📌معرفی کتاب
📚4- معارف انقلاب؛ مروری بر دیدگاه های رهبر معظّم انقلاب اسلامی پیرامون انقلاب اسلامی
به کوشش: علیرضا مختارپور قهرودی، ناشر: انتشارات انقلاب اسلامی
✳️درباره کتاب
حضرت آيت اللّه خامنهاي كه خود در تمام مراحل تكوين، رشد و پيروزي انقلاب اسلامي حضور فعّال، مستمر و مؤثّر داشته اند به دليل اهميّت آشنايي نسلهاي مختلف، خصوصاً نسل جوان با علل، عوامل، مراحل، ويژگيها و آثار انقلاب اسلامي همواره در فرصتهاي گوناگون به تبيين انقلاب اسلامي پرداخته اند.
آنچه در اين كتاب گردآوري شده، گزيده اي از ديدگاههاي معظّمٌ له در موضوع انقلاب اسلامي است كه در طول بيش از 20 سال گذشته در ديدارها، سخنراني ها و خطبه هاي نماز جمعه بيان شده است.
✳️صفحاتی از کتاب
اسلام، رمز پيروزي انقلاب
نكته اوّل - كه اصلى ترين عنصر تشكيل دهنده نظام است - عبارت است از اسلام گرايى و تكيه بر مبانى مستحكم اسلامى و قرآنى. خيليها از اين حقيقتِ بسيار مؤثّر غفلت كردند؛ اما راز پيروزى انقلاب در اين نكته بود؛ چون ملّت ايران از اعماق قلب به اسلام معتقد و مؤمن و وابسته بود و هست. اغلب ملّتهاى مسلمان همين گونه اند و اگر موانع از سر راهشان برداشته شود، ايمان عميق آنان به اسلام آشكار خواهد شد. لذا وقتى مردم پرچم اسلام را در دست امام مشاهده كردند و باور كردند كه امام براى احياى عظمت اسلامى و ايجاد نظام اسلامى وارد ميدان مبارزه شده است، گِرد او را گرفتند. بعد هم كه انقلاب پيروز شد، با همين انگيزه، از روى طوع و رغبت در ميدانهاى خطر حاضر شدند؛ چون ايمان آنها به اسلام، عميق بود.
در مورد امام بزرگوار كه شاگرد اين مكتب و دنباله روِ راه اين انبياى عظام است، همين معنا صدق ميكند. خود امام برجستهترين شاخصهاست؛ رفتار امام، گفتار امام. خوشبختانه بيانات امام در دسترس است، تدوين شده است. وصيتنامه ى امام آشكارا همه ى مافى الضمير امام را براى آينده ى انقلاب تبيين ميكند. نبايد اجازه داد اين شاخصها غلط تبيين شوند، يا پنهان بمانند، يا فراموش بشوند.
✳️موضوعات مهم
ویژگیهای اصلی انقلاب و جمهوری اسلامی/ ویژگیهای شخصیّت و سیره امام (ره)/جهان شمولی پیام الهی انقلاب/ دستاوردهای داخلی و بین المللی/ نهضت عاشورا؛ روح انقلاب/ دشمنی عمیق استکبار و لزوم بصیرت نسبت به آن/ عوامل حدوث و بقای انقلاب/ آفات انقلاب/ بیداری اسلامی/ هراس مستکبران از اسلام ناب محمّدی
http://book-khamenei.ir/uploads/news_maref_592.jpg
🍃 @noandishi
maaref_595.pdf
4.66M
🔗 دانلود کتاب
📚 دانلود کتاب « معارف انقلاب؛ مروری بر دیدگاه های رهبر معظّم انقلاب اسلامی پیرامون انقلاب اسلامی»
به کوشش: علیرضا مختارپور قهرودی، ناشر: انتشارات انقلاب اسلامی
🍃 @noandishi
📌معرفی کتاب
📚5-منشور معارف انقلاب اسلامی
◀️پیام دهم خرداد 1369 حضرت آیت الله العظمی خامنهای دامظلّه بمناسبت نخستین سالگرد ارتحال حضرت امام خمینی قدسسرّه و شرح آن بر اساس: برگزیدهی بیانات حضرت امام قدسسرّه و رهبر معظّم انقلاب اسلامی
✳️درباره کتاب
🔸کتاب پیش رو حاوی متن پیام معظّمٌله _ در بخش اوّل _ و ضمیمهی گزیدهی بیاناتی از حضرت امام خمینیقدسسرّه و حضرت آیتالله خامنهایدامظلّه بر اساس محورهای دوازدهگانه پیام _ در بخش دوّم _ است.
🔸این گزیدهها هم نشاندهنده ی ثبات اندیشه و مبانی فکری و سیاسی انقلاب و نظام اسلامی در طول نزدیک به چهاردهه پس از پیروزی است، و هم تبیینکنندهی معارف انقلاب اسلامی از زبان این دو امام و رهبر بزرگوار انقلاب اسلامی میباشد.
🔸این مجموعه، منشور معارف انقلاب اسلامیست برای همه کسانی که در مسیر تعالی جامعه، استقرار روزافزون نظام و توفیق حرکت بیداری اسلامی در سطح جهان اسلام احساس مسئولیّت میکنند و نیز همه کسانی که میخواهند اندیشههای راهبردی انقلاب اسلامی را دریابند. این اثر بخصوص برای نسل جوان و فرهیخته ما که خود را امانتدار بار مسئولیّتی میدانند که انقلاب و نظام بردوش آنان نهاده است و در مقاطع مختلف به حمایت و تلاش و مجاهدت برای استمرار و استقرار انقلاب و تعالی نظام اسلامی اهتمام دارند، یک منبع مختصر و گویا است.
🔸امروز بازخوانی این پیام تاریخی حضرت آیتالله العظمی خامنهایمدظلّه یک نیاز ضروری است تا بهعنوان منشور فکری و سیاسی نظام مورد توجّه و بهرهبرداری قرار گیرد و ابعاد گفتمان نوین اسلامی را ترسیم نماید.
http://book-khamenei.ir/uploads/manshor300x400_860.jpg
🍃@noandishi
منشور معارف انقلاب اسلامی.pdf
161K
📌تورق کتاب
📖مرور کتاب «منشور معارف انقلاب اسلامی»
21 صفحه ابتدائی کتاب
🍃 @noandishi
📌گزیده بیانات:
✳️ امروز اتاق جنگِ علیه ما، وزارت خزانهداری آمریکاست
✊ ما میخواهیم جوانان کشور را از بیکاری نجات دهیم
◀️رهبر انقلاب، صبح امروز در دیدار کارگران:
🔸تصمیم بگیریم که کالای ایرانی را مصرف کنیم. ما علیه دیگران تعصب نداریم؛ ما میخواهیم کارگر و جوان و فرزند کشور خودمان را از بیکاری نجات دهیم.
🔸بهترین راه مقابله با دشمن، همین حمایت از کالای ایرانی است. دشمنان ما فهمیدهاند که در جنگ سختِ نظامی طَرفی نخواهند بست. بنده قبل از این هم در دورهی رئیسجمهور دیگر آمریکا گفتم که دوران بزن و دررو گذشته است. بزنید، میخورید. میدانند این را که اگر ضربه بزنند، چند برابر ضربه خواهند خورد.
🔸امروز اتاق جنگِ علیه ما، وزارت خزانهداری آمریکاست. خب، راه مقابله چیست؟ به اقتصاد خودمان بپردازیم.۱۳۹۷/۰۲/۱۰
🍃 @noandishi
لطفا در ایتا مطلب را دنبال کنید
مشاهده در پیام رسان ایتا
📌اگر جای شما بودم یقه خودم را در هیات دولت پاره میکردم!
✳️رهبر انقلاب خطاب به وزیرکار درباره مقابله با واردات کالاهای خارجی: من اگر جای شما بودم یقه خودم را در هیات دولت پاره میکردم!
🍃 @noandishi
📌آیت الله خامنهای: همه افراد خانه ما در حال مطالعه خوابشان میبرد...
در منزل خودِ من، همه افراد، بدون استثنا، هرشب در حال مطالعه خوابشان میبرد. خود من هم همینطورم. نه اینکه حالا وسط مطالعه خوابم ببرد. مطالعه میکنم؛ تا خوابم میآید، کتاب را میگذارم و میخوابم. همه افراد خانه ما، وقتی میخواهند بخوابند حتماً یک کتاب کنار دستشان است. من فکر میکنم که همه خانوادههای ایرانی باید اینگونه باشند. توقّع من، این است. باید پدرها و مادرها، بچهها را از اوّل با کتاب محشور و مأنوس کنند. حتّی بچههای کوچک باید با کتاب اُنس پیدا کنند. باید خریدِ کتاب، یکی از مخارج اصلی خانواده محسوب شود. مردم باید بیش از خریدن بعضی از وسایل تزییناتی و تجمّلاتی - مثل این لوسترها، میزهای گوناگون، مبلهای مختلف و پرده و... -، به کتاب اهمیّت بدهند. اوّل کتاب را مثل نان و خوراکی و وسایل معیشتی لازم بخرند؛ بعد که این تأمین شد به زواید بپردازند. خلاصه، باید با کتاب اُنس پیدا کنند. در غیر این صورت، جامعه ایرانی به هدف و آرزویی که دارد - که حقّ او هم هست - نخواهد رسید.
(مصاحبه در پایان بازدید از نمایشگاه کتاب، 26/02/1374)
🍃@noandishi
📌آغاز ششمین کنفرانس بین المللی افق نو
🔹ششمین کنفرانس بین المللی افق نو با عنوان “قدس، پایتخت همیشگی فلسطین” ۲۲ الی ۲۴ اردیبهشت (۱۲ تا ۱۴ مِی) در مشهد مقدس و ۲۵ و ۲۶ اردیبهشت ماه در دانشگاه های کشور برگزار خواهد شد. اختتامیه کنفرانس مصادف با هفتادمین سالگرد تاسیس رژیم صهیونیستی و انتقال سفارت آمریکا به قدس شریف است.
🔹علاقه مندان می توانند در یکی از پنل ها (جلسات گفتگو و پرسش و پاسخ) با حضور میهمانان و شرکت کنندگان آمریکایی و اروپایی حضور یابید.
🔹میهمان کنفرانس که شامل شخصیت های سیاسی (نمایندگان سابق و فعلی اتحادیه اروپایی و نماینده فعلی پارلمان یکی از کشور های اروپایی)، نظامی (سرهنگ سابق جنگ روانی ارتش آمریکا و کارشناس ارشد سابقِ سیاست های امنیتی دفتر وزیر دفاع آمریکا)، امنیتی (افسر سابق اطلاعات نظامی سی.آی.ای)، چهره های آکادمیک، رسانه ای، هنرمندان و فعالین ضد جنگ هستند که (بویژه از سال ۲۰۰۰ میلادی) در مقالات، سخنرانی ها، مصاحبه های مکتوب و تصویری و نیز گردهمایی های بین المللی همواره امپریالیسم، صهیونیسم و سیستم سرمایه داری را نقد کرده اند و در خصوص مسائل بین المللی و منطقه ای همسو با سیاست های جمهوری اسلامی بوده اند.
🔹شبکه افق سیما طی روزهای برگزاری این کنفرانس، اقدام به پخش ویژه برنامه تلویزیونی «عصر» می کند.این برنامه در پنج قسمت هر شب به صورت زنده ساعت ۲۲ با تهیه کنندگی و اجرای نادر طالب زاده و با حضور مهمانان خارجی کنفرانس روی آنتن شبکه افق می رود.
بیوگرافی میهمانان در آدرس www.NewHorizon.ir/bio موجود است.
#بیداری_اسلامی
#افق_نو
🍃 @noandishi
📌از دلایل نو و بدیع بودن سخنان رهبری
✳️دکتر موسی نجفی از پژوهشگران برجسته تاریخ معاصر کشورمان در بخشی از گفت وگو مفصلی که با «فردا» انجام داده به آخرین دیدار خود با رهبر انقلاب و آخرین کتابی که رهبری به وی برای مطالعه معرفی کرده است پرداخته و توضیحاتی پیرامون کتاب معرفی شده توسط رهبر انقلاب ارائه کرد که در ادامه مشاهده می کنید.
🔷آخرین کتابی که رهبری به شما برای مطالعه توصیه کرده بودند چه کتابی بود؟
بله در دیدار دوماه پیش بود. رهبر انقلاب به من فرمودند کتاب «صلحی که همه صلح ها را بر باد داد» اثر فرانکین را خوانده اید؟ که بنده متاسفانه مطالعه نکرده بودم و گفتم نه. ظاهرا میخواستند نکتهای بگویند که چون من مطالعه نکرده بودم آن نکته را هم مطرح نکردند. بعد از آن جلسه من کتاب را که پنجاه هزارتومان بود را چون رهبری به ما هدیه ندادند مجبور شدم بخرم و این پول را پرداخت کنم.( خنده) الان هم مشغول مطالعه کتاب هستم. نزدیک به 63، 64 فصل دارد. الان من دو ماه است که میخوانم هنوز کتاب را ضربه فنی نکردم خیلی تعجب می کنم که رهبری با آن همه مشغول چگونه این کتاب را مطالعه کردند. 600، 700 صفحه است. کتاب سختی است.
اسامی زیادی در کتاب هست و وقایع زیادی را ذکر کرده است. من کتابهایی که میخوانم با وسواس و فکر میخوانم زیرش هم خط میکشم و برداشتهای خودم را مینویسم. ممکن است کسی راحتتر بخواند. تاریخ در عین حال که حالت قصه دارد حالت فکری هم دارد. از دل این روایتهای تاریخی به فهم عمیقتر نائل می شویم.فرض کنید کتابی از موارد عهدشکنیهای انگلیس یا پشت پرده اقدامات فرانسه ،عثمانی و آلمان را می خوانید. میتوانید بخوانید رد شوید، ولی اگر بخواهید گیر بدهید باید یک چیزهایی برای امروز دربیاورید آن موقع سخت می شود. از دل تاریخ نقد تاریخ و فلسفه تاریخ باید به دست آورید.اما خوشحال شدم ایشان این کتاب را معرفی کردند،چون کتاب سنگینی است؛ و نویسنده هم هزاران سند و کتاب دیده تا توانسته این کتاب را بنویسد و خیلی اسناد هم دسته اول است. موضوع کتاب هم، موضوع خاورمیانه و غرب آسیا است. این که اینها چطور این جا را تقسیم کردند.
🔷اگر کتابی که رهبری معرفی کرده بخوانید متوجه استعمار خواهید شد
اتفاقا چند روز پیش دیدم یکی از آمریکاییها گفته بود ایران فکر نکند که سوریه را تقدیمش میکنیم، یکی نیست به این ها بگویید اصلا شما کی هستید؟ سوریه مگر ارث پدرتان است؟ شما چکاره اید. شما این کتابی که رهبری معرفی کرده است را بخوانید میبینید که چقدر راحت این جا را بین خودشان تقسیم بندی کرده اند.چطور اینها این منطقه را بین انگلیس و فرانسه تقسیم کردند، حالا آمریکا آن موقع سهمی نداشت و برای همین الان این کتاب را می خوانم میفهمم این سناتور آمریکایی، یا این دولت مرد که این حرف را میزند که ما دودستی تقدیم نمیکنیم، یعنی برای خودش حقی قائل است.
شما این را نمیتوانید درک کنید تا این کتاب را نخوانید. تفاوت آقا با بقیه مسئولین با رئیس جمهور، این است که این نوع مطالعات را دارد، یعنی به خودش این ریاضت را میدهد که این کتابها را بخواند. بقیه این کتاب هارا نخوانده اند. از مدل حرفشان نشان میدهد که مطالعات عمیق ندارند. حرفهای تکراری و روزمره و شعاری میدهند. این نشان میدهند که ایشان این حرفها را دید، خوانده و ایده و حرف دارد و این به نظر من فاکتور مهمی است. البته این فقط نقد دولت مردان و مسئولین نیست، نقد امام جمعهها و طرفداران ایشان هم هست؛ که اینها هم با آقا فاصله دارند. وقتی آقا حرفی می زنند ائمه جمعه چنان این حرف را خرابش میکنند و زمین میزنند که اصلا صورت حرف و محتوا عوض می شود و این به خاطر عدم مطالعه و درکی است که باعث می شود این اتفاق رخ بدهد.
@noandishi
🔹سرانجام، مذاکرات طولانی و ملالآور هستهای، به توافقنامهای موسوم به «برجام» (برنامهی جامع اقدام مشترک) منجر گردید و مراحل قانونی خود را -هرچند بعضاً با اما و اگرهایی- سپری کرد و به ایستگاه آخر که تأیید رهبری بود رسید؛ چرا که مطابق قانون اساسی، مصوبات شورای عالی امنیت ملی برای اجرا باید به تأیید رهبری برسند.
🔹رهبر حکیم انقلاب اسلامی در این مرحله نیز به منظور ایجاد «فرصتهای کافی برای رعایت و حفظ منافع ملی و مصالح عالیهی کشور» نامهای را در تاریخ ۱۳۹۴/۷/۲۹ خطاب به رئیسجمهور و رئیس شورای عالی امنیت ملی نوشتند و مجدداً نکات بسیار مهمی را در سه بند متذکر شدند. نکات زیر در نامهی مذکور از جمله موارد بسیار قابل توجه است:
۱) در بند ۲ این نامه به صراحت چنین آمده است: «جنابعالی با سابقهی چند دهه حضور در متن مسائل جمهوری اسلامی، طبعاً دانستهاید که دولت ایالات آمریکا، در قضیّهی هستهای و نه در هیچ مسئلهی دیگری، در برابر ایران رویکردی جز خصومت و اخلال در پیش نگرفته است و در آینده هم بعید است جز این روش عمل کند.» در ادامهی همین بند مجدداً به بدعهدیهای مکرر آمریکا نیز اشاره شده است.
ضمناً در همین بند، ایشان تصریح کردهاند: «... با این حال، محصول مذاکرات که در قالب برجام شکل گرفته است، دچار نقاط ابهام و ضعفهای ساختاری و موارد متعدّدی است که در صورت فقدان مراقبت دقیق و لحظهبهلحظه، میتواند به خسارتهای بزرگی برای حال و آیندهی کشور منتهی شود.»
۲) بند ۳ نامهی مذکور نیز حاوی ۹ نکتهی حائز اهمیت عملیاتی است که جداگانه و در یک بحث کارشناسی باید مورد بررسی قرار گیرد و معلوم شود چقدر از طرفِ مخاطب نامه مورد توجه قرار گرفته است.
✳️ جمعبندی و کلام آخر اینکه رهبر دوراندیش انقلاب اسلامی مبدع مذاکرات هستهای نبودند اما با توجه به جمیع جهات و شرایط حاکم بر کشور، با این مذاکرات بهعنوان «ضرورت» موافقت کردند و نتیجهی مذاکرات هستهای را از دو حالت خارج ارزیابی نمیکردند: اول اینکه این مذاکرات یا به رفع تحریمها منجر میشد، که هرچند از نظر ایشان بسیار بعید بود اما احتمال ضعیف این نتیجه هم کافی بود که ایشان همهی حمایتها را برای تحقق آن انجام دهند تا این راه نیز امتحان شود و جایی برای اما و اگرهای سالوسان و یا سادهاندیشان باقی نماند. و دوم اینکه اگر مذاکرات شکست میخورد و به رفع تحریمها منجر نمیشد که نشد، آگاهی و ارتقای دشمنشناسی دولتمردان و مردم را در پی داشت که دستاورد و تجربهای ذیقیمت و ارزشمند برای ادامهی راه انقلاب محسوب میشود. از همین رو ایشان در ۱۲ آبان سال ۹۲ فرمودند: «... من فکر نمیکنم [از] این مذاکرات آن نتیجهای را که ملّت ایران انتظار دارد، بهدست بیاید، لکن تجربهای است و پشتوانهی تجربی ملّت ایران را افزایش خواهد داد و تقویت خواهد کرد؛ ایرادی ندارد امّا لازم است ملّت بیدار باشد.»
امروز مائیم و کولهبار پر از تجربهی برجام؛ اگر از این تجربهی گران و پرهزینه، درست استفاده کنیم، بیداری مورد نظر حاصل شده و این تجربه، ارزش بهدست آوردن آن را داشته است. اما اگر خدای ناکرده، این درس و این بیداری حاصل نگردد و به کار بسته نشود، برجام، خسارت محض خواهد بود!
🍃@noandishi
📌مروری اجمالی بر مواضع رهبر انقلاب اسلامی دربارهی مذاکرات هستهای
...اما لازم است ملت بیدار باشد!
📝مهدی فضائلی:
✳️حضرت آیتالله خامنهای در بیانات مهمی پس از خروج ایالات متحدهی آمریکا از توافق هستهای موسوم به برجام، با اشاره به استمرار عزت و عظمت ملت ایران و بینتیجه ماندن توطئههای دشمنان تأکید کردند: بارها گفته بودیم «به آمریکا اعتماد نکنید»، این هم نتیجهاش. دربارهی مذاکره با سه کشور اروپایی هم میگوییم به اینها هم نباید اعتماد کرد و برای هر قرارداد باید تضمینهای واقعی و عملی بگیرید وگرنه نمیشود به این شکل حرکت را ادامه داد.
🔹یکی از موضوعات مهم پیرامون برجام، موضع و نظر رهبر انقلاب اسلامی دراینباره است. دستیابی به موضع واقعی رهبری، هم از نظر تاریخی اهمیت دارد، هم به رفتارشناسی رهبری کمک میکند و هم جلوی برخی سوءبرداشتها و سوءاستفادهها را میگیرد. آیا برجام محصول ایده، طراحی و راهبری آیتالله خامنهای بود؟ آیا ایشان فقط ناظر بیطرفی بر برجام بودند؟ آیا برجام بهعنوان یک ضرورت، مورد قبول رهبری قرار گرفت؟ دستیابی به پاسخ صحیح این پرسشها نیازمند تدقیق مسئله، بررسی زوایای مختلف موضوع و مرور مجموع دیدگاهها و مواضع رهبری است که البته همهی آنها در یک یادداشت ممکن نیست.
🔹شاید مناسب باشد بحث را از اینجا آغاز کنیم که رهبر انقلاب اساساً مذاکره با آمریکا را نهتنها مفید نمیدانند بلکه جز در موارد خاص، زیانبار هم میدانند: «... ارتباط با آمریکا نبایستی برقرار بشود حتّی مذاکره، جز در مسائل مشخّص و معیّنی که حالا اقتضای مصلحت باشد ...» (۱۳۹۵/۴/۱۲ دیدار جمعی از دانشجویان)
🔹البته مخالفت رهبری با ارتباط و حتی مذاکره با آمریکا، مخالفتی مستدل میباشد که دلایل آن، هم برای مردم در سخنرانیهای مختلف بیان شده و هم برای مسئولان عالیرتبهی کشور مطرح و تبیین شده است. در مقطعی حتی موضوع در شورای عالی امنیت ملی مورد بحث قرار گرفته و برخی مسئولان از جمله مرحوم آیتالله هاشمی رفسنجانی اذعان کردهاند جوابی برای استدلالهای ایشان ندارند!
🔹اقتضای مصلحت مورد اشارهی ایشان تاکنون در چند مورد محدود -از جمله مقطع حضور طالبان در افغانستان و حملهی آمریکا به این کشور (دههی ۷۰)، اشغال عراق (دههی ۸۰) و هستهای (از ابتدای دههی ۹۰ تاکنون)- نمود خارجی پیدا کرده و به مذاکره با آمریکا منجر گردیده که در زمان مقتضی هم از سوی رهبری با مردم در میان گذاشته شده است: «... گاهی در موارد استثنائی مثل این مورد هستهای، بر اساس مصلحت، مذاکره کردهایم؛ این مورد هم فقط نبوده است، قبل از این هم مواردی بوده است که من در سخنرانیهای عمومی قبلی به آنها اشاره کردهام.» (۱۳۹۴/۴/۲۷ خطبههای نماز عید فطر)
🔹این نکته را هم اشاره کنم که ورود رهبری به حوزهی سیاست خارجی و بهویژه آمریکا، علاوه بر دلایل عقلی و نقلی متعدد، مبتنی بر قانون اساسی و وظیفهی «تعیین سیاستهای کلی نظام» و مراقبت از حدود و ثغور انقلاب اسلامی است.
🔸اما مذاکرات منجر به برجام!
🔹مذاکرات در موضوع هستهای پس از شروع تحریمهای اصطلاحاً فلجکننده در اواخر دولت دهم، بنا به درخواست رئیسجمهور آمریکا و با وساطت پادشاه عمان آغاز شد. این مذاکرات با موافقت رهبر انقلاب، بهصورت محرمانه و فقط در موضوع هستهای و پس از طی مقدماتی، در سال ۹۱ و در سطح معاون وزیر خارجه در کشور عمان آغاز شد: «این مذاکراتی که در واقع فراتر از مذاکرات ما با پنج به علاوهی یک است، مذاکرهی با آمریکاییها است. متقاضیِ این مذاکرات آمریکاییها بودند. مربوط به زمان دولت دهم هم هست. قبل از آمدن این دولت این مذاکرات شروع شد. آنها درخواست کردند، واسطهای قرار دادند و یکی از محترمینِ منطقه، آمد اینجا با من ملاقات کرد، گفت که رئیسجمهور آمریکا با او تماس گرفته و از او خواهش کرده و گفته است که ما میخواهیم مسئلهی هستهای را با ایران حلّوفصل کنیم و تحریمها را هم میخواهیم برداریم. دو نقطهی اساسی در حرف او وجود داشت: یکی اینکه گفت ما ایران را بهعنوان یک قدرت هستهای خواهیم شناخت؛ دوّم اینکه گفت ما تحریمها را در ظرف ششماه بتدریج برمیداریم. بیایید بنشینید مذاکره کنید، این کار انجام بگیرد. من به آن واسطهی محترم گفتم که ما به آمریکاییها اطمینانی نداریم، به حرف اینها اطمینانی نیست. گفت حالا امتحان کنید؛ گفتیم خیلی خب، این دفعه هم امتحان میکنیم. مذاکرات اینجوری شروع شد.» (۱۳۹۴/۴/۲ در دیدار مسئولان نظام)
🔹پس از انتخابات سال ۹۲ و پیروزی آقای روحانی، شرایط داخل کشور تغییر قابل توجهی پیدا کرد. رئیسجمهور منتخب، با وعدهی حل همزمان مشکل اقتصاد و هستهای، از مردم رأی گرفته بود و بخش قابل توجهی از مردم در اثر تبلیغات دوست و دشمن، به این احساس رسیده بودند که موضوع هستهای قابل حل است اما دستاندرکاران یا بلد نیستند با دیپلماسی موضوع را حل کنند و یا لجبازی میکنند! در چنین شرایط سیاسی-اجتماعی و با توجه به پیشزمینهای که در دولت قبل به وجود آمده بود، رهبری برای اولینبار با درخواست آقای روحانی موافقت کرده و اجازهی مذاکرهی مستقیم و علنی با آمریکا را فقط در موضوع هستهای و در سطح وزیر امور خارجه صادر کردند.
🔹شرایط پس از انتخابات ریاست جمهوری سال ۹۲ را تصور کنید؛ اگر در آنچنان شرایطی اجازهی مذاکره داده نمیشد و عدهای مرتب ادعا میکردند که میشد و ما میتوانستیم از طریق تعامل با جهان، موضوع را حل کنیم، امروز شاهد چه وضعیتی در کشور بودیم! بنابراین رهبری به دلیل شرایط روانی حاکم بر کشور، احترام به رأی مردم، میدان دادن به رئیسجمهور منتخب (در آنچه نقطهی قوت خود میدانسته و معتقد بوده میتواند موفق بشود)، مدیریت فضا و تصویر جهانی ساخته و پرداخته شده علیه ایران و گشایش احتمالی در وضع اقتصادی کشور، با شرایطی اجازهی مذاکره با آمریکا را صادر کردند.
آیا پس از این اجازه، رهبری باز هم وظیفهای داشتند؟ و آیا این وظیفه انجام شد؟ مطابق بند ۲ اصل ۱۱۰ قانون اساسی، نظارت بر حُسن اجرای سیاستهای کلی نظام هم بر عهدهی رهبری است؛ لذا ایشان در طول مذاکرات بدون ورود به جزئیات، با هوشمندی تمام، نظارت خود را اعمال و راهنماییها و مواضع لازم را، هم بهصورت علنی که مردم و دنیا در جریان باشند و هم بهصورت خصوصی برای دستاندرکاران این مذاکرات مطرح کردند.
✳️نکات اصلی و کلیدی نظرات رهبری در جریان مذاکرات هستهای را میتوان اینگونه برشمرد:
۱) تصریح به «بهانه بودن فعالیتهای هستهای برای فشار به ایران» و درعینحال موافقت با اصل انجام مذاکره با آمریکا با محدود کردن مذاکره صرفاً به موضوع هستهای و تعیین سطح مذاکرات
۲) هدف اصلی از موافقت با مذاکرات هستهای، در درجهی اول، رفع تحریمهای ظالمانه و سپس تثبیت حق نظام در بهرهمندی از انرژی هستهای بوده است.
۳) حمایت کامل از تیم مذاکرهکننده بهدفعات و با تعابیر مختلف
۴) دادن تذکرات و هشدارهای لازم به منظور عدم خروج مذاکرات از مسیر اصلی و جلوگیری از انحرافات احتمالی. در این زمینه، ابراز مکرر عدم اعتماد به آمریکا، سفارش به پرهیز از عجله، تأکید بر گرفتن ضمانتهای لازم از طرف مقابل، توصیه به شنیدن و توجه به حرفهای منتقدین، تأکیدات مکرر به اتکا به توانمندیهای داخلی از جملهی این تذکرات و هشدارها بوده است.
۵) ایجاد فضای سیاسی مناسب برای کمک به مذاکرهکنندگان به منظور امکانِ گرفتن امتیازات بیشتر از طرف مقابل و دادن امتیازات کمتر. در این زمینه، فتوای حرمت تولید و نگهداری و استفاده از سلاح اتمی، و اشاره به امکان ادامهی مذاکرات در موضوعات دیگر در صورت نتیجهبخش بودن این مذاکره، از جملهی این موارد بوده است.
۶) تأکیدات مکرر بر حفظ عزت و احترام ملت ایران
۷) تأکید مستمر بر ضرورت پیشرفت کشور و مراقبت از اینکه توافقات مانع این پیشرفت نشود.
khattehezbollah_۱۳۴-pdf-file.pdf
5.49M
📌تضمین های واقعی در برابر دست چدنی
✳️نکاتی دربارهی برجام و شروط هفتگانه رهبر انقلاب برای مذاکره با اروپائیان
@noandishi
📌انقلابی گری چیست؟
(مروری بر طرح بحث انقلابی گری در بیانات حضرت آیت الله خامنه ای در دیدار با دانشجویان در تاریخ 7/3/1397)
✳️انقلابی گری، تحول دائمی در مسیر تحقق آرمان ها و دست یابی به تمدن نوین اسلامی است
✳️انقلابیگری، یک مشی صحیح و عاقلانه و پُرانگیزه و پُرامید و شجاعانه به سمت اهداف والا است
◀️بخش اول:
🔹خب، من یک بحث معرفتی میخواهم بکنم که تأکید بر آن مطلبی است که همواره بنده تکرار کردهام و گفتهام و آن عبارت است از انقلابی ماندن و انقلابی حرکت کردن...
🔹در مجموعهی انقلاب، از اوّلِ انقلاب یک تفکّر غلطی وجود داشت و آن این بود که انقلاب، تا وقتِ تشکیل نظام است؛ وقتیکه نظام تشکیل شد و نهادها و مقرّرات و دیوانسالاری و مانند اینها مستقر شد، دیگر انقلاب برود دنبال کارش؛ دیگر کاری با انقلاب نداریم؛ انقلاب را هم معنا میکنند به تنش و دعوا و سروصدا و کارهای غیر قانونی و از این حرفها. یک چنین تفکّری مال امروز نیست و از روز اوّل پیروزی انقلاب یک چنین تفکّری وجود داشت؛ این تفکّر، غلط است.
🔹انقلاب مراحلی دارد؛ آنچه در اوّل انقلاب در سال ۵۷ اتّفاق افتاد، مرحلهی اوّل انقلاب بود یعنی انفجار در مقابلِ نظامِ غلطِ باطلِ طاغوت و ایجاد یک نظام جدید بر مبنای آرمانها و ارزشهای نو و با لغت نو، با تعابیر نو، با مفاهیم نو؛ این مرحلهِی اوّل انقلاب بود. بعد در مرحلهی دوّم، این نظام بایستی ارزشها را محقّق کند؛ این ارزشها و آرمانهایی که حالا اشاره میکنم و بعضی را میگویم، باید در جامعه تحقّق ببخشد. به این ارزشها اگر بخواهد تحقّق ببخشد، یک دستگاه مدیریّتی لازم دارد که آن میشود دولت انقلابی. بنابراین مرحلهی بعد از نظام انقلابی، ایجاد دولت انقلابی است، دولتی که ارکان آن، انقلاب را از بن دندان باور کرده باشند و دنبال انقلاب باشند. بعد که این دولت انقلابی تشکیل شد، آنوقت بایستی بهوسیلهی اجرائیّات درست -قانون درست، اجرای درست- این آرمانها و ارزشهایی که مطرح شده، این آرزوهای بزرگ انقلابی، یکییکی در جامعه تحقّق پیدا کنند؛ آنوقت نتیجه میشود جامعهی انقلابی؛ یک جامعهی انقلابی به وجود میآید که این مرحلهی چهارم است. حرکت انقلابی، نظام انقلابی، دولت انقلابی، جامعهی انقلابی؛ این چهارم [است]. بعد که جامعهی انقلابی درست شد، آنوقت زمینه برای ایجاد تمدّن انقلابی و اسلامی به وجود میآید. حالا من تعبیر به «انقلابی» کردم؛ به جای کلمهی «انقلابی» میتوانید کلمهی «اسلامی» بگذارید؛ یعنی دولت اسلامی، جامعهی اسلامی، تمدّن اسلامی؛ این مراحلی است که وجود دارد.
بنابراین انقلاب تمام نمیشود، انقلاب استمرار دارد، انقلاب ادامه دارد، انقلاب متوقّف نمیشود. یک صیرورتی وجود دارد؛ صیرورت یعنی شدن، شدنِ دائم، تحوّل دائمی؛ در مسیر انقلاب یک صیرورت دائمیای وجود دارد که این صیرورت دائمی، بتدریج آن آرزوهای بزرگ را، آن ارزشهای والا را، آن آرمانها را در جامعه تحقّق میبخشد. خب، حالا این آرمانهای بزرگ چیست؟ من شش هفت مورد از این آرمانهای بزرگ را ذکر میکنم؛ البتّه فقط اینها نیست....
🍃@noandishi
📌انقلابی گری چیست؟
✳️انقلابی گری، تحول دائمی در مسیر تحقق آرمان ها و دست یابی به تمدن نوین اسلامی است
✳️انقلابیگری، یک مشی صحیح و عاقلانه و پُرانگیزه و پُرامید و شجاعانه به سمت اهداف والا است
◀️بخش دوم:
🔹یک عواملی وجود دارد که به ما کمک میکند، یک موانعی هم وجود دارد که باید به آن موانع توجّه داشت. یکی از عواملی که وجود دارد، حکومت است. حکومت جزو عوامل پیشرفتِ به سمت این آرزوها است یعنی حکومت انقلابی، نظام انقلابی، دولت انقلابی یکی از عوامل است. اگر چنانچه این اختلال پیدا بکند، مطمئنّاً در راه مشکل ایجاد خواهد کرد. باید کاری کنید که حرکت حکومت کشور و دولت کشور -دولت که میگویم یعنی مجموعهی مدیریّت عمومی کشور- و مسئولین کشور، حرکت انقلابی باشد تا اینکه این آرمانها پیشرفت کند.
🔹قشرهای اثرگذار؛ قشرهای اثرگذار -قشرهای علمی، قشرهای اجتماعی اعمّ از دانشگاهی، اعمّ از حوزهای، دانشمندان، هنرمندان که اینها قشرهای اثرگذارند- بایستی در این زمینهها فعّال باشند.
🔹و نیروهای جوان؛ یعنی مجموعهی شماها که این نیروهای جوان، پیشرانند؛ اینها در واقع مثل لکوموتیو هستند، نقش لکوموتیو را [دارند] که وقتی حرکت کردند، به طور طبیعی به دنبال خودشان قطار را حرکت میدهند؛ البتّه اگر به وظایفی که برعهدهی قشر جوان است، درست عمل بشود.
ی🔹کی از موانع، بیارادگی است؛ یکی از موانع، تنبلی است؛ یکی از موانع، بیصبری است. بیصبری؛ باباجان! این غذا را وقتی شما سرِ بار گذاشتید، نمیشود که بمجرّد اینکه آتش زیرِ غذا را روشن کردید، بنا کنید پا به هم کوفتن که من غذا میخواهم! خب باید صبر کنید تا بپزد. گاهی اوقات اینجوری است؛ بعضی از فعّالیّتهایی که برادرها و خواهرهای خوب انقلابی یک جاهایی انجام میدهند، ناشی از صبور نبودن است؛ صبوری لازم است؛ صبر هم یکی از خصلتهای انقلابی است. بله، خشم انقلابی داریم امّا صبر انقلابی هم داریم. مظهر اتمّ و اکمل عدالت، امیرالمؤمنین است دیگر، از او عادلتر که نداریم، امّا امیرالمؤمنین هم یک جاهایی صبر کرد؛ تاریخ زندگی امیرالمؤمنین را میبینید دیگر. یک جا میگوید: فَصَبَرتُ وَ فِی العَینِ قَذًی وَ فِی الحَلقِ شَجا؛(۹) یک جا هم در مقابل فشار خوارج و مانند اینها در جنگ صفّین صبر میکند و به حکمیّت تن میدهد؛ پس یک جاهایی صبر ضروری است، لازم است؛ یک جاهایی صبر، [از روی] ناچاری است، یک جاهایی هم نه، ناچاری نیست اما لازم است که انسان این صبر را انجام بدهد.
🔹بنابراین این را شما توجّه داشته باشید که نظام در یک کارزار عظیمی قرار دارد. اینکه گفتم جای خودمان را بدانیم، مسئله را بشناسیم، اصل مسئله این است: شما در وسط میدان کارزارید، یک کارزار همهجانبهی عظیم؛ این کارزار را باید احساس کنید، طرف مقابل را باید بشناسید و اینجور، تکلیف همهی ما معیّن میشود. نظام، بدون مشی انقلابی ارزشی ندارد؛ واقعاً ارزشی ندارد. نظام، اگر چنانچه مشی انقلابی نداشته باشد، به آن آرمانها نخواهد رسید، به دنبال آن آرمانها نخواهد بود و با آن رژیمهای گذشتهی کشور هم هیچ تفاوتی نخواهد داشت و ارزشی ندارد.
🔹البتّه انقلابیگری هم فقط در بستر نظام امکانپذیر است؛ این طرف قضیّه را هم توجّه داشته باشید. اینجور نباشد که بعضی نظام را نفی کنند بهعنوان اینکه ما انقلابی هستیم؛ ارزشهای نظام، ارکان نظام، بنیانهای نظام را زیر سؤال ببرند بهعنوان اینکه ما انقلابی هستیم. انقلابیگری به معنای ویرانگری نیست. انقلابیگری یک مشی صحیح و عاقلانه و پُرانگیزه و پُرامید و شجاعانه به سمت اهداف والا است؛ این تعریف و معنای انقلابیگری است؛ و این فقط در بستر و مسیر نظام اسلامی یعنی نظام موجود امکانپذیر است؛ خارج از این امکانپذیر نیست. انقلابیگری، ساختارشکنی نیست؛ تخریب نظامِ ناشی از انقلاب نیست...
🔹همانطور که عرض کردم، حوصلهی انقلابی و صبر انقلابی، مثل خشم انقلابی است. وقتیکه حضرت موسیٰ بعد از پیغمبری آمدند به مصر و آن معجزه را نشان دادند و دعوت و این حرفها -خب، بنیاسرائیل منتظر بودند دیگر؛ از گذشته خبر داده شده بود که یک منجیای خواهد آمد و آن منجی هم موسیٰ است؛ حالا موسیٰ آمده، منتظر بودند بمجرّدیکه موسیٰ آمد، دستگاه فرعون کنفیکون بشود؛ نشده بود- قرآن میگوید آمدند پیش حضرت موسیٰ و گفتند که «اوذینا مِن قَبلِ اَن تَأتِیَنا وَ مِن بَعدِ ما جِئتَنا»؛(۱۳) تو که آمدی چه فرقی کرد؟ چه تفاوتی کرد؟ قبل از اینکه بیایی هم ما را آزار میکردند، زیر فشار بودیم، حالا هم که آمدی باز زیر فشاریم. ببینید! این آن حالت بیصبریِ بنیاسرائیلی است؛ بیصبری. حضرت موسیٰ گفت خب صبر کنید: اِنَّ الاَرضَ لله یورِثُها مَن یَشاءُ مِن عِبادِه وَ العاقِبَةُ لِلمُتَّقین؛ تقوا اگر داشته باشید، عاقبت مال شما است؛ صبر لازم است. این حالت را نباید داشته باشید؛ اینکه ما بگوییم چرا نشد، چهجوری شد، پا به زمین بزنیم، درست نیست.
🍃@noandishi
انقلابی گری 1.pdf
912.3K
📌گفتمان انقلابیگری از منظر رهبر معظم انقلاب 1
✳️پژوهش خبری صدا و سیما/مرتضی رکن آبادی
🍃@noandishi
انقلابی گری 2.pdf
593.9K
📌گفتمان انقلابیگری از منظر رهبر معظم انقلاب 2
✳️پژوهش خبری صدا و سیما/مرتضی رکن آبادی
🍃@noandishi