با توجه به برگزاری نشست برخط مدیر محترم مرکز با موضوع کتاب، کتابخوانی، هویت علمی بانوی طلبه در آغازین روز هفته کتاب، متمنی است به تمام مدارس ابلاغ فرمایید تا تمهیدات لازم جهت حضور طلاب و اساتید بزرگوار در این نشست را مبذول فرمایند.
زمان:ساعت ۹:۱۵ روز شنبه ۲۱ آبان ماه
لینک نشست:
http://live.whc.ir
ذکر توصیه شده بعد از هر نماز
رَضِيتُ بِاللّٰهِ رَبّاً، وَبِمُحَمَّدٍ صَلَّى اللّٰهُ عَلَيْهِ وَآلِهِ نَبِيّاً، وَبِالْإِسْلامِ دِيناً، وَبِالْقُرْآنِ كِتاباً، وَبِالْكَعْبَةِ قِبْلَةً، وَبِعَلِيٍّ وَلِيّاً وَ إِماماً، وَبِالْحَسَنِ وَالْحُسَيْنِ وَعَلِيِّ بْنِ الْحُسَيْنِ وَمُحَمَّدِ بْنِ عَلِيٍّ وَجَعْفَرِ بْنِ مُحَمَّدٍ وَمُوسَى بْنِ جَعْفَرٍ وَعَلِيِّ بْنِ مُوسىٰ وَمُحَمَّدِ بْنِ عَلِيٍّ وَعَلِيِّ بْنِ مُحَمَّدٍ وَالْحَسَنِ بْنِ عَلِيٍّ وَالْحُجَّةِ بْنِ الْحَسَنِ صَلَواتُ اللّٰهِ عَلَيْهِمْ أَئِمَّةً . اللّٰهُمَّ إِنِّى رَضِيتُ بِهِمْ أَئِمَّةً فَارْضَنِى لَهُمْ إِنَّكَ عَلىٰ كُلِّ شَىْءٍ قَدِيرٌ.
روز جمعه منتظر شما هستیم؛
مسابقه نقاشی روی پارچه در مصلی نماز جمعه شهرستان قدس
جمعه ۲۰ آبان ماه، راس ساعت ۱۱
ویژه کودک و نوجوان
┄┅❀💠❀┅┄
#قرارگاه_فرهنگی_نمازجمعه
#اداره_کتابخانه ها
#حوزه_علمیه_حضرت_باقرالعلوم
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
سردار شهید حاج قاسم سلیمانی
شرط شهید شدن شهید بودن است ...
https://eitaa.com/oshaghalhosein_313
هانری کربن ، از جمله دانشمندانی بود که در غرب به دنبال حقیقت دین و ایمان بود و طی سفری به ایران و ملاقات با بزرگانی چون علامه طباطبایی، طعم ایمان را چشید و زانوی ادب در مقابل فیلسوفان و اندیشمندان این مرز و بوم بر زمین زد.
علامه طباطبایی (رضوان الله علیه) در ملاقاتی به هانری کربن گفت: در دین مقدس اسلام، تمام زمین ها و مکان ها بدون استثنا محل عبادت است و اگر فردی بخواهد نماز بخواند، دعا کند یا سجده نماید، در هر جا که هست، می تواند این عمل را انجام دهد ولی در دین مسیح، چنین نیست و عبادت باید در کلیسا و در وقت معینی انجام گیرد. بنابراین اگر فردی مسیحی مثلا در نیمه شبی حالی پیدا کرد، باید صبر کند تا روز یکشنبه درهای کلیسا را بگشایند و این به معنی قطع ارتباط بنده با خداست.
کربن در پاسخ گفت: بلی این اشکال در مذهب مسیح هست و دین اسلام در تمامی زمان ها، مکان ها و حالات، رابطه خالق و مخلوق را محفوظ نگه داشته است .
علامه در ادامه گفت: اگر در دین اسلام، انسان نیازمندی حالی پیدا کند، طبق همان حال و نیاز، خدای خویش را می خواند. چون خداوند اسمای حسنایی دارد و انسان طبق خواست و نیاز خویش، هر یک از این اسما را که مناسب دیده، پروردگار را بدان اسم و صفت یاد می کند اما در دین مسیح، خدا این اسما را ندارد و صرفا لفظ خدا، اله و اب برای اوست.
وی خطاب به کربن گفت «اگر شما حالی پیدا کردید و خواستید خدا را بخوانید و مناجات کنید و او را با اسما و صفتش یاد کنید و با اسم خاصی از او جواب بخواهید، چه می کنید؟» و کربن پاسخ گفت: در مناجات های خود، صحیفه مهدویه را می خوانم
صحیفه مهدویه مجموعه ای از نمازها، دعاها و زیارت هایی است که از ناحیه مقدسه امام زمان صادر شده و یا درباره آن حضرت نقل شده است . علامه طباطبایی به یکی از شاگردان خود گفته بود: کربن دعاهای صحیفه مهدویه را می خواند و می گریست.
☘غلامحسین ابراهیمی دینانی می گوید: روزی در حضور علامه طباطبایی به هانری کربن گفتم «شما که این گونه با معارف اسلامی آشنا شده اید، با چه ذکری مانوس اید؟»(ایشان که به هیچ وجه راضی نبودند از منش خود بگویند، سرانجام با اصرار ایشان در پاسخ می گویند: ذکر من قال الباقر(علیه السلام) و قال الصادق(علیه السلام) است.
☘نقل است که برخی دانشمندان اروپایی مقیم ایران(که گویا فارسی می فهمیدند و در علوم اجتماعی و فلسفه متخصص بودند) آوازه علمی حضرت علامه را شنیده و علاقه داشتند ایشان را زیارت کنند. در قم به دنبال نشانی ایشان، به کلاس درسی وارد می شوند و می بینند که آقایی بالای مجلس است و فلسفه درس می دهد. آنها هم نشستند و گوش کردند.استاد موضوعی را مطرح کردند و با براهینی آنرا اثبات نمودند و به شاگردان فرمودند: « پذیرفتید؟» همه پاسخ دادند: بله، فرمودند:« اشتباه کردید، چون اینطور نیست!» و دوباره برهان آوردند و اثبات مسئله را رد کردند و باز فرمودند:« پذیرفتید؟» همه پاسخ دادند: بله. باز فرمودند:« اشتباه کردید ...» و این موضوع را چند بار اثبات و هر اثبات را چند بار با براهین قوی رد کردند تا در نهایت پاسخ اصلی را دادند و درس به پایان رسید.آن دانشمندان پرسیدند: ایشان علامه طباطبایی بودند؟ شاگردان گفتند: خیر، ایشان تازه شاگرد فلسفه ایشان، علامه جعفری بودند!
از چه کسی بود این جمله را شنیدم؟؟
می گفت: هر بار به کتابخانه ای می رود، احساس می کند؛ هر کتابی او را به نحوی صدا می زند...
راستی کتابها ما را صدا می زنند؟
صدایشان چه زنگی دارد؟ مثل صدای جریان آب، مثل صدای برخورد سنگها به یکدیگر یا وزش باد در برگها..؟
اینها را نمیدانم، اما یک کتاب هر روز و هر ساعت ما را صدا می زند،
و ما چه اندازه این صدا را می شنویم و پاسخ می دهیم؟
#هفته_کتاب_و_کتابخوانی
پيامبر (صلي الله عليه و آله): اِذَا الْتَبَسَتْ عَلَيْكُمُ الفِتَنُ كَقِطَعِ اللَّيْلِ الْمُظْلِمِ فَعَلَيْكُمْ بِالْقُرآنِ ... و لَهُ ظَهْرٌوَ بَطْنٌ فَظاهِرُهُ حُكْمٌ وَ باطِنُهُ عِلْمٌ ... فيهِ مَصابيحُ الْهُدى وَ مَنارُ الْحِكْمَةِ وَ دَليلٌ عَلَىالْمَعْرِفَةِ لِمَنْ عَرَفَ الصِّفَةَ؛
هنگامى كه فتنه ها چون پاره هاى شب تار بر شما مشتبه شود ، به قرآن روى بياوريد .. براى قرآن ظاهرى و باطنى است . ظاهر آن حكمت و باطن آن دانش است ...در قرآن چراغ هاى هدايت و نشانه هاى حكمت و راهنماى معرفت هست، براى كسى كه ويژگى اش را شناخت. (اصول کافی ج2ص459)
امام صادق(علیه السلام):
مَنْ قَرَأَ الْقُرْآنَ فِی الْمُصْحَفِ مُتِّعَ بِبَصَرِهِ وَ خُفِّفَ عَنْ وَالِدَیهِ وَ إِنْ کَانَا کَافِرَین
هرکه قرآن را از روى آن بخواند، از دیدگان خود بهرهمند شود، و سبب سبک شدن عذاب پدر و مادرش گردد اگر چه آن دو کافر باشند.( کافی، ج 2، ص 613.)
#هفته_کتاب_و_کتابخوانی
سلام علیکم شبتون بخیر.
با توجه به نزدیک شدن به سالگرد علامه طباطبائی(رحمه الله علیه) در روز 24 آبان و نامگذاری هفته کتاب و کتابخوانی، برای آشنائی بیشتر با شخصیت این عالم، فقیه، فیلسوف و مفسر بزرگ و جایگاه کتاب گرانقدر المیزان
در خدمت استاد بزرگوار سرکار خانم یوسفی هستیم..
زمان: شنبه _ساعت 12(بعدازنماز)
حضور شما طلاب عزیز موجب امتنان است.
با تشکر🌹🌹