#یادداشتی از حجه الاسلام و المسلمین خلیل بهرامی
🔻 بازخوانی یک اندیشهٔ چهل ساله
«تِز تفکّر بسیجی»
✅به مناسبت روز و هفتهٔ بسیج، ارزنده دیدم که ذهن شما کاربران و مخاطبان محترم را به نگرشی نوین و فراتشریفاتی از اندیشهٔ ناب امام راحل رضوان الله علیه نسبت به مقولهٔ بسیج و بسیجی دعوت نمایم.
قبل از پاسخ به این پرسش که «بسیجی کیست؟» باید این سوال را جواب داد که «بسیج چیست؟»
آیا بسیج، شخص است یا شاخص؟ جریان است یا حادث؟ سازمان است یا فراسازمان؟ تفکّر است یا تلبّس؟
🔻امام راحل، پاسخ این پرسشهای چهارگانه را در کلامی ناب فرموده اند که «اگر بر کشوری نوای دلنشین تفکر بسیجی طنین انداز شد، چشم طمع دشمنان و جهانخواران از آن دور خواهد گردید و الّا هر لحظه باید منتظر حادثه ماند.»صحیفه امام؛ ج۲۱،ص۱۹۵.
🔸 پس روشن است که بسیج و بسیجی؛
اولاً؛ یک تفکر است نه تلبّس و لباس!
ثانیاً؛ جریان است نه یک حادثه وامر اتفاق افتاده در۵آذر۵۸،ثالثاً؛ فراسازمان است و جاری در همهٔ سطوح نظام وآحاد مردم و رابعاً؛ شاخص است نه شخص.
حال سوال مهم این است؛ مگر «تفکّر بسیجی» چیست،که اگر نباشد، باید منتظر وقوع حادثه بود؟
بازهم پاسخ را از یک جمله پُرتکرار دیگر از امام میبینیم که فرمود: «بسیج لشکرمخلص خداست».صحیفه امام؛ ج۲۱،ص۱۹۴.
این جمله یعنی بسیج؛
اولاً؛ یک خیزش و رویکرد و میل همگانی است نه صرفِ همگانیبودن به عبارت دیگر، یعنی مطالبهٔ جدی جامعهٔ دینی بر تحقق آن باشد.
ثانیاً؛ ماهیت این خیزش عمومی لِلّٰهِ باشد نه لِمٰا سِویٰ الله.
ثالثاً؛ لله بودن یعنی اخلاص در عمل حال وزیر باشیم یا وکیل،کشوری باشیم یا لشکری،حوزوی باشیم یا دانشگاهی،روستایی باشیم یا شهری،زن باشیم یا مرد، پس «تفکر بسیجی» یعنی همگان،باانگیزهٔ الهی و برای خدا، به تعهّدات و وظایف حقیقی و حقوقی، شخصی و اجتماعی، دینی و ملّی خود عمل کنند.
👈پس اگر دشمن بتواند این تفکرِ جریانساز و شاخصِ بصیرتزا را در کانونها و شخصیتهای فکرساز و فرهنگساز جامعه مختل کند، به موفقیت بزرگی نائل شده است.
بنابراین،طی این چهل سال، چهرهها ودگ کانونهای سیاسی، نظامی،علمی، حوزوی و دانشگاهی کشور را تحت پروژهٔ نفوذ-بِحَسَبه- قرار داده که متاسفانه، نتیجهٔ نفوذ اندیشهٔ سکولار در بعض دانشگاهیان، ترویج روشن فکری و غرب گرایی و نتیجهٔ نفوذ اندیشه لیبرال در بعض حوزویان، ترویج اسلام رحمانی در جامعه و نتیجهٔ نفوذ اندیشه ماتریال در بعضی نظامیان، تظاهر و تفاخرطلبی شده است.
و باید اعتراف کرد که این پیامدها، نتیجهٔ بیتوجهی یا دوری از اندیشهٔ امام راحل یا همان «تفکّر بسیجی» است.
امام این اندیشهٔ راهبردی را تئوریزی نمود تا نظام جمهوری اسلامی یعنی مجموع همهٔ مردم و مسئولین را به سمت پیشرفت حرکت دهد. پس باید دقیق دانست که طبق این اندیشه، «اخلاص» صرفاً یک دستورالعمل اخلاقی شخصی نیست! بلکه یک تِز و طرح راهگشای همگانی با هدف بُرونرفت از بنبست ها وچالشهای اجتماعی است.
اینگونه باید گفت که روحِ مطالبات رهبری از همهٔ مسئولان و مردم در بیانیه گام دوم انقلاب و ایجاد تمدن نوین اسلامی، ناظر به این مهم است که تِز«تفکر بسیجی»، هنوز تبدیل به یک فرهنگ عمومی در لایه های مختلف نظام جمهوری اسلامی نشده! و نوعاً شاهد قرائتهای شخصی از این اندیشه و طرح هستیم.
👈و نکتهٔ آخر اینکه چفیه بر دوش بودن ولیّ زمانه، گویای این مهم برای همگان است که «تفکّر بسیجی»، فراجناحی و فراسازمانی است. چون یک شاخص و جریان و مکتب است.
بهرامی_ قم المقدسه
۱۳۹۸/۹/۵
🏆کسب مقام قهرمانی استان و انتخابی کشوری توسط بانوان ووشوکار بنارویه
🎗این مسابقات هشتم آذر ماه در شیراز برگزار شد که مدال آوران به شرح ذیل می باشد:
زینب خاوند طلا🥇
کوثر رایگان طلا🥇
دنیا کرمی طلا🥇
فرنوش اسمعیلی طلا 🥇
عسل آسایش نقره🥈
نرجس خاوند نقره 🥈
ستایش آسایش نقره 🥈
مریم آسایش برنز 🥉
با مربیگری 👈خانم جعفری