🔸 حکم آهنگ تولید شده با هوش مصنوعی
⁉️ با توجه به اینکه صدای خواننده زن اگر غنایی باشد برای مرد حرام است، آیا گوش دادن به آهنگهایی که توسط هوش مصنوعی ساخته میشوند و از صدای خوانندگان زن تقلید میکنند، نیز حرام است یا خیر؟
✅ در موارد حرمت، فرقی بین اینکه منشأ تولید این صدا، شخص حقیقی و یا هوش مصنوعی باشد، وجود ندارد.
🆔 @khamenei_ahkam
🔸 حکم غنا
⁉️ غنای زن برای شوهر یا مرد برای همسر خود اشکال دارد؟
✅ گوش دادن به غنای حرام (که عبارت است از ترجیع صدا به نحوی که مضلّ عن سبیل اللّه باشد)، مطلقاً حرام است، حتّی غنای زن برای شوهرش و بالعکس.
🆔 @khamenei_ahkam
🔸 موسیقی حلال و حرام
⁉️ چگونه مرز موسیقی حلال و حرام تشخیص داده میشود؟
✅ هر موسیقی که به سبب ویژگیهایی که دارد انسان را از خداوند متعال و معنویات و فضائل اخلاقی دور کرده و به سمت بیبندوباری، بیهودگی و گناه سوق دهد، حرام است و تشخیص آن موکول به نظر عرفی مکلّف است.
🆔 @khamenei_ahkam
🔸 قرائت نماز معذور
⁉️ مادر پیرم، سواد ندارد و به زبان محلی صحبت می کند و نمی تواند قرائت و اذکار نماز را به طور صحیح تلفظ کند؛ تکلیف ایشان برای خواندن نماز چیست؟
✅ اگر با آموزش و تمرین نیز نمیتواند صحیح تلفظ کند، باید نماز را به هر صورت که میتواند بخواند و احتیاط مستحب آن است که نماز را به جماعت بخواند.
🆔 @khamenei_ahkam
🔸 صیانت فرزندان از گناه
⁉️ آیا بر ولیّ کودک لازم است که کودک را از مشاهده تصاویر مبتذل و زشت حفظ کند و اگر خواست ببیند، مانع او شود؟
✅ بله، لازم است.
🆔 @khamenei_ahkam
🔸 وجود مانع بین مهر و پیشانی در حین سجده
✅ اگر هنگام سجده، متوجه شود که پیشانی به خاطر مانعی مانند چادر، با مهر تماس ندارد، واجب است بدون اینکه سر خود را از زمین بلند کند، پیشانیاش را حرکت دهد یا مانع را از زیر پیشانی بکشد تا حداقل به اندازه سر انگشت روی مهر قرار بگیرد و اگر سرش را از زمین بلند کند و بعد از برطرف کردن مانع، دوباره بر مهر قرار دهد، چنانچه این کار بر اثر جهل یا فراموشی بوده و فقط در یکی از دو سجده یک رکعت آن را انجام داده باشد، نمازش صحیح است ولی اگر این کار از روی علم و عمد بوده و یا در هر دو سجده یک رکعت آن را انجام داده، نمازش باطل است.
🔺 رساله نماز و روزه، مسأله ۲۶۳
🆔 @khamenei_ahkam
🔸 نشستن بعد از سجده دوم نماز
✅ در رکعت اول تمام نمازها و نیز در رکعت سوم نمازهای چهار رکعتی، بنابر احتیاط واجب باید بعد از سجده دوم بنشیند و سپس برای رکعت بعد برخیزد؛ البته اگر بدون اینکه مقداری بنشیند، برای رکعت بعد برخیزد، نماز باطل نیست.
🔺 رساله نماز و روزه، مسأله ۲۶۴
🆔 @khamenei_ahkam
🔸 مواردی که سجده بر آنها صحیح است
✅ در سجدهی نماز باید پیشانی بر زمین یا گیاهان غیر خوراکی و پوشیدنی که از زمین میروید گذاشته شود، مانند سنگ، خاک، چوب، برگ درختان و مانند آن و سجده بر چیزهای خوراکی و پوشیدنی، هر چند از زمین بروید، مانند گندم و پنبه و چیزهای معدنی که از جنس زمین محسوب نمیشود، مانند فلزات و شیشه و مانند آن صحیح نیست.
🔺 رساله نماز و روزه، مسأله ۲۶۶
🆔 @khamenei_ahkam
🔸 حکم سجده بر روی سنگ
✅ سجده بر سنگ مرمر و دیگر سنگهایی که جهت ساخت یا زینت بنا به کار میرود، همچنین بر عقیق، فیروزه، دُرّ و مانند آن صحیح است؛ هر چند احتیاط مستحب آن است که بر دستهی آخر سجده نکنند.
سجده بر آجر، سفال، گچ، آهک و سیمان صحیح است.
🔺 رساله نماز و روزه، مسأله ۲۶۷ و ۲۶۸
🆔 @khamenei_ahkam
🔸 حکم سجده بر چیزی که از زمین میروید
✅ سجده بر چیزهایی که از زمین میروید و فقط خوراک حیوان است، مانند علف و کاه، صحیح است.
🔺 رساله نماز و روزه، مسأله ۲۶۹
🆔 @khamenei_ahkam
🔸 حکم سجده بر برگ درختان
✅ سجده کردن بر برگ سبز چای بنابر احتیاط واجب صحیح نیست ولی سجده بر برگ درخت قهوه که خود برگ استفاده خوراکی ندارد، صحیح است.
🔺 رساله نماز و روزه، مسأله ۲۷۰
🆔 @khamenei_ahkam
🔸 شرایط تحقق وطن
⁉️ اهل شهر (الف) هستم، مدتی است در شهر (ب) سکونت دارم و مشغول به کار شدهام، آیا شهر (ب) وطن من محسوب میشود و نمازم در این شهر کامل است؟
✅ اگر در شهر (ب) قصد زندگی به مدت حدود ده سال یا بیشتر دارید، این شهر وطن شما محسوب میشود و در صورتی که معلوم نیست چه مدت سکونت خواهید داشت یا میدانید کمتر از ده سال سکونت خواهید داشت، وطن شما محسوب نمیشود ولی در صورتی که بنا دارید حداقل حدود یک سال در این شهر سکونت داشته باشید مسافر محسوب نمیشوید و بدون قصد اقامت ده روز نیز نماز شما تمام و روزه صحیح است.
🆔 @khamenei_ahkam