هلیکوپترهای تهاجمی Mi-24 نیروی هوایی سودان در راه حمله به نیروهای پشتیبانی سریع
یگان های نیروی هوایی وفادار به دولت سودان در حال حمله به گروه های شورشی نیروی واکنش سریع هستند.
این حملات به فرودگاه خارطوم، مقر نیروهای ویژه واکنش سریع و تعدادی از مکانها داخل شهر انجام میشود.
در آسمان پایتخت حضور تعداد زیادی بالگرد و هواپیماهای نیروی هوایی سودان مورد توجه قرار گرفت.
🆔@khabartv_news
🔵یک فروند ایرباس A330 متعلق به شرکت هواپیمایی سان ایر سودانی منهدم شد.
🔵جان گادفری سفیر آمریکا در سودان گفت که در پسزمینه درگیریهای مسلحانه در خارطوم، وی به همراه سایر اعضای هیئت دیپلماتیک به سمت پناهگاه رفتند
🆔@khabartv_news
خبر تیوی _ تحلیل
ویدئو از فرودگاه تسخیر شده در شمال سودان 🆔@khabartv_news
ویدیویی که شبه نظامیان RSF از داخل فرودگاه مروی در نزدیکی مرز مصر و در کنار دو فروند Mig 29 منتشر کردند ، خبری بد برای مصر 🇪🇬 دارد! ظاهرا این دو جنگنده میگ-۲۹ متعلق به نیروی هوایی ارتش مصر هستند که داخل پایگاه هوایی سودان 🇸🇩 قرار داشتند و حالا نیز این دو غنیمتی باارزش به دست شبهنظامیان «پشتیبانی سریع» افتادهاند...
🆔@khabartv_news
خبر تیوی _ تحلیل
ویدیویی که شبه نظامیان RSF از داخل فرودگاه مروی در نزدیکی مرز مصر و در کنار دو فروند Mig 29 منتشر کر
اوضاع برای مصر 🇪🇬 بدتر میشود! | مثل اینکه علاوه بر جنگندهها، چندین نیروی نظامی ارتش مصر نیز داخل پایگاه هوایی سودان 🇸🇩 بودند که در حال حاضر توسط شبهنظامیان «پشتیبانی سریع» اسیر شدهاند...
🆔@khabartv_news
خبر تیوی _ تحلیل
ویدیویی که شبه نظامیان RSF از داخل فرودگاه مروی در نزدیکی مرز مصر و در کنار دو فروند Mig 29 منتشر کر
جنگنده های مصری غنیمتی به پنج فروند رسید!!!
🆔@khabartv_news
در ماه های عادی سال انسان باید سخت تلاش کنه تا روحش
اون درجاتِ عالی رو به دست بیاره
اما تو ماه رمضان اینطوری نیست
اون درجات میان پایین تا روح راحت تر
دسترسی پیدا بکنه/حاج آقا عالی
#ماه_رمضان
#رمضان
🆔@khabartv_news
🔵🇸🇩نبرد در سودان بین این( البرهان 65 ساله کودتاچی که با کودتای نظامی عمر البشیر را سرنگون کرد و قریب به 4 سال است که حاکم نه رسمی اما بلامنازع سودان است)، و (محمد حمدان داگلو 46 ساله ملقب به حمیدتی فرمانده یگان های واکنش سریع و معاون سابق شورای انتقال سودان، که چندی پیش کودتا در سودان را اشتباه دانسته بود و مخالف عادی سازی روابط با اسرائیل است).
🔵🇸🇩البرهان رئیس شورای حاکمیت انتقالی سودان :اوضاع تحت کنترل است، نظامیان واکنش سریع نباید ابزار دست جاه طلبی های شخصی باشند.
🔵حمیدتی فرمانده #RSF : اوضاع در برخی از نقاط پایتخت تحت کنترل ماست و تا سپردن البرهان به عدالت آرام نخواهیم نشست.
🔵🇸🇩 محمد عمر خبرنگار بی بی سی توسط ارتش سودان دستگیر شد، همچنین ارتش با حمله به ساختمان رادیو تلویزیون ملی سودان و تصرف این ساختمان پخش هرگونه خبر در مورد پیشرفت های #RSF را ممنوع اعلام کرد.
🔵🇸🇩الجزیره: درگیری ها در اطراف محل سکونت البرهان رئیس ارتش و حمیدتی رئیس نیروهای واکنش سریع با استفاده از انواع سلاح ها شدت گرفته است.
🔵🇸🇩 در حالی که فرماندهان ارتش ملی از آرامش در خارطوم می گویند، برخی منابع رسانه ای از نفوذ مجددنیروهای واکنش سریع (RSF) به ساختمان کاخ ریاست جمهوری سودان خبر می دهند.
🆔@khabartv_news
🇸🇩 ساختمان رادیو و تلویزیون ملی سودان به دست نیروهای واکنش سریع افتاد.
🆔@khabartv_news
💢 پاسخ به چند سوال درباره تحولات اخیر سودان
🆔@khabartv_news
❓۱- درگیری بین چه طرفهایی رخ داده است؟
🔻 درگیریهای امروز سودان بین نیروهای عبدالفتاح برهان، فرمانده ارتش و رئیس شورای حاکمیت انتقالی سودان و محمد حمدان دقلو معروف به حمیدتی، معاون اول برهان و فرمانده نیروهای واکنش سریع رخ داده است.
❓۲- علت این درگیریها چیست؟
🔻 جنگ قدرت و اختلافات بین حمیدتی و برهان علت اصلی این درگیریها است. طبق توافق گروههای مدنی و شورای حاکمیتی نظامی سودان برای حل و فصل بحران سیاسی این کشور در ۱۴ آذر ۱۴۰۱، تمامی گروههای مسلح به ویژه "نیروهای واکنش سریع" باید در یک دوره زمانی معین در نیروهای مسلح سودان ادغام شده و هیچ گروه شبه نظامی در این کشور تشکیل نشود.
❓۳- حکومت سودان در کنترل چه کسی قرار دارد؟
🔻 در حال حاضر حکومت سودان در کنترل ژنرال عبدالفتاح برهان قرار دارد و دولت انتقالی پس از کودتای دوم ارتش سودان از قدرت خاصی برخوردار نیست.
❓۴- ریشه بحران سودان در چیست؟
🔻 در جریان کودتای سال ۲۰۱۹ میلادی ارتش سودان علیه دولت این کشور، عمر البشیر از قدرت برکنار شد و عبدالله حمدوک به عنوان نخستوزیر دولت انتقالی (به مدت سه سال) انتخاب شد. همچنین شورای انتقالی سودان با ۱۱ عضو از مقامات نظامی و سیاستمداران (همراه با ارتش) تشکیل شد که البته به علت عدم انتخاب نماینده شرق سودان یک کرسی آن خالی مانده است.
🔻 دولت انتقالی حمدوک نیز در آگوست سال ۲۰۱۹ میلادی، با مشارکت ارتش و ائتلاف سیاسی آزادی و تغییر (الحریة و التغییر) تشکیل شد و در اکتبر سال ۲۰۲۱ با کودتای مجدد ارتش سودان مواجه شد. کودتای دوم ارتش با اعتراض مردم و طرفداران دولت انتقالی مواجه شد اما راه به جایی نبرد تا اینکه گروههای سیاسی و نظامی سودانی در ۱۴ آذر ۱۴۰۱ تحت تاثیر فرماندهان ارشد ارتش بر سر یک دوره انتقالی ۲۴ ماهه توافق کردند که از زمان انتخاب نخست وزیر انتقالی آغاز خواهد شد. اما این فرآیند مجددا با اردوکشی و جنگ قدرت حمیدتی و برهان روبرو شده و سرنوشت سودان همچنان دستخوش تغییرات خواهد بود.
#سودان
🆔@khabartv_news