6.65M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
✨🍃۩﷽۩🍃✨
🎥معرفی کتاب📚
#آسیب_شناسی_تسامح_درنقل_روایات_مهدویت با تاکید بر آثار روایی معاصر
✍: خدامراد سلیمیان
ناشر: پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی
📄 تعداد صفحه: 232
🔆 پر روشن است که پس از قرآن کريم، حديث، برجستهترين چشمه برای دريافت زلال آموزههای دينی است. از اين رو از صدر اسلام تا كنون اهتمام ويژه¬ای به نگهداری و نقل آن شده است
با اين حال، اين گنجينه ارزشمند در گذر زمان و پشت¬سرنهادن فراز و فرودهای فراوان، به عواملی چون: نقل به معنا، تصحيف و تحريف، گاهی از سر عمد و گاهی نيز از روی سهلانگاری دچار برخی دگرگونیها در سند و متن شده است.
مهدويت به جهت جايگاه بلند و نقش ويژه، همواره در دورههای تاريخ خود، فراز و فرودهايی را پشت سر گذاشته است و افزون بر اينکه تأثيرات شگرفی در جريانهای اجتماعی داشته، گگاهی نيز متأثر از شرايط، دستخوش برخی دگرگونیها شده است. به گونهای که هر چه از گاه صدور روايات مهدويت از زمان معصومان(ع) دور میشويم بر دامنه اين دگرگونیها افزوده شده است. از اين رو نگرانی بر سهلانگاری در نقل روايات و آموزههای اين باور، امری خردمندانه مینمايد.
چه اينکه بیتوجهی بر رواج اين تسامح پیآمدها و آسيبهايی جدی به دنبال خواهد داشت. از برجستهترين پیآمدهای اين سهلانگاری، به: چنگزدن مدعيان دروغين به اين روايات، نبود انسجام بايسته ميان روايات همسو، پديدآمدن ناهماهنگی در برخی آموزههای مهدوی و در نهايت، کمشدن اعتقاد و اعتماد به روايات مهدوی، را میتوان اشاره کرد.
🌹 أللَّھُمَ عـجِـلْ لِوَلیِڪْ ألْفَرَج
____🍃🌸🍃_____
https://eitaa.com/kh_salimian
✨🍃۩﷽۩🍃✨
✍️واکاوی روند روبهافزایش نقل روایات نشانههای ظهور در سیر تدوین منابع روایی
✍️خدامراد سلیمیان 🌹
فصلنامه انتظار موعود/ شماره 55
سخن از «نشانههای ظهور» حضرت مهدی❤️ به عنوان پیشگوییهای آخرالزمانی، برای بسیاری پرسشبرانگیز و جذاب بوده و روایات مربوط به این موضوع، در میان روایات مهدویت همواره از برجستگی ویژهای برخوردار بوده است.
نخستین گام را در نقل گستردة روایات نشانههای ظهور، کتاب الفتن نعیمبن حماد مروزی از منابع اهل سنّت، برداشته؛ اما آنچه مسلّم است، شماری از منابع روایی شیعی و بهویژه سه منبع برجستة روایی شیعه (الغیبه ابن ابی زینب نعمانی، کمال الدین و تمام النعمه شیخ صدوق و کتاب الغیبه شیخ طوسی) به نقل برخی این روایات پرداختهاند.
افزون بر سه منبع یادشده، روایات نشانهها، در برخی منابع روایی نقل شده است.
درنگ در تاریخ و تطوّر نقل روایات نشانهها در منابع روایی شیعه، گویای آن است که پارهای دگرگونیها در روایات و شمار آنها، در هر دوره نسبت به دورة پیش پدید آمده است؛ به گونهای که هرچه از زمان حضور معصومان: دور میشویم، بر شمار این روایات افزوده شده است. این افزایش اگرچه لزوماً به معنای ساختهشدن روایات در دورههای بعد نیست؛ دستکم تردیدهایی را در اعتبار روایات بدون پیشینه پدید میآورد.
این پژوهش که بدین صورت پیشاز آن انجام نشده، با روشی کتابخانهای و اسنادی تلاش میکند با بازنمایی گسترش روزافزون روایات نشانههای ظهور احتمال برساختگی و تحریف را در روایات نشانهها اثبات کند
مطالعه در سايت 👈
http://www.entizar.ir/article_75398.html
🆔@kh_salimian
واکاوی روند روبهافزایش نقل روایات نشانههای ظهور.pdf
441.3K
✍️#مقاله / واکاوی روند روبهافزایش نقل روایات نشانههای ظهور در سیر تدوین منابع روایی
____🍃🌸🍃____
https://eitaa.com/kh_salimian
✨🍃🍂🌺🍃🍂🌺🍃🍂🌺
🍃🍂🌺🍃🍂🌺
🍂🌺🍂
🌺
🌹📚 #کتاب
بازگشت به دنیا در پایان تاریخ (تحلیل و بررسی مسئله رجعت)
✍🏻 نویسنده: خدامراد سليميان 🌹 رجعت، بازگشت دو گروه از مردگان مومنان محض و کافران محض، پس از ظهور حضرت مهدی (عج) است تا مومنان از برپایی حکومت جهانی عدل شاد گردند و کافران در اندوه و تألم به سر برند.
اما این رجعت و پایان یافتن تاریخ چه زمانی به وقوع می پیوندد؟ رجعت کنندگان چه کسانی هستند؟ در آن روزگار تکلیف و مسئول بودن به چه معناست؟ مجازات و پاداش چگونه است؟ دیدگاه های مذاهب گوناگون درباره رجعت چیست؟ و سوالهای دیگری از این قبیل موضوعاتی است که در این کتاب بررسی می شود. کتاب را در لینک زیر مطالعه فرماييد.
https://www.m-mahdi.com/persian/books-953
🌺
🍂🌺🍂
🍃🍂🌺🍃🍂🌺
✨🍃🍂🌺🍃🍂🌺🍃🍂🌺
╭ ━━━⊰🍃🌺🍃⊱━━━ ╮
https://eitaa.com/kh_salimian
╰ ━━━⊰🍃🌺🍃⊱━━━ ╯
سبکشناسی مدیریت پیشوایان معصوم(ع) بر بحران جعل و تحریف در روایات مهدویت.pdf
676.8K
✨🍃۩﷽۩🍃✨
✍️#مقاله / سبکشناسی مدیریت پیشوایان معصوم(ع) بر بحران جعل و تحریف در روایات مهدویت
✍️خدامراد سلیمیان / رحیم کارگر
فصلنامه علمی ـ پژوهشی انتظار موعود شماره 49
یکی از مسائل برجسته مهدویت، تلاش برای اعتبارسنجی روایات مربوط به این باورداشت سترگ و نشاندادن یک نظام فراگیر و پذیرفته در این زمینه است. اینکه آیا روایت در دست از معصوم❤️(ع) صادر شده یا به دروغ به او نسبت داده شده است. این مهم نیز جز با مراجعه به فرمایش و رفتار معصوم❤️(ع) شدنی نیست. نوشتار پیش رو با روشی توصیفی _ تحلیلی تلاش میکند تا سبک مدیریت معصومین(ع) بر بحران جعل و تحریف در روایات مهدویت را واکاوی کند. این جستار در پاسخگویی به این پرسش که سبک مدیریت معصومین(ع) بر بحران جعل در روایات مهدویت چگونه بوده، تأکید دارد که این سبک، از سنخ «مدیریت بحران» بوده است؛ بدین معنا که پیشوایان معصوم(ع) در رویارویی با این بحران در پی گرفتنِ تصمیماتی بودند که به کاهش روند جعل و تحریف و به کنترل و دفع آنان بینجامد. در این راستا با دو گونه «مدیریت دفعی در مرحله پیشینی» و «مدیریت رفعی در مرحله پسینی» روبهروییم. در ادامه ساز و کارهای معصومین❤️(ع) در هر دوره بررسی میشود.
بررسیهای این نگاشته زمینهای است برای پاسخ به این پرسش که امروزه از چه الگویی در رویارویی با جعل و تحریف باید بهره جست؟
مطالعه در سايت 👈
http://mashreqmag.sinaweb.net/article_122968.html
کانالی برای فرهيختگان و علاقهمندان به مباحث تخصصی مهدویت👇
____🍃🌸🍃_____
https://eitaa.com/kh_salimian
14.13M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📺🌹 🌸 حقیقت انتظار 🌸🌹
🌹 أللَّھُمَ عـجِـلْ لِوَلیِڪْ ألْفَرَج
____🍃🌺🌸🌺🍃_____
https://eitaa.com/kh_salimian