ریحانه
رفیق خوب، عیب رفیق را در خفا به او گوشزد میکند، نه در جمع؛ اجازه نمیدهد دیگران از رفیقش عیبجویی و او را تحقیر کنند؛ کم و کاستیهای رفیق را میپوشاند و در رفع و رجوعشان یاریاش میکند.
رفیق خوب، نعمت است! دقیقا مثل همسر خوب...
#پرونده_ازدواج
❣@khamenei_reyhaneh
💞 برای تمام عمر
🖼 مجموعه طرح با محوریت معیارهای انتخاب همسر از منظر رهبر انقلاب اسلامی
🌸 حضرت آیتالله خامنهای: امام صادق (علیهالصلاةوالسلام) به یک نفرى فرمود «تو که مىخواهى زن بگیرى، بدان که یک شریک همخانهی همعمر مىخواهى پیدا کنى.»
✅ اخلاقش، دیانتش، عفافش را نگاه کنید، بعد پا بگذارید. در روایت دارد که یکى از موفقترین مردها آن مردى است که خداوند به او همسرى بدهد که وقتى چشمش به او مىافتد، او را مسرور کند، وقتى جلوى چشمش نیست، امانت او را حفظ کند. امانت مال و سرّ و ناموس او. ۶۲/۱۲/۱۲
#پرونده_ازدواج
❣️ @Khamenei_Reyhaneh
♨️ ۳ تکلیف مهم و دشوار مومنین
❇️ رهبر انقلاب: حضرت باقر (سلام الله علیه) فرمود سه چیز هست که جزو تکالیف بسیار مهم و دشوار مؤمنین است:
1️⃣ منصف و حقمدار باشیم
🔸 اول اینکه انسان در قبال دیگران انصاف به خرج بدهد. آنجائی که حق به طرفِ مقابل هست و شما حق ندارید، منصفانه حق را به او بدهید. خودتان را اگر چنانچه موجب کوچک شدن است، زیر پا بگذارید.
2️⃣ کمککار باشیم
🔸دوم مواسات ورزیدن با برادر مؤمن. مواسات با مساوات فرق دارد. مواسات یعنی کمک کردن به برادر مؤمن در همهی امور. کمک فکری، کمک مالی، کمک جسمانی، کمک آبروئی.
3️⃣ به یاد خدا باشیم
🔸سوم در همه حال ذاکر خدای متعال باشد. آنوقت حضرت باقر ذکر را معنا کردهاند: «وقتی که میرود به سمت معصیت، ذکر خدا او را مانع بشود.» ۱۳۸۶/۰۶/۳۱
📥 دریافت با کیفیت بالا http://farsi.khamenei.ir/photo-album?id=45030
❣️ @reyhanehfans
هدایت شده از فقه و معارف
9.61M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔰شرح حدیثی از امام باقر(علیهالسّلام) در ابتدای درس خارج فقه حضرت آیتالله خامنهای ۱۳۹۷/۰۲/۰۲
💠برترین مراتب بهشت برای مؤمنانی با چهار خصوصیت:
١- پناه دادن به یتیم و رفتار پدرانه با او
٢- مهربانی و کمک به ضعفا
٣- نیکی به پدر و مادر و اندوهگین نکردن آنها
۴- سختگیری نکردن نسبت به زیردستان
🔗مطالعه متن کامل شرح حدیث:
https://farsi.khamenei.ir/speech-content?id=45924
💻 @khamenei_maaref
8.05M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔰 روایت حجتالاسلام شهاب مرادی از پاسخ رهبر انقلاب به سوالی دربارهی سقط جنین در دیدار با جمعی از فعالین خانواده در مرداد سال ۹۸
❣ @Khamenei_Reyhaneh
ریحانه
فقط سر وقت!
سن مناسب ازدواج چه سنی است؟
روانشناسان، جامعهشناسان، مشاوران خانواده و... هر کدام ایدههایی در مورد سن مناسب ازدواج برای دختران و پسران مطرح میکنند. اما واقعیت این است که نمیتوان نسخهی یکسانی برای همه پیچید؛ سن مناسب ازدواج بسته به نوع تربیت، شرایط جسمانی، ویژگیهای خلقی و... در افراد مختلف، متفاوت است.
در این یادداشت به بعضی نکات در این زمینه میپردازیم.
1⃣ هر وقت که وقتش بود!
ازدواج از آن چیزهایی است که به وقتش باید انجام شود. اگر زودتر یا دیرتر انجام شود، آسیبهایش شاید تا آخر عمر دست از سر انسان برندارد. رهبر گرانقدرمان نیز در مورد لزوم ازدواج به موقع میفرمایند: «اسلام اصرار دارد که پسرها و دخترها در همان سنینی که برای ازدواج آمادهاند، ازدواج نمایند ۱۳۷۹/۰۶/۲۸». این آمادگی را معمولا ابتدا دختر یا پسر در وجود خود احساس میکنند و بعد والدینشان متوجه میشوند.
2⃣ در زمان اوج اشتیاق
جوانی، دورهی شادابی و سرزندگی است. در این دوره، انسان بزرگترین و مهمترین تصمیمات را میگیرد که سرنوشت بقیهی زندگیاش را رقم میزند. به فرمایش رهبر معظم انقلاب «پیامبر اکرم (ص) اصرار داشتند جوانها زود ازدواج کنند، چه دخترها و چه پسرها؛ البته با میل خودشان و اختیار خودشان، نه اینکه دیگران برایشان تصمیم بگیرند... جوانها در سنین مناسب، وقتی از دوران جوانی خارج نشدهاند، در همان حال گرمی و شور و شوق، باید ازدواج کنند... اگر ازدواجهای سنین جوانی درست باشد، اتفاقا ماندگار خواهند بود و صمیمیت بیشتری بین زوجین ایجاد میشود۱۳۷۹/۱۲/۲۳.»
3⃣ آغاز احساس نیاز
وقتی تشنه یا گرسنهاید، آیا به خودتان وعدهی آب و غذا در سال آینده را میدهید؟! هر نیاز طبیعی و فطری را باید در نزدیکترین زمان ممکن پاسخ داد، وگرنه عواقبش گریبانگیر خواهد شد. در مورد این نیاز به خصوص، قضیه جدیتر هم هست؛ زیرا طبق روایت «من تزوّج احرز نصف دینه» (هر کس ازدواج کند، نیمی از دین خود را حفظ کرده.) معلوم میشود نصف تهدیدی که دربارهی دین انسان وجود دارد، از طرف طغیانهای جنسی است.
رهبر عزیز ما میفرمایند: «اسلام اصرار دارد که این پدیده [ازدواج] در اوان خود، هر چه زودتر، از آغاز احساس نیاز انجام گیرد. زود یعنی از همان وقتی که دختر و پسر احساس نیاز میکنند به داشتن همسر، هر چه این کار زودتر انجام بگیرد، بهتر است ۱۳۸۰/۱۲/۰۹»
4⃣ نه به آن بینمکی!
ازدواج، میوهای است که باید به وقتش چیده شود. رهبر فرزانهی ما میفرمایند: «سنین ازدواج، نه به آن شوری شور باید باشد که بعضیها فکر کردند باید در سنین کاملاً جوانى زودرس باشد (نه اینکه من آن را نفی کنم؛ ایرادی ندارد. اگر کسی خواست در آن سنینِ خیلی زود هم ازدواج کند، هیچ اشکالی ندارد؛ اما حالا لزومی ندارد که ما اصرارمان را روی آن ببریم.)، نه هم به آن بینمکی که غربیها انجام میدهند و در سن سی-چهل سالگی ازدواج میکنند ۱۳۷۷/۰۲/۰۷.»
5⃣ به انضمام «قصد ادامهی تحصیل»!
خیلی از جوانها ازدواج را آنقدر به تأخیر میاندازند که درسشان تمام شود، شغل مناسبی دست و پا کنند، خانه و امکاناتی به دست آورند و... که ناگهان میبینند تار موی سیاهی بر سرشان نمانده و مفصلهایشان به سر و صدا افتاده! ازدواج بعد از اتمام تحصیلات، فرهنگ وارداتی غربی است.
به بیان رهبرمان «این رسم اروپاییها بود، خیلی هم چیز بدی بود. چون آنها که ازدواج را به تأخیر میانداختند... معتقد بودند که نیاز جنسی را در دوران جوانی بایستی جوانها آزادانه تأمین کنند؛ یعنی همان چیزی که از نظر ما فساد و فسق و گناه و موجب خراب کردنِ وضع اجتماع است. برای همین هم بود که زن و شوهر اروپایی و اروپاییمنش، پیوندشان یک پیوند محکم نبود. زن و شوهر، دوران جوانیشان را گذراندهاند (نمیگویم همه، خیلیها اینجور بودند و اینجورند)، بدون اینکه به همدیگر احتیاج داشته باشند، بعد هم سرِ سیری با هم ازدواج کردهاند... اسلام این را قبول ندارد ۱۳۶۲/۱۲/۱۹.»
6⃣ زمانی برای پدر شدن و مادر شدن
به تأخیر انداختن ازدواج یعنی به خطر افتادن و محدود شدن فرصت پدر شدن یا مادر شدن. با ازدواج دیرهنگام، این شانس بزرگ و لذت عمیق را از خودتان دور نکنید. آیتالله خامنهای در این باره میفرمایند: «بلاشک یکی از چیزهایی که باروری را محدود میکند، بالا رفتن سن ازدواج است؛ این یکی از کارهایی است که باید در کشور فکر بشود. چرا سن ازدواج در کشور ما بالا رفته؟ مگر جوان هفده ساله، هجده ساله، نوزده ساله، احتیاج ندارد به اطفاء نیاز جنسی و غریزهی جنسی؟ ما باید به این فکر کنیم ۱۳۹۲/۰۸/۰۶.» بنابراین جوان ۱۷ساله، کودک نیست و میتواند تشکیل خانواده بدهد.
از طرفی میفرمایند: «واداشتن دختران کم سن و سال به ازدواج، حرکتی در جهت تضعیف زن و نادیده گرفتن حقوق اوست و قانون باید با آن مقابله کند و زنان نیز با آگاهی، هوشیاری و رشد و
ریحانه
معرفت خود در مقابل اینگونه تعدیات بایستند ۱۳۷۶/۱۱/۲۹.»
#پرونده_ازدواج
❣ @khamenei_Reyhaneh
9.01M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📻 #رادیو_ریحانه: شکر نعمت ازدواج 💞
💐رهبر انقلاب: «شکر نعمت ازدواج به این است که آن شکلی را که خدای متعال برای خانوادهها، برای زن، برای شوهر تعیین کرده و اخلاق خانوادگیای را که در اسلام مقرّر شده، به طور کامل رعایت کنید.» فروردین ۱۳۹۸
#پرونده_ازدواج
❣️ @Khamenei_Reyhaneh
💞 حافظ یکدیگر
🖼 مجموعه طرح با محوریت معیارهای انتخاب همسر از منظر رهبر انقلاب اسلامی
🌱 حضرت آیتالله خامنهای: زن و شوهر از همین اول ازدواج که خدا یک محبتی هم در دلشان قرار داده، این محبت را نگه دارند و زیادش کنند. راهش هم این است که به هم باوفا و صادق باشند و همدیگر را حفظ کنند؛ مثل دو تا شریک واقعاً مصالح هم را رعایت کنند. حواستان جمع باشد، اسرار هم را حفظ کنید؛ ظاهر را هم حفظ کنید. ۸۳/۳/۲۰
#پرونده_ازدواج
❣ @Khamenei_Reyhaneh
💐 عرفهای در کنار مادرم
❇️ روایت حضرت آیتالله خامنهای از انجام اعمال #روز_عرفه در دوران نوجوانیشان در کنار #خانواده
🔸رهبر انقلاب: یادم است هنوز بالغ نبودم که اعمال روز عرفه را بجا آوردم... مادرم خیلی اهل #دعا و توجه و اعمال مستحبی بود.
🔹میرفتیم یک گوشه حیاط که سایه بود - منزل ما حیاط کوچکی داشت - آنجا فرش پهن میکردیم؛ چون #مستحب است که زیر آسمان باشد. هوا گرم بود؛ آن سالهایی که الان در ذهنم مانده، یا تابستان بود، یا شاید پاییز بود، روزها نسبتاً بلند بود. در آن سایه مینشستیم و ساعتهای متمادی، #اعمال_روز_عرفه را انجام میدادیم.
🔸 هم دعا داشت، هم #ذکر و هم #نماز. مادرم میخواند، من و بعضی از برادر و خواهرها هم بودند، میخواندیم.
🔹دوره جوانی و نوجوانی من اینگونه بود؛ دوره اُنس با #معنویات و با دعا و #نیایش. ۱۳۷۶/۱۱/۱۴
#دعای_عرفه
زن، خانواده و سبک زندگی در نگاه رهبر انقلاب👇
❣️ @Khamenei_Reyhaneh
-1719066879_-210168.mp3
2.88M
💐 عرفهای در کنار مادرم
❇️ روایت حضرت آیتالله خامنهای از انجام اعمال #روز_عرفه در دوران نوجوانیشان در کنار #خانواده
#دعای_عرفه
زن، خانواده و سبک زندگی در نگاه رهبر انقلاب👇
❣️ @Khamenei_Reyhaneh