🔴 اخبار امیدوارکننده از تیم مذاکره کننده
👤 #رجانیوز
🔹 حضور پررنگ کارشناسان نهادهای اقتصادی در خط مقدم مذاکرات رفع تحریم
🔸 دیروز هیات ایرانی که ریاست آن را علی باقری معاون سیاسی وزارت امورخارجه در دست دارد مورد توجه رسانهها قرار گرفت. هیاتی که ترکیب آن با تیم مذاکرات پیشین تفاوت دارد.
✅ مذاکره کنندگان ایرانی با استفاده از تجربه مذاکرات ناکام دولت قبل سعی دارند تا اینبار برای رفع واقعی تحریمها از کارشناسان اقتصادی و نمایندگان مرتبط با موضوعات اقتصادی و حقوقی استفاده کنند.
🔹 به همین دلیل از دو ماه پیش دستگاههای درگیر با تحریم نامهای از وزارت امور خارجه دریافت کردند.
🔸 در این نامه خواسته شده بود برای تقویت تیم مذاکره کننده کارشناسانی معرفی کنند که واجد سه خصوصیت باشند؛ به موضوعات حوزه کاری خود اشراف داشته باشند، پیچیدگیها و ظرایف تحریم را بشناسند و با حقوق بین الملل آشنایی داشته باشند.
🔹 بر اساس گزارش ایرنا این نامه را تمام دستگاههایی که به نوعی درگیر تحریمهای ظالمانه بودند، از جمله وزارت امور اقتصادی و دارایی بانک مرکزی وزارت صمت، وزارت نفت، وزارت راه و شهرسازی دریافت کردند.
🔸 این اتفاق در حالی رخ داده است که رفع تحریمها فرایند بسیار پیچیدهای دارد و نیاز به کارشناسان حوزههای مختلف بانکی، انرژی، حمل و نقل در آن احساس میشود.
✅ اهمیت موضوع حضور کارشناسان قابل اعتماد چه از لحاظ کمی و چه کیفی زمانی مشخص میشود که بدانیم تیم ظریف در مذاکرات برجامی از نداشتن بدنه کارشناسی قوی رنج میبرد.
🔹 حتی در اتفاقی تلخ بعدا مشخص شد عبدالرسول دری اصفهانی که از طرف بانک مرکزی بعنوان کارشناس مسائل مالی و روابط بانکی در تیم مذاکره کننده هسته ای کشورمان حضور داشته دوتابعیتی بوده است.
🔸 اسناد بعدی منجر به این شد که حتی وی به جرم جاسوس دستگیر شود. شاید اتفاقات تلخی که در عدم بهبود روابط بانکی کشورمان در پسابرجام رخ داد بدلیل همین موضوع باشد. این درحالی است که دری اصفهانی حتی مورد تشویق رئیس جمهور وقت قرار گرفته و نشان درجه سه خدمت را کسب کرده بود.
💢 در حالی که کشورهای مقابل هر کدام با دهها کارشناس ویژه در مذاکرات حضور پیدا میکنند؛ همراهی تعداد قابل توجهی از کارشناسان با تیم ایرانی میتواند امیدوارکننده باشد تا اینبار در صورت حصول نتیجه خدعههای آمریکاییها و رفع صوری تحریمها در کار نباشد.
#بین_الملل
➖➖➖➖➖➖➖
📡 بهترین تحلیلهای روز را در خیابان انقلاب بخوانید.👇
@kh_enghelab
19.93M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔴 ریشه تحریم شناختی توافق موقت
در برنامه ۲۵ مهر ثریا، درباره رفتار سینوسی تحریم در سطح اثرگذاری
👤 #مسعود_براتی
✅ این بخش میتواند دلیل اصرار آمریکاییها برای دستیابی به یک توافق موقت را از منظر تحریمها روشن کند. البته این تنها دلیل نیست اما شاید مهمترین آن باشد.
#بین_الملل
➖➖➖➖➖➖➖
📡 بهترین تحلیلهای روز را در خیابان انقلاب بخوانید.👇
@kh_enghelab
🔴 اگر کسی آمد تا تو را بکشد، بلندشو و تو زودتر او را بکش.
👤 #سمانه_سالارطایفه
🔹 در مطالعات دشمنشناسی همواره باید به دو سوال پاسخ دهیم.
۱. دشمن چگونه فکر میکند؟
۲. دشمن در مورد ما چگونه فکر میکند؟
🔸 در صورتی میتوانیم به این سوالات پاسخ دقیق و کاملی بدهیم که از ایدئولوژی، عقیده و روش های تهاجمش، آگاه باشیم.
✅ یکی از راههای شناخت دشمن، خواندن کتب، مقالات و بررسی فیلمها و مستندهایی است که در جهت معرفی اعمال و تصمیمات آنها نوشته و یا ساخته شدهاند.
🔹 پس از ترور شهید محسن فخری زاده، کتابی با عنوان "برخیز و تو اول بکش" با استقبال زیادی از سوی مخاطبان رو به رو شد. کتابی به قلم رونین برگمن (روزنامه نگار و نویسنده ی اسرائیلی_ انگلیسی) و حاصل چندین سال پژوهش و مصاحبه ی اختصاصی با افرادی که سازمان های جاسوسی و اطلاعاتی مخوف اسرائیل را تاسیس، هدایت و مدیریت کردهاند.
🔸 در ابتدای کتاب روایتی از تلمود بابلی(بخش ۷۲، عبارت ۱) آمده است:
✅ اگر کسی آمد تا تو را بکشد، بلند شو و تو زودتر او را بکش.
🔹 در حقیقت، این جمله برای تطهیر و حمایت تمام قد از جنایات و وحشیگریهای بی اساس این رژیم منحوس میباشد.
🔸 در این اثر، با نقشهها و طرحهای صهیونیستها در سازمانهای جاسوسی و روشهای مختلف ترور برای ضربه و تضعیف روحیهی کشورهایی چون ایران، لبنان، فلسطین، مصر و ... آشنا میشویم. هر چند به تمام اطلاعات شرح داده شده نمیتوان اعتماد کرد و نویسنده در مواردی با قهرمانسازی از صهیونیستها و حامیانشان، سعی در القای ترس و هراس به خوانندهیی کتاب را دارد.
✅ در بخشهای نخست کتاب، از تصمیم و طرحریزی نیروهای اطلاعاتی اسرائیل و آمریکا در کارشکنی و حذف دانشمندان ایرانی در انرژی هسته ای و صنعت موشکی پرده برداشته و ادعا میشود این دست اقدامات برای حفظ امنیت ملیشان انجام میگیرد. در صفحهی ۸۰۲، از شهید محسن فخری زاده به عنوان مغز متفکر پروژه ی تسلیحات یاد میشود و صراحتا به موضوع ترور وی اشاره میکند.
💢 نویسنده در چند جای کتاب به موضوع هولوکاست و نسل کشی بیرحمانهی یهودیان میپردازد و این واقعه را دستاویزی برای جنایات و سلطه جوییهای رژیم صهیونیستی و مظلومنمایی و تحقیر شدن انسان یهودی قرار میدهد. اتفاقی که بیشتر به یک افسانهی دروغین شبیه است تا واقعیت. زیرا مدافعان آن اجازهی پرسش و روشن شدن ابعاد این حادثه را به کسی نمیدهند و افراد زیادی حتی در جوامع غربی پس از انتقاد به هولوکاست، با برخورد خشن و غیر اخلاقی رو به رو شدهاند.
#سیاسی
➖➖➖➖➖➖➖
📡 بهترین تحلیلهای روز را در خیابان انقلاب بخوانید.👇
@kh_enghelab
🔴 دروغ صفرشدن تجارت خارجی با قرارگرفتن در لیست سیاه FATF
👤 #سیدیاسر_جبرائیلی
🔹 تجارت خارجی ایران در هشت ماهه ۱۴۰۰ از نظر وزنی ۴۳.۵٪ و از نظر ارزشی ۴۰٪ افزایش یافته است. ضمنا FATF از اسفند ۹۸ ایران را در لیست سیاه خود قرار داده است.
🔸 مردم عزیز ایران یادتان هست گفتند وارد لیست سیاه شویم تجارتمان صفر خواهد شد؟! یادتان هست خواستند تحریم را به داخل مرزها بکشانند؟
✅ پ.ن. در سرمقاله ۲۷ آذر ۹۸ روزنامه فرهیختگان پوچ بودن ادعای صفر شدن تجارت خارجی ایران در صورت ورود به لیست سیاه را با استناد به سوابق تجارت خارجی کشور نشان داده بودم.
بخشی از سرمقاله؛
🔹یکی از تاکتیکهای لیبرالهای ایرانی برای پیشبرد پروژه هضم جمهوری اسلامی در نظم غربی، این بوده که در فضای عمومی کشور به خوف و رجاهای کاذب دامن زده و ببرها و بهشتهای کاغذی بسازند؛ مردم را از ببر بترسانند و وعده بهشت دهند تا زمینه پیشبرد اهدافشان در کشور فراهم شود. طبیعتا این جریان برای اثبات واقعیبودن وعدههای کاغذیاش، هیچ استناد و استدلالی در دست ندارد. لذا همه همّ خود را مصروف این میکنند که مردم فرصت لمس واقعیت این ببرها و بهشتهای کاغذی را پیدا نکنند. به همین جهت، راه از بین بردن خوف و رجاهای کاذب و ساختگی، جز کمک به مردم برای لمس واقعیات نیست.
🔸 لیبرالهای ایرانی میگویند درصورت عدم رعایت الزامات FATF، تجارت ایران با خارج دیگر ممکن نخواهد بود. مقامات اجرایی دولت، شخصیتهای سیاسی و رسانههای حامی این رویکرد، تقریبا روزی نیست که فریاد نزنند «تصویب لوایح FATF برای همراهی با اقتصاد جهانی ضروری است»، «اگر میخواهیم با دنیا مبادلات تجاری داشته باشیم، باید الزامات بینالمللی را بپذیریم»، «اگر این لوایح تصویب نشود، درواقع دور تجارت با جهان سیمخاردار میکشیم»، «اگر لوایح مرتبط با FATF را تصویب کنیم ممکن است فشار بیشتر نشود»، «اگر ایران در لیست سیاه FATF قرار گیرد، دستش برای مبادلات تجاری با جهان باز نخواهد بود»، «اگر ایران به لیست سیاه FATF بازگردد، باید فاتحه تجارت و اقتصاد را خواند»، «قرار گرفتن ایران در لیست سیاه FATF بهمعنای محدود شدن مبادلات تجاری است» و صدها و بلکه هزاران شعار دیگر که چنانکه اشاره شد، هیچگونه پشتوانه استدلالی و استنادی قابل اعتنایی ندارد.
💢 آمارهای رسمی بانک مرکزی و گمرک جمهوری اسلامی ایران نشان میدهند طی دوره 1387 تا 1398، حجم تجارت خارجی غیرنفتی ایران، چه در حالت حضور در لیست سیاه FATF و چه در حالت تعلیق از لیست سیاه و فراتر از آن، چه در زمان اعمال تحریمهای سال 1390، چه پس از اجرای برجام و چه پس از خروج آمریکا از برجام، تقریبا بین 80 تا 100 میلیارد دلار در نوسان بوده است و از هیچ یک از این رویدادها متاثر نشده است.
#بین_الملل
➖➖➖➖➖➖➖
📡 بهترین تحلیلهای روز را در خیابان انقلاب بخوانید.👇
@kh_enghelab
10.4M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔴 تعیین نرخ دیه از کجا آمده است؟
✅ دیه مبلغ جبران خسارت برای فوت فردی به دلیل قتل عمد، شبه عمد یا خطای فاحش است که مبنای آن در صدر اسلام شتر بود، اما امروزه محاسبه نرخ دیه مبنای دیگری دارد.
#اجتماعی
➖➖➖➖➖➖➖
📡 بهترین تحلیلهای روز را در خیابان انقلاب بخوانید.👇
@kh_enghelab
🔴 بزودی پیامدهای مثبت قرارداد سه جانبه سوآپ گازی بین ترکمنستان-آذربایجان و ایران را در اقتصاد ایران خواهیم دید
👤 #سیدمرتضی_هاشمینائب رئیس هیات رئیسه بازرگانان اتحادیه صادرکنندگان نفت و گاز و پتروشیمی:
🔹 اتفاق مبارکی دیشب رخ داد. البته باید اذعان کنم سوآپ بین ایران و ترکمنستان درگذشته نیز انجام میشد اما وزارت نفت در دوره زنگنه نتوانسته بود این امر را به خوبی جا بیندازد و سوآپ مغفول مانده بود.
🔸 قرارداد سه جانبه سوآپ گاز از ترکمنستان به جمهوری آذربایجان از طریق ایران، یک رویکرد مثبت از ناحیه دولت رئیسی است، زیرا ترکمنستان با توجه به موقعیت جغرافیایی خود در بن بست بوده و اکثر قیمت گذاری های فرآورده های نفتی آن بر مبنای ایران انجام می شود و با قیمت ایران هماهنگ است.
✅ دولت ایران در سال های گذشته در قبال روابط تجاری با همسایگان خود از جمله ترکمنستان بسیار ضعیف عمل کرده بود، هرچند که اتفاق دیروز یک اتفاق بسیار میمون است.
🔹 ایران متاسفانه در سالهای اخیر نتوانست با کشورهای همسایه خود تعاملات مناسبی داشته باشد. البته مهمترین دلیل این مسئله، سیاست دولت وقت بود. چرا که دولت وقت، تمام هم و غمش را برای ارتباط با اروپاییها صرف میکرد. به همین دلیل ارتباط گسترده با همسایگان از الویت خارج و حتی در مواردی نادیده گرفته شد!
🔸 دولت رئیسی می تواند با این قرارداد، هزاران اتفاق مثبت را با کشورهای همسایه رقم بزند، زیرا در حال حاضر، ورود بسیاری از تاجران ایرانی به کشور ترکمنستان ممنوع بوده و حتی بسیاری از تاجران ایرانی در ترکمنستان زندانی هستند که این موارد در گذشته به ظریف، وزیر سابق خارجه هم گفته شده بود. این قرارداد فقط یک قرارداد گازی نیست. یک قرارداد اقتصادی-سیاسی و... است و جنبه های و...گوناگون دارد.
✅ باید اذعان کرد که چراغ سبز دیشب ترکمنستان به ایران را میتوان برگ طلایی این دولت قلمداد کرد.
💢 بدون شک این قرارداد یک دستاورد بزرگ و مهم برای صنعت نفت، گاز و به طور کلی برای اقتصاد ایران است که در کوتاه مدت هم میتوان پیامدهای مثبتش را لمس کرد.
#منطقه
➖➖➖➖➖➖➖
📡 بهترین تحلیلهای روز را در خیابان انقلاب بخوانید.👇
@kh_enghelab
🔴 خبر: حمله شناختی به تیم کارشناسی مذاکره کننده در وین.
💬 #خط_توئیتر
🔹خط:
1️⃣ هزینه کردن برای مذاکراتی که به سرنوشت یک ملت گره خورده، عین عقلانیت است.
🔸 در یک مذاکره حرفهای که لازم است در کسری از ثانیه راجع به واژگان و موضعگیریها تصمیم گرفت، وجود کارشناسان سیاسی، مترجمین خبره، کارشناسان مسائل اقتصادی (+امور بانکی، نفت و گاز)، کارشناسان حقوقی (مسلط به مبانی داخلی و حقوق بینالملل)، کارشناسان روانشناسی/عملیاتروانی/دشمنشناس، کارشناسان رسانه، کارشناسان مسائل امنیتی_نظامی و... لازم است.
✅ لازم به یادآوری است که ایران در میز کارشناسی مذاکرات برجام گاهی با ۵۰ کارشناس بر سر یک میز مینشست و بر اساس برخی شنیدهها، تیم کارشناسی آمریکایی که در هتلهایی اطراف محل مذاکره به تیم آمریکایی مشاوره میدادهاند، بعضاً تا حدود دویست نفر هم رسیده بود.
2️⃣ به یاد بیاورید هیأت مذاکره کنندهای که مدعی بود زبان دنیا و مذاکرهکردن را بلد است، اما نمیتوانست واژه lift را در متن برجام پیدا کند، و تفاوت آن را با suspend یا END نمیدانست.
3️⃣ تخریب هیأت مذاکره کننده ایرانی، با هدف تأثیرگذاری بر روند مذاکرات است تا تحت فشار مسائل حاشیهای، تمرکز بر متن مذاکرات نداشته باشند.
4️⃣ همراهی برخی کاربران با طراحی دشمن جهت ضربه زدن به منافع ملی، از طریق تخریب و تمسخر تیم مذاکره کننده، قابل تأمل است.
5️⃣ این که مذاکره در صدر اخبار باشد، به مصلحت کشور نیست. آن دولتی که آب خوردن مردم را هم به مذاکرات گره زده بود و تمامی تخممرغهای خود را در سبد مذاکرات گذاشته بود، الحمدلله چند روزی هست که ساقط شده. لذا نباید مجدد فضای جامعه را با موضوع مذاکره شرطی کرد.
🔹 اولویت امروز کشور، بایستی فعالسازی ظرفیتهای مغفول مانده کشور باشد. دیپلماسی هم اگرچه مکمل خوب و لازمی برای پیشرفت کشور محسوب میشود، اما در دیپلماسی هم نگاه به شرق و همسایگان کشور اولویت بیشتری دارد. (به طور مثال مبادلات تجاری ایران و افغانستان، چندین برابر مبادلات تجاری با اروپاست.)
🔸 یک نکته مهم:
اصل مذاکره کردن، اشکالی ندارد.
امید داشتن به دشمن است که ایراد دارد.
7️⃣ نظر به تجربه برجام و تصویب قانون "اقدام راهبردی برای لغو تحریمها"، باید توجه داشت که بایستی بر دو کلید واژه "تضمین" و "راستیآزمایی" تأکید شود:
✅ طرفهای برجامی باید جهت اثبات پایبندی خود "تضمین" بدهند.
💢 اقدامات ایران به صورت ابتدایی نبوده، بلکه متناسب با اقدامات سایر طرفها و پس از "راستیآزمایی" خواهد بود.
#بین_الملل
➖➖➖➖➖➖➖
📡 بهترین تحلیلهای روز را در خیابان انقلاب بخوانید.👇
@kh_enghelab
28.53M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔴 اولین مذاکره با ۴+۱ در چه فضایی برگزار میشود؟
🔹 اولین مذاکره در دولت رییسی با ۴+۱ هشتم آذر ۱۴۰۰ انجام میشود؛ ایران تاکید کرده این مذاکرات با هدف لغو تحریمها انجام میشود.
✅ تحریمهایی که آمریکا و کشورهای اروپایی باید طبق توافقات پیشین بردارند اما با نقض عهد خود توافق برجام را در عمل زیرپا گذاشتهاند.
#بین_الملل
➖➖➖➖➖➖➖
📡 بهترین تحلیلهای روز را در خیابان انقلاب بخوانید.👇
@kh_enghelab
🔴 آیا رئیسی دیپلمات خوبی هست؟!
👤 #مهدی_جهانتیغی
🔹 نگاهی به قرارداد اخیر گازی ایران، ترکمنستان و آذربایجان
🔸 پیوستن ایران به سازمان شانگهای اولین نشانه ای از این بود که از طریق دیپلماسی دولت رئیسی می توان به رسیدن دستاورد ملموس از مسیر جدید سیاست خارجه ایران امیدوار بود. اما در آن مقطع چه اتفاقی افتاد؟!
✅ ایرانی که سالها پشت در سازمان شانگهای مانده بود، چگونه به یکباره مجوز عضویت پیدا کرد؟ دلایل متعدد در پاسخ به این سوال گفته شده ولی در عالم دیپلماتیک این مهم است که شما آنقدر جدی و هنرمندانه و واقع گرایانه ایده های سیاست خارجه خود را به دنیا بیان کند که دیپلمات های کشورهای همراه، منتقد و یا مخالف نیز آن را جدی بگیرند و نسبت به سازگار کردن و یا تغییر محاسبات خود با آن ایده و راهبرد انگیزه عملی پیدا کنند.
🔹 بخش مهمی از واقعیت پیوستن به شانگهای آن بود که کشورهای عضو این سازمان مهم جهانی، عزم حقیقی سیاست خارجه دولت رئیسی برای شراکت راهبردی با محور شرق را باور کردند و دلیلی برای تعلل خود نمیدیدند! نمره دیپلماتی که چنین انگیزه و محاسباتی در دیپلمات های قدرت های منطقه ای و فرامنطقه ای ایجاد کند، چند هست؟!
🔸 اما پس از عضویت در سازمان شانگای، اقدام تازه دیپلماسی دولت رئیسی بحث قرار داد بزرگ گازی میان ایران، ترکمنستان و آذربایجان است؛ بر اساس این قرار داد اتفاقات مهم ذیل رقم خواهد خورد:
1️⃣ ایران گاز مصرفی مورد نیاز خود در 5 استان شمالی کشور – که اتفاقا در زمستان با کمبودهای گازی مواجه میشوند- را از حق انتقال ترانزیت (سوآپ) گاز ترکمنسان به آذربایجان برداشت خواهد کرد.
2️⃣ این قرارداد زمینه کاهش تنش با همسایگانی همچون آذربایجان را هم فرآهم می کند و ضمن اینکه یک نوع وابستگی مهم نیز در این همسایه گاه بداخلاق، نسبت به ایران بوجود می آورد.
3️⃣ این قرارداد یک زمینه روانی و ذهنی برای افزایش نقش و تاثیر گذاری اقتصادی ایران در سازمان همکاری اقتصادی اکو و منطقه قفقاز ایجاد خواهد کرد.
4️⃣ اگر یکی از معیارهای قوت دیپلماسی در جهان عضویت و داشتن جایگاه مناسب در سازمان های منطقه ای و فرامنطقه است، ایران پس از عضویت در سازمان شانگای و ارتقا نقش خود در سازمان اکو، رتبه دیپلماسی خود را به سرعت در حال ارتقا دادن است.
✅ حال دوباره باید سوال قبلی را به گونه ای دیگر مطرح کرد؛ نمره دیپلماسی دولتی که برخی رفتارهای خصمانه یک کشور همسایه و بحران سازی طراحی شده در منطقه قره باغ را از طریق دیپلماسی اقتصادی و نه تکیه صرف بر قدرت نظامی، کنترل و تعدیل می کند، چند است؟!
🔹 غرب گرایان داخلی در تمام هشت سال دولت روحانی ادعایشان این بود که با دیپلماسی برجام سایه جنگ و افزایش تحریم ها را از کشور را دور کرده اند ولی بارها نادرستی این ادعا با رفتارهای خصمانه آمریکا و دولت های غربی زیر سوال رفت و ایران به لحاظ عددی بیش از قبل از برجام دچار تحریم شد و اگر نبود قدرت موشکی و نشان دادن عزم ایران در پاسخ به طمع های نظامی آمریکا و برخی کشورهای دیگر، قطعا انگیزه اقدام نظامی علیه ایران به مراحل اجرایی تبدیل میشد.
💢 اما همین ادعا که از طریق دیپلماسی می توان تنش ها را کاهش داد و برای خنثی سازی تحریم ها اقدامات عملی برداشت، توسط دولت رئیسی در مصادیقی همچون قرارداد گازی ایران، ترکمنستان و آذربایجان در ابعاد منطقه ای، به صورت عملی در ابعادی واقعی به ظهور رسیده است. جالب است که حتی با معیار غرب گرایان نیز تا در همین چند ماهه عمر دیپلماسی دولت رئیسی نتایج ملموس بیشتر از دیپلماسی هشت ساله دولت روحانی بدست آمده است.
#بین_الملل
➖➖➖➖➖➖➖
📡 بهترین تحلیلهای روز را در خیابان انقلاب بخوانید.👇
@kh_enghelab
🔴 آب خواهان و پساب خواهان تجمعات اصفهان.
👤 #عبدالله_گنجی
🔹 تجمع ۱۵ روزه کشاورزان اصفهان که در اواخر آبانماه به اوج رسید و تمام شد، تجربه ذیقیمتی هم برای مردم و هم برای حاکمیت بود. برای مردم از آن جهت مهم بود که مطالبه مشخص و قابلفهمی را طرح کردند که ارتباط بین مطالبه و مسئله محل اختلاف ناظران صحنه نبود.
🔸 مردم هوشمندانه از انحراف تجمعشان (شاید اولین بار در ایران با این گستردگی) جلوگیری کردند، وارد شهر نشدند، به بانک حمله نکردند، با پلیس درگیر نشدند و سنگی پرتاب نشد. حاکمیت هم آن را گسترده و زنده پوشش داد و شخصیتهای عالی دولت وارد میدان حل مسئله شدند.
✅ تجمع اصفهان تجربه برد-برد معترضان و حاکمیت بود که هوشمندانه شروع شد و آبرومندانه خاتمه یافت. اما چرا پس از توافق مسئولان با کشاورزان موج جدید، اما کمرمق، تجمع شروع شد؟ چرا تجمع دهها هزار نفری در کف زایندهرود به تجمع ۲۵۰۰ نفر در ۱۵ نقطه شهر اصفهان تبدیل شد و چرا در تجمعات متأخر شعاری از آبخواهی درمیان نبود؟
🔹 به نظر میرسد ۱۵ روزه شدن تجمع کشاورزان زمینه را برای آماده شدن اپوزیسیون داخل و خارج فراهم کرد که چگونه میتوانند از آن بهره ببرند. در ۱۵ روز اول با هوشمندی کشاورزان و طراحان تجمع نتوانستند مسیر مطالبهگری آنان را منحرف کنند.
🔸 اما در پایان احساس کردند دستشان خالی ماند و حاکمیت و مردم همدیگر را برای حل مسئله به رسمیت شناختند؛ لذا برای ایجاد یک ادراک جدید ذهنی درصدد خلق صحنههای جدید برآمدند؛ بنابراین ۱۵ نقطه شهر اصفهان را با تجمعات بیش از ۱۰۰ تا ۱۵۰ نفر انتخاب کردند و همه شخصیتهای بدنام و تراز اول اپوزیسیون همچون فرقه رجویه و جریان الپهلویه رأساً به میدان آمدند و رسانههای استکباری صدها ویدئو و تصویر مخدوش از آن مخابره کردند.
✅ وزیر خارجه سابق و حال امریکا به میدان آمدند و خود را کنار سرکوبشدگان! اعلام کردند. وزارت خارجه امریکا مدعی رصد صحنه شد و....
🔹 حال آنکه رفتار پلیس از جهت فیزیکی همانند همه جهان بود که خیزی برمیدارد و گازی میزند و خواستار تفرق جمعیت میشود.
🔸 اما عبارت سرکوب معترضان! بهقدری برجسته شد که پیادهنظام آنان گمان کردند انتقام تجمع آرام و نتیجهبخش کشاورزان را گرفتهاند.
✅ به نظر میرسد هدف اصلی از ورود پسابخواهان به میدان -پس از آبخواهان- برای دو منظور اساسی بود؛ اول اینکه نباید حاکمیت نان آن تجمع نسبتاً بزرگ و آزاد را بخورد و نباید ذهنیتی که از تجمعات ایران در ذهن غرب معتبر کردهاند دچار خدشه شود؛
🔹 بنابراین هدف اصلی آلوده کردن حرکت سالم و هوشمند آبخواهان بود و تلاش شد با پساب ضد انقلاب آن حرکت زلال کشاورزان را گم کنند و در لوای حرکت موجه کشاورزان بهانهای بتراشند و بستری فراهم شده را نشان دهند.
🔸 هدف دوم که در مواضع وزیر خارجه جدید و سابق امریکا کاملاً مشهود است، فشار برای به همریختن محاسبات ایران در آغاز دور جدید مذاکرات هستهای در وین بود.
✅ به محض اتمام تجمع کشاورزان و تجمع ۱۵ نقطهای غیر کشاورزان در شهر اصفهان، ناگاه در برخی رسانههای رسمی و غیر رسمی کشور این خط دنبال شد که «حل مسئله آب از برجام میگذرد» تا این مسئله را به مثابه یک بحران چاشنی مذاکرات وین کنند تا احساس فشار داخلی موجب امتیازدهی بیرونی با هدف رهایی از وضع موجود شود و اینچنین چینش ذهنی حاکمان و مذاکرهکنندگان با یک مسئله آنی جدید مواجه شود که این مسئله آنی فرمت و نقشه راه مذاکرات را به هم بریزد.
🔹 خوشبختانه هوشمندی پلیس که تجربهای ذیقیمت از سالهای گذشته دارد، پختگی آن را به نمایش گذاشت و نتیجه به دست آمده غربال اراذلی بود که ارتباطی با کشاورزان نداشتند.
🔸 سلاحهایی ضبط شد که یکشبه تهیه نشده بود. خواهش پلیس و دریافت سنگ در مقابل خواهش، نشان داد که طراحیِ شوم انجام شده با کنش – واکنش در میدان به دست نمیآید؛
💢 بنابراین در فردای ۵ آذر یک مرتبه غائلهآفرینان آب شدند و گویی اصلاً اتفاقی نیفتاده است. تجمع اول برای آب بود و وظیفه حاکمیت آن بود که بشنود و محترم بشمارد، اما بعد از آن تحرک رسانههای دشمن و پسابخواهان بود که بوی آلودگی آن از واشنگتن تا تیرانا تا برخی از رسانهها و مجازینویسان داخلی به مشام میرسد.
#اجتماعی #سیاسی
➖➖➖➖➖➖➖
📡 بهترین تحلیلهای روز را در خیابان انقلاب بخوانید.👇
@kh_enghelab
14.77M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔴 گرای ترور فخریزاده از سال ۹۷
✅ سال ۱۳۹۷ بود که نتانیاهو نخست وزیر وقت رژیم صهیونیستی در یک برنامه تبلیغاتی، اسم محسن فخریزاده دانشمند هستهای کشورمان را آورد، فردی که شاید در ایران هم کمتر کسی او را میشناخت، اما سال گذشته جوخههای ترور صهیونیستها او را به شهادت رساندند.
#سیاسی
➖➖➖➖➖➖➖
📡 بهترین تحلیلهای روز را در خیابان انقلاب بخوانید.👇
@kh_enghelab
11.2M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔴 برای لغو تحریمها وارد مذاکرات وین شدیم.
👤 #علی_باقری مذاکره کننده ارشد ایران:
🔹ایران با یک اراده جدی و تدارک قوی برای لغو تحریمهای غیرقانونی و ظالمانه وارد گفتوگوهای وین شده است.
✅ در این دور از گفتوگوها تمرکز و اولویت اصلی بر موضوع لغو تحریمها خواهد بود.
#بین_الملل
➖➖➖➖➖➖➖
📡 بهترین تحلیلهای روز را در خیابان انقلاب بخوانید.👇
@kh_enghelab