eitaa logo
پرورش ماکیان
751 دنبال‌کننده
852 عکس
137 ویدیو
118 فایل
💠 مدیر: 🌿دکتر سید ناصر خالقی میران، عضو نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی استان البرز. 🍀دکتری تغذیه طیور ارتباط با مدیر: 09158780627 @snkhaleghi
مشاهده در ایتا
دانلود
🔸بيماري برونشيت عفوني
🔸بيماري برونشيت عفوني
🔶 منتوسین و تیموسین 🔸موارد مصرف: – در واکنش های ناشی از واکسیناسیون برونشیت‌‌ ‌عفونی و نیوکاسل – در عفونت های ناشی از CRD، برونشیت عفونی و آنفلوانزا – در موارد مشاهده عوارض تنفسی در گله‌ – در زمان کاهش رطوبت هوای سالن، افزایش غلظت گاز آمونیاک و گرد و غبار در سالن که باعث تخریب غشای موکوسی مجاری تنفسی جوجه ها و بروز علائم تنفسی می شود. – در مواردی که مشکلات تنفسی در گله مشاهده می شود و امکان مصرف داروهایی مانند آنتی بیوتیک ها نیست (نزدیک زمان ارسال به کشتارگاه) – در مواردی که آنتی بیوتیک ها دیگر موثر واقع نشوند.‌ – در موارد وقوع مشکلات تنفسی به مدت ۵_۳ روز مصرف شود.‌ ‌ – برای تقویت سیستم ایمنی طیور – برای جلوگیری از خفگی در موارد تجمع شدید موکوس چسبناک در مجاری تنفسی
🔸دهمین کنگره ملی و دومین کنگره بین المللی علوم دامی ایران روزهای 8 و 9 شهریورماه سال جاری در پردیس کشاورزی کرج برگزار می‌شود. این کنگره با هدف انتشار آخرین یافته‌های پژوهشی و تحقیقاتی ایجاد زمینه تبادل نظر کارشناسان با بهره‌برداران و بررسی چالش‌ها و مشکلات صنعت دامپروری کشور و ارائه راه حل‌ها و هم‌اندیشی با کارآفرینان در سطح ملی و بین المللی در دو روز کاری پیگیری می‌شود.
🔸کنترل کیفی کنجاله سویا به روش فیزیکی یکی از مشکلات رایج در سطح مرغداری ها و کارخانجات تولید خوراک کوچک و متوسط، کنترل کیفی اقلام خوراكي به ویژه ذرت و کنجاله سویا در زمان تخلیه بار می­ باشد. از آنجا که اندازه گیری فاکتورهای آزمایشگاهی مانند پروتئین خام، پروفایل اسیدهای آمینه، چربی خام، خاکستر، فعالیت اوره آز و TVN، تست KOH، ایندکس PD زمان بر است و از طرفی دسترسی به آزمایشگاه معتبر می ­تواند محدود کننده باشد، بنابراین اولین و گاهی حساس ترین مرحله کنترل کیفی اقلام خوراكي بررسی چشمی و فیزیکی می باشد.
🔸ضروری ترین وسیله برای کنترل کیفی فیزیکی، سوک یا پروب نمونه گیری است که در واقع از دو لوله داخل هم به طول تقریبی 1.5 تا 3 متر تشکیل شده است. جدار داخلی سوک درون جدار خارجی می چرخد و از طریق دریچه های تعبیه شده روی آن امکان نمونه گیری از تمام بخش های محموله داخل کامیون را فراهم می سازد. سوک زدن حداقل در سه و حداکثر در هشت نقطه از محموله انجام شده و پس از مخلوط کردن آنها با هم، نمونه یکنواخت از کل بار تهیه می ­شود
🔷کنترل کیفی فیزیکی در مورد كنجاله سويا با توجه به احتمال بيشتر تقلب در آن از اهميت زيادي برخوردار است كه به شرح برخي از اين معيارها مي پردازيم: 🔸رطوبت: یکی از تقلب‌های متداول در کنجاله سویا، افزودن آب به آن است. این تقلب معمولا حین حمل محموله کنجاله سویا از طریق افزودن آب انجام می‌شود و گاهی در مبدا کارخانه روغن کشی به دلیل خشک نکردن کامل کنجاله اتفاق می‌افتد. رطوبت استاندارد کنجاله سویا باید کمتر از ۱۲ درصد باشد و بالا رفتن این عدد به معنای رقیق شدن مواد مغذی و كاهش ارزش غذايي آن است و احتمال آلودگي قارچي و ميكروبي كنجاله سويا را افزايش مي دهد. از طرفي رطوبت كمتر از 10 درصد نشانه كهنگي و نگهداري طولاني مدت محموله در انبار است.
🔸رنگ رنگ استاندارد کنجاله سویا، کرم روشن تا قهوه ای روشن و بدون حضور ذرات سیاه رنگ است. ارزیابی این شاخص به روش چشمی نیازمند تجربه است اما به طور کلی رنگ روشن‌تر نشانه پخت ناكافي و باقي ماندن تركيبات سمي موجود در كنجاله سويا از قبيل بازدارنده تريپسين است كه سبب آسيب كبدي، بزرگ شدن لوزالمعده، كاهش هضم و مصرف خوراك و كاهش توليد در طيور می شود. از طرف دیگر رنگ تیره تر به ویژه در مواردی که متمایل به قهوه اي تيره يا سیاه است، نشانه سوختگی كنجاله و از بین رفتن مواد مغذی موجود در آن از جمله اسيدهاي آمينه ليزين به دليل واكنش ميلارد است. مخلوط کردن خاك آجر با کنجاله اگر به مقدار زیادی انجام شود موجب ايجاد رنگ متمایل به قرمز در محموله می شود.
🔸تأثير دماي پخت بر رنگ كنجاله سويا
🔸بو: یکی از معیارهای مهم برای تشخیص کیفیت کنجاله سویا توجه به بوی محصول است که البته این امر نیاز به تجربه در تشخیص دقیق دارد. هر بوی قدیمی، سوختگی، كپك و آمونیاک می تواند نشانه جدی از تقلب در حمل بار، كهنگي و آلودگي قارچي باشد. در مواردی که کود نیتروژن (اوره) برای افزایش سطح پروتئین كاذب به كنجاله اضافه می شود، بوی آمونیاک به خصوص در دمای محیط بالا با افزودن مقداری آب گرم به نمونه مشخص می شود. 🔸ناخالصی ها: یکی از آسان ترين روش هاي تقلب در کنجاله سویا اضافه کردن انواع بقایای فیبر از جمله برنج و سبوس گندم، پوسته سویا یا غلاف ديگر دانه های روغنی، پوسته پسته و انواع خاک به محموله است. در مورد انواع پوسته ها و سبوس با توجه به جرم حجمي کم و در مورد خاك و خاك آجر با توجه به جرم حجمي بالاي آنها، علاوه بر مشاهده بصری، اندازه گیری چگالی یکی از روش های مطلوب تشخیص است. مجموع ضایعات و ناخالصی های فیبري و غیر فیبري کنجاله سویا نباید از حداكثر 1.5 درصد بیشتر شود و بالا رفتن آن به معناي تقلب است.
🔸 تراکم یا چگالي يا دانسیته: یکی از بهترین و سریعترین شاخص های کنترل کیفیت فیزیکی کنجاله سویا است. برای اندازه گیری دانسیته کنجاله سویا به ترازوی نسبتا دقیق با دقت یک دهم گرم، بشر یا ظرف با حجم دقیق ۵۰۰ میلی لیتر و آسیاب نیاز است. در صورت مهیا بودن امکانات ذکر شده،کمتر از پنج دقیقه برای اندازه گیری دانسیته زمان لازم است. به منظور اندازه گیری دانسیته ابتدا نمونه تهیه شده را کاملا آسیاب کرده و سپس بشر ۵۰۰ میلی لیتری را با آن پر کرده و وزن می کنیم. درجه بندی کنجاله سویا بر اساس دانسیته (وزن نمونه) به شرح زیر است: درجه یک: ۴۳۰ تا ۴۸۰ گرم درجه دو: ۳۹۵ تا ۴۳۰ گرم درجه سه: ۳۷۵ تا ۳۹۵ گرم درجه چهار: ۳۶۵ تا ۳۷۵ گرم کاهش دانسیته به کمتر از ۳۹۵ نشانه افزایش سهم پوسته سویا است. همچنین کاهش آن به کمتر از ۳۶۵ قطعا به معنای تقلب از طریق اضافه کردن سبوس و پوسته است. با وجود مرغوبیت کنجاله با دانسیته بالاتر اما افزايش دانسیته به بیش از ۴۸۰ به ندرت می تواند نشانه کیفیت بهتر باشد و باید به تقلب هایی همچون افزودن خاک، خاک آجر و پودر گوشت شک کرد. ذکر این نکته ضروری است که دانسیته معمولا برای کنجاله سویای آرژانتین و آمریکا به دلیل روغن بیشتر و ضایعات فیبری ناچیز بالاتر بوده و به ترتیب در انواع کنجاله سویا برزیل، ایران و هند کمتر می شود. به طور کلی می توان گفت کنترل کیفیت فیزیکی و چشمی تا حد زیادی به تجربه آزمایش کننده بستگی دارد. در صورت مشاهده هر نوع انحراف فیزیکی بهتر است با انجام آزمایشات تکمیلی نسبت به صحت یافته ها اطمینان حاصل کرد.
🏴فرا رسیدن اربعین حسینی(ع) تسلیت باد
🔸در مزارع پرورشي با تأسيسات استاندارد و مديريت مطلوب، بايد ضوابط كنترلي به گونه اي اعمال شود تا از آلوده شدن گله با ويروس جلوگيري به عمل آيد. بنابراين رعايت اصول بهداشتي و امنيت زيستي، اهميت فوق العاده اي در پيشگيري داشته، واكسيناسيون در درجه بعدي اهميت قرار مي گيرد. واكسيناسيون با هر روشي كه انجام پذيرد، محافظت صد درصد حاصل نمـي آورد. ممكن است زماني كه فشار آلودگي زياد باشد، سد ايمني يك گله در هم بشكند. به عنوان مثال پس از شيوع بيماري گامبورو در يك دوره، اگر پاكسازي به خـوبي صورت نگيرد، در دوره بعد هم ممكن است علـيرغـم واكـسيناسيون، ابـتلا بـه گامبورو رخ دهد. بنابراين تاكيد بر اجـراي اصـول حفاظـت زيـستي و اقـدامات بهداشتي علاوه بر واكسيناسيون است. تركيب امنيت زيستي براي محدود كـردن ورود عوامل بيماري زا و واكسيناسيون براي القاي ايمني يكنواخت در سطح گلـه، اساس ايمني در برابر بيماريهاي مسري را تشكيل مي دهد.
🏴🏴🏴
🔸ترشيدگي چينه دان يك بيماري گوارشي است كه با گيجي، ضعف، اتساع چينه دان و استفراغ همراه است و كبوتر در هر سني به آن مبتلا مي شود. در اين بيماري كبوتر تعادل نداشته و قادر به پرواز نخواهد بود. چينه دان معمولا متسع مي گردد و نفس پرنده و محتويات چينه دان بوي ترشيدگي مي دهد. غالبا پرنده مخلوطي از آب و دانه ترش شده را استفراغ مي كند. سبب اين بيماري را دانه هاي سبز و نرسيده يا آب و غذاي آلوده به خاك و يا آلودگي به "كانديداالبيكانس" مي دانند. درمان و پيشگيري: بايد دان هاي قبلي را برداشته و غذاي تميز و مقوي در دسترس پرنده قرار داد. غذاي پرنده بايد عاري از خاك و خاشاك باشد. اگر پرنده به شدت بيمار است بايد با قرار دادن آن در دستها، سر پرنده را رو به پايين نگهداشته و به آرامي محتويات چينه دان را با مالش و فشار خالي كرد. سپس به منظور شستشوي چينه دان يك لوله پلاستيكي را كه قطر آن به اندازه مري پرنده باشد (حدود دو ميلي متر) به سر يك سرنگ وصل كرده و سرنگ را از يك محلول رقيق ضد اسيد يا محلول جوش شيرين به مقدار يك قاشق چاي خوري در يك ليوان پر نموده و انتهاي لوله را داخل مري پرنده وارد كرد و چينه دان را به آرامي با اين محلول شستشو داده و خالي نمود. 🔸شستشوی چینه دان کار دشواری است. استفاده از شربت معده یا آلومنیوم جی و مترونیدازول می تواند در درمان بیماری موثر باشد.
🕌 السلام علیک یا علی بن موسی الرضا 🏴شهادت امام رئوف، حضرت علی بن موسی الرضا علیه السلام تسلیت‌ باد.
🔸تاریخچه گله به بیماری های طیور باید به عنوان یک بیماری در گله نگریسته شود و نه به عنوان یک بیماری انفرادی وجود علائم در تعداد کمی از پرندگان معمولا نشانه ای از وجود مشکل و یا بیماری در سطح گسترده ای از گله است. اخذ تاریخچه دقیق از گله نیز در این رابطه بسیار مهم است منبع و منشأ بسیاری از بیماری ها می تواند با اخذ تاریخچه دقیق گله مشخص شود. تاریخچه کامل گله شامل مواد ذیل است : نام و آدرس مالک گله تعداد پرندگان موجود در گله نژاد / سویه و سن پرندگان اطلاعات مدیریتی باید شامل موارد زیر باشد: نام کارخانه جوجه کشی شرایط و نحوه پرورش برنامه تغذیه برنامه واکسیناسیون اطلاعات مربوط به بیماری شامل موارد ذیل است: اولین زمان مشاهده بیماری شدت بیماری و تعداد پرندگان مبتلا شده تاریخچه ای از درمان های انجام شده همچنین باید وقوع بیماری در گله های قبلی و یک سری مشکلات و یا وضعیت های غیر طبیعی نیز در نظر گرفته شود.
🔸شروع سریع تر درمان گله طيور، در مقایسه با به تأخیر انداختن آن پس از مشاهده اولین پرنده تلف شده موجب صرفه جویی بیشتر در هزینه ها و افزایش میزان ماندگاری طيور می شود؛ لذا بايد برای تشخیص بیماری ها، كالبدگشايي تلفات و تعدادی از پرندگان که داراي علائم مشخص بیماری در سطح گله هستند، صورت گيرد.