#وظیفه_شما_در_فتنه
♨️وَ لاَ تُدْخِلُوا بُطُونَکُمْ لُعَقَ الْحَرَامِ، فَإِنَّکُمْ بِعَيْنِ مَنْ حَرَّمَ عَلَيْکُمُ الْمَعْصِيَةَ، وَ سَهَّلَ لَکُمْ سُبُلَ الطَّاعَةِ
🌎 «لقمه هاى حرام را هر چند اندک باشد وارد شکم خود نسازيد ، چرا که شما در معرض نگاه کسى هستيد که گناه را بر شما حرام کرده و راه هاى اطاعت را براى شما آسان ساخته است»
✍بى شک ، به هنگام سلطه ظالمان و بروز فتنه ها اموال حرام در دست مردم زياد مى شود و استفاده از آن آثار بسيار شومى در وجود انسان دارد ، قلب را تاريک و انسان را از خدا دور مى سازد ودر مسير شيطان قرار مى دهد. امام عليه السلام در اين زمينه هشدار مى دهد و در ضمن مى فرمايد: هيچ گاه راه طاعت و کسب حلال به روى شما بسته نمى شود; زيرا در هر شرايطى خداوند طرقى براى نجات از معاصى و روى آوردن به طاعت الهى به روى مردم گشوده است.
📘 #خطبه_151
╲\╭┓
╭🌺🍂🍃🌺🍂🍃
┗╯\╲
✅ برای سلامتی مقتدرترین و نورانی ترین رهبر و سید عالم ۳ صلوات محمدی بفرست
❤️جانم فدای رهبر
_✨🌼__✨___
*❗مِنَ إلغَريبْ إلَي الْحَبيبْ❗*
دلهاي منتظر و عاشق به ما بپیوندید تا با
*غریب ترین شخصيت عالم*
امام عصر ،ضرورت وچگونگی یاری
ایشان بيشتر آشنا شويد.
کانال ما در ایتا 👇
https://eitaa.com/sadatmahdvi
هدایت شده از هادی زاده
🚨 بیلبوردی در آمریکا: همه مردان حق بارداری دارند! از آزادی تولید مثل حمایت کنید!!!
⭕️ همه کوشش غرب برای حاملگیِ پسران و مردان در راستای رفع موانع #فحشای_همجنس_بازان است و هرآنچه تحت عنوان تلاشهای پر زرق و برقِ به ظاهر علمی در جامعه پزشکیِ جهان برای این منظور انجام میشود، همان #جاهلیت_مدرن است که به اسم علم به مردم جهان تحمیل میشود!
هدایت شده از یا زینب
🔴فتنهها در نهایت بهنفع انقلاب و کشور تمام میشود.
⏪ آیتالله میرباقری: در فتنههایی که برای انقلاب اسلامی پیش میآید، پالايش و تهذيب و شدتِ خلوصی در جامعه پیش میآید و لایههایی از ناخالصیهای اجتماعی زدوده میشود.
▪️اگر انقلاب اسلامی در درونش، پیوسته خلوص پیدا نکند و بنا داشته باشد که ناخالصیها را با خود حمل کند، و به لوازم این ناخالصیها ملتزم باشد، با خطر انحلال تدریجی مواجه خواهد شد.
▪️در فتنههایی که در مسیر حرکت انقلاب اسلامی اتفاق میافتد، پالایشی در درون جبهۀ انقلاب اسلامی رخ میدهد. روشن است که باید تمام توان جبهۀ انقلاب به کار گرفته شود که در این فتنهها، ریزشهای انقلاب اسلامی حتیالمقدور کمتر شود و رویشها افزایش يابد و هزینۀ عبور از یک مرحله به مرحله بعدی برای انقلاب اسلامی هزینه قابلقبولی باشد، اما اين بدان معنا نیست که این هزينهها، بر علیه انقلاب اسلامی و به ضرر آن است! این هزینهها لازمۀ پیشرویهای انقلاب به شمار میرود. ممکن است برخی اینطور تلقی کنند که با این حوادث، انقلاب اسلامی تضعیف میشود! ولی به نظر میرسد با پالايش، تهذيب و شدت خلوصی که در درون انقلاب اسلامی به وجود میآید، ناخالصیهای انقلاب اسلامی حذف شده، و از اين رو، سبکبالتر و شکوفاتر از گذشته به پیش خواهد رفت و سرانجام به نهادينه شدن بیشتر جریان انقلاب اسلامی و جمهوری اسلامی خواهد انجاميد.
▪️به عبارت بهتر، همانگونه که اگر انقلاب اسلامی درگیری با کفر را به بیرون از مرزهای خود نَبَرَد و در داخل مرزهای فرهنگی و عقیدتی دنیای استکبار با انها نجنگد، نمیتواند تداوم يابد، اگر در درون نيز پیوسته خلوص پیدا نکند و بنا داشته باشد که ناخالصیها را به همراه بکشد و به لوازم ناخالصیها ملتزم باشد، با خطر انحلال تدریجی مواجه خواهد شد.
هدایت شده از یا زینب
🔻 در مقابل توهین و بیاحترامی به رهبری چهکار باید کرد؟
🔻 عشق و محبت خودتان را نسبت به ایشان، بهصورت جمعی و فردی اعلام کنید
➖بهطور مستمر (روزانه یا هفتگی) مطالبی را در اعلام محبت به ایشان در صفحات مجازی منتشر کنید
➖چرا تصاویر زیبای رهبری را که مهمترین عامل حفظ امنیت و استقلال کشور است بر فراز نمیکنید؟
_
📌 #علیرضا_پناهیان در یادوارۀ شهدای فتنۀ اخیر:
در این فتنۀ اخیر، بعضیها شخص رهبری را نشانه گرفتند؛ فکر میکنند اگر چهار تا مرگ بر دیکتاتور بگویند، یکدفعهای همه مردم با آنها همنوا میشوند! در حالیکه همه از میزان محبت مردم به رهبری خبر دارند. هیچ رهبری در جهان این مقدار فداییِ بامعرفت ندارد.
در مقابل این توهینها چهکار باید کرد؟ وقتی شاهد اظهار کینه و دشمنی برخی نسبت به رهبر هستید، چرا شما محبت خودتان را نسبت به ایشان اعلام نمیکنید؟
طرفِ سخن من آنهایی هستند که معرفت دارند و محبّ آقا هستند و برای آقا جان میدهند. از عشق خودت به آقا حرف بزن و دلیل عشقت را توضیح بده. فهم و احساساتِ خودت را نسبت به آقا نشان بده.
وقتی یک عدهای به رهبری توهین کردند، کسانی که عاشق رهبری هستند عشقشان را نسبت به ایشان فریاد بزنند. این کار، خیلی اثر دارد. چرا از محبتتان نسبت به رهبر عزیزمان، حرف نمیزنید؟ چرا تصاویر زیبای رهبری که مهمترین عامل حفظ امنیت و استقلال کشور است را بر فراز نمیکنیم؟
باید شروع کنیم به حرکت جمعی برای احیاء احترام و بازگویی این محبتها و اعلام صریح این عشقها و معرفتها.
بهصورت فردی هم این کار را بکنیم؛ مثلاً روزانه یا بهطور هفتهای میتوانیم کامنت بگذاریم، توییت بزنیم، مطالبی را در اعلام محبت به ایشان در صفحات مجازی منتشر کنیم، در خانهها و محلههایمان، به اندازهای که میتوانیم این کار را بکنیم.
در ابراز محبت به شخص رهبری و به اصل ولایتفقیه، کم نگذارید. میلیونها نفر حاضرند برای آقا جان بدهند ولی الحمدلله اقتدار نظام به قدری بالاست که هیچوقت کار به اینجا نمیرسد که بخواهید برای ایشان جان بدهید، ولی هرگونه بیاحترامی باید با احترام مضاعف جواب داده بشود.
باید دشمنان و جاهلان را پشیمان کرد. اگر الآن بگویند که یکجایی دارند یک جوان بسیجی مظلوم را میزنند و او کمک میخواهد، همهمان از دور و نزدیک برای کمک به او میرویم. به همین دلیل آنها دزدانه میزنند و میکشند و فرار میکنند. حالا یکجایی هم اگر به رهبری توهین شد، نباید ساکت باشیم.
میدانید اگر این توهین بیپاسخ گذاشته بشود ممکن است خدا بلا برای جامعه در نظر بگیرد؟ اگر هرکه دوست خداست مظلوم واقع شود، یاری نشود و تنها گذاشته بشود خدا عقوبتهای سختی نازل خواهد کرد.
هدایت شده از هادی زاده
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔻تابع امر ولی بودن اگر مزدوری است
دم تکان دادن تو نزد عدو نامش چیست؟
🇮🇷سرکارخانم طاهره ولی پور
هدایت شده از زمانی
💢 گیلدا مورکرت فعال ضد امپریالیسم
با انتشار عکس حاج قاسم در توئیترخوپ نوشت: دلتنگ قهرمانیم
🕎 شمعدان ٩ شاخه در عید حنوکا
1⃣ در اعیاد یهودی دو نوع شمعدان استفاده میشود، یک شمعدان ٧ شاخه و یک شمعدان ٩ شاخه. شمعدان ٩ شاخه شمعدانی است که در #عید_حنوکا توسط یهودیان استفاده میشود.
2⃣ #منوره_حنوکا که در هشت روز عید حنوکا یکی پس از دیگری روشن میشود متفاوت با شمعدان ٧ شاخهای است که در #معبد-سلیمان روشن میشد و نماد اصلی #یهودیت است. (برخلاف باور عمومی، ستارهٔ داوود نماد اصلی یهودیت نیست.)
3⃣ شاخهٔ نهم این منوره #شماس (خادم) نام دارد و شمعی که در آن قرار میگیرد برای روشن کردن هشت شمع دیگر در هشت روز عید حنوکا به کار میرود.
4⃣ یهودیان سراسر جهان از بیستوپنجم ماه کیسلو بهمدت هشت روز در خانههای خود منورهٔ ٩ شاخهٔ #حنوکا را روشن میکنند. این شمعدان در این ایام معمولاً پشت پنجرهٔ خانهها قرار گرفته و روشن میشود.
5⃣ اما شمعدان ٧ شاخه که در بسیاری از کنیسهها و منازل یهودیان یافت میشود، نمادی تاریخی از شمعدان ٧ شاخهٔ زرّینی است که در #خیمه_عهد و بعدها در پرستشگاه مقدس اورشلیم، از این شمعدان استفاده میشد.
@wwwkhadem_emame12
حتما عضو شوید 👆
هدایت شده از خط ولایت...
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💢 با پایان جام جهانی ۲۰۲۲ قطر، برجهای الجابر در شهر لوسیل قطر مزین به پرچم فلسطین شدند.
هدایت شده از خط ولایت...
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⭕️ سخنان حمید اسماعیل زهی در نماز جمعه اخیر مسجد ضرار زاهدان:
🔻چی ؟ " دانشجوعا جُوانا تعلیک نکنیم " ؟
🔹منظورت از دانشجوی جوان که داره اعتراض میکنه ، همون قره حسنلوی میانساله که جوون مردم رو شکنجه کرده ؟
🔸البته ، اینم ایراد ماست اگر بخواهیم از تو که مزدور عربستانی توقع داشته باشیم که وجدانت از قتل و شکنجه و توحش به درد
🔹یه سرم به زندانای سعودی بزن ببین عربستان چجوری "جُوانا دانشجوعا"ی یمنی رو داره به صلابه میکشه !
مسیحا
🔴مافیای خودرو کارش را بلد است/خودروها را در پارکینگ نگه داشتند تا با افزایش قیمت وارد بازار کنند!
🔹سیاهکلی، عضو کمیسیون صنایع مجلس: مافیای خودرو کار خود را بلد است. این حرف درست نیست که وزیر میگوید چون قیمت ارز افزایش پیدا کرده، قیمت خودرو بالا رفته است.
🔹 این ادعا که مطرح می شود میزان خودرو افزایش پیدا کرده است، غلط است. خودروهایی را که در کف پارکینگ ها بود وارد بازار کردند.
🔹 این نامردمی بودن خودروسازان را می رساند که خودروها را در پارکینگ نگه داشته تا بعد از افزایش قیمت وارد بازار کنند.
✅
🍀همین که قبول کنید مبتلا به فراق هستید همزمان درجست وجوی وصال هم برخواهید آمد.
این اوّلین قدم در تشخیص این معنا می شود،
چون "جدایی" یعنی تنهاست ولی کس دیگری هم هست که باید به او بپیوندد؛
اما "تنهایی" یعنی هیچ کس دیگری نیست.
شاید مفهوم تنهایی بیشتر منطبق باشد با احساس فیلسوفان اگزیستانسیالیست، بدین معنا که ما در این دنیا پرتاب شده ایم و کسی ناظر ما نیست،
کسی به فکر ما نیست، کسی ما را به اینجا نیاورده است، کسی در آخر مسیر ما را تحویل نمی گیرد. لذا اگر شما یک اگزیستانسیالیست باشید احساس تنهایی می کنید، و اگر کسی جداً این احساس در جانش بنشیند کارش ممکن است به خودکُشی هم برسد،
مگر اینکه خودش را به غفلت بزند، به تعبیر مولوی خودشان را تخدیر می کنند:
تـا دمی از رنـج هســتی وا رهند
ننگ خمر و بنگ برخود می نهند
خودشان را مشغول چیز دیگری می کنند، برای فرار از واقعیتی که درپیش روی دارند،
خود را به غفلت می زنند، چون بار هستی بار گرانی است،
عاقل شدن کار پر زحمتی است. خیلی ها فکرش را نکرده اند که بی خیال و بی خبر زندگی می کنند.
اگر کسی فکر هستی را بکند فشار زیادی بر او مستولی می شود و رنج سختی را خواهد کشید و لذا مجبور است که به راه سرگرمی بزند و یا به تخدیر و مستی بزند.
یعنی یکی از این راه هایی که او را ازخودش بستاند و غافل کند:
می گــریـزنـد ازخـــودی دربی خـــــودی
یـا به مستــی یا به شـغــل ای مهـتدی
🌴گوهر معرفت 🌴
تاثير شناختن نفس در تهذيب اخلاق
و نيز شناختن خود، موجب شوق به تحصيل كمالات و تهذيب اخلاق و باعثسعى در دفع «رذائل» (4) مىگردد، زيرا كه آدمى بعد از آنكه حقيقتخود را شناخت ودانست كه: حقيقت او «جوهرى» (5) است از «عالم ملكوت» ، (6) كه به اين عالم جسمانىآمده باشد، كه به اين فكر افتد كه: چنين جوهرى شريف را عبث و بىفايده به اين عالمنفرستادهاند، واين گوهر قيمتى را به بازيچه در صندوقچه بدن ننهادهاند، و بدين سببدر صدد تحصيل فوائد تعلق نفس به بدن بر مىآيد، و خود را به تدريجبه سر منزلشريفى كه بايد مىرساند.
و گاه است كه گوئى: من خود را شناختهام، و به حقيقتخود رسيدهام.زنهار زنهار،كه اين نيست مگر از بىخبرى و بىخردى.عزيز من چنين شناختن را كليد سعادتنشايد، و اين شناسائى ترا به جائى نرساند، كه ساير حيوانات نيز با تو در اين شناختنشريكاند، و آنها نيز خود را چنين شناسند.زيرا كه: تو از ظاهر خود نشناسى مگر سر وروى و دست و پاى و چشم و گوش و پوست و گوشت، و از باطن خود ندانى مگر اينقدر كه چون گرسنه شوى غذا طلبى، و چون بر كسى خشمناك شوى در صدد انتقامبرآئى، و چون شهوت بر تو غلبه كند مقاربتخواهش نمائى و امثال اينها، و همهحيوانات با تو در اينها برابرند.
پس هرگاه حقيقت تو همين باشد از چه راه بر «سباع» (7) و «بهائم» (8) ، مفاخرتمىكنى؟ و به چه سبب خود را نيز از آنها بهتر مىدانى؟ و اگر تو همين باشى به چه سببخداوند عالم ترا بر ساير مخلوقات ترجيح داده و فرموده:
«و فضلناهم على كثير ممن خلقنا تفضيلا»
يعنى: «ما تفضيل داديم فرزندان آدم را بر بسيارى از مخلوقات خود» (9) .
و حال اينكه در اين صفات و عوارض، بسيارى از حيوانات بر تو ترجيح دارند.
پس بايد كه: حقيقتخود را طلب كنى تا خود چه چيزى، و چه كسى، و از كجاآمدهاى، و به كجا خواهى رفت.و به اين منزلگاه روزى چند به چه كار آمدهاى، تو رابراى چه آفريدهاند.و اين اعضا و جوارح را به چه سبب به تو دادهاند، و زمام قدرت واختيار را به چه جهت در كف تو نهادهاند.
و بدانى كه: سعادت تو چيست، و از چيست، و هلاكت تو چيست.
و بدانى كه: اين صفات و ملكاتى كه در تو جمع شده استبعضى از آنها صفاتبهايماند، و برخى صفات سباع و درندگان، و بعضى صفات شياطين، و پارهاى صفاتملائكه و فرشتگان.
و بشناسى كه: كدام يك از اين صفات، شايسته و سزاوار حقيقت تو است، و باعثنجات و سعادت تو، تا در استحكام آن بكوشى.و كدام يك عاريتاند و موجب خذلانو شقاوت، تا در ازاله آن سعى نمائى.
و بالجمله آنچه در آغاز كار و ابتداى طلب، بر طلب سعادت و رستگارى لازماست آن است كه: سعى در شناختن خود، و پىبردن به حقيقتخود نمايد، كه بدون آنبه سر منزل مقصود نتوان رسيد.
🌴گوهر معرفت 🌴
بر جفای اهل و عیالت «صبر کن». زود از جا در نیا و بدگویی مکن که هر کس جفا بیشتر می کشد و تحمل می نماید ،زودتر به مطلب می رسد. وکسی که تو را شتم و سب میکند ،به وی بگو:«اگر در آنچه می گویی راست می گویی ،من از خدا می خواهم از من در گذرد ،و اگر دروغ می گویی ،خواهم که از تو در گذرد.»
به عنوان «نوع دوستی» ، به قدر وسع و طاقت ،«دیگران را به خیر و خوبی ها فراخوان» و «از بدی ها و زشتی ها بازدار» و «غمخوارشان شو». و اگر قوت نفسی دارند ،«با خود در سلوک شریکشان کن». و الا از صحبت ایشان اجتناب و با مدارا و تقیه همراهی شان نما . اما در بعضی رسوم و اوضاع ،مانند لباس و معاشرت با ناس که در عرف زمان مقرر شده ،متابعت دیگران باید کرد به حسب ظاهر، تا انگشت نما نشوی. چون این چنین گشتن باعث وحشت و غیبت می شود. مگر اینکه فعالیت ایشان مخالفت با امر مهم دینی باشد که فعلش ضرر به سلوک می زند. در این حال متابعت جایز نیست.و بهترین وجه دعوت مردم به خوبی ،شخصیت جامع و کامل و عملکرد جالب و جاذب خود توست.
و بالاترین عامل از دین زده نمودن مردم، مخالفت گفتار و کردار دینداران است. پس مواظبت نما که این چنین خشم خدا و نارضایتی مردم از دین را ایجاد نکنی.
🌴گوهر معرفت 🌴
سیر و سلوک و عرفان:
عرفان شناسی :
ریاضت
کسب توانائیهای روحی از راه ریاضت
چنانکه می دانید، انسان مرکب از دو بعد است:
1. بُعد جسمانی.
2. بُعد روحانی.
«بُعد جسمانی» مربوط به همین جسم خاکی می باشد و در مقابلِ بعد روحانی ارزش و قدرت قابل توجهی ندارد.
اما «بُعد روحانی» ـ که همه تواناییهای معنوی به واسطه آن امکان پذیر است و ارزش والای انسانی به آن بستگی دارد ـ قدرت عجیبی دارد و انسان می تواند به واسطه تربیت روح، کارهای شگفت انگیزی را به نمایش بگذارد. منتها مهم آن است که انسان، روح خود را چگونه پرورش دهد و آن استعداد عجیب را در چه راهی مصرف کند.
البته از راههای غیردینی، مثل روش: یوگا، هیپنوتیزم، مرتاضی و غیر اینها نیز می توان به تواناییهای خاص روحی دست یافت و مانند مرتاضان، در اثر ریاضتهای خاص، قدرتهایی را پیدا کرده و چیزهای عجیبی که نمونه هایش را شنیده ایم انجام داد. ولی این نوع کارها موجب کمال و ترقی انسان نمی تواند باشد، مثلاً بعضی از مرتاضان، بر اثر تمرینهای فراوان و ریاضتهای عجیب، مانند: خوابیدن چند ساعت یا چند روز، روی میخهای آنچنانی، اذیتهای طاقت فرسا به بدن و ...، حبس کردن نفس را یاد گرفته و با این گونه ریاضتهای بی ارزش، خود را در معرض نمایش مردم قرار می دهند، مدتها نفس خود را در سینه حبس می کنند؛ حتی گاهی، مردم برخی از آنان را در تابوت گذاشته دفن می کنند و بعد از یک هفته یا ده روز، قبر را شکافته و آنان را زنده می یابند!
به این نوع اشخاص نمی توان گفت که به کمال معنوی رسیده اند؛ زیرا همه انسانها بدون استثنا؛ حتی بدترین و شقی ترین افراد و کافر مطلق هم می توانند بر اثر تمرین و ریاضت نَفْس به چنین کارهایی دست یابند. این نوع کارها فقط برای سرگرم کردن مردم ساده لوح است و الاّ هیچ گونه جنبه کمالِ معنوی و قرب الهی ندارد.
بنابراین، باید توجه داشت که صحیح ترین شیوه کسب تواناییها و پرورشِ استعدادهای روحی و ارزش آن، در صورتی است که این امور، در راستای اطاعت از امر پروردگار و کسب رضایت خداوند و تقرب به او بوده و در نهایت، موجب کمال و سعادت معنوی انسان گردد.
به عبارت دیگر، مطمئن ترین راه برای به فعلیت رساندن قوای روحی، همان ریاضتهای شرعی است که از طریق تعالیم اولیای الهی و معصومین علیهم السلام ترسیم شده و از هر گونه افراط، تفریط، گوشه نشینی و انزوا منزه است.
در واقع، همه انبیا و ائمه علیهم السلام ، برای شکوفا ساختن و از قوه به فعل رساندن همین استعداد شگفت انگیز انسانی و هدایت صحیح آن مبعوث شده اند. اساسا برنامه ها و تعالیم دین مقدس اسلام، برای تربیت و توانمند ساختن بعد روحانیِ بشریت می باشد و هدف نهایی از توانمند ساختن روح انسانی، تقرب معنوی به خداوند است و این تقرب، فقط با ریاضتهای شرعی امکان پذیر است.
🌴🌴🌴
ریاضت شرعی
ریاضت شرعی، همان انجام واجبات و ترک محرمات و مکروهات می باشد؛ نظیر نماز، جهاد با نفس، تقوا، زهد، ترک دنیا؛ که در آیات و روایات فراوانی به این ریاضتها تأکید شده است.
در اینجا لازم است قبل از بیان نمونه ای از روایات، به مفهوم ریاضت و اهداف آن اشاره ای داشته باشیم.
🌴🌴🌴
مفهوم ریاضت
«ریاضت» در لغت به معنای جلوگیری و بازداشتن حیوانات از حرکات آزاد و دلخواه است و در اصطلاح دینی عبارت است از: بازداشتن انسان از هواهای نفسانی خویش و فرمان دادن و وادار کردن آن برای اطاعت امر پروردگار.(1)
ریاضت شرعی همان ورزیدگی روحی، جهاد اکبر و خودسازی است. امام علی علیه السلام در نامه معروف به عثمان بن حنیف می نویسد: «وَ إنَّما هِی نَفسی أَرُوضُها بِالتَّقوی؛(2) و جز آن نیست که نفس خویش را با پرهیزکاری ریاضت می دهم.»
🌴🌴🌴
اهداف ریاضت
«ریاضت» برای به دست آوردن سه هدف است:
1. دورکردن غیر حق از سر راه: هدف اول از ریاضت، این است که عارف، برای رسیدن به حق، هر گونه مانعی را از بین ببرد که در اصطلاح «تزکیه» یا «تخلیه نفس» نامیده می شود؛ یعنی باید تلاش کرد تا هر آنچه که غیر از خدا در دل وجود دارد، از آن بیرون و دل را تخلیه کرد.
2. مطیع ساختن نفس اماره: از آنجا که انسان ترکیبی از عقل و شهوت است، برای اینکه بتواند بدون مزاحم و مانع، به سوی خدا سیر کند، باید کاری کند که نفس اماره را مطیع و تسلیم نفس مطمئنه سازد. در نتیجه، نفس شیطانی را تحت امر و اختیار نفس رحمانی قرار دهد.
3. لطیف و رقیق کردن روح: یعنی انسان به کمک این دو مورد یاد شده، با زهد در عمل و حضور قلب در عبادت، روح خود را برای قبول انوار خوشا به حال کسی که برای تقرب به خداوند با نفس خود جهاد کند و هر کس سپاه نفس و هوای خویش را شکست دهد، به رضایت الهی دست یافته است
الهی آماده سازد.(3)
حال با عنایت به مطالب گذشته، توجه خوانندگان عزیز را به نمونه هایی از روایات وارده از معصومین علیهم السلام در زمینه ریاضت شرعی جلب می کنیم:
1. امام امیرالمؤمنین علیه السلام درباره مبارزه با نفس (که در واقع همان ریاضت شرعی است) می فرماید:
«رَحِمَ اللّه ُ امْرَأً نَزَعَ عَنْ شَهْوَتِهِ، وَقَمَعَ هَوَی نفسهِ، فَانَّ هذِهِ النَّفْسَ اَبْعَدُ شَیْ ءٍ مَنْزعا، وَاِنَّهَا لاتَنْزَعُ اِلَی مَعصیَةٍ فِی هَوی. وَاعْلَمُوا ـ عِبادَاللّه ِ ـ انّ الْمُؤمِنَ لایُصْبحُ وَلاَیُمْسِی الاَّ وَنَفْسُهُ ظَنُونُ عِنْدَهُ، فَلاَ یَزالُ زَارِیا عَلَیْها وَمُستَزِیدا لَهَا؛(4)خداوند رحمت کند بر کسی که شهوت خود را مغلوب و هوای نفس را سرکوب کند؛ زیرا این نفس دورترین چیز از نظر مغلوب شدن بوده که پیوسته خواهان نافرمانی و معصیت است. بندگان خدا! بدانید که انسان با ایمان، شب را به روز و روز را به شب نمی رساند، جز آنکه نفس خویش را متهم می داند، همواره نفس را سرزنش می کند و گنهکارش می شمارد.»
2. در کتاب مصباح الشریعه آمده است: «طُوبی لِعَبْدٍ جاهد للّه نَفْسَهُ وَهَواهُ وَمَنْ هَزَمَ جُنْدَ نَفْسِهِ وَهَواهُ ظَفِرَ بِرِضَا اللّه ِ وَمَنْ جَاوَزَ عَقْلُهُ نَفْسَهُ الامّارَةَ بِالسُّوْءِ بِالْجُهدِ وَالاِسْتِکانَةِ وَالْخُضُوع عَلی بِساطِ خِدْمَةِ اللّه تَعالی فَقَدْ فازَ فَوْزا عَظیما وَکانَ رَسُول اللّه صلی الله علیه و آله یُصَلّی حَتّی یَتَوَرَّمَ قَدَماهُ وَیَقُولُ: اَفَلا اَکُونُ عَبْدا شَکُورا!؟ اَرادَ بِهِ أَنْ تَعْتَبِرَ بِها أُمَّتُه وَلا یَغْفَلُوا عَنِ الاِْجْتِهادِ وَالتَّعَبُّدِ وَالریاضَةِ بِحالٍ؛(5) خوشا به حال هر چند از راه های غیردینی، مثل روش: «یوگا» یا «مرتاضی» انسان می تواند به بعضی از تواناییهای روحی دست یابد، ولی این نوع تواناییها موجب معرفت، کمال و تقرب به خداوند نمی گردد
کسی که برای تقرب به خداوند با نفس خود جهاد کند و هر کس سپاه نفس و هوای خویش را شکست دهد، به رضایت الهی دست یافته است و هر کس عقلش بر نفس امّاره او ـ با تلاش و سکونت گرفتن و خضوع در پیشگاه خداوند متعال ـ غالب شود، به رستگاری بزرگی رسیده است.
رسول خدا صلی الله علیه و آله از کثرت نماز، پاهای مبارکش متورم می شد و با این حال می فرمود: آیا بنده شکرگزار نباشم؟! مقصود پیامبر صلی الله علیه و آله از آن عمل این بود که امت او در عبادت به او اقتدا و تأسی کنند و از تلاش و کوشش، تعبد و ریاضت نفس در هیچ حالی غافل نشوند.»
خلاصه سخن
هر چند از راه های غیردینی، مثل روش: «یوگا» یا «مرتاضی» انسان می تواند به بعضی از تواناییهای روحی دست یابد، ولی این نوع تواناییها موجب معرفت، کمال و تقرب به خداوند نمی گردد؛ زیرا مقصود از ریاضت شرعی و دینی آن است که انسان، برخلاف هواها و خواسته های نفسانی خویش عمل کند و نفس خود را به اطاعت خداوند وادار سازد.
مقصود از این نوع ریاضتها (یوگا و مرتاضی) معمولاً برای تشخص، جلب توجه مردم به سوی خود و یا ارتزاق می باشد، لذا این نوع ریاضتها، نوعی پیروی از هوای نفس و دوری از خداوند است، ولی در مقابل، از راه ریاضتهای شرعی می توان به بالاترین درجه کمال و معرفت و در نتیجه، تقرب به خداوند نایل گشت.
🌴گوهر معرفت🌴
📌 شهیدی که منافقین او را به آتش کشیدند
🔹️ شهید سید جعفر موسوی، معلمی خوش سیرت که در عملیات مرصاد توسط منافقین به اسارت درآمد.
◇ رجویها صورتش را لگد مال کرده و زنده زنده پوست کندند و سپس سوزاندند.
◇ جای تعجب است، امروز که بیشتر چهره منافقین برای ما روشن است ، آمده اند و دلسوز مردم شده اند.
#منافقین
#شهدای_ترور
╲\╭┓
╭🌺🍂🍃🌺🍂🍃
┗╯\╲
واکنش حیوانات به فریاد مردگان 😳😱👇
🌺 رسول خدا (ص) به اصحاب خود فرمودند:
پیش از بعثت، گوسفندهای عمویم ابوطالب را می چرانیدم، ناگهان میدیدم که آنها از جای خود حرکت کرده و به هوا میپرند شروع به جستن میکردند و وقفه پیدا میکردند و به یک باره خوراکی را رها میکردند. درحالی که هیچ چیز در اطراف گوسفندان نبود که آنها را تهییج کند و یا آنها را بترساند.
با خود میگفتم این چه داستانی است و بسیار در شگفت میماندم تا آنکه جبرئیل (ع) برای من چنین گفت:
🔳 چون کافر بمیرد چنان ضربهای بر او زنند که تمام مخلوقات خدا غیر از جن و بشر از صدای ناله میت به وحشت و هراس میافتند
این حیوانات از صدای ناله مردگان متوحش می شوند.
✅ خدای عالم به حکمت بالغه اش این صدای اموات را از زنده ها نهان داشت تا عیش آن ها منغّص نگردد.
پس پناه میبرم به خداوند از عذاب قبر.
📕 فروع کافی ج 3 ص 233.
╲\╭┓
╭🌺🍂🍃🌺🍂🍃
┗╯\
🌸☘
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ
الم (۱) ذَلِکَ الْکِتَابُ لاَ رَیْبَ فِیهِ هُدًی لِّلْمُتَّقِینَ (۲)
الف لام میم* این است کتابی که در حقانیت آن هیچ تردیدی نیست و مایه هدایت تقواپیشگان است
ابو بصیر، از حضرت امام جعفر صادق علیه السلام روایت کرده است که ایشان فرمود:
کتاب، علی علیه السلام است که هیچ شکی در او نیست و «هُدًی لِّلْمُتَّقِینَ» در وصف شیعیان ماست.
بقره،۱و۲
تفسیر قمی،ج ۱،ص ۴۳،چاپ اعلمی
🌺🌸🌺
🌸☘🌸☘
الَّذِینَ یُؤْمِنُونَ بِالْغَیْبِ وَیُقِیمُونَ الصَّلاةَ وَمِمَّا رَزَقْنَاهُمْ یُنفِقُونَ (۳)
[آنان که به غیب ایمان میآورند و نماز را بر پا میدارند و ازآن چه به ایشان روزی داده ایم انفاق میکنند]
سعدان بن مسلم، از برخی از یارانش، از حضرت امام جعفر صادق علیه السلام روایت کرده است که ایشان در باره کلام خداوند متعال: «الم، ذَلِکَ الْکِتَابُ لاَ رَیْبَ فِیهِ»
فرمود: کتاب، علی علیه السلام است که هیچ شکی در او نیست و «هُدًی لِّلْمُتَّقِینَ» شیعیان پرهیزکار ما هستند و «الَّذِینَ یُؤْمِنُونَ بِالْغَیْبِ وَیُقِیمُونَ الصَّلاةَ وَمِمَّا رَزَقْنَاهُمْ یُنفِقُونَ» از آن چه ما به آنها آموخته ایم خبر میدهند.
بقره،۳
معانی الاخبار، ص ۲۳، ح ۲
☘🍃☘🍃
🌸☘🌸
داوود بن کثیر رقی، از حضرت امام جعفر صادق علیه السلام روایت شده است که ایشان در باره کلام خداوند عز و جل:
«الَّذِینَ یُؤْمِنُونَ بِالْغَیْبِ» فرمود:
کسی که ایمان داشته باشد قیام قائم آل محمد علیه السلام حق است.
و در نسخه ای دیگر: کسی که به قیام قائم آل محمد علیه السلام اقرار کند.
بقره،۳
کمال الدین وتمام النعمة،ص۲۹،چاپ اعلمی بیروت
☘🍃☘