ما دو گونه میتوانیم به تاریخ نگاه کنیم. یکی اینکه بگوییم فلان ماجرا در چه تاریخی اتفاق افتاده است و سعی کنیم تاریخ دقیق آن را مشخص کنیم و نگاه شناسنامهای به تاریخ داشته باشیم؛ این نگاه گرچه فوایدی علمی دارد و یک نوع اطلاعات عمومی به حساب می آید ولی آنچه مهم و واجب است این است که از وقایع تاریخی عبرت بگیریم.
📌با این مقدمه به مناسبت سالروز وفات حضرت ام البنین(س) سراغ یکی از گزارههای تاریخی میرویم و آن ازدواج حضرت امیرالمومنین( ع) با این بانوی بزرگوار می باشد.
📌با توجه به نگاه اول که در مقدمه ذکر شد باید بگوییم زمان این ازدواج مورد اختلاف است؛ برخی معتقدند بر اساس اینکه اولین فرزند ام البنین در سال ۲۶ ه.ق به دنیا آمده است، ازدواج امام علی(ع) با خانم ام البنین(س) قطعا قبل ازسال ۲۳ هجری بوده است، اما برخی دیگر سال ازدواج آنها ۱۳ یا ۱۶ قمری میدانند چرا که بین ازدواج آنها و تولدحضرت عباس(ع) بزرگترین فرزندشان ۱۰ سال فاصله بوده است.
📌همچنین در مورد اینکه او بعد از حضرت فاطمه همسر دوم یا سوم امام بوده است نیز اختلاف وجود دارد اما در خصوص اینکه او قبل از ازدواج با حضرت علی و بعد از شهادت ایشان با شخص دیگری ازدواج نکرده است اختلافی وجود ندارد.۱
📌اما آنچه برای ما مهم است، دانستن سال و ماه ازدواج نیست بلکه عبرت گرفتن از این ماجرا است؛ حضرت علی (ع) با برادرش عقیل که در نسبشناسی عرب شهره بود، درباره انتخاب همسری که اصیل باشد و فرزندانی دلیر و جنگاور بیاورد، مشورت کرد و عقیل، حضرت امالبنین را پیشنهاد کرد که حضرت امیر (ع) با او ازدواج کردند. ۲
📌درس مهمی که از این ماجرا میتوانیم بگیریم این است که وقتی شخصیتی مانند حضرت علی (ع) که عالم به همه چیز هستند در مورد ازدواج مشورت میکنند و به متخصص مسئله مراجعه میکند ما انسانهای معمولی باید در کارهای مهمی از قبیل ازدواج مشورت کنیم و به رای و نظر خود متکی نباشیم و شاهد این همه مشکلات و تلخی ها در خانوادهها نباشیم. اگر امروز در کارها از متخصص آن امر مشورت بگیریم در خیلی موارد مشکلات حل خواهد شد.
📌یادآوری این نکته لازم است که کارهای اهلبیت (ع) برای آموزش ما انسانهاست وگرنه حضرت هر آنچه برادرش میدانست را میداند ولی میخواهد به ما آموزش دهد که وقتی من علی مشورت می کنم، شما به مراتب بیشتر نیازمند مشورت هستید.
📌نکته مهم دیگر محبت و علاقهی شدید این بانو به خاندان نبوی و علوی است و آنچنان که می دانیم سخت ترین مسئله برای یک مادر، گذشتن از فرزندان خود است ولی حضرت ام البنین فرزندان خود را به گونه ای تربیت میکند که آنها فدای امام خود گردند و به سعادت برسند؛ این همه علاقه برای ما باید مایه ی عبرت و پند باشد، چرا که آنچه مرسوم است، عدم توجه نامادری به فرزندان همسر است و کمتر نامادری پیدا میشود که فرزندان همسر خود را مانند فرزندان خود بداند، ولی این بانوی بزرگوار فرزندان فاطمه را بر فرزندان خود مقدم میدارد و همیشه تاکید میکند که من کنیز فاطمه و شما غلام بچههای فاطمه هستید و ما امروز به این نوع محبت نیاز داریم تا بتوانیم از مال و جان و فرزندان خود در راه اهلبیت علیهم السلام بگذریم و با بهانههای مختلف از تکالیف شرعی خود شانه خالی نکنیم.
شیخ فرهاد فتحی
📚 ۱و ۲. موسوعه العلامه الاوردبادی، ۱۴۳۶ق، ج۷، ص۴۵-۵۱، محمودی، ماه بی غروب، ۱۳۷۹ش، ص ۲۹، زجاجی کاشانی، سقای کربلا، ۱۳۷۹، ص۸۳، اسلامکده ص ۲۱۰_۲۱۴
✍️ خبر و تحلیل سیاسی:
@khabarvatahlilesiasi
بوده در لالایی اُم البنین، این زمزمه
جان عباسم به قربانِ حسینِ فاطمه...
رحلت مادر بزرگوار علمدار با وفای کربلا و همسر عزیز حضرت آقا امیرالمومنین علیه السلام بیبی جانمان خانم امالبنین سلام الله علیها تسلیت باد.
برای همیشه قدردان زحمات مادران و همسران شهدامون هستیم...
✍️ خبر و تحلیل سیاسی:
@khabarvatahlilesiasi
سردار قاآنی:
آمریکا مفتضحانه منطقه را ترک خواهد کرد
فرمانده نیروی سپاه قدس:
از فلسطین و یمن و سوریه و هر کجا که علم مقاومت برافراشته شده رزمندگان جبهه مقاومت از شهدای ما مانند «شهید سلیمانی» الگو گرفته و عرصه را بر آمریکا تنگ کردند.
🔹آمریکا مفتضحانه منطقه را ترک خواهد کرد و به سرنوشت شوروی گرفتار میشود و مراکز مطالعاتی آنها این مهم را تایید میکند.
🔹به برکت خون شهید «سپهبد قاسم سلیمانی» مسیر نورانی و با عزت مقاومت همچنان به پیش خواهد رفت.
✍️ خبر و تحلیل سیاسی:
@khabarvatahlilesiasi
8.57M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
روایت درست از برجام کدام است؟
🔹آیا برجام تصمیم نظام بود؟
🔹فلسفه پذیرش برجام، پیشگیری از جنگ یا رونق اقتصاد؟
🔹آیا در سال های توافق برجام (۱۳۹۴-۱۳۹۷) روند شاخص هایی چون رشد و سرمایه گذاری اقتصادی مثبت بود یا منفی؟
🔹چرا بعد از بدعهدی و خروج ترامپ از برجام، ایران نتوانست از آمریکا به شورای امنیت سازمان ملل شکایت کند؟
✍️ خبر و تحلیل سیاسی:
@khabarvatahlilesiasi
هفتمین تلاش برای انتخاب رئیس مجلس نمایندگان آمریکا شکست خورد
رسانههای آمریکا گزارش دادهاند هفتمین رأیگیری برای انتخاب کوین مککارتی به عنوان رئیس مجلس نمایندگان آمریکا به شکست انجامید.
✍️ خبر و تحلیل سیاسی:
@khabarvatahlilesiasi
️انتقاد غیرفنی و بهانهگیری، بومرنگی است که باعث بیاعتباری خود شما میشود!
🔹یکم: روزنامه اعتماد در مطلبی مدعی شده: در ۱۰ روز ابتدای دیماه، ۱۷.۵ ميليون تن گاز طبيعی تبديل به گاز مايع شده و به ارزش ۶.۷ میلیارد دلار از ايران به چند كشور همسايه «صادر» شده است. آن هم در ميانه ناترازی توليد و مصرف گاز و مصرف مازوت در نیروگاهها.
🔹 دوم: محصولی که گمرک آمار فروش آن را داده است LPG (گاز مایع) است و نه LNG (گاز مایع شده). LPG ترکیبی از پروپان و بوتان است که هیچ مورد مصرفی در نیروگاهها ندارد و طبق روال گذشته صادر میشود.
🔹سوم: حضرات محترم انتقاد راه و رسم دارد!
آیا خبرنگار حوزه انرژی جناب حضرتی که حتی نمیداند تفاوت LPG (گاز مایع) با LNG (گاز مایع شده) چیست صلاحیت قلم زدن و انتقاد دارد یا فقط به دنبال بهانه برای تخریب هستند؟؟!!
✍️ خبر و تحلیل سیاسی:
@khabarvatahlilesiasi
این دو خط موازی باید یکدیگر را قطع کنند!
حسین شریعتمداری
🔸 ۱- این یک اصل غیرقابل تردید هندسی است که «دو خط موازی هرگز همدیگر را قطع نمیکنند». گاه در ادامه گفته میشود «مگر در بینهایت». اما، این که دو خط موازی در بینهایت یکدیگر را قطع میکنند یا نه؟ موضوع این نوشته نیست و به قول ظریفی، اصلاً چه کسی در بینهایت حضور دارد که خبر بدهد آیا دو خط موازی در آنجا به هم رسیده و همدیگر را قطع کردهاند یا نه؟! و اما، آنچه در این وجیزه مورد نظر است، وجود دو خط موازی در جامعه امروز ماست که باید یکدیگر را قطع کنند ولی برخلاف آنچه انتظار میرود، هریک از آنها جداگانه و موازی با دیگری به راه خود ادامه میدهند! یکی از این دو خط، تلاش بیوقفه و خستگیناپذیر آقای رئیسی و دولت ایشان در عرصه اقتصادی کشور و دستاوردهای فراوان بیرون از حد انتظاری است که بهدست آمده است و خط دیگر، گرانی افسار گسیخته کالا و خدمات مورد نیاز مردم است که معیشت مردم و مخصوصاً اقشار کمدرآمد و مستضعف -همانها که به قول امام راحلمان(ره)ولینعمتهای نظام و مسئولان هستند- را با تنگنا و سختی روبهرو کرده است. در این خصوص اشاره به چند نکته ضروری است.
۲- شخصی را در نظر آورید که در یک سانحه رانندگی آسیب جدی و خطرناکی دیده است. حالا او را در دو حالت جداگانه فرض کنید. فرض اول آن که شخص مجروح به حال خود رها شده است و کسی به فکر او نیست و برای معالجه و مداوای شخص آسیبدیده اقدامی صورت نمیپذیرد! بدیهی است که در این حالت، نزدیکان و اقوام شخص مجروح امیدی به بازگشت سلامت او نداشته باشند. در حالت و فرض دوم، شخص مجروح را بلافاصله به بیمارستان منتقل کرده و پزشکان حاذق و کادر درمان با جدیت و بدون فوت وقت به معالجه او مشغولند ولی جراحات و آسیبهای وارده بهاندازهای عمیق و گسترده است که مداوا و بهبود شخص مجروح به زمان بیشتری از مداواهای عادی و رایج نیاز دارد. در این حالت اگرچه بازهم شخص آسیبدیده از جراحات وارده رنج میبرد ولی شرایط او با فرض اول تفاوت جدی دارد. اکنون فرض دیگری به میان کشیده میشود.
۳- اقوام و آشنایان شخص مجروح از پزشک معالج درباره وضعیت و حال و هوای او سؤال میکنند. پاسخ پزشک آن است که هنوز بستری و در حال معالجه است. چند روز دیگر بازهم همان سؤال را تکرار میکنند و پزشک بازهم از بستری بودن شخص مجروح خبر میدهد. در این حالت،
ادامه مطلب را اینجا بخوانید👇
https://kayhan.ir/fa/news/257327
✍️ خبر و تحلیل سیاسی:
@khabarvatahlilesiasi
قانون باید برای همه باشه!
🔹 دیود بکهام بخاطر صحبت با موبایل(هنگام رانندگی) ۶ ماه از رانندگی محروم شد.
🔹 اینجا بازیکنهای فوتبال تو پارتی مست دستگیر میشن (تازه ادعای عزادار بودن هم داشتن) بدون اینکه اسمی ازشون برده بشه با رافت اسلامی آزاد شدن.
🔹 اگه غرب در بعضی موارد اجتماعی پیشرفت داشته اجرای قانون برای همه است. تو این مورد باید غرب الگو بشه.
"مرتضی"
پینوشت: "قانون برای همه"، حس عدالت ایجاد میکند و آرامش، انضباط و رضایتمندی اجتماعی را در پی خواهد داشت.
✍️ خبر و تحلیل سیاسی:
@khabarvatahlilesiasi
آقای کرباسچی ادعا کرده هاشمی رفسنجانی با بیان و توجیهات قانع کننده حتی رهبری را هم قانع میکرد !!!
مشاهده بفرمائید، یک نمونه از عجز آقای هاشمی در برابر استدلالهای رهبر انقلاب را
اگر تاریخ را درست روایت نکنیم، آنگونه که به نفعشان است روایت خواهند کرد. این جماعت کارش تحریف و تحریفات بزرگتر به نفع جریان و باند خودشان است.🤔
✍️ خبر و تحلیل سیاسی:
@khabarvatahlilesiasi
مجله نظامی فوربس:
ایران پس از تحویل ۲۴ فروند سوخوی ۳۵ ساخت روسیه، قصد دارد طبق قراردادی باقی نیاز خود را (احتمالا" تا ۶۰ فروند) در داخل ایران با همکاری روسیه بسازد.
خرید این تعداد از جنگنده و دریافت فناوری ساخت آن توسط ایران یک پیروزی بزرگ برای ایران محسوب میشود.
✍️ خبر و تحلیل سیاسی:
@khabarvatahlilesiasi
شما را باید
بلند دوست داشت
مثل کوه ؛
کوه هایی که
برفِ نوکِ قلّهشان را
هیچ آفتابی آب نمیکند ...
و شما قهرمانان ملی
و پارههای تن این ملت هستید
نه سلبریتیهای اوباش و وطن فروشی که دشمن و عوامل او برای ما ساختهاند
به وجودتان افتخار میکنیم
ای قهرمانان بیادعای ایران همیشه سربلند
✍️ خبر و تحلیل سیاسی:
@khabarvatahlilesiasi