فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌺 فیلم | شعری برای حماسهی مردم مظلوم یمن
◀️ شعر سرکار خانم #فاطمه_عارف_نژاد در دیدار شاعران با رهبر انقلاب
🔸 سید حسن نصرالله، سخنرانی ظهر عاشورای محرم ۱۴۴۰: والله روز قیامت از همه درباره این موضوع سؤال میشود.
مخواه راه برای تو انتخاب کنند
که با فریبِ دلت، عقل را مجاب کنند
عجیب نیست همیشه در اوج فاجعهها
رسانهها همه تجویز قرص خواب کنند
سکوت ضرب در آتش شد و به خون تقسیم
چطور میشود این داغ را حساب کنند
از این قیام و از این غم سوال خواهد شد
بترس روز قیامت تو را جواب کنند
❣️ @Khamenei_Reyhaneh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌺 شعر سرکار خانم #مهدیه_انتظاریان در دیدار امشب شاعران با رهبر انقلاب
تنها نشسته منتظر و سر به راه کوه
در انعکاس نقرهای نور ماه کوه
بر شانههای یخزدهاش برف سالیان
بر قامتش حریر نسیم و گیاه کوه
❇️ رهبر انقلاب پس از پایان شعر: آفرین خیلی خوب! چشم سیاه منظور همان عقاب است؛ خیلی خوب بود.
❣️ @Khamenei_Reyhaneh
#ماه_رمضان
⁉️ سوال: زن متاهلی هستم، در ماه رمضان باردار بوده و روزه داری برایم سخت بود، طبق توصیه ای اکثر روزهای ماه مبارک رمضان از شیاف استفاده کردم، آیا قضای این روز ها را باید به جا آورم یا خیر؟
✅ جواب: اگر شیاف به صورت جامد بوده مانعی نداشته و قضای روزه ها واجب نیست.
🔹 منبع: پایگاه اطلاع رسانی دفتر رهبر معظم انقلاب
❣️ @Khamenei_Reyhaneh
ریحانه
🌺 روایت بانوی شاعر، سرکار خانم نصیبا مرادی از دیدار شاعران با رهبر انقلاب
📝 قسمت سوم: *با فاصلهی یک صندلی!*
☕️ موقع افطار، با یک سفرهی کوچک و ساده مواجه شدیم. غذا یک نوع بود، برنج ساده با مرغ! افطاری نه خبری از سفرههای تجملاتی بود، نه بریز بپاشهای آنچنانی. خرما، چای، نان و پنیر و آب به همین سادگی. من شانس آوردم با فاصلهی کوتاه - فقط یک نفر - با صندلی حضرت آقا نشستم. همین قدر نزدیک! با یک لیوان آب افطار کردم. بغض شادی امانم را بریده بود و دیگر نتوانستم هیچ چیز بخورم، باورتان میشود؟ هیچ چیز نخوردم. خانم محافظی که کنارم نشسته بود هی میگفت بخور دختر! بالا چیزی نیست ضعف میکنی ها. گفتم نه من هیچ چیز نمیخورم. فقط رو به حضرت ماه برگشتم و نگاهش کردم. یک دل سیر نگاهش کردم، غذا خوردنش را، گپ زدنش را با آقایان دور و برش. لبخندش را، اینقدر نگاهش کردم که غذا خوردنش تمام شد. اینقدر نگاهش کردم که گفتند پا شوید بروید بالا، طبقهی بالا.
🌸 طبق شمارههایمان نشستیم. چند دقیقه بیشتر منتظر نماندیم که آقا آمدند. نوبت شعرخوانیها شد. استاد امیری اسفندقه مجری برنامه بود. یادی از شاعرهای بزرگ گذشته کردند. سعی میکردند خیلی خلاصه صحبت کنند تا نوبت به شعرخوانیهای بیشتری برسد. حسن شروع برنامه با استاد علی موسوی گرمارودی بود که شعری را به مناسبت زادروز فردوسی برای گرامیداشت فردوسی خواندند. حضرت آقا اشاره کردند که بهتر است جوانها هم روش و کاربرد شعرهای فردوسی را احیا کنند. نفر دوم آقای ناصر حامدی بود، مطلع شعری را با مصرع «باز باران است، باران حسین بن علی» خواندند، که حضرت آقا از آن استقبال کرد.
🌀 نفر سوم شاعر جوان رضا یزدانی بودند. اینقدر استرس داشتند که شعر نیمایی را که گفته بودند تند و تند خواندند، طوری که وزنش مشخص نشد. حضرت آقا گفتند شما این شعر نیمایی است خواندید؟ ولی شعر نیمایی وزن دارد، این شعری که خواندید شعر سپید است، من نمیگویم شعر سپید خوب است یا بد است، ولی شعر نیمایی وزن داشت، این شعری که شما خواندید وزن نداشت. ولی استاد امیری اسفندقه گفتند که خوانششان ایراد داشت، خودشان یک باره دیگر آرام با خوانش درست خواندند. حضرت آقا خندیدند و گفتند هان این شد. بعد گفتند اگر اینجوری بخوانیم بله وزنش درست میشود و جمعیت خندیدند.
❇️ نفر بعدی شاعری از هند بودند. که شعری خواندند که حضرت آقا از زبان فارسی سلیس این شعر تعریف و تمجید کردند. نفر بعد استاد قزوه بودند که به نفع شاعران جوان فقط به خواندن چند بیت شعر اکتفا کردند.
⏪ادامه دارد...
❣️ @Khamenei_Reyhaneh
ریحانه
🔶 جنگ را با بیست ساله ها بردیم و اقتصاد را با شصت ساله ها باختیم!
📣 گزیده ای صحبتهای خانم مرضیه افشارنیا، نمایندهی تشکلهای دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی در دیدار رمضانی دانشجویان با رهبر انقلاب
🔹 سوال این است که چرا مسئولان به جوانان اعتماد نمی کنند؟
مگر نه اینکه جنگ را با بیست ساله ها بردیم و اقتصاد را با شصت ساله ها باختیم.
🔸 آقایان وزرا و مسئول!
چه دست های پیدا و پنهانی در کار است که وقتی به عقیده ی کارشناسان، حل بسیاری از مسائل اقتصادی و بی عدالتی ها در گرو اصلاح نظام مالیاتی و بانکی و تصویب طرح هایی مانند مالیات بر عایدی سرمایه، برای خارج کردن سودا گران از بخش مسکن است، این طرح در مجلس به اصطلاح شورای اسلامی معطل مانده؟
🔻 یکی از مفاهیم مهم که از بیانات حضرت عالی می باشد، کلید واژه" نظریه مقاومت" است که در مقابل "نظریه تسلیم و مذاکره" قرار گرفته است. باید این نظریه در دانشگاه ها تبیین شود.
🔹 دانشگاه در کجای نقشه انقلاب قرار دارد؟
آیا استاد، نیاز به آموزش و به روزرسانی علمی، فکری، عقیدتی و بصیرتی خود و ارتقای جهان بینی اسلامی خود ندارد؟
آیا نباید نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ها به فکر اصلاح و ترمیم اساتید و به ویژه دروس معارف باشد؟
🔸 علم و علم آموزی یکی از مسائل اصلی دانشگاه است. اما همان علم هم باید نافع ، کاربردی و البته در مسیر توحیدی باشد.
🔹 در ضمن مستحضرید که بیش از چهار ماه است جلسات شورای عالی انقلاب فرهنگی، به عنوان قرارگاه مرکزی فرهنگی کشور، تعطیل است.
🔸 به نظر می رسد یکی دیگر از مسائل اصلی دانشگاه های ما و به خصوص دانشگاه آزاد، مساله هویت اسلامی دانشگاهها است.
مسئولان بدانند که مسیر هویت اسلامی از ایمان، عقیده و فرهنگ ناب اسلامی و انقلابی می گذرد.
🔹 اسلام به زن و خانواده آبرو بخشیده اما هنوز برخی نمی دانند که مسیر پیشرفت و تعالی جامعه، از درون خانواده می گذرد.
نگاه درجه دو به مقوله زنان، عدم آموزش مناسب در مدارس و دانشگاه ها با نقش واقعی زن در خانواده و اجتماع، نگاه غیراسلامی و در برخی از موارد ضد اسلامی به این مساله، جامعه را دچار مشکلاتی در قبل، حین و بعد از تشکیل خانواده کرده است.
🔸 افزایش سن ازدواج جوانان، آمار طلاق و در مقابل کاهش نرخ رشد جمعیت از تبعات این مساله است.
پیشنهاد می کنیم دانشگاه ها در کنار ورود علمی به مقوله سبک زندگی اسلامی ایرانی، با کمک خیرین،کمک به ازدواج های دانشجویی و گسترش خوابگاه های متاهلی و بکارگیری دانشجویان متاهل را جدی بگیرند.
❣️ @Khamenei_Reyhaneh
ریحانه
⚠️ بحران هویت اجتماعی دختران
📣 بخشی از صحبتهای خانم نرگس حسینی، نمایندهی دفتر تحکیم وحدت در دیدار رمضانی دانشجویان با رهبر انقلاب
🔹 ما با خودمان عهد بستیم دقیق و عمیق مسائل زنان را رصد کنیم و در این باب کوتاه نیاییم؛ چرا که ما زنان را «رهبران جامعه» میدانیم، اگر و تنها اگر از این ظرفیت عظیم درست و به جا استفاده شود.
🔸 متاسفانه جامعه انقلابی ما با «بحران هویت اجتماعی دختران» مواجه است. نمونهای از آن را در حادثهی سیل اخیر مشاهده کردیم؛ احساس مسئولیت، دختران را بر آن داشت تا همچون آقایان به منطقه بروند اما جای سوال است که حضور زنان در روزهای ابتدایی برای لایروبی و کارهای یدی مفید است یا خیر؟
🔹 معتقدیم حرکت دختران به سوی این مدل مشارکت بیانگر یک خلا جدی در نظام اجتماعی ماست؛ خلا عرصههای حضور اجتماعی زنان انقلابی متناسب با هویت و طبیعت زنانه!
🔸 در حالی که آقایان در قالبهای جهادی هویت انقلابی و همدلیشان با انقلاب اسلامی را نشان می دهند و برای فعالیتشان، ارزش گذاری اجتماعی صورت گرفته است، دختران جامعه در گردابی دست و پا میزنند که نه میتوانند هویت انقلابیشان را تعریف کنند و نه هویت دخترانهشان را.
🔹 این بحران هویت اجتماعی، یا دختران را به سمت فعالیتهای مردانه میکشاند و شور انقلابی را به «ضد زنانگیشان» بدل میکند یا موجب «سرخوردگی اجتماعی» میشود و بیشک نه سرخوردگان اجتماعی میتوانند راهبر جامعه باشند و نه زنانی با خوی مردانه!
🔸 آنچه که این مساله را جدی تر می کند وجود یک «شکاف هویتی عمیق، بین زمان فارغ التحصیلی تا ازدواج دختران» است که به لطف برنامهریزی های دقیق مسئولین (!) این حفره روز به روز عمیقتر می گردد. در این بازه دختران نه در خانواده نقش دقیقی دارند و نه در اجتماع عرصه مفیدی برای آنان تعریف شده.
🔹 تنها راه حل «بازتعریف هویت اجتماعی زنان» به ویژه دختران انقلابی است و توقع ما از نظام، برنامهریزی جهت بهکارگیری پتانسیل زنان متناسب با شرایط خانوادگی آن هاست. باور داریم گرههای اجتماعی موجود به سرپنجه «قدرت نرم زنان» باز خواهد شد.
🔸 و در پایان کلامی از دبیر شهید دفتر تحکیم وحدت، شهید مهدی رجب بیگی: «می رویم تا خط امام بماند. خطی که راه پیروز کبیر انقلاب اسلامی خلق دلاور ایران است و باید که حماسه قیام را تا دوردست ها بکشاند و نهال انقلاب را در دل خلق های تحت ستم جهان بنشاند.»
❣️ @Khamenei_Reyhaneh
💠چگونه افطاری مشترک برگزار کنیم؟
💭در راستای مزایای برگزاری افطاری مشترک که در یادداشت های گذشته به آن پرداختیم، در این یادداشت میخواهیم بگوییم چه راه هایی برای برگزاری افطاری مشترک با کمک دوستان و اقوام وجود دارد.
💵 هزینه ها را تقسیم کنید
اولین راه این است که یکی از میزبانان وسایل و مواد اولیه افطاری را تهیه کند و خودش نیز تدارک پخت و تهیه غذا را به عهده بگیرد و سپس مجموع هزینه ها را به تعداد میزبانان تقسیم کند. اگرچه در این روش ممکن است خانواده ای که مسئولیت ها را برعهده گرفته و به اصطلاح بانی افطاری شده است، کاملا راضی و خشنود باشد، اما چون فشار زیادی به آن ها وارد می شود، سعی کنید مسئولیت ها را نیز بین میزبانان تقسیم کنید و این تقسیمبندی فقط در زمینه مالی نباشد.
⚖️هر کدامتان مسئولیت یک غذا را برعهده بگیرید
یکی از ساده ترین راه های میزبانی مشترک این است که هر خانواده مسئولیت یک غذا را برعهده بگیرد. به-عنوان مثال یک خانواده تهیه نان، پنیر، خرما، سبزی و سوپ را برعهده بگیرد و دیگری غذای ساده ای مانند عدس پلو یا لوبیاپلو را بپزد.
🏠🍲مکان از یکی و غذاها با بقیه میزبانان!
گاهی یکی از میزبانان خانه اش را برای صرف افطار در اختیار شما قرار می دهد و شما به همراه چند خانواده دیگر به صورت مشترک تهیه و پذیرایی از مهمانان را برعهده می گیرید. بعضی از خانواده ها تمایل به افطاری دادن دارند اما خانه شان کوچک است یا به هر دلیلی شرایط برگزاری افطاری در خانه شان را ندارند. این روش برای چنین افرادی مناسب می باشد.
🍱هرکس افطاری خود را بیاورد
روش دیگر برای افطاری مشترک این است که هر خانواده طبق قرار قبلی یک بخش از افطاری را برعهده بگیرد و با خود بیاورد. ممکن است وسایل افطاری بین دو یا چند خانواده تقسیم شود و همه نتوانند سهیم شوند اما سعی کنید حتی به اندازه چای یا خرما در این راه گام بردارید و روزه داری را افطاری دهید. با این کار می توانید افطاری دسته جمعی خارج از منزل و به صورت پیکنیک در پارک ها نیز ترتیب دهید.
🔸به هرحال سعی کنید با هر شرایط و وضعیت مالی ای که دارید، خودتان را از اجر معنوی افطاری دادن محروم نکنید و فراخور احوال و سبک زندگی تان یکی از راه های بالا را برای برگزاری افطاری مشترک انتخاب و هرچه زودتر تا دیر نشده اقدام کنید.
🌱 #مهارتهای_زندگی
❣️ @Khamenei_Reyhaneh
#ماه_رمضان
⁉️ سوال: اگر غسل جنابت برای روزه ماه رمضان فراموش شود و در اثناء روزه به یاد انسان بیفتد، چه حکمی دارد؟
✅ جواب: اگر غسل جنابت را در شب تا طلوع فجر فراموش کند و با حالت جنابت صبح نماید، ردزه اش باطل است و احوط* این است که قضای روزه ماه رمضان هم در این حکم به آن ملحق شود.
*احوط: نزدیک به احتیاط
🔹 منبع: پایگاه اطلاع رسانی دفتر رهبر معظم انقلاب
❣️ @Khamenei_Reyhaneh
👧👶 بچههای آسمان
⁉️چگونه نوجوانانمان را برای شبهای قدر آماده کنیم؟
🎯 این نکته را همیشه به یاد داشته باشید که بهترین راه برای جذب #نوجوانان به کار یا مسالهای، خاطرهسازی از آن مساله برای آنهاست. با ماندگار کردن یک ماجرا در ذهن فرزندتان، مطمئن باشید او در #آینده همیشه نسبت به انجام آن کار علاقه خواهد داشت. این #هنر شما است که علاقه فرزند خود را پیدا کنید و آن را اجرا کنید.👇
👭 نوجوانان علاقه دارند بیشتر زمانشان را با گروه دوستی و همسالانشان بگذرانند. اگر بتوانید با والدینِ دوستانِ فرزندتان هماهنگ کنید و باهم به یک مراسم بروید تا بچههایتان پیش هم باشند، قطعا فرزندتان از مراسم شبهای #قدر استقبال بیشتری میکند.
🏕 اگر فرزندتان به بیرون رفتن و نشستن در پارک و مکانهای عمومی علاقه دارد، میتوانید #افطاری شبِ قدرتان را آماده کنید و با #خانواده به پارک بروید و آن روز را در فضای باز افطار کنید. این تغییر در سبکِ افطاری خانوادهتان در ذهن نوجوان میماند، مخصوصا اگر به او بگویید "بخاطر تو، برای #افطار امروز بیرون آمدیم"
💻 به فرزندتان پیشنهاد دهید فضیلت و آداب شبهای قدر را از #مفاتیح یا #اینترنت پیدا کند و برای شما توضیح دهد. حتی اگر تمایل داشته باشد، میتواند آنها را در برگهای بنویسد یا تایپ کند و آن برگه را به دیوار عمومی ساختمانتان بزنید. شما نیز میتوانید از آن عکس بگیرید و در شبکههای اجتماعیتان منتشر کنید.
🕌 نوجوانان از اینکه طرف #مشورت قرار بگیرند، خیلی خوشحال میشوند. میتوانید انتخابِ مراسم شب قدر را به عهده فرزندتان بگذارید. بگوئید امشب تو باید بررسی کنی و مراسمی که مناسب است را پیدا کنی تا همگی به آنجا برویم. میتوانید هنگام برگشت به خانه، با ذکر خوبیهای مراسم و تشکر از او اعتماد به نفسش را تقویت کنید.
📿 لازم نیست نوجوان شما همهی اعمال این شبها را اجرا کند. اگر خسته شد، به اجبار متوسل نشوید. میتوانید به او پیشنهاد دهید کتاب مورد علاقهاش را با خود بیاورد و زمانی را به مطالعه کتاب بپردازد.
✅ سعی کنید چرایی مراسمِ شبهای قدر را برای فرزندتان شیرین جلوه دهید. با او دوستانه صحبت کنید و از احتیاجی که ما بندگان به خدا و ارتباط با او داریم، حرف بزنید. از فرزندتان درباره این ارتباط و چراییاش بپرسید. بگذارید صحبت کند و سعی کنید با زبانِ خودش، تفکراتش را هدایت کنید.
🌱 #مهارتهای_زندگی
❣️ @Khamenei_Reyhaneh
#ماه_رمضان
⁉️ سوال: اگر فرد جنب نزدیک اذان صبح از خواب بیدار شده و اقدام به غسل نماید اما قبل از اتمام غسل اذان گفته شود، روزه او چه حکمی پیدا می نماید؟
✅ جواب: اگر با علم یا گمان به این که وقت برای غسل دارد، شروع به غسل کرده، کفایت می کند و روزه اش صحيح است.
🔹 منبع: پایگاه اطلاع رسانی دفتر رهبر معظم انقلاب
❣️ @Khamenei_Reyhaneh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 نماهنگ ویژه | #پیامی_دارم !
🔺️ حضرت آیتالله خامنهای در دیدارهای مختلف بارها با اشاره به آیهی شریفهی «وَ یَستَبشِرونَ بِالَّذینَ لَم یَلحَقوا بِهِم مِن خَلفِهِم اَلّا خَوفٌ عَلَیهِم وَ لا هُم یَحزَنون»، «پیام شهدا برای امروز ملت ایران» را «نترسیدن و امیدداشتن» دانستهاند.
🌷 از این رو، پایگاه اطلاعرسانی دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب (KHAMENEI.IR) همزمان با سوم خردادماه سالروز حماسه فتح خرمشهر، نماهنگ «پیامی دارم» را با توجه به بیانات حضرت آیتالله خامنهای درباره پیام شهدا به ملت ایران تهیه و منتشر میکند.
💻 @Khamenei_ir
ریحانه
📝 متن خانم نرگس حسینی، یکی از سخنرانهای دیدار دانشجویی برای مخاطبان ریحانه
وارد حسینیه که شدیم خانمی برگه های شعر را پخش میکرد و ما با عجله از کنارش رد شدیم. اما یادم افتاد که امروز یک روز معمولی نیست و خاطرهها باید بسازد؛ پس برگشتم و برگه را گرفتم و دوباره دویدم.
سعی کردم توسل کنم، دعای «رب اشرح لی صدری و یسر لی امری و...» اما نه نمیشد، یک چیز کم بود! تا اینکه صدای مداح بلند شد:«حالا که من از حرم دورم... درمون صبره آخه مجنونم...» و این شد همان حلقه گمشده. همان که ما را تا اینجا رسانده بود.
آقا که وارد شدند، تا حالا حضرت آقا را از این فاصله ندیده بودم، فکر کردم جلوی ایشان که زانو بزنم چطور خواهد شد؟
خانم محافظ گفت شما بعد سخنرانی بالا نروید! گفتیم چرا؟ توضیح دادند که این یک سنت هست، جلسه قبل هم خانم های طلبه نرفتند. آقایان می روند شما نروید. هرچقدر دلیل پرسیدیم دیدیم دلیل ویژه ای وجود ندارد. گفتیم: «با عرض شرمندگی ما نمیتونیم نریم ولی متوجه هستیم و رعایت میکنیم.» و بنده خدا دیگر چیزی نگفت.
مجری بعد از مقدمه و شعری قرا، نفر اول را صدا زد.
مسئول جلسه به من نگاه کردند که یعنی تو نفر دومی! نگاهم داد میزد که چرا دومی؟!
رفتم پشت تریبون.
چندسالی بود یاد یک سلام و جواب سلام ناخودآگاه لبخندی را به روی صورتم می نشاند. نگاهی به ایشان کردم و بعد از یاد خدا:« آقاجان... سلام علیکم!» و جواب حضرت آقا که از هزاران هدیه برتر بود.
در تمام طول متن زنان صدای ریزریز احسنت گوی دختران را میشنیدم و همچنین پچ پچ های گه گاه حضار. اصطلاح «زنان، رهبران جامعه» گویا اصطلاح غریبی بود. اگر شرایط بود باید میگفتم که این تعبیر، تعبیر حضرت امام است. «بانوان، رهبر نهضت ما هستند، ما دنبالۀ آنها هستیم. من شما را به رهبری قبول دارم. صحیفه امام، ج۷، ص۱۳۲» جلوتر رفتم و دوباره پچ پچ ها بر سر «قدرت نرم زنان» که گره گشای دردهای اجتماعی ماست.
متوجه نشدم که کی متن به پایان رسید.
از پله ها بالا رفتم. آقای معنوی و رویاها، حالا برایم آقای منطقی و واقعی شده بود. با سلامی برگه ها را خدمت حضرت آقا دادم.
داشتند حرفی میگفتند، من که برای نشستن دودل بودم تردید را کنار گذاشتم و نشستم. فرمودند:«درمورد مساله زنان که مطرح کردید پیشنهاداتتون رو به من برسونید.» چشم گفتم.
گفتم:«آقا خیلی از دوستان سلام رساندند..» که گفتند:«سلام منو هم به همشون برسونید.»
و التماس دعا گفتم برای هرچه بهتر انجام دادن وظایفمان.
و بعد هم درخواست یک انگشتر که تایید کردند.
❣ @Khamenei_Reyhaneh
ریحانه
🌺 روایت بانوی شاعر، سرکار خانم نصیبا مرادی از دیدار شاعران با رهبر انقلاب
📝 قسمت آخر: «خانمها دیرشان میشود!»
شاعر بعدی آقای علی چاوشی از تهران بودند که شعری را خطاب به همسرشان خواندند و حضرت آقا بسیار خوشحال شدند از اینکه شاعری جرأت کرده و شعری برای همسرش خوانده در محضر ایشان. و فرمودند این شعرت خیلی خوب بود و اینکه خطاب به همسرت خواندی خوبترش میکند.و این خیلی نکتهی جالبی بود که حضرت آقا به بنیان خانواده اینقدر اهمیت میدهد. بعد استاد امیری اسفندقه فرمودند که آقای چاوشی به تازگی پدر شده. و حضرت آقا فرمودند که خدا شما و همسرتان و فرزندتان را حفظ کند و تعداد فرزندانتان را افزایش بدهد. و همگی خندیدند و الهی آمین گفتند.
شاعر بعدی حسین علیپور از اندیمشک بود. شاعر بعدی شاعر جوانی بود از تهران آقای حسین دهلوی که غزلی خواندند. ایشان برگزیدهی جایزهی قیصر امین پور هستند. غزل عاشقانهی بسیار زیبایی خواندند که حضرت آقا بسیار خوششان آمد و حین شعرخوانی چندبار لب به تحسین گشودند.
شاعر بعدی استاد ناصر فیض بودند که طبق معمول شعر طنزی را خواندند. قبل از اینکه شروع به شعر خوانی کنند، گفتند پدرشان به تازگی مرحوم شده و بعد شروع به خواندن شعر طنز کردند. بعد از اینکه شعرشان را خواندند، حضرت آقا فرمودند واقعاً پدرشان مرحوم شده یا دارد شوخی میکند؟ اینقدر همه چیز را با شوخی میگوید من نمیدانم واقعاً الان پدرش فوت کرده یا نه. که جمعیت آن دوستانی که آنجا نشسته بودند گفتند بله، پدرشان به تازگی فوت کرده. حضرت آقا تسلیت گفتند و گفتند اینقدر همه چیز را با طنز میگوید فکر کردم این هم شوخی است.
بعد استاد امیری گفتند که فرصت تمام شده و دیگر وقت حضرت آقا را نمیگیرند. حضرت آقا خودشان فرمودند که آقای فردوسی هم شعر بخواند. آقای فردوسی گفتند که از روستای کته گنبد سروستان فارس هستند که مردم این روستا ارادت خاصی به حضرت آقا دارند. و چند تا رباعی خواندند که با استقبال حضرت آقا مواجه شدند.
بعد استاد امیری از حضرت آقا خواستند که سخنانی ایراد کنند که حضرت آقا گفتند من ترجیح میدهم که شعر گوش کنم و اینکه مهمانها خسته شده اند و دیروقت است - و با نگاهی به خانمها فرمودند خانمها دیرشان میشود، الهی من قربان غیرت شما بشوم مهربان پدر - که با صلوات حضار سخنرانی کوتاهی ایراد فرمودند...
و این شب رؤیایی به همین زودی به پایان رسید و من هنوز که هنوز است فکر میکنم خواب دیده ام
امروز چنان مستم از باده دوشینه
تا صبح قیامت هم بیدار نخواهم شد...
❣️ @Khamenei_Reyhaneh
#ماه_رمضان
#احکام_بانوان
⁉️ سوال: اگر زنی به علت عدم اطمینان به پاکی هز حیض، در سحر ماه مبارک رمضان غسل نکند و در بین روز متوجه شود که پاک شده بوده آیا تکلیفش در این روز امساک است؟
✅ جواب: در فرض سوال اگر مفطری* را مرتکب نشده، نیت روزه می کند و بنا بر احتیاط واجب این روز را قضا نماید اما در صورت ارتکاب مفطر کفاره آن روز بر او واجب نیست.
*مفطر:کاری که روزه را باطل می کند
🔹 منبع: پایگاه اطلاع رسانی دفتر رهبر معظم انقلاب
❣️ @Khamenei_Reyhaneh
#ماه_رمضان
#غسل
⁉️ سوال: دختری عقد کرده هستم. در شب ماه مبارک رمضان غسل جنابت بر من واجب شد ولی بخاطر خجالت از خانواده و مشقت، نتوانستم به حمام بروم و غسل کنم! حکم روزه من چیست؟ آسا تیمم در این مواقع جایز است؟ در صورتی که غسل نکنم، افطار کردن روزه آن روز چه حکمی دارد؟
✅ جواب: مجرد مشقت یا عیب شمرده شدن اغتسال جوانان در نیمه شب، عذرشرعی محیوب نمی شود. بلکه مادامی که غسل حرجی و موجب ضرربرای مکلف نشود، غسل کردن به هر صورتی که امکان دارد واجب است و در قورت حرج یا ضرر باید قبل از طلوع فجر تیمم کند و با تیمم بدل از غسل جنابت پیش از طلوع فجر روزه اش صحیح است، و اگر تیمم نکند روزه اش باطل است، ولی امساک در طول روز بر او واجب می شود.
🔹 منبع: پایگاه اطلاع رسانی دفتر رهبر معظم انقلاب
❣️ @Khamenei_Reyhaneh
ریحانه
✅ تربیت به سبک علی علیهالسلام
🌸 با الگوگرفتن از #امام_علی (ع) روحیهی دستگیری از فقرا و نیازمندان را در فرزندان خود پرورش دهید
⁉️ یکی از بارزترین ویژگیهای #حضرت_علی علیهالسلام کمک به نیازمندان و #فقرا بود. آیا تا به حال این مساله فکر کردهاید که چگونه میتوانید #کودکان و نوجوانان خودتان را به گونهای تربیت کنید که دغدغهی دستگیری #نیازمندان را در وجود آنها پرورش دهید؟
🌻 یک کار خیر با هدف هیجانانگیز برای فرزندتان تعریف کنید و از او بخواهید خودش را برای مشارکت در آن کار آماده کند. مثلا میتوانید بگوئید " #عید_فطر میخواهیم به مرکز نگهداری کودکان بیسرپرست برویم و برایشان #کتاب ببریم، تا آن روز میتوانی از بین کتابهایت آنهایی را که برای #هدیه دادن مناسب هستند انتخاب کنی و یا قسمتی از پول توجیبیات را برای خرید کتاب کنار بگذاری"
🌷 در انتخاب کاری که میخواهید انجام دهید، از فرزندانتان همفکری بگیرید. بگذارید فکر کند و هرآنچه از نظرش #کار_خیر تعریف میشود را بگوید و بعد با مشارکت هم، یکی را انتخاب کنید. میتوانید برای روشن شدن ذهنش، چند نمونه از کارهای خیر را برایش مثال بزنید. مثل کمک به همسایگان سالمند، درس دادن به بچههایی که در درسها ضعیف هستند و توان مالی خوبی ندارند، کمک به برگزاری افطارهای ساده در محله و #مسجد و کمک مالی به انسانهای نیازمند.
◀️ اکثر نوجوانان به فعالیتهای گروهی علاقه خاصی دارند. اگر بتوانید با مشارکت #دوستان فرزندتان، گروههایی برای کمک به فقرا و نیازمند تشکیل دهید و برای هرکدام هدفی تعین کنید، برگ برنده را بردهاید. مثلا بگوئید میخواهیم شب قدر برای خانوادههای نیازمند #افطاری تهیه کنیم. گروهی را مسئول جمعآوری پول و کمکهای مردمی کنید. گروهی نقش تهیه کننده مواد اولیه را بر عهده بگیرند. و به گروهی دیگر مسئولیت پخش و توزیع مواد غذایی را بدهید.
🚶♀️ #نوجوانان را ترغیب کنید که از پولهای خودشان برای مشارکت در کار خیر استفاده کنند. این عمل اگر تداوم داشته باشد، باعث میشود کنار گذاشتن بخشی از پول برای رفع نیازِ نیازمندان در وجود فرزندانتان که جوانان آینده هستند، درونی شود و با آن انس بگیرند.
📝 خواندن کتابها و داستانهایی با موضوع #نیکوکاری و #احسان از زندگی و سیرهی ائمه بزرگوارمان، یکی دیگر از روشهایی است که میتواند در تشویق فرزند شما به انجام کارهای خیر موثر باشد.
🌱 #مهارتهای_زندگی
❣️ @Khamenei_Reyhaneh