندسه جدید است.»
✅ در ادامه رهبر انقلاب به چهار نشانه برای تغییر در هندسه جهانی، شامل بیداری اسلامی، شکست برنامه آمریکا برای تسلط بر منطقه غرب آسیا، آینده مبهم اتحادیه اروپا و افول وجههی آمریکا، اشاره فرمودند.
🔹️ چهار نشانه مورد اشاره رهبر انقلاب را باید به مثابه چهار روند در نظر بگیریم و سیر آنها را بعد از جنگ اوکراین و پیروزیهای مقاومت در منطقه به عنوان دو پیشران، بررسی کنیم. قطعا روند هویت خواهی دینی و اتکای به اسلام فزآینده شده است و تبلور آن را در گسترش بیداری اسلامی و موفقیتهای محور مقاومت (به ویژه در یمن و فلسطین) در منطقه به وضوح میتوان مشاهده کرد.
🔸️ برنامه ریزی سه لایهی آمریکا شامل طرح خاورمیانه بزگ، خاورمیانه جدید و جنگ نیابتی برای تسلط بر منطقه غرب آسیا کاملا شکست خورده است و آمریکا در آستانهی اخراج از منطقه قرار گرفته است.
✅ جنگ اوکراین مشکلات زیادی در حوزه اقتصادی، اجتماعی و سیاسی برای اروپا ایجاد خواهد کرد و این اتحادیه را در معرض درون گرایی فروملی و فروپاشی قرار خواهد داد. درباره روند چهارم، افول وجههی جهانی امریکا کاملا پُرشتاب و مشهود شده است. از یک سو متحدان آمریکا به این کشور بیاعتماد شدهاند و از سویی ایالات متحده توانایی مدیریت بر پروندههای بزرگ را از دست داده است.
💢 با این شرایط جهان به مرحله خروج از پیچ تغییر در هندسه و نظم جهانی رسیده است. جهان در حال تبدیل شدن به شرق و غرب است و شرق مبداء همه تحولات خواهد شد. قدرتهای جدید جهانی از شرق ظهور میکنند. از منظر سنن و قواعد الهی نیز این تغییر، محتوم به نظر میرسد انشاءالله.
#بین_الملل
➖➖➖➖➖➖➖
📡 بهترین تحلیلهای روز را در خیابان انقلاب بخوانید.👇
@kh_enghelab
🔴 شاخ به شاخ شدن آمریکا با روسیه؟!
👍 #عبدالرحیم_انصاری
🔹️ آمریکا و ناتو به شدت، اما غیر مستقیم به کمک اوکراین آمده و دولت زلنسکی را به انواع جنگ افزارها مجهز میکنند؛ امروز خبر آمد رزم ناو بسیار تاثیرگذار مسکووا مربوط به نیروی دریایی روسیه را نیز در دریای سیاه زده و نابود کرده اند.
🔸️ به موازات این خبر، ساعتی پیش شنیده شد که دو فروند هلیکوپتر نظامی اوکراین به یک روستای مرزی روسیه حمله کرده اند که منجر به زخمی شدن ۸ نفر شده است. این عملیات به غیر از حمله ای است که اوکراینی ها چندی پیش در یک روستای دیگر روسیه داشته اند.
✅ به نظر میرسد جبهه غربی در حال افزایش هزینه برای روسیه و تلاش برای وادار کردن پوتین به عقب کشیدن نیروهایش میباشد. شکست روسیه برای غرب، خصوصا آمریکا و انگلیس که با افول هژمونیک روبرو هستند حیاتی است و میکوشند هرآنچه در توان دارند را در اختیار اوکراین قرار دهند تا ایستادگی کند.
🔹️ برای آنها مهم نیست این جنگ به نابودی اوکراین بیانجامد؛ آنچه اهمیت دارد این است که به هر قیمتی که شده روسیه زمین گیر شود و به اهدافش نرسد. لذا پس از عقب نشینی چند رور پیش روسها از حومه کیِف، فشارها و حمایتهای غربیها هم بیشتر و هم آشکارتر شده است.
🔹️ به نظر میرسد ارزیابی آمریکا و ناتو از عقب نشینی روسها ناتوانی ارتش روسیه و ضعف آنها بوده است که اینچنین هم آشکارتر و هم بیشتر بر تلاشهای خود برای شکست پوتین افزوده اند؛ حال آنکه هنوز معلوم نیست این عقب نشینی تاکتیکی بوده و یا از روی استیصال انجام شده است!
🔸️ تا اینجا را بعنوان مقدمه داشته باشید...!
حالا برگردیم به آنجا گه نوشتم رزم ناو روسی امروز در دریای سیاه هدف اوکراینی ها قرار گرفت. در اینکه اوکراین بتواند یک رزم ناو فوق پیشرفته و موثر روسی را در فاصله ای دور شکار کند تردید وجود دارد؛ تردید نه از این بابت که آنها شلیک نکردند؛ تردید از این بابت که اوکراینی ها نه تجهیزاتش را داشته اند و نه آنقدر پیشرفته بوده اند که بتوانند اطلاعات دقیق و مختصات آن را در اختیار داشته باشند. شک نکنید این ناو با تصمیم آمریکا هدف موشک قرار گرفته است؛ همچنین کشاندن جنگ به خاک روسیه و حمله به روستاها نیز سیاست آمریکاست.
✅ روسیه هم اینها را میداند و سعی میکند اجازه ندهد بایدن آن سوی دنیا بنشیند و در حالی که هیچ خطری کشورش را تهدید نمیکند امنیت روسیه را زیر سوال برده و به ریش نداشته ی پوتین بخندد.
حمله به رزم ناو روسیه میتواند به تیراندازی اخیر و کشف مواد منفجره در متروی نیویورک هم مربوط باشد!
🔹️ روسیه هم در آمریکا عوامل خودش را دارد و میتواند آنجا را نا امن کند. یعنی علاوه بر نا امنی اقتصادی که با افزایش قیمت سوخت ایجاد شده، میتواند حتی به تاسیسات آمریکا نیز آسیب برساند. به عبارتی میتواند دامنه جنگ را به درون آمریکا نیز بکشاند. چیزی شدیدتر از نا امنی این روزهای اسرائیل!
🔸️ حدس میزنم ضربه های پیاپی اما غیرمستقیم روسیه و آمریکا به یکدیگر باز هم ادامه پیدا کند تا زمانی که یک طرف عقب بنشیند. واقعیت این است اگر روسیه بتواند یا بخواهد جدی تر، از درون به ایالات متحده ضربه بزند، آمریکا توان تحمل آن را نخواهد داشت.
💢 معمولا چنین عملیاتهایی ابتدا درمقیاس کوچک شروع میشوند تاطرف مقابل فرصت آن را بیابد موضع اش را تغییر دهد. اما اگر با واکنش قوی تری مواجه شد به این معنی است که آنها هنوز بر تصمیم خود هستند، و آمریکا امروز با زدن ناو روسی همین پیام را ارسال کرد. حال باید منتظر واکنش پوتین باشیم!
#بین_الملل
➖➖➖➖➖➖➖
📡 بهترین تحلیلهای روز را در خیابان انقلاب بخوانید.👇
@kh_enghelab
🔴 ناگفتههای از بحرانهای امنیتی دهه هفتاد و هشتاد
👤 #علی_فضلی
🔹️ اغتشاشگران سال ۷۸ از دفتر رئیس جمهور خط میگرفتند/ تاجزاده مرتب با عناصر فتنهگر جلسه داشت/ ما در فتنه ۸۸ به اندازه ۸ سال جنگ انرژی گذاشتیم!
🔸️ دفتر حضرت امام در سال ۸۹ نمیخواست مراسم سالگرد را برگزار کند
✅ خبر رسید كه دارند به طرف «مجموعه شهيد مطهری» که بيت رهبری، ساختمان رياستجمهوري، مجمع تشخيص مصلحت نظام، شوراي نگهبان و قوه قضائيه استقرار دارند، هجمه میکنند. ما هم با کار اطلاعاتی، از عقبهی جريان فتنه مطلع شده و متوجه شده بودیم اینها از داخل دفتر ریاستجمهوری خط میگیرند. بهفرمانده حفاظتمان، سردار حقطلب مأموريت داديم به دفتر رياستجمهوري برود و بگوید كه عناصر فتنـه بنا دارند به این مجموعه حمله كنند و ما موظفيم از این مجموعه دفاع كنيم، اگر کوچکترین اتفاقي بيفتـد، عواقبش دامن شمـا را خواهد گرفت و... چند دقيقهاي از اعزام فرمانده حفاظت سپاه به دفتر رياست جمهوري نگذشته بود كه ديديم همه معترضین از مجموعه شهيد مطهري فاصله گرفتند و متفـرق شدند و تعداد اندكي مانده بودند كه معلوم بود این عده یا توجيه نيستند يا کسانی هستند که بدون برنامهریزی قبلی در اين معركه حضور پيدا كردهاند، اما مابقي و در واقع همان عوامل اصلی كه بيسيمهاي محدودی هم در اختيارشان بود و با تلفن ارتباط داشتند و از داخل بدنه دولت هدايت ميشدند، خیلی سریع متفرق شدند و از آنجا رفتند!
🔹 تاجزاده در جایگاه معاونت وزیر کشور مرتب با عناصر و عوامل فتنه جلسه میگذاشت و در جلساتی هم که در آن شرایط در وزارت کشور برگزار میکردند، اجازه حضور سایر نیروها را نمیدادند و فقط عناصری که به یک نوعی دخیل بودند و در واقع از خودشان بودند اجازه حضور در جلسه داشتند.
🔸️ در قضيهی فتنـه سال ۷۸ که خیلی خلاصه، گریزی به آن زدم، مسئولین اصلي و عقبهی آن فتنـه، دولتی بودند. از دفتر آقاي رئيسجمهور گرفته تا برخی معاونين و مسئولين. در واقع يك فتنـهی تقريباً دولتي بود البته نه همه مسئولين، ولي برخی از وزراي آقای خاتمی و برخی از رؤساي دانشگاهها و برخی مسئولين در شورايعالي امنيت كشور و امثال تاجزاده و... مسئول این وقایع بودند و واقعاً آتش سوزاندند و شيطنت و فتنهگري كردند.
✅ در فتنه ۸۸ اگر سران فتنـه به خودشان میآمدند و حتی بعدها که رهبر انقلاب به آنها فرصت دادند تا برگردند به دامن جامعه، آن اتفاقاتی که در کف خیابان روز بیستو پنجم و سیام خرداد و یا بعدش و یا ماقبلش چه از نیروهای خودی چه از معترضین مصدوم و مجروح و کشته شدند، بهوقوع نمیپیوست. اگر تاکید رهبر معظم انقلاب به خویشتنداری نبود و تدبیر و مدیریت نمیشد. قطعاً آمار کشته و مجروحان خیلی بیشتر میشـد. چه کسی مسئول اینهاست؟ چه کسی پاسخگوی خون اینهاست؟ نظریهپرداز جبهه اصلاحات میگفت اصلاحات به خون نیاز دارد!
💢 در سال ۸۹ جای شگفتی بود که آقایان معزز دفتر حضرت امام(ره) انگیزهای برای برگزاری سالگرد نداشتند و پیگیر مراسم نبودند! چون همهساله از سه چهار ماه قبل برنامهریزیهای لازم صورت میگرفت. اما آنسال، خبری نبود و تا اردیبهشت اینطور استنباط شد که قصد برگزاری ندارند. ما متعجب بودیم که تا آنروز کاری صورت نگرفته. در همین حین جلسهای در جماران برگزار شد. من هم رفتم در جلسه و ارائه گزارشها شروع شد و هر کسی صحبتی کرد. برآورد من از آن صحبتها این بود که انگار برادران ستاد برگزاری مراسم سالگرد حضرت امام(ره) انگیزهای برای برگزاری مراسم ندارند. حرفشان هم این بود که مردم استقبال نمیکنند و مهمان خارجی هم نداریم!
#سیاسی
➖➖➖➖➖➖➖
📡 بهترین تحلیلهای روز را در خیابان انقلاب بخوانید.👇
@kh_enghelab
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴 وزیر جنگ رژیم صهیونیستی:
✅ علیرغم همه فشارهای اقتصادی و سیاسی به روسیه، غرب در زمینه نظامی خیلی محتاطانه با این کشور برخورد میکند، این به دلیل قدرت هستهای روسیه است، این همان توانمندی است که نباید به ایران اجازه توسعه آن را داد...
#بین_الملل
➖➖➖➖➖➖➖
📡 بهترین تحلیلهای روز را در خیابان انقلاب بخوانید.👇
@kh_enghelab
🔴 بایسته هایی در نقد مذاکرات هستهای
👤 #یعقوب_ربیعی
🔹️ یکی از محورهای بیانات رهبر معظم انقلاب در دیدار کارگزاران نظام، تعیین بایسته هایی در نحوه نقد مذاکرات است. براین اساس سه نکته برای نقادی خیرخواهانه الزامی است:
🔸️ اولین اصل، کل نگری و مشــاهده مجموعه واقعیات با همدیگر است. قطعا یک تحلیلگر با بررسی همه جانبه متن و مولفه های فرامتنی مانند منافع و مصالح ملی، نســبت خطوط قرمز با آن مصالح، دستاوردهای متن و نسبتشان با اهداف از پیش تعیین شده، شــرایط ژئوپلیتیکی حاکم بر جهــان و ... به یک تحلیل صحیح خواهد رسید.
✅ رهبری دیروز فرمودند«اگر نقدی هم میشود خوشبینانه باشد، بدبینانه نباشد؛ ثانیاً موجب تضعیف کسانی نشود که در این میدان مشغول تلاش و کار هستند» لذا در این مسیر علاوه بر تدقیق در متن و فهم واقعیت های میدانی، مواردی مانند حسن ظن به مذاکره کننده داخلی به عنوان نماینده حقوقی نظام، تکیه بر منافع ملی و پرهیز از دخالت گرایشات سیاسی و جریانی، دوری از یاس آفرینی در جامعه و زائل کردن امید به آینده و ... نیز باید رعایت گرد.
💢 طبق بیانات رهبر معظم انقلاب در 20 فروردین 94 به مذاکره کنندگان سابق، به نظر می رسد باید از سوی دستگاه دیپلماسی کانال ارتباط با تیم هسته ای تعبیه گردد که اگر منتقدان نکته ای داشته باشند، با بیان آن و هم افزایی با مذاکره کنندگان، به پویایی و بهترشدن مذاکرات کمک کنند.
#سیاسی #بین_الملل
➖➖➖➖➖➖➖
📡 بهترین تحلیلهای روز را در خیابان انقلاب بخوانید.👇
@kh_enghelab
🔴 اقتدار در میدان دیپلماسی انرژی
💬 #رجانیوز
🔹️ نجات «آرش» با قدرتنمایی وزارت نفت/ درخواست عربستان و کویت از ایران برای مذاکره روی میدان مشترک «الدوره»
🔸️ ماجرا از جایی شروع شد که بی توجهی دولتهای گذشته به ظرفیت عظیم میدان مشترک گازی ایران با کویت و عربستان سعودی و همچنین عقب نشینیهای مقطعی در قبال این موضوع کشورهای حاشیه خلیج فارس را به این تحلیل رساند که میتوانند حقوق ایران در میدان آرش را نادیده بگیرند. به همین دلیل پنجم فروردین امسال کویت و عربستان از سندی سخن گفتند که بدون ایران برای توسعه این میدان گازی با یکدیگر امضا کردند.
✅ همان زمان وزارت امور خارجه و وزارت نفت کشورمان نسبت به این اقدام آنها واکنش جدی نشان دادند. وزارت خارجه این اقدام را غیرقانونی توصیف کرد و وزیر نفت کشورمان نیز خبر داد که به زودی با نصب جکت (پایه) عملیات حفاری در این میدان را آغاز خواهد کرد. جواد اوجی همچنین خاطرنشان کرد ایران خواهان مذاکره و همکاری با دیگر کشورهای صاحب منافع در این میدان است اما درصورتی که طرف مقابل به اقدامات یکجانبه روی آورد وزارت نفت کشورمان نیز از منافع ایران حراست خواهد کرد.
🔹 پس از این اقدام ایران، روز گذشته وزارت خارجه عربستان خبر داد که عربستان و کویت به عنوان یکی از طرفهای مذاکره کننده، از جمهوری اسلامی ایران برای برگزاری مذاکرات بهرهبرداری از میدان مشترک گازی «آرش/الدوره» دعوت میکنند.
🔸️ این اتفاق دو پیام واضح و آشکار دارد:
✅ اول آنکه دلیل تأخیر در بهرهبرداری از این میدان مشترک، تصمیمگیری راجع به تحدید حدود و تعیین مرز با کویت بوده است، اما طرف مقابل بدون توجه به مذاکرات پیشین و بهصورت یکجانبه به توسعه این میدان اقدام کرده است که خلاف توافقات پیشین میباشد. حال این کشورها تلاش دارند تا برای اقدام خود توجیهاتی را مطرح کنند که البته قابل قبول نبوده و مانع اقدام عملیاتی ایران در اجرای عملیات در این میادین نخواهد شد.
💢 دوم اینکه کویت و عربستان سعودی تصور داشتند که ایران همچنان مانند دولت گذشته در برابر زیاده خواهی های انجام شده سکوت خواهد کرد و یا اقدامات لازم را انجام نخواهد داد. پیام جدی و عملیاتی دولتمردان به این برنامه ریزی ضد ایرانی باعث شد تا آنها از مواضع خود عقب نشینی کرده و برخلاف بیانیه چند هفته قبل خود، گفتوگوهای سه جانبه برای هرگونه بهره برداری مشترک را بپذیرند.
#منطقه
➖➖➖➖➖➖➖
📡 بهترین تحلیلهای روز را در خیابان انقلاب بخوانید.👇
@kh_enghelab
🔴 مهمترین گناهی که ما را از خدا و ظهور دور میکند، ترک مسئولیت اجتماعی است.
👤 #علیرضا_پناهیان
🔹️ از چه چیزی باید بیشتر استغفار کنیم؟ از اینکه من زیاد آدم اجتماعیای نیستم؛ یعنی اهل امربهمعروف نیستم.
🔸️ معنویت و استغفار در خلوت و تنهایی، با ابعاد اجتماعی زندگی ما چه ارتباطی دارد؟
✅ کسی که تمنّای تقرّب به خدا و ظهور دارد، باید بداند چه چیزی او را از خدا و ظهور دور کرده است
🔹️ طبق روایت، همۀ خوبیها در مقابل اقیانوس امر بهمعروف و نهی از منکر، مثل قطره است؛ پس گناه ترک امر بهمعروف، به اندازۀ یک اقیانوس است و گناهان دیگر در مقابلش مثل قطرهاند
🔸️ چرا آدمها معمولاً به امر به معروف و نهی از منکر، تن نمیدهند؟ چون برایشان سخت است و میگویند: من خودم و خانوادهام را اداره کنم بس است، چرا میخواهید مسئولیت کلّ شهر را گردن من بیندازید؟!
💢 باید توبه کنیم و ضجه بزنیم تا این بیماری «علاقه به فردی زندگی کردن» در ما برطرف بشود.
#فرهنگی #سیاسی
➖➖➖➖➖➖➖
📡 بهترین تحلیلهای روز را در خیابان انقلاب بخوانید.👇
@kh_enghelab
🔴 اسامی افرادی که وامهای کلان به بدهکاران بانکی دادند را هم افشا کنید.
👤 #آرگون، نایب رئیس کمیسیون بازار پول و سرمایه اتاق بازرگانی تهران:
🔹 در کنار افشای اسامی کسانی که تسهیلات کلان بانکی دریافت کردند، نیاز است اسامی افرادی که به راحتی میلیاردها تومان از منابع بانکی متعلق به مردم و کشور را در اختیار برخی از افراد خاص قرار دادهاند، نیز افشا شود، تا مشخص شده که عاملان این ماجرا چه کسانی هستند.
✅ در شرایط تورمی اخذ تسهیلات کلان بانکی یک نوع امتیاز ویژه به حساب میآید. با توجه به اینکه در قبال اسامی که افشا شده اعتبارسنجی درستی از وضعیت آنها نشده مبنی بر این که آیا این اشخاص توانایی این را دارند که این تسهیلات را سر موقع برگرداند یا نه و این که اساسا از اهلیت لازم برای دریافت این وامها برخوردار هستند یا نه، هیچ اقدامی انجام نشده است.
#اقتصادی #اجتماعی
➖➖➖➖➖➖➖
📡 بهترین تحلیلهای روز را در خیابان انقلاب بخوانید.👇
@kh_enghelab
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴 شگرد اپراتورها برای گران کردن اینترنت چیست؟
🔹 ۲ اپراتور مسلط موبایل کشور در اقدامی هماهنگ، تعدادی از بستههای پرطرفدار و بهصرفه خود ازجمله بستههای ۶ ماهه و یکساله را حذف کردند
🔸 این اقدام تنها چند روز پس از آن بود که اپراتورهای اینترنت ثابت بهصورت میانگین قیمت سرویسهای خود را با راهکار تغییر نام سرویس ۶۰ درصد افزایش دادند
✅ ظاهرا سازمان تنظیم مقررات، در چارچوب قیمتگذاری سالهای ۹۵ و ۹۶، دست اپراتورها را برای گران کردن اینترنت باز گذاشته است.
💢 افزایش هزینههای اینترنت در حالی است که نه تنها تغییر محسوسی در زمینه ارتقای کیفیت و سرعت اینترنت حس نمیشود، بلکه به کیفیت خدمات اپراتورها، مورد اعتراض جدی مردم است.
#اجتماعی
➖➖➖➖➖➖➖
📡 بهترین تحلیلهای روز را در خیابان انقلاب بخوانید.👇
@kh_enghelab
🔴 وضعیت تورم در دولت رئیسی چگونه است؟
💬 #رجانیوز
🔹 هشت ماه از تغییر دولت گذشته است و بسیاری از منتقدانی که در دولت گذشته سکوت کرده بودند اکنون خواهان توضیح دولتمردان در خصوص وضعیت کنونی تورم شدهاند.
🔸 این درحالی است که طبق گزارش مرکز آمار، نرخ تورم سالانه حدود ۵ درصد و تورم نقطه به نقطه ۸.۹ درصد نسبت به دولت گذشته کمتر شده است. با اینکه تورم حدود ۶۰ درصد دولت گذشته پشت سر گذاشته شده است همچنان اقتصاد ایران با تورم حدود ۴۰ درصد دست و پنجه نرم میکند.
✅ اما با این حال عملکرد دولت جدید سبب کاهش شتاب تورم شده است و این حقیقتی است که منتقدان دولت آن را سانسور میکنند.
🔹 نرخ تورم نقطه به نقطه که در فروردین ۱۴۰۰ به نزدیکی ۵۰ درصد رسیده بود با تغییر دولت در اسفند گذشته به کمتر از ۳۵ درصد کاهش یافت. همچنین نرخ تورم نقطه به نقطه مواد خوراکی که در پایان دولت روحانی ۵۷.۴ درصد بود در اسفند گذشته به ۴۰.۸ درصد کاهش یافت که نشان میدهد تورم مواد خوراکی در دولت رئیسی تاکنون ۱۷ واحد درصد کمتر شده است.
🔸 منتقدان دولت به گونهای جلوه میدهند که گویا دولت رئیسی مسبب تورم ۴۰ درصدی فعلی است و به کاهش نرخ تورم در این دولت اشاره نمیکنند.
✅ باید توجه داشت که تورم امروز نتیجه مستقیم سیاستهای پولی دولت قبل در چاپ بیرویه پول، استقراض از بانک مرکزی و افزایش پایه پولی است.
💢 اقتصاددانان معتقدند اصلاح این رویه نیاز به زمان بیشتری خواهد داشت.
#اقتصادی
➖➖➖➖➖➖➖
📡 بهترین تحلیلهای روز را در خیابان انقلاب بخوانید.👇
@kh_enghelab
🔴 تحریم را از کره جنوبی آغاز کنیم!
👤 #حسین_شریعتمداری
🔹 گزارشهای جسته و گریخته و برخی از شواهد حکایت از آن دارند که قرار است طلب ۷ میلیارد دلاری ما از کره جنوبی در مقابل آزادی سه تن از جاسوسان کهنهکار که به طور مشترک در خدمت سرویسهای اطلاعاتی آمریکا و انگلیس و اسرائیل بودهاند، به ایران پرداخت شود!
🔸 چرا باید کشورهایی که تحریمهای آمریکا علیه ایران را عملیاتی و اجرا میکنند، از عواقب این اقدام غیرقانونی و پلشت خود در امان باشند؟! مثلاً چرا باید کشوری مانند کره جنوبی ۷ میلیارد دلار دارایی ایران را مسدود کرده و از پرداخت آن تنها به این علت که آمریکا موافق نیست، خودداری کند؟!
✅ این کار کره جنوبی با راهزنی دریایی چه فرقی دارد؟! و در حالی که ایران اسلامی از اهرمهای قدرتمندی برای مقابله برخوردار است، چرا باید به این زورگوییها تن بدهیم؟!
💢 ما میتوانیم و باید تنگه هرمز را به روی کشتیهای تجاری و نفتکشهای کره جنوبی و تمامی شناورهایی که برای کره جنوبی کالا حمل میکنند و یا از مبدا کره جنوبی بارگیری کردهاند ببندیم و مادام که ۷ میلیارد دلار طلب کشورمان را پرداخت نکردهاند به آنها اجازه تردد از تنگه هرمز را ندهیم.
#اقتصادی #بین_الملل
➖➖➖➖➖➖➖
📡 بهترین تحلیلهای روز را در خیابان انقلاب بخوانید.👇
@kh_enghelab
🔴 ایران، اکنون اولویت بایدن نیست/ احیا نشدن برجام برای آمریکا خطرناک است.
👤 #دیوید_شولتز، استاد علوم سیاسی دانشگاه هاملین
🔹 (در مورد برجام و تمایل بایدن برای احیای این توافق) در واقع از ابتدا رئیسجمهور ایالات متحده، خواهان یک توافق جدید با ایران بود و همچنان نیز خواهان این توافق است، اما چیزی که به نظر میرسد این است که این توافق در حال حاضر اولویت بالایی برای بایدن ندارد که برای رسیدن به توافقی خوب با ایران تلاش کند.
🔸 اکنون تمرکز آمریکا از ایران برداشته شده و به سمت جنگ اوکراین و روسیه کاملا جلب شده است.با توجه به وقفه ایجاد شده در روند مذاکرات من واقعاً تلاش بسیار کمی برای از سرگیری مذاکرات در این شرایط از سوی هر دوطرف میبینم.
✅ (در مورد احتمال لغو تحریمها علیه ایران توسط آمریکا) آمریکا ممکن است به راحتی درخواستهای ایران برای بازگشت به برجام و احیای این توافق را رد کند و برجام احیا نشود که برای آمریکا خطرناک است و ایران هستهای فشار بیشتری بر آمریکا وارد میکند.
💢 عامل دیگری که نشان میدهد بایدن برای رسیدن به یک توافق خوب با ایران تلاش جدی نمیکند این است که بایدن به دلیل نزدیک شدن انتخابات کنگره تا حد زیادی تمرکز خود را از دست داده است و نگران اختلافات داخلی در آمریکا و نتیجه این انتخابات است. بنابراین منطقی است که ایران دیگر اولویت آمریکا در این شرایط و این روزها نباشد.
#بین_الملل
➖➖➖➖➖➖➖
📡 بهترین تحلیلهای روز را در خیابان انقلاب بخوانید.👇
@kh_enghelab
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴 نظارت مجلس برای مدیریت قیمت در بازار دارو
✅ خبر حذف ارز ترجیحی دارو و افزایش قیمت درمان این روزها چالش مهمی است که پروندهاش به بهارستان رسیده است. مجلس در تلاش است با پیگیری و نظارتهای مستمر خود، در کنار دولت چالش بازار دارو و درمان را مدیریت کند.
#اقتصادی #اجتماعی
➖➖➖➖➖➖➖
📡 بهترین تحلیلهای روز را در خیابان انقلاب بخوانید.👇
@kh_enghelab
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴 اوضاع کالای پرمصرف ماه رمضان در بازارها
✅ مسئولین وزارت جهاد از تامین و توزیع شکر به میزان کافی و نرخ مصوب در بازار خبر می دهند.
#اجتماعی #اقتصادی
➖➖➖➖➖➖➖
📡 بهترین تحلیلهای روز را در خیابان انقلاب بخوانید.👇
@kh_enghelab
🔴 اگر انتشار اسامی بدهکاران کلان بانکی مهم نیست، چرا به دست و پا افتادهاید؟
👤 #محمد_ایمانی
🔹 عضو تیم مشاوران رسانهای دفتر رئیسجمهور در دولت سابق میگوید دستور آقای رئیسی برای انتشار اسامی بدهکاران بزرگ بانکی، هیچ خاصیتی ندارد و کاری پوپولیستی است.
🔸 «محمد- م» از مدیران سایت خبرآنلاین در مطلبی بیمایه و سفارشی برای اصلاحطلبان نوشت: «یکی دو روز گذشته رسانههای دولتی با هیاهوی بسیار فهرستی از ابربدهکاران بانکی منتشر کردند که هیچ واکنشی از سوی مردم نداشت و خواص هم با خنده از کنار آن گذاشتند و فرصت دادند دولت با اینگونه دستاوردهایش خوش باشد!
✅ بدهکاران بانکی داستان هزار و یک شب است و سالها درباره آن بحث شده و کمتر به نتیجه رسیده است. یکی از آخرین خاطرههای این قصه برمیگردد به مناظرات انتخابات ریاستجمهوری در سال ۱۴۰۰ که در آن، آقای عبدالناصر همتی فهرست برخی از این بدهکاران را روی میز آقای رئیسی گذاشت و از آن بهعنوان سندی استفاده کرد که رئیسوقت قوه قضائیه (آقای رئیسی) برای برخورد با بدهکاران اهمال کرده است. آقای رئیسی متأسفانه در دو سال آخر حضورش در قوه قضائیه، با انجام کارهای نمایشی، مشغول پروپاگاندای سیاسی برای کاندیداتوری ریاستجمهوری بود و عملاً جز کارهای نمایشی، اقدام قابلملاحظهای در آن قوه انجام نداد.
🔹 کنشهای مفید و هدفمند ماههای اخیر آقای محسنیاژهای کاملاً نشان داد در دوران ریاست آقای رئیسی، عملاً اکثر کارها شبیه بازی سیاسی بود ازجمله همین قضیه بدهکاران بانکی. واقعاً چرا او با آنکه از اقتدار کافی برخوردار بود برای وصول بدهیها اقدام نکرد؟ از آن گذشته چرا در همین هفت ماهه دولت سیزدهم، کاری صورت نگرفت؟ ناکامیهای زنجیرهای دولت، افزایش لحظهای قیمت کالاها و خدمات، شکست مذاکرات برجام، ناکارآمدی دستگاههای اجرایی و... دولت را به سمت اقدامات نمایشی کشانده است. استاد این رفتارهای پوپولیستی، آقای احمدینژاد بود که اوضاع و احوال این روزهایش میتواند عبرتآموز رئیسی باشد».
🔸 یادآور میشود برخی مدیران دولت سابق با کلان بدهکاران بانکی مماشات میکردند؛ بلکه حتی در دادن تسهیلات به رانتجویان و پس نگرفتن آن مقصر بودند. بنابراین دهها هزار میلیارد تومان تسهیلات بانکی، در اختیار رانت خوارانی قرار گرفت که به جای تولید، سرگرم دلالی و سوداگری و سفته بازیهای ویرانگر در اقتصاد کشور بودند.
✅ اما آقای رئیسی، سابقه مبارزه با مفسدان دانه درشت را دارد و مصمم به اصلاح انحرافات بانکهاست. او در گام اول، بانکها را موظف به انتشار اسامی بدهکاران بزرگ کرده است. دولت قبل، از برداشتن این گام ضروری طفره میرفت و اکنون که قدم اول برداشته شده، باید از آن حمایت کرد و خواستار ادامه مسیر مبارزه شد. با این وجود، عجیب نیست برخی پادوهای رسانهای سیاسیون، به تشکیک در اهتمام دولت جدید بپردازند. آنها همان کسانی هستند که در گذشته، با رویکرد لاپوشانی و کتمان اسامی کلان بدهکاران همراهی کردند.
🔹 این نکته هم گفتنی است که حراج و نابودی 60 میلیارد دلار از ذخایر ارزی و واگذاری رانت چند صد هزار میلیاردی به عدهای فرصتطلب، حراج 60 تن طلا (سکه)، فساد 16 هزارمیلیاردی صندوق فرهنگیان، فساد دهها هزار میلیارد تومانی در واگذاری برخی شرکتها و کارخانهها، دهها هزار میلیارد تومان اختلاس و فساد در برخی بانکها، و واگذاری همراه با زد و بند و فساد نیشکر هفتتپه و پالایشگاه کرمانشاه و مجتمع گوشت اردبیل و ماشین سازی تبریز و هپکوی اراک و آلومینوم الهمدی و... تنه گوشهای از سوء مدیریتها و مفاسد دانه درشت در دوره مدیریت برخی دولتمردان سابق است و اتفاقا کارنامه آقای رئیسی در برخورد بااغلب این مفاسد دانه درشت (حتی متهمان ارشد در دستگاه قضایی و دولت و مجلس وقت) کارنامهای بسیار درخشان است، ضمن اینکه اقدامات جدی در بازگشت دهها هزار میلیارد پول به غارت رفته بیتالمال و برگرداندن برخی شرکتها و کارخانههای تعطیل شده به مدار تولید انجام گرفته است.
💢 تقلا برای کمرنگ کردن و بیارزش شمردن مطالبه اخیر رئیسجمهور در حالی است که شفافیت درباره فهرست بدهکاران دانه درشت و مطلع و همراه کردن افکار عمومی در این باره، گامی ضروری و مقدمه باز پسگیری اموال بیتالمال و متهمان احتمالی فساد (رانت دهندگان و رانت گیرندگان بانکی) است. بنابراین جیغ بنفش پادوهای رسانهای، به احتمال بسیار بالا حاکی از وحشت و سرآسیمگی در میان متهمان دانه درشت سوءاستفاده از تسهیلات کلان بانکی است.
#اقتصادی #سیاسی
➖➖➖➖➖➖➖
📡 بهترین تحلیلهای روز را در خیابان انقلاب بخوانید.👇
@kh_enghelab
🔴 واردات خودرو نوعی مانور تجمل را در جامعه ما دامن میزند/ منابع ارزی باید برای تامین کالاهای ضروری تامین شود نه برای یک پدیده لوکس
👤 #مصباحی_مقدم، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام:
🔹 (در خصوص واردات خودرو برای ایجاد رقابت و بالا بردن کیفیت) بهبود کیفیت خودروهای داخلی به آن است که خودروسازان متعهد و مکلف به بالا بردن کیفیت خودرو و رساندن آن به حد استانداردهای جهانی شوند و این امر فارغ از مسئله واردات خودرو معنی پیدا میکند. چند سال پیش مجلس مصوبهای برای کاهش تعرفه واردات خودرو داشت تا قیمت خودرو پایین بیاید؛ حضرت اقا دیداری از ایران خودرو داشتند آنجا فرمودند راه بهبود کیفیت خودرو لزوما واردات خودرو نیست و آن حرف زمانی بیان شد که ما مشکلی از نظر تامین ارز نداشتیم.
🔸 برای ما اولویت در تامین ارز کالاهای اساسی است، اینکه مجلس به دنبال این است که راهی را برای واردات خودرو باز کند با این تصور که خودروهای خارجی وارد و موجب رقابت داخلی و کاهش قیمت میشود به نظر من دور از آبادی است و هدف را تامین نمیکند. چرا که خودروهایی که وارد می شوند در کلاس عمومی نیست بلکه خودروهای با کلاس بالا است و این خودروهای با کلاس بالا در رقابت با خودروهای کلاس عمومی برای مردم ما نیست.
✅ واردات خودرو نوعی مانور تجمل را در جامعه ما دامن میزند به هر حال ارزی که میتواند اختصاص پیدا کند به کالاهای اساسی حرکت میکند به سمت واردات خودرو، ولو اینکه کسی بگوید این ارز از صادرات خودرو و قطعات خودرویی به دست آمده و امثال اینها.
💢 حقیقت این است که راههای توجیه فراوان است اینکه در شرایطی که با محدودیت منابع ارزی روبرو هستیم، این منابع ارزی برای تامین کالاهای ضروری مردم تامین شود نه برای یک پدیده لوکس که مصرف کنندهاش ثروتمندان جامعه هستند نه توده و عامه مردم.
#اقتصادی #اجتماعی
➖➖➖➖➖➖➖
📡 بهترین تحلیلهای روز را در خیابان انقلاب بخوانید.👇
@kh_enghelab
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴 آمریکا از دولت نژادپرست هند حمایت ویژه میکند چون هند همپیمان نزدیک آمریکا و اسرائیل است.
👤 #چامسکی
✅ بخش قابل توجهی از کشورها میگویند حمله روسیه به اوکراین وحشتناک است اما ما نمیخواهیم در ریاکاری آمریکا شریک باشیم.
#بین_الملل
➖➖➖➖➖➖➖
📡 بهترین تحلیلهای روز را در خیابان انقلاب بخوانید.👇
@kh_enghelab
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴 سحرگاهان؛ ساعت بسیار ارزشمند خلوت با خداوند و ارزش فوقالعاده دو رکعت نافله صبح
👤 #شهید_مطهری
✅ عنایت خاصی قرآن کریم به این وقت دارد.
#فرهنگی
➖➖➖➖➖➖➖
📡 بهترین تحلیلهای روز را در خیابان انقلاب بخوانید.👇
@kh_enghelab
🔴 تاسیس هولدینگهای خودروسازی جدید تنها راه برون رفت از مشکل خودروسازی
👤 #محمدمهدی_بابایی
🔹 صرف نظر از موضوع آزادی واردات خودرو و همچنین مطالبه ی ارتقا سطح تولید و کیفی خودرو های داخلی که هربار با یک مانعی مواجه میشوند , به نظر میرسد تنها راه برون رفت از این مشکل ایجاد حداقل دو هلدینگ بزرگ خودروسازی دیگر با هدف رقابت بین خودروسازان است .
🔸 با توجه به نیاز تولید سالیانه بیش از 1 میلیون دستگاه خودرو و عدم براورده سازی این نیاز توسط خودروسازان و مونتاژ گران داخلی ، نیاز به تاسیس حداقل دو هلدینگ بزرگ خودروسازی دیگر بیش از پیش حس میشود که در صورت وقوع این امر نه تنها مشکلات اجتماعی ناشی از احساس نیاز به یک خودروی مناسب حل میشود بلکه نرخ بیکاری نیز کاهش یافته و مهم تر از آن شاهد شکل گیری منابع بزرگ درامد زایی برای کشور خواهیم بود .
✅ تاسیس با کدام سرمایه ؟
🔹 برای تامین سرمایه این دو هلدینگ مذکور میتوان از روش های مختلفی مانند فروش اوراق سهام و همچنین جذب سرمایه خارجی استفاده کرد ، به عنوان مثال میتوان با رایزنی با کشورهای همسایه و شیخ نشینان حاشیه خلیج فارس میتوان هلدینگ مذکور را در سطح بین المللی ارتقا داد تا علاوه بر جذب سرمایه و تکنولوژی ، برای آن بازاری به دور از خطر تحریم در دنیا در نظر گرفت . بدین صورت هرکشور سهم خودش را میتواند در پیشرفت این هلدینگ ایفا کند ( یک کشور سرمایه , یک کشور تکنولوژی , یک کشور تولید و نیروی کار و ... ) و همچنین به دلیل قرارگیری این مهم در سطح بین المللی از شر مافیای سرمایه داری نیز در امان خواهد بود .
🔸 درمورد موضوع فروش اوراق سهام نیز دولت میتواند مانند آنچه که در اعطای سهام عدالت شاهدش بودیم پیشنهاد فروش سهام این شرکت هارا به مردم با کمی تغییر در اصل ارائه کند - به عنوان مثال :
1️⃣ فروش این سهام تا هر سقفی امکان پذیر است
2️⃣ امکان برداشت سود از سهام فقط برای قسمت خاص از سهامداران که سهام عمده دارند امکان پذیر است و مابقی فقط میتوانند روی سود از فروش سهامشان به قیمتهای بالاتر در سالهای آینده اکتفا کنند ( اینگونه مردم به خرید بیشتر این سهام ها تشویق میشوند )
3️⃣ سهامداران میبایستی ماهیانه درصد ناچیزی از ارزش سهامشان را جهت حقوق کارکنان کارخانه ها به حساب هلدینگ واریز کنند ( اگر سهامداری از این عمل خودداری کرد سهامش در مزایده به اشخاص و همچنین شرکتهای دولتی و خصوصی ارایه میشود )
✅ بانکها , صندوق های سرمایه گذاری و همچنین شرکتهای بیمه نیز باید موظف شوند تا درصدی از فعالیت اقتصادی خود را به این هلدینگ ها اختصاص دهند .
🔹 خرده فعالان اقتصادی کشور مانند سازندگان املاک , کارخانه داران و همچنین شرکتهای بازاریابی میتوانند با مشارکت در سرمایه گزاری این هلدینگ ها از بسته های تشویقی متعددی مانند تخفیف در پرداخت مالیات و عوارض برخوردار شوند .
🔸 تاسیس در چه مکان ؟
✅ بهترین مکان برای تاسیس کارخانه و مراکز مدیریتی این هلدینگ را میتوان استانهای پرجمعیت و با نرخ بیکاری بالا در نظر گرفت تا علاوه بر ایجاد رونق اقتصادی در این مناطق , درصدی از مهاجرت به سمت تهران و حومه را کاهش دهد.
🔹 پیگیری این موضوع نه تنها به نفع مردم بلکه به نفع دولت نیز خواهد بود زیرا علاوه بر ایجاد رضایت عمومی , منابع تامین بودجه برای بسیاری از پروژه های داخلی را نیز بدست خواهد اورد .
💢 اخذ کمک های مالی و همچنین تکنولوژیکی از کشورهای دیگر برای ایشان از این حیث اهمیت دارد که میتوانند به آرزوی خود یعنی ساخت یک خودروی ملی برسند به عنوان مثال از کشورهایی مانند قطر آذربایجان و همچنین امارات میتوان جذب سرمایه را صورت داد و همچنین این دو کشور حاشیه خلیج فارس میتوانند برخی قطعاتی که هلدینگ توانایی تولید آنرا ندارد تهیه کنند , کشورهای دیگر مانند هند , ترکیه , پاکستان و لبنان نیز میتوانند هرکدام قسمتی از خلا تکنولوژیکی را پر کنند (لبنان از کشورهای پیشرو در طراحی خودروهای سوپر اسپرت است).
#اقتصادی #اجتماعی
➖➖➖➖➖➖➖
📡 بهترین تحلیلهای روز را در خیابان انقلاب بخوانید.👇
@kh_enghelab
🔴 در پی عدم ایفای نقش مسئولانه آژانس در صیانت از مراکز هستهای ایران
💬 #رجانیوز
🔹 تجهیزات تولیدی سایت تسا از کرج به نطنز منتقل شد/ افزایش ضریب امنیتی تأسیسات هستهای در حین مذاکرات
🔸 تولید امن قطعات سانتریفیوژ در زیر کوه دو برابر شد
✅ روز پنج شنبه ۲۵ فروردین ماه اعلام شد که بر اساس برنامه ریزی جدید در سازمان انرژی اتمی کشورمان، دستگاههای ویژه تولید روتور و بیلوز از مجموعه صنعتی تسای کرج به مجتمع شهید مهندس احمدی روشن در نطنز منتقل و پس از برداشته شدن مهر و موم آژانس از دستگاهها، فرآیند تولید قطعات سانتریفیوژ در کارگاههای جدیدآغاز شد.
🔹 چند روز قبل نیز سخنگوی سازمان انرژی اتمی اعلام کرد ما در همان حوزه ای که آنها خرابکاری کردند پیشرفت کرده ایم. چنانکه بعد از خرابکاری در تسای کرج ظرفیت تولید ما در تسا دو برابر شد . علاوه بر اینکه با انتقال سایت به زیر کوه احتمال ضربه پذیری اش را کمتر کردیم.
💢 این اقدام مهم و راهبردی جمهوری اسلامی ایران در میانه مذاکرات رفع تحریم های ظالمانه را باید گامی تعیین کننده در مسیر افزایش ضریب حفاظتی و امنیتی تاسیسات هسته ای و صنایع مرتبط با آن قلمداد کرد.
#بین_الملل
➖➖➖➖➖➖➖
📡 بهترین تحلیلهای روز را در خیابان انقلاب بخوانید.👇
@kh_enghelab
🔴 کاهش ۲۸ هزار دستگاهی تولید خودرو در سال ۱۴۰۰/ عملکرد سایپا و ایرانخودرو بدتر از دیگر خودروسازان + جدول
💬 #نود_اقتصادی
🔹 بررسی آمارهای تولید خودرو در سال ۱۴۰۰ نشان میدهد طی سال گذشته ۹۶۳ هزار و ۱۷۹ دستگاه خودرو در کشور تولید شده که نسبت به سال ۱۳۹۹ تعداد ۲۸ هزار و ۵۱۹ دستگاه کاهش تولید رخ داده است.
🔸 در شرکت ایرانخودرو درمجموع ۴۷۱ هزار و ۳۹۷ دستگاه خودرو تولید شده که نسبت به سال ۱۳۹۹ کاهش ۳۳ هزار و ۷۴۱ دستگاهی داشته است.
✅ در گروه سایپا نیز درمجموع ۳۹۷ هزار و ۴۴۹ دستگاه خودرو تولید شده که نسبت به سال ۱۳۹۹ تولید گروه نزدیک به ۲۳ هزار دستگاه کم شده است.
🔹 این آمار نشان میدهد درحالی تولید خودرو در کشور ۲۸/۵ هزار دستگاه کم شده اما این تعداد برای سایپا و ایرانخودرو درمجموع نزدیک به ۵۷ هزار دستگاه بوده است. به عبارتی، کاهش تولید سایپا و ایرانخودرو را دیگر خودروسازان جبران کردهاند.
💢 قابل ذکر است براساس هدفگذاری دولت حسن روحانی و تاکید وزیر صمت دولت سیزدهم بر افزایش تولید، قرار بود سال ۱۴۰۰ تولید خودرو در کشور به یک میلیون و ۲۵۰ هزار دستگاه برسد که حالا تولید واقعی خودروسازان ۲۸۷ هزار دستگاه کمتر از هدفگذاری است.
#اقتصادی #اجتماعی
➖➖➖➖➖➖➖
📡 بهترین تحلیلهای روز را در خیابان انقلاب بخوانید.👇
@kh_enghelab