🎤 #تحلیل_و_تبیین |حل ناترازی برق با سرمایهگذاری در انرژیهای تجدیدپذیر
🔹 برق زیرساخت اصلی توسعه اقتصادی کشور است. بدون برق، هیچ فعالیتی امکانپذیر نیست. علاوه بر این، نبود برق موجب نارساییهای اجتماعی و نارضایتیهای مردمی میشود. در سال اخیر، خاموشیهای بسیار زیادی در کارخانجات رخ داده و پیشبینی میشود که بر اساس محاسبات انجام شده، در سال جاری بیش از ۲۰۰ همت به اصطلاح عدمالنفع بخش صنعت باشد.
🔹 ما در کنار ناترازی برق با ناترازی انرژی نیز مواجه هستیم. با کمبود حاملهای انرژی روبهرو هستیم. این خود یک معضل دیگر است که امکان تأمین ناترازی برق در کوتاهمدت با ایجاد نیروگاههای حرارتی نیز وجود ندارد، حتی اگر تأمین سرمایه و منابع مالی هم صورت گرفته باشد.
🔹 از سوی دیگر، ما یک ناترازی دیگر نیز در حاملهای انرژی برای تولید برق و الکتریسیته داریم. به این شکل که اکنون بیش از ۹۰ درصد از تولید برق ما، با سوختهای فسیلی تأمین میشود؛ ۷۲ درصد از گاز و ۲۷ درصد از سوختهای مایع. این وضعیت از نظر امنیت انرژی و پدافند غیرعامل برای کشور مسئله است. بنابراین، میتوانم بگویم که توجه به انرژیهای تجدیدپذیر دیگر یک ضرورت نیست، بلکه یک الزام است و باید در این زمینه اقدامات اساسی صورت بگیرد.
🖼پرونده «بررسی الزامات رسیدن به رشد ۸ درصدی اقتصاد»
🔍 متن کامل گفتوگو را بخوانید 👇
khl.ink/f/59242
🎤 #تحلیل_و_تبیین | چرا بهترین راه صرفهجویی است؟
🔹 حضرت آیتالله خامنهای در بازدید از نمایشگاه دستاوردها و توانمندیهای بخش خصوصی در پاسخ به وزیر نیرو در مورد حل مسئلهی ناترازی انرژی فرمودند: «بهترین راه صرفهجویی است».
🔹 برخی از کارشناسان و دستاندرکاران حوزه انرژی برای حل مسئلهی ناترازی، پیشنهاد افزایش عرضه (تولید) را مطرح میکنند و کمتر به موضوع تقاضا (مصرف و صرفهجویی) میپردازند. ایده افزایش تولید بدون کنترل مصرف غرقشدن در سونامی خامسوزی است و کشور را بیشتر گرفتار مصرفگرایی میکند، در حالیکه ابزار موثر کنترل مصرف وجود ندارد.
🔹 روند رشد مصرف انرژی در کشور ما در سالهای اخیر نسبت به مابقی کشورها روند نگرانکنندهای را دنبال کرده است؛ در حالی که تولید کالا و ثروتآفرینی متناسب با آن رشد نکرده و تقاضای انرژی عمدتا در مسیرهای غیر مولد اقتصادی صرف میشود. شدت مصرف انرژی در ایران تقریباً معادل دو برابر دنیاست؛ به این معنا که با همین میزان تولید انرژی فعلی کشور، در صورت مصرف بهینه انرژی به اندازه میانگین دنیا، ایران میتواند با فرض رشد سالیانه مستمر ۸ درصدی اقتصادی، پس از ۱۰ سال تولید ناخالص داخلی خود را دو برابر کند.
🖼پرونده «بررسی الزامات رسیدن به رشد ۸ درصدی اقتصاد»
🔍 متن کامل یادداشت را بخوانید 👇
khl.ink/f/59244
تحلیل و تبیین
🎤 #تحلیل_و_تبیین | تعلل در مسیر پیشرفت هوش مصنوعی، چالشهای جدی برای مرجعیت دینی و ملی ایجاد میکند
🔹 در عصر فناوری و پیشرفتهای سریع علمی، حوزههای علوم اسلامی و انسانی نیز از تأثیرات هوش مصنوعی بینصیب نماندهاند. بسیاری از مؤسسات پژوهشی با محوریت محتوای شیعی و زبان فارسی، در حال تولید ابزارهایی هوشمند هستند که میتوانند نیازهای دینی و مذهبی کاربران را پاسخ دهند. این تحولات نه تنها فرصتهای جدیدی برای تقویت مرجعیت دینی فراهم میآورد، بلکه چالشهای جدی نیز به همراه دارد. در این شرایط، ضرورت تولید ابزارهای مشابه در داخل کشور برای حفظ و ارتقاء جایگاه مرجعیت دینی بیش از پیش احساس میشود.
🔹 امروز در حوزهی علوم انسانی و همینطور علوم اسلامی ــ چه در مسئلهیابی، چه در گردآوری اطّلاعات، چه در طبقهبندیشان، چه در تحلیلشان، چه در تدوین متون، چه در انتشار متون ــ در هر تعریفی که ما از فرایند و مراحل پژوهش بخواهیم به دست بدهیم، به نظر میرسد هوش مصنوعی تقریباً در تمام این فرایندها و در تمام این مراحل توانسته و میتواند نقش ایفا کند و این نقش با شتاب خیلی عجیبی روزبهروز دارد عمیقتر و گستردهتر میشود.
🔹 ما با یک توجّه ویژهای میتوانیم کار بزرگی در این زمینه رقم بزنیم. همانطور که حضرت آقا بارها تأکید کردهاند، نقطهی قوّت ما هوش و توان و استعداد انسانی و نسل جوانی است که از آن برخوردار هستیم. لذا در حوزهی دیتا و دادهها هم باید جدّی باشیم تا بتوانیم به اندازهی کافی دادههای مرتبط با موضوعات مختلف علوم اسلامی و انسانی را گردآوری کنیم و آماده کنیم برای اینکه انشاءالله بتوانیم بهترین خروجیها را در اوّلین فرصتمان و آن زمان طلایی که در اختیار داریم بگیریم
🖼پرونده «بررسی الزامات پیشرفت ایران در حوزه هوش مصنوعی»
🔍 متن کامل گفتوگو را بخوانید 👇
khl.ink/f/59133
تحلیل و تبیین
🎤 #تحلیل_و_تبیین | بررسی سه مرحله استعمار در گفتوگو با دکتر موسی نجفی
👈 تخریب هویت، از غارت منابع بدتر است
🔹 حضرت آیتالله خامنهای در نهم بهمن سال ۱۴۰۳ در دیدار مسئولان نظام و سفرای کشورهای اسلامی به مناسبت سالروز مبعث پیامبر اکرم صلّی الله علیه و آله و سلّم، سه مرحلهی استعمار را غارت منابع، غارت فرهنگ و تخریب هویت ملی و بومی کشورها دانستند و افزودند: «ما امروز دچار هر سه مرحلهی استعماریم. امروز هم دستگاههای قدرت زورمند شیطانی عالم، هم به منابع طبیعی کشورها و ملّتها چشم دارند و نظر سوء دارند، هم به فرهنگ اصیل آنها، هم به هویّت ملّی و اسلامی آنها نظر دارند و درصدد تخریب اینها، درصدد تصرّف اینها هستند.»
🔹 تقسیمبندی سهگانهای که رهبر انقلاب فرمودند، شاید بشود گفت با استعمار کهنه، نو و فرانو قابل تطبیق باشد. دوره اول تجارت و اقتصاد خیلی ملاک است. در مرحلهی دوم، آنها از اقتصاد عبور کردند و آمدند در نظامهای سیاسی دخالت کنند. دربار را هم میخواستند. یعنی اول بازار بود، بعد دربار شد و کمکم مسجد هم میخواستند. سومین مرحله استعمار که هویتی است، آن وقت همه ابعاد را میخواهند.
🔹 استعمار را میتوان به دو قسمت تقسیم کرد: یک قسمت آن زیادهخواهی آنهاست و یک قسمت دیگر جهل این طرف. یعنی این دو تا، دو وزنهی نامتعادلاند و این جهل باید زیاد بشود تا سلطه هم بیشتر گردد. در مورد انقلاب اسلامی، این جهل تبدیل به علم و بصیرت شد و هر چه زورشان زیاد شد، حریف نشدند. پس اینها عکس هم عمل میکنند. لذا باید دستگاههای تبلیغاتیشان مدام بر برتری و پیشرفته بودن خودشان تأکید کنند تا کشورها مرعوب بشوند.
🔹 ناترازی الان ناترازی بین غرب و شرق است. اینها این نظم جهانی را میخواهند برقرار کنند با تراز خودشان، نه تراز ما. همه دعوا سر همین تراز است. چه استعمار کهنه، چه استعمار نو و چه استعمار فرانو، همهاش برای برقراری تراز نظم جهانی مطابق میل آنها است. وقتی هویتتان را به دست بیاورید، حالا ممکن است به آن طرف ضربه نزنید، اما خود را تراز میکنید، میآیید در سطح آنها. این را اجازه نمیدهند، نمیخواهند.
🔍 متن کامل گفتوگو را بخوانید 👇
khl.ink/f/59255
🎤 #روایت | نخستوزیرِ نسلکُشی
📸 روایت یک عکس که اعتراض تعدادی از آمریکاییها به سفر نتانیاهو به آمریکا و دیدارش با ترامپ را نشان میدهد - واشنگتن: ۱۶ بهمن ۱۴۰۳
✍بنیامین نتانیاهو نخستوزیر رژیم صهیونیستی روز سهشنبه حدود ۹۵۰۰ کیلومتر را از سرزمینهای اشغالی تا واشنگتن پرواز کرد تا در کاخ سفید بهعنوان اولین مهمان خارجی با دونالد ترامپ رئیسجمهور جدید آمریکا دیدار کند. دو طرف در حالی در کاخ سفید با هم دیدار کردند که مردم آمریکا در خیابانهای واشنگتن به سفر نتانیاهو و دیدارش با ترامپ اعتراض میکردند. تصاویر و آدمکهای نتانیاهوی آغشته به خون فلسطینیها از نمادهای ثابت این اعتراضهاست. نسلکشی رژیم صهیونیستی باعث اعتراض مردم و افکار عمومی در بسیاری از نقاط دنیا شده است. طبق گزارش یک موسسه پژوهشی آمریکایی، ۹۰ درصد تجمعهای اعتراضی که بعد از ۷ اکتبر ۲۰۲۳صورت گرفته در حمایت از مردم فلسطین بوده است.
🔹️ستون «#روایت» در شمارهی جدید هفتهنامه خطحزبالله را از اینجا بخوانید.
💻 Farsi.khamenei.ir
تحلیل و تبیین
🎤 #تحلیل_و_تبیین | گفتوگو با دبیر ستاد توسعهی فنّاوریهای هوش مصنوعی و رباتیک
👈هوش مصنوعی کیفیت حکمرانی را افزایش خواهد داد
🔹 هوش مصنوعی تکنولوژیای است که به صورت افقی، در همهی جاهایی که فنّاوری اطّلاعات نفوذ کرده، میتواند به عنوان یک فنّاوری توانمندساز در اختیار تمام اقشار جامعه قرار بگیرد و شرکتهای دانشبنیان هم از این مسیر میتوانند محصولاتی را توسعه بدهند که هم در تأمین ثروت برای کشور و هم برای درآمدزایی بینالمللی مؤثّر باشد و هم اینکه کارآفرینی داشته باشد و مثلاً بتواند برخی معضلات کشور را حل کند.
🔹 مرکز ملّی آفرینشهای هوش مصنوعی شبیه نشناللبهایی که در آمریکا و چین هست، باید در ایران به وجود بیاید که مشکلات کشور را به این مرکز عرضه کنند و تمام نخبههای کشور از جاهای مختلف ــ نهفقط در حوزهی هوش مصنوعی ــ به همدیگر متّصل بشوند تا مثلاً بتوانند آن معضلات را حل کنند. مثلاً ما معضل ترافیک داریم، معضل آلودگی هوا داریم، معضل ناترازی انرژی داریم؛ هوش مصنوعی چهجوری میتواند این مشکلات را لمس کند و بیاید آنها را حل کند؟ این اگر چارهسازی بشود، خیلی از مشکلات ما میتواند حل بشود.
🔹 نکتهای هم که مقام معظّم رهبری در سال ۱۴۰۰ به آن اشاره داشتند راجع به اینکه ما در بحث هوش مصنوعی باید جزو ده کشور برتر دنیا باشیم، بیشتر مربوط به ادارهی کشور بود؛ یعنی از جهت حکمرانی و اینکه ما در ادارهی جامعه چقدر از هوش مصنوعی استفاده میکنیم، رتبهی خوبی نداریم، گرچه مثلاً چهار پنج کشور آسیایی از قبیل سنگاپور، هند، ژاپن و کره رتبههای خیلی خوبی دارند. ما میتوانیم جزو این ده کشور برتر در موضوع هوش مصنوعی باشیم.
🔹 اگر به این فنّاوری که در همهی ساحتهای اقتصادی، اجتماعی، جامعهشناختی و همین طور سیاسی و نظامی نقش فرابخشی دارد به شکل قوی بپردازیم و از هوش مصنوعی برای ارتقاء بهرهوری فعّالیّتها و تولید محتوا و عرضهی کارهای جدید استفاده کنیم، من فکر میکنم که ناگهان یک خیزشی در کارها ایجاد بشود.
🖼پرونده «بررسی الزامات پیشرفت ایران در حوزه هوش مصنوعی»
🔍 متن کامل گفتوگو را بخوانید 👇
khl.ink/f/59268
6.61M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎤 #روایت_اول | امروز خلبانهای جوان ارتش، همانند خلبانهای دوران جنگ عمل میکنند
🎤گفتوگوی رسانه KHAMENEI.IR با امیر سرتیپ دوم خلبان صمد نوری، فرمانده پایگاه هشتم شکاری شهید بابایی اصفهان در حاشیه دیدار امروز جمعی از فرماندهان نیروی هوایی و پدافند هوایی ارتش با رهبر انقلاب.
💬 رسانهی KHAMENEI.IR، در حاشیه دیدارهای رهبر انقلاب، در گفتگو با کارشناسان و مدعوین دیدار در قالب بسته تصویری #روایت_اول به تبیین و تحلیل بیانات رهبر انقلاب میپردازد.
💻 Farsi.Khamenei.ir
17.09M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎤 #روایت_اول | آموزش در نیروی هوایی: ریشهای مستحکم، آیندهای روشن
🎤گفتوگوی رسانه KHAMENEI.IR با امیر سرتیپ دوم خلبان حمید مصطفوی، معاون تربیت و آموزش نیروی هوایی ارتش در حاشیه دیدار امروز جمعی از فرماندهان نیروی هوایی و پدافند هوایی ارتش با رهبر انقلاب.
💬 رسانهی KHAMENEI.IR، در حاشیه دیدارهای رهبر انقلاب، در گفتگو با کارشناسان و مدعوین دیدار در قالب بسته تصویری #روایت_اول به تبیین و تحلیل بیانات رهبر انقلاب میپردازد.
💻 Farsi.Khamenei.ir
📗 #معرفی_کتاب | پرواز همافران در قلب آسمان انقلاب
🔹یکی از بزرگترین چالشها برای نویسندگان رمانهای تاریخی، خلق جهانی ادبی است که ضمن وفادار بودن به بستر تاریخی خود، هویتی مستقل داشته باشد و بتواند خواننده را چنان با خود همراه سازد که سرنوشت شخصیتهای کتاب برای او امری حیاتی و پرسشی بزرگ گردد، که تا آخرین سطر اثر، مخاطب را با عطشی سیریناپذیر به دنبال خود بکشاند. چنین است که به باور بسیاری از متفکران، اثری مانند جنگ و صلح از تولستوی، شاید بهتر از هر کتاب علمی تاریخی، برای فهم دوران حملهی ناپلئون به روسیه راهگشا باشد. به همین ترتیب است که برای درک واقعیت انقلاب فرانسه و دوران پس از آن، چه بسا رجوع به رمان بینوایان هم خوانشی سادهتر و هم دریافتی دقیقتر را به ما عرضه دارد.
🌷 #عید_ایران
🔍ادامه را بخوانید:
khl.ink/f/55153