🔴 هویت معتبر خلأ روزهای کرونایی فضای مجازی
✍️ #علیمحمد_رجبی
🔹 شرایط کرونایی به ما نشان داد که کشورداری در هزاره سوم نیازمندی هایی دارد که اگر به موقع شناسایی و به آنها پاسخ ندهیم، کشور را با چالش های جدی روبرو خواهد کرد.
🔻 شواهد نشان می دهد که شبکه ملی اطلاعات حداقل در بخش زیرساخت های ارتباطی در وضعیت قابل قبولی است، ولی چرا با وجود این زیرساخت در روزهای کرونایی شاهد بروز چالش های جدی در ارائه پایدار خدمات برخط به خصوص در بخش حاکمیتی هستیم؟
🔸 به این سوال می توان از منظر های مختلف پاسخ داد، مثلا رشد نامتوازن زیرساخت در مقایسه با خدمات به خصوص در بخش حاکمیتی، سرعت و شتاب زیاد بخش خصوصی و معطوف شدن نگاه ها به آن، غفلت از دولت الکترونیک، کافی نبودن عزم ملی برای یکپارچه سازی واتصال سامانه های حاکمیتی و … ولی موضوعی که کمتر به آن پرداخته شده و اهمیت آن نادیده گرفته می شود موضوع هویت معتبر در فضای مجازی است.
🔰 هویت معتبر محدود به افراد نیست، بلکه تمام ابزارهای ارتباطی دیجیتال و هر آن چیزی که می تواند به صورت صفر و یک در فضای مجازی به کاربر یا سامانه ها معرفی شود را شامل می شود. اگر بخواهیم به زبان ساده بیان کنیم هر موبایل، رایانه شخصی، سرور، سامانه خدماتی، مکان جغرافیایی و هر چیزی از این جنس، همگی می توانند دارای هویت معتبر در فضای مجازی باشند.
◾️ اگر موضوع هویت که در شهریور ۹۸ در قالب سند « نظام هویت معتبر در فضای مجازی کشور» به تصویب شورای عالی فضای مجازی رسیده است به موقع عملیاتی شده بود شاید امروز می توانستیم با آسودگی بیشتر برای دورکاری کارمندان دولت تصمیم بگیریم،
❇️ دغدغه های آموزشی کمتری می داشتیم، با فروش اعتباری از اقشار آسیب پذیر حمایت می کردیم، با سهمیه بندی الکترونیکی برای تامین وسایل بهداشتی و مواد ضد عفونی به چالش نمی خوردیم، شایعات مخرب زمین گیرمان نمی کرد و ده ها شاید دیگر که خلأ آنها امروز بیشتر به چشم می آید.
💢 برای رسیدن به قله های پیشرفت و برداشتن بلند گام دوم انقلاب می بایست کشورداری مدرن را پیاده سازی کنیم و این مهم محقق نمی شود مگر آنکه ابزارهای لازم برای آن را ایجاد کنیم و هویت معتبر در فضای مجازی قطعا یکی از الزامات اساسی و پایه برای این هدف است.
#اجتماعی
➖➖➖➖➖➖➖
📡 رصد بهترین تحلیلهای روز 👇
http://eitaa.com/joinchat/825098246C346759229f
خیابان انقلاب
#ارسالی_مخاطب
🔴 شفاف با محسن تنابنده یا حاج نقی معمولی!
🔹محسن تنابنده که در حقیقت همه کاره سریال پایتخت هست چند روز قبل به سانسور این سریال اعتراض کرد و با انتشار برخی از دیالوگ ها، طوری القا کرد که چون در نقد ناکارآمدی مجلس و در حمایت از مردم و نیز مطلوب نبودن سیاست بود لذا صدا و سیما آن را سانسور کرد. بنظر می رسد در این ارتباط باید چند نکته را به جناب تنابنده یادآوری کرد:
🔻 لطفا ژست سیاسی نبودن را بخود نگیرید که اصلا به شما نمی آید. همین سریال فصل ششم خودش به تنهایی برای اثبات سیاسی بودن تان کافیست.
🔸 نام آوردن چندباره شما در فصل جدید پایتخت از فرد پرحاشیه مجلس دهم ، برای همه ثابت کرد که شما چقدر به فرد مذکور ارادت ویژه! دارید. پس لطفا ژست بیطرفی سیاسی را نگیرید که واقعا به شما نمی آید.شما نه تنها آشنا! را می شناسید بلکه بشدت دنبال روی او هستید.
◾️ جناب تنابنده شما کدام خط قرمز کلامی، رفتاری و پوششی را در این فصل رد نکردید که حالا از سانسور می نالید؟! مگر خط قرمزی هم وجود داشت که شما آن را تاکنون رد نکرده اید؟! در سایه خوش خیالی و بی خیالی مدیران ارشد صدا و سیما ، هر آنچه را که دل تان می خواست در پایتخت قرار دادید. دیگری چیزی نمانده که نگفته و یا انجامش نداده باشید. پایتخت معجونی از همه آنچه که شخص شما و نه صدا و سیما صلاح! می دانست هست.
🔰 در این فصل خیلی ژست حمایت از مردم گرفته اید و از گرانی اجناس و... گفته اید.باز هم لطفا این ژست را نگیرید که اصلا به شما نمی آید.در این چند سال که از زمان استقرار دولت محبوب تان می گذرد جنابعالی کجا بودید؟! شاید در خارج از کشور بودید که خبر از ناکارآمد بودن سیاست های اقتصادی دولت محبوب تان نداشتید؟! در حالی که مردم با مشکلات زیادی دست وپنجه نرم می کردند اما جناب تان بدنبال یقه گیری در مشهد بودید و عدم حضور فلان بازیگر فیلم تان در اکران فیلم برای تان اولویت داشت. البته حق هم دارید همه را متهم کنید چرا که آنچنان از حصن آهنین برخوردار هستید که نه تنها کسی بخودش اجازه نمی دهد که به شما بگوید بالای چشم تان ابرو هست بلکه حتی قربان صدقه تان هم می روند!
❇️ راستی چطور بعد از این همه مدت تازه یادتان آمد که نمایندگان مجلس کاری نمی کنند؟! اگرچه این جمع بستن وهمه نمایندگان را به مثل هم دیدن اشتباه وخطاست اما چون از بس که سیاسی هستید و بخوبی برای تان مشخص بود که در مجلس آینده بجهت اینکه مردم به دوستان هم سلیقه ای تان بدلیل ناکارآمدی شان رای نخواهند داد لذا خبری از دوستان تان در مجلس جدید نخواهد بود پس از هم اکنون مسیر را برای زیر سوال بردن مجلس جدید فراهم کردید.
❌ اینکه ژست حمایت از مردم را گرفتید خوب هست اما راستی یادتان هست که چگونه حتی نتوانستید شدت خوشحالی تان از امضا برجام نافرجام را پنهان کنید و بخشی از مکالمه قسمت آخر فصل چهارم را به همین خوشحالی اختصاص دادید؟! شاید بگویید که الان که همه چیز روشن شد موضع شما موضع شما فرق کرده است اما به تصویر کشیدن هنرمندانه! تابلوی نماد مذاکرات برجام در ایران در قسمت دوم فصل جدید، بیانگر این موضوع هست که شما ارادت تان بسیار ویژه هست.کاش کمی صداقت داشتید و می گفتید کهه چگونه حضرات محبوب تان با گره زدن تمام موضوعات مملکت به مذاکرات، باعث کوچک تر شدن سفره مردم شدند.
✅ جناب حاج نقی معمولی؛ درست هست که مدیران ارشد صدا و سیما اعم از رئیس سازمان و نیز مدیر شبکه اول در خوش خیالی! و خوش اعتمادی! به سر می برند اما شما نشان دادید برخلاف آنها بسیار زیرکانه کارتان را به جلومی برید . رویکرد شما نشان می دهد حواس تان برخلاف برخی از مدیران صدا و سیما خیلی خوب جمع هست.
🔺 مازندران مهد افراد فکور هست حال چگونه تنها عاقل سریال،فردی بدون لهجه که نماد غیر مازندرانی هست می باشد؟!
💢 و سرانجام اینکه گفتید دیگر با صدا و سیما کار نمی کنید مثل گفته آن بنده خدا که دنبال ریتم دادن به «روحانی دوستت داریم» بود و میگفت دیگر به تلویزیون ایران برنمی گردد اما اکنون در سایه خوش خیالی مدیران جوان سیما، در حال رقم زدن اتفاق هست.
#فرهنگی #سیاسی
➖➖➖➖➖➖➖
📡 رصد بهترین تحلیلهای روز 👇
http://eitaa.com/joinchat/825098246C346759229f
23.77M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#تحلیل_تصویری
🔴 جادوی دلار
💬 #نصر_تی_وی
🔹 چگونه امریکا با پول بدون پشتوانه کالای جهان را به قیمت کاغذ رنگی میخرد؟!
❌ بدهکار واقعی کیست؟ و چگونه می توان تورم را صادر کرد؟
#بین_الملل
➖➖➖➖➖➖➖
📡 رصد بهترین تحلیلهای روز 👇
http://eitaa.com/joinchat/825098246C346759229f
🔴 چگونگی بازگشایی اقتصاد بعد از بحران کرونا
✍️ #سیدمحمدرضا_داودالحسینی
🔹پل رومر، برنده ی نوبل 2018، در مورد استراتژی بهینه بازگشایی اقتصاد بعد از بحران کرونا صحبت می کرد.
🔻 من چند نکته ی مهم حرف هاش را خلاصه می کنم چه بسا برای ایران مفید باشد:
1️⃣ مهم ترین کار، تست کردن افراد به صورت گسترده هست تا کم کم بتوان اقتصاد را از حالت تعطیلی گسترده به روال عادی بازگرداند. تست هر کس که مثبت باشه، ایزوله اش می کنیم تا 14 روز.
2️⃣ هر روز حدود 7 درصد جمعیت را به صورت تصادفی تست کنیم.
با یک حساب سرانگشتی نشان داد که این طوری نرخ انتقال بیماری (یعنی یک فرد جدید ناقل به طور متوسط چند نفر را آلوده می کنه) را به زیر 1 می رسونیم و می تونیم به سرعت روند بیماری را کاهشی کنیم.
3️⃣ به صورت غیر تصادفی هم می شود تست کردن را انجام داد:
✅ بر اساس موقعیت جغرافیایی (شهر یا محله هایی که مساله فراگیره): من فکر می کنم تست بر اساس موقعیت جغرافیایی بهترین و کم هزینه ترین راه است تا اینکه تعداد تست هامون به اندازه کافی زیاد بشه.
✅ بر اساس شغل: یعنی کسانی را که در بخش هایی که بیماری را بیشتر انتقال می دهند شاغل هستند، زودتر و بیشتر تست کنیم (مثال بارزش شاغلین بخش بهداشت و درمان).
✅ با contact tracing: رومر در این مورد نظر مثبتی نداشت به خصوص در موقعیتی که مریضی نسبتاً فراگیر شده. دلیلش هم این بود که در چنین شرایطی نتیجه خیلی تفاوتی با نمونه گیری تصادفی نداره ولی در عوض منجر به بحث های وقت گیر در مورد حریم خصوصی می شه (در مورد ایران، اینکه این بحث ها مانع جدی خواهد بود یا نه را نمی دانم).
4️⃣ بعد از تست کردن، هر کس نتیجه اش مثبت شد باید ایزوله بشه. چگونه می توانیم اعمال قانون کنیم؟ ا
❌ ول به صورت داوطلبانه باشه و توجیه کنیم که ممکنه حتی اعضای خانواده خودتون را آلوده کنید. من فکر می کنم روش داوطلبانه تا حد خوبی جواب میده اگر مردم بدانند که واقعا آلوده هستند. می شود با بیمه بیکاری یا حمایت های مشابه هم در این دوران انگیزه ایجاد کرد که شرایط ایزوله را رعایت کنند.
❌ روش های دیگر اعمال قانون: مثلاً به رستوران می گوییم که فقط مشتریانی که نتیجه تست منفی دارند اجازه دارند که از رستوران استفاده کنند (مثلاً عکس همه ی آدم های تست منفی را در یک وبسایت مرکزی بگذاریم که رستوران دار و همه افراد بتوانند چک کنند که فردی که وارد می شود تست شده و ناقل ویروس نیست).
❌ من احساس می کنم روش هایی که مردم را روبروی مردم قرار می دهد در اولویت نیستند. باید از مجموعه ای از روش های داوطلبانه و سیاستی استفاده کرد.
5️⃣ چگونه از حالت تعطیلی کامل به تست فراگیر برویم؟ از باز گشایی کارهای ضروری تر شروع می کنیم و به ترتیب می رویم سراغ کارهای کمتر ضروری.
🔰 در حال حاضر:
🔺باید ظرفیت تست کردن را تا جای ممکن افزایش بدهیم. افزایش ظرفیت کاملاً به هزینه های وحشتناکی که اقتصاد داره از تعطیلی متحمل می شه می ارزد. هر چه هم تاخیر بیندازیم، بدتر میشه.
💢 برای انتقال بیماری مانع ایجاد کنیم. یکی از ساده ترین راه ها ماسک زدن است (فرد باید ماسک بزند نه برای اینکه خودش نگیرد، بلکه برای اینکه به دیگران انتقال ندهد).
#اجتماعی #اقتصادی
➖➖➖➖➖➖➖
📡 رصد بهترین تحلیلهای روز 👇
http://eitaa.com/joinchat/825098246C346759229f
خیابان انقلاب
🔴 دوئل در عراق؟!
✍️ #صابر_گل_عنبری
🔹 در ایامی که اپیدمی کرونا همه بشریت را نشانه رفته است و حداقل انتظار انسانی این بود که یک همدلی جهانی ایجاد کند، اما اینگونه به نظر نمیرسد و نه تنها این دشمن مشترک، چیزی از حدت و شدت عداوتها در سطح جهان کم نکرده، بلکه طرفهای مختلف بحرانها هر کدام در صرافت طریقی است تا از این شرایط علیه دیگری نهایت بهره را ببرد.
🔻 از این رو، عراق به عنوان یکی از مناطق بحران در جهان مدتیست در این شرایط کرونایی در صدر اخبار قرار دارد و علت آن هم زمزمههای وقوع یک تنش بزرگ در این کشور در آینده نزدیک است.
🔸 آنچه در واقع چنین تنشی را بیم میدهد تحرکات مشکوک اخیر آمریکا در عراق است؛ از تخلیه برخی پایگاهها، استقرار سامانه ضد موشکی پیشرفته پاتریوت و تعداد زیاد پروازهای مشکوک، تا خارج ساختن کارکنان سفارت و کنسولگری آمریکا در بغداد و اربیل و خروج برخی دیپلماتهای اروپایی و سازمان ملل. اظهارنظرهای اخیر مقامات آمریکایی از جمله دونالد ترامپ نیز بر تردیدها درباره این تحرکات افزوده است.
🔰 در تفسیر این رفتار آمریکاییها گفته میشود که دولت آمریکا قصد حملات سنگینی به نیروهای حشد شعبی همپیمان ایران را دارد. اما بنظر می رسد که آنچه در جریان است فراتر از چنین حملاتی است و معنا و مفهومی گستردهتر دارد.
◾️ این نگاهها سادهسازی وضعیت و تقلیلگرایانه به نظر میرسد. آنچه را امروز در عراق میگذرد، میتوان مقدمهسازی برای دوئل آخر ایران و آمریکا در این کشور نامید.
❌ بعد از سرکار آمدن دونالد ترامپ، این معادله همسو با سیاستهای دولت جدید آمریکا علیه ایران رو به دگرگونی نهاد و وارد ریل دیگری شد. در دو سال گذشته نشانههای زیادی وجود داشت که آمریکا نمیخواهد روال معمول سالیان گذشته تداوم یابد و به دنبال تغییر بازی است.
✴️ این رویکرد رفته رفته شدت گرفت و با ترور فرماندهان نیروی قدس و حشد شعبی وارد فازی دیگر و جدیتر شد و نشان داد آمریکا راهبردی تازه در پیش گرفته است. تحولات مرتبط با اعتراضات عراق و استعفای عبدالمهدی نیز پردهای دیگر از ماجرا برداشت و بن بست سیاسی چند ماه اخیر و انتخاب نشدن نخست وزیر نیز تاکیدی بر جدیتر شدن روند پایان معادلات پس از 2003 بود.
✅ این بنبست بیسابقه اما برونداد اراده بازیگران خارجی برای تغییر معادله سیاسی پساصدامی است، از یک طرف، ایران هدف راهبردی خود را اخراج نیروهای آمریکایی از عراق قرار داده است و از طرف دیگر، آمریکا نیز به نظر میرسد که به دنبال یکسره کردن تکلیف پرونده عراق و تضعیف جدی نقش ایران در آن برای شروع روند سیاسی جدیدی است.
🔺 از مهمترین سناریوهای احتمالی نیز این است که واشنگتن در کنار حملات گسترده نظامی به حشد شعبی، بخواهد روند قدرت سیاسی را نیز کودتاگونه تغییر دهد. هدف از چنین حملاتی در حقیقت تغییر ریشهای همین فرایند است. اما این غایت صرفا از طریق حملاتی هوایی قابل تحقق نیست و ارتش عراق نقشی مهم در جهتدهی به تحولات آتی این کشور خواهد داشت.
💢 عراق مهمترین پایگاه نفوذ منطقهای ایران است و آمریکا میخواهد با تصاحب این پایگاه که نقش مهمی هم در تجارت خارجی کشور دارد، تحولات ژئوپلیتیکی ژرفی در حوزه پیرامونی ایران رقم بزند.
#بین_الملل
➖➖➖➖➖➖➖
📡 رصد بهترین تحلیلهای روز 👇
http://eitaa.com/joinchat/825098246C346759229f
خیابان انقلاب
🔴 فرق ما با آنها
✍️ #کمیل_خجسته
🔹 آنها همین چند وقت،کتابشان را در جهان به بیستزبان و با چند میلیون تیراژ چاپ کردند که در عصر «انسان خداگونه» هستیم و هوش مصنوعی و دیگر تکنولوژیها چنان کرده که «انسان، مهار خلقت را به دست گرفته است». و اتفاقا در چنین عالم پر ادعایی یک موجود فکستنی کوچولو که با چشم هم حتی دیده نمیشود چند میلیارد آدم را چه از ما چه از آنها گرفتار خودش کرد؛ آدمهایی که احساس میکنند بیدفاعند و چه چیزی میتواند انسانی را که تا چندی پیش ادعای خداگونه داشت و حالا مضطرب از ناتوانی خویش است را آرامش بدهد؟
🔻 آنها بیجوابند اما جامعه ایران دو مولفهی قدرتمند دارد که او را متمایز میکند.
1️⃣ مولفهی اول خانواده است. قرنهاست آنها برای جهان، ارزشی تعریف کردهاند بهنام فردیت و اومانیسم و در مقابل چهلسال است انقلاب، خانواده را محور تحولات خود قرار داده. آنچنان که در بند ده قانون اساسیاش، خانواده به عنوان «واحد بنیادی جامعهی اسلامی» معرفی میشود. در عصر فاصلهگذاری اجتماعی ، خانواده همان کوچکترین سلولی است که فرد را در خود پناه میدهد و عاطفهی آن اجازه نمیدهد این دوره کرونایی، سرد و مایوسانه بگذرد. برخلاف جوامع غربی که افراد در آن تنها هستند و حالا در این فاصلهگذاری هم تنهاتر.
2️⃣ دومین عنصر متمایزکننده را شهید مطهری، تفاوت در تفکر دو جامعه میداند. «از نظر جهانبینی مادی عوامل موثر اجل، سلامت و خوشبختی منحصرا مادیست و از نظر مردان الهی، دوشادوش عالم محسوس عالم غیبی است که بر آن عوامل موثر است و بشر بهخود واگذاشته نیست. امداد غیبی، دستگیریهایی است که موجود مکلف در اثر حسن انجام وظیفه، مستحق آن میگردد.
❌ لطف خاصی که طبق قانون خاص، نه قانون عام طبیعت شامل حال میگردد. اگر چنین ایمانی در ما پیدا شود ما عملا با خداوند وارد معامله بدهوبستان میشویم و چقدر لذتبخش است معاملهی با خدا و مشاهدهی آثار لطف خدا.» و اتفاقا این دومی است که جامعهی ما را در قبال اتفاقات مسئولیتپذیر میکند و نه نشسته و منفعل که به قول حافظ:
❇️ ما از برونِ در شده مغرور صدفریب / تا خود درون پرده چه تدبیر میکند
🔺 آنها یاد نگرفتهاند که به آسمان نگاه کنند. قرنهاست آنها با «انسان خداگونه»، خود را حلال همه مشکلات معرفی میکنند اما جامعهی ما معتقد است که جهان را صاحبی باشد خدا نام. جریان مومن خوشبین است به آینده، میداند زندگی آینده مقرون است به عدل و آزادی و خوشی و اشرقتالارضبنور ربها.
💢 این دوعنصر همان نعمتهایی است که جامعهی ما را در این دوران کرونا یی اینقدر امیدوار و مسئولیتپذیر کرده است.
#فرهنگی #سیاسی
➖➖➖➖➖➖➖
📡 رصد بهترین تحلیلهای روز 👇
http://eitaa.com/joinchat/825098246C346759229f
12.33M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#تحلیل_تصویری
🔴 استفاده از اجنه در سرویس های اطلاعاتی غرب
💬 #علیرضا_پورمسعود
#سیاسی #امنیتی
➖➖➖➖➖➖➖
📡 رصد بهترین تحلیلهای روز 👇
http://eitaa.com/joinchat/825098246C346759229f
🔴 در قلب فاجعهایم، باید کاری کرد!
✍️ #عبدالله_شهبازی
🔹 هفتههاست که با دقت خبرها را دنبال میکنم و شهادت شهود عینی و آمار متوفیاتی را میشنوم که گواهی فوتشان با عناوینی شبیه به «بیماری حاد تنفسی» ثبت میشود نه کرونا.
🔻 مطلع هستم که دستور داده شده به کسانی که اطلاع و آماری خلاف آمار رسمی دولتی منتشر کنند برخورد شدید شود. دست خبرنگاران دلسوز داخل ایران بسته است و در صورت اطلاعرسانی مغایر با آمار رسمی دولت خطر اخراج تهدیدشان میکند.
🔰 تا ۱۶ فروردین ۱۳۹۹ در ایران حدود ۱۵۰ هزار نفر مبتلا به «بیماری حاد تنفسی» (کرونای غیررسمی) و کرونای رسمی و بیش از ۱۳ هزار نفر متوفیات ناشی از «بیماری حاد تنفسی» (کرونای غیررسمی) و کرونا وجود داشت. آخرین آمار رسمی دولتی فقط از ۵۸٬۲۲۶ بیمار و ۳٬۶۰۳ فوت کرونایی خبر میدهد.
❇️ این اخبار تکاندهنده است. انگیزه دولت از پنهان کردن آمار چیست؟ آیا آمار کرونا را استتار میکنند تا مجبور نشوند به اقدامات قاطع و ضربتی دست زنند؟ آيا کسانی میخواهند از این وضع برای اهداف سیاسی خود بهره برند؟
🔺 سیاست دولت برای عادیسازی کسبوکار و زندگی، به بهانه مشکلات مالی، خبر از فاجعهای عظیم و قریبالوقوع میدهد. در صورت بروز مرگومیر گسترده در بین مردم، ایران به سمت آشوب خواهد رفت. در این وضع «نه از تاک نشان مانَد نه از تاکنشان.»
💢 باید کاری کرد. کسانی که میتوانند کاری بکنند.
#سیاسی
➖➖➖➖➖➖➖
📡 رصد بهترین تحلیلهای روز 👇
http://eitaa.com/joinchat/825098246C346759229f