🔴 دروغ صفرشدن تجارت خارجی با قرارگرفتن در لیست سیاه FATF
👤 #سیدیاسر_جبرائیلی
🔹 تجارت خارجی ایران در هشت ماهه ۱۴۰۰ از نظر وزنی ۴۳.۵٪ و از نظر ارزشی ۴۰٪ افزایش یافته است. ضمنا FATF از اسفند ۹۸ ایران را در لیست سیاه خود قرار داده است.
🔸 مردم عزیز ایران یادتان هست گفتند وارد لیست سیاه شویم تجارتمان صفر خواهد شد؟! یادتان هست خواستند تحریم را به داخل مرزها بکشانند؟
✅ پ.ن. در سرمقاله ۲۷ آذر ۹۸ روزنامه فرهیختگان پوچ بودن ادعای صفر شدن تجارت خارجی ایران در صورت ورود به لیست سیاه را با استناد به سوابق تجارت خارجی کشور نشان داده بودم.
بخشی از سرمقاله؛
🔹یکی از تاکتیکهای لیبرالهای ایرانی برای پیشبرد پروژه هضم جمهوری اسلامی در نظم غربی، این بوده که در فضای عمومی کشور به خوف و رجاهای کاذب دامن زده و ببرها و بهشتهای کاغذی بسازند؛ مردم را از ببر بترسانند و وعده بهشت دهند تا زمینه پیشبرد اهدافشان در کشور فراهم شود. طبیعتا این جریان برای اثبات واقعیبودن وعدههای کاغذیاش، هیچ استناد و استدلالی در دست ندارد. لذا همه همّ خود را مصروف این میکنند که مردم فرصت لمس واقعیت این ببرها و بهشتهای کاغذی را پیدا نکنند. به همین جهت، راه از بین بردن خوف و رجاهای کاذب و ساختگی، جز کمک به مردم برای لمس واقعیات نیست.
🔸 لیبرالهای ایرانی میگویند درصورت عدم رعایت الزامات FATF، تجارت ایران با خارج دیگر ممکن نخواهد بود. مقامات اجرایی دولت، شخصیتهای سیاسی و رسانههای حامی این رویکرد، تقریبا روزی نیست که فریاد نزنند «تصویب لوایح FATF برای همراهی با اقتصاد جهانی ضروری است»، «اگر میخواهیم با دنیا مبادلات تجاری داشته باشیم، باید الزامات بینالمللی را بپذیریم»، «اگر این لوایح تصویب نشود، درواقع دور تجارت با جهان سیمخاردار میکشیم»، «اگر لوایح مرتبط با FATF را تصویب کنیم ممکن است فشار بیشتر نشود»، «اگر ایران در لیست سیاه FATF قرار گیرد، دستش برای مبادلات تجاری با جهان باز نخواهد بود»، «اگر ایران به لیست سیاه FATF بازگردد، باید فاتحه تجارت و اقتصاد را خواند»، «قرار گرفتن ایران در لیست سیاه FATF بهمعنای محدود شدن مبادلات تجاری است» و صدها و بلکه هزاران شعار دیگر که چنانکه اشاره شد، هیچگونه پشتوانه استدلالی و استنادی قابل اعتنایی ندارد.
💢 آمارهای رسمی بانک مرکزی و گمرک جمهوری اسلامی ایران نشان میدهند طی دوره 1387 تا 1398، حجم تجارت خارجی غیرنفتی ایران، چه در حالت حضور در لیست سیاه FATF و چه در حالت تعلیق از لیست سیاه و فراتر از آن، چه در زمان اعمال تحریمهای سال 1390، چه پس از اجرای برجام و چه پس از خروج آمریکا از برجام، تقریبا بین 80 تا 100 میلیارد دلار در نوسان بوده است و از هیچ یک از این رویدادها متاثر نشده است.
#بین_الملل
➖➖➖➖➖➖➖
📡 بهترین تحلیلهای روز را در خیابان انقلاب بخوانید.👇
@kh_enghelab
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴 تعیین نرخ دیه از کجا آمده است؟
✅ دیه مبلغ جبران خسارت برای فوت فردی به دلیل قتل عمد، شبه عمد یا خطای فاحش است که مبنای آن در صدر اسلام شتر بود، اما امروزه محاسبه نرخ دیه مبنای دیگری دارد.
#اجتماعی
➖➖➖➖➖➖➖
📡 بهترین تحلیلهای روز را در خیابان انقلاب بخوانید.👇
@kh_enghelab
🔴 بزودی پیامدهای مثبت قرارداد سه جانبه سوآپ گازی بین ترکمنستان-آذربایجان و ایران را در اقتصاد ایران خواهیم دید
👤 #سیدمرتضی_هاشمینائب رئیس هیات رئیسه بازرگانان اتحادیه صادرکنندگان نفت و گاز و پتروشیمی:
🔹 اتفاق مبارکی دیشب رخ داد. البته باید اذعان کنم سوآپ بین ایران و ترکمنستان درگذشته نیز انجام میشد اما وزارت نفت در دوره زنگنه نتوانسته بود این امر را به خوبی جا بیندازد و سوآپ مغفول مانده بود.
🔸 قرارداد سه جانبه سوآپ گاز از ترکمنستان به جمهوری آذربایجان از طریق ایران، یک رویکرد مثبت از ناحیه دولت رئیسی است، زیرا ترکمنستان با توجه به موقعیت جغرافیایی خود در بن بست بوده و اکثر قیمت گذاری های فرآورده های نفتی آن بر مبنای ایران انجام می شود و با قیمت ایران هماهنگ است.
✅ دولت ایران در سال های گذشته در قبال روابط تجاری با همسایگان خود از جمله ترکمنستان بسیار ضعیف عمل کرده بود، هرچند که اتفاق دیروز یک اتفاق بسیار میمون است.
🔹 ایران متاسفانه در سالهای اخیر نتوانست با کشورهای همسایه خود تعاملات مناسبی داشته باشد. البته مهمترین دلیل این مسئله، سیاست دولت وقت بود. چرا که دولت وقت، تمام هم و غمش را برای ارتباط با اروپاییها صرف میکرد. به همین دلیل ارتباط گسترده با همسایگان از الویت خارج و حتی در مواردی نادیده گرفته شد!
🔸 دولت رئیسی می تواند با این قرارداد، هزاران اتفاق مثبت را با کشورهای همسایه رقم بزند، زیرا در حال حاضر، ورود بسیاری از تاجران ایرانی به کشور ترکمنستان ممنوع بوده و حتی بسیاری از تاجران ایرانی در ترکمنستان زندانی هستند که این موارد در گذشته به ظریف، وزیر سابق خارجه هم گفته شده بود. این قرارداد فقط یک قرارداد گازی نیست. یک قرارداد اقتصادی-سیاسی و... است و جنبه های و...گوناگون دارد.
✅ باید اذعان کرد که چراغ سبز دیشب ترکمنستان به ایران را میتوان برگ طلایی این دولت قلمداد کرد.
💢 بدون شک این قرارداد یک دستاورد بزرگ و مهم برای صنعت نفت، گاز و به طور کلی برای اقتصاد ایران است که در کوتاه مدت هم میتوان پیامدهای مثبتش را لمس کرد.
#منطقه
➖➖➖➖➖➖➖
📡 بهترین تحلیلهای روز را در خیابان انقلاب بخوانید.👇
@kh_enghelab
🔴 خبر: حمله شناختی به تیم کارشناسی مذاکره کننده در وین.
💬 #خط_توئیتر
🔹خط:
1️⃣ هزینه کردن برای مذاکراتی که به سرنوشت یک ملت گره خورده، عین عقلانیت است.
🔸 در یک مذاکره حرفهای که لازم است در کسری از ثانیه راجع به واژگان و موضعگیریها تصمیم گرفت، وجود کارشناسان سیاسی، مترجمین خبره، کارشناسان مسائل اقتصادی (+امور بانکی، نفت و گاز)، کارشناسان حقوقی (مسلط به مبانی داخلی و حقوق بینالملل)، کارشناسان روانشناسی/عملیاتروانی/دشمنشناس، کارشناسان رسانه، کارشناسان مسائل امنیتی_نظامی و... لازم است.
✅ لازم به یادآوری است که ایران در میز کارشناسی مذاکرات برجام گاهی با ۵۰ کارشناس بر سر یک میز مینشست و بر اساس برخی شنیدهها، تیم کارشناسی آمریکایی که در هتلهایی اطراف محل مذاکره به تیم آمریکایی مشاوره میدادهاند، بعضاً تا حدود دویست نفر هم رسیده بود.
2️⃣ به یاد بیاورید هیأت مذاکره کنندهای که مدعی بود زبان دنیا و مذاکرهکردن را بلد است، اما نمیتوانست واژه lift را در متن برجام پیدا کند، و تفاوت آن را با suspend یا END نمیدانست.
3️⃣ تخریب هیأت مذاکره کننده ایرانی، با هدف تأثیرگذاری بر روند مذاکرات است تا تحت فشار مسائل حاشیهای، تمرکز بر متن مذاکرات نداشته باشند.
4️⃣ همراهی برخی کاربران با طراحی دشمن جهت ضربه زدن به منافع ملی، از طریق تخریب و تمسخر تیم مذاکره کننده، قابل تأمل است.
5️⃣ این که مذاکره در صدر اخبار باشد، به مصلحت کشور نیست. آن دولتی که آب خوردن مردم را هم به مذاکرات گره زده بود و تمامی تخممرغهای خود را در سبد مذاکرات گذاشته بود، الحمدلله چند روزی هست که ساقط شده. لذا نباید مجدد فضای جامعه را با موضوع مذاکره شرطی کرد.
🔹 اولویت امروز کشور، بایستی فعالسازی ظرفیتهای مغفول مانده کشور باشد. دیپلماسی هم اگرچه مکمل خوب و لازمی برای پیشرفت کشور محسوب میشود، اما در دیپلماسی هم نگاه به شرق و همسایگان کشور اولویت بیشتری دارد. (به طور مثال مبادلات تجاری ایران و افغانستان، چندین برابر مبادلات تجاری با اروپاست.)
🔸 یک نکته مهم:
اصل مذاکره کردن، اشکالی ندارد.
امید داشتن به دشمن است که ایراد دارد.
7️⃣ نظر به تجربه برجام و تصویب قانون "اقدام راهبردی برای لغو تحریمها"، باید توجه داشت که بایستی بر دو کلید واژه "تضمین" و "راستیآزمایی" تأکید شود:
✅ طرفهای برجامی باید جهت اثبات پایبندی خود "تضمین" بدهند.
💢 اقدامات ایران به صورت ابتدایی نبوده، بلکه متناسب با اقدامات سایر طرفها و پس از "راستیآزمایی" خواهد بود.
#بین_الملل
➖➖➖➖➖➖➖
📡 بهترین تحلیلهای روز را در خیابان انقلاب بخوانید.👇
@kh_enghelab
28.53M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔴 اولین مذاکره با ۴+۱ در چه فضایی برگزار میشود؟
🔹 اولین مذاکره در دولت رییسی با ۴+۱ هشتم آذر ۱۴۰۰ انجام میشود؛ ایران تاکید کرده این مذاکرات با هدف لغو تحریمها انجام میشود.
✅ تحریمهایی که آمریکا و کشورهای اروپایی باید طبق توافقات پیشین بردارند اما با نقض عهد خود توافق برجام را در عمل زیرپا گذاشتهاند.
#بین_الملل
➖➖➖➖➖➖➖
📡 بهترین تحلیلهای روز را در خیابان انقلاب بخوانید.👇
@kh_enghelab
🔴 آیا رئیسی دیپلمات خوبی هست؟!
👤 #مهدی_جهانتیغی
🔹 نگاهی به قرارداد اخیر گازی ایران، ترکمنستان و آذربایجان
🔸 پیوستن ایران به سازمان شانگهای اولین نشانه ای از این بود که از طریق دیپلماسی دولت رئیسی می توان به رسیدن دستاورد ملموس از مسیر جدید سیاست خارجه ایران امیدوار بود. اما در آن مقطع چه اتفاقی افتاد؟!
✅ ایرانی که سالها پشت در سازمان شانگهای مانده بود، چگونه به یکباره مجوز عضویت پیدا کرد؟ دلایل متعدد در پاسخ به این سوال گفته شده ولی در عالم دیپلماتیک این مهم است که شما آنقدر جدی و هنرمندانه و واقع گرایانه ایده های سیاست خارجه خود را به دنیا بیان کند که دیپلمات های کشورهای همراه، منتقد و یا مخالف نیز آن را جدی بگیرند و نسبت به سازگار کردن و یا تغییر محاسبات خود با آن ایده و راهبرد انگیزه عملی پیدا کنند.
🔹 بخش مهمی از واقعیت پیوستن به شانگهای آن بود که کشورهای عضو این سازمان مهم جهانی، عزم حقیقی سیاست خارجه دولت رئیسی برای شراکت راهبردی با محور شرق را باور کردند و دلیلی برای تعلل خود نمیدیدند! نمره دیپلماتی که چنین انگیزه و محاسباتی در دیپلمات های قدرت های منطقه ای و فرامنطقه ای ایجاد کند، چند هست؟!
🔸 اما پس از عضویت در سازمان شانگای، اقدام تازه دیپلماسی دولت رئیسی بحث قرار داد بزرگ گازی میان ایران، ترکمنستان و آذربایجان است؛ بر اساس این قرار داد اتفاقات مهم ذیل رقم خواهد خورد:
1️⃣ ایران گاز مصرفی مورد نیاز خود در 5 استان شمالی کشور – که اتفاقا در زمستان با کمبودهای گازی مواجه میشوند- را از حق انتقال ترانزیت (سوآپ) گاز ترکمنسان به آذربایجان برداشت خواهد کرد.
2️⃣ این قرارداد زمینه کاهش تنش با همسایگانی همچون آذربایجان را هم فرآهم می کند و ضمن اینکه یک نوع وابستگی مهم نیز در این همسایه گاه بداخلاق، نسبت به ایران بوجود می آورد.
3️⃣ این قرارداد یک زمینه روانی و ذهنی برای افزایش نقش و تاثیر گذاری اقتصادی ایران در سازمان همکاری اقتصادی اکو و منطقه قفقاز ایجاد خواهد کرد.
4️⃣ اگر یکی از معیارهای قوت دیپلماسی در جهان عضویت و داشتن جایگاه مناسب در سازمان های منطقه ای و فرامنطقه است، ایران پس از عضویت در سازمان شانگای و ارتقا نقش خود در سازمان اکو، رتبه دیپلماسی خود را به سرعت در حال ارتقا دادن است.
✅ حال دوباره باید سوال قبلی را به گونه ای دیگر مطرح کرد؛ نمره دیپلماسی دولتی که برخی رفتارهای خصمانه یک کشور همسایه و بحران سازی طراحی شده در منطقه قره باغ را از طریق دیپلماسی اقتصادی و نه تکیه صرف بر قدرت نظامی، کنترل و تعدیل می کند، چند است؟!
🔹 غرب گرایان داخلی در تمام هشت سال دولت روحانی ادعایشان این بود که با دیپلماسی برجام سایه جنگ و افزایش تحریم ها را از کشور را دور کرده اند ولی بارها نادرستی این ادعا با رفتارهای خصمانه آمریکا و دولت های غربی زیر سوال رفت و ایران به لحاظ عددی بیش از قبل از برجام دچار تحریم شد و اگر نبود قدرت موشکی و نشان دادن عزم ایران در پاسخ به طمع های نظامی آمریکا و برخی کشورهای دیگر، قطعا انگیزه اقدام نظامی علیه ایران به مراحل اجرایی تبدیل میشد.
💢 اما همین ادعا که از طریق دیپلماسی می توان تنش ها را کاهش داد و برای خنثی سازی تحریم ها اقدامات عملی برداشت، توسط دولت رئیسی در مصادیقی همچون قرارداد گازی ایران، ترکمنستان و آذربایجان در ابعاد منطقه ای، به صورت عملی در ابعادی واقعی به ظهور رسیده است. جالب است که حتی با معیار غرب گرایان نیز تا در همین چند ماهه عمر دیپلماسی دولت رئیسی نتایج ملموس بیشتر از دیپلماسی هشت ساله دولت روحانی بدست آمده است.
#بین_الملل
➖➖➖➖➖➖➖
📡 بهترین تحلیلهای روز را در خیابان انقلاب بخوانید.👇
@kh_enghelab
🔴 آب خواهان و پساب خواهان تجمعات اصفهان.
👤 #عبدالله_گنجی
🔹 تجمع ۱۵ روزه کشاورزان اصفهان که در اواخر آبانماه به اوج رسید و تمام شد، تجربه ذیقیمتی هم برای مردم و هم برای حاکمیت بود. برای مردم از آن جهت مهم بود که مطالبه مشخص و قابلفهمی را طرح کردند که ارتباط بین مطالبه و مسئله محل اختلاف ناظران صحنه نبود.
🔸 مردم هوشمندانه از انحراف تجمعشان (شاید اولین بار در ایران با این گستردگی) جلوگیری کردند، وارد شهر نشدند، به بانک حمله نکردند، با پلیس درگیر نشدند و سنگی پرتاب نشد. حاکمیت هم آن را گسترده و زنده پوشش داد و شخصیتهای عالی دولت وارد میدان حل مسئله شدند.
✅ تجمع اصفهان تجربه برد-برد معترضان و حاکمیت بود که هوشمندانه شروع شد و آبرومندانه خاتمه یافت. اما چرا پس از توافق مسئولان با کشاورزان موج جدید، اما کمرمق، تجمع شروع شد؟ چرا تجمع دهها هزار نفری در کف زایندهرود به تجمع ۲۵۰۰ نفر در ۱۵ نقطه شهر اصفهان تبدیل شد و چرا در تجمعات متأخر شعاری از آبخواهی درمیان نبود؟
🔹 به نظر میرسد ۱۵ روزه شدن تجمع کشاورزان زمینه را برای آماده شدن اپوزیسیون داخل و خارج فراهم کرد که چگونه میتوانند از آن بهره ببرند. در ۱۵ روز اول با هوشمندی کشاورزان و طراحان تجمع نتوانستند مسیر مطالبهگری آنان را منحرف کنند.
🔸 اما در پایان احساس کردند دستشان خالی ماند و حاکمیت و مردم همدیگر را برای حل مسئله به رسمیت شناختند؛ لذا برای ایجاد یک ادراک جدید ذهنی درصدد خلق صحنههای جدید برآمدند؛ بنابراین ۱۵ نقطه شهر اصفهان را با تجمعات بیش از ۱۰۰ تا ۱۵۰ نفر انتخاب کردند و همه شخصیتهای بدنام و تراز اول اپوزیسیون همچون فرقه رجویه و جریان الپهلویه رأساً به میدان آمدند و رسانههای استکباری صدها ویدئو و تصویر مخدوش از آن مخابره کردند.
✅ وزیر خارجه سابق و حال امریکا به میدان آمدند و خود را کنار سرکوبشدگان! اعلام کردند. وزارت خارجه امریکا مدعی رصد صحنه شد و....
🔹 حال آنکه رفتار پلیس از جهت فیزیکی همانند همه جهان بود که خیزی برمیدارد و گازی میزند و خواستار تفرق جمعیت میشود.
🔸 اما عبارت سرکوب معترضان! بهقدری برجسته شد که پیادهنظام آنان گمان کردند انتقام تجمع آرام و نتیجهبخش کشاورزان را گرفتهاند.
✅ به نظر میرسد هدف اصلی از ورود پسابخواهان به میدان -پس از آبخواهان- برای دو منظور اساسی بود؛ اول اینکه نباید حاکمیت نان آن تجمع نسبتاً بزرگ و آزاد را بخورد و نباید ذهنیتی که از تجمعات ایران در ذهن غرب معتبر کردهاند دچار خدشه شود؛
🔹 بنابراین هدف اصلی آلوده کردن حرکت سالم و هوشمند آبخواهان بود و تلاش شد با پساب ضد انقلاب آن حرکت زلال کشاورزان را گم کنند و در لوای حرکت موجه کشاورزان بهانهای بتراشند و بستری فراهم شده را نشان دهند.
🔸 هدف دوم که در مواضع وزیر خارجه جدید و سابق امریکا کاملاً مشهود است، فشار برای به همریختن محاسبات ایران در آغاز دور جدید مذاکرات هستهای در وین بود.
✅ به محض اتمام تجمع کشاورزان و تجمع ۱۵ نقطهای غیر کشاورزان در شهر اصفهان، ناگاه در برخی رسانههای رسمی و غیر رسمی کشور این خط دنبال شد که «حل مسئله آب از برجام میگذرد» تا این مسئله را به مثابه یک بحران چاشنی مذاکرات وین کنند تا احساس فشار داخلی موجب امتیازدهی بیرونی با هدف رهایی از وضع موجود شود و اینچنین چینش ذهنی حاکمان و مذاکرهکنندگان با یک مسئله آنی جدید مواجه شود که این مسئله آنی فرمت و نقشه راه مذاکرات را به هم بریزد.
🔹 خوشبختانه هوشمندی پلیس که تجربهای ذیقیمت از سالهای گذشته دارد، پختگی آن را به نمایش گذاشت و نتیجه به دست آمده غربال اراذلی بود که ارتباطی با کشاورزان نداشتند.
🔸 سلاحهایی ضبط شد که یکشبه تهیه نشده بود. خواهش پلیس و دریافت سنگ در مقابل خواهش، نشان داد که طراحیِ شوم انجام شده با کنش – واکنش در میدان به دست نمیآید؛
💢 بنابراین در فردای ۵ آذر یک مرتبه غائلهآفرینان آب شدند و گویی اصلاً اتفاقی نیفتاده است. تجمع اول برای آب بود و وظیفه حاکمیت آن بود که بشنود و محترم بشمارد، اما بعد از آن تحرک رسانههای دشمن و پسابخواهان بود که بوی آلودگی آن از واشنگتن تا تیرانا تا برخی از رسانهها و مجازینویسان داخلی به مشام میرسد.
#اجتماعی #سیاسی
➖➖➖➖➖➖➖
📡 بهترین تحلیلهای روز را در خیابان انقلاب بخوانید.👇
@kh_enghelab
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴 گرای ترور فخریزاده از سال ۹۷
✅ سال ۱۳۹۷ بود که نتانیاهو نخست وزیر وقت رژیم صهیونیستی در یک برنامه تبلیغاتی، اسم محسن فخریزاده دانشمند هستهای کشورمان را آورد، فردی که شاید در ایران هم کمتر کسی او را میشناخت، اما سال گذشته جوخههای ترور صهیونیستها او را به شهادت رساندند.
#سیاسی
➖➖➖➖➖➖➖
📡 بهترین تحلیلهای روز را در خیابان انقلاب بخوانید.👇
@kh_enghelab
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴 برای لغو تحریمها وارد مذاکرات وین شدیم.
👤 #علی_باقری مذاکره کننده ارشد ایران:
🔹ایران با یک اراده جدی و تدارک قوی برای لغو تحریمهای غیرقانونی و ظالمانه وارد گفتوگوهای وین شده است.
✅ در این دور از گفتوگوها تمرکز و اولویت اصلی بر موضوع لغو تحریمها خواهد بود.
#بین_الملل
➖➖➖➖➖➖➖
📡 بهترین تحلیلهای روز را در خیابان انقلاب بخوانید.👇
@kh_enghelab
🔴 همه چیز در وین نیست/ چندجانبهگرایی چگونه دست ایران را در مذاکرات پر میکند؟
💬 #رجانیوز
🔹 در حالی که در دولت روحانی با سیاستهای نادرست بیژن زنگنه روابط انرژی بین ایران و همسایگان شمالی به صفر رسیده بود و قطع گاز صادراتی ترکمنستان عامل کمبود گاز در کشور در زمستان سالهای اخیر شده بود، با قراردادی که امروز به امضا رسید، گام بزرگی برای رفع مشکل کمبود گاز در شمال کشور برداشته شد.
🔸 بر اساس این قرارداد که یکشنبه شب پس از پایان دیدار دوجانبه آیت الله رئیسی و الهام علی اف، توسط وزرای نفت دو کشور به امضا رسید، قرار است سالانه ۱.۵ تا ۲ میلیارد متر مکعب گاز از ترکمنستان به جمهوری آذربایجان از خاک جمهوری اسلامی ایران انتقال یابد.
✅ با اجرای این قرارداد، ایران هم از درآمد سوآپ گاز بهرهمند میشود، هم اینکه افت فشار گاز در شمال شرق کشور با گاز وارداتی از ترکمنستان رفع میشود و بدین ترتیب اهمال هشت ساله دولت روحانی، در سه ماهه نخست دولت رئیسی در حال جبران است.
🔹 این اقدام جمهوری اسلامی در آستانه مذاکرات وین معنای روشنی برای طرفهای غربی دارد. باز شدن میدان دیپلماسی انرژی در مناطقی که هشت سال به خیال گشایشهای واهی غرب معطل مانده بود، بدون شک بر محاسبات طرفهای مذاکراتی ایران موثر خواهد بود.
🔸 از سوی دیگر و با عقد این قرارداد موازنه در ماجرای قرهباغ به نفع جمهوری اسلامی سنگینتر شده و پیوند منافع ایران و آذربایجان در این پروژه، شرایط آینده را به طور جدی به نفع تهران تغییر خواهد داد.
💢 جدیت ایران در سیاست چندجانبهگرایی و توجه به همسایگان که با پیگیری قرارداد راهبردی با چین و پیوستن ایران به سازمان همکاریهای شانگهای آغاز شده بود و اکنون با قرارداد گازی میان ایران، ترکمنستان و آذربایجان موجب حل یک مشکل قدیمی در تامین گاز استانهای شمالی کشور شده، بیش از پیش این پیام را به طرفهای غربی مخابره میکند که سیاست خارجی ایران نه از برجام آغاز شده و نه به آن ختم خواهد شد.
#بین_الملل
➖➖➖➖➖➖➖
📡 بهترین تحلیلهای روز را در خیابان انقلاب بخوانید.👇
@kh_enghelab
🔴 درب برنامه نویسی ما چگونه بر پاشنه سابق میچرخد؟!
👤 #سیدیاسر_جبرائیلی
🔹 در دهه 1340 گروهی از دانشگاه هاروارد آمریکا برای کمک به نگارش برنامه عمرانی سوم وارد ایران شده و در سازمان برنامه مستقر شدند. فارغ از اینکه مشاوران هاروارد رویکرد استعماری آمریکا را در ایران دنبال میکردند، روایت جالبی از مدیران سازمان برنامه ایران دارند:
🔸 «نزدیک به تمام سمتهای عالی سازمان برنامه را فارغالتحصیلان خارج از کشور پر کردهاند... همکاران ایرانی ما کمهوش و فاقد قابلیتهای برجسته بودند، اما اینان با خود نشانه حضوری طولانی در خارج از کشور را دارند...
✅ این عده اکثرا به معنای واقعی در ایران غریب بودند زیرا چند سال زندگی خارج از کشور -که برخی از آنان مدتی بسیار طولانی اقامت داشتند- رنگ و بوی فرهنگ بیگانه را به خود گرفته بودند. این رنگ و بو نیز معمولا از جنبههای آرمانی (یا حتی اسطورهای) این فرهنگها اخذ شده بود تا واقعیتهای آن...
🔹 آنان تحت شرایط یا ویژگیهای شخصیتی خود نقش نمایندگان الگوهای فرهنگی را گرفتند که البته خود به طور کامل هم آن را نفهمیده بودند و خود را با این الگوها به صورت ناقص هماهنگ کرده بودند...
🔸 آنها اغلب هیچ نشانی از همدردی ملموس با واقعیاتهای زندگی در ایران نداشتند و اکثرا بر مقیاس ارزشی نادرستی مبتنی بودند».
✅ این، یک روایت آمریکایی از غربزدگی مدیران سازمان برنامه ایران در دروه پهلوی است. اما پرسش اینجاست که آیا ما از این غربزدگی در نظام برنامهنویسی کشور خلاص شدهایم؟ متاسفانه پاسخ منفی است.
🔹 چقدر این تعبیر حضرت امام خمینی(ره) دقیق بود که فرمودند «ما از شرّ رضاخان و محمدرضا خلاص شدیم، لکن از شر تربیت یافتگان غرب و شرق به این زودیها نجات نخواهیم یافت».
🔸 هنوز برای راقم این سطور روشن نشده است که وقتی علوم انسانی غربی در تضاد آشکار با مبانی اسلامی و منافع ملی ما قرار دارد و با زیستبوم ما بیگانه است و کارکردش حل مسائل یک جامعه و فرهنگ و اقتصاد دیگر است، چرا ما باید جوانان خود را برای تحصیل این علوم به اروپا و آمریکا اعزام کنیم و وقتی رفتند و به همان رنگی درآمدند که مشاوران هاروارد میگویند، نگارش برنامههایمان و مدیریت اقتصاد و فرهنگمان را به آنها بسپاریم؟
💢 یا چرا باید در سطحی دیگر، ادبیات تولید شده توسط دانشمندان علوم انسانی غرب، کتاب درسی و مرجع فکری دانشجویان ما در معتبرترین دانشگاههای ما باشد و آنان را از لمس واقعیات کشور و تولید فکر متناسب با زیستبوم ایرانی-اسلامی باز دارد؟ یکی از دلایل اینکه درب برنامهنویسی در کشور ما بر پاشنه ثابت و لایتغیری میگردد، عناصر ثابت و لایتغیر نگارش برنامه هستند...
#اجتماعی
➖➖➖➖➖➖➖
📡 بهترین تحلیلهای روز را در خیابان انقلاب بخوانید.👇
@kh_enghelab
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴 انتقال آب خلیج فارس به فلات ایران از سه جبهه
👤 #محمدجواد_عسکری، رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس:
🔹 انتقال آب خلیج فارس به فلات ایران از سه جبهه انجام می شود.
✅ زیرساخت های این طرح آماده و بخشی از کار هم انجام شده است.
#اجتماعی #اقتصادی
➖➖➖➖➖➖➖
📡 بهترین تحلیلهای روز را در خیابان انقلاب بخوانید.👇
@kh_enghelab
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴 چرا بیشتر اعضای تیم مذاکره کننده ایران اقتصادی هستند؟
👤 #مسعود_براتی
✅ تیم ایرانی با جدیت تمام در مذاکرات حضور دارد.
#بین_الملل
➖➖➖➖➖➖➖
📡 بهترین تحلیلهای روز را در خیابان انقلاب بخوانید.👇
@kh_enghelab
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴 خوبی دولت سیزدهم این است که خودش را عقل کل نمیداند.
👤 #سیدمصطفی_خوشچشم
✅ یک ویژگی مهم دولت سیزدهم در بحث مذاکرات هستهای این است که 40 نفر کارشناس مختلف را با تیم همراه کرده، چون اعتقاد دارد همه چیز را همگان دانند و خودش را عقل کل نمیداند.
#بین_الملل
➖➖➖➖➖➖➖
📡 بهترین تحلیلهای روز را در خیابان انقلاب بخوانید.👇
@kh_enghelab
🔴 تلاش برای مذاکره زیر فشار
👤 #احمد_بنافی
🔹 امروز شهر وین اتریش میزبان مذاکرات ایران با کشورهای ۱+۴ (آلمان، فرانسه، روسیه، چین و انگلیس) و نماینده اتحادیه اروپا، آنریکه مورا خواهد بود.
🔸 در این خصوص تیم مذاکرهکننده جمهوری اسلامی به ریاست علی باقری، معاون سیاسی وزیر امور خارجه روز شنبه وارد وین شد. قرائن فراوانی وجود دارد که نشان میدهد طرف مقابل تلاش دارد جهت مذاکره را به نفع خود و به ضرر جمهوری اسلامی به انحراف بکشاند.
✅ نکات تحلیلی:
1️⃣ مذاکرات هستهای در حالی آغاز میشود که غربیها با محوریت آمریکا تلاش داشتند تا با اتخاذ سناریویی، جمهوری اسلامی را در موضع ضعف و انفعال قرار دهند.
🔹 بر همین مبنا سلسله اقدامات صورت گرفته اخیر از ناحیه طرفهای مقابل، همگی حکایت از این دارد تا نگذارند نمایندگان ایران با دستان پر پای میز مذاکره چانهزنی کنند.
🔸 دورهگردی رابرت مالی، نماینده ویژه آمریکا در امور ایران در منطقه برای هماهنگسازی و متقاعدسازی برخی کشورهای منطقه، صدور بیانیه شورای همکاری خلیجفارس علیه ایران، تهدید رژیم صهیونیستی به اقدامات نظامی در کنار تحریم اخیر آمریکا علیه اشخاص حقیقی و حقوقی، بخشی از این ماجراست.
2️⃣ زمانی درک این مسئله بهتر میشود که اظهارات رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی و ناآرامیهای اخیر در اصفهان را در این جورچین قرار دهیم.
✅ سفر رافائل گروسی درست چند روز قبل از آغاز مذاکرات هستهای به ایران و اظهارات بعد ایشان که از بینتیجه بودن گفتگو در خصوص مسائل باقیمانده پادمانی خبر داد، دقیقاً در چارچوب انتقال پیام فشار بر ایران از طریق شورای حکام آژانس در صورت ادامه روند موجود تلقی میگردد و عملاً ابزاری برای سمتوسو دادن به روند مذاکرات مطلوب برای طرف غربی محسوب میشود.
🔹 همچنین نشانههای فراوانی وجود دارد که راه انداختن قائله روز جمعه در اصفهان، دقیقاً زمانی که تجمع صنفی و بهحق کشاورزان اصفهانی به پایان رسیده بود، سازماندهی شده و باهدف توسعه و تسری آن به سایر شهرها تدارک گردیده بود، تا عملاً جورچین فشار بر ایران در آستانه مذاکرات هستهای کامل شده و اجازه ندهند تا نمایندگان کشورمان با دستان پر دور میز مذاکره بنشینند.
💢 نکته حائز اهمیت این است که تیم مذاکرهکننده نباید با این معرکهگیریها از خطوط قرمز ترسیمشده عقب بنشیند؛ چراکه این سلسله اقدامات همگی نشان میدهند که طرف غربی در موضع ضعف در مذاکرات قرار دارد و به دنبال اتخاذ راهحلی است تا دادن امتیاز را به حداقل برساند.
#بین_الملل
➖➖➖➖➖➖➖
📡 بهترین تحلیلهای روز را در خیابان انقلاب بخوانید.👇
@kh_enghelab
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴 چرا بیشتر اعضای تیم مذاکره کننده ایران اقتصادی هستند؟
👤 #مسعود_براتی
✅ تیم ایرانی با جدیت تمام در مذاکرات حضور دارد.
#بین_الملل
➖➖➖➖➖➖➖
📡 بهترین تحلیلهای روز را در خیابان انقلاب بخوانید.👇
@kh_enghelab
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴 ماجرای واگذاری پیشرفته ترین پالایشگاه نفت ایران چیست؟
🔹 خاندوزی قبل از تصدی در وزارت اقتصاد در اظهارنظرهای مختلف از لزوم متوقف شدن واگذاری ها تا زمان ارزیابی نتایج خصوصی سازی سالهای گذشته و ضرورت انجام اصلاحات سخن گفته بود.
🔸 اما اخیرا قربانزاده، ئیس سازمان خصوصی سازی اعلام کرده است که پالایشگاه نفت امام خمینی(ره) شازند تا آخر ماه به فروش می رود، آنهم در راستای جبران کسری بودجه دولت و تکالیف قانون بودجه امسال!
✅ در دولت روحانی شرکت های مهمی از جمله پالایشگاه های شازند و آبادان و خوزستان، مهاب قدس، شرکت ملی حفاری، تراورس یا ماشین سازی تبریز در لیست واگذاری های ۱۴۰۰ قرار گرفته بود، در حالی که تا کنون هیچ ارزیابی جدی از نتایج چند دهه خصوصی سازی انجام نشده.
#اقتصادی
➖➖➖➖➖➖➖
📡 بهترین تحلیلهای روز را در خیابان انقلاب بخوانید.👇
@kh_enghelab
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴 برخورد شهید چمران با حزب دموکرات در آذربایجان و خائنان به وطن.
✅ بلوفی به نام وطن.
#اجتماعی #سیاسی
➖➖➖➖➖➖➖
📡 بهترین تحلیلهای روز را در خیابان انقلاب بخوانید.👇
@kh_enghelab
🔴 چطور اعتراض خیابانی کنیم؟
👤 #محسن_مهدیان
1️⃣ سال 98 را خاطرتان هست؟ در همان سالی که اعتراض را تبدیل به اغتشاش کردند فکر می کنید چند تجمع اعتراضی پراکنده برگزار شده بود؟
🔹 به گزارش رسمی وزیر کشور 330 تجمع قانونی. بدون ورود ناجا. در اصل ورود ناجا برای برقراری امنیت تجمع کنندگان بوده است. در همان سال تنها در 16 آذر، 1600 تجمع برگزار شده است.
2️⃣ رهبر انقلاب به تجمع مال باختگان موسسات مالی و اعتباری اشاره کرد و فرمودند تجمع حق مردم است. جای دیگر از دانشجویان به خاطر تجمعات هفت تپه و ماشین سازی تبریز تقدیر کردند. درباره حضور مردم عادی در پی گیری موضوع آب خوزستان نیز حمایت کردند.
3️⃣ هر روز دهها تجمع در سراسر کشور برگزار می شود. تجمع معلمان، تجمع کارگران ، تجمع پرستارها، تجمع سهامدارن، تجمع مال باختگان و خریداران خودرو، تجمع بورسی هاو ...مجلس تقریبا هر روز شاهد تجمع است. چرا ناجا وارد نمی شود و برخورد کند؟
4️⃣ دو هفته کشاورزها تجمع کردند. چرا ناجا ورود نکرد؟
5️⃣ آبان 98 مردم مشهد شعار می دادند مرگ بر دیکتاتور. چرا ناجا ورود نکرد؟ از چه زمان ورود کرد؟
6️⃣ دی ماه 96 شروع اعتراضات به گرانی ها در مشهد بود و سپس به 160 شهر توسعه پیدا کرد. اولین بار شعار اصولگرا اصلاح طلب دیگه تموم ماجرا اینجا بود. چرا ناجا ورود نکرد؟ و کجا وارد شد؟
🔸 پاسخ خیلی ساده است. بین اوباش و معترضین باید فرق گذاشت. رهبرانقلاب درباره اغتشاشات آبان فرمودند اشرار. اوباش اجیر شده اند تا تخریب کنند و آدم بکشند. البته در میان مردم عادی نیز برخی هستند که از سر هیجان و عصبانیت و لجاجت ممکن است متوجه نباشند که با دشمن همراهی می کنند. چه بسا از هرکدام شان بعدا بپرسید چرا قانون شکستید، پشیمان شوند. اما حساب شان جداست.
✅ خلاصه اینکه اعتراضات حق مردم است. این حق نیز پذیرفته و به رسمیت شناخته شده است. هم قانونی است و هم مدنی. اما تاجائی که تبدیل به خرابکاری و آشوب نشود. ناجا دقیقا از همین نقطه ورود می کند.
💢 راه حل اینست که هر گروه و صنفی که تجمع برگزار می کند، مدیریت تجمع را تضمین کند و با درایت مسیر اعتراضات را صیانت کند تا اداره اعتراضات دست غیر نیافتد واگر از دستش خارج شد به سرعت اعلام برائت کند.
#سیاسی #اجتماعی
➖➖➖➖➖➖➖
📡 بهترین تحلیلهای روز را در خیابان انقلاب بخوانید.👇
@kh_enghelab
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴 درس تاریخ: دشمن شناسی و تفکر
✅ این فیلمهای لو رفته در جلسات عمومی آنهاست.
💢 خدا میداند در جلسات خصوصی بر سر تاراج کدام قسمت از سرمایه های مملکت توافق کرده اند.
#بین_الملل
➖➖➖➖➖➖➖
📡 بهترین تحلیلهای روز را در خیابان انقلاب بخوانید.👇
@kh_enghelab
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴 یک مستخدم در وزارت نفت بیشتر از کارمند سایر دستگاههای دیگر حقوق میگیرد؛ چه دلیلی دارد؟/ چرا ۲۳ دستگاه را از قانون مدیریت خدمات کشوری مستثنی کردهاند؟
👤 #جعفر_قادری، اقتصاددان و عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس
🔹 دولت در بخشنامه بودجه متوسط افزایش حقوقها را ۱۰ درصد قرار داده که این موضوع منطقی است.
🔸 افزایش شدید حقوقها قطعا منجر به افزایش کسری بودجه و ناترازی در بودجه میشود.
✅ تبعیضهای جدی در نظام پرداخت وجود دارد.
🔹 دانشگاههای علوم پزشکی را از وزارت علوم جدا کردند و پرداختهای هنگفتی به آنها انجام می شود.
💢 تداوم این وضعیت باعث میشود که دولت برای پرداخت هزینههای جاریاش سراغ اوراق خزانه برود.
#سیاسی #اقتصادی
➖➖➖➖➖➖➖
📡 بهترین تحلیلهای روز را در خیابان انقلاب بخوانید.👇
@kh_enghelab
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴 وعده افزایش عرضه خودرو محقق نشد؛ قیمتها دوباره افزایش یافت.
✅ #پ_ن: خودروسازی که میتواند هر هفته فروش فوری را با افزایش قیمت برگزار کند،چرا طی دو سال گذشته فروش هفتگی برگزار نکرد؟ جواب سوال این نیست که چون افزایش قیمت منجر به سودآوری میشود الان امکان افزایش تولید دارد، دلیلش این است که خودروسازان هیچ تعهدی نسبت به وضعیت کنونی ممملکت ندارند و بازار را به بدترین شکل ممکن رها کردهاند. اصلا انگار نه انگار این همه رانت و قوانین برای خودروسازان داریم در عوض بجای کمک به بهبود وضع مملکت، به بدترین شیوهها و شگردها سعی میکنند با اخلال در عرضه خودرو، افزایش نرخ مجدد بگیرند. متاسفانه هیچ نظارت و تنبیهی برای خودروسازان وجود ندارد!
#اقتصادی
➖➖➖➖➖➖➖
📡 بهترین تحلیلهای روز را در خیابان انقلاب بخوانید.👇
@kh_enghelab
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴 حرف ایران برای تضمین در برجام منطقی است / آمریکا باید برای خروج از برجام خسارت بدهد.
👤 #عمویی، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس
🔹️ فرمت ایران برای مذاکرات در چارچوب 4+1 است.
🔸 دلیل عدم حضور آمریکا این است که آنها غیرقانونی از برجام خارج شدند.
✅ ایالات متحده باید تعهدات سابق در خصوص توافق هسته ای را اجرایی کنند.
💢 حرف ایران درباره تضمین در برجام بسیار منطقی است و کشورهای اروپایی هم به این مورد اذعان دارند.
#بین_الملل
➖➖➖➖➖➖➖
📡 بهترین تحلیلهای روز را در خیابان انقلاب بخوانید.👇
@kh_enghelab
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴 من چیکار کنم غیبت نکنم؟ چیکار کنم نمازم به تاخیر نیفته؟ چیکار کنم گناه نکنم؟ این سوالها غلطه!
👤 #علیرضا_پناهیان
✅ یه سوال دیگهای رو باید هر شب از خودت بپرسی ...
#فرهنگی
➖➖➖➖➖➖➖
📡 بهترین تحلیلهای روز را در خیابان انقلاب بخوانید.👇
@kh_enghelab
🔴 نجابت است یا نقطه ضعف؟!
👤 #حسین_شریعتمداری
1️⃣ روزنامه شرق در گزارشی با عنوان «باقریکنی در آزمون وین» به توصیف شخصیت آقای علی باقری، معاون سیاسی وزارت امور خارجه و مسئول تیم مذاکرات هستهای کشورمان در دولت جدید پرداخته است. شرق در بخشی از گزارش خود مینویسد؛ «علی باقری میانه خوبی با رسانهها نداشته و به نظر میرسد ویژگیهای شخصی او موجب این رفتار میشود. خصوصیات اخلاقی و رفتاریاش شبیه جوانان مذهبی دهه ۵۰ و ۶۰ است؛ مردانی که خانمها را مستقیم نگاه نمیکنند و حتی در جلسه کاری آنها را خواهر صدا میکنند. اگرچه برای شناخت شخصیت یک فرد این مصادیق اصلا کافی نیست، اما میتوان تا حدودی متوجه نوع برخورد افراد شد و احتمال داد که این جنس رفتار در طرف مقابل میتواند فضای بستهای ایجاد کند.»!
2️⃣ آیا این توصیف از آقای باقری که «خصوصیات اخلاقی و رفتاریاش شبیه جوانان مذهبی دهه ۵۰ و ۶۰ است» و اینکه « خانمها را مستقیم نگاه نمیکند و حتی در جلسه کاری آنها را خواهر صدا میکند » اشاره به ویژگیها و خصوصیات یک فرد متعهد و معتقد به «اسلام» و «انقلاب» نیست؟
🔹 آیا مدعیان اصلاحات که روزنامه شرق یکی از اصلیترین تریبون آنهاست، با اسلام و انقلاب مشکل دارند؟!
🔸 و یا «پاکدامنی» و «نجابت» را برای دیپلماتها برنمیتابند؟! آیا مسئولانی را شایسته میدانند که اسلام و انقلاب و نجابت و حیا را ترک گفته باشند؟! اگر اینگونه نیست، چرا به اسلامی و انقلابی بودن دکتر باقریکنی اعتراض میکنند و آراستگی ایشان به پاکدامنی و نجابت را «نقطه ضعف» میدانند؟!
3️⃣ نویسنده روزنامه شرق بعد از اعتراض به پاکدامنی دکتر باقری کنی، نتیجه گرفته است که«این جنس رفتار در طرف مقابل میتواند فضای بستهای ایجاد کند»! و توضیح نمیدهد، و شاید هم با نگاه مبتذلی که در اعتراض به پاکدامنی ایشان داشته است، از بیان منظور اصلی خود طفره میرود! برای کشف کاربرد دیدگاه یاد شده، کافی است به فاجعهای که این طیف، با این دیدگاه طی ۸ سال گذشته بر سر مردم آوار کردهاند نیم نگاهی بیندازید، و سپس ادعای آنها درباره « بلد» بودن دیپلماسی ! و « تخصص»! در مذاکره را به قضاوت بنشینید.
✅ در این حالت به وضوح میتوان فهمید که چرا مدعیان اصلاحات از اسلامی و انقلابی بودن و پاکدامنی دکتر باقری تا ایناندازه عصبانی هستند و نیز، به آسانی میتوان درک کرد آنچه با عنوان نگرانی از «فضای بسته»! از آن یاد میکنند، غیر از تسلیم دربرابر باجخواهی دشمنان و فروش یکجای ملت و منافع ملی به دشمن، مفهوم دیگری نمیتواند داشته باشد!
4️⃣ و بالاخره این احتمال نیز وجود دارد که گزارش یاد شده بدون اطلاع آقای رحمانیان، مدیر مسئول روزنامه شرق به چاپ رسیده باشد! که اگر هم چنین باشد، اولاً از ایشان رفع مسئولیت نمیکند و ثانیاً بسیار تعجبآور است که نامبرده از آنچه در روزنامه تحت مسئولیتش میگذرد بیخبر باشد! و در هر حال، از ایشان انتظار میرود در پی اهانت سخیف مورد اشاره، از ملت مسلمان ایران و همه مسلمانان عذرخواهی کند.
#سیاسی
➖➖➖➖➖➖➖
📡 بهترین تحلیلهای روز را در خیابان انقلاب بخوانید.👇
@kh_enghelab
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴 کار دولت در مورد کرونا کارستان بود.
👤 #قالیباف، رئیس مجلس:
🔹 دولت سیزدهم انصافا در این ۱۰۰ روز تلاش خوبی داشته است، سفرهای استانی دولت علیرغم برخی حرفها موثر است.
✅ امیدواریم با مذاکره عزتمندانه و توافق خوب، تحریمها برداشته شود.
#سیاسی #اجتماعی
➖➖➖➖➖➖➖
📡 بهترین تحلیلهای روز را در خیابان انقلاب بخوانید.👇
@kh_enghelab
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴 فقط بیش از ۴۷۰ هزار تن از نهادههای دامی در بندر امیرآباد مازندران دپو شده و مشکلات کمبود نهاده هنوز گریبانگیر دامداران است.
✅ دامداران بعلت نبود خوراک دام در حال کشتار دامهای باردار هستند!!!
#اقتصادی #اجتماعی
➖➖➖➖➖➖➖
📡 بهترین تحلیلهای روز را در خیابان انقلاب بخوانید.👇
@kh_enghelab
🔴 توافق در مذاکرات به تصمیم آمریکاییها برمیگردد/ روسیه و چین در شورای امنیت حق وتو دارند/ ساختار تحریمها بههمریخته و دچار چالش شده است.
👤 #فؤاد_ایزدی، کارشناس مسائل سیاسی:
🔹 معمولاً رسم است که قبل از شروع مذاکرات، طرفین از ادبیاتی نرم در برابر هم استفاده میکنند و از انجام اقدامات سخت خودداری میکنند، زیرا آنها میخواهند مشکلات را حل کنند و با حُسن نیت مذاکره کنند.
🔸 تروئیکای اروپایی و آمریکا بیانیههای بهشدت تند ضد ایرانی دادهاند. حتی گروسی از ادبیات ضد ایرانی استفاده میکند. ادبیات مدیرکل آژانس زمانی که در ایران است؛ با ادبیاتش در وین کاملاً متفاوت است./ این فضاسازی سنگین از طرف غربیها نشان میدهد که حسن نیتی در آنها وجود نداشته و با توجه به این وضعیت نمیتوان امیدوار به نتیجه دادن این مذاکرات در کوتاهمدت بود.
✅ آنها از بازگشت به برجام صحبت میکنند ولی از طرف دیگر خواهان توافق قویتر و طولانیتر هستند.
🔹 هدف آنها تغییر کلی برجام است و قصد گرفتن امتیازهای فراتر از بحث هستهای ایران رادارند.
🔸 اگر آنها نگاهشان را تغییر دهند، در مذاکرات هشتم آذر، توافق به وجود میآید. بهطورکلی توافق در مذاکرات به تصمیم آمریکاییها برمیگردد.
✅ یکی از مشکلات دور قبلی مذاکرات، اصرار آمریکاییها برای نگهداشتن بخش عمدهٔ تحریمهای ترامپ بود. طرف مقابل بااینکه سیاست خارجی ترامپ را نقد میکند، ولی در عمل همان سیاستها را ادامه میدهد.
🔹 روسیه و چین در شورای امنیت حق وتو دارند. آنها ظرفیتی دارند که اگر آمریکا علیه ایران قطعنامهای تصویب کند، آن را وتو کنند. دولت سیزدهم به چندجانبه گرایی اعتقاد داشته و از تمامی ظرفیتهای ممکن استفاده میکند.
🔸 توافق ۲۵ ساله با چین در مرحله عملیاتی شدن قرارگرفته است؛ نتایج اجلاس شانگهای و اکو بسیار حائز اهمیت است و نشان میدهد همهچیز به وین ختم نمیشود، طرف غربی نیز شرایط جدید بینالمللی را درک کرده است.
💢 فشار به ایران دیگر جواب نمیدهد و ساختار تحریمها بههمریخته و دچار چالش شده است. شرایط ایران در حوزه فروش نفت در حال بهتر شدن است. ترس آمریکاییها دقیقاً از همین ناحیه است و آن کم شدن تأثیر تحریمها است. آنها در پی صفر شدن درآمد ایران از فروش نفت هستند اما انتظار آنها برآورده نشد و یکی از انگیزههای بازگشت آنها به مذاکرات و اصرار بر آن همین موضوع است.
#بین_الملل
➖➖➖➖➖➖➖
📡 بهترین تحلیلهای روز را در خیابان انقلاب بخوانید.👇
@kh_enghelab
🔴 تله اقتصادی مذاکرات وین!
👤 #علی_محمدی
🔹 آنچه در روند مذاکرات هستهای در دولت قبل شاهد بودیم، در هم تنیدگی بیشازاندازه مؤلفههای اقتصادی به مذاکرات بود. طبیعتاً تحریمها بر تراز تجاری، تولید درآمد و جذب سرمایهگذاری برای اقتصاد ایران مؤثر است؛ اما جالب اینجا است که طی هشت سال گذشته، مذاکره برای رفع تحریمها از خود تحریمها اثرات بیشتری بر اقتصاد کشور گذاشته است.
🔸 درواقع رویکردهای گذشته باعث شده تا کوچکترین خبر در میز مذاکره، تأثیرات غیرواقعی در بازار پول و نظام ارزی ایران ایجاد نماید.
1️⃣ بدیهی است که طرف غربی از حیث رسانه، قدرت بیشتری دارد؛ اما نکتهای که قابلتأمل است، هماهنگی آنها با رسانههایشان برای کنترل افکار عمومی و فشار بر دولت ایران است.
2️⃣ اگرچه شرطیسازی اقتصاد ایران با برجام از مهمترین اهداف طرف غربی است، ولیکن نقش دولت گذشته در جلوگیری از این فرآیند، تا حد زیادی انفعالی بوده است. در این زمینه، تلاش دولت سیزدهم در جهت اصلاح رویه گذشته است، اما گویا پیوست رسانهای آن بهخوبی طرحریزی و اجرا نمیشود.
✅ لذا در کنار کارگروههای فنی تحریم، بانک، نفت و ... در تیم مذاکرهکننده جدید، جای یک تیم رسانهای قوی خالی است؛ تیمی که بتواند اهرم شکلدهی به افکار عمومی در ایران را از دست طرف غربی خارج کند.
3️⃣ ایده توافق موقت یا توافق گامبهگام، قطع بهیقین حوزه اقتصادی را از هر حوزه دیگر بیشتر متأثر خواهد ساخت و سبب خواهد شد تا در بر همان پاشنه خواست طرف غربی بچرخد، یعنی شرطیسازی محیط داخلی ایران به مذاکرات. لذا توافق موقت مخاطراتی منفی در حوزه انتظارات تورمی و سرمایهگذاری خواهد داشت که میبایست از انعقاد آن خودداری شود.
🔹 به نظر میرسد طرحریزی و اجرای پیوست رسانهای مذاکرات برای کنترل بازخوردهای اقتصادی در جامعه بسیار اهمیت دارد. آنچه باید در موضعگیریهای اعلامی و اعمالی دولت، بر هر موضوع دیگری غلبه پیدا کند، این است که دولت اقتصاد و معیشت را به مذاکره گره نخواهد زد.
💢 تأکید فزاینده بر رفع تحریمها در مذاکرات، بدون اشاره به سایر ظرفیتهای موجود برای توسعه اقتصادی کشور، مؤثر افتادن تحریمها بر اقتصاد را به افکار عمومی القا میکند و بیشک کمک به هدف دشمن در شرطیسازی اقتصاد ایران است. لازمه نیفتادن در این دام غربی، تهیه پیوست رسانهای گامبهگام و هماهنگ با هر مرحله از مذاکرات پیش رو است.
#بین_الملل
➖➖➖➖➖➖➖
📡 بهترین تحلیلهای روز را در خیابان انقلاب بخوانید.👇
@kh_enghelab
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴 این دور از مذاکرات به نتیجه نمیرسد.
👤 #غلامزاده، کارشناس مسائل بینالملل:
🔹 این دور از مذاکرات تغییر ریل و باز تعریف مسیر مذاکرات است که هر دو طرف تلاش میکنند که خودشان را تقویت بکند. با این ترکیب میشود خوشبین بود به مسیر حرکت تیم ایران.
✅ اسرار اروپاییها این است که برگردانند به مسیر 6 دور قبلی که 70 درصد متن همان متن قبلیست. 6 دور قبلی تیم ایران یک اشتباهی کرد که متن پیشنهادی را روی میز نگذاشتند و روی متن غربیها بحث شد.
#بین_الملل
➖➖➖➖➖➖➖
📡 بهترین تحلیلهای روز را در خیابان انقلاب بخوانید.👇
@kh_enghelab