بسم الله الرحمن الرحیم
مصاحبه امروز با آثار شهید مطهری
با تامل سخنان شیرین و دلنشین استاد را دنبال کنید😊
🔴موضوع مصاحبه: ضرورت کرسی آزاد اندیشی
🔹پرسش:
نظرتان در مورد برگزاری « کرسی های آزاد اندیشی » در دانشگاه ها،حوزه ها و رسانه ملی چیست و آیا برگزاری محافلی که افراد در آن عقاید خود را آزادانه ابراز نمایند ، عمل مشروعی است ؟ به عبارت بهتر ، آیا اسلام با آزادی فکر و عقیده موافق است یا خیر ؟
✅پاسخ
شهید مطهری: فرق است میان آزادی تفکر و آزادی عقیده. تفکر ناشی از همان استعداد انسانی بشر است و حتما باید آزاد باشد. پیشرفت و تکامل بشر در گرو این آزادی است. اما آزادی عقیده خصوصیت دیگری دارد. برخی عقاید انسان بر پایه تفکر و تدبر است که البته انسان باید در این عقاید آزاد باشد. اما برخی عقاید بر پایه جهل و عادت و تقلید است.
اینگونه عقاید نه تنها راه تفکر و تکامل را باز نمی کند بلکه مسیر اندیشه را مسدود و منعقد می سازد. این گونه عقاید که ریشه در تعصب و تقلید و نادانی دارند به مثابه زنجیری است که به دست و پای فکر و روح انسان بسته می شود. همانطور که یک آدم با زنجیر بسته شده، قادر نیست آن زنجیر را از دست و پای خود باز و خود را رها سازد و نیازمند شخص دیگری است که به او یاری رساند، ملتهایی هم که از روی عادت و تلقین عقایدی را پذیرفته اند نیازمند نیرویی دیگرند که آنها را از این زنجیرها آزاد کند.
البته نه این که عقیده جدیدی را به ایشان تحمیل نماید و زنجیر دیگری به دست و پایشان ببندد، بلکه آنان را از زنجیرهای پیشین رها سازد تا خودشان آزادانه فکر کنند و مسیرشان را انتخاب نمایند. اولین کاری که پیامبراکرم پس از فتح مکه انجام دادند، شکستن بت ها بود؛ زیرا می دید این بت ها عامل اسارت فکری مردمند و صدها سال است که فکر مردم، اسیر این بتهای چوبی و فلزی است، لذا آنها را نابود کرد.
🔹پرسش:
شما معتقدید که دین اسلام ظرفیت دارد که در کرسی های آزاداندیشی به بحث گذاشته شود
✅پاسخ:
اما آزادی اندیشه در اسلام
هر مکتبی که به ایدئولوژی خود باور داشته باشد ناچار باید طرفدار آزادی اندیشه باشد. و به عکس، هر مکتبی که به خود ایمان ندارد، جلو آزادی تفکر را می گیرد. من اعلام می کنم که در رژیم جمهوری اسلامی هیچ محدودیتی برای افکار وجود ندارد و از کانالیزه کردن اندیشه ها، خبری نخواهد بود. همه باید آزاد باشند که حاصل اندیشه های اصیلشان را عرضه کنند.
🔔 من چند سال پیش تذکر دادم که تنها دانشکده ای که صلاحیت دارد یک کرسی را اختصاص دهد به مارکسیسم، همین دانشکده الهیات است. ولی نه اینکه مارکسیسم را یک استاد مسلمان تدریس کند بلکه استادی که واقعا مارکسیسم را شناخته و به آن مومن باشد درس بدهد. نباید اینگونه فکر کرد که چون اینجا دانشکده الهیات است نباید در آن مارکسیسم تدریس شود. خیر، مارکسیسم باید تدریس شود آنهم توسط استادی که معتقد به مارکسیسم است.👥
✅پرسش :
شما از وجود افراد شکاک که سخنرانی کنند و مطالبشان را منتشر کنند نگران نمی شوید؟
✅پاسخ:
💢یک سلسله مسائل است که بشر را باید در آنها آزاد گذاشت تا به حد رشد و بلوغ اجتماعی برسد. دینی که از مردم در اصول خود تحقیق می خواهد، خواه ناخواه برای مردم آزادی فکری قائل است. به عنوان مثال، یک عرب بدوی آمد خدمت رسول خدا عرض کرد: «یارسول الله هلکت»ای رسول خدا! تباه شدم. پیامبر فرمود: «حتما می خواهی بگویی شیطان از تو پرسید : من خلقک ؟ تو هم در پاسخ گفتی که مرا خدا آفریده است . دوباره شیطان از تو پرسید : من خلقه ؟ و تو نیز دیگر نتوانستی جواب دهی» . آن شخص گفت: یارسول الله همین است.
پیغمبر فرمودند: «ذلک محض الایمان». شک منزل بدی است ولی معبر خوب و لازمی است. شک زمانی بد است که تو در همین منزل بمانی .💢
من هرگز از پیدایش افراد شکاک در اجتماع که علیه اسلام سخنرانی کنند و مقاله بنویسند متاثر که نمی شوم هیچ👌
از یک نظر خوشحال هم می شوم.👏 چون می دانم پیدایش اینها سبب می شود که چهره اسلام بیشتر نمایان شود
یک دین زنده هرگز از اینگونه حرفها بیم ندارد💐.
اصلا این چنین بوده که اسلام توانسته باقی بماند . شما فکر می کنید در طول تاریخ اسلام، حرف ها و ایرادات مادیون را چه کسی منعکس کرده و نگاهداشته است؟ خود مادیین؟ نه.
بروید مطالعه کنید ببینید که حرفهای مادیون را فقط علمای مذهبی نگاهداشته اند . شما بعنوان نمونه ، احتجاجات طبرسی یا احتجاجات بحار را ببینید که تا چه اندازه ایرادات این گروه را در خود منعکس کرده اند. من به جوانان و طرفداران اسلام هشدار می دهم که خیال نکنند راه حفظ معتقدات اسلامی، جلوگیری از ابراز عقیده دیگران است. از اسلام فقط با یک نیرو می شود پاسداری کرد و آن علم است و آزادی دادن به افکار مخالف و مواجهه صریح و روشن با آنها
⚠️کاری نکنید که اسلام لکه دار شود..
خودمان از بین برویم، اشکالی ندارد..
نهضتمان هم از بین برود، اشکالی ندارد..
لکن، اگر خدای نکرده، مکتبمان از بین برود..
مکتب، #مکتب_توحید_است..مکتب اسلام است..مکتب خداست..مکتب نباید لکه دار شود..اگر ما کاری بکنیم مکتب لکه دار شود..این خطای بزرگیست..
آیا کاری بکنیم بگویند:
این هم اسلام؟؟
#انقلاب_مستضعفین
#انقلاب_پابرهنگان
https://chat.whatsapp.com/GdykgiExVDGGdFUxQjd7e7
10.12M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔷 با چی قراره خداوند متعال، بشریت رو نجات بده؟
#فرزندآوری
#مجاهدت_ما
استاد پناهیان
🌺 @IslamLifeStyles
توجه توجه ‼️
از چهارده ماده سیاستهای ابلاغی ۶ ماده آن به صورت مستقیم به #وزارت_بهداشت مربوط میشود
و بندهای دیگر به نهادهای مرتبط با فرهنگ و اقتصاد و امنیت، یعنی همه نهادهایی که در تغییر فرهنگ عمومی و سبک زندگی فعالند در اجرای این سیاستها دخیلاند ؛
از جمله آنها میتوان از
#وزارت_ارشاد و فرهنگ اسلامی،
#وزارت_اموزش و پرورش و #علوم ،
#وزارت_رفاه و
#سازمان_تبلیغات و
#حوزههای_علمیه و غیره یاد کرد.
در راس آنها هم #رسانه_ملی و خبرگزاریها قرار دارند.
اما اینکه چرا بیشتر به #وزارت_بهداشت انتقاد میشود باید چند نکته گفته شود:
چون علاوه بر ۶ بند مرتبط با سیاستهای ابلاغی که متولی اصلی اش #وزارت_بهداشت است و تمام توصیهها و اندیکاسیونهای پزشکی در این وزارتخانه ایجاد میشود
اما دلیل سوم این است که این وزارتخانه بود که در دهه ۶۰ تا ۷۰ #سیاستهای_کنترل_جمعیت را پیش گرفت و متولی شد و باید در حال حاضر هم تولیگری نموده و این سیاستها را تغییر دهد.
جالب است که رهبر معظم ۴ بار به وزیر درباره اجرای سیاستهای جمعیتی گوشزد کردند که هر چهار بار به وزرای بهداشت بوده است!
سه بار به قاضیزاده هاشمی وزیر پیشین بهداشت درباره این مساله هشدار داده بودند و یکبار هم با وزیر جدید در این باره صحبت شده است.
البته این به این معنی نیست که سایر نهادها وظیفه ندارند...
10.57M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🤲الهی ... پروردگارا .... مناجات 🤲
وقتی سیاستهای ابلاغی آقا درباره جمعیت رو مرور کنیم معلومه چه کسی ، چه مسئولیتی داره ؟
از #مردم بگیرید
تا #نمایندگان مجلس
تا علما و حوزه و دانشگاه
و صداوسیما
و #وزارت خانه های مختلف از بهداشت و درمان بعنوان متولی اصلی بگیرین تا بقیه ...
همه کم کاری و کوتاهی کردیم و کردند ! شک نکنید !
در فرمایشی از حضرت آقا هست(پیدا کنم میفرستم...) که گفتند :
#فرهنگسازی در این زمینه تعطیل است!
و یا گفتند :
موضوعی که وقتی به آن فکر میکنم تنم میلرزد!
⚠️وای بر ما !
وای بر امت سهل انگار!(دراین موضوع)
⚠️وای بر مسئولین ما!
از حرف گوش نکردن و حرف ولی و امام جامعه رو پشت گوش انداختن ‼️⛔
#خطبه_۲۱۶_نهج البلاغه
1393/02/30
ابلاغ سیاستهای کلی «جمعیت»
حضرت آیتالله خامنهای رهبر معظم انقلاب اسلامی سیاست های کلی «جمعیّت» را که براساس بند یک اصل ۱۱۰ قانون اساسی و پس از مشورت با مجمع تشخیص مصلحت نظام تعیین شده است، ابلاغ کردند.
متن ابلاغیه رهبر انقلاب به رؤسای قوای سه گانه و رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام به شرح زیر است:
بسم الله الرّحمن الرّحیم
با عنایت به اهمیّت مقوله جمعیّت در اقتدار ملّی؛ و با توجه به پویندگی، بالندگی و جوانی جمعیّت کنونی کشور به عنوان یک فرصت و امتیاز؛ و در جهت جبران کاهش نرخ رشد جمعیّت و نرخ باروری در سالهای گذشته، سیاستهای کلی جمعیّت ابلاغ میگردد. با در نظر داشتن نقش ایجابی عامل جمعیّت در پیشرفت کشور، لازم است برنامهریزیهای جامع برای رشد اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی کشور متناسب با سیاستهای جمعیّتی انجام گیرد. همچنین ضروری است با هماهنگی و تقسیم کار بین ارکان نظام و دستگاههای ذیربط در این زمینه، اقدامات لازم با دقّت، سرعت و قوّت صورت گیرد و نتایج رصد مستمر اجرای سیاستها گزارش شود.
سیّدعلی خامنهای
۳۰/اردیبهشت/۱۳۹۳
بسماللهالرّحمنالرّحیم
«سیاستهای کلی جمعیّت»
۱- ارتقاء پویایی، بالندگی و جوانی جمعیّت با افزایش نرخ باروری به بیش از سطح جانشینی.
۲- رفع موانع ازدواج، تسهیل و ترویج تشکیل خانواده و افزایش فرزند، کاهش سن ازدواج و حمایت از زوجهای جوان و توانمندسازی آنان در تأمین هزینههای زندگی و تربیت نسل صالح و کارآمد.
۳- اختصاص تسهیلات مناسب برای مادران بویژه در دوره بارداری و شیردهی و پوشش بیمهای هزینههای زایمان و درمان ناباروری مردان و زنان و تقویت نهادها و مؤسسات حمایتی ذیربط.
۴- تحکیم بنیان و پایداری خانواده با اصلاح و تکمیل آموزشهای عمومی درباره اصالت کانون خانواده و فرزند پروری و با تأکید بر آموزش مهارتهای زندگی و ارتباطی و ارائه خدمات مشاورهای بر مبنای فرهنگ و ارزشهای اسلامی- ایرانی و توسعه و تقویت نظام تأمین اجتماعی، خدمات بهداشتی و درمانی و مراقبتهای پزشکی در جهت سلامت باروری و فرزندآوری.
۵- ترویج و نهادینهسازی سبک زندگی اسلامی- ایرانی و مقابله با ابعاد نامطلوب سبک زندگی غربی.
۶- ارتقاء امید به زندگی، تأمین سلامت و تغذیه سالم جمعیّت و پیشگیری از آسیبهای اجتماعی، بویژه اعتیاد، سوانح، آلودگیهای زیست محیطی و بیماریها.
۷- فرهنگ سازی برای احترام و تکریم سالمندان و ایجاد شرایط لازم برای تأمین سلامت و نگهداری آنان در خانواده و پیشبینی ساز و کار لازم برای بهرهمندی از تجارب و توانمندیهای سالمندان در عرصههای مناسب.
۸- توانمندسازی جمعیّت در سن کار با فرهنگ سازی و اصلاح، تقویت و سازگار کردن نظامات تربیتی و آموزشهای عمومی، کارآفرینی، فنی ـ حرفهای و تخصصی با نیازهای جامعه و استعدادها و علایق آنان در جهت ایجاد اشتغال مؤثر و مولّد.
۹- باز توزیع فضایی و جغرافیایی جمعیّت، متناسب با ظرفیت زیستی با تأکید بر تأمین آب با هدف توزیع متعادل و کاهش فشار جمعیّتی.
۱۰- حفظ و جذب جمعیّت در روستاها و مناطق مرزی و کم تراکم و ایجاد مراکز جدید جمعیّتی بویژه در جزایر و سواحل خلیج فارس و دریای عمان از طریق توسعه شبکههای زیربنایی، حمایت و تشویق سرمایهگذاری و ایجاد فضای کسب و کار با درآمد کافی.
۱۱- مدیریت مهاجرت به داخل و خارج هماهنگ با سیاستهای کلی جمعیّت با تدوین و اجرای ساز و کارهای مناسب.
۱۲- تشویق ایرانیان خارج از کشور برای حضور و سرمایه گذاری، و بهرهگیری از ظرفیتها و تواناییهای آنان.
۱۳- تقویت مؤلفههای هویتبخش ملی (ایرانی، اسلامی، انقلابی) و ارتقاء وفاق و همگرایی اجتماعی در پهنه سرزمینی بویژه در میان مرزنشینان؛ و ایرانیان خارج از کشور.
۱۴- رصد مستمر سیاستهای جمعیّتی در ابعاد کمّی و کیفی با ایجاد ساز و کار مناسب و تدوین شاخصهای بومی توسعه انسانی و انجام پژوهشهای جمعیّتی و توسعه انسانی.