.
واکنش کاربران توییتر به گفتوگوی تلویزیونی پزشکیان
✍️ خبر و تحلیل سیاسی:
@khabarvatahlilesiasi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
.
حقایقی درباره ایران که مجری بیبیسی را انگشت به دهان گذاشت!
«علم صالح» استاد دانشگاه و تحلیلگر سیاسی در استودیوی بیبیسی: ایران از لحاظ نظامی یک قدرت منطقهای محسوب میشود و استقلال سیاسی دارد؛ اینها باعث میشود از لحاظ ژئوپولتیک اهمیت بسزایی پیدا کند.
ایران در حال تبدیل شدن به یک قدرت پایدار است؛ یعنی استقلال سیاسی و نظامی دارد موضوعی که لازمه اولیه قدرتهای جهانی است تا در آینده جهشی پیدا کنند.
✍️ خبر و تحلیل سیاسی:
@khabarvatahlilesiasi
رئیس جمهور آمریکا:
زمان پایان جنگ در غزه فرا رسیده است و من نسبت به دستیابی به توافق آتش بس خوش بین هستم.
من فکر می کنم ما می توانیم به توافق برسیم . حماس و اسرائیل گفتند که بر سر اصول توافق کردند.
✍️ خبر و تحلیل سیاسی:
@khabarvatahlilesiasi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
آقای پزشکیان؛ با بازگشت حامیان فتنه، جواب خون به ناحق ریخته شدهی شهدا با شماست
https://eitaa.com/sheiporchi
اینا رو هم بیرون کنیم از شنبه دیگه فقط وفاق وفاق وفاق...
صورت جدیدی از فاشیسم تمامیت خواه را عریان تر از همیشه به تماشا نشستهایم.
#امیر_حسام
✍️ خبر و تحلیل سیاسی:
@khabarvatahlilesiasi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
استقبال کارشناس صدای آمریکا از انتصاب فاطمه مهاجرانی بدون حجاب متعارف چادر به عنوان سخنگوی دولت!
نازیلا گلستان، کنشگر سیاسی، انتصاب فاطمه مهاجرانی را در امتداد انفعال حکومت از جنبش زن زندگی آزادی و نشانه پیشبرد انقلاب مهسا تلقی میکند!
✍️ خبر و تحلیل سیاسی:
@khabarvatahlilesiasi
.
خطر جوانمرگی وفاق ملی!
روزنامه فرهیختگان
... دولت پزشکیان شعار «وفاق ملی» را انتخاب کرده است. شعاری که در گفتار رسمی رئیسجمهور مکرر استفاده میشود و برای توضیح تصمیمات به آن ارجاع داده میشود. در حالی که هنوز در ابتدای مسیر دولت هستیم، بررسی جهتگیریهای اساسی و دقت در جزئیات راه و مقصدی که نشان داده میشود، مهم است. مهمتر طرح ابهامات و سوالاتی درخصوص اصل این شعار است که به دلایلی به سختی میتوان از آن با عنوان «ایده» نام برد. این ابهامات هم شامل اصل شعار میشود، هم شامل بررسی تطبیقی مسیر فعلی دولت با این شعار.
یکم. دولت پزشکیان از فقر شدید گفتمانی ساختارمند و قابل پیگیری رنج میبرد. گفتمانی که راهحل دولت در برخورد با چالشها را توضیح دهد و راهی برای آینده دولت نشان دهد. وفاق ملی حداکثر یک شعار سیاسی است که در بالاترین حد، توضیحدهنده نگاه رئیسجمهور به سیاست داخلی است. وفاق ملی در سیاست داخلی هم یک جهتگیری کلی و بدون ظرفیتهای موجساز برای محیط اجتماعی است. نه در اقتصاد بهعنوان نقطه اصلی نزاع دولت با چالشها و نه در سیاست خارجی و نه در فرهنگ، عبارت وفاق ملی الهامبخش یک چهارچوب فکری و سیاسی نیست. این شعار روبنایی توخالی از یک گفتار سیاسی است و با وضعیت موجود دولت را با چالش اغتشاش معنایی مواجه میکند. دولت و شخص رئیسجمهور باید هرچه سریعتر این شعار را توضیح دهند و بگویند حدود معنایی آن، الزامات سیاستی و نظرگاه اجرایی این شعار چیست.
دوم. وفاق ملی در سیاست داخلی هم بیش از حد شعاری است. شعارها اگر راهی به قواعد عملی حکمرانی نداشته باشند، نهتنها کمکدهنده نیستند که مانع اجرا هم میشوند. رئیسجمهور در ایام انتخاب کابینه و برای رایگیری از مجلس تلاش کرد با تکیه بر شعار وفاق، همراهی بهارستان را جلب کند. برای این ایده انتخاب چند وزیر مهم بود. وزیر کشور، اطلاعات و آموزشوپرورش احتمالا با این نگاه انتخاب شدهاند و درحالیکه هیچکس تصور نمیکرد، همه کابینه رای آوردند. حتی وزیر بهداشت که به خاطر سابقه سیاسی گزینه اول پیشبینیها برای عدم رای اعتماد از سوی مجلس بود، به دولت راه یافت. در آخرین تلاشهای جناب پزشکیان برای رایآوری وزرا، رئیسجمهور با لحن خاص خودش طوری صحبت کرد که گویا رهبر انقلاب پای همه کابینه مهر تایید زدهاند. مسالهای که از ابتدا مورد نقد قرار گرفت، چون روش و مسلک رهبری ورود به همه جزئیات انتخاب روسایجمهور نبوده است. تا اینکه در دیدار هفته دولت با رهبر انقلاب، آیتالله خامنهای به صراحت گفتند درخصوص اکثر کابینه شناختی نداشتند و نظری ندادند. نقدهای مصلحانه به رئیسجمهور درباره اینکه نباید از رهبر انقلاب برای رایآوری کابینه هزینه میشد، درواقع ریشه در یک نگرانی بزرگ داشت. چون اساسا مشی رهبری همراهی و همدلی حداکثری با ارکان قدرت برای بهبود عملکرد آنهاست ولی این به معنی خلع امکانهای قانونی قوا و بسته شدن دست آنها نیست. اگر دولت بار اصلی اجرا را به دوش میکشد، مجلس وظیفه نظارت و قانونگذاری عاقلانه را برعهده دارد. هیچگاه نمیتوان به بهای کمک به دولت، ابزار قانونی و عقلانی مجلس برای مخالفت با یک تصمیم، سیاست یا راهبرد را از آن گرفت. برای همین خرج از نام رهبری با سنگر گرفتن پشت شعار وفاق ملی به نوعی ضربه به وفاق نیروهای سیاسی بر سر منافع ملی محسوب میشود.
اساسا استفاده از یک شعار کلی بدون تعریف دقیق آن هرچند زیبا و خوشآهنگ، خطر نابودی آن را به دنبال دارد مثل شعار وفاق ملی. آیا معنای وفاق، سکوت همه ارکان حکومت و قدرت در برابر تصمیمات دولت است. اگر انتصابی غیرقابل قبول مثل برخی انتصابها در سطح معاون وزرا یا احکامی که شخص رئیسجمهور میدهد، رخ داد، تکلیف چیست؟ حتما شخص رئیسجمهور باید منظور خودش از وفاق ملی را مشخص کند. تا آنجا که در گفتار رسمی او مشهود است بنا نبوده که در لایهای از قدرت افرادی فقط به خاطر پوشیدن لباس یک جناح سیاسی انتخاب شوند. افرادی که خصوصیت و شاخصه خاصی جز رادیکال بودن ندارند. با این حال اگر ملاک کارآمدی باشد این انتخابها قابل دفاع نیست. اگر ملاک وفاق ملی باشد باز هم این انتخابها باعث شکاف میشوند تا وفاق. بدون شک دادن سهمیه صندلی قدرت به کسانی که در سابقه آنها همکاری مدبرانه و عاقلانه با ارکان قانونی کشور دیده نمیشود، مانع کار دولت است. چون زمینههای شکاف سیاسی و اجتماعی را ایجاد میکنند و این شکاف حتی در صورت اینکه دولت با تمام قوا تلاش کند، هیچگاه منجر به کارآمدی نمیشود. بدتر اینکه سهمیه مورد نظر فقط با لحاظ شناسنامه سیاسی فرد داده شود و هیچ ردپایی از کارکرد فرد نداشته باشد. دولت و شخص جناب پزشکیان بدانند رفتار بازاری با شعار وفاق ملی و پایین آوردن آن در حد «نمایش ویترینی» پایان زودهنگام این شعار است.
✍️ خبر و تحلیل سیاسی:
@khabarvatahlilesiasi
وفاق ملی یا میلی ؟!
#گفتوشنود
گفت: آقای رئيس جمهور به وزیر علوم دستور دادهاند همه اساتید و دانشجویان اخراجی به دانشگاه بازگردند!
گفتم: اولاً؛ مگر چه تعداد اخراج شدهاند؟ ثانیاً؛ باید دید به چه علت اخراج شدهاند؟ ثالثاً؛ بازگرداندن کسانی که اخراج آنها مطابق قانون بوده است یک اقدام غیرقانونی است.
گفت: رئیسجمهور که این همه در باره ضرورت اجرای قانون سخن میگفت و آن همه شعار قانونگرایی میداد!
گفتم: ایشان بارها میگفت که کارها را به دست کارشناسان میسپارد! این اقدامات غیرقانونی باید کار کسانی باشد که در پوشش کارشناس، اطراف رئیسجمهور جا خوش کردهاند! همانها که دکتر انتظاری را بهخاطر دفاع از انقلاب برکنار میکنند و به آقای آزاد ارمکی که به انقلاب و نظام و مردم آن همه تهمت زده و دروغهای شاخدار گفته بود، کاری ندارند!
گفت: درست است که آقای رئیسجمهور گفته است کارها را به کارشناسان میسپارد ولی خود ایشان در اینگونه امور صاحبنظر است و نباید به مشاوران نااهل اجازه بدهد «وفاق ملی» مورد نظر ایشان را به «وفاق میلی»! تبدیل کنند.
نباید به هرچه آنها خواستند تن بدهد!
گفتم: شخصی به حج رفته بود ولی طواف کعبه نمیکرد ! گفتند طواف از واجبات حج است.
گفت: به ما گفتهاند همه کارها بر عهده کاروان است!
✍️ خبر و تحلیل سیاسی:
@khabarvatahlilesiasi
.
امام خمینی سلام الله علیه:
نباید برای رضایت چند لیبرال خود فروخته در اظهارنظرها و ابراز عقیدهها به گونهای غلط عمل کنیم که حزب الله عزیز احساس کند جمهوری اسلامی دارد از مواضع اصولیاش عدول میکند...
صحیفه امام خمینی جلد ۲۱ صفحه ۲۸۴
✍️ خبر و تحلیل سیاسی:
@khabarvatahlilesiasi
آمارهای بانک جهانی نشان میدهد در طول دوره ۸ ساله دولت روحانی (۲۰۱۳- ۲۰۲۰) تعداد فقرا در ایران حدود ۱۰ میلیون نفر افزایش یافت اما در ۲ سال نخست دولت شهید رئیسی ۶ میلیون نفر با بهبود وضعیت زندگی، از زیر خط فقر خارج شدند.
این هم یکی از دلایل انتساب لقب امیر کبير به شهید رئیسی عزیز
✍️ خبر و تحلیل سیاسی:
@khabarvatahlilesiasi
اینکه هر دولت باید بدهی دولت قبل رو بده شکی توش نیست اما چرا زمانی که شهید رییسی دولت رو با ۱۳۶۷ همت بدهی تحویل گرفت از صندوق توسعه ملی برداشت نکرد؟ اون موقع صندوق توسعه ملی نبود یا پولی توش نبود ؟
نکته مهم اینه دولت شهید رییسی به اتمام نرسید وگرنه همین بدهی کوچک هم نبود!
✍️ خبر و تحلیل سیاسی:
@khabarvatahlilesiasi
.
کنایه آیت الله کعبی عضو مجلس خبرگان به پزشکیان :
شعار آشتی ملی فریبنده است؛ مردم با کسی قهر نیستند
وفاق ملی هم الزاماتی دارد که شامل مرزبندی روشن با آمریکا، اسرائیل و فتنهگران است/ مهر
✍️ خبر و تحلیل سیاسی:
@khabarvatahlilesiasi
موافقت رهبر انقلاب با کاهش سهم صندوق توسعهٔ ملی از درآمد نفت و گاز امسال
شورایعالی هماهنگیِ اقتصادیِ سران قوا اعلام کرد که در پی پیشنهاد رئیسجمهور مبنی بر کاهش سهم صندوق توسعهٔ ملی به ۲۰ درصد در سال جاری، رهبر انقلاب با این پیشنهاد موافقت فرمودند.
بر این اساس ۳۵۰ همت بهصورت قرض از صندوق توسعهٔ ملی به بودجهٔ عمرانی دولت اضافه شد. با این اصلاح، مشکل پرداخت دُیون گندمکاران و مسائل کامیونداران و تهیهٔ برخی اقلام دیگر حل شد.
براساس مصوبهٔ نمایندگان مجلس در بخش اول بودجهٔ ۱۴۰۳ سهم صندوق توسعهٔ ملی از درآمد نفت و گاز ۴۰ درصد تعیین شده بود.
✍️ خبر و تحلیل سیاسی:
@khabarvatahlilesiasi
اجازه رهبری برای پرداخت مطالبات پرستاران و کشاورزان از صندوق توسعه ملی
✍️ خبر و تحلیل سیاسی:
@khabarvatahlilesiasi
.
آمارهای نادرست وزیر اقتصاد فراموشی یا خلافگویی؟!
وزیر اقتصاد دولت چهاردهم که کارنامه ضعیفی در دولت دوازدهم از خود بر جای گذاشته، از سر فراموشی یا خلافگویی، به تحریف آمارهای اقتصادی رسمی پرداخت.
به گزارش کیهان، عبدالناصر همتی در یک گفتوگوی تلویزیونی اظهار کرد: «میگویند اسب زینشده تحویل دادیم، چه اسب زین شدهای؟ روی تورم ۴۰ درصد، روی دلار ۶۰ هزار تومانی هستیم، کسری بودجه ۳۰ درصدی داریم نرخ بیکاری ۱۳ درصدی داریم.»
وزیر اقتصاد، تورم ۴۰ درصدی را نشانه بحرانی بودن این شاخص دانست. این موضع همتی مصداق گل به خودی بود چرا که دولت دوازدهم که همتی رئیس بانک مرکزی آن بود نرخ تورم را ۴۵ و هفت دهم درصد تحویل داد و رفت اما تورم اعلامی مرکز آمار در پایان دولت رئیسی ۳۴ و هشت دهم درصد است. آنچه همتی در گفتوگوی تلویزیونی گفت نشان داد که او و دولت مدعی اصلاحطلبی حسن روحانی، چه وضعیت فاجعهباری را تحویل رئیسی داده بودند.
یادآوری میشود همتی چند روز قبل، نرخ تورم را ۳۵ درصد اعلام کرده بود اما در اظهارنظر جدید، پنج درصد به این رقم اضافه کرد.
گویا همتی فراموش کرده که بر اساس آمارهای بانک مرکزی که خودش رئیس آن بود؛ کشور را با تورم نقطه به نقطه نزدیک به ۵۸ و سه دهم درصد به دولت رئیسی تحویل داده بودند. در دوره نزدیک به سه سال ریاست همتی در بانک مرکزی شاهد افزایش بیسابقه نرخ تورم در سالهای پس از انقلاب بودیم اما گویا او خود را به فراموشی زده است.
وزیر اقتصاد دولت چهاردهم از افزایش نرخ ارز در دولت شهید رئیسی انتقاد کرد. این در حالی است که او در دوره حدوداً سه ساله ریاست در بانک مرکزی در دولت حسن روحانی، ضعیفترین عملکرد تاریخ را در کنترل نرخ ارز بر جا گذاشته است. همتی نرخ ارز را ۹۱۵۵ تومان تحویل گرفت و تا ۳۳ هزار تومان هم برد و با سرکوب لحظه آخری قیمت، ۲۷ هزار تومان تحویل داد.
گفتنیها، درباره سخنان وزیر اقتصاد دولت چهاردهم بسیار است؛ وزیری که کارنامه ضعیفی در بانک مرکزی دولت دوازدهم از خود بر جای گذاشته و پس از پایان دولت روحانی، هر از چندی با اظهارات شاذ خود، تعجب ناظران را برانگیخت.
✍️ خبر و تحلیل سیاسی:
@khabarvatahlilesiasi
.
بنزین؛ اولین سوژه اولین عملیات فریب کارشناسان روی ذهن دکتر پزشکیان
آقای دکتر پزشکیان رئیسجمهور منتخب گفتهاند: «ما در کشور ناترازی انرژی داریم و در حال حاضر برای خرید بنزین، ۸ میلیارد دلار پول میدهیم؛ یعنی بنزین را مثلاً حدوداً ۳۰ یا ۴۰ هزار تومان میخریم، بعد ۱۵۰۰ تومان میفروشیم! خب تا کجا میتوانیم این کار را بکنیم؟»
آنچه از این اظهارات برداشت میشود این است که در طول مدتی که دکتر پزشکیان در ساختمان قرمز ریاستجمهوری مستقر شدهاند، در معرض یک عملیات روانی سنگین قرار گرفتهاند تا به گرانسازی بنزین رضایت دهند.
اما واقعیت چیست؟ آیا این ادعا که دولت بابت خرید بنزین ۸ میلیارد دلار پول میدهد، صحیح است؟ آیا واقعا دولت بنزین را ۳۰ یا ۴۰ هزار تومان میخرد و ۱۵۰۰ تومان میفروشد؟
پاسخ، خیر است! من از آقای پزشکیان خواهش میکنم در برابر هر ادعایی از این جنس، سوالات اساسی و راهبردی بپرسند. سوال کنند که این ۸ میلیارد دلار ادعایی دقیقا از چه منبعی تامین شده و از چه مسیری به چه کسی پرداخت شده است؟
واقعیت این است که دولت حتی یک دلار بابت خرید بنزین پرداخت نکرده است.
بر اساس گزارش کارشناسان و به استناد مستندات موجود، خدمت رئیس جمهور منتخب عارضم که از سال ۱۳۸۶ تا امروز، دولت جمهوری اسلامی نفت خام را با تخفیف ۵ درصد نسبت به قیمت فوب خلیج فارس، به پالایشگاههای داخلی میدهد. اما پالایشگاهها بابت نفت پولی به دولت پرداخت نمیکنند. پالایشگاهها بنزین و ۴ فرآورده اصلی دیگر (گازوئیل، نفت سفید، مازوت و گاز مایع) را به قیمت فوب خلیج فارس با نفت دریافتی از دولت، تهاتر میکنند. به عبارت سادهتر، دولت نفت میدهد، ۵ فرآورده از جمله بنزین میگیرد، بدون اینکه ریالی رد و بدل شود. اما نکته اینجاست که پالایشگاهها علاوه بر ۵ فرآورده اصلی، بیش از ۴۰ فرآورده دیگر نیز از نفت استحصال میکنند(معادل حدودا ۴۰۰ هزار بشکه نفت خام در روز) و به قیمت فوب به داخل کشور میفروشند.
دقت بفرمایید! نفت را با ۵ درصد تخفیف فوب میگیرند، اما بدون تخفیف نسبت به فوب ۵ فرآورده به دولت تحویل میدهند. ۵ درصد تخفیف از یک سو، و ارزش بیشتر ۵ فرآورده نسبت به نفت خام از سوی دیگر، باعث شده دولت با وجود فروش روزانه ۲.۲ میلیون بشکه نفت به پالایشگاههای داخلی، بیش از ۲ میلیارد دلار به این پالایشگاهها بدهکار شود!
اما آنچه جدیدا اتفاق افتاده، این است که وزیر نفت آقای روحانی معتقد بود پالایشگاهسازی کثافتکاری است و پالایشگاههای کشور را توسعه نداد. با توجه به افزوده شدن سالانه بیش از یک میلیون دستگاه خودرو به ناوگان کشور، تقاضای بنزین بیش از عرضه بنزین رشد کرد.
اینک به دلیل عدم توسعه کافی ظرفیت پالایشی کشور، دولت همان رابطه تهاتری را که با پالایشگاههای داخلی داشت، با پالایشگاههای خارجی برقرار کرده است. یعنی به پالایشگاههای خارجی نفت خام میدهد(بدون تخفیف ۵ درصد فوب) و بنزین (باکیفیتتر!) با قیمت فوب تحویل میگیرد. یعنی معالاسف بر اساس تفکر یارانه پنهان، توجیه اقتصادی واردات بنزین برای دولت بیش از خرید بنزین از پالایشگاههای داخلی است!
یک نکته جالب دیگر، تغییر ترکیب تولید پالایشگاههاست. گفتیم که پالایشگاهها فرآوردههای نفتی را به قیمت فوب به داخل میفروشند. بنابراین، هرچه بنزین کمتری تولید کرده و فرآورده ویژه بیشتری تولید کنند، سود بیشتری میبرند. بر اساس گزارشهای رسمی، سهم فرآوردههای ویژه از کل تولید، از یک درصد در سال ۸۶ به حدود ۲۰ درصد در سال ۱۴۰۲ افزایش یافته است. یعنی پالایشگاهها بجای تولید بنزین و عرضه آن به شکل تهاتری با دولت و درگیر شدن با روابط مالی ناشی از هدفمندسازی یارانهها، ترجیح میدهند محصولات دیگری تولید کرده و به نرخ جهانی به مردم بفروشند. به عبارت سادهتر، اگر سهم بنزین از تولیدات پالایشگاهها، مانند دوره پیش از ۱۳۸۶ بود، شاید امروز کمبود بنزین نداشتیم!
دفت بفرمائید که این مطلب نیز مبتنی بر نظرات کارشناسی است. اما کارشناسان متنوعاند و متفاوت میاندیشند. ما هستیم که باید تشخیص دهیم کدام نظر کارشناسی، در جهت منافع ملی است.
راهکار روشن است: اولا سیاست غلط جهانیسازی قیمتها و حاکم کردن دلار آمریکا در خاک ایران باید کنار گذاشته شود. ثانیا، انفال متعلق به دولت اسلامی است. بنگاههایی نظیر پالایشگاهها و پتروشیمیها و شرکتهای بازرگانی نفتی و... صرفا باید حقالعمل ارائه خدمات خود را دریافت نمایند، نه اینکه مالک انفال فرآوری شده شوند.
سید یاسر جبرائیلی
✍️ خبر و تحلیل سیاسی:
@khabarvatahlilesiasi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
دولتمردان!
مردم اگر ببنینند عوضی از آب درآمدید با شما همان میکنند که با شاه کردند...
شهید مظلوم دکتر بهشتی سلام الله علیه
✍️ خبر و تحلیل سیاسی:
@khabarvatahlilesiasi
.
قهرمانی فقط برای ورزش نیست
ارزش کل جوایزی که برای قهرمانان المپیاد جهانی نجوم در نظر گرفته شده حداکثر ۲۰۰ میلیون تومان است
این را مقایسه کنید با جایزه ۱۸ میلیاردی دولت به دریافت کنندگان طلای المپیک پاریس تا میزان اهمیت علم را در نگاه مسئولین متوجه شوید. البته این حمایت از قهرمانان المپیک کاملا صحیح است ولی مسئله اینجاست که چرا همین حمایت ها از قهرمانان و نخبگان علمی مملکت صورت نمی گیرد
جالب اینجاست یکی از قهرمانان برنزی المپیک (که البته زحماتش برای ایران در جای خود بسیار قابل تقدیر است) درخواست پذیرش در رشته پرتقاضای پزشکی داده که تا مرز پذیرش هم پیش رفت!!
حالا تصور کنید اگر یکی از قهرمانان المپیاد نجوم دلش بخواهد که در تیم ملی یا حتی تیم باشگاهی یکی از رشته های ورزشی پذیرش شود، آیا یک درصد هم کسی احتمال پذیرش این درخواست را می دهد؟ یا گفته خواهد شد که ورزش یک امر تخصصی است نه دلبخواهی و با سفارش هم جور نمی شود؟!!!
اگر میخواهیم شاهد مهاجرت نخبگان علمی نباشیم بایستی حمایت از قهرمانان علمی را هم جدی بگیریم...
"قاسم اکبری"
✍️ خبر و تحلیل سیاسی:
@khabarvatahlilesiasi
مرکز کنترل ترافیک هوایی ایران طی دو پیام NOTAM از برگزاری رزمایش و فعالیت پهپادی تا سقف ارتفاع ۲۵ هزار پا در منطقه مرزی شمالغرب کشور بین ۱۳ تا ۱۶ شهریور خبر داده است.
تمامی پروازهای VFR از ورود به این منطقه منع شدهاند
✍️ خبر و تحلیل سیاسی:
@khabarvatahlilesiasi
.
اهمیت نماز صبح و عواقب قضاشدن آن
از امام صادق علیه السلام پرسیدند: که چرا کسانی که در آخر زمان زندگی میکنند رزق و روزیشان تنگ است؟
فرمودند: به این دلیل که غالبا نمازهایشان قضاست.(۱)
مردی به خدمت امام صادق علیه السلام آمد و عرضه داشت: من مرتکب گناهی شدهام.
امام فرمود: خدا می بخشد.
آن شخص عرضه داشت: گناهی که مرتکب شده ام خیلی بزرگ است.
امام فرمود: اگر به اندازه ی کوه باشد خدا می بخشد.
آن شخص عرضه داشت: گناهی که مرتکب شدهام خیلی بزرگتر است.
امام فرمود: مگر چه گناهی مرتکب شدهای؟
وآن شخص به شرح ماجرا پرداخت.
پس از اتمام سخن، امام رو به آن مرد کرد و فرمود: خدا می بخشد، من ترسیدم که نمازصبح را قضا کرده باشی!(۲)
همچنین مرحوم آیت الله حاج شیخ حسنعلی اصفهانی (معروف به نخودکی) در وصیت خود به فرزندش می گوید:
اگر آدمی چهل روز به ریاضت و عبادت بپردازد ولی یک بار نمازصبح از او فوت شود، نتیجه آن چهل روز عبادت بی ارزش (نابود) خواهد شد...
۱)وسایل شیعه/ج۳/ص۱۵۶
۲)بحار/ج۸/ص۷۳
✍️ خبر و تحلیل سیاسی:
@khabarvatahlilesiasi
.
دولتها چقدر از صندوق توسعۀ ملی قرض گرفتهاند؟
آمار از سازمان صندوق توسعۀ ملی
✍️ خبر و تحلیل سیاسی:
@khabarvatahlilesiasi
.
قدیمی ترین برندهای ایران چند سالشونه؟
✍️ خبر و تحلیل سیاسی:
@khabarvatahlilesiasi