#یادداشت
✅یادداشتی مقایسه ای بر حقوق بشر اسلامی با حقوق بشر غربی به مناسبت هفته حقوق بشر امریکایی
👈قسمت پنجم
👈پس از آشنایی اجمالی با مبانی حقوق بشر غربی ،در می یابیم که این مبانی با مبانی حقوق بشر اسلامی سازگار نیستند،زیرا :
از نظر متفکران دینی ،خردباوری به معنای غربی ( توانایی انسان به شناخت تام و جامع توانمندی ها و نیازهای خویش) پذیرفته نیست و چنین روشی نمی تواند ما را به شناخت واقعی از انسان رهنمون سازد.
👈روش علمی شناخت ،به دلیل محدودیت هایش در قالب استقراگرایی و ابطال پذیری ،صرفا دارای ارزش عملی است و در
مقابل عمل سودمند خواهد بود ،واز واقع نمایی و ارایه حقیقت نظام هستی عاجز است.
🌑پوپر فیلسوف مادی گرای غربی می گوید :
بدین سان بنیاد تجربی علم عینی هیچ چیز مطلقی ندارد.علم بر اساس مستحکمی استوار نیست و گویی مبنای تهور آمیز نظریه های آن بر باتلاقی افراشته شده است و همانند ساختمانی است که بر ستون هایی استوار شده که در درون باتلاقی فرو رفتهاند ،اما نه به سوی شالوده ای طبیعی و معلوم ،و اگر از فرو بردن عمیق ستون ها باز می ایستیم از آن رو نیست که به زمین رسیدهایم ،ما فقط توقف می کنیم که راضی شده باشیم.
ما معتقدیم که تعیین حقوق بشر ،از یکسو ،مبتنی بر مقدماتی نظیر شناخت نظام هستی و شناخت نیازهای کاذب از نیازهای واقعی است ،و چنین شناختی ،بدون استمداد از وحی,حتی برای خردمندان ممکن نیست، و از سوی دیگر تعیین حقوق جهانی برای بشر مبتنی بر وجود اصولی فراتر از دیدگاه انسان هاست ،زیرا انسان ها به دلیل اختلاف علاقه ها،سلیقه ها و آداب و رسوم نمی توانند به وحدت نظر برسند ،بنابر این ،به مرجع مشترکی که فراتر از قراردادها و دیدگاه بشری باشد ،نیاز است
👈در بینش توحیدی ،خداوند ،هستی محض و مطلق است و همه عالم در هستی خود وابسته به اوست .علم خداوند به تمام هستی و ابعاد حیات آدمی ،توانایی ها ،نیازمندی ها و استعدادها ،تام و کامل است ،و تنها خداوند است که راه سعادت و مسیر کمال بشر را می داند و قادر به هدایت اوست .از این رو دین شامل حقوق بشر میشود و به عبارت دیگر ،حقوق بشر در قلمرو انتظار از دین قرار دارد
👈فردگرایی غربی نیز با بینش اسلامی، ناسازگار و با بینش توحیدی در تعارض است ،زیرا فردگرایان ،جنبه مادی حیات و تمایلات بشری را اصیل می دانند و منکر هر گونه اقتدار برتر از انسان هستند،در صورتی که بنابر جهان بینی توحیدی ،انسان در اصل هستی و تداوم حیاتش ،به موجود برتر از خویش نیازمند است،ولی فاعلیت وی افسار گسیخته نیست ،بلکه در سلسله علل طولی به خداوند منتهی می شود.
به دیگر سخن ،فاعلیت انسان از نظر حدوث و بقا در گرو اراده ذات حق است و بدون آن هیچ امری محقق نمی شود.
👈 حقیقت این است که اومانیسم و فردگرایی در فلسفه غرب ،به جای احترام ،باعث فروکاهی شخصیت انسان شده است ،چنانچه استاد شهید مطهری می فرماید :
در فلسفه غرب سال هاست که انسان از ارزش و اعتبار افتاده ...و تا حد یک ماشین تنزل پیدا کرده ،روح و اصالت آن مورد انکار واقع شده است...از نظر برخی فلسفه های نیرومند غربی ،انسان شیءآست که محرک او جز منافع اقتصادی نیست ،دین و اخلاق و فلسفه و علم و ادبیات و هنر هم روبناهایی هستند که زیر بنای آنها طرز تولید و پخش و تقسیم ثروت است.
👈 گذشته از تعارض رویکرد اصالت انسان با جهان بینی توحیدی ،نگرش مزبور با تفسیر متون دینی (قرآن و سنت)از انسان نیز ناسازگار است.از دیدگاه قرآن کریم انسان فقط حیوانی مادی نیست بلکه موجودی است برگزیده خداوند ،مرکب از روح و جسم ،دارای فطرتی خدا اشنا ،امانت دار خدا،مسئول خویشتن و جهان ،مسلط بر طبیعت،اشنا به خیر و شر ،کمال پذیر ،برخوردار از کرامت ذاتی ،شایسته بهره مندی از نعمت های الهی و مسئول در برابر خداوند خویش.
👈اعتقاد به چنین مقام و منزلتی برای انسان با آنچه فرد گرایان غرب و اومانیست ها به آن معتقدند ،تفاوت بنیادین دارد و تقدم انسان شناسی اسلام بر دیدگاه فردگرایان به خوبی مشخص می شود.
👈اما حقوق طبیعی ای که در بینش اومانیستی مطرح است _طبیعت بشر فارغ از پیوندش با موجودی فراتر (خداوند)خاستگاه حقوقی مطلق و بنیادی دارد _بدون تردید با بینش اسلامی در تعارض است ،زیرا طبیعت انسان ،به خودی خود و صرف نظر از اتصال و پیوند آن با خداوند و هدفمندی وی نمی تواند به وجود آورنده حقی باشد.
👈شهید مطهری ره دراین باره می فرماید:
از نظر ما حقوق طبیعی از آنجا پیدا شده که دستگاه خلقت با روشن بینی و توجه به هدف ،موجودات را به سوی کمالاتی که استعداد آنها را در وجودشان نهفته است،سوق می دهد .هر استعداد طبیعی منشأ یک حق طبیعی است...استعدادهای طبیعی مختلف آند .دستگاه خلقت هر نوع از انواع موجودات را در مداری مخصوص به خود قرار داده است و سعادت او را هم در این قرار داده که در مدار طبیعی حرکت کند ... ادامه...
سهراب خلیلی
6.54M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
هنرمند ایرانی طوری نقاشی کشیده که از سمت راست شهید ابو مهدی المهندس دیده می شود و همان نقاشی از سمت چپ شهید حاج قاسم ؛
•┈┈••••✾•🌿🌺🌿•✾•••┈┈•
@labaikyamahdiii
#یادداشت
✅ تحلیلی بر دلایل اتهام نقض حقوق بشر به ایران توسط استکبار و عوامل آنها
🌑قسمت ششم (آخر)
👈از جمله ساز و کارهایی که با جدیت برای فشار آفرینی بر کشورمان در دستور کار غرب قرار گرفته ،مبحث «حقوق بشر »است
👈باید به این نکته توجه داشت که این انتقادها عمدتا به دلایل سیاسی و بدون در نظر گرفتن حقوق واقعی بشر بر مبنای فطرت اصلی انسان ها مطرح می شوند و آنها عمدتا تعریف محدود و ضعیفی از حقوق بشر را که مبتنی بر نیازهای مادی است مبنای انتقاد های خود از کشورهای اسلامی به خصوص ایران قرار می دهند.
👈البته رفتارهای دوگانه غرب نیز در رابطه با حقوق بشر کاملا آشکار است به گونه ای که هیچ اتهامی علیه عربستان و یا دیگر کشورهای که متحد سیاسی غرب به شما میروند و به موازین جهانی حقوق بشر بی توجه هستند مطرح نمی شود،ولی ایران هدف اتهامات و انتقادات آنها قرار دارد...
👈با توجه به مجال اندک دراین نوشتار و تحلیل،این دلایل به صورت فهرست وار ارائه می شود :
۱)تضعیف ایمان و عقیده عمیق الهی با القای تصویر خشن و غیر عادلانه و نقض حقوق بشری از قوانین اسلامی در ایران که ام القرای اسلام ناب محمدی ص محسوب می شود .
۲)مقابله با الهام بخشی انقلاب اسلامی برای هویت یابی مسلمانان و رویارویی با دشمنان مشترک بویژه آمریکا و رژیم صهیونسیتی
۳)بیگانگی از هویت اسلامی در زمینه حقوق بشر و جلوگیری از بازیابی هویت حقیقی و اسلامی ملت های مسلمان با صدور و گسترش تفکر و مبانی حقوق اسلامی از ایران
۴)رویارویی ایران اسلامی با منافع نظام سلطه و عدم همراهی با قدرت های بزرگ غربی
۵)پیش گیری از الگو شدن نظام جمهوری اسلامی و مردم سالاری دینی برای جوامع اسلامی و ملل آزاده جهان
۶)تلاش برای ناتوان نمایی اسلام و مردم سالاری دینی در اداره جامعه
۷) سیاه نمایی و معرفی چهره منفی و خشن و ضد بشری از نظام جمهوری اسلامی ایران
۸)مبارزه با گرایش روز افزون در جهان اسلام به اسلام ناب از طریق الگو گیری از ایران اسلامی
۹)القای برتری طلبی و ایران هراسی در دنیا و منطقه
۱۰)ماهیت متفاوت مبانی و تعریف غرب و اسلام از حقوق بشر
۱۱) تضعیف تفکر مقاومت و امید به تغییر محاسبه در ایران تحت فشار دشمن
۱۲)القای عدم پیشرفت و تجدد در صورت حفظ هویت دینی و ملی ....
سهراب خلیلی
۱۰ تیر ۱۴۰۱
♨️ صدو چهارمین جلسه گفتگوی زنده تصویری گروه بصیرتی اهل البصر:
موضوع : حجاب آری یا نه؟
🌏سخنران این جلسه :
حجت الاسلام والمسلمین علی رئیسیان کارشناس مسائل سیاسی
زمان: سه شنبه بیست و یکم تیرماه ساعت ۲۲:۰۰
🎥پخش لایو جلسه در کانال اهل البصر روبیکا :
https://rubika.ir/ahlolbasar
#روشنگری | #ثامن
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
حواسمان باشد گول ظواهر دنیا رو نخوریم
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
یک لحظه تصور کن روسیه ۵۳ درصد سهام یک بندر ایرانی را میخرید و در کلاس افسران ایرانی عکس پوتین و استالین می بود، ج.ا متهم به این نمیشد که نوکر و مستعمره ی روسیه هست؟
ولی الان برعکسه #ایران ۵۳ درصد سهام بندر روسی رو خریده و در کلاس افسران روسی عکس امام خمینی(ره) و آیت الله #خامنه_ای است.
✍Mahdi_ka
✅ تحلیل سیاسی و جنگ نرم
http://eitaa.com/joinchat/1560084480C6ad9c44032
💢پای درس آقا
🔻از قربان تا غدیر یک ارتباط «امامتی» است.
🔹عید قربان تا عید غدیر یک مقطعی متصل با مسئله امامت است. ابراهیم(علیهالسلام) چون از عهده امتحانهای دشوار برآمد از طرف پروردگار به امامت منصوب شد. امتحان عبور از وادی محنت است. یک محنت و شدتی را جلوی پای یک انسان یا یک ملتی میگذارند. انسان اگر توانست عبور کند، به آن منزل مقصود میرسد.
۸۸/۰۹/۰۴
🔮کانال مرجع گفتمان
#غدیر
#عید_قربان
@goftemansazan
🔴زنان را از مقام شرافت پایین کشیدند.
♦️امام خمینی (ره):ظلم ها کردند به زن،زن را از آن مقام شرافت و عزت که داشت پائین کشیدند،زن را از آن مقام معنویت که داشت شئی کردند. به اسم آزادی، آزاد زنان و آزاد مردان، آزادی را از زن و مرد سلب کردند.زن ها و جوانان ما را فاسد الاخلاق کردند.
♦️شاه برای زن این خاصیت را قائل بود که گفت، (زن باید فریبا باشد،) البته با آن نظر حیوانی که او داشت، با آن نظر جسمانی، مادی، حیوان پست که او داشت زن را نظر می کرد (باید فریبا باشد) .
📚صحیفه نور، جلد 6، صفحه 185-186.
🔮کانال مرجع گفتمان
#حجاب
@goftemansazan
باسمه تعالی
حجاب مقدمه رشد و تکامل معنوی زن است :👇🌸👇☘🌸☘👇
از دیر باز، زن ایرانی به حجاب و عفاف شناخته شده است . حکیم ابوالقاسم فردوسی در شاهنامه از زبان منیژه دختر افراسیاب در معرفی خویش اینگونه سروده است:
منیژه منم دخت افراسیاب
برهنه ندیده رخم آفتاب
از این مطلب به نظر می رسد که حکم حجاب از احکام تاکیدی اسلام است نه احکام تاسیسی ؛ یعنی حجاب یک موضوع مبتنی بر فطرت انسان است.
خورشید فروزان انقلاب اسلامی مدظلهالعالی در فلسفه حکم حجاب می فرماید :
" حفظ حجاب کمک می کند به زن که بتواند به آن رتبه معنوی عالی خود برسد و دچار آن لغزشگاههای بسیار لغزنده ای که بر سر راهش قرار داده اند نشود ".
بر این اساس حجاب مصونیت است برای زن نه محدودیت. البته برای آنهایی که می خواهند از بستر بد حجابی و بی حجابی سوء استفاده کنند یک نوع محدودیت تلقی می شود. 💥💥💥
زنان ما خوب می دانند که دشمنان این نظام اسلامی هر روز از یک رنگی می ترسند؛ روزی از لباس سبز سپاه ، روزی از لباس خاکی بسیجی، روزی از سرخی خون شهید ، روزی از جوهر آبی رای دادن ولی هر روز از سیاهی چادر زنان ما می ترسند چون حجاب اسلحه زنان ما در برابر ترفندها و هجمه های فرهنگی آنان علیه ماست پس این اسلحه را نباید زمین بگذارند .به قول شاعر :
کس غنچه نهان شده در برگ را نچید
از بی حجابی است اگر عمر گل کم است.
حجتالاسلام والمسلمین حسینی قمی نقل می کردند که عده ای از خواهران محجّبه از دارالقرآن اصفهان ، محضر آیت الله صافی گلپایگانی (ره) می رسند . بعد از جلسه یکی از خواهران می گوید: آقا اجازه می دهید عبای شما را ببوسیم؟ ایشان سوال می کنند : چرا می خواهید عبای مرا ببوسید ؟ جواب می دهند چون شما حدود یک قرن در این لباس به اسلام خدمت کرده اید. ایشان می فرماید : از عبای من مقدس تر چادری است که شما به سر کرده اید تا حکمی از احکام الهی زمین نماند.
آری حجاب حکم الله است و آنرا نمی توان به رای مردم واگذار کرد.
و این ارمغان یکی از شهدای ماست که می فرمودند:
خواهرم ! سرخی خونم را به سیاهی چادرت به امانت گذاشته ام .
امید است حجاب اسلامی تاج کرامتی بر سر زنان و دختران ما تلقی شود و زنان ما آنرا افتخاری برای خود بدانند چرا که حجاب مقدمه تکامل زنان است و آزادی زنان ما در گرو حفظ حجاب است چون کسی که با بد حجابی و بی حجابی بستر ساز بلهوسی جوانان می شود در بند شهوت است و آزاد نیست.
✍ امراله عباسی - ناحیه درچه
پایان نامه ارشدم را هرچند طولانی شد، اما چندماهیست دفاع کردهام
در حیطهی درسم با یک موسسه پژوهشی همکاری میکنم...
برای دغدغههایم میجنگم...
ادمینی بلدم...
کتاب میخوانم...
مطلب مینویسم...
اما هر فرمی به من بدهند که نوشته باشد شغل:
کادر مقابل را با «مادر» پر میکنم...
راستش را بخواهی
من مصداق واقعیِ این جملهام:
اینهمه درس خوند که تهش کهنه بشوره!
من عاشق عوض کردن پوشک و گرفتن بادگلویم
من عاشق شستن تکههای کوچک لباسم
عاشق پهن کردنِ ۶۰-۷۰ تاش، وقتی یک دور ماشین، لباس شسته
من از دنبال بچه دویدن برای یک لقمه غذا
از هم زدن فرنیِ کمشیرین
از توروخدا امشب ماکارونی درست کن
لذت میبرم
خوشم میآید ببینم دور و برم شلوغ است
سر و صداها... بگیر و بکِشها...
کِیف میکنم وقتی بعد یکی دوساعت سینک ظرفشویی، پر شده
وقتِ سر خاراندن ندارم و کارها تلنبار شده...
چه کنم...
برایم شیرینتر است منتسب به اینها باشم، تا صاحب چند عنوان مقاله و کتاب!
تا پژوهشگر نمونهی سال!
تا دانشجوی دکترای فلان...
من مقاله مینویسم
پژوهش میکنم
یک بار هم رتبهی خوبی در آزمون دکترا آوردم (که نرفتم)
اما
لیاقتم بیش از این است که در همین حد بمانم
من به قلهای میاندیشم که در دامنهاش ایستادهام...
به صدها سال بعد...
وقتی اثری از پژوهشها نیست، کتابها کهنه شده، دانشگاهها تخریب شده...
اما از نسل من، صدها و هزاران نفر در عالم هستی نفس میکشند...
فکر میکنم به هر یک باری که میگویند «لاالهالاالله»
و فرشتهها میگویند باز هم از نسل تو برایت حسنه فرستادند ❤️
من در این مُلکِ فانی
دنبال باقیترین اتفاقم...
من مــــــادرم