eitaa logo
پرورش ماکیان
752 دنبال‌کننده
852 عکس
137 ویدیو
118 فایل
💠 مدیر: 🌿دکتر سید ناصر خالقی میران، عضو نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی استان البرز. 🍀دکتری تغذیه طیور ارتباط با مدیر: 09158780627 @snkhaleghi
مشاهده در ایتا
دانلود
🔸علائم بيماري نقرس در طيور
🔸برخي از علل بروز بيماري نقرس در طيور
🔸برخي از علل بروز بيماري نقرس در طيور
🔸استفاده بيش از حد نياز برخی از عناصر و بروز نقرس: هر عاملی که فشار زیادی را بر کلیه ها تحمیل کند می تواند باعث آسیب به بافت کلیه و زمینه ساز بروز نقرس شود. به عنوان مثال مصرف بيش از حد نمک طعام یا عنصر سدیم، جوش شيرين، كربنات كلسيم و صدف در جیره می تواند باعث افزایش فشار بر کلیه ها و بروز نقرس در گله طیور شود؛ 🔸 به عنوان مثال پولت ها در زمان بلوغ جنسي و قبل از ورود به مرحله تخمگذاری با جیره غذايی با درصد کلسیم بالاتر تغذیه می شوند. در صورتي كه اگر کلیه ها قبلا آسیب دیده باشند، سطوح بالای کلسیم جیره می تواند منجر به بروز نقرس شود. 🔸 تعادل مناسب آنیون-کاتیون جیره طيور می تواند در بهبود عملكرد کلیه و پیشگیری از نقرس مؤثر باشد.
❇ نقش کیفیت آب در بروز نقرس در گله های طیور: 🔸 اصولا نقرس یک ناهنجاری متابولیک است که یکی از عوامل ایجاد کننده آن کیفیت آب و همچنین مدیریت توزیع آب است. 🔸 استفاده از آب های سنگین در طیور بروز نقرس را به دنبال دارد؛ همچنین غلظت بالای سولفات مس در آب آشامیدنی و یا حتی در جیره غذايي طيور می تواند باعث کاهش بازجذب کلسیم و افزایش دفع کلیوی کلسیم شود که در بروز نقرس مؤثر می باشد. 🔸 بنابراین آزمایش آب آشامیدنی طيور می تواند در بهبود عملكرد کلیه و پیشگیری از نقرس مؤثر باشد.
🔶 تأثير دمای سالن پرورش در روزهای نخست بر بروز نقرس: 🔸 دمای سالن (بسیار گرم یا سرد) می تواند بر دمای آب آشامیدنی سالن مؤثر باشد. افزایش یا کاهش دمای آب سالن باعث کاهش مصرف آب آشامیدنی در جوجه ها شده و مي تواند باعث بروز نقرس شود.
🔶تأثير تجویز نامناسب آنتی بیوتیک ها در بروز نقرس در طیور: 🔸 مصرف بیش از حد داروهایی که دفع کلیوی دارند نظیر سولفانامیدها و آمینوگلیکوزیدها بخصوص اریترومایسین و جنتامایسین می توانند فشار زیادی بر کلیه ها تحمیل کرده و منجر به نقرس شوند.
🔶رسوب کریستال‌های اورات کلسیم و سدیم در اندام هاي مختلف مانند کلیه ها و غشاهای سروزی کبد، قلب، کیسه‌های هوایی و مفاصل
🔶اوروتروپین (متنامین) اوروتروپین از دسته داروهای آنتی سپتیک مجاری ادراری می باشد. داروی موثره آن متنامین می باشد. این دارو اثرات خود را از طریق آزاد کردن فرمالدئید در مجاری ادراری و مثانه ایجاد می کند. همچنین مواقعی که مثانه تحت تاثیر ادرار اسیدی قرار دارد این دارو با خاصیت قلیایی سبب بهبود التهاب مثانه می گردد. در آزمایشات خارج از بدن نشان داده شده است که این دارو اسید اوریک را در خود حل می کند. 🔸 موارد مصرف: اوروتروپین برای درمان ورم مثانه حلال سنگ های کلیوی، کیسه صفرا ، بیماری تاج آبی، نقرس احشایی و مفصلی، بیماری نفروز، بیماری کوکسیدیوز، بیماری سر سیاه، سالمونلوز و کلی باسیلوز مورد استفاده قرار می گیرد. مقدار مصرف آن 1-2 گرم در لیتر به مدت 3 تا 6 روز متوالی می باشد. اوروتروپیپن را همراه با سولفانامید استفاد نکنید زیرا باعث تشکیل رسوب غیر محلول همراه با فرمالدئید می شود. دز مصرفی باید در همان روز تهیه شده مصرف شود.
♦️متقاضیان برای کسب اطلاعات بیشتر و هماهنگی با مديريت برنامه ملي احياي مرغ لاين آرين وزارت جهاد کشاورزی تماس حاصل فرمایند. شماره تلفن: 02186037509 داخلی های: 240/ 241/ 258/ 236/ 272
♦️ راهنمای تعیین نمره گام در جوجه های گوشتی به روش انگلیسی
♦️ راهنمای تعیین نمره گام در جوجه های گوشتی به روش انگلیسی
♦️ راهنمای تعیین نمره گام در جوجه های گوشتی به روش آمریکایی
پرورش ماکیان
💢 نام بیماری: پروزیس سبب شناسی: کمبود منگنز و گاهی کمبود بیوتین و کولین علائم: مفصل خرگوشی پای پرنده مبتلا پهن و کمی بزرگ می شود. در مراحل پیشرفته معمولاً پا در قسمت پایین مفصل خرگوشی از وضعیت عادی خود کاملاً به طور جانبی منحرف می شود. در کالبدگشایی معمولاً مشخص می شود که وتر آشیل در مفصل خرگوشی از محل خود خارج شده است. درمان: افزودن مکمل های حاوی منگنز، کولین و ویتامین های گروه B به جیره می تواند باعث جلوگیری از شیوع بیماری گردد.
💢 کمبود کولین در این پرنده باعث بروز پروزیس شده که در اثر آن مفصل درشت نی و کف پا دچار پیچیدگی شده و از امتداد درشت نی مفصل آشیل از محل خود خارج شده است.
🐓 وظایف کولین در بدن حیوانات 🐔
🐓 عارضه کمبود ویتامین B2 (ریبوفلاوین) در طیور 🐣🐦
🔶پاسخ سؤالات علاقه مندان پرورش مرغ بومي 👇👇👇