چند نکته درباره نوسانات روانی نرخ دلار
✍ نرخ غیر واقعی و شایعه ای دلار ظرف شش ماهه گذشته از 6 هزار تومان به 19 هزار تومان رسید و اکنون گفته می شود همین نرخ مصنوعی به 15 هزار تومان کاهش یافته است. دلار فقط در 4 روز سفر روحانی به نیویورک، 4 هزار تومان گران شد و نرخ فعلی، بازگشت به نرخ روز سفر است.
🔹کسی نمی داند با این نرخ ها در 6 ماه گذشته واقعا چه قدر معامله صورت گرفته و چه قدر فضاسازی بوده است. دولت می گوید سهم این نوع دلار از کل معاملات دلار، 4 درصد بوده است. بیراه هم نیست. اما همین شایعه و شانتاژدر فضای مجازی و دلالی، موجب تولید تورم های 40 تا 100 درصد و بالاتر (از خودرو و سکه و مسکن تا پوشک و رب و گوجه و میوه و حبوبات) به دست سودجویان و محتکران شد.
♦️هنوز تکلیف دریافت کنندگان 18 میلیارد دلار ارز 4200 تومانی بر اساس بخشنامه فروردین 97 (موسوم به دلار جهانگیری) و اینکه چه کسانی از رانت ایجاد شده 150 هزار تومانی در این زمینه بهره مند شدند، معلوم نیست. همچنین گفته می شود با گران شدن دلار که در بودجه 3700 تومان پیش بینی شده بود، درآمد بالای 100 هزار میلیارد تومان نصیب دولت شده است؛ هر چند که اتفاق 6 ماه گذشته شدیدا به اعتبار دولت حتی در میان جدی ترین حامیانش لطمه زد.
🔹گفته می شود یکی از دلایل کاهش اخیر نرخ دلار، واگذاری مجدد اختیارات سلب شده از بانک مرکزی و توزیع مجدد دلار در بازار می باشد. این رفتار بدون لوازم دیگر می تواند مُسکّن باشد یا اگر عمیق و دقیق نباشد، خدای ناکرده موجب بازتولید رانتی تازه شود. دولت متاسفانه شش ماه سرگرم آزمون و خطا بوده و باید امیدوار باشیم که به اندازه کافی از روند پرخسارت گذشته درس گرفته باشد.
♦️"دلار سر زبان ها" (افواهی) چرا 13 هزار تومان ظرف 6 ماه بالا رفت و سه چهار هزار تومان ظرف یک بعد از ظهر پایین آمد؟ علت را باید در "سوء مدیریت، تضعیف بنیه اقتصاد ملی ظرف 5 سال گذشته در اثر بی عملی مطلق و دیپلماسی زدگی فراطی، همه کاره جا زدن آمریکای مستاصل، بی در و پیکری فضای مجازی و استفاده تروریستی دشمن از آن، و مجال دادن به زراندوزان و مفسدان اقتصادی و محتکران" جست و جو کرد. با تاکید بر اینکه بیشتر فضای موجود چه در افزایش و چه در کاهش نرخ دلار "روانی" است، به نظر می رسد علت اصلی نوسانات هنوز مهار نشده است.
🔹آشفتگی فعلی را اگر محصول تلاقی سه عامل یعنی "نقشه دشمن"، "بی نقشه بودن برخی دولتمردان" و "هم آهنگی و هم پوشانی بوروکرات های نفوذی و سودجویان اقتصادی" بدانیم که از بستر فضای مجازی جریان پیدا کرد، آنگاه باید نتیجه گرفت که اغلب این عوامل هنتوز فعال است؛ مگر اینکه دولت اراده کند و مرزبندی ها را در جنگ اقتصادی روشن کند و سپس سرانگشتان اجرای نقشه دشمن را بزند.
♦️آیا این اراده پدید آمده است؟ آیا مسیر برجام زدگی و FATF زدگی اصلاح شده است؟ آیا دولت اهتمام ویژه ای برای ساماندهی پیام رسان ها و شبکه های اجتماعی در شبکه اطلاعات و ارتباطات ملی دارد؟ اگر نه، پس هنوز باید منتظر شبیخون تازه بود.
🔹یک احتمال این است که در فرآیند شرطی سازی و خرد سوزی و پیچیده سازی مسئله برای گرفتن نتیجه مد نظر خود، نفوذی ها و عناصر هم آهنگ با دشمن بخواهند با دستکاری های نرخ ارز و پایین کشدن و بالا بردن آن، چنین القا کنند که باید در مقابل تهدید ها و تحریم های دشمن کوتاه آمد. بررسی لایحه الحاق به کنوانسیون CFT و سپس سررسید تحریم های آمریکا در نیمه آبان، موعد محتمل برخی از این دستکاری هاست.
♦️با همه اینها باید از کاهش قیمت افواهی دلار استقبال و دولت را برای جبران قصور و تقصیرها در جهت احیای اقتدار اقتصاد ملی تشویق و حمایت و هدایت کرد.
✍محمد ایمانی
______________________________
کانالهای #خبر_تحلیل در پیام رسان های ایرانی
https://eitaa.com/khabartahlil👈 ایتا
@khabar_tahlil 👈سروش
🔻سكه وارد كانال ٣.٨ شد
🔹قیمت سكه امامى در صرافى هاى خريد و فروش سكه با نرخ چهار ميليون و ٢٠٠ هزار تومان براى فروش و سه ميليون و ٨٠٠ هزار تومان براى خريد از مشترى اعلام شده است.
🔹اين در حالى است كه نرخ سكه در تابلوى صرافى ها خاموش است
______________________________
کانالهای #خبر_تحلیل در پیام رسان های ایرانی
https://eitaa.com/khabartahlil👈 ایتا
@khabar_tahlil 👈سروش
✅سپاه چرا مقر داعش در سوریه را هدف قرار داد؟
سال گذشته با شکست داعش در سوریه و پاکسازی شهر بوکمال ،آخرین پایگاه شهری این تروریستها سقوط کرد و بصورت عملی سیطره حکومتی داعش پایان پذیرفت. اما تعداد زیادی از فرماندهان میدانی و نیروهای داعش بصورت سرگردان و پراکنده در صحراهای سوریه حضور داشتند که آمریکاییها این افراد را در مکانی نزدیک پایگاه های خود در شرق فرات تحت پوشش و حمایت قرار دادند.
این پایگاه های داعش که مورد حمایت و پشتیبانی علنی و رسمی آمریکا بوده ،به محلی برای تربیت و آموزش و طراحی و عملیات های تروریستی علیه کشورهای ضدآمریکایی در منطقه تبدیل شده بود.
پوشش حمایتی آمریکا از این تروریستها مانع از حمله ارتش سوریه و جبهه مقاومت به آنها شده بود . اما حمله تروریستی جریان الاحوازیه که ظاهرا در این مقرهای داعشی اموزش دیده بودند باعث شد که نظام جمهوری اسلامی بصورت قاطعانه این مرکز جلاد پرور مورد حمایت امریکا و سعودی ها را هدف موشک های خود قرار بدهد.
بدون تردید در این حمله موشکی سپاه ، بیش از تروریستها ، خود آمریکاییها ضربه حیثیتی خورده اند که برای مزدورانش اثبات شده این ابرقدرت پوشالی دیگر توان دفاع و حمایت از آنها را ندارد. این درس عبرتی است برای عربستان سعودی و امارات که بدانند دیگر نمیتوانند به پشتوانه آمریکا در منطقه شرارت کنند و هر آن ممکن است با #انتقام_سخت روبه رو بشوند!
______________________________
کانالهای #خبر_تحلیل در پیام رسان های ایرانی
https://eitaa.com/khabartahlil👈 ایتا
@khabar_tahlil 👈سروش
🇱🇧🇵🇸🇮🇷 خبر_تحلیل 🇮🇷🇵🇸🇱🇧
اولین تصاویر از محل اصابت موشک های شلیک شده سپاه پاسداران انقلاب اسلامی #گوشمالی_سخت ___________
✅سردار حاجی زاده فرمانده نیروی هوافضای سپاه در خصوص انتشار این تصاویر اظهار کرد:
🔹منطقه شرق فرات و مقرتروریستهای داعشی تحت حمایت کامل امریکا بوده و دارای موقعیت خاصی می باشد
🔹این منطقه از غرب بواسطه رود فرات پدافند طبیعی دارد ، از طریق هوا نیز منطقه ممنوعه پروازی و تحت حفاظت هواپیما های ائتلاف است.
🔹 به کارگیری هواپیماهای بدون سرنشین همچون شاهد 129 به منظور تصویربرداری از لحظه اصابت ، عملاً موجب لو رفتن عملیات و اطلاع رسانی توسط ائتلاف امریکا و تخلیه مقر از گروههای تروریستی می گردید.
🔹در عملیات موشکی و پهپادی "ضربت محرم " از تاکتیک متفاوتی استفاده کردیم
🔹در این عملیات با استفاده از روش های خاص اطلاعاتی و پس از اطمینان از حضور فرماندهان داعشی ،عملیات با غافلگیری انجام شد.
🔹 پهپادهای بمب افکن ما با غافلگیری وارد منطقه شدند و به اجرای عملیات خود پرداختند و با تصاویری که پس از عملیات به دست ما رسید، میزان دقت عملیات برای همگان روشن شد.
🔸 ۴۰ نفر از سران داعش در عملیات سپاه به هلاکت رسیدند
فرمانده نیروی هوافضای سپاه:
🔹طبق اطلاعات بدست آمده ۴۰ نفر از سران داعش در این عملیات به هلاکت رسیدند.
🔹یکی از این افراد، فرمانده بخش موصل که یک فرد عراقی بود به هلاکت رسیده است.
🔹هنوز بقیه اجساد این تروریستها از زیر آوار خارج نشده است.
🔹طبق تصاویر بدست آمده تمام اهداف در این عملیات نابود شدهاند.
______________________________
کانالهای #خبر_تحلیل در پیام رسان های ایرانی
https://eitaa.com/khabartahlil👈 ایتا
@khabar_tahlil 👈سروش
🔸امام سه بار میگویند اقشار متوسط به بالا حق ندارند مسئول جمهوری اسلامی باشند. از شورای نگهبان، وزارت اطلاعات و نهادهای اطلاعاتی سؤال میکنم با چه منطقی اجازه میدهید اینها بر سر کار بیایند؟
#تغییر_به_نفع_مردم
______________________________
کانالهای #خبر_تحلیل در پیام رسان های ایرانی
https://eitaa.com/khabartahlil👈 ایتا
@khabar_tahlil 👈سروش
#فوری
⬅️سخنان مهم علامه مصباح در جمع اساتید کانون طلوع (1):
🔷 وظیفه امروز حوزه، پاسخ به شبهات بنیادین، انتقاد و نهی از منکر مسئولین همراه با رعایت ادب و شناخت اولویت های مقطعی است
🔹 مهمترین ریشههای کفر و انحراف ، سه امر هستند: حرص، حسد، و تکبر؛ این سه عامل می تواند انسان را از دایره دین خارج کنند. همه حوادث تلخ در دوره های اخیر نیز ناشی از این سه عامل بوده است.
🔸 هر چند باید نسبت به اشخاص حسن ظن داشته و کار آنها را حمل بر صحت کنیم؛ اما در مورد کسی که مسئولیت اجتماعی دارد و در صورت اشتباه، مسیر جامعه ای را عوض میکند، آیا آنجا هم میتوانیم چشم خود را ببندیم و حمل بر صحت کنیم؟لذا یکی از ابهامها نیز در همین مورد است که چگونه میتوانیم هم به افرادی که مسئولیت دارند، حسن ظن داشته باشیم و هم وظیفهمان را نسبت به حفظ مصالح جامعه و دین انجام دهیم.
🔹 تکالیف به ظاهر متضاد در مسائل اجتماعی، کم نیستاز طرفی باید مراقب بود تا آبروی کسی ریخته نشود و مورد تهمت و تخریب قرار نگیرد و از طرفی مراقب بود تا خطری از جانب او اسلام و انقلاب و مصالح جامعه را تهدید نکند.
🔸 امروز ضعفها و مشکلات اقتصادی فراوان در کنار مفاسد و انحرافات اخلاقی را در جامعه میبینیم؛ بسیاری از علاقمندان به انقلاب با خود میاندیشند اگر اوضاع این طور پیش برود، کار انقلاب به کجا میرسد؟ طبیعی است که هر کس اهل درد باشد، در گفتار و رفتارش میتوان این نگرانی و دغدغه را مشاهده کرد؛ اما تکلیف ما چیست؟ آیا باید نگران باشیم؟ بی خیال باشیم؟ یا تکلیف دیگری داریم؟
🔹برخی بیخیال هستند؛ برخی دیگر، وظیفه خود را افشاگری و بیان صریح انتقادات، مشکلات و ضعفهای مدیریتی میدانند؛ برخی تبیین کارآمدی نظام اسلامی را وظیفه خود قرار میدهند که صدالبته مطلوب است، اما از سوی دیگر دفاع مطلق نیز گاهی منجر به خوشبینی بیجا، و سبب اغراء به جهل میشود. بالاخره چه باید کرد؟ باید ببینیم چه وظیفهای بر عهده داریم؟
🔸 هم عقل و هم شرع و هم تجربه به ما می گوید اسوه و الگوی ما در چنین مسائلی، باید مقام معظم رهبری باشند؛ ایشان از طرفی تأکید میکنند که وحدت باید حفظ شود و از طرف دیگر میگویند باید مسئولین را نهی از منکر کرد و از آنها انتقاد نمود.
🔹 همین دو کلمه نیز رمز حل این مسأله است؛ امر به معروف و نهی از منکر و تذکر اشتباهات مسئولین، امری لازم است، اما نباید کاری کنیم که سوژه به دست دشمنان بدهیم.
🔸 این بدان معنا نیست که همگان باید در عمل، به یک شیوه عمل کنند،ازمه رعایت این اصل، رفتارهای متعدد افراد مختلف، با توجه به جایگاه و شرایطشان است.در برخی جاها مانند جلسه غیر علنی مجلس، باید به صریحترین وضع انتقاد کرد و حتی احتمالات قضیه را هم بررسی کرد؛ گاهی نیز از تریبون عمومی باید به گونه دیگری حرف زد، و در جمعهای خصوصیتر، به شکل دیگری.
______________________________
کانالهای #خبر_تحلیل در پیام رسان های ایرانی
https://eitaa.com/khabartahlil👈 ایتا
@khabar_tahlil 👈سروش
#فوری
⬅️ سخنان مهم علامه مصباح در جمع اساتید کانون طلوع (2):
🔷 امروز به خاطر سوء استفاده مسئولین و عده ای دیگر، مردم با مشکلات اقتصادی مواجه اند // امروز رسیدگی به مسائل اقتصادی در اولویت است و این به معنای ترجیح مسائل اقتصادی بر دین نیست
🔹 نباید به صرف احتمال سوء استفاده دشمنان، نسبت به مشکلات و ضعفهای مسئولان، بیتفاوتی پیشه کنیم؛ زیرا کسانی که در قلوبشان مرضی باشد، حتی از آیات قرآن نیز سوء استفاده میکنند.
🔸 هر کجا هم فهمیدیم که اشتباه کردهایم، سریع بپذیریم و سعی در جبران آن داشته باشیم تا مبتلا به آفت غرور و کینه نشویم.
🔹 رعایت ادب همیشه لازم است؛ اما نباید واقعیات را نیز سانسور کرد و چیزی نگفت؛ چرا که گاهی همین بحثها و گفتنها است که سبب شناختن بهتر وظیفه میشود.
🔸 امروز مردم مشکلات اقتصادی فراوانی دارند و لازم است به آنها رسیدگی شود و لذا رهبری نیز بر اولویت حل مشکلات معیشتی تأکید کردند؛ اما باید خود را برای پاسخ به شبهاتی آماده کنیم که در آیندهای نزدیک در باره همین مسائل مطرح خواهد شد.
🔹 چه بسا عدهای شبهه کنند که زمانی رهبر عظيمالشأن انقلاب، حضرت امام خمینی(ره)، مهمترین مسأله را اسلام میدانست، اما امروز بر همگان مشخص شده، و حتی رهبری هم به این نتیجه رسیدهاند که مسائل اقتصادی باید در اولویت باشد، و این یعنی سخنان مارکسیستها صحیح بوده که محور و زیربنای همه چیز را اقتصاد میدانستند؛ زیرا نابسامانیهای اقتصادی حتی سبب بروز فسادهای متعدد دیگری هم شده است!
🔸 روح بسیاری از شبهاتی مانند شبهه فوق، كه در آینده بیشتر مطرح خواهد شد، این است که آیا اسلام میتواند جهات مادی و معنوی انسانها را با هم تأمین کند؟باید بتوانیم به خوبی تبیین کنیم که اولویتها، همواره ثابت نیستند و گاهی به خاطر شرایطی، برخی امور در اولویت قرار میگیرند.
🔹 اگر ویروسی در حال انتشار باشد، در بین داروها، اولویت با دارویی است که بتواند با بیماری ناشی از آن ویروس مقابله کند؛ اما به این معنا نیست که این دارو، همیشه مهمترین دارو است. امروز هم جامعه ما به مرض اقتصادی مبتلا شده، که اولویت استفاده از داروی خاص خود برای درمان را ایجاب میکند؛ ولی این به معنای محور بودن اقتصاد و ترجیح آن بر دین و مسائل فرهنگی نیست.
🔸 هرچند به خاطر اشتباهات و سوء استفاده برخی افراد و مسئولان، مشکلاتی پدید آمده که فعلاً رسیدگی به آنها ضروری است، و حل مشکلات اقتصادی کشور فوریت پیدا کرده، ولی اولویت رسیدگی به اقتصاد امر ثابتی نیست. از نظر اسلام، مهمترین غایت زندگی انسان، بندگی و قرب به خداست، و این منافاتی با لزوم رسیدگی به مشکلات اقتصادی ندارد.
______________________________
کانالهای #خبر_تحلیل در پیام رسان های ایرانی
https://eitaa.com/khabartahlil👈 ایتا
@khabar_tahlil 👈سروش