🎤 #تحلیل_و_تبیین | «استثناگرایی آمریکایی» عامل «کینه شتری» نسبت به ایران
✍️ آقای حمیدرضا غلامزاده کارشناس مسائل بینالمللی، در یادداشتی در رسانه KHAMENEI.IR درباره جایگاه ایران در سیاست خارجی آمریکا و بالعکس:
🔹ایران، از نگاه ایالات متحده، ویژگیهایی دارد که آن را به کشوری بسیار مهم و استراتژیک تبدیل میکند. موقعیت راهبردی ایران، منابع غنی نفت و گاز، و جایگاه جغرافیایی آن از جمله عواملی هستند که توجه آمریکا را به خود جلب کردهاند. ایران نهتنها همسایه روسیه، یکی از رقبای جدی آمریکا است، بلکه در منطقه غرب آسیا قرار دارد که خود یک منطقه راهبردی محسوب میشود.
🔹تعبیر «کینه شتری» که رهبر انقلاب از آن استفاده کردند، ناظر به این مسئله است که آمریکا از دست دادن ایران را یک ضربه جدی به خود تلقی میکند. ایران، که در دوران پهلوی به قول جیمی کارتر بهعنوان یک «جزیره ثبات» و پایگاه مهمی برای منافع ملی آمریکا در غرب آسیا شناخته میشد، نه تنها منابع غنی خود را در اختیار آمریکا قرار میداد، بلکه در جنگها و مسائل مختلف نیز به آمریکا خدمت میکرد؛ با وقوع انقلاب اسلامی، این پایگاه کلیدی از دست آمریکا خارج شد.
🔍 متن کامل یادداشت را بخوانید👇
khl.ink/f/58997
🎤 #تحلیل_و_تبیین | «پرچمدار جهاد تبیین»
🖼به مناسبت بیستوهشتم دی ۱۳۵۸
سالروز اوّلین خطبه آیتالله خامنهای به عنوان امامجمعهی تهران
🔹️۴۵ سال پیش در تاریخ بیستوهشتم دیماه سال ۱۳۵۸، حضرت آیتالله خامنهای برای نخستین بار پس از دریافت حکم امامت جمعهی تهران از سوی امام خمینی (رحمة الله علیه)، نماز جمعهی تهران را اقامه کردند؛ حکمی که چهار روز پیش از آن صادر شده بود و امام در آن تأکید کرده بودند: «جنابعالی که بحمدالله به حُسن سابقه موصوف و در علم و عمل شایسته هستید، به امامت جمعهی تهران منصوب میباشید. از خداوند متعال، توفیق جنابعالی را در ارشاد و هدایت مردم خواستارم.»
🔹️انتخاب ایشان به عنوان خطیب جمعهی پایتخت، بیدلیل نبود و به سابقهی ایشان در سخنرانیها و فعّالیّتهای تبلیغی و روشنگرانه در دوران مبارزه علیه رژیم پهلوی بازمیگشت. درحالیکه در آن ایّام گروهها و جریانهای مختلف با شیوههای گوناگون علیه رژیم طاغوتی مبارزه میکردند، امّا مشی و شیوهی مبارزهی امام خمینی (رحمة الله علیه) مبتنی بر آگاهسازی مردم و تبیین جنایتها و مفاسد و اصولاً ماهیّت این رژیم بود و بر همین اساس میتوان گفت آیتالله خامنهای و فعّالیّتهای ایشان در مشهد، یکی از نزدیکترین و منطبقترین شیوههای مبارزه با خطّمشی امام بود....
🔍 متن کامل گزارش را بخوانید👇
khl.ink/f/59002
🎤 #تحلیل_و_تبیین | بررسی تأثیر بهرهوری در #رشد۸درصداقتصاد کشور
👈افزایش بهرهوری نیازمند تصمیمات اصولی و جسورانه است
🔹️ بهرهوری یک مقوله چندوجهی است که رشد یا افول آن به مؤلفههای تأثیرگذار در بهرهوری بستگی دارد. با مجموعهای از روشهای مدیریتی، استفاده از فناوری، نوآوری و اصلاح فرآیندها و برنامهریزیها -با کمک مشاوران بهرهوری و افراد خبره در زمینه بهرهوری، مدیریت، استراتژی و راهبرد و...- میتوان به هدف رشد بهرهوری در برنامهی هفتم دست یافت. اگرچه فراهم بودن زمینههای فرهنگی و اجتماعی تحقق بهرهوری نیز مهم است.
🔹️ کاهش تصدیگری دولت در اقتصاد، اصلاح قوانین و مقررات، بهبود محیط کسبوکار و ایجاد فضای رقابتی در اقتصاد نیز هر یک میتوانند ابزاری برای رشد بهرهوری در اقتصاد ایران باشند. وضعیت بهرهوری در بخش خصوصی بهمراتب بهتر از بخشهای دولتی است. در بخش خصوصی -بهویژه بنگاههایی که به مدیریت و مشاوره مدیریت بهای بیشتری میدهند، مدیریت را یک دانش و امری تخصصی میدانند از ظرفیتهای علمی دانش مدیریت در فعالیتهای خود استفاده کنند- بهوضوح میتوان سطح بهرهوری بالاتر را دید....
🔍 متن کامل یادداشت را بخوانید 👇
khl.ink/f/59001
🎤 #تحلیل_و_تبیین | بررسی راهکارهای مقابله با جنگ تبلیغاتی دشمنان
👈 با ابزار تحلیل و سواد رسانهای، از چالشها عبور کنیم
🔹️ما در روزگاری به سر میبریم که غلبه تصویر بر دیگر فرهنگهای ارتباطی مشهود است. فرهنگ بصری به قدری بر دیگر اشکال ارتباطی سایه افکنده که حتی جدیترین مفاهیم و واقعیات نیز اکنون در قالب تصویر، سرگرمی و بازی ارائه میشوند و مقاصد خاص خود را پیش میبرند. این بدان معناست که ابزارها و امکانات تصویریسازی، سرگرمیسازی و بازیسازی از اهمیت بالایی برخوردارند و به تعبیر مقام معظم رهبری، میتوانند پردههای توهم را ایجاد کنند.
🔹️بهترین راه برای واکسینه کردن افراد در برابر هجمههای رسانهای، در بعد اعتقادی، تقویت ارتباط انسان با عالم ماورا و حضرت احدیت است. در حوزه ابزار نیز، برخورداری از مهارتهای تشخیص و تحلیل رسانهای اهمیت دارد. برای اینکه افراد بتوانند در این زمینه به افکار عمومی کمک کنند، معمولاً پیشنهاد میشود که زمینههای اعتماد متقابل را فراهم کنند. این اعتماد متقابل میتواند میان مردم و رسانهها، مردم و مردم و همچنین مردم و حاکمیت برقرار شود...
🔍 متن کامل گفتوگو را بخوانید👇
khl.ink/f/58998
🎤 #تحلیل_و_تبیین | بهرغم نقشه آمریکا و رژیم صهیونی در مورد منطقه و سوریه؛
👈 آینده متفاوتی برای سوریه رقم خواهد خورد
🔹️ آمریکاییها یا بهتر بگوییم قدرتهای غربی، طی توافقنامه «سایکس-پیکو»، طرحی را برای تقسیم منطقه خاورمیانه و شامات بین فرانسه و انگلیس ایجاد کردند. این توافقنامه موجب تجزیه منطقه شد و خود بهعنوان زمینهساز پیدایش رژیم صهیونیستی و تشکیل اسرائیل در قلب جهان اسلام شناخته میشود.
🔹️این پروژه اهداف استعماری متعددی را دنبال میکرد که یکی از مهمترین آنها کنترل جهان اسلام در آغاز قرن بیستم بود. این پروژه تنها به اشغالگری محدود نمیشد، بلکه کاملاً مبتنی بر توسعهطلبی طراحی شده بود.
🔹️با وجود تمام این اقدامات، فلسطین و مقاومت همچنان باقی ماندند و حتی قویتر از گذشته به میدان آمدند. با ترور هر یک از شخصیتهای برجسته مقاومت، گمان میکردیم که این ترورها به معنای پایان پروژه مقاومت است، اما دیدیم که مقاومت نه تنها پایان نیافت، بلکه قدرتمندتر شد. سنگها تبدیل به موشکهای نقطهزن شدند، و این توانایی به حدی رسید که بزرگترین و مهمترین شهرهای فلسطین اشغالی را هدف قرار میداد. چنین رویدادی در تاریخ مبارزات و منازعات بیسابقه بوده است.
🔍 متن کامل گفتوگو را بخوانید👇
khl.ink/f/59000
🎤 #تحلیل_و_تبیین | نقش اصلاح ساختار بودجه در تحقق #رشد۸درصداقتصاد
🔹️ لزوم انجام اصلاحات ساختاری در اقتصاد ایران همواره مورد تاکید رهبر معظم انقلاب و مطالبه ایشان از دولتهای مختلف بوده است. به عنوان مثال، در بیانیه گام دوم انقلاب، بودجهبندی معیوب و نامتوازن و وجود هزینههای زائد و مسرفانه به عنوان بخشی از عیوب ساختاری اقتصاد ایران اشاره شده است. چنانچه درصدد تحقق سطوح جدید و بالاتری از رشد اقتصادی باشیم، انجام اصلاحات در نظام بودجهریزی و بازنگری در نحوه هزینهکرد دولت، یکی از مسیرهای اثربخش و دردسترس است.
🔹️ انجام اصلاحات و رفع نواقص موجود، در کنار بهبود کارایی سازوکارهای حمایتی دولت از اقشار کمدرآمد و آسیبپذیر و افزایش رفاه ایشان (پیوست عدالت)، منابع جدیدی را به منظور اهرم نمودن و تحریک رشد اقتصادی در اختیار دولت قرار میدهد. این مهم، یکی از دردسترسترین راهکارها، هنگامی است که به دنبال الزامات تحقق رشد اقتصادی ۸ درصدی از مسیر سیاست مالی و اهرم نمودن منابع توسط دولت باشیم.
🔍 متن کامل یادداشت را بخوانید 👇
khl.ink/f/59021
🎤 #تحلیل_و_تبیین | الزامات رسیدن به #رشد۸درصداقتصاد کشور و سیاستهای مالیاتی ضد رکودی
🔹️ اگر چه در سالهای اخیر رشد اقتصادی مثبت شده اما همچنان در برخی بخشهای اقتصادی شاهد رکود هستیم. این رکود تورمی، با کسری بودجه فزاینده و تا اندازهای ناخواسته همراه شده است. در این شرایط، اقتصاد در یک دوگانگی قرار میگیرد: نه میتواند بر مالیات تکیه کند چون رکود را تشدید میکند و نه میتواند از مالیات دست بردارد چون در کنار سایر علل ساختاری افزایشدهندۀ هزینههای دولت، این امر به کسری بودجه بیشتر دامن زده و تحت شرایطی خود میتواند یکی از علل شکلگیری تورم و ناپایداری اقتصاد شود.
🔹️ سیاستهای مالیاتی ضد رکودی، اگر به درستی طراحی و اجرا شوند، میتوانند به جای تعمیق رکود، نقش موثری در تحریک رشد اقتصادی و کاهش نابرابریهای اقتصادی ایفا کنند. در این برهه اقتصادی، اصلاحات نظام مالیاتی باید با در نظر گرفتن نیازهای خاص اقتصاد ایران و ویژگیهای منحصر به فرد آن، در راستای شفافیت، عدالت، رشد و کارایی بیشتر انجام شود. این مسیری در راستای اعتلا و پیشرفت اقتصاد کشور است که سازمان امور مالیاتی در سالهای اخیر برای نیل به آن در این مسیر به خوبی گام برداشته است.
🔍 متن کامل یادداشت را بخوانید 👇
khl.ink/f/59022
🎤 #تحلیل_و_تبیین | بررسی الزامات رسیدن به #رشد۸درصداقتصاد
👈با مدلهای جدید روابط اقتصادی میتوان علیرغم تحریمها به رشد اقتصادی رسید
🔹️ قدرتهای اقتصادی نوظهور طی سالهای اخیر در حال کاهش فاصله خود با قدرتهای سنتی هستند و برخی از آنها توانستهاند قدرتهای سنتی را پشت سر بگذارند؛ هم از بعد تولید ناخالص داخلی، هم از جهت توانایی در سرمایهگذاری خارجی و تأمین مالی خارجی و همچنین تأمین نیازهای فناورانه. امروز کشورهای مستقلی مثل جمهوری اسلامی ایران برای تأمین نیازهای خود انتخابهای متعددی دارند که میتوانند از آنها برای تقویت جایگاه خود و رسیدن به اهداف رشد و پیشرفت استفاده کنند.
🔹️ این کشورها تمایل دارند بر اساس نیاز متقابل با کشورهای مستقلی مانند جمهوری اسلامی ایران همکاری کنند. ایران و این قدرتهای نوظهور میتوانند با به کارگیری مزیتهایی مانند مزیت جغرافیایی، عدم وابستگی به قدرتهای سنتی غربی، در اختیار داشتن نیروی انسانی توانمند و تحصیلکرده و همچنین برخورداری از منابع سرشار طبیعی و... با هم زنجیرههای ارزشی را تشکیل دهند. این زنجیرههای ارزش میتوانند مبنایی برای رشد و توسعه بیشتر طرفین، یعنی هم جمهوری اسلامی ایران و هم این قدرتهای نوظهور و کشورهایی که به عنوان کشورهای همسو و بعضاً همسایه نام میبریم، باشند.
🔍 متن کامل گفتوگو را بخوانید 👇
khl.ink/f/59020
🎤 #تحلیل_و_تبیین | نقشه آمریکایی-صهیونیستی در تحولات اخیر سوریه
👈 چرا اتفاقات سوریه سناریوی آمریکایی-صهیونیستی است؟ به این ۱+۴ دلیل
🔹️ این موضوع که علیرغم گذشت بیش از ۴۰ روز، هنوز حکومتی مشخص در سوریه شکل نگرفته، نشاندهندهی دخالتهای خارجی است. اظهارات مبهمی که از سطح خارجی دربارهی آینده سوریه مطرح میشود، نشان میدهد که تصمیمگیری دربارهی نوع رابطه با دولت جدید به آینده موکول شده است که همین امر نشاندهندهی دخالتهای خارجی است. اگر این دخالتها وجود نداشت، پرسش از مردم سوریه دربارهی نوع حکومتی که میخواهند، زمانبر نبود و میشد در ظرف یک دورهی حداکثر ۶ماهه رفراندومی برگزار کرد تا مردم حکومتی را که میخواهند مشخص کنند.
🔹️ رفتار صهیونیستها چندماه قبل از فروپاشی دولت دمشق نیز تأییدکنندهی نقش معمارگونهی اسرائیل در این تحولات است. حدود ۵ تا ۶ ماه قبل از سقوط دولت در ۱۸ آذرماه، اسرائیلیها وارد منطقهی مرزی بین نیروهای ارتش اسرائیل و نیروهای دولت سوریه در قنیطره شدند و منطقهی حائل براساس توافق ۱۹۷۵ بین سوریه و اسرائیل را نقض کردند. آنها در روستایی در ۵۰کیلومتری مرز مشترک رژیم و ارتش سوریه شروع به کار مهندسی کردند و اعلام کردند که ۲۰۰۰ یهودی را در آنجا مستقر خواهند کرد.
🔍 متن کامل گفتوگو را بخوانید 👇
khl.ink/f/59027
🎤 #تحلیل_و_تبیین | بررسی و تحلیل عقبهی تاریخی کینهی شتری آمریکاییها نسبت به ملّت ایران
👈 شش پرده از یک «کینه شتری»
🔹️ سقوط شاه در ایران به چندین دهه مشارکت راهبردی با واشنگتن پایان داد و نفوذ آمریکا را در ایران و منطقه کاهش داد. با وقوع انقلاب اسلامی، تمام شبکههای اطلاعاتی و نظامی که آمریکا با شاه ایجاد کرده بود، از هم پاشید و رانت دسترسی به امتیازات ویژه در حوزهی نفتی نیز از بین رفت. تسخیر سفارت آمریکا در تهران، تعطیلی آن و قطع روابط دیپلماتیک دو کشور بسیاری از دسترسیهای آمریکا در ایران را قطع کرد.
🔹️ از دست دادن یک متحد اساسی در منطقه و منافع اقتصادی، نظامی و امنیتی در ایران، و جایگزینی آن با یک سیستم سیاسی که بهجای منافع آمریکا، سیاست مستقلی را دنبال میکرد، برای آمریکا سنگین بود. وقوع انقلاب اسلامی در ایران حتی برای دهههای آتی، معادلات قدرت در منطقهی غرب آسیا را تغییر داد. طرفداری ایران از آرمان مردم فلسطین و ضدیت با ماهیت اشغالگری رژیم اسرائیل، نمکی بر دیگر زخمهای واشنگتن بود و موجب شد آمریکا از تهران کینه به دل گیرد...
🔍 متن کامل یادداشت را بخوانید 👇
khl.ink/f/59026
🎤 #تحلیل_و_تبیین | نمایش اقتدار در حل چالشها؛ راه شکستن پرده توهم اقتدار دشمن
🔹️ ما از کودکی آموزش میبینیم که سبک زندگی، لباسها، موسیقی و حتی وسایل خانهمان باید مطابق با استانداردهای آمریکایی (فراتر از آن غربی) باشد. این آموزشها بهشکل مستمر در جامعهی ما وجود دارد و رسانهها در صدها شبکه نیز بهطور مداوم این روایتسازی را انجام میدهند؛ در حالی که فرایند هویتسازی بومی و ملی مبتنیبر نظام ارزشهای خودی در حال تعلیق است. اینها در واقع ارکان این پردهی توهم اقتدار آمریکاییها هستند.
🔹️ جمهوری اسلامی باید توانمندی خود را در حل چالشهای مردم به نمایش بگذارد و این توانمندی را با کارآمدی ملموس و ذهنی بهخوبی نشان دهد. این امر میتواند سازوکار اصولی و بنیادینی برای اقتدار جمهوری اسلامی ایران باشد.
🔹️ در کنار این نمایش کارآمدی، لازم است ذهنیت جامعه نیز با کمک برخی انگیزشهای اقتدارآفرین تحریک و تقویت شود که طراحی و اجرای آن نیازمند کار هوشمندانه و ترکیبی از اقدامات اجرایی و رسانهای در موضوعات ملموس و سریعالحصول است.
🔍 متن کامل گفتوگو را بخوانید 👇
khl.ink/f/59024
5.93M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
⚙️ #پیشگامان_پیشرفت | از باغهای البرز تا مزارع آسیای میانه؛ موفقیت دانشبنیان در تولید نهال به روش کشت بافت
🎤 گفتوگو با آقای سیدمجتبی حسینی، مدیرعامل شرکت دانشبنیان زیستفناوری رویش پایدار البرز در حاشیه بازدید رهبر انقلاب از نمایشگاه دستاوردها و توانمندیهای بخش خصوصی
🔹'جهش ۶۷ درصدی تولید نهال در شرکت دانشبنیان البرزی؛ از ۳۰۰ هزار به ۵۰۰ هزار اصله'
🔹'صادرات دانش فنی تولید نهال ایرانی به کشورهای آسیای میانه'
🔹'تولید انبوه نهالهای مثمر با فناوری کشت بافت؛ از هلو و بادام تا سیب و گردو'
🔹'نوآوری ایرانی در تولید نهال؛ گامهای بلند یک شرکت دانشبنیان برای توسعه باغداری منطقه'
💻 Farsi.Khamenei.ir