🎤 #تحلیل_و_تبیین | همدلی ایرانیان باید به یک نظریه تبدیل شود
👈تحلیل و بررسی جامعهشناسانه حضور میلیونی مردم در پویش ایران همدل
🔹« ایران همدل همچون بسیاری از رویداد مهم دیگر کشور که از چشم برخی جامعهشناسان و روشنفکران مغفول میماند، نشان داد برای تعریف انسجام اجتماعی در جامعه ایران نمیتوانیم تنها به ادبیات غرب در این خصوص تکیه کنیم. انسجام ایرانیان در ایران همدل بسیاری از مفاهیم همچون عقلانیت و منفعت و ... را زیر سؤال برد. ایران همدل نشان داد در تعریف انسجام اجتماعی ایرانیان مفاهیم همچون دین، تکلیف دینی، تعهد به هم نوع، اشتراکات آرمانی و ...مهم است و ایرانیان خود را تنها در جغرافیا و تاریخ ایران تعریف نمیکنند و نمیببیند.»
🔹در پویش ایران همدل تبعیت از رهبر معظم انقلاب و تکلیف دینی دانستن حمایت و کاری کردن برای مردم غزه و لبنان نشان داد دینداری و وفاداری ولایی دینی زنان ایرانی یکی از نقاط برجسته جامعه ایران است.
💻 رسانه KHAMENEI.IR ذیل پرونده «تحلیل و بررسی جامعهشناسانه حضور میلیونی مردم در پویش ایران همدل»، گفتوگو با خانم دکتر عاصمه قاسمی عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی و جامعه شناس در حوزه مطالعات زنان را منتشر میکند.
🔍متن کامل گفتوگو را بخوانید:
khl.ink/f/58534
🎤 #تحلیل_و_تبیین | همدلی مادرانه
👈تحلیل و بررسی جامعهشناسانه حضور میلیونی مردم در پویش ایران همدل
🔹«ایران همدل بانوان را به عرصه آورد. چرا بانوان آمدند؟ برای اینکه به همه آنهایی که میگویند مردم ایران ولی فقیه نمیخواهند، بگویم که ولی فقیه تنها نیست. ولی فقیه یک بار سخن فرمود: «امروز واجب شرعی است که هرکس در حد توان خود، مردم مظلوم غزه و لبنان را تنها نگذارد.» و بانوان و دختران سرزمین ما لبیک گفتند. با هر نوع پوششی، با هر دینی و با هر تفکری، آنها برای اجابت کلام امام و رهبرشان به میدان آمدند.»
🔹«در این حرکت همدلی بانوان غیور ایران اسلامی، پیامی بسیار زیبا و تأثیرگذار دیده میشد. یک پیرزن، روی جعبه خرمای اهدایی خود با دستان خودش نوشته بود: «اسرائیل از صحنه روزگار محو خواهد شد.» یا دوقلوهای دهسالهای که النگوهای یادگاری خود را هدیه کردند و نوشتند: «ای اسرائیل، حریف تو منم.» این نشان میدهد که بانوان و دختران سرزمین ما، روایتی متفاوت را در شبکههای مجازی و حرکتهای اجتماعی بینالمللی رقم زدند. آنها خواستند بگویند که ایران همیشه در کنار مظلوم ایستاده و با ظالم مبارزه خواهد کرد.»
💻 رسانه KHAMENEI.IR ذیل پرونده «تحلیل و بررسی جامعهشناسانه حضور میلیونی مردم در پویش ایران همدل»، گفتوگو با دکتر فائزه عظیمزاده اردبیلی استاد دانشگاه امام صادق (علیهالسلام) را منتشر میکند.
🔍متن کامل گفتوگو را بخوانید:
khl.ink/f/58536
🎤 #تحلیل_و_تبیین | احساس تعلق مردم به تمدن اسلامی با مشارکت در «پویش ایران همدل»
👈تحلیل و بررسی جامعهشناسانه حضور میلیونی مردم در پویش ایران همدل
🔹«نکتهای که از «پویش ایران همدل» میتوان استنتاج کرد، این است که اقشار مهمی از مردم، فراتر از آرمان ملی، آرمان امتی و آرمان اسلامی دارند که این احساس تعلق به جامعه بزرگ اسلامی را ایجاد میکند. این باعث میشود افرادی که به ظاهرشان نمیآمد، در قبال عملیات «وعده صادق ۱»، مثلاً به خیابان بریزند و احساسات ویژهای از خود نشان دهند یا در شبکههای اجتماعی ابراز احساسات کنند. این موضوع نشان میدهد که فراتر از یک رویای ملی یا احساس ملی، یک احساس تعلق به تمدن اسلامی نیز شکل گرفته است.»
🔹«نکته بعدی این است که «ایثارگری» نمیتواند بدون احساس مسئولیت عمیق و همدلی واقعی و ریشهدار، اتفاق بیفتد. این احساس مسؤولیت و همدلی ناشی از پیگیری مستمر اخبار و رویدادها، توأم با حساسیت نسبت به آنهاست. برخلاف تصورات رایج، نسل جوان به مسائل سیاسی، مسائل روز و مسائل منطقه و جهانی توجه دارد و احساس مسؤولیت عمیقی نسبت به مظلومان در سراسر جهان دارد و علاوه بر آن همدلی عمیقی را نشان میدهد.»
💻 رسانه KHAMENEI.IR ذیل پرونده «تحلیل و بررسی جامعهشناسانه حضور میلیونی مردم در پویش ایران همدل» در گفتوگو با آقای دکتر حامد حاجی حیدری، جامعهشناس و استاد دانشگاه تهران، پویش مردمی «ایران همدل» را از نگاه جامعهشناسی بررسی کرده است.
🔍متن کامل گفتوگو را بخوانید:
khl.ink/f/58543
🎤 #تحلیل_و_تبیین | بررسی ابعاد حقوقی حکم بازداشت نتانیاهو
👈جنگ حقوقی علیه جنایات جنگی
🔹اثر کلیدی این جنگ حقوقی این است که بهمرور موجب سلب مشروعیّت یا کاهش مشروعیّت رژیم صهیونیستی میشود. کاهش مشروعیّت، هم در مجامع بینالمللی و هم در افکار عمومی بینالمللی مشاهده میشود. الان میبینید که در برخی رسانهها و مطالعات خارج از کشور، انتقاد از رژیم صهیونیستی مثل گذشته تابو نیست که پروندهی قضائی برای فرد تشکیل بشود، بلکه مردم بهراحتی انتقادات خود را مطرح میکنند.
🔹وقتی پروندههای قضائی علیه این رژیم تشکیل میشود، اقدامات این رژیم به بوتهی فراموشی سپرده نخواهد شد و بالاخره یک روز به آنها رسیدگی خواهد شد. ما باید با بیکیفرمانی مقابله کنیم. این برای اوّلین بار است که در مجامع حقوقی با این رژیم مقابله میشود. این نشان میدهد که جامعهی جهانی ــ که همیشه از آن صحبت میشد ــ اکنون علیه رژیم صهیونیستی ایستاده است.
💻 رسانه KHAMENEI.IR در گفتوگو با دکتر کاظم غریبآبادی، معاون حقوقی و بینالمللی وزارت امور خارجه، اهمّیّت حکم دادگاه کیفری بینالمللی علیه رژیم صهیونی و چشمانداز این جنگ حقوقی علیه این رژیم را بررسی کرده است.
🔍متن کامل گفتگو را بخوانید:👇
khl.ink/f/58571
🎤 #تحلیل_و_تبیین | وقایع سوریه و یک ردپا
👈سرنخ وقایع سوریه در دست کیست؛ مهاجمین مسلح یا آنسوی مرزهای شام؟
🔹آتش جنگ داخلی سوریه که در سال ۲۰۱۱ شعلهور شد، به سرعت به میدان مداخله قدرتهای جهانی تبدیل شد. مهمترین قدرت جهانی که در این بحران نقش کلیدی و مهمی داشت، ایالات متحده آمریکا بود. ایالات متحدهای که در این سالها با شعار حمایت از دموکراسیخواهان سوری وارد میدان شد، اما در عمل دست به حمایت و پشتیبانی از گروههایی زد که ماهیتی کاملاً تروریستی داشتند. چه در سالهای ۲۰۱۴ تا ۲۰۱۷ که با ایجاد یا دستکم حمایت پشتپرده از گروه تروریستی داعش، سوریه را به ورطه آشوب و ناامنی کشاند، چه این روزها که با طراحی یک جنگ داخلی جدید و تقویت مخفیانه تروریستهای وابسته به گروه القاعده، به دنبال تجزیه سوریه است.
🔹رهبر معظم انقلاب در دیدار اخیر خود با آحاد مردم، به نقش آشکار ایالات متحده آمریکا و رژیم صهیونیستی در اتفاقات اخیر سوریه اشاره کردند و فرمودند: «آنچه در سوریه اتفاق افتاد، در اتاق فرمان آمریکا و اسرائیل طراحی شده است، برای این قرائنی داریم. این قرائن برای انسان جای تردید باقی نمیگذارد.» طراحی که بدون شک با خطای محاسباتی دولت آمریکا از توان محور مقاومت همراه است و همچون تمامی نقشههای آمریکا در این چند دهه، با شکستی قطعی مواجه خواهد شد.
💻 رسانه KHAMENEI.IR در یادداشتی به قلم آقای محمدمهدی عباسی، پژوهشگر مسائل آمریکا، برخی از اعترافات منابع و رسانههای غربی درباره چگونگی مداخله عمیق آمریکا در بحران سوریه را منتشر میکند.
🔍متن کامل گفتگو را بخوانید:👇
khl.ink/f/58583
🎤در گفتوگوی تفصیلی با دبیر شورای عالی امنیت ملی مطرح شد؛
📢فلسفه حضور ایران در سوریه؛ از نبرد علیه فتنه داعش تا حفظ امنیت مردم
🖼با سقوط دولت سوریه به دست مهاجمین مسلّح، سؤالات و ابهامات زیادی ایجاد شد. دشمنان محور مقاومت که از سالها پیش، به طور مستمر و سنگین، دربارهی حضور ایران در سوریه مشغول عملیّات روانی و رسانهای بودند، فضای جدید را برای ورود به مرحلهی تازهای از این عملیّات روانی و رسانهای مهیّا دیدند و انواع و اقسام شبهات و اکاذیب ریز و درشت را به طور گسترده دربارهی محور مقاومت، حضور ایران در سوریه، چرایی و چگونگی این سقوط و موضوعات مشابه دیگر مطرح کردند.
⏰رهبر معظّم انقلاب اسلامی چهارشنبهی هفتهی گذشته در یک سخنرانی مهم دربارهی وقایع سوریه، «آنچه واقع شده و احیاناً سعی میشود از چشمها مخفی بماند» را تبیین کرده و در ادامه «وضع خودمان، حرکت خودمان، حرکت منطقه، آیندهی منطقه» را نیز ترسیم کردند.
🔍در همین راستا، رسانهی KHAMENEI.IR در گفتوگو با دکتر علیاکبر احمدیان، دبیر شورای عالی امنیّت ملّی، به بررسی جزئیتر پروندهی حضور مستشاری ایران در سوریه پرداخته است.
▪️منطق حضور و پیششرطهای آن،
▪️چرایی کاهش حضور ایران در سوریهی پساداعش،
▪️تفاوتهای داعش و مسلّحین حاکم بر سوریه،
▪️نحوهی برخورد ایران با این مسلّحین در سالهای گذشته و نوع نگاه به آنها،
▪️چرایی عدم مداخلهی نظامی ایران در وقایع اخیر سوریه
▪️و بالاخره تأثیر این وقایع بر محور مقاومت و پشتیبانی از آن،
👈از جملهی موضوعاتی است که در این گفتوگوی تفصیلی به آن پرداخته شده است.
🎙متن کامل گفتوگو را از اینجا بخوانید👇
🖥 khl.ink/f/58620
📢تشریح اصول جمهوری اسلامی ایران برای کمک مستشاری نظامی به دیگر کشورها
👆در گفتوگوی تفصیلی دبیر شورای عالی امنیّت ملّی با رسانه KHAMENEI.IR:
🎤دکتر احمدیان:
🔹️حضور نظامی و مستشاری ایران در خارج از مرزها تابع اصول خاصی است:
•دفاع از کشور و منافع ملی.
•عدم آغاز تهاجم.
•عدم دخالت در امور داخلی دیگر کشورها
🔹️حضور نظامی و مستشاری ایران در کشورهای دیگر با سه شرط صورت میگیرد:
۱- باید دولت رسمی آنجا رسماً درخواست کرده باشد.
۲- تقابل با مردم آن کشور نباشد.
۳- وجود منافع ملی یا آرمانی قاطع
🔹️از زمانی که دولت سوریه در زمان حافظاسد، صادقانه از انقلاب اسلامی حمایت کرد و در جنگ، با وجود آنکه حزب حاکم بر عراق هم حزب بعث بود، باز هم از ما حمایت قاطع کرد، تعاملات رسمی و میدانی را گسترش دادیم.
🔹️یکی از دلایل نزدیکی سوریه به ایران هم این بود که برخلاف مصر و اردن با رژیم صهیونیستی سازش نکرده بودند.
🔹️وجه مثبت و متمایز خاندان اسد نسبت به نظامهای عربی این بود که انصافاً در برابر همهی فشارهای بینالمللی، منطقهای، دوستان، آشنایان، دشمنان، از مسئلهی مقاومت در برابر اسرائیل و دفاع از حقوق مردم فلسطین کوتاه نیامدند.
🔹️در نظام سوریه ضمن ضدّصهیونیستی بودنش، رفتارهای ناپسندیدهای در بخشی از سیستم با مردم آن کشور به چشم میخورد و اینها یک شکافی را بین دولت و بخشی از مردم سوریه به وجود آورده بود. بخشی از مردم، واقعاً نظام را میخواستند، امّا بخشهایی هم نه؛ نظراتی داشتند، مخالفتهایی داشتند.
🎙متن کامل گفتوگو را از اینجا بخوانید👇
🖥 https://khl.ink/f/58620
📢پنج دلیلی که ایران را برای سرکوب قاطعانه داعش به جمعبندی رساند
👆دکتر احمدیان دبیر شورای عالی امنیّت ملّی در گفتوگوی تفصیلی با رسانه KHAMENEI.IR مطرح کرد:
🔹ما با داعش قاطعانه وارد جنگ شدیم، همانطور که در سوریه و عراق با داعش جنگیدیم. بهخاطر ویژگیهای داعش:
جریان سرویسساخته
فاقد سرزمین
توسعهطلبی نسبت به همه کشورهای منطقه، از جمله ایران
تفکر تکفیر عمومی
ترور جمعی مردم عادی
🔹داعش با عملیّاتهای پیدرپی و متربهمتر، هم در عراق و هم در سوریه برچیده شد؛ امّا در مورد سایر معارضین سوری، جمهوری اسلامی ایران سعی کرد که بین دولت و آنها وساطت کند بنای ریشهکنی آنها را نداشت.
🔹بعد از پایان قضیه داعش، دولت بشّاراسد به خاطر حضور ایرانیها تحت فشار شدیدی قرار داشت؛ هم از جانب عربها، هم اسرائیل، هم آمریکا. شانتاژ میکردند که ایران سوریه را فتح کرده است و مانند این حرفها! خب نتیجه این شد که تقریباً عمدهی قوای ما از آنجا برگشت.
🔹تحرّکات شمال غرب مسلحین به دولت سوریه مکرّر گفته شد، خود آنها هم توان اطّلاعاتی بدی نداشتند، آنها هم میدانستند. امّا اینجا دو نکته وجود داشت. اوّل اینکه دولتمردان و ارتش سوریه باور نداشتند اینها بتوانند یک حرکت عمدهای را انجام بدهند. دوّم اینکه به ارتششان و دستگاه امنیّتیشان متّکی بودند و فکر میکردند جلوی اتفاقات را سد میکند. البته فکر هم نمیکردند چنین ظرفیّت فروپاشیای در ارتش سوریه وجود داشته باشد!
🔹مرتبا به ارتش سوریه هشدار دادیم اما ارادهی جنگ و میل به مقاومت در ارتش سوریه وجود نداشت؛ لذا مناطق سوریه یکییکی سقوط کرد و نهایتاً رسید به دمشق.
🔹ایران هیچگاه قرار نبود که به جای ارتش سوریه بجنگد، آنهم در برابر جریانی که تهدید قاطعی برای جمهوری اسلامی نیست. ضمن اینکه دولت سوریه تا روزهای آخر اصلاً چنین درخواستی از ما نکرد.
🔹بعد از اتمام حکومت داعش، با تمایل دولت سوریه قوای خود را تخلیه کرده بودیم و در منطقه حضور عملیّاتی نداشتیم که تصمیم بگیریم همراهی بکنیم یا نه. امکان تقویت سریع نیز وجود نداشت. بنابراین، در مورد اینکه میگویند ایران عرصه را رها کرد، ما اصلاً آنجا نبودیم که بخواهیم رها کنیم.
🎙متن کامل گفتوگو را از اینجا بخوانید👇
🖥 khl.ink/f/58620
🎤 #تحلیل_و_تبیین | علاءالدین میرمحمدصادقی و حکایت یک زندگی وقف انقلاب
🔹شاید شنیدن نام سید علاء میرمحمدصادقی برای بسیاری که او را میشناسند، همراه است با خاطرهای شیرین از یک گرهگشایی یا اقدام خیر. اما این گرهگشایی تنها در حوزه زندگی روزمره هموطنانش نبود، او برای انقلاب اسلامی نیز دغدغه گرهگشایی داشت. در پس متانت و وقار مردی که آرام سخن میگفت و لهجه شیرین اصفهانی بر جاذبه گفتوگو با او میافزود، غوغایی از خاطرات مبارزه و مقاومت موج میزد که بسیاری از آن بیخبر بودند.
🔹 حضرت آیتالله خامنهای در پیامی درگذشت سید علاءالدین میر محمد صادقی از مؤسسین و اعضای هیئتهای مؤتلفه اسلامی و خیّرین برجسته کشور را تسلیت گفتند.
💻 رسانه KHAMENEI.IR به همین مناسبت در یادداشتی به قلم، آقای محمدمهدی اسلامی، پژوهشگر تاریخ معاصر، زندگی مبارزاتی سیدعلاءالدین میر محمد صادقی را مرور کرده است.
🔍متن کامل یادداشت را بخوانید:👇
khl.ink/f/58739
🎤 #تحلیل_و_تبیین | خدمت دولت سوریه به ایران در دفاع مقدس به روایت آمارها
👈یک کمک حیاتی که بیعوض نماند
🔹با آغاز جنگ تحمیلی در سال ۱۹۸۰ و محدودیت عراق برای صادرات نفت از خلیج فارس، صادرات نفت این کشور از ۳ میلیون و ۲۴۷ هزار بشکه در روز در سال ۱۹۷۹ به ۲ میلیون و ۴۸۲ هزار بشکه در روز در سال ۱۹۸۰ کاهش یافت. پس از خلیج فارس، مهمترین راه صادرات نفت عراق از طریق خط لولهی سوریه بود که نفت را به دریای مدیترانه میرساند. دولت سوریه برای حمایت از ایران در جنگ تحمیلی و البته به این بهانه که حق امتیاز ترانزیتی که از عراق دریافت میکند برای پرداخت هزینهی نگهداری خط لوله کافی نیست، ابتدا صادرات نفت از این خط لوله را به ۲۵۰ هزار بشکه در سال ۱۹۸۱ کاهش داد و سپس در آوریل سال ۱۹۸۲ این رقم را به صفر رساند. این روند تا پایان دفاع مقدس ادامه داشت.
🔹برآوردها نشان میدهند در اثر انسداد خط لولهی عراق-مدیترانه توسط دولت وقت سوریه، ۹۱ میلیارد و ۱۰۴ میلیون دلار درآمد بالقوهی نفتی صدام از دست رفت. این رقم معادل ۴۶ درصد از کل درآمد نفتی بالقوهی از دست رفتهی عراق در طول جنگ تحمیلی است. فریدمن و کارش (۱۹۹۳) در مورد آثار اقتصادی جنگ ایران و عراق بر این کشور مینویسند: «عراق از یک کشور مرفه با حدود ۳۵ میلیارد دلار ذخایر ارزی خارجی در ۱۹۸۰ به کشوری با ۸۰ میلیارد دلار بدهی خارجی، زیرساختهایی از هم پاشیده و اقتصادی در تنگنا در سالهای پس از جنگ تبدیل شد.»
💻 در پی بیانات رهبر انقلاب درباره این موضوع، رسانه KHAMENEI.IR در گزارشی با نگاهی به آمارهای رسمی، محاسبات و برآوردها اهمیت خدمت دولت سوریه به ایران در دفاع مقدس را مورد واکاوی قرار داده است.
🔍متن کامل گزارش را بخوانید:👇
khl.ink/f/58744
🎤 #تحلیل_و_تبیین | نقض آشکار حاکمیت سوریه توسط رژیم صهیونیستی و حقوق بینالملل
🔹رژیم صهیونیستی در حالی تجاوز به سوریه را با توجیه خلع سلاح پیشگیرانه انجام میدهد که به اذعان بن سائول، گزارشگر ویژه شورای حقوق بشر سازمان ملل در زمینه ارتقای حقوق بشر و مبارزه با تروریسم، هیچ مبنای پذیرفتهشده حقوقی مطابق قواعد بینالمللی برای خلع سلاح پیشگیرانه وجود نداشته و این یک بدعت آشکار توسط رژیم صهیونیستی در نادیده انگاشتن بنیانهای اساسی حقوق بینالملل است که بیش از یک دهه توسط این رژیم در سوریه ادامه داشته است.
🔹حاکمیت و تمامیت ارضی، از ارکان بنیادین و اساسی در ساختار حقوق بینالملل به شمار میآیند که پایه ها و چارچوبهای این نظام حقوقی را شکل میدهند و نه بر اساس اراده یا تفاسیر برخی دولتها، بلکه بر اساس اجماع یک جامعه بینالمللی قوام یافته است. از این رو باید تاکید شود که رژیم صهیونیستی یا آمریکا نمیتوانند با بازتعریف آن، خللی در مفاهیم و آثار مهم برآمده از آن ایجاد نمایند.
💻 در پی بیانات رهبر انقلاب درباره این موضوع، رسانه KHAMENEI.IR در یادداشتی به قلم دکتر عباسعلی کدخدایی، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام و عضو حقوقدان شورای نگهبان، از منظر منشور ملل متحد و حقوق بینالملل، تجاوز جنگی اخیر آمریکا و رژیم صهیونی به خاک سوریه و تصرف بخشهایی از سرزمین این کشور را بررسی کرده است.
🔍متن کامل یادداشت را بخوانید:👇
khl.ink/f/58764
تحلیل و تبیین
📣 #تحلیل_و_تبیین | مروری بر توصیههای رهبر انقلاب برای بازسازی بم
👈 تدبیر رهبر انقلاب برای بازسازی بم چه بود؟
🔹پنجم دیماه ۱۳۸۲، ساعت پنجونیم صبح، زلزلهی بم اتفاق افتاد. بلافاصله نیروهای امدادی وارد شهر شدند و کمکهای اضطراری که از روز اول شروع شده بود، تقریباً یک ماه ادامه داشت. همان روز رهبر انقلاب پیام دادند و گفتند: «بر همهی دستگاههای مسؤول در استان کرمان و در مرکز لازم است که با همهی توان و با سرعت به یاری مردم زلزلهزده بشتابند و وسایل مورد نیاز را بهخصوص با توجه به فصل سرما برای آنان فراهم کنند.»
🔹روز هشتم حضرت آقا سرزده تشریف آوردند و از مناطق مختلف شهر بازدید کردند. آقا برای سرکشی و اینکه در این چند روز چه اقداماتی صورت گرفته است آمده بودند. علاوه بر خصوصیت سیاسی و فرهنگی بودن آقا، باید خصوصیت اجرایی بودن و آگاهی به موضوعات اجرایی و مدیریتی را هم به خصوصیات ایشان اضافه کنیم. دوران رئیسجمهوری باعث شده است که ایشان به مسائل اجرایی نیز اشراف کاملی داشته باشند. این خصوصیت را میتوان در سفرهای استانی که میروند هم مشاهده کرد. اینگونه نیست که دو روزه به استانی بروند و برگردند، بلکه به عمق مسائل مینگرند. در سفرهای استانی برای اینکه بدانند در استان چه خبر است، معمولاً، هم با مردم صحبت میکنند و هم با مسئولان. سفر بم نیز همینگونه بود.
🖥 به مناسبت ۵دیماه سالگرد سفر رهبر انقلاب به بم، رسانه KHAMENEI.IR گفتاری از مهندس محمد سعیدیکیا، رئیس وقت بنیاد مسکن انقلاب اسلامی و از مسئولین اصلی بازسازی شهر بم، دربارهی برخی اقداماتی که رهبر انقلاب برای تسریع در بازسازی بم انجام دادند را بازنشر میکند.
🔎 متن کامل گفتار را بخوانید👇
khl.ink/f/28513